Autokauppa

Anonyymi

Mä en yleenä kirjoittele, enkä avaudu mistään, mutta tästä mun kokemasta kokemuksesta mun on pakko.
Ostin auton (BMW x3 2011) autokaupasta ( @fmautotalo ) 27.11.2020.
Viikon ajon jälkeen selvisi monta asiaa, mistä ei ollut puhettakaan ostohetkellä. Vein joulukuussa auton @JW Service-Service autokorjaamoon (koska myyjä ei suostunut auton vientiin Raision Autokeskukseen eli merkkiliikkeeseen), jossa diagnosoitiin auton kolarointi, etuvaloumpio kerää kosteutta (ei korjattu, eikä voikaan kuulemma korjata vaan vaatii uuden umpion), jarrut kaikkineen levyineen ja paloineen loppu (vaikka ajokilometrit eivät siihen vielä viitanneet), takakontin sähköinen avausmekanismi ei toimi, mikä korjattiin vasta helmikuussa samassa korjaamossa, takakonttiin menee (kolaroinnista johtuen) vettä sateella, oikean puolimmainen etuovi ei mene kunnolla kiinni (kolarivika) ja siitä kuuluu meluäänet sisään (moottori)tiellä, molemmat takavalot eivät ole kiinni, vaan heiluvat (huonosti korjattu kolaroinnin jälkeen), molemmat etuvalot on asennettu ja kiinnitetty kolaroinnin jälkeen väärin, ne eivät ole oikealla paikallaan ja välissä isoja rakoja, auto on siis kolaroitu merkittävällä tavalla, mistä ei ole kerrottu ostajalle.Auto on merkittävästi vähempiarvoinen kuin ostajalla oli kauppahinta, ikä, ajokilometrimäärä ym. seikat syytä olettaa. Tämän on myyjäkin myöntänyt, koska olisi hyvittänyt autosta ostohetken jälkeen vain 20.000 euroa, eli 9.000 euroa vähemmän kuin ostohinta, vaikka autolla ei ole ajettu kuin vajaa 2.000 km ja se on ollut korjaamolla pitkän aikaa käyttämättömänä oston jälkeen. Auto lakkasi toimimasta kokonaan sähkövikojen ja huonosti korjatun kolarikorjauksen takia 3.2.2021 ja se meni täysin ”lukkoon”, autoon ei edes päästy sisään mitenkään, jonka takia se hinattiin Kaarinaan Bemarihuoltoon Ahokkaalle. Vikaa ei saatu siellä korjattua vaan sanottiin, että vaikka akku vaihdettaisiin, niin he epäilee suurempaa sähköongelma jota on mahdotonta tässä kohtaa tietää. Tämän jälkeen soitin myyjäliikkeelle että jospa he vois auttaa, että mitä tehdä? He ohjeistivat että hinataan auto @jw servicelle, jossa se oli kaksi viikkoa korjattavana. Koska auto meni lukkoon, maksoin korjaamoon sen rikkoman kuljettajan puoleisen etuikkunan 160 eur sekä hinauksen. Tuolloin auton sähkövikoja korjattiin ja takakontin avausmekanismi korjattiin myös, autoon vaihdettiin akku. Auto tuli taas käyttööni 17.2.2021. Koska muita vikoja ei oltu korjattu lainkaan, vein auton takaisin myyjäliikkeeseen 22.2.2021 ja pyysin, että joko viat korjataan, vaihdetaan toiseen tai kauppa puretaan.26.3.2020 MYYJÄLIIKE hinautti autoni takaisin kotipihalleni ja laittoivat autonavaimen postiluukusta sisään ja pyysi ottamaan yhteyttä @jw-serviceen? ANTEEKSI MITÄ!?Auto on kevään aikana kolmen kuukauden aikana käyny siellä ainakin 4 kertaa, yhtäjaksoisesti se on ollu siellä kuukauden verran ja kuukauden myyjäliikkeen pihassa, ilman mitään konkreettista toimenpidettä.
Kun emme myyjäliikkeen kanssa päässeet yhteisymmärrykseen,nii otin yhteyttä Autoriita.fi lakimieheen Mikko Heinonkoskeen (erittäin asiallinen ja ammattitaitoinen edustaja)
Edustajani otti heihin yhteyttä sähköpostilla maaliskuussa ja noin kahden viikon odottelun jälkeen, kun mitään ei tietenkään kuulunut, edustajani soitti ja myyjäliikkeestä sanottiin, että ovat antaneet toimeksiannon lakimiehelleen ja hän ottaa yhteyttä keskiviikkona. 30.03.2021. Vasta 22.4.2021 myyjäliike teki edustajan kautta sovintoehdotuksen. Kuva liitteenä Monesti edustajani kautta ehdotettiin myyjäliikkeelle vikojen korjausta, vaihtoa ja viimeisenä vasta kaupanpurkua, MUTTA EII!
Tämä myyjäliike on täysin ammattitaidoton, välinpitämätön ja HUIJARI!Vasta 04.05.2021 päätettiin edustajani kanssa, että koska tilanne on kuitenkin, se että korjauksen kanssa on vitkuteltu hyvin pitkään (ja autossa on kiistatta vikaa reilusti), on kaupan purkamiselle perusteet olemassa. Korjaukselle varattu kohtuullinen aika on ylitetty ja autottomuus on aiheuttanut olennaista haittaa. Voidaan vaatia kaupan purkamista ja viedä asia oikeuteen. Halusin vielä yhden selvityksen/tarkastuksen auton kunnosta puoleettomalta taholta, joten varasin ajan Autokeskukseen 2.6.2020 jossa autolle tehtiin täysi kuntotarkastus. Sen jälkeen selvisi, kuten koripuolen työnjohtajaki sano, että: ”auto on erittäin huonossa kunnossa ja sitä on korjailtu vähän joka paikasta, joten vaikka toisit auton meille "korjattavaksi" niin emme välttämättä suostu korjaamaan, koska silloin vastuu siirtyy meille ja meijän työllä on takuu” . Autokeskuksen raportin laitan kuvana. Tämän jälkeen lakimieheni, kuten myös myyjäliikkeen lakimieskin oli sitä mieltä, että kaupanpurkamiselle on hyvät perusteet, mutta myyjäliike ei tietenkään siihen suostunut. Viimeinen takaraja meidän asettamaan ehdotukseen myyjäliikkelle oli 10.06.2021Klo 15.00.
VASTA TÄMÄN JÄLKEEN myyjäliike ehdotti 11.6.2021 noin. klo 13.00 että voivat VAIHTAA auton samanhintaiseen. Tähän emme enään suostuneet tässä kohtaa.

0

1080

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

        Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
        Maailman menoa
        388
        3763
      2. Vernu Vasunta

        On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
        Suomussalmi
        129
        2639
      3. En kelpaa sinulle

        Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
        Ikävä
        128
        1855
      4. Taidat vanhempi nainen

        Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
        Ikävä
        73
        1300
      5. Voi nainen...

        Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
        Ikävä
        51
        1172
      6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

        Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
        Maailman menoa
        166
        1162
      7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

        Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
        Ikävä
        72
        1157
      8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

        Miehelle kysymys :)
        Ikävä
        63
        1104
      9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

        Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
        Maailman menoa
        291
        930
      10. Naiselle kysymys

        Mitä oikein näet minussa?
        Ikävä
        50
        922
      Aihe