Masennuksen hoito

Anonyymi

Hei!Mietin kirjoitanko tänne vaiko ahdistus vai stressi-valikkoon,päädyin nyt tänne.Olen yli 40v.nainen.Mieli on pitkään ollut synkkä,en muista milloin viimeksi olisin ollut onnellinen,vaikka perusasiat on kunnossa(perhe,koti,työ).

Työ tosin aiheuttaa stressiä,en viihdy siinä enää,vaikea tähän tilanteeseen lähteä hakemaan uutta työtä,kun voimia ei siihen nyt ole.

Mikä on keino lähteä hoitamaan masennusta?Auttaako lääkkeet tasaamaan mieltä,haluaisin taas olla iloinen?Jännää toki se,että monikaan ei edes arvaa mitä koen,masennus kun ei näy ulospäin.Elämänilo on hukassa ja en tiedä mitä sanoa lääkärissä,että asia hoituisi,pelkään että onko siitä apua.Avun hakeminen tuntuu vaikealta.

6

56

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun sä meet lääkärille niin sä pääset täyttämään masennustestin ja sitten pisteet lasketaan yhteen ja nähdään oletko masentunut.Tuo samainen masennustesti löytyy myös netistä jota terveydenhuollossa käytetään.

    • Moi, rohkeasti vaan hakeutumaan ensin terveyskeskuslääkärille. Kerro vain suoraan, että mieli on synkkä, epäilet masennusta jne. Siitä on alkuun vaikeaa puhua ääneen, mutta lääkäri kyllä ymmärtää, se on varmasti heille jokapäiväistä.

      Lääkärikäynnistä voi sitten seurata johonkin paikkakuntasi psykiatriseen keskukseen, riippuu miten teillä on asiat järjestetty. Onko sulla millainen työterveys, onko siellä psykologia tms.?

      Lääkkeistä sen verran, että uskoisin niiden juuri tasaavan oloa niin, että pahin ahdistus ja synkkyys voi helpottaa ja pystyt esim. puhumaan paremmin vaikeista asioista. Näin ainakin ne minulla toimi ja pystyin ne myös aikanaan lopettamaan asteittain. Voimia sulle.

      • Tuolta välistä unohtui sana "lähete". Eli käynnistä voi seurata lähete...


    • Anonyymi

      Kiitos asiallisista vastauksista.Kävin työterv.lääkärissä,sain masennuksen hoitoon tarkoitetun lääkkeen ja parin viikon päästä on psykologi,siitä sit katsotaan jatko ja selvitän saako hän kirjoitettua lähetteen julkisen puolen psyk.palveluihin vai pitääkö mun ensin käydä terv.keskuksen lääkärissä ja sitä kautta edetä asian kanssa.Työterv.kuuluu vuosittain 5 käyntiä psykologilla ja se ei ehkä ihan riitä.Käynnit eivät siis automaattisesti tule tuolla,vaan nyt lääkärin kautta.Pari viikkoa pitäis mennä,niin lääkkeet alkaa vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Hei, kun olet aloittanut lääkkeet nii älä pelästy sivuvaikutuksia. Oireet voivat pahentua hetkellisesti mutta sitten alkaa lieventyä. Kaikki stressitekijät nyt niin minimii kun voi laittaa. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Toivottvasti sinulla lääkkeet auttaa koska omalla kohdalla eivät auttaneet,koska eivät poistaneet masennuksen syitä.Masennuksesta paranin kun masennuksen syyt hävisivät elämästä.Mutta jos masennuksen syyt ei ole konkreettisia niin lääkkeet voi auttaa.Itselläni kokeilttiin yli 10 eri masennuslääkettä tuloksetta.Onnea lääkkeiden kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1683
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1320
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1108
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      946
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      895
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      881
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe