Onko ystävälläni hometalo?

tytsky

Tässä ongelmani: Luulen että ystävälläni on hometalo. Olen pitkään ihmetellyt sitä kamalaa hajua joka hänen talostaan lähtee, myös ystäväni haisee sille ja itse haisen sille jos olen ollut hänen luonaan vaikka puoli tuntia. Haju on aivan kamala, kuin jotain pahaksi mennyttä/tunkkaista, jota ei osaa kuvailla.. Ei ole kivaa kun pitää keksiä tekosyitä miksi en käy hänen luonaan usein. En vain jaksaisi aina pestä vaatteitani kun tulen hänen luotaan.. Jota kuitenkin joudun tekemään. Säälittää ystäväni aika paljon, koska hän ei taida tietävän miten pahalta haisee.. Homehan aiheuttaa myös terveydellisiä ongelmia, eikö vain? On outoa kun ystäväni on ollut aika usein pienessä kuumeessa tai alilämmössä.. Olen usein sanonut hänelle ettei se ole normaalia, mutta hän ei tahdo uskoa sitä. Tuntuu muutenkin että hänelle on kaikenlaisia tauteja vähän väliä. Hänen talossaan muuten oli hometta aikoinaan, mutta siellä tehtiin remontti ja näin ollen sitä ei pitäisi olla enää.. Mutta olen uskonut jo useamman vuoden ajan ettei se lähtenyt täysin pois. Miten voisin kertoa ystävälläni tästä asiasta?

23

33226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerro

      Ei siinä auta kuin sanoa, miten asia on. Oikea ystävä tekee niin. Hänen pitäisi tutkituttaa kotinsa, tietenkin. Eihän siinä mitään häpeämistä ole. Terveydestä ja rahasta on kyse. Terveys on niistä tärkeämpi, mutta rahajutut usein vaikeita. Siinäpä se!

    • Liisa

      ...se siltä näyttää. Tunkkainen haju tulee geosminiistä, jota monet aika pahat kosteusvauriomikrobit tuottavat.

      On tuiki tavallista, että nämä homeremontit tehdään liian kevyinä tai suorastaan väärin. Usein korjataan vain ensimmäiseksi löydetty ongelma, vaikka niitä yleensä on monia. Samoin korjaus voidaan tehdä vain pinnallisesti esim. maalaamalla päälle ja sehän ei hyödytä mitään. Joskus kuvitellaan, että ongelma voidaan poistaa pelkällä kuivauksella tai desinfioinilla, vaikka molemmat itse asiassa vain pahentavat tilannetta.

      Kaikki vaurioitunut materiaali on poistettava ja vielä vähintään puoli metriä havaitun kasvuston ympäriltäkin. Myös kosteusvaurion syy on poistettava tai ongelma toistuu taatusti vähän ajan kuluttua.

      Homeongelma voi aiheuttaa vakavia pitkäaikaissairauksiakin, joten teet ystävällesi palveluksen, jos kerrot hänelle asiasta. Aloita varovaisesti...

      • jännä

        juttu, että jotensakin nenä herkistyy kun on itse joutunut kärsimään hometalosta. Itse olen pelastanut kaksi tuttavaperhettä pois hometalosta. Heti ensivierailulla totesin, mistä on kysymys. Itse olivat vain ihmetelleet, että miksi ovat koko ajan sairaana. Onneksi olivat vain vuokralla.


      • orike

        On helppo antaa ohjeita, mutta toisin on tosielämässä. Ei niitä oikeita ohjeita tahdo olla saatavissa vaan kaikenlaisia olettamuksia mitä kukin on lukenut jostain lehdistä ym. Tuntui, että ei ole olemassa mitään tahoa, joka pystyisi tekemään hometutkimukset niin luotettavasti, että niistä saisi todellista hyötyä. Myös remontin yhteydessä on helppo sanoa, että pitää korjata ainakin 0,5-1 metriä homehtuneen osan lisäksi, entäs sitten! Useimmiten nimenomaan homevauriot eivät erotu silmällä ja 100% kaiken poissulkevan teettäminen on niin kallista, että tulee halvemmaksi uusia koko talo. Eli korjaapa nyt sitten tarpeeksi laajasti... :)


      • vakavissaan

        itselläni on hometalo jota aloitetaan remppailee ja kuvailemasi hajut tuntuvat aika tutuilta ja talo on melko varmasti homeessa...ei tuollaiset hajut voi oikein mistään muusta tulla...kerro reilusti miten asia mielestäsi on vaikka se tuntuisikin vaikealta...home aiheuttaa monia sairauksia astmasta jopa sydän sairauksiin...kehotan sinua käymään kirjastosta lainaamassa sellaisen kirjan joka kertoo homeista ja niiden haitoista...kirjan nimi on MYRKYLLISET MIKROBIT SISÄTILOISSA jota voit näyttää ystavällesi...sen on kirjoittanut eräs kansainvälisesti arvostettu proffa joka on tutkinut näitä asioita ympäri maailman eri maitten proffien kanssa.. nimeltään Mirja Salkinoja-Salonen...kerro ihmeessä ystävällesi vaikka se nyt suuttuisikin....oletpahan ainakin sanonut asiasta...itselleni talossani tuli suun limakalvojen kirvelyä,yskää,silmien kutinaa yms... myöskin sellaisia homeita on olemassa mitkä eivät haise mutta ovat kaikkein vaarallisimpia ja jotka voivat aiheuttaa jopa KUOLEMAN!!!!


    • Ystävä

      Minun yhstäväni asuivat myös hometalossa. Miehellä oli erittäin paha astma ja lapset sairastelivat. Menin kylään muutaman vuoden kuluttua ja kerroin ystävilleni, että heillä on hometta. Eivät he siitä suuttuneet.

      Mielestäni ystävän velvollisuus on kertoa totuus. Muutenhan sinulla ei ole näitä ystäviä enää muutaman vuoden kuluttua - kuolevat sinne taloonsa. Ystäväni myivät talon hometalona eteenpäin ja ihmiset, jotka ostivat talon, tekevät sinne ison remontin.

      Hometalo on korjattava tai myytävä KERTOEN UUSILLE OMISTAJILLE, ETTÄ KYSEESSÄ ON HOMETALO, MUUTEN KAUPAN VOI PURKAA JA VOI JOUTUA KORVAUKSIIN, JOS UUDET OMISTAJAT SAIRASTUVAT.

    • inhere

      Viime kesänä kerroin tuttavalleni epäilykseni, että hänen asunnossaan taitaa olla hometta. Hän taisi tehdä itse aloitteen ja kysyi, voisikohan olla. Sanoin, että siihen merkit viittaavat. Kuukauden hän mietti, miten ottaisi asian puheeksi vuokraisäntänsä kanssa. Sai lopulta asian esitetyksi.

      Etukäteen etsin valmiiksi yhteystiedot paikallisen ammattikorkeakoulun rakennuspuolen opettajainsinööreille. Alustavasti jo sovin mahdollisesti tulevasta toimeksiannosta homevaurioden selvittämiseksi. Kesällä heillä oli sen verran luppoaikaa, että tulivat hyvin lyhyellä hälytysajalla sitten vähän myöhemmin asian hoitamaan. Reilun parinkymmenen euron tuntipalkalla he mittasivat kosteudet talosta ja arvioivat mahdolliset riskirakenteet.

      Eikä siinä kauan aikaa kulunut, kun herrat insinöörit löysivät kosteuspesäkkeen ja selvisihän sen syykin: keskellä rakennusta lattian alla oli vanhaan metalliseen vesijohtoputkeen syöpynyt mikrohalkeama, josta oli sumuttanut ties kuinka kauan vettä rakenteisiin.

      Tunnissa-kahdessa se tutkimushomma oli hoidettu.

      Tämän talon omistaja-vuokraisäntä, oli tyytyväinen, kun joku oli sen verran tarkkaan asiaa pohtinut, että otti kosteusvaurioepäilykset puheeksi. Välkky ihminen: muutamassa vuodessa se talo olisikin homehtunut korjauskelvottomaksi.

      Ja siinä talossa vaihdettiin kaikki, mikä oli märkää ja vähintään metrin verran siitä etäämmäksikin - ihan VTT:n laboratoriotestien osoittamien suositusten mukaisesti.

      Kosteusmittauksista yksi varoituksen sana: märkä paikka voi olla ja todennäköisesti on homeinen, mutta kuivuus ei ole mikään tae homeettomuudesta.

      KOSTEUSMITTAUS EI OLE HOMETUTKIMUS, VAIKKA KUNNAN RAKENNUSMESTARI SAATTAA NIIN VÄITTÄÄ!

    • Hilkka

      Rohkea rokan syö, jos se siitä suuttuu ja lopettaa ystävyyden, niin eipä ole ystävyytesi arvoinen.

      Minulle kävi niin, että pitkästä aikaan meni vierailulle veljeni perheen luokse. Perhe asui pienessä omakotitalossa. Olin ihmetellyt heidän lasten sairastamista jo aikaisemmin, mutta eipä ollut tullut mieleen että homeella olisi sienensä pelissä.

      Noh.. olin istunut puolituntia tässä talossa ja yhtäkkiä tuli tunne ettei voi siellä olla, ettei voi hengittää, pää tuli aivan julmetun kipeeksi. Aika nopeesti siitä lähdin pihalle, vaikka talonväki ihmetteli pikavierailuani. Istuin hetken ulkona ja huomasin,e ttä olo alkaa helpottaa vaikka sydän hakkas tuhatta ja sataa. Ihmettelin sitä, sillä enhän ollut koskaan ollut allerginen millekään.

      Kotona tajusin,että se oli allerginen reaktio. Koska talossa oli ollut myös outo haju päättelin, että talossa on varmasti hometta ja soitin veljelleni. Hän suuttui tottakai!
      Alkoi mesota nirppanokkaisuuttani jne. Yllätys ei kuitenkaan ollut suuri, kun puolen vuoden mököttämisen jälkeen kertoi,että suursiivouksen yhteydessä olivat jonku hyllyn takaa löytäneet melkoisen homepesän,johon syynä oli ollut sadevesien vuotaminen rikkoutuneesta vintin ikkunasta. Talo korjattiin ja sairaudet loppuivat eikä velikään enää murjota. Kutsuu minua nykyään HOMEKOIRAKSI :)
      Ihmeellistä tässä jutussa on se, että parin vuoden päästä tapahtuneesta aloin itse voimaan huonosti ja sairastuin. Syytä ei löytynyt, kunnes työpaikalla selvisi kosteusvaurio, joka oli levittänyt ynpäristöön sädesientä. Olin siis allergisoitunut homeelle jo useamman vuoden ajan ja siksi reagoin tähän veljeni talon homeeseen niin voimakkaasti.Edelleen olen sairaslomalla ja arvatkaa kuinka masentaa oman terveyden menettäminen.

      Siis kerro jos yhtään ystävästi välität!!

    • Homeen haju

      Kysyit että millainen on homeen haju?SE HAISEE MAATUNEELLE MÄRÄLLE MULLALLE,JA JÄÄ VAATTEISIIN JO LYHYENKIN VIERAILUN JÄLKEEN!Siis jos tunnista maatuneen mullan hajun,kerro ihmeessä heille.Home
      on salakavala,sen hajussa asuneet eivät tunnista hajua,koska hajuaisti on tottunut hajuun.Joskus
      kaupan jonossa huomaa selvästi jonkun vaatteiden haisevan järkyttävälle tunkalle.Sairastan astmaa,
      ja hajuaistini on vielä kaiken lisäksi herkistynyt.Tuntuu että tukehdun kun joku haisee,mutta ei siinä jonossa voi ventovieraalle
      mennä sanomaan että tarkistuttaa asuinolosuhteensa.Ovat kai tottuneet hekin siihen hajuun eikä kukaan kehtaa sanoa,en siis minäkään!

      • Homentikko

        Hometalon haju voi olla vanhan kellarin haju tai imelän tunkkainen haju.
        Olen itse allerginen "sädesienelle" eli aktinobakteerille (Streptomyces albus ) ja saan oireita kaikista hometalon hajuisista ihmisistä. Haju tarttuu vaatteisiin, eikä meinaa lähteä millään pois. Saan voimakkaan reaktion ja siksipä käännynkin aina jo heti ovelta nykyisin pois, jos asunto tai kauppaliike onkin homeinen.

        Kaikki homeet eivät haise !
        Joistakin kosteusvauriomikrobeista (homeet, hiivat, bakteerit) saan välittömän astmareaktion, päänsäryn, silmäsäryn ja nenästä vuotaa heti vesi.
        Useimmat homesairaat tunnistavat hometalon hajun heti.

        Joistakin hajuttomista homeista saan astmakohtauksen noin kahden tunnin kuluttua siinä
        tilassa, jossa on hometta.


      • Anonyymi

        Vittu näitä kun ei otetta tosissaan vittu vähätellään vaan.


    • Hjuva nenä

      Tuosta kirjoituksestasi päätellen olet oikeassa siinä että siellä olis hometta. Mutta en minä ainakaan anna arvoa ystävälle joka ei huomauta minua jos jokin on viaskossa. Ajattelepa kun se nyt myöhemmin sairastuu ja vaikka myöhemmin tietää, että sinäkin olet tiennyt siitä homeesta. Kiinnostaisi käydä siellä talossa ja tutkia asiat selväksi. Se ystäväsi sairastuu myöhemmin. Homeen pitää olla aika voimakasta, jos se vaatteissakin tuoksuu. Riippuu miten käsittelee sit pyykkinsä.

      • loppuun palanut perhe

        Ostimme talon reilu 2 vuotta sitten ja myyntiesitteen/kiinteistövälittäjän mukaan talon kunto hyvä ja peruskorjattu. Myyjät olivat silloin hyviä ystäviämme. Noin vuoden asuttuamme talo paljastui hometaloksi. Useita homeita löytyi ja arvot erittäin korkeat. Nuo "ystävät" olivat ovelasti ottaneet muutamat tärkeät paperit välistä joissa kaikki vakavat vauriot ilmenevät. Kiinteistövälittäjäkin meni lankaan. Nyt olemme sairastuneet vakavasti ja mikä pahinta, ulospääsyä ei ole. Myyjät eivät suostu korvaamaan mitään. Käräjöinnit käynnissä ja voimat loppu fyysisesti ja henkisesti. Taloa ei kukaan osta tässä kunnossa ja korjaussummat niin isot ettei pankkikaan suostunut mihinkään. Olemme vielä nuoria ihmisiä. Päälle 30. Pahinta vielä se että lapset sairastuneet pahasti. Nuo niin sanotut ystävät totesivat: "ei kosketa meitä. Onneksi pääsimme eroon talosta." Kummallista kyllä että talo ei haise pahalle. Mitään silminnähtävää vauriota ei ole. Terveysongelmat kuitenkin jo tosi pahat, vakavat. Lienekkö olemme ikuisesti jumissa tässä talossa ja kuolemme tänne? :(


      • Aikani kuluksi
        loppuun palanut perhe kirjoitti:

        Ostimme talon reilu 2 vuotta sitten ja myyntiesitteen/kiinteistövälittäjän mukaan talon kunto hyvä ja peruskorjattu. Myyjät olivat silloin hyviä ystäviämme. Noin vuoden asuttuamme talo paljastui hometaloksi. Useita homeita löytyi ja arvot erittäin korkeat. Nuo "ystävät" olivat ovelasti ottaneet muutamat tärkeät paperit välistä joissa kaikki vakavat vauriot ilmenevät. Kiinteistövälittäjäkin meni lankaan. Nyt olemme sairastuneet vakavasti ja mikä pahinta, ulospääsyä ei ole. Myyjät eivät suostu korvaamaan mitään. Käräjöinnit käynnissä ja voimat loppu fyysisesti ja henkisesti. Taloa ei kukaan osta tässä kunnossa ja korjaussummat niin isot ettei pankkikaan suostunut mihinkään. Olemme vielä nuoria ihmisiä. Päälle 30. Pahinta vielä se että lapset sairastuneet pahasti. Nuo niin sanotut ystävät totesivat: "ei kosketa meitä. Onneksi pääsimme eroon talosta." Kummallista kyllä että talo ei haise pahalle. Mitään silminnähtävää vauriota ei ole. Terveysongelmat kuitenkin jo tosi pahat, vakavat. Lienekkö olemme ikuisesti jumissa tässä talossa ja kuolemme tänne? :(

        teidän kaltaisia tilanteita on ollut lukemattomilla kohtalotovereilla.

        Voitte myydä talon niillä tiedoilla kuin se nyt on,purkukuntoisena.

        Saatte siitä jonkun summan ja pääsette pois ja elämä jatkuu tosin
        köyhempänä, mutta terveys on tärkein ja jos vielä käytte oikeutta,
        tarvitsette puhtaan asunnon jossa kerätä voimia raskaisiin oikeusprosesseihin.

        Ei sinne hometaloon kannata jäädä itseään tappamaan. Jos rahat eivät myynnistä riitä omaan asuntoon,menette vuokralle,niin tekevät monet hometalolliset.

        Monet perheet ovat menettäneet kaiken, aivan kirjaimellisesti ja aloittaneet vuokra-asunnosta käsin elämänsä uudelleen rakentamisen.

        jos tämä tieto yhtään helpottaa

        t. Pohjanmaan kautta


      • loppuun palaneet
        Aikani kuluksi kirjoitti:

        teidän kaltaisia tilanteita on ollut lukemattomilla kohtalotovereilla.

        Voitte myydä talon niillä tiedoilla kuin se nyt on,purkukuntoisena.

        Saatte siitä jonkun summan ja pääsette pois ja elämä jatkuu tosin
        köyhempänä, mutta terveys on tärkein ja jos vielä käytte oikeutta,
        tarvitsette puhtaan asunnon jossa kerätä voimia raskaisiin oikeusprosesseihin.

        Ei sinne hometaloon kannata jäädä itseään tappamaan. Jos rahat eivät myynnistä riitä omaan asuntoon,menette vuokralle,niin tekevät monet hometalolliset.

        Monet perheet ovat menettäneet kaiken, aivan kirjaimellisesti ja aloittaneet vuokra-asunnosta käsin elämänsä uudelleen rakentamisen.

        jos tämä tieto yhtään helpottaa

        t. Pohjanmaan kautta

        Niin, kiitos vain vastauksestasi. Tilanne ei ole ihan niin yksinkertainen. Tällä viikolla pitäisi saada vastaus koskien miten käräjöinnissä tuomari on päättänyt. Kuka maksaa ja mitä maksaa. Mitenhän on, ostaako kukaan näin huonokuntoista taloa? Todellakin remontin tarve valtava. Puhutaan isoista rahoista. Ja jos myymme sen purkukuntoisena jää kamalat velat päälle. Niin monta kertaa on tehnyt mieli soittaa noille entisille ystävilleemme, ja kysyä miksi teitte näin. On vain hillittävä itsensä olla soittamatta. Eivät he ole ollenkaan sellaisia, kuin antoivat itsestään ymmärtää vuosien ajan. MOnet yöt valvottu miehen kanssa ja toistemme olalle itketty. Me olimme kaiken lisäksi ostaneet uudet hunekalut ja sängyt juuri ennen tähän hometaloon muutettua. Nyt nekin sitteen pilalla. Ja kyllä harmittaa kun tietää kuinka kaiken oli työllään ansainnut. Mutta suurin murheemme on se että terveys nyt niin huono, ettei enää meinaa jaksaa arkipäivän asioista selvitä. Lapsilla jatkuva sairastelun kierre. Myyjät heittäytyivät työttömiksi. Näin väittävät olevan. Mutta heidän lapsensa(saman ikäisiä kuin meidän, ja hyviä kavereita keskenään) tulivat kerran meille keskellä päivää. Ihmettelin, etteikö pitäisi koulussa olla ja miksi tulitte? Lapset tokasivat vaan, että isi on rasittunut työpäivän jälkeen ja haluaa nukkua vähän. Olin aivan hämmästynyt, kun juuri käräjöinnissä myyjät olivat ilmoittaneet perheen isän joutuneen työttömäksi. Kysyin lapsilta, Mitä, onko isinne töissä? Lapset hölmistyneenä katsoivat minuun ja totesivat: miten niin onko töissä, isihän käy joka päivä töissä. Kyseinen isi on rakennusalalla, ja voi olla, en tiedä mutta voi todellakin olla että ruvennu pimeisiin hommiin, jotta voi oikeudessa näyttää rahattomalta? Raskasta tämä on kun monta vuotta tunsimme ja olimme aika läheisiä. Kaikki olikin valhetta. Ja raskaaksi tämän tekee myös homeen aiheuttamat terveysongelmat.


      • Aikani kuluksi
        loppuun palaneet kirjoitti:

        Niin, kiitos vain vastauksestasi. Tilanne ei ole ihan niin yksinkertainen. Tällä viikolla pitäisi saada vastaus koskien miten käräjöinnissä tuomari on päättänyt. Kuka maksaa ja mitä maksaa. Mitenhän on, ostaako kukaan näin huonokuntoista taloa? Todellakin remontin tarve valtava. Puhutaan isoista rahoista. Ja jos myymme sen purkukuntoisena jää kamalat velat päälle. Niin monta kertaa on tehnyt mieli soittaa noille entisille ystävilleemme, ja kysyä miksi teitte näin. On vain hillittävä itsensä olla soittamatta. Eivät he ole ollenkaan sellaisia, kuin antoivat itsestään ymmärtää vuosien ajan. MOnet yöt valvottu miehen kanssa ja toistemme olalle itketty. Me olimme kaiken lisäksi ostaneet uudet hunekalut ja sängyt juuri ennen tähän hometaloon muutettua. Nyt nekin sitteen pilalla. Ja kyllä harmittaa kun tietää kuinka kaiken oli työllään ansainnut. Mutta suurin murheemme on se että terveys nyt niin huono, ettei enää meinaa jaksaa arkipäivän asioista selvitä. Lapsilla jatkuva sairastelun kierre. Myyjät heittäytyivät työttömiksi. Näin väittävät olevan. Mutta heidän lapsensa(saman ikäisiä kuin meidän, ja hyviä kavereita keskenään) tulivat kerran meille keskellä päivää. Ihmettelin, etteikö pitäisi koulussa olla ja miksi tulitte? Lapset tokasivat vaan, että isi on rasittunut työpäivän jälkeen ja haluaa nukkua vähän. Olin aivan hämmästynyt, kun juuri käräjöinnissä myyjät olivat ilmoittaneet perheen isän joutuneen työttömäksi. Kysyin lapsilta, Mitä, onko isinne töissä? Lapset hölmistyneenä katsoivat minuun ja totesivat: miten niin onko töissä, isihän käy joka päivä töissä. Kyseinen isi on rakennusalalla, ja voi olla, en tiedä mutta voi todellakin olla että ruvennu pimeisiin hommiin, jotta voi oikeudessa näyttää rahattomalta? Raskasta tämä on kun monta vuotta tunsimme ja olimme aika läheisiä. Kaikki olikin valhetta. Ja raskaaksi tämän tekee myös homeen aiheuttamat terveysongelmat.

        että käräjäoikeuden tuomio on teille myönteinen ja myyjä pystyy suorittamaan mahdolliset ko:n määräämät tuomiot. Jos voimia riittää, voitte käräyttää myyjä isin
        pimeistä hommista, sillä jos saisitte korvauksia myyjältä, nekin pitäisi saada viimeistään ulosoton kautta.

        Onhan se raskasta kun tulee petetyksi ja menettää luottamuksen ihmisiin ja vieläpä sellaisiin joita on pitänyt ystävänä.

        Kyllä se työttömyys tai pitkä sairasloma on kolahtanut monen hometalollisen kohdalle, kun voimat eivät enää riitä. Ei kukaan ole yli-ihminen eikä itseltäänkään voi vaatia mahdottomia jaksamisen suhteen.

        Ei ehkä paljoa tuossa vaiheessa lohduta, mutta jos myyjä tai te ette valita ko:n päätöksestä ja saatte kaupanpurun tai hinnanalennuksia, niin n.2- 4 vuoden kuluttua tilanne alkaa jo huomattavasti helpottaa.


      • asumme hometalossa
        Aikani kuluksi kirjoitti:

        että käräjäoikeuden tuomio on teille myönteinen ja myyjä pystyy suorittamaan mahdolliset ko:n määräämät tuomiot. Jos voimia riittää, voitte käräyttää myyjä isin
        pimeistä hommista, sillä jos saisitte korvauksia myyjältä, nekin pitäisi saada viimeistään ulosoton kautta.

        Onhan se raskasta kun tulee petetyksi ja menettää luottamuksen ihmisiin ja vieläpä sellaisiin joita on pitänyt ystävänä.

        Kyllä se työttömyys tai pitkä sairasloma on kolahtanut monen hometalollisen kohdalle, kun voimat eivät enää riitä. Ei kukaan ole yli-ihminen eikä itseltäänkään voi vaatia mahdottomia jaksamisen suhteen.

        Ei ehkä paljoa tuossa vaiheessa lohduta, mutta jos myyjä tai te ette valita ko:n päätöksestä ja saatte kaupanpurun tai hinnanalennuksia, niin n.2- 4 vuoden kuluttua tilanne alkaa jo huomattavasti helpottaa.

        Kiitos sinulle, kuka ikinä oletkin kirjoituksistasi.
        Vastaus tuli ja tuomari oli puolellamme. Voimat kuitenkin lopussa.
        Talosta kun löytyi useita erilaisia myrkyllisiä homeita ja täällä vain asutaan. Kamalia oireita. Voimakasta huimausta, nivelet toooosi kipeät, sydän oireita niin että muutaman kerran viety ambulanssilla, muistihäiriöitä(pahoja) ja voimakasta päänsärkyä. Nämä pelkästään minun eli yhden aikuisen oireet perheestämme. Eikä voitosta toistaiseksi ollut apua, kun myyjät valittavat nyt hoviin. Hyviä ystäviä oltiin ja useita öitä olen valvonut ja miettinyt, miksi he tekivät näin katalasti. Itkettää jatkuvasti ja väsymys on niin voimakasta ettei hereillä meinaa pysyä. Meidän on myytävä talo hometalona jos myymään ryhdytään, vaikka "ystävät" myivät hyväkuntoisena ja täysin korjattuna tämän talon. Kuka haluaa edes ostaa tällaista myrkkytaloa? Olemme varmaan ikuisesti jumissa täällä...ja kun olemme vielä niin nuoria, alle 35. Elämän piti olla edessä, eikä takana. ja nyt tuntuu siltä, että kaikki takana.


    • hometalo vaiko ei

      Mihin tuloksiin on päädytty ja miten?

    • artikkeli Tiede-lehti

      Mikä mullassa tuoksuu? (04.06.2008)

      Arjen ilmiöt -sarja:

      Teksti: Annikka Mutanen

      Mehevässä maassa haisee geosmiini. Se syntyy sädesienten ruokaillessa.

      Julkaistu Tiede-lehdessä 6/2008


      Sateen jälkeen pellosta ja puutarhasta nousee nenään huumaava tuoksu. Se tuo ilosanomaa kesästä, elämästä ja maan kasvusta. Heti ei tule mieleen, että mullan tuoksu on itse asiassa sama kuin kellarin haju.

      – Sekään ei ole haju vaan tuoksu, ihana vanhan perunakellarin tuoksu, tunnelmoi maa- ja ympäristökemian professori Helinä Hartikainen Helsingin yliopistosta.

      Maassa tuoksun aiheuttaa Hartikaisen mukaan sädesienten tuottama geosmiini. Sana tarkoittaa kirjaimellisesti maan hajua.

      Sädesieni hajottaa tähteet

      Sädesienet eivät oikeastaan ole sieniä vaan bakteereja. Ne kuitenkin muodostavat rihmastoa kuten sienet. Terveessä ja normaalissa multamaassa on aina sädesieniä, samoin toimivassa kompostissa.

      Erilaiset hajottajat tulevat vuorotellen töihin sinne missä on eloperäistä jätettä. Sädesienet saapuvat viimeisinä hoitamaan vaikeimman urakan. Hyvin hitaasti ne muuttavat humukseksi hankalimminkin hajoavat ainesosat. Karkeasti sanottuna sädesienet syövät kasvien tähteet ja ulostavat maan aromin.

      Nenä on herkkä geosmiinille

      Geosmiini on sädesienten aineenvaihdunnan tuloksena syntyvä haihtuva yhdiste. Ihmisen nenä on sille erityisen herkkä.

      Geosmiinin kemiallinen kaava on C12H22O. Mullan tuoksun ainesosat ovat siis hiili, vety ja happi, nuo maapallolla niin yleiset alkuaineet, joista koostuu myös kasvien rakennusaine selluloosa.

      Myös jotkin sinilevät tuottavat geosmiinia, kertoo akatemiaprofessori Kaarina Sivonen Helsingin yliopiston soveltavan kemian ja mikrobiologian laitoksesta. Kun juomavesi haisee maalle tai kala maistuu mudalle, sekin johtuu geosmiinista.

      Tekevät hyvää ja pahaa

      Sivutyönään sädesienet valmistavat lukuisia antibiootteja, joilla ne häätävät kilpailevia bakteereita. Me ihmiset syömme monia näistä antibiooteista lääkkeinä.

      Sädesienet pesivät myös hometalossa. Sisäilmassa niiden aineenvaihduntatuotteet ja itiöt voivat olla epäterveellisiä. Maata ja multaakaan ei kannata vetää henkeen, mutta niiden tuoksusta voi nauttia ulkona täysin siemauksin.

      http://www.tiede.fi/arkisto/artikkeli.php?id=968&vl=

    • mahdollisesti ???

      Saattaahan se kämppä homeessakin olla, mutta pelkoa se vain aiheuttaa!

      • ei saa pelotella...

        Pelko se on masennuksen kanssa ainoa mikä maamme kansaa vaivaa, psyyke se kaikkien sairauksien todellinen syy on... Psyykellä on pelottava voima, kun perusterve ihminen putoaa kesken askeleen insuliini shokkiin, kun heikottaa kovin ja mittaa verensokerin, on se ollut 0.9 vaimollani. Itselläni sen ymmärrän olevan luonnollista kun joudun insuliinin kehooni ulkopuolelta pistämään, mutta kun oire oli vaimollani, joka lekurien mukaan onkinn täysin terve. Kun olimme kävelyllä lastenvaunujen kanssa vaimoni vierelläni oli omituisen näköinen, kuin minusta kuvattu shokin jäljiltä, kesken askeleen putosi kohti autotietä. Koitin saada samaan aikaan vaunuista kiinni kun alamäki oli, ja samalla ohjattua vaimoni kaatumisen pois autojen edestä. Onneksi kohtaukset ovat aina olleet osa elämääni, osasin toimia... Kukaan lääkäri ei moiseen pikku juttuun kiinnitä mitään huomiota, kuten ei perheen laihuuteen, saati jatkuvaan sairasteluun, kun tulehdusarvot ylitti tk:n mittarin, käskivät autolla ajaa sairaalaan jossa ta. oli sitten 296 ja munuaisaltaan tulehdus, joka kuulemma oli ollut jo pitkään, ei vaan kukaan sitä välittänyt tutkia kun kaikki oli kunnossa.
        Sairastuva maassamme on yksin kaikkia vastaan, edes tutkimuksia ei tehdä jos ei rahaa yksityiseen ole, täällä tosin sekään ei auta, taistelu on jatkunut kulisseissa yli 10 vuotta ja kiinteistöt kun samojen rakennusliikkeiden tekemiä ovat, on tilanne sama koko alueella. Kukaan ei ole vastuussa mistään, psyykelääkkeillähän maassa kaikki hoidetaan jos ei muu auta niin pakkohoitoakin on homeoikeudentaisteluissa käytetty, mikään ei enää yllätä!


      • aina näitä, jotka
        ei saa pelotella... kirjoitti:

        Pelko se on masennuksen kanssa ainoa mikä maamme kansaa vaivaa, psyyke se kaikkien sairauksien todellinen syy on... Psyykellä on pelottava voima, kun perusterve ihminen putoaa kesken askeleen insuliini shokkiin, kun heikottaa kovin ja mittaa verensokerin, on se ollut 0.9 vaimollani. Itselläni sen ymmärrän olevan luonnollista kun joudun insuliinin kehooni ulkopuolelta pistämään, mutta kun oire oli vaimollani, joka lekurien mukaan onkinn täysin terve. Kun olimme kävelyllä lastenvaunujen kanssa vaimoni vierelläni oli omituisen näköinen, kuin minusta kuvattu shokin jäljiltä, kesken askeleen putosi kohti autotietä. Koitin saada samaan aikaan vaunuista kiinni kun alamäki oli, ja samalla ohjattua vaimoni kaatumisen pois autojen edestä. Onneksi kohtaukset ovat aina olleet osa elämääni, osasin toimia... Kukaan lääkäri ei moiseen pikku juttuun kiinnitä mitään huomiota, kuten ei perheen laihuuteen, saati jatkuvaan sairasteluun, kun tulehdusarvot ylitti tk:n mittarin, käskivät autolla ajaa sairaalaan jossa ta. oli sitten 296 ja munuaisaltaan tulehdus, joka kuulemma oli ollut jo pitkään, ei vaan kukaan sitä välittänyt tutkia kun kaikki oli kunnossa.
        Sairastuva maassamme on yksin kaikkia vastaan, edes tutkimuksia ei tehdä jos ei rahaa yksityiseen ole, täällä tosin sekään ei auta, taistelu on jatkunut kulisseissa yli 10 vuotta ja kiinteistöt kun samojen rakennusliikkeiden tekemiä ovat, on tilanne sama koko alueella. Kukaan ei ole vastuussa mistään, psyykelääkkeillähän maassa kaikki hoidetaan jos ei muu auta niin pakkohoitoakin on homeoikeudentaisteluissa käytetty, mikään ei enää yllätä!

        vähättelee tai luulee, että vain vähän päänsäryä ei muuta, kuten meidä tk:n hoitaja, kun se tk on homeessa. Julkisivua nyt siellä korjaavat, mutta jääköhän homeet edelleen haisemaan...


    • minä vaan....

      MInä tein ratkaisun pitkän pohdinnan jälkeen, puratin oman hometaloni.

      Jälkikäteen ajateltuna olisin voinut jättää myös palokunnan harjoitustyöksi, olisi ollut halvempi.

      Kaikki perheenjäsenet ja jopa naapurit tulivat onnittelemaan kun pääsin .askasta eroon.

      Kun kaikki on poistettu voi aloittaa alusta, hankkia sellaisen talon jossa ilmanvaihto toimii, mielummin vapaasti hengittävällä alustalla. Halvimmillaankin uusia taloja toimitetaan 1-1,3 t€/m2. Joten sata nelilöinen talo on hankittavissa, vaikka kipeätä se tekee..

      Älkää jääkö makaamaan tuleen, tehkää harkittuja ratkaisuja. Vähempikin asunto riittää, kunhan se on rakenteellisesti terve.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe