Noja-tuoli ( 30 )

Kaunista, kaunista ja lämmintä, voisi sanoa huh hellettä, no kesää elämme, nyt alkaa pakastimen kunnostaminen sälöön laittoa varten, mansikka siinä ensimmäisenä sinne menee;)
Ajattelin eilen, kun vettä tuli rankalla kädellä, että siinä saattoi satoa tuhoutua ja tulipa mieleen ne poimijatkin, jotka näissä helteissä joutuvat marjoja poimimaan, ei kateeksi käy.
Koetan nyt vielä kepillä jäätä, optimistinen on kai perusluonteeni, aina jaksan vaan yrittää ja uskoa ihmisyyteen.

Vaikea on jatkuvasti uskoaan koetelle, mutta silti pidän tätä ketjua ylläpitämisen arvoisena, niin monia ihania ja ymmärtäväisiä kirjoittajia on, että sääli olisi tähän lopettaa.
On tullut nuhteita rivienväli lukemisestani, en sitä moitteeksi ota, kun en osaa en tahdo oppiakaan moista asiaa, miksi pitäisi, eikö viestiin voi asiansa kirjoittaa niin selkeänä, että sen voi siitä lukea.
Myös kysymys "miksi minä" kun olen "kuvitellut" sanomisen itseeni kohdistuvan, yksinkertaisesti näin olen ymmärtänyt.
En varmaan koskaan ole tuonut ilmi, että pyrkisin muuhun, kuin olemaan vain yksi kirjoittaja.
En myöskään koskaan muista loukkauksia ketjuun laittaneeni, miksi niin tekisin, tuntemattomia olette, vain viestittelyn kautta tuttuja, mutta monen viesteistä on myös tunne ystävyydestä lämmennyt.
Vielä senkin haluan tuoda julki, että tämän Noja-tuoli aloituksen annan mielellään jollekin sitä haluavalle, siirryn syrjään, jos se on kirjoittelun asiallisuuden ehto.

Ikävä jos näiden ikävien asioiden perässä joudumme kirjoittamaan, kun haluaisimme toisillemme piristytä antaa, arki ei aina niin ruusuinen ole näin iäkkäänä, on kolotuksia ja sairauksia mitkä haluamme unohtaa edes hetkeksi ja yksi kanava siihen on sopuisa viestittely, miksi se ei voisi sujua.

Vähän ikävä on aloitukseni tällä kertaa, mutta toivon viestien sävyn muuttuvan ja taas palataan siihen leppoisaan Noja-tuoliin, näin tällä kertaa.

208

2940

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Terveisiä saunasta. Täällä mökillä lämmitän aamulla pihasaunan. Leppoisa on nyt olo. Tämän paremmaksi ei voi kesäpäivä muuttua. Tuuli antaa hiukan viileyttä helteeseen. Naapurimökin juhannusvieraat lähtivät eilen. Nyt siellä ollaan etätöissä. Minulla on luvassa kyyti kirkolle asioimaan. Jääkaapissa ei kohta ole kuin valo. Polveni on lopettanut kiusaamisen. Hyvin olen pystynyt kulkemaan muhkuraisessa maastossa. Mökkimme on entisellä torpan paikalla. Välimatkat piharakennuksiin ovat pitkät. Pihanurmikossa kukkii valkoapila ja akanhuuli. - Mkr.

      • Olipa ihana juhannus! Saaressa oltiin ja meriretkiä tehtiin. Mukana oli myös pojan tytär ja mies 6 vuotiaan pojan ja 3 vuotiaan tyttärensä kanssa. Voi sitä iloa ja riemua, kun kun saivat yllinkyllin rantavedessä telmiä, isomummo myös vesileikeistä nautti, uskaltauduin myös lasten kanssa uiskentelemaan ja hyvin kaikki tarkeni. Lapsilla liivit ja vesilelut, ja kun iltapäivällä vielä oltiin laiturilla onkimassa, oli kaikkien päivä täydellinen, kalojakin saatiin. Olivat vaan niin pieniä, että kasvamaan mereen ne viskottiin.

        Kylässä käytiin naapurisaaren uutta pytinkiä ihastelemassa, mansikkakakkua maisteltiin ja lapsille vielä namijäätelöt veneeseen annettiin. Mukava oli tavata pojan kaveri kolmen vuosikymmenen jälkeen. Vielä tunnettiin toisemme, eihän ne vuodet niin paljon muutosta tee!
        Kyllä se meri-ilma ja vierailut iltasella tuntui, unta ei tarvinnut yhtään odottaa. Kun päänsä pielukselle laski, niin jo untenmailla olivat kaikki.

        Tänä aamuna vielä kotosängyssä nukuin kymmeneen saakka, pikkuhiljaa rupean arkipäivään sopeutumaan, tyytyväinen olen juhannukseeni.
        Toivottavasti muillakin on hyvin mennyt ja iloa olette päiviin saaneet. Jaksetaan sitten taas tätä arkea elää!!


    • Huomenta arkeen, sää jaksaa ilahduttaa, tiedossa kaunis viikko. Päättyen vuosijuhlaani. 74-vuotta tulee täyteen.


      Montako vakiokirjoittajaa vaatii minun ja Paloman poistumista noja-tuolista, jäin miettimään kun illalla ylisillä luin kommentteja.

      Puskasta ne vaatimukset julkituodaan, nojatuolilaisiltako, vai yhden tai parin kiihkeän puskan vaatimuksi saada meidät  lopettamaan kirjoittelumme.

      Älkää ihmeessä vastatko palomalle ja korppikselle, kuten he vastaavat teille.
      No, se todellakin on puskien syytä muistaa niin säilyisi rauha.

      Nuo saamasi puolustusviestit olivat naurettavia ajatuksieni vääristelyä, samoin kuin kaikki "paskalavat" jne. Pitäähän sinun jo tunnistaa mikä on ilkeilyä ja mikä on värikästä kirjoittelua, sanoilla leikkimistä hyvässä mielessä.

      Minulla ei ole mitään halua olla ilkeä, mutta kun saan sitä ilkeilyä viesteihini päivittäin se kuten jo kirjoitin uppoaa lukijoihin kuin veitsi voihin, eikä osata käyttää itsenäisiä päätelmiä, kuka, mitä ja miksi.

      Päivä kohta puolessa, kävin esikoisen kanssa hakemassa sytymäpäivälahjani Stiga-akkukäyttöisen ruohonleikkurin. Poika kokosi äidin uuden lelun ja lähti ajelemaan Lappiin.
      P.n lahjahankinnaksi jää moottorisaha🥴

      Sopuisaa päivää, kesähän on kauneimmillaan.

    • Mansikoita tilasin vain syötäväksi minäkin, viiden jälkeen saan maistella uutta satoa.

      Mehulasini kanssa tulen seuraanne, juodahan saa nyt yhtenään ja wessareissuja riittää, heh!

      Verenpainekin oli nyt kohdillaan, eikä mitään uutta hälyyttävää ollut. Lääkäri oli arvoihin tosi tyytyväinen, tukisukkia ehdotti jos ei nilkkojen turvotus helteiden jälkeen laske,..tietty ne laskee 😊))

      Aikaisin kun heräsin aamuyöstä, niin en ole saanut mahdollisuutta päikkäreihinkään, vaan enköhän en's yönä nuku herkistelemättä.

      Täytyy myöntää Noja-tuolin riitelylukemisenkin olleen osasyynä, ei kukaan halua sellaisessa ilmapiirissä edes kirjoittaa!

      Nyt on Juhannus jo takana päin, ehkä joillakin on ollut vaikeaa ja purkanut pahaa oloaan kaksikkoon.

      Saarelaisilta odotan paluuta mantereelle, yhtään kuvia eivät saaneet aikaan jussinvietostaan.

      Voidaan hyvin ja nautitaan kunnon kesästä. 😅

      • Iltapäivää!
        Ainakin riittävän helteinen oli tämäkin päivä. Kauppareissulla tuli parin
        kilsan jaloittelu. Ihan riittävä.
        Tulin vain vilkaisemaan uutta ketjua. Muutoin olen monet päivänokoset
        torkahtanut, vanhoja "univelkojani" kuittaillut.
        Hyvää jatkoa teille! Ehkäpä jatkossakin ainakin joskus pistäydyn
        Noja-tuolissa lukemassa ja jos "siltä tuntuu"voinhan muutaman sanan
        kirjoittaakin. Heippa!


      • Anonyymi
        ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Ainakin riittävän helteinen oli tämäkin päivä. Kauppareissulla tuli parin
        kilsan jaloittelu. Ihan riittävä.
        Tulin vain vilkaisemaan uutta ketjua. Muutoin olen monet päivänokoset
        torkahtanut, vanhoja "univelkojani" kuittaillut.
        Hyvää jatkoa teille! Ehkäpä jatkossakin ainakin joskus pistäydyn
        Noja-tuolissa lukemassa ja jos "siltä tuntuu"voinhan muutaman sanan
        kirjoittaakin. Heippa!

        heippa moninikki


      • ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Ainakin riittävän helteinen oli tämäkin päivä. Kauppareissulla tuli parin
        kilsan jaloittelu. Ihan riittävä.
        Tulin vain vilkaisemaan uutta ketjua. Muutoin olen monet päivänokoset
        torkahtanut, vanhoja "univelkojani" kuittaillut.
        Hyvää jatkoa teille! Ehkäpä jatkossakin ainakin joskus pistäydyn
        Noja-tuolissa lukemassa ja jos "siltä tuntuu"voinhan muutaman sanan
        kirjoittaakin. Heippa!

        Kesäistä aamua ja tiistaipäivän alkua, luvassa lämmintä ja sateetonta säätä.
        Kelpaa nyt lomalaisten nauttia ansaitusta, varmaan raskaistakin korona-ajan työpaineista.
        Ei kovin lohdullisia ole nuo tautitilastot mistä tiedotetaan, , ihmisten pitää kokoontua välttämättä ja sitten vielä suojautumista ei noudateta, syyttömät tai sanoisiko sääntöjä noudattavat joutuvat näiden ei niin kuuliaisten myötä sairastumaan.
        Lehdestä myös luin häiriö ja väkivalta on lisääntynyt, syyksi arvellaan koronaa, no kuinkas muuten, olisiko syy kuitenkin ihmisten kestokyvyn heikentyminen, ei enää kestetä mitään poikkisanaista, kun jo kiehumapiste esille pyrkii.
        Olen sen huomannut myös palstalla, aiemmin keskusteltiin niin kuin ihmisten kanssa pitäisi tehdä, nyt joka ketju saa sitä nurjaa viestiä ja palautetta.

        Ynnämuu yritetään vaan mukana pysyä, onhan täällä kauan oltu ja muutokset huomattu, mutta vielä kirjoittelu puoliaan pitää, se asiallinenkin kaiken kinan ja epäsovun seassa.

        Sinisiru, varmaan tämä eripura mielen kielteiseksi koko viestittelylle tekee, mutta yritämme kuitenkin ja aina näitä sopuisia viestejä jokunen mukaan mahtuu ja sehän kannustaa jatkoon.
        Harmi jos palstalla, mikä meidän ikäisille on tarkoitettu ei osata sovussa kirjoittaa, oma etuhan siinä monellekin on, kun voi lukea viestejä muilta samanhenkisiltä.

        Fiinufammu sai iloa pitkäksi aikaa muistellakseen, lapset ne pienimäiset omalla aitoudellaan jo saavat hymyn kasvoille.
        Minäkin kävin pojantyttären ja hänen vajaa kaksivuotiaan kanssa kanavamuseolla, missä oli puput, kanat ja lampaat hellimisen kohteena.
        Puhe on hyvällä alulla tällä pienellä, mutta aika usein tulee ei sana esiin, kysyin oletko ei tyttö, kohta matki sanonnan, hänellä ehkä rankempaa puhumisen oppiminen, kun kahta kieltä pitää oppia.

        Kaikki tuntuu Mak-Ris sinullakin hyvin olevan jopa polvikin on mökillä olosta tykännyt.
        Kertomasi antaa nautinnollisen kuvan mökillä viihtymisestä ja helppo tuo onkin uskoa, koska sen olen aikoinani niin monasti kokenut.
        Saunan lämmityskin onnistuu vaikka aamulla ja sieluni silmin näen sinut saunan edustalla jäähdyttelemässä, hieman meinaa harmittaa mieltäni, kun paitsi jään.
        Olen varmaan elämässäni tuon nautinnon usein saanut kokea, nyt sitten tyydyn tähän kellarisaunaan.
        Ystävien mökille meno kutsu on voimassa, ehkä siellä saan varpaatkin järvessä käyttää.

        Ihmettelen korpikirjailija tarkoitatko minua, kun puhut puolustelijoista, en mielestäni taistelutantereella ole ja en koskaan ole kokenut tarvitsevani puolustelijoita, mukavia, kannustavia viestejä kylläkin.
        Sanot myös, että minun pitää ymmärtää mitkä asiat ovat leikkiä, mitkä totta, niin kai pitäisi, mutta olen jo useasti kertonut olevani siltä osin ainakin hyvin osaamaton, en hyvällä tahdollakaan kaikkea huumoriksi ymmärrä.
        Jos kinaa haluat, älä minua mukaan laske, en missään nimessä kilpaile kanssasi.
        Voit aivan suoraan sanoa, mikä minussa saa niskakarvasi pystyyn, olen yrittänyt kannustaen kirjoitella myös sinun kanssa, kuten toistenkin.
        En odota vastausta, selvensin vain oman tuntemukseni, vikaan varmaan meni;)

        Tulkaa kirjoittamaan ja varmasti kerrottavaa löytyy juhannuksen vietosta ja muutenkin tästä kesän vietosta.
        Sopuisaa ja asiallista kerrontaa, kaikkea kivaa, mitä vaan kesällä koette;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Kesäistä aamua ja tiistaipäivän alkua, luvassa lämmintä ja sateetonta säätä.
        Kelpaa nyt lomalaisten nauttia ansaitusta, varmaan raskaistakin korona-ajan työpaineista.
        Ei kovin lohdullisia ole nuo tautitilastot mistä tiedotetaan, , ihmisten pitää kokoontua välttämättä ja sitten vielä suojautumista ei noudateta, syyttömät tai sanoisiko sääntöjä noudattavat joutuvat näiden ei niin kuuliaisten myötä sairastumaan.
        Lehdestä myös luin häiriö ja väkivalta on lisääntynyt, syyksi arvellaan koronaa, no kuinkas muuten, olisiko syy kuitenkin ihmisten kestokyvyn heikentyminen, ei enää kestetä mitään poikkisanaista, kun jo kiehumapiste esille pyrkii.
        Olen sen huomannut myös palstalla, aiemmin keskusteltiin niin kuin ihmisten kanssa pitäisi tehdä, nyt joka ketju saa sitä nurjaa viestiä ja palautetta.

        Ynnämuu yritetään vaan mukana pysyä, onhan täällä kauan oltu ja muutokset huomattu, mutta vielä kirjoittelu puoliaan pitää, se asiallinenkin kaiken kinan ja epäsovun seassa.

        Sinisiru, varmaan tämä eripura mielen kielteiseksi koko viestittelylle tekee, mutta yritämme kuitenkin ja aina näitä sopuisia viestejä jokunen mukaan mahtuu ja sehän kannustaa jatkoon.
        Harmi jos palstalla, mikä meidän ikäisille on tarkoitettu ei osata sovussa kirjoittaa, oma etuhan siinä monellekin on, kun voi lukea viestejä muilta samanhenkisiltä.

        Fiinufammu sai iloa pitkäksi aikaa muistellakseen, lapset ne pienimäiset omalla aitoudellaan jo saavat hymyn kasvoille.
        Minäkin kävin pojantyttären ja hänen vajaa kaksivuotiaan kanssa kanavamuseolla, missä oli puput, kanat ja lampaat hellimisen kohteena.
        Puhe on hyvällä alulla tällä pienellä, mutta aika usein tulee ei sana esiin, kysyin oletko ei tyttö, kohta matki sanonnan, hänellä ehkä rankempaa puhumisen oppiminen, kun kahta kieltä pitää oppia.

        Kaikki tuntuu Mak-Ris sinullakin hyvin olevan jopa polvikin on mökillä olosta tykännyt.
        Kertomasi antaa nautinnollisen kuvan mökillä viihtymisestä ja helppo tuo onkin uskoa, koska sen olen aikoinani niin monasti kokenut.
        Saunan lämmityskin onnistuu vaikka aamulla ja sieluni silmin näen sinut saunan edustalla jäähdyttelemässä, hieman meinaa harmittaa mieltäni, kun paitsi jään.
        Olen varmaan elämässäni tuon nautinnon usein saanut kokea, nyt sitten tyydyn tähän kellarisaunaan.
        Ystävien mökille meno kutsu on voimassa, ehkä siellä saan varpaatkin järvessä käyttää.

        Ihmettelen korpikirjailija tarkoitatko minua, kun puhut puolustelijoista, en mielestäni taistelutantereella ole ja en koskaan ole kokenut tarvitsevani puolustelijoita, mukavia, kannustavia viestejä kylläkin.
        Sanot myös, että minun pitää ymmärtää mitkä asiat ovat leikkiä, mitkä totta, niin kai pitäisi, mutta olen jo useasti kertonut olevani siltä osin ainakin hyvin osaamaton, en hyvällä tahdollakaan kaikkea huumoriksi ymmärrä.
        Jos kinaa haluat, älä minua mukaan laske, en missään nimessä kilpaile kanssasi.
        Voit aivan suoraan sanoa, mikä minussa saa niskakarvasi pystyyn, olen yrittänyt kannustaen kirjoitella myös sinun kanssa, kuten toistenkin.
        En odota vastausta, selvensin vain oman tuntemukseni, vikaan varmaan meni;)

        Tulkaa kirjoittamaan ja varmasti kerrottavaa löytyy juhannuksen vietosta ja muutenkin tästä kesän vietosta.
        Sopuisaa ja asiallista kerrontaa, kaikkea kivaa, mitä vaan kesällä koette;)

        Huomenta kansa! Säätied. kertoi, että hellepäiviä on kesäkuussa ollut jo 23, tänään tulee päivä lisää. Tulee mieleen lapsuuden kesät. Silloinhan oli aina lämmin ja ihana auringonpaiste. - Huumorista mainitsitte. Oma havaintoni on, että se on palstalla vaikea laji. Leikkisä puhe kaipaa myös ilmeet ja äänensävyn. Kirjoitettua vitsikkyyttä ei aina tunnista huumorin leiskahdukséksi. - Kuulin juuri uutisista, että Yli-Viikari on saanut potkut hallitukselta. Se ei tuntunut vitsiltä. Uskottava on. - Hyvää tiistaista hellepäivää kaikille. Nyt pitää tankata kesän lämpöä.


      • SkillaN kirjoitti:

        Kesäistä aamua ja tiistaipäivän alkua, luvassa lämmintä ja sateetonta säätä.
        Kelpaa nyt lomalaisten nauttia ansaitusta, varmaan raskaistakin korona-ajan työpaineista.
        Ei kovin lohdullisia ole nuo tautitilastot mistä tiedotetaan, , ihmisten pitää kokoontua välttämättä ja sitten vielä suojautumista ei noudateta, syyttömät tai sanoisiko sääntöjä noudattavat joutuvat näiden ei niin kuuliaisten myötä sairastumaan.
        Lehdestä myös luin häiriö ja väkivalta on lisääntynyt, syyksi arvellaan koronaa, no kuinkas muuten, olisiko syy kuitenkin ihmisten kestokyvyn heikentyminen, ei enää kestetä mitään poikkisanaista, kun jo kiehumapiste esille pyrkii.
        Olen sen huomannut myös palstalla, aiemmin keskusteltiin niin kuin ihmisten kanssa pitäisi tehdä, nyt joka ketju saa sitä nurjaa viestiä ja palautetta.

        Ynnämuu yritetään vaan mukana pysyä, onhan täällä kauan oltu ja muutokset huomattu, mutta vielä kirjoittelu puoliaan pitää, se asiallinenkin kaiken kinan ja epäsovun seassa.

        Sinisiru, varmaan tämä eripura mielen kielteiseksi koko viestittelylle tekee, mutta yritämme kuitenkin ja aina näitä sopuisia viestejä jokunen mukaan mahtuu ja sehän kannustaa jatkoon.
        Harmi jos palstalla, mikä meidän ikäisille on tarkoitettu ei osata sovussa kirjoittaa, oma etuhan siinä monellekin on, kun voi lukea viestejä muilta samanhenkisiltä.

        Fiinufammu sai iloa pitkäksi aikaa muistellakseen, lapset ne pienimäiset omalla aitoudellaan jo saavat hymyn kasvoille.
        Minäkin kävin pojantyttären ja hänen vajaa kaksivuotiaan kanssa kanavamuseolla, missä oli puput, kanat ja lampaat hellimisen kohteena.
        Puhe on hyvällä alulla tällä pienellä, mutta aika usein tulee ei sana esiin, kysyin oletko ei tyttö, kohta matki sanonnan, hänellä ehkä rankempaa puhumisen oppiminen, kun kahta kieltä pitää oppia.

        Kaikki tuntuu Mak-Ris sinullakin hyvin olevan jopa polvikin on mökillä olosta tykännyt.
        Kertomasi antaa nautinnollisen kuvan mökillä viihtymisestä ja helppo tuo onkin uskoa, koska sen olen aikoinani niin monasti kokenut.
        Saunan lämmityskin onnistuu vaikka aamulla ja sieluni silmin näen sinut saunan edustalla jäähdyttelemässä, hieman meinaa harmittaa mieltäni, kun paitsi jään.
        Olen varmaan elämässäni tuon nautinnon usein saanut kokea, nyt sitten tyydyn tähän kellarisaunaan.
        Ystävien mökille meno kutsu on voimassa, ehkä siellä saan varpaatkin järvessä käyttää.

        Ihmettelen korpikirjailija tarkoitatko minua, kun puhut puolustelijoista, en mielestäni taistelutantereella ole ja en koskaan ole kokenut tarvitsevani puolustelijoita, mukavia, kannustavia viestejä kylläkin.
        Sanot myös, että minun pitää ymmärtää mitkä asiat ovat leikkiä, mitkä totta, niin kai pitäisi, mutta olen jo useasti kertonut olevani siltä osin ainakin hyvin osaamaton, en hyvällä tahdollakaan kaikkea huumoriksi ymmärrä.
        Jos kinaa haluat, älä minua mukaan laske, en missään nimessä kilpaile kanssasi.
        Voit aivan suoraan sanoa, mikä minussa saa niskakarvasi pystyyn, olen yrittänyt kannustaen kirjoitella myös sinun kanssa, kuten toistenkin.
        En odota vastausta, selvensin vain oman tuntemukseni, vikaan varmaan meni;)

        Tulkaa kirjoittamaan ja varmasti kerrottavaa löytyy juhannuksen vietosta ja muutenkin tästä kesän vietosta.
        Sopuisaa ja asiallista kerrontaa, kaikkea kivaa, mitä vaan kesällä koette;)

        Nukuin lähes kellon ympäri juhannuksen vieraskestitystohinan jälkeen. Palstalla olen vierailen harvoin ja silloinkin esiinnyn nimimerkilläni.

        Tuo sinun 29-ketjusi jatkuu "puolestapuhujien" ottaessa innokkaasti kantaa kuinka pahoja solvauksia minä näihin ketjuihisi kirjoitan.

        Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta.

        Näihin puskakommentteihin uskoen ja kirjoituksiani kyseenalastaen voit toki rauhoittaa mielesi osoittamalla sormella minua

        Ketjun 29 hyökkäys alkoi kun vahvistit heitä/häntä syyllistämällä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä.

        Voihan olla, että nytkin tapahtuu sama reaktio.

        Korvessa kaunis päivä, iltapäivällä nostan maalaustelineen ulos, otan pensselit kouraan, tulossa ns. taiteiden yö ystävättäreni kanssa.

        Tuolla toisaalla on sinisirkun aloittama ketju, jossa maalaillaan luontoa kauneilla sanoilla. Sekin kauniin värinen ketju ei ole jota kuta miellytä, se leimataan kliseiden lässytyksenä.

        Meillä oli viikko sitten kylässä 5-vuotias pikku tyttö, hän puhui meille muille suomea, mutta isälleen espanjaa. Isänsä puhui P.n ja meidän kanssa englantia. Pilkusille ei ole ongelma oppia yhtä aikaa monta kieltä, joten poikasi tyttärentyttärelle tulee muodostumaan vahva vieraitten kieleten osaamispohja.

        Tällaista tänään viileältä ylisiltä, nyt kahvin keittoon.😊


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Nukuin lähes kellon ympäri juhannuksen vieraskestitystohinan jälkeen. Palstalla olen vierailen harvoin ja silloinkin esiinnyn nimimerkilläni.

        Tuo sinun 29-ketjusi jatkuu "puolestapuhujien" ottaessa innokkaasti kantaa kuinka pahoja solvauksia minä näihin ketjuihisi kirjoitan.

        Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta.

        Näihin puskakommentteihin uskoen ja kirjoituksiani kyseenalastaen voit toki rauhoittaa mielesi osoittamalla sormella minua

        Ketjun 29 hyökkäys alkoi kun vahvistit heitä/häntä syyllistämällä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä.

        Voihan olla, että nytkin tapahtuu sama reaktio.

        Korvessa kaunis päivä, iltapäivällä nostan maalaustelineen ulos, otan pensselit kouraan, tulossa ns. taiteiden yö ystävättäreni kanssa.

        Tuolla toisaalla on sinisirkun aloittama ketju, jossa maalaillaan luontoa kauneilla sanoilla. Sekin kauniin värinen ketju ei ole jota kuta miellytä, se leimataan kliseiden lässytyksenä.

        Meillä oli viikko sitten kylässä 5-vuotias pikku tyttö, hän puhui meille muille suomea, mutta isälleen espanjaa. Isänsä puhui P.n ja meidän kanssa englantia. Pilkusille ei ole ongelma oppia yhtä aikaa monta kieltä, joten poikasi tyttärentyttärelle tulee muodostumaan vahva vieraitten kieleten osaamispohja.

        Tällaista tänään viileältä ylisiltä, nyt kahvin keittoon.😊

        Nautettavaa syyttää puskajuttuihin uskomisesta. Sinun omiin rekattuihin juttuihisi skillan kommentoi. Sen näkee jokainen ulkopuolinenkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nautettavaa syyttää puskajuttuihin uskomisesta. Sinun omiin rekattuihin juttuihisi skillan kommentoi. Sen näkee jokainen ulkopuolinenkin.

        Skillan, tämä. kommentti on konkreettinen esim. puolustajasta/puolustajasi. Suokelee sinua minulta😊 Hän on myös sinun kuten minun ajatuksieni asiantuntija.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Nukuin lähes kellon ympäri juhannuksen vieraskestitystohinan jälkeen. Palstalla olen vierailen harvoin ja silloinkin esiinnyn nimimerkilläni.

        Tuo sinun 29-ketjusi jatkuu "puolestapuhujien" ottaessa innokkaasti kantaa kuinka pahoja solvauksia minä näihin ketjuihisi kirjoitan.

        Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta.

        Näihin puskakommentteihin uskoen ja kirjoituksiani kyseenalastaen voit toki rauhoittaa mielesi osoittamalla sormella minua

        Ketjun 29 hyökkäys alkoi kun vahvistit heitä/häntä syyllistämällä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä.

        Voihan olla, että nytkin tapahtuu sama reaktio.

        Korvessa kaunis päivä, iltapäivällä nostan maalaustelineen ulos, otan pensselit kouraan, tulossa ns. taiteiden yö ystävättäreni kanssa.

        Tuolla toisaalla on sinisirkun aloittama ketju, jossa maalaillaan luontoa kauneilla sanoilla. Sekin kauniin värinen ketju ei ole jota kuta miellytä, se leimataan kliseiden lässytyksenä.

        Meillä oli viikko sitten kylässä 5-vuotias pikku tyttö, hän puhui meille muille suomea, mutta isälleen espanjaa. Isänsä puhui P.n ja meidän kanssa englantia. Pilkusille ei ole ongelma oppia yhtä aikaa monta kieltä, joten poikasi tyttärentyttärelle tulee muodostumaan vahva vieraitten kieleten osaamispohja.

        Tällaista tänään viileältä ylisiltä, nyt kahvin keittoon.😊

        "Sotkee pääsi", näin kirjoitat korpikirjailija, tästä olen vahvasti eri mieltä, pääni on sen verran pysyvästi sekainen syntymästäni lähtien, ei siihen anonyymit vaikuta.
        En pysty edes sanomaan yksikö näitä anonyymejä on jotka manipuloivat minua, vai useampiko, itse en sitäkään ole ymmärtänyt.
        Joka aamu yritän ottaa kantaa useammin rekattujen viesteihin heidän laittamista aiheista, kirjoitteluuni ei vaikuta anonyymit, harvoin heidän viesteihin vastaan, luen kyllä jokaisen.

        Hyvilläni olen jokaisesta "kiltistä" viestistä mikä minuunkin kohdistuu, mutta ne ei kuitenkaan minun viestejäni muuksi muuta.
        Olen ajatellut, että jos jotenkin palstan rauha säilyisi voisit ottaa Noja-tuolien aloituksen ja minä kirjoittelisin jos aihetta olisi.
        Tarkoitus ketjujen aloittamisilla on ollut se, että läheisyys koettaisiin ja varmistettaisiin näin kirjoittajien jatkuvuus ja ehkä läheisimmiksi tunnistaminen.
        Kahvipirtti automaattisesti jatkui minun aloituksia tehden ja siitä tuli minun "duuni";)
        Samaa yritin täälläkin, mutta vastustus on ollut melkoinen jo henkilökohtaisesti olen joutunut "hampaisiin ja neuvojen kohteeksi", milloin mikin aihe on ollut väärin.

        Itselleni olen kuvitellut aivojen virikkeeksi tämän kirjoittelun ja mukavia kavereitakin olen saanut, mutta aivan hyvin voin antaa nämä hommat toisten tehtäväksi.
        Jätetään kaikenlainen "valtataistelu" ja jatketaan omista aiheista kirjoittelua,
        yksi kirjoitteleva skillan


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Sotkee pääsi", näin kirjoitat korpikirjailija, tästä olen vahvasti eri mieltä, pääni on sen verran pysyvästi sekainen syntymästäni lähtien, ei siihen anonyymit vaikuta.
        En pysty edes sanomaan yksikö näitä anonyymejä on jotka manipuloivat minua, vai useampiko, itse en sitäkään ole ymmärtänyt.
        Joka aamu yritän ottaa kantaa useammin rekattujen viesteihin heidän laittamista aiheista, kirjoitteluuni ei vaikuta anonyymit, harvoin heidän viesteihin vastaan, luen kyllä jokaisen.

        Hyvilläni olen jokaisesta "kiltistä" viestistä mikä minuunkin kohdistuu, mutta ne ei kuitenkaan minun viestejäni muuksi muuta.
        Olen ajatellut, että jos jotenkin palstan rauha säilyisi voisit ottaa Noja-tuolien aloituksen ja minä kirjoittelisin jos aihetta olisi.
        Tarkoitus ketjujen aloittamisilla on ollut se, että läheisyys koettaisiin ja varmistettaisiin näin kirjoittajien jatkuvuus ja ehkä läheisimmiksi tunnistaminen.
        Kahvipirtti automaattisesti jatkui minun aloituksia tehden ja siitä tuli minun "duuni";)
        Samaa yritin täälläkin, mutta vastustus on ollut melkoinen jo henkilökohtaisesti olen joutunut "hampaisiin ja neuvojen kohteeksi", milloin mikin aihe on ollut väärin.

        Itselleni olen kuvitellut aivojen virikkeeksi tämän kirjoittelun ja mukavia kavereitakin olen saanut, mutta aivan hyvin voin antaa nämä hommat toisten tehtäväksi.
        Jätetään kaikenlainen "valtataistelu" ja jatketaan omista aiheista kirjoittelua,
        yksi kirjoitteleva skillan

        Näin se menee, manipuloija sotkee pääsi, sen todistaa jo sekin, että luet kaikki kommentit, reakoit mitätöimällä ilkeydet, mutta käyttäydyt agressiivisesti vain minua kohtaan kuin olisin sinun vihollinen.

        Älä edes unta näe, että paikkaasi halajan, ihan saat vetää kivirekeäsi yksin. Käyn tosin kirjoittelemassa ketjuusi omia kuulumisiani. Sinun ei tarvitse huomioida minua 🥴 en etsi huomiota vaan kirjoittamisen iloa.

        No, se siitä.

        Sain uuden moottorisahan. Kohta alkaa "taiteitten yö".


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Nukuin lähes kellon ympäri juhannuksen vieraskestitystohinan jälkeen. Palstalla olen vierailen harvoin ja silloinkin esiinnyn nimimerkilläni.

        Tuo sinun 29-ketjusi jatkuu "puolestapuhujien" ottaessa innokkaasti kantaa kuinka pahoja solvauksia minä näihin ketjuihisi kirjoitan.

        Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta.

        Näihin puskakommentteihin uskoen ja kirjoituksiani kyseenalastaen voit toki rauhoittaa mielesi osoittamalla sormella minua

        Ketjun 29 hyökkäys alkoi kun vahvistit heitä/häntä syyllistämällä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä.

        Voihan olla, että nytkin tapahtuu sama reaktio.

        Korvessa kaunis päivä, iltapäivällä nostan maalaustelineen ulos, otan pensselit kouraan, tulossa ns. taiteiden yö ystävättäreni kanssa.

        Tuolla toisaalla on sinisirkun aloittama ketju, jossa maalaillaan luontoa kauneilla sanoilla. Sekin kauniin värinen ketju ei ole jota kuta miellytä, se leimataan kliseiden lässytyksenä.

        Meillä oli viikko sitten kylässä 5-vuotias pikku tyttö, hän puhui meille muille suomea, mutta isälleen espanjaa. Isänsä puhui P.n ja meidän kanssa englantia. Pilkusille ei ole ongelma oppia yhtä aikaa monta kieltä, joten poikasi tyttärentyttärelle tulee muodostumaan vahva vieraitten kieleten osaamispohja.

        Tällaista tänään viileältä ylisiltä, nyt kahvin keittoon.😊

        "Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta,"
        kirjoittaa korppis, osoittaen tekstinsä Skillanille.

        Ei ole kauaakaan, kun korppis ja Paloma hyökkäsivät demen kimppuun, että hän on manipuloitavissa puskista. Kukahan on seuraava?

        Miten teillä kahdella on niin vaikeaa ymmärtää, että joistakin kirjoittajista vaan pidetään.

        EMK (no puska minäkin, kun tuolla mustalla kirjoitan, jos kirjoitan)


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Näin se menee, manipuloija sotkee pääsi, sen todistaa jo sekin, että luet kaikki kommentit, reakoit mitätöimällä ilkeydet, mutta käyttäydyt agressiivisesti vain minua kohtaan kuin olisin sinun vihollinen.

        Älä edes unta näe, että paikkaasi halajan, ihan saat vetää kivirekeäsi yksin. Käyn tosin kirjoittelemassa ketjuusi omia kuulumisiani. Sinun ei tarvitse huomioida minua 🥴 en etsi huomiota vaan kirjoittamisen iloa.

        No, se siitä.

        Sain uuden moottorisahan. Kohta alkaa "taiteitten yö".

        "reakoit mitätöimällä ilkeydet".
        Eihän kukaan anonyymi ole ilkeillyt skillanille. Ei skillanin velvollisuus ole "reakoida" niiden anonyymien teksteihin jotka ovat osoitettu muille kirjoittajille.
        Kyllä olen saanut skillanilta vastauksen, jos olen kommenttini hänelle osoittanut.

        "käyttäydyt agressiivisesti vain minua kohtaan"

        Kovin säyseitä ja ymmärtäväisiä nuo skillanin vastaukset ovat sinun aggressiivisiin syytöksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta,"
        kirjoittaa korppis, osoittaen tekstinsä Skillanille.

        Ei ole kauaakaan, kun korppis ja Paloma hyökkäsivät demen kimppuun, että hän on manipuloitavissa puskista. Kukahan on seuraava?

        Miten teillä kahdella on niin vaikeaa ymmärtää, että joistakin kirjoittajista vaan pidetään.

        EMK (no puska minäkin, kun tuolla mustalla kirjoitan, jos kirjoitan)

        Ehkä ei kannattaisi osallistua, mutta tuo manipulointitulkinta muistui minunkin mieleeni, Ano 16.09...))
        Että olisimme niin höplästä vedettäviä, että muuttaisimme käsitystämme jostakusta kirjoittajasta vain jonkin (kuvitellun ?) kehumis/mustamaalaamiskampanajan perusteella ?

        Kyllä kai ne käsitykset muista kirjoittajista perustuvat niihin kokemuksiin ja havaintoihin mitä on itse "vuosien varrella" tehnyt, ainakin meillä pitkään kirjoittaneilla ? Voihan toisen havainto tietysti vahvistaa omaa käsitystä tai hälventää sitä, mutta en nyt pitäisi sitä manipulointina.
        Minusta manipulointia esiintyy vain silloin kun halutaan valtaa ja eiköhän se valta mitä kirjoituspalsta voi kenellekään tarjota ole aika kuvitteellinen ?

        Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että jotkut kirjoittajat ovat luonteeltaan sellaisia, joista pidetään: avarasydämisiä ja muista kiinnostuneita, kukapa ei sellaisista tykkäisi ? Näkisin myös, vaikka tämäkin on toistuvasti todettu, että (liiallinen) huomionhakuisuus ja esittelynhalu ovat "ei-pidettyjä" ominaisuuksia, koska ne eivät juuri herätä halua vuorovaikutukseen. Ellei sitten itsekin ole samaa sorttia ja tahtdo liittoutua samanhenkisen kanssa..))

        Minusta tämä aika ja nämä somealustat ovat tuota esittelevää viestintää täynnä, siksi kahvipirtti ja noja-tuoli ovat olleet virkistäviä poikkeuksia, ainakin minulle: vertaisuutta ja hyväntahtoisuutta, sellaista ainakin itse arvostan.

        Sanomattakin on selvää, että näiden osioiden suosio vaatii erityislaatuisen vetäjän ja ilman "manipulointia" katson itse, että SkillaNia sopivampaa henkilöä siihen tuskin löytyy.
        Yrityksiä on ollut, mutta eivät ne ole pitkälle kantaneet. Ja yritys on tietysti jokainen aloituskin ja tiedetäänhän me, miten nekin pakkaavat päätyä eripuraan tai karata muuten käsistä. Siksikin pitäisin kohtuullisena, että SkillaN jätettäsiin erinäisten "syytösten" ulkopuolelle, koska niissä on mielestäni lähinnä kyse kirjoittajan omasta problematiikasta kuten tietysti muissakin syytöksissä usein on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ei kannattaisi osallistua, mutta tuo manipulointitulkinta muistui minunkin mieleeni, Ano 16.09...))
        Että olisimme niin höplästä vedettäviä, että muuttaisimme käsitystämme jostakusta kirjoittajasta vain jonkin (kuvitellun ?) kehumis/mustamaalaamiskampanajan perusteella ?

        Kyllä kai ne käsitykset muista kirjoittajista perustuvat niihin kokemuksiin ja havaintoihin mitä on itse "vuosien varrella" tehnyt, ainakin meillä pitkään kirjoittaneilla ? Voihan toisen havainto tietysti vahvistaa omaa käsitystä tai hälventää sitä, mutta en nyt pitäisi sitä manipulointina.
        Minusta manipulointia esiintyy vain silloin kun halutaan valtaa ja eiköhän se valta mitä kirjoituspalsta voi kenellekään tarjota ole aika kuvitteellinen ?

        Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että jotkut kirjoittajat ovat luonteeltaan sellaisia, joista pidetään: avarasydämisiä ja muista kiinnostuneita, kukapa ei sellaisista tykkäisi ? Näkisin myös, vaikka tämäkin on toistuvasti todettu, että (liiallinen) huomionhakuisuus ja esittelynhalu ovat "ei-pidettyjä" ominaisuuksia, koska ne eivät juuri herätä halua vuorovaikutukseen. Ellei sitten itsekin ole samaa sorttia ja tahtdo liittoutua samanhenkisen kanssa..))

        Minusta tämä aika ja nämä somealustat ovat tuota esittelevää viestintää täynnä, siksi kahvipirtti ja noja-tuoli ovat olleet virkistäviä poikkeuksia, ainakin minulle: vertaisuutta ja hyväntahtoisuutta, sellaista ainakin itse arvostan.

        Sanomattakin on selvää, että näiden osioiden suosio vaatii erityislaatuisen vetäjän ja ilman "manipulointia" katson itse, että SkillaNia sopivampaa henkilöä siihen tuskin löytyy.
        Yrityksiä on ollut, mutta eivät ne ole pitkälle kantaneet. Ja yritys on tietysti jokainen aloituskin ja tiedetäänhän me, miten nekin pakkaavat päätyä eripuraan tai karata muuten käsistä. Siksikin pitäisin kohtuullisena, että SkillaN jätettäsiin erinäisten "syytösten" ulkopuolelle, koska niissä on mielestäni lähinnä kyse kirjoittajan omasta problematiikasta kuten tietysti muissakin syytöksissä usein on.

        Jahas, taas kirjautuminen vanheni: demeter1 piti sanomani,,))


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä ei kannattaisi osallistua, mutta tuo manipulointitulkinta muistui minunkin mieleeni, Ano 16.09...))
        Että olisimme niin höplästä vedettäviä, että muuttaisimme käsitystämme jostakusta kirjoittajasta vain jonkin (kuvitellun ?) kehumis/mustamaalaamiskampanajan perusteella ?

        Kyllä kai ne käsitykset muista kirjoittajista perustuvat niihin kokemuksiin ja havaintoihin mitä on itse "vuosien varrella" tehnyt, ainakin meillä pitkään kirjoittaneilla ? Voihan toisen havainto tietysti vahvistaa omaa käsitystä tai hälventää sitä, mutta en nyt pitäisi sitä manipulointina.
        Minusta manipulointia esiintyy vain silloin kun halutaan valtaa ja eiköhän se valta mitä kirjoituspalsta voi kenellekään tarjota ole aika kuvitteellinen ?

        Olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa siitä, että jotkut kirjoittajat ovat luonteeltaan sellaisia, joista pidetään: avarasydämisiä ja muista kiinnostuneita, kukapa ei sellaisista tykkäisi ? Näkisin myös, vaikka tämäkin on toistuvasti todettu, että (liiallinen) huomionhakuisuus ja esittelynhalu ovat "ei-pidettyjä" ominaisuuksia, koska ne eivät juuri herätä halua vuorovaikutukseen. Ellei sitten itsekin ole samaa sorttia ja tahtdo liittoutua samanhenkisen kanssa..))

        Minusta tämä aika ja nämä somealustat ovat tuota esittelevää viestintää täynnä, siksi kahvipirtti ja noja-tuoli ovat olleet virkistäviä poikkeuksia, ainakin minulle: vertaisuutta ja hyväntahtoisuutta, sellaista ainakin itse arvostan.

        Sanomattakin on selvää, että näiden osioiden suosio vaatii erityislaatuisen vetäjän ja ilman "manipulointia" katson itse, että SkillaNia sopivampaa henkilöä siihen tuskin löytyy.
        Yrityksiä on ollut, mutta eivät ne ole pitkälle kantaneet. Ja yritys on tietysti jokainen aloituskin ja tiedetäänhän me, miten nekin pakkaavat päätyä eripuraan tai karata muuten käsistä. Siksikin pitäisin kohtuullisena, että SkillaN jätettäsiin erinäisten "syytösten" ulkopuolelle, koska niissä on mielestäni lähinnä kyse kirjoittajan omasta problematiikasta kuten tietysti muissakin syytöksissä usein on.

        On se melkoista pirua kun ei saa kirjoittaa missään, ettei rakkikoira ( uskon että hän/se on yksi ja sama häiriintynyt yksilö) ole lahkeessa kiinni, tarkoitan korppista ja palomaa, ei ihme jos tekee mieli antaa ns. takaisin samalla mitalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta,"
        kirjoittaa korppis, osoittaen tekstinsä Skillanille.

        Ei ole kauaakaan, kun korppis ja Paloma hyökkäsivät demen kimppuun, että hän on manipuloitavissa puskista. Kukahan on seuraava?

        Miten teillä kahdella on niin vaikeaa ymmärtää, että joistakin kirjoittajista vaan pidetään.

        EMK (no puska minäkin, kun tuolla mustalla kirjoitan, jos kirjoitan)

        Liero


      • Anonyymi kirjoitti:

        On se melkoista pirua kun ei saa kirjoittaa missään, ettei rakkikoira ( uskon että hän/se on yksi ja sama häiriintynyt yksilö) ole lahkeessa kiinni, tarkoitan korppista ja palomaa, ei ihme jos tekee mieli antaa ns. takaisin samalla mitalla.

        Näin vain on ja tämän puskan manipulointi kielletään julkisesti. No, onhan se noloa tulla juksatuksi.

        No, en voi asialle mitään, täällä uskotaan puskaräksyä ja syyllistetään minut ja paloma. Paloma ja minä olemme olleet kirjoittajina paljonkin erimieltä asioista, mutta ne ovat menneitä aikoja. Olemme tavanneet ja tutustuneet toisiimme naamatusten eikä vain kirjoitusten perusteella saaneet siten oikean kuvan toisistamme.

        Taiteitten yömme oli menestys. Sain toisen taulun viimeistelyä vaille valmiiksi ja toisen taulun lähes valmiiksi 😊

        Taiteitten yön ystäväni olen tavannut vain keramiikkapiireissä.

        Hän avautui illan keskusteluissa, kertoen, että oli lukenut joskus jostain facen keskusteluista kommenttini ja tehnyt sen perusteella mielikuvan minusta, että olen ylimielinen ja ilkeä.

        Nyt hän halusi tavata ja tutustua minuun. Lopputuloksena halit ja toteamus, et ole lainkaan sellainen joksi sinut kirjoituksesi perusteella olin ajatellut.

        Minulla on monta tällaistä ystävää, jotka ovat hakeutuneet seuraani juuri uteliaisuudesta tietää minkälainen ihminen olen.

        Eikä ystäväpiirini ole iällä pilattu. Taiteitten yössä kanssani maalasi, saunoi, illasti ja nauroi 42-vuotias lähihoitaja ja minä kohta 74-vuotias "ilkimys" eläkeläinen.

        Niin, minusta joko pidetään tai sitten ei.
        😁


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Näin vain on ja tämän puskan manipulointi kielletään julkisesti. No, onhan se noloa tulla juksatuksi.

        No, en voi asialle mitään, täällä uskotaan puskaräksyä ja syyllistetään minut ja paloma. Paloma ja minä olemme olleet kirjoittajina paljonkin erimieltä asioista, mutta ne ovat menneitä aikoja. Olemme tavanneet ja tutustuneet toisiimme naamatusten eikä vain kirjoitusten perusteella saaneet siten oikean kuvan toisistamme.

        Taiteitten yömme oli menestys. Sain toisen taulun viimeistelyä vaille valmiiksi ja toisen taulun lähes valmiiksi 😊

        Taiteitten yön ystäväni olen tavannut vain keramiikkapiireissä.

        Hän avautui illan keskusteluissa, kertoen, että oli lukenut joskus jostain facen keskusteluista kommenttini ja tehnyt sen perusteella mielikuvan minusta, että olen ylimielinen ja ilkeä.

        Nyt hän halusi tavata ja tutustua minuun. Lopputuloksena halit ja toteamus, et ole lainkaan sellainen joksi sinut kirjoituksesi perusteella olin ajatellut.

        Minulla on monta tällaistä ystävää, jotka ovat hakeutuneet seuraani juuri uteliaisuudesta tietää minkälainen ihminen olen.

        Eikä ystäväpiirini ole iällä pilattu. Taiteitten yössä kanssani maalasi, saunoi, illasti ja nauroi 42-vuotias lähihoitaja ja minä kohta 74-vuotias "ilkimys" eläkeläinen.

        Niin, minusta joko pidetään tai sitten ei.
        😁

        Miksi tuppaat, vaikka ei tykätä. Sydämmen kyllyydestä suu puhuu, joten ilkeiden ylimielisten kirjoitustenkin takana on juuri sellainen ihminen. Ei yksi viininhuruinen ilta mitään ratkaise, vaikka on olevinaan niiiiin hauskaa, ollaan niin taiteilijaa että.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi tuppaat, vaikka ei tykätä. Sydämmen kyllyydestä suu puhuu, joten ilkeiden ylimielisten kirjoitustenkin takana on juuri sellainen ihminen. Ei yksi viininhuruinen ilta mitään ratkaise, vaikka on olevinaan niiiiin hauskaa, ollaan niin taiteilijaa että.

        Kuka olet näistä vakiokirjoittajista?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Näin vain on ja tämän puskan manipulointi kielletään julkisesti. No, onhan se noloa tulla juksatuksi.

        No, en voi asialle mitään, täällä uskotaan puskaräksyä ja syyllistetään minut ja paloma. Paloma ja minä olemme olleet kirjoittajina paljonkin erimieltä asioista, mutta ne ovat menneitä aikoja. Olemme tavanneet ja tutustuneet toisiimme naamatusten eikä vain kirjoitusten perusteella saaneet siten oikean kuvan toisistamme.

        Taiteitten yömme oli menestys. Sain toisen taulun viimeistelyä vaille valmiiksi ja toisen taulun lähes valmiiksi 😊

        Taiteitten yön ystäväni olen tavannut vain keramiikkapiireissä.

        Hän avautui illan keskusteluissa, kertoen, että oli lukenut joskus jostain facen keskusteluista kommenttini ja tehnyt sen perusteella mielikuvan minusta, että olen ylimielinen ja ilkeä.

        Nyt hän halusi tavata ja tutustua minuun. Lopputuloksena halit ja toteamus, et ole lainkaan sellainen joksi sinut kirjoituksesi perusteella olin ajatellut.

        Minulla on monta tällaistä ystävää, jotka ovat hakeutuneet seuraani juuri uteliaisuudesta tietää minkälainen ihminen olen.

        Eikä ystäväpiirini ole iällä pilattu. Taiteitten yössä kanssani maalasi, saunoi, illasti ja nauroi 42-vuotias lähihoitaja ja minä kohta 74-vuotias "ilkimys" eläkeläinen.

        Niin, minusta joko pidetään tai sitten ei.
        😁

        Turha siinä on muikistella.
        Kyllä teiltä kahdelta taivaanrannan tapiseeraajalta on täällä mennyt täysin uskottavuus.

        "Sain toisen taulun viimeistelyä vaille valmiiksi ja toisen taulun lähes valmiiksi"
        Eli kaksi keskeneräistä tauluntekelettä.

        Minäkin kävin naisissa ja kahdelta meinasin saada.
        Oli oikein onnistunut naimareissu...


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kuka olet näistä vakiokirjoittajista?

        Tiimiystäväisesi, etkö muka minua tunnista.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Näin vain on ja tämän puskan manipulointi kielletään julkisesti. No, onhan se noloa tulla juksatuksi.

        No, en voi asialle mitään, täällä uskotaan puskaräksyä ja syyllistetään minut ja paloma. Paloma ja minä olemme olleet kirjoittajina paljonkin erimieltä asioista, mutta ne ovat menneitä aikoja. Olemme tavanneet ja tutustuneet toisiimme naamatusten eikä vain kirjoitusten perusteella saaneet siten oikean kuvan toisistamme.

        Taiteitten yömme oli menestys. Sain toisen taulun viimeistelyä vaille valmiiksi ja toisen taulun lähes valmiiksi 😊

        Taiteitten yön ystäväni olen tavannut vain keramiikkapiireissä.

        Hän avautui illan keskusteluissa, kertoen, että oli lukenut joskus jostain facen keskusteluista kommenttini ja tehnyt sen perusteella mielikuvan minusta, että olen ylimielinen ja ilkeä.

        Nyt hän halusi tavata ja tutustua minuun. Lopputuloksena halit ja toteamus, et ole lainkaan sellainen joksi sinut kirjoituksesi perusteella olin ajatellut.

        Minulla on monta tällaistä ystävää, jotka ovat hakeutuneet seuraani juuri uteliaisuudesta tietää minkälainen ihminen olen.

        Eikä ystäväpiirini ole iällä pilattu. Taiteitten yössä kanssani maalasi, saunoi, illasti ja nauroi 42-vuotias lähihoitaja ja minä kohta 74-vuotias "ilkimys" eläkeläinen.

        Niin, minusta joko pidetään tai sitten ei.
        😁

        Hahhahhaa, mitään manipulointia tarvitse. Kyllä sinä käytökselläsi saat niitä juuri jotka sinusta tykkäävät ja niitä jotka eivät tykkää. Sinun on vaan hyväksyttävä se ettei kaikki nojatuolissakaan tykkää. Ei voi pakottaa ketään.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Nukuin lähes kellon ympäri juhannuksen vieraskestitystohinan jälkeen. Palstalla olen vierailen harvoin ja silloinkin esiinnyn nimimerkilläni.

        Tuo sinun 29-ketjusi jatkuu "puolestapuhujien" ottaessa innokkaasti kantaa kuinka pahoja solvauksia minä näihin ketjuihisi kirjoitan.

        Kuka, missä hän on ja miksi hän sotkee pääsi ja syyllistää minut sinun vastustajaksi, olet hänen manipulointinsa uhri, uskot häntä koska hän jatkaa viesti viestiltä uskosi vahvistusta.

        Näihin puskakommentteihin uskoen ja kirjoituksiani kyseenalastaen voit toki rauhoittaa mielesi osoittamalla sormella minua

        Ketjun 29 hyökkäys alkoi kun vahvistit heitä/häntä syyllistämällä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä.

        Voihan olla, että nytkin tapahtuu sama reaktio.

        Korvessa kaunis päivä, iltapäivällä nostan maalaustelineen ulos, otan pensselit kouraan, tulossa ns. taiteiden yö ystävättäreni kanssa.

        Tuolla toisaalla on sinisirkun aloittama ketju, jossa maalaillaan luontoa kauneilla sanoilla. Sekin kauniin värinen ketju ei ole jota kuta miellytä, se leimataan kliseiden lässytyksenä.

        Meillä oli viikko sitten kylässä 5-vuotias pikku tyttö, hän puhui meille muille suomea, mutta isälleen espanjaa. Isänsä puhui P.n ja meidän kanssa englantia. Pilkusille ei ole ongelma oppia yhtä aikaa monta kieltä, joten poikasi tyttärentyttärelle tulee muodostumaan vahva vieraitten kieleten osaamispohja.

        Tällaista tänään viileältä ylisiltä, nyt kahvin keittoon.😊

        TUO n.s. "korpikirjailija" syyttää taas Skillaa ymmärtämisen puutteesta:

        "....llä minut, sillä et ymmärtänyt kommenttini ydintä. "

        Hän ei myönnä, KUKA on se, joka ei ymmärrä eikä tajua? Se on HÄN ITSE.


    • Huomenta. Jokohan nojatuoliin sopisi istahtaa ? Tuntui välillä, että "istuimet" oli varattu, eikä juuri löytänyt tuttuja vieraiden joukosta..))

      Niin kai se menee, että "lika barn leker best", samanlaiset lapset leikkivät keskenään parhaiten - surkea käännös, mutta ei taida olla hyvää vastinetta tälle sananlaskulle ?
      Minusta tuo etsiytyminen samanhenkiseen seuraan on vaistonvaraista, ei siihen liity mitään muita poissulkevaa eikä eriarvoistamista, vaikka niin tahdotaan joskus nähdä.

      Minun "yksinäinen" juhannukseni ei sitten ollutkaan yksinäinen vaan hyvinkin yhteisöllinen. Lapset ja lapsenlapset koolla, siis omani, ja riittihän sitä väkeä siinäkin.
      Kävi vielä niinkin, että juhannuksenviettotoivotuksia alkoi sataa jo ennen juhlaa, sellaisiltakin tutuilta, joista ei usein kuulu. Varmasti kororajoitusten vapautuminen vaikutti asiaan. Ja meitä "yksinäisiä" on sittenkin paljon: leskiä, eronneita, sinkkuja.

      Hauskin toivotus taisi olla: "soittelen tässä kun ei ole parempaakaan tekemistä'"..))
      Toinen kirjoittaja mainitsi huumorin ja sen tavoittaminen vaatii minusta juuri tuota samanhenkisyyttä, kykyä asettua samalle aaltopituudelle toisen kanssa.

      Totistahan tämä olo pakkaa muuten olemaan kaikkien muutosten ja terveyshuolien keskellä. Sää sentään hellii meitä ja luonnon seuraaminen tuottaa hyvää mieltä.
      Horsma alkoi kukkia eilen kukkaniitylläni...

      Molemmat nuoret perheet ovat lomalla heinäkuun joten eiköhän tässä seuraelämäkin vilkastu, vaikka jo tutulle totesin, että minulla erakoituminen on tainnut jäädä päälle, en kaipaa tähän mitään erityistä vaikka tietysti minustakin tuntuu haikealta lukea muiden kuvauksia omasta juhlanvietosta. Siis nimenomaan haikealta, kateutta kuvaukset eivät herätä - :)) koska niistä välittyy sellaista syvää elämäniloa mistä on itsekin saanut olla osallinen. Kaikki koettu on tallessa...

      Onnittelut ynnämuulle, kesän lapselle. Syntymäpäivien suma, yksi niistä, sattuu meilläkin tähän juhannuksen seudulle.

      Antoisaa kesäpäivää kaikille,
      demeter1

      • Anonyymi

        Iltaa!
        Huomasit, demeter 1, mainitsemani taas yhden vuoden täyttymisestä
        entisten lisäksi. Kiitän huomiostasi, vaikka enhän sellaista odottanut.)
        Skillan toivoo viestinsä lopussa: "Jätetään kaikenlainen "valtataistelu" ja jatketaan omista aiheista kirjoittelua." Näin on hyvä, olet parhaaasi yrittänyt, mutta kun
        jurnutus vain jatkuu. Jospa tästä etiäppäin selvitään.
        Minusta nyt ei taida jatkuvaan kirjoitteluun olla. Jotenkin nuhjaan silloin
        tällöin mukana. Ikää on minulla paljon. On muutakin tekemistä, joita pidän
        ohjelmassani. Valintojani on tehtävä, vaikkapa itsekkäästi ajatellen ja
        voimiaan harkiten. En kuulu enää tulevaisuuden toivoihin:))
        Kesäisiä päiviä vaan riittää. Hiukan liiankin lämmintä, hyvä näinkin!
        Terveisin ynnämuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Iltaa!
        Huomasit, demeter 1, mainitsemani taas yhden vuoden täyttymisestä
        entisten lisäksi. Kiitän huomiostasi, vaikka enhän sellaista odottanut.)
        Skillan toivoo viestinsä lopussa: "Jätetään kaikenlainen "valtataistelu" ja jatketaan omista aiheista kirjoittelua." Näin on hyvä, olet parhaaasi yrittänyt, mutta kun
        jurnutus vain jatkuu. Jospa tästä etiäppäin selvitään.
        Minusta nyt ei taida jatkuvaan kirjoitteluun olla. Jotenkin nuhjaan silloin
        tällöin mukana. Ikää on minulla paljon. On muutakin tekemistä, joita pidän
        ohjelmassani. Valintojani on tehtävä, vaikkapa itsekkäästi ajatellen ja
        voimiaan harkiten. En kuulu enää tulevaisuuden toivoihin:))
        Kesäisiä päiviä vaan riittää. Hiukan liiankin lämmintä, hyvä näinkin!
        Terveisin ynnämuu.

        Älähän nyt, ynnämuu..)) Ellei olla tulevaisuuden toivoja niin ollaan pystypäin omalla paikallamme, Sinua on aina mukava "lukea". Puhut vähän, mutta asiaa...))


    • Anonyymi

      Mukavalta tuntuu tämä kesäisen sään jatkuminen. Minä ja perheeni emme ikinä muista edes toistemme merkkipäiviä, siksi en varmaan täällä palstallakaan ole ketään muistanut onnitella.
      Kaikille siis nyt onnittelut tasapuolisesti kaikesta hyvästä, minkä luoja on suonut, ikävuosista, terveydestä, lapsosista, ihanista yhteisistä hetkistä omien kanssa. Kesäpäivä pehmittää meikäläisenkin tunteelliseksi ja maailmoja syleileväksi.

      Hyvää päivänjatkoa tv. Mak-ris-Makriina.

      • Kiva kuulla Makriinankin kesänvietosta 🎻, vasta tulin minäkin kotiin reissulta
        Terveiset 7 tunnin pulinatuokiosta Vantaalta🍉🍊☕️⌛️puutarha picknickiltä!
        Pakkasin eväskorini ja uudet potut mätihyytelöt sun muut tillpehöörit jo klo 10 ja päätin antaa aikaa ystävättärelleni, jos vaikka sais minusta tarpeekseen kerrankin 😂))

        Naurettu on taas yhdessä,..taidettiin kaivata kyynelin vielä miestäänkin, mutta ihanaa oli istua viileämmässä puutarhassa ja jutustella,... pitkän 80vuotisen ystävyyden ajoista.

        Naapurin tyttö se yhä pulisee kuin Scheretzade 1000 ja yhden yön tarinoissa, keskittyähän siinä pitää, että löytää logiikan rönsyilystä 😂))
        Toivookin ihan kuin anoppini, että lähtisimme samaan aikaan taivas matkallekin lopussa,...minä vaan siihen ,..etten mä jaksa sua koko ajan kuunnella, ja taivaassa on vissiin ne munkin 3 aviomiestäni, jotka jokainen huutaa "toi on mun"!

        Taas saatiin nauraa, eikä koronoista puhuttu niin halaistua sanaa, joten
        "kyllä teki eväsretki hyvää" 🦋

        Iloista jatkoa!
        .


    • Illankorvaa!
      Vilkas on ollut kesäkuu. Pitkästä aikaan kisun kanssa kaksin.
      Alamökillä olimme yli kaksi viikkoa. Kuumuuden vuoksi koiran kanssa piti olla ylhäällä, kun aurinkosähkö ei kenties olisi riittänyt siihen ilmastointipömpeliin, kaiken muun lisäksi.
      Kaikenlaisia kesätouhuja harrastettu, mitä varmaan muutkin.
      Ihanaa, kun järvivesi on niin lämmintä.
      Äsken kävin saunasta päin 2 kertaa uimassa ja rannalla pesin järvivedellä tukan.
      Viimeiset sukulaiset lähtivät aamupäivällä.
      Nyt illalla sitten sanoin kissalle, että ´´mennään, mennään.´´ Sieltä se terssilta nousi ylös ja tuli mukana ylämökille.
      Upea amiraaliperhonen istahti pelakuulle. Paljon on mataraa ja harakankelloja.
      Järvellä on yksi vihainen lokki. Jos vaan joku lintu eksyy sinne lentelemään, tämä tulee ja kirkuu ja riekkuu ajaa takaa ja hyökkäilee, että saa tunkeilijan ajettua pois.
      Ikävää tuo kisaturistien tuoma koronarypäs.
      Itse olen nyt kaksi rokotusta saanut, ei mitään oireita kummastakaan.
      Viikonlopuksi taas kerrottu 30 astetta tulevan, on se vanhalle vähän liikaa.
      Aika kuluu nopeaan, kun tuli hautaustoimesta kirje, että jatkanko isän haudan sopimusta, huomasin, että tosiaan, jo 30 vuotta on kulunut isänkin kuolemasta.
      Illanpuolella elämää me täällä jo olemme, joten valoa ja iloa loppuelämään.

      • Korjaan ritariperhonen.
        Samalla tässä aattelin mainita, että kurpitsan siemenet iti hyvin ja ovat komeita taimia nyt , myös kukkia tulossa. Saas nähdä tuleeko satoa.


      • Eliaana kirjoitti:

        Korjaan ritariperhonen.
        Samalla tässä aattelin mainita, että kurpitsan siemenet iti hyvin ja ovat komeita taimia nyt , myös kukkia tulossa. Saas nähdä tuleeko satoa.

        Keskiviikkoaamu ja kaunis sää jatkuu, hieman on helle hellittänyt ja tuuli antaa viileyttä jaksamiseen.
        Taivas on aivan pilvetön, kauniin sininen, pääskysten taitoliidot hyvin erottaa, nyt varmaan poikaset hyvin kehittyvät, kun ruokaa runsaasti tarjolla.
        Luonnon seuranta onnistuu kaupungissakin, jotenkin tuntuu kuin vanhemmiten silmät avautuvat juuri luonnon tarkkailun suhteen.
        Huomaan katsovani aivan toisin silmin luonnon runsautta mitä nuorempana huomioin, kai se elämän rakentaminen kaikki huomion vaati.
        Ikkunanäkymässäni on koivujen lisäksi hopeakuusi ja nyt se on saanut latvan täyteen vihreitä käpyjä, en ennen ole niitä huomannut, uusi kasvu hopeanhohtoinen.
        Puistossa eri aikaan kukkivat pensaat antavat värinautintoja parvekkeen puolella,, näitä näkymiä nyt katselen ja nautin.
        Elämään liittyy paljon vaivoja ja harmejakin, mutta kuitenkin nämä luonnon antamat sisältöä päiviin lisää;)
        Olen hyvillä mielin lukenut viestejänne ja olen vaivaantunutkin niin runsaista kiitoksista mitä osakseni olen saanut, mutta mieleni niistä hyväksi saitte, kiitos.

        Eliaanan elämä tuntuu myös aivan mahtavalta siellä mökki/kotipaikan ympäristössä, paljon tapahtumia ja ihania kokemia, tuo tukan pesukin järvivedellä antaa hiuksillekin kesän hyvinvointia.
        Ihana tuo kissakaverisi, aina on jutustelukaveri, eikä pahasti riitaa haasta;)
        Olen kertonut kymmenkiloisesta kurpitsa sadosta, joskus aikoinaan, siitä riitti pikkelsiä ja monta muuta herkkua.
        Kesäkurpitsaakin voi pakastaa, sen olen kokenut, keitin soseeksi ja pakkaseen, sitten keitin kermalla tai tuorejuustolla höystäen makoisan keiton talven aikana, useastikin.

        Sinisiru kokenut myös mukavan päivän ystävättären seurassa, helppoa kuunnella, kun toinen asiaa ja aihetta jaksaa jakaa, kokemusta on minullakin, ei tarvitse paljon muuta kuin nyökkäillä.

        Mukava myös Mak-Riksen kesän nauttimisista kuulla, niin se vaihtelu virkistää voisi kohdallasi sanoa.
        Tätä sään antamaa nautintoa ei ikuisesti riitä, nyt siitä on kaikki otettava ja vaikka heltyä maailmaakin syleilemään;)

        Ynnämuulle onnittelut jälkikäteen unohdin aiemmin, joka päivä sitä onnea kaipaa.
        Yksi kantava ja kannustava kirjoituskaveri olet vuosia ollut, jaksetaan edelleen, olet yksi tuntemattomuus minulle, kuitenkin viestisi on tutuksi tehnyt täällä palstalla ja se on mukava lisä elämääni.

        Ihmettelin lukiessa pitkää asiallista ja viisautta sisältävää viestiä ja ajattelin , että niin demeter tyylinen on, mutta alle kuittausta ei ollut ja jäin pohtimaan kuka toinen noin samantapaisesti voisi kirjoittaa, kunnes korjaus ja kirjoittaja ilmaantui, kerrankin osasin tulkita oikein, demeterhän siellä viestin laittoi.
        Kateutta en minäkään tunnusta juhannuksen ajasta muuten kokeneeni, mutta sauna ja sieltä uimaan pääseminen olisi ollut mieleistä, mutta onhan tuotakin tullut nautittua;)
        Kiva että tuo liikkuminen vähän vapautta toi ja voidaan tavata vähän isommillakin porukoilla, kun ei vaan nyt alkaisi taas leviämään, noiden kisojen ja muiden suurempien kohtaamisien kautta.
        Leikiksi monet tämän koronan laittavat, nuoremmilla varma usko siitä, että ei heihin tauti iske, toivoa sopii että niin ei käy.
        Olemme aika hyvin täällä minun kotiseudulla taudin välttäneet ja nyt jo teini ikäisiä aloitetaan rokottamaan, ehkä tulokset tuovat iloisia viestejä.

        Kahvipirtti oli ihana ketju, monta vuotta sitä kesti ja siellä niin miehet kuin naisetkin mielikuvien maailmassa elelimme, milloin mitäkin hauskaa keksittiin.
        Oli tansseja, musiikki pauhasi, rekiretkiä, muutto joka ketjun alussa, siellä kukkia ja tavaroita kannettiin, iso oli joukko mikä mukana kulki, nyt ei siihen enää mielikuvatkaan pysty.
        Vanhuusko mielikuvituksen tappaa?
        Mennään nyt näillä taidoin mitä olemassa on ja tyydytään olemaan ihmisiä ihmisille, kiitos vielä kaikille mukana olosta ja mukavista viesteistä, ne jatkamista puoltaa.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Korjaan ritariperhonen.
        Samalla tässä aattelin mainita, että kurpitsan siemenet iti hyvin ja ovat komeita taimia nyt , myös kukkia tulossa. Saas nähdä tuleeko satoa.

        Perhoset ovat vähentyneet meidän kesäpaikallamme. Ovatko ympäristöt muuttuneet niin ettei perhoset viihdy? Vaikea tietää mistä ne tykkäävät.

        Keskustelukulttuurista olette keskustelleet. Saasta aiheesta käytiin juuri aamutv:ssä keskustelu. Havaitsin, että ketjussamme on samoja piirteitä kuin monissa muissakin. Osa toivoo rauhallista keskustelua, osalle on tärkeää vastata ehkä kärjekkäästikin johonkin kirjoitukseen. Tunteet jylläävät! Emme kuulkaa ole mikään harvinaisuus, vaan yksi joukosta.
        On siis huomattava, että meitä on moneksi.
        Hellepäivä tänäänkin tulossa. Minulla on jo sauna lämmin. Lähden aloittamaan päivääni. Moikka kaikille. - Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perhoset ovat vähentyneet meidän kesäpaikallamme. Ovatko ympäristöt muuttuneet niin ettei perhoset viihdy? Vaikea tietää mistä ne tykkäävät.

        Keskustelukulttuurista olette keskustelleet. Saasta aiheesta käytiin juuri aamutv:ssä keskustelu. Havaitsin, että ketjussamme on samoja piirteitä kuin monissa muissakin. Osa toivoo rauhallista keskustelua, osalle on tärkeää vastata ehkä kärjekkäästikin johonkin kirjoitukseen. Tunteet jylläävät! Emme kuulkaa ole mikään harvinaisuus, vaan yksi joukosta.
        On siis huomattava, että meitä on moneksi.
        Hellepäivä tänäänkin tulossa. Minulla on jo sauna lämmin. Lähden aloittamaan päivääni. Moikka kaikille. - Mkr.

        Korjaus äkkiä! EI saasta, vaan samasta!
        Mkr.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Keskiviikkoaamu ja kaunis sää jatkuu, hieman on helle hellittänyt ja tuuli antaa viileyttä jaksamiseen.
        Taivas on aivan pilvetön, kauniin sininen, pääskysten taitoliidot hyvin erottaa, nyt varmaan poikaset hyvin kehittyvät, kun ruokaa runsaasti tarjolla.
        Luonnon seuranta onnistuu kaupungissakin, jotenkin tuntuu kuin vanhemmiten silmät avautuvat juuri luonnon tarkkailun suhteen.
        Huomaan katsovani aivan toisin silmin luonnon runsautta mitä nuorempana huomioin, kai se elämän rakentaminen kaikki huomion vaati.
        Ikkunanäkymässäni on koivujen lisäksi hopeakuusi ja nyt se on saanut latvan täyteen vihreitä käpyjä, en ennen ole niitä huomannut, uusi kasvu hopeanhohtoinen.
        Puistossa eri aikaan kukkivat pensaat antavat värinautintoja parvekkeen puolella,, näitä näkymiä nyt katselen ja nautin.
        Elämään liittyy paljon vaivoja ja harmejakin, mutta kuitenkin nämä luonnon antamat sisältöä päiviin lisää;)
        Olen hyvillä mielin lukenut viestejänne ja olen vaivaantunutkin niin runsaista kiitoksista mitä osakseni olen saanut, mutta mieleni niistä hyväksi saitte, kiitos.

        Eliaanan elämä tuntuu myös aivan mahtavalta siellä mökki/kotipaikan ympäristössä, paljon tapahtumia ja ihania kokemia, tuo tukan pesukin järvivedellä antaa hiuksillekin kesän hyvinvointia.
        Ihana tuo kissakaverisi, aina on jutustelukaveri, eikä pahasti riitaa haasta;)
        Olen kertonut kymmenkiloisesta kurpitsa sadosta, joskus aikoinaan, siitä riitti pikkelsiä ja monta muuta herkkua.
        Kesäkurpitsaakin voi pakastaa, sen olen kokenut, keitin soseeksi ja pakkaseen, sitten keitin kermalla tai tuorejuustolla höystäen makoisan keiton talven aikana, useastikin.

        Sinisiru kokenut myös mukavan päivän ystävättären seurassa, helppoa kuunnella, kun toinen asiaa ja aihetta jaksaa jakaa, kokemusta on minullakin, ei tarvitse paljon muuta kuin nyökkäillä.

        Mukava myös Mak-Riksen kesän nauttimisista kuulla, niin se vaihtelu virkistää voisi kohdallasi sanoa.
        Tätä sään antamaa nautintoa ei ikuisesti riitä, nyt siitä on kaikki otettava ja vaikka heltyä maailmaakin syleilemään;)

        Ynnämuulle onnittelut jälkikäteen unohdin aiemmin, joka päivä sitä onnea kaipaa.
        Yksi kantava ja kannustava kirjoituskaveri olet vuosia ollut, jaksetaan edelleen, olet yksi tuntemattomuus minulle, kuitenkin viestisi on tutuksi tehnyt täällä palstalla ja se on mukava lisä elämääni.

        Ihmettelin lukiessa pitkää asiallista ja viisautta sisältävää viestiä ja ajattelin , että niin demeter tyylinen on, mutta alle kuittausta ei ollut ja jäin pohtimaan kuka toinen noin samantapaisesti voisi kirjoittaa, kunnes korjaus ja kirjoittaja ilmaantui, kerrankin osasin tulkita oikein, demeterhän siellä viestin laittoi.
        Kateutta en minäkään tunnusta juhannuksen ajasta muuten kokeneeni, mutta sauna ja sieltä uimaan pääseminen olisi ollut mieleistä, mutta onhan tuotakin tullut nautittua;)
        Kiva että tuo liikkuminen vähän vapautta toi ja voidaan tavata vähän isommillakin porukoilla, kun ei vaan nyt alkaisi taas leviämään, noiden kisojen ja muiden suurempien kohtaamisien kautta.
        Leikiksi monet tämän koronan laittavat, nuoremmilla varma usko siitä, että ei heihin tauti iske, toivoa sopii että niin ei käy.
        Olemme aika hyvin täällä minun kotiseudulla taudin välttäneet ja nyt jo teini ikäisiä aloitetaan rokottamaan, ehkä tulokset tuovat iloisia viestejä.

        Kahvipirtti oli ihana ketju, monta vuotta sitä kesti ja siellä niin miehet kuin naisetkin mielikuvien maailmassa elelimme, milloin mitäkin hauskaa keksittiin.
        Oli tansseja, musiikki pauhasi, rekiretkiä, muutto joka ketjun alussa, siellä kukkia ja tavaroita kannettiin, iso oli joukko mikä mukana kulki, nyt ei siihen enää mielikuvatkaan pysty.
        Vanhuusko mielikuvituksen tappaa?
        Mennään nyt näillä taidoin mitä olemassa on ja tyydytään olemaan ihmisiä ihmisille, kiitos vielä kaikille mukana olosta ja mukavista viesteistä, ne jatkamista puoltaa.

        "Kahvipirtti oli ihana ketju, monta vuotta sitä kesti ja siellä niin miehet kuin naisetkin mielikuvien maailmassa elelimme, milloin mitäkin hauskaa keksittiin.
        Oli tansseja, musiikki pauhasi, rekiretkiä, muutto joka ketjun alussa, siellä kukkia ja tavaroita kannettiin, iso oli joukko mikä mukana kulki, nyt ei siihen enää mielikuvatkaan pysty."

        Ei voi muuta kuin sanoa, että voi niitä aikoja, kun kukaan ei arvostellut toisia kirjoittajia "rivienluvun" vuoksi, vaan yhdessä kokoonnuimme SkillaN;nin luomaan Pirttiin rupattelemaan, jossa oli se kuuluisa "nurkka kaappikin" joskus käytössä. Harmi, että sen täyttäjä on edesmennyt, mutta iloinen persoona oli eläessään ja juhlaa tuomassa, siis virtuaalisesti.

        Minä tutustuin netti aikani aivan alussa, mutta en rohjennut kirjoittaa, koska en silloin ymmärtänyt "juonen juurta" ja kun huomasin Porin tien varrelta kyltin "Kahvipirtti", niin minun vaatimaton ymmärrys oletti, että siellähän he ovat, mutta koskaan en onneksi poikennut sinne.

        Onneksi tietoni lisääntyi ja huomasin sen "jutunjuuren" ja jopa kirjoitinkin jotain. Niihin Pääsiäiskarkeloihin ei kuitenkaan riittänyt mielikuvitukseni, vaikka nyt riittäsikin.

        No, onhan tuosta aikaa ja Porin tietä en enää kulje, joten olen kokenut nyt SkillaN;nin jatkon siihen entiseen Kahvipirttiin aivan ihanana.

        Hän on niin lämmin ja sydämellinen, joten on kuin äidin kirje silloin joskus lapsuudessa, kun hän vastaa kirjoituksiin, huomioiden kaikki.

        Tietenkin, "äitikin" hermostuu", jos lapset alkavat hyppiä ns. silmille ja antamaan ohjeita, kuinka "tupa" on koristeltava ja kuinka villasukkia tulisi kutoa/neuloa sekaisin eriväreillä.

        Onneksi olet rohkea nainen "muusani" SkillaN, sillä olethan kokenut paljon enemmän elämässäsi, kuin jonkun "keltanokan" moitteista.


      • Anonyymi

        Kukas se siinä liasta pinttyneeseen kristallipollaan tuijottelee?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kukas se siinä liasta pinttyneeseen kristallipollaan tuijottelee?

        Minä sain jostain kommentoinnista kuvan, että Kristiina on potkaissut tyhjää, no, eipä ole näkynyt kristiinan sinistä nimimerkkiä, joten olin jo heittänyt hänen maalliselle olemukselleen hyvästit 🤣

        Tämä kristiinan kirjoituksen olen myös aijemmin lukenut. Kommentti paljastaa kuka se on puskasta minulle tuhmia kirjoittellut.

        No, älä ole moksiskaan, skillan ja demeter uskovat kehumisiesi tulevan ilman ketunhäntää kainalossa sydämestäsi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Minä sain jostain kommentoinnista kuvan, että Kristiina on potkaissut tyhjää, no, eipä ole näkynyt kristiinan sinistä nimimerkkiä, joten olin jo heittänyt hänen maalliselle olemukselleen hyvästit 🤣

        Tämä kristiinan kirjoituksen olen myös aijemmin lukenut. Kommentti paljastaa kuka se on puskasta minulle tuhmia kirjoittellut.

        No, älä ole moksiskaan, skillan ja demeter uskovat kehumisiesi tulevan ilman ketunhäntää kainalossa sydämestäsi.

        Älä jaksa.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Minä sain jostain kommentoinnista kuvan, että Kristiina on potkaissut tyhjää, no, eipä ole näkynyt kristiinan sinistä nimimerkkiä, joten olin jo heittänyt hänen maalliselle olemukselleen hyvästit 🤣

        Tämä kristiinan kirjoituksen olen myös aijemmin lukenut. Kommentti paljastaa kuka se on puskasta minulle tuhmia kirjoittellut.

        No, älä ole moksiskaan, skillan ja demeter uskovat kehumisiesi tulevan ilman ketunhäntää kainalossa sydämestäsi.

        Empä ole noin ilkeää kommenttia ennen lukenutkaan. Ei ihme että olet epäsuosiossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Empä ole noin ilkeää kommenttia ennen lukenutkaan. Ei ihme että olet epäsuosiossa.

        Mitähän niin ilkeää tuossa nyt muka oli? Jos tuo oli ilkentä mitä olet lukenut niin on tainnut lukemistosi olla pelkkiä lässynlässyn lasten satuja. Voi pyhä yksinkertaisuus!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän niin ilkeää tuossa nyt muka oli? Jos tuo oli ilkentä mitä olet lukenut niin on tainnut lukemistosi olla pelkkiä lässynlässyn lasten satuja. Voi pyhä yksinkertaisuus!

        Toisen oletetusta kuolemasta virnuillen puhuminen on raakalaismaista ja sivistymätöntä. Jonkun mielestäkö se on ok? Taisi olla korppiksen oma puolustelu.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Korjaan ritariperhonen.
        Samalla tässä aattelin mainita, että kurpitsan siemenet iti hyvin ja ovat komeita taimia nyt , myös kukkia tulossa. Saas nähdä tuleeko satoa.

        Kiitos Eliaana viestistäsi, - kuin ennen täällä sinä kirjoitat rauhassa ja ystävyydessä ja samoin Demeter, Skilla ja Ynnämuu, ja Makriinakin.

        Hyvä mieli pysyi koko ajan. Sksi kiitän teitä. Eräs ent. kahvipirttiläinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Empä ole noin ilkeää kommenttia ennen lukenutkaan. Ei ihme että olet epäsuosiossa.

        Muka #korpikirjailija.# hyyyi "arvonimi-varas" kyllä olet ilkeä. aivan käsittämättömän kummallinen


    • Ritariperhosesta kirjoitti Eliaana. Samanlainen perhonen lennähti avonaisesta pation ovestani sisään eilen. Kovasti koetin huiskimalla ohjata sitä ulkoilmaan, avasin kaikki tuuletusikkunatkin, mutta ulos en sitä saanut. Lenteli aikansa siinä olohuoneessa, kunnes ilmeisesti väsyi ja pysähtyi katonrajaan siivet supussa. Menin sitten pation ovelle ja siellä ulkopuolella lenteli toinen samanlainen perhonen, joka oli jo aikeissa lennähtää ovesta sisälle myöskin. Sain kuitenkin ohuen valoverhon vedettyä oviaukon eteen, joten sisälle se ei päässyt. Se jäi kuitenkin lentelemään piha-alueelleni.
      Siitä tuli mieleeni, että pariaanko etsii, ihan surku mielessä kävi. Siispä hain läpinäkyvän juomalasin ja palan talouspaperia ja kiipesin tikkailla kohti katonrajaa jossa perhonen vielä oli. Sain kuin sainkin sen ujutettua lasiin ja kiireen vilkkaa kannoin sen ulos ja päästin vapauteen. Sitä toista perhosta en kyllä nähnyt enää, mutta tämä pelastamani perho lähti nopsaan lentoon.
      Tälläinen pelastusoperaatio tällä mummolla eilen, mutta hyvä mieli siitä jäi, ja toivottavasti perhoset löysivät toisensa!

      • Anonyymi

        Mökillä kutsumattomat vieraat saattavat yllättää. Minä otin astiakaapista kulhon, ja sen pohjalla mulkoili iso juoksuhämähäkki. Kyllä allekirjoittanutkin juoksi ja lujaa kulho ojossa kuistille. Oli hämmis pysynyt mukana, ja sain sen koputetuksi kaiteelle. Viattomia elikoitahan nuo ovat, mutta pois ajoin.
        Helle estää pihatyöt. En jaksa perata laiminlyötyjä kukkapenkkejäni. Hyvä kun jaksan kantaa vedet pihasaunaan. Pionipoloiset olivat kukkineet jo ennen juhannusta. En ehtinyt niistä nauttia, samoin lupiinit. Niistä en eroon pääse. -
        Minulla on saunassa käytössä retkisuihku, jonka voi ladata tuvan töpselistä. Sitä suosittelen muillekin.
        Käki kukkuu minulle joka aamu pitkää ikää. Eikö niiden jo olisi aika lopettaa ja muuttua haukaksi, kuten wanha kansa ennen uskoi?
        - Mkr.


    • Terveiset aurinkoiselta Saimaan kierrokselta! Käytiin ensin ihmettelemässä Imatrankosken kuohuja, siitä on tänä kesänä juoksutettu vettä - olipa huikea elämys!

      Tässä Kietävänsalmen lossia odotellessa laitoin kuvia whatsappiin, samalla näpyttelen muutaman rivin nojatuoliystäville. On nautittu suurenmoisista kansallismaisemista , uitu kirkkaissa vesissä. Retkiautolla liikutaan, viimeksi yövyttiin Huuhansalon 1,5 km pitkällä hienolla hiekkarannalla ja lounaaksi maistui Puumalan sataman paistetut muikut. Nyt on suuntana Punkaharju, eräs elämämme ” mansikkapaikoista ”

      Viikonlopuksi kotiin.
      Kauniita kesäpäiviä ja leppoisia nojatuolihetkiä!

      • Anonyymi

        Kiitos, Ramoona, ilahduin viestistäsi!
        En laita enää nikkiäni tänne, kun ilmapiiri on eri kuin ennen hyvässä Kahvipirtissä.
        Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!
        Eräs ent. kahvipirttiläinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos, Ramoona, ilahduin viestistäsi!
        En laita enää nikkiäni tänne, kun ilmapiiri on eri kuin ennen hyvässä Kahvipirtissä.
        Hyvää jatkoa sinulle ja perheellesi!
        Eräs ent. kahvipirttiläinen.

        Ilmapiiri muodostuu osallistujista. Asiallisten ja hyväntuulisten joukkoa tulisi lisätä. Soraäänet jäisivät vähitellen taka- alalle, kun eivät enää saisi huomiota. Tule siis mukaan. Mkr.


    • Iltaan päästy, nyt uni jo kutsuu. En muista milloin olisin puoli kahteen yöllä valvonut ja juhlinut rail
      Kkaasti, mutta kun oli niin hauskaa seuraa sitä näyttää jaksavan vielä näilläkin kymmenillä.

      Onneksi on edessä yksi palautumisyö, sillä huomenna jo saapuu ystävättäreni poikansa kanssa pariksi päivää mökilleni. Poika haluaa yöpyä kanssamme mökilläni ei ukkilassaan, jonne tulee mummon hautajaisiin. Ei ne mummolat ja ukkilat ole aina mansikkapaikkoja.

      Onneksi en tehnyt kutsuja lauantaille. No, vaikka olen ikäni rakastanut touhuta ja järjestää juhlia, ei mopolla enää mahottomia. Nykyään kun vieraat kysyvät mitä toisivat tullessaan, pyydän ottamaan itselleen mieluisia ruokia mukaan.

      Minä teen sitten jotain erikoista iltapalalle, esim. vohveleitä, vegakaviaaria, sipulia, ja smetanaa. On ne niin himputin hyvää.

      Esikoinen lähetti ruokakuvan Inarista  ravintola Aanaarista. Kauniita ruoka-annoksia. Alkutrinkki tilliä ja giniä, alkupalana porotar ja pääruokana Inarijärven siikaa.

      Oli ollut ihana makuelämys. No, he ovatkin kulinaarimatkailijoita.

      P. kyllä sanoo, että minun grilliterassiravintolasta saa parhaat herkut ikään 😁 ne eivät ole pelkistettyjä nykkösiä vaan matka useiden
      makuyhdistelmien maailmaan.

      Nyt silmät alkavat lupsahdella. Hyvää yötä kauniita unia. 😴

      • Huomenta, nyt pilvipoutaan ja paljon viilenneeseen aamuun.
        Tänään voi vaikka ripeksiä vettä;)
        Kaupalle on lähdettävä, pesuaine puolella kaikki yhtä aikaa lopussa, se jo aikamoisen loven rahapussiin tekee, mutta kestävät taas pitkään.
        Mansikoiden hintoja pitää kysellä, joku kertoi 30 euroa maksaneensa, nyt olisi hyvä aika ostaa, kun on kuivina saatu kerättyä.
        Siinäpä sitä yhdelle päivälle työrupeaman saisi, pakastamisen.

        Kyllä minä myös pyrin pienet elolliset myös hengissä ulos saada, ainut on itikka, minkä surutta tapan.
        Vanha uskomus hämähäkkiä ei saa tappaa, tietää onnettomuuksia.
        Niin ne on kimalaiset ja mutkin pölyttäjät kadonneet.
        Kuuntelin radiosta, miten Lappiin kimalaisia ja ampiaisia vietiin, siinä toivossa, etteivät sieltä kokonaan katoa.
        Mak-Ris ihastuikin mökkielämään ja saunomiseen, no ehtii sitä talven tullen taas kotonakin istua.
        Noin on kun sanot, jokainen vain oman persoonansa likoon täällä laittaa, toisten puolesta ei auta kantaa ottaa, se peiliin tuijottaminen tämän asian kyseessä olen on joskus tarpeellista.

        Fiinufammu kiipeilyyn uskalsi, noin varmaan minäkin olisin tehnyt.
        Kerran lensi pikkulintu sisään ja ulos sain sen sillä lailla, että pimensin kaikki ikkunat ja vain oven jätin auki, lintu kohti valoa lensi ja onnellisesti pääsi vapauteen.
        Parvekkeelle on monasti lentänyt myös lintu, siitä olen selvinnyt vain oven kiinni laitolla ja itse ikkunan takaa seuraillut miten ulos ovat löytäneet.

        Ramoona olisitte kääntäneet rattia ja tänne viitostietä ajelleet, onhan sinulla sukua näissä Savon maisemissakin ja nähtävyyksiä täälläkin.
        Ei joka kaupungissa kanavaakaan ole, meillä niitä on kaksi, nykyisin käytössä oleva ja vieressä vanha nälkävuosina rakennettu, historian havinaa, sitä löytyy.
        Keskelle kaupunkia pääsee isollakin veneellä ja ruokaa konttikahvilasta ihan satamasta.
        Jos joku tänne suunnalle ajelee kannattaa pistäytyä, kaunis on kaupunkimme;)
        Onhan näitä nähtävyyksiä joka puolella, minä nyt vaan tämän kotikaupunkini mainostajana yritän;)
        Katselin juuri rantalenkilläni, miten lumme kukki ja sanotaan, että pitää olla puhdas vesi sen kasvuun, joten puhdasta on järvessä, vaikka toisella puolen tehtaat täydellä teholla toimivat.
        Paljon on tehty järvien hyväksi täällä päin.

        Kristiinan tunnistin viestisi perusteella, mukava kuulla sinunkin voinnistasi ja elossa olemisesta, no miksipä et eläisi ja hyvin voisi, olethan huomattavan paljon nuorempi kuin esimerkiksi minä.
        Tuttuja olemme pirtin ajoilta ja viestittely oli silloin mukavaa, Ramoonakin on melkein alusta ollut kirjoittelijoiden joukossa, ellei ihan ensimmäisissä pirteissä?

        Jatketaan muisteloita ja kerrotaan uusia asioita, mikä on kertomisen väärti ainakin omasta mielestä, lukijat sitten tykkää tai ei;)
        Vilkasta lukijapuolella onkin, soisi useamman viestin laittavan.
        Mukavaa hieman viileämpää päivää teille ystävät.


      • Anonyymi

        Osaat varmaankin olla tosi onnellinen, ettei sinun tarvitse miettiä sitä, onko mökkisi mansikkapaikka lastenlapsille.

        Nostan täällä sinun onnellesi "trinkin".


    • Pari päivää vähän vähemmän lämpöä ollut, joten puiden halkominenkin on käynyt laatuun.
      Fiinufammu kertoi perhosen pyydystyksestä. Kyllä noita sisälle eksyneitä tulee itsekin metsästettyä ja ulos kannettua.
      Täälläkin vielä käki kukkui, kohta sillä menee ´´vihne kurkkuun.´´
      Hämmästyin, kun löysin kukka-astian juurelta lehtokotilon.
      Mistä ihmeestä se on tänne korpeen eksynyt. Onkohan tullut vaikka jonain alkiona jonkun ostamani kukan mukana.
      Meillä täällä on paljon valkoapilaa. Viime vuonna kylvin sitä kesäkeittiönkin ympärille.
      Nyt, kun se kukkii, niin kyllä oli kuhina. Pörriäisiä piisasi.
      Tuosta Imatran koskesta on joskus reissulla tullut otettua kuva, sen suurensin ja se on raameissa seinällä.
      Mkr. mainitsi tuon retkisuihkun. Meillä on se kanssa alasaunalla, siellä käytetään sade- tai järvivettä saunassa. Se on ihan kätevä vehje.
      Tuosta kurpitsasta vielä. Olen joskus tehnyt pikkelsiäkin ja tuota keittoa käyttäen kermaa ja tuorejuustoa niinkuin Skillankin mainitsi. Lisäksi olen sitä vähän väritellyt porkkanasuikaleilla ja ruohosipuli- ja persiljasilpulla.
      Järvikin on kaunis, kun lumpeet ja ulpukat kukkivat ja rannoilla keltakurjenmiekat.

      • Iltaa vaan!
        Niipä olikin muutaman asteen viileämpi päivä. Huomion sen ja aamusta
        tuli kauppa- ja asiareissut taputeltua. Oikein hyvä keli tehdä tämäkin
        ulkoilu:) Jostain syystä pitkät päivänokosetkin hyvin luonnistuu.
        Näissä merkeissä päiväni on tuhlattu:)) Vein sentään roskat roskikseen.
        Tulin vilkaisemaan ja jopa ilmoittautumaankin. Kertomisen arvoista
        asiaa ei nyt päässäni pyörikään. Enkä ala väkisin" punnertamaan"
        Jatkoja teille, kesä jatkuu!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Iltaa vaan!
        Niipä olikin muutaman asteen viileämpi päivä. Huomion sen ja aamusta
        tuli kauppa- ja asiareissut taputeltua. Oikein hyvä keli tehdä tämäkin
        ulkoilu:) Jostain syystä pitkät päivänokosetkin hyvin luonnistuu.
        Näissä merkeissä päiväni on tuhlattu:)) Vein sentään roskat roskikseen.
        Tulin vilkaisemaan ja jopa ilmoittautumaankin. Kertomisen arvoista
        asiaa ei nyt päässäni pyörikään. Enkä ala väkisin" punnertamaan"
        Jatkoja teille, kesä jatkuu!

        Viikonloppu taas edessä ja lämmintä luvassa, nämä muutaman päivän hieman viileämmät säät voimia antoi, kai taas helteenkin kestää;)
        On se vaan todettava, että yli 25 asteen lämpö voimat kuluttaa.
        Heinäkuu aloitettu ja mansikat poimijoita työllistää, raskasta varmaan heilläkin. kesätytöt tuolla katujen varsilla lehmuksien runkoja putsaavat, siinäkin hommassa taukoja tarvitaan.
        Mukava että työn tuntuun koululaiset pääsevät, sitä rahaa ei monellakaan liika ole, ja itse hankittuna laittaa miettimään mihin rahat käyttää, työn takanahan ne eurot on tienattu.

        Kiva että tavalliset hommasi jaksat tehdä ynnämuu, siinä kaupassa käydessä ne kuntoilutkin penissä määrin hoituu.
        Kyllä tuo unen tarve lisääntyy, vaikka joskus olen kuullut, että vanhan unen saanti on huonoa.
        Torkahtelen telkkaria katsoen ja vaikka kuinka yritän hereillä pysyä, uni voittaa, sellainen 7-8 tuntia yöaikaan, silti torkuttaa päivälläkin;)
        Meillähän on lupa vaikka nukkuen aikamme viettää;)

        Mökkini on lapsenlapseni omistuksessa, mutta mansikkaa ei sieltä löydy, silti kippistän kanssasi;)
        Onnellinen olen, että tutun paikan haltuun ottivat.

        Lehtokotilo on pelottava tuttavuus, ei niin kokonsa nähden vaan tuhoja tekevänä sitä mielellään kaihtaa.
        Mistä ne todella ilmaantuvat, varmaan bonuksina kukkatarhoilta., minä vaihdoin kukat uusiin, kun kirvat tahmasivat miljoonakelloni, mistä nekin tiensä minun kukkiin löysivät, nyt nämä uudet hyvin voivat.
        Puiden halkominen varmaan taas unhoon jää, jos se helle mitä ennustettiin taas iloksemme tulee.
        Nuo kurjenpolven keltaiset versiot minunkin mökillä kasvoivat, sinisiä istutettuna penkissä, ulpukat myös rantoja koristi.
        Muistan lumpeenkukan pienempinä versiona myös rannoilla viihtyneen, oikeastaan vähän syvemmällä ei ihan rannan tuntumassa.
        Olihan sitä kukkaa jos minkälaista, istutettuja kuin luonnossa olevia, ja herkkusienet mökkini takana iso ilo.
        Kysyin, että vieläkö niitä on, ei kuulemma, harmi, tyttärentytön mies niistä olisi tykännyt.
        Olivat niin kauniita, kun pienenä ne sai otettua, madotkaan ei ehtineet, kun aina aamuisin kierroksella ne keräsin.
        Kukkaketoa en mökille saanut tehtyä, ei maisema ollut sen oloinen, että olisi onnistunutkaan.

        Eilen tein kauppareissun, nyt kiireesti tuonne rantalenkille, ennen kuin päivä kuumenee, voikaa hyvin, suojautukaa auringolta ja koronalta.


    • Anonyymi

      Mökkialueeni puhelinyhteys on kummallisessa katveessa, joten viestittely ei tahdo onnistua. Huomaan että jo kaksi viestiäni on kateissa. Eipä minulla kovin tärkeää olekaan kerrottavana, minua harmittaa vähän. Hyvää päivänjatkoa.
      Mkr.

      • Ennen vanhaan Nokian ´halon´´ aikaan piti juosta mökillä mäkeä ylös, että jotain selvää puhelusta sai.
        Sitten tapahtui niin, että useamman kesän aina tämä nettiyhteys takkuili ja pätki.
        Nuorilla oli eri operaattori ja heillä ei takunnut yhtään.
        Ensin luultiin, että se johtui koneesta, mutta, kun ostin uuden, sama juttu.
        Sitten pojantyttärenmies tarttui asiaan ja haki älykännystään semmoset aluekartat, mistä näki jotkin toimivuusarvot.
        Se mikä minulla oli, oli aivan mitätön. Heillä oli ihan loistavat siihen verrattuna.
        Niinpä hän sanoi, että nyt mummulle vaihdetaan operaattori. Hän hoiti homman ja siitä asti on toiminut, kun ajatus.
        Myös yle areena pelaa hyvin, silloin ennen ei juuri koskaan.


    • Kiitos taas SkillaN;ille aamun viestistä.

      Vaikka minut oli jo kuolleeksi "julistettu" ja uskalsin nousta "haudastani, kuten joskus eräs mies, niin en saanutkaan sitä arvostusta, joita tämä "mies" saa edelleen.

      Minä sain vain syytökset rumista viesteistä, vaikka en ole mitään kirjoittanutkaan aikoihin, koska suru raastoi mieltäni neljän kotikyläni kuolleen vuoksi .

      Eilen kuitenkin palautui mieleeni paljon siitä ajasta, kun tuskailin pyykkien silitysten kanssa ja niistä iloista, kun pojan (lapsenlapseni) kanssa pelasimme, milloin "jalista", tai jääkiekkoa, mutta myös ne ihanat sieni- ja marjaretket yhdessä, kun mummi lauleli heille.

      Siis, eilen ilmestyi ensin tyttäreni tuomaan minun ostoksia, koska en rohkene edes kauppaan, sillä en ota noita rokotuksia.

      Sen jälkeen "pörähti" pihaan joku mopopoika ja mikä ihme, siinähän oli se minun vastustajani, noissa matseissa, kun hän aina tuomitsi, että "epäselvä maali, täytyy soittaa" ja aina oli häviöni! D

      Nyt on poika 15-v ja saanut juuri mopokortin, pääsee lauantain ripille, siis saa myös oikeuden tulevaisuudessa kirkolliseen vihkimiseen. Siskonsa oli "riparileirin" isoisena, mutta ei sentään veljensä porukassa.,

      Nyt yllättävän usein tulee muistoihin omasta lapsuusajastani, mutta harvemmin, että mitä teimme silloin, kun omat lapseni ole kuvioissa, siis elämässä yhdessä.
      Toki he vieläkin ovat olemassa, siis ei ole kumpikaan kuollut ja toistahan tapaa halutessani vaikka päivittäin, mutta kyllä tuo korona hillitsee, joten turva välejä pidämme edelleen, sillä ovathan he kovin liikkuvaisia välillä Espoo-Turku-Tampere ja kaikki lähiseudut Hesaa unohtamatta, ainakaan niitä kauppoja.

    • Huomenta päivää!
      Kovin on minulla kiiruusta aikaa, mökkikutsuja moneen suuntaan olen toteuttanut. Tänään välipäivä, kun kotiin tulin pyykkipäivää pitämään, pesukone laulaa ja kohta saan pyykit narulle kuivumaan.

      Mukavaahan se on kun ystävät ja suku pitävät huolta, että tapahtumia riittää. Juhannuksen jälkeen olen ollut parillakin mökkivierailulla, ensin toisen tyttären anopin kesäpaikassa, jossa meitä olikin iso joukko koolla. Hyvin syötiin ja uimassakin kävin moneen otteeseen kun vesi on jo niin lämmintä että tällainen kylmänarka mummelikin jo mereen mielellään pulahtaa ja viileyttä hakee.

      Myös eräs ystävättäreni vielä vanhoilla päivillään hankki itselleen mökin veden ääreltä. Onhan hän toki minua toistakymmentä vuotta nuorempi ja hyväkuntoinen, joten omaa hyvää yleiskuntoaan ylläpitääkseen hankki paikan, jossa saa maata möyriä ja toteuttaa itseään. Joten kyllä minulla nyt niitä kesäpaikkoja riittää missä voi pistäytyä.
      Siellä suvun maatilallakaan en ole ehtinyt tänä kesänä käymään, kun lastenlapset perheineen sitä hoitavat. Minä vanhana mummona saan vain nauttia kesästä ilman mitään velvollisuuksia. Oman harkintani ja kuntoni mukaan toteutan kesäpaikkavierailujani.
      Nautinnollista kesän viettoa kaikille!

    • Lämmin kesäpäivä alkamassa täälläkin. Eilen kantarelleja peratessamme kolminkesken suunnittelimme lähtöä meren rannalle hakemaan veden hiomia pyöreitä kiviä, kun olen suunnitellut kivilabyrinttia mausteyrteille jo toista vuotta mutta en ole saanut aikaseksi mitään. Tänään on tosi kauppareissu ja jalkapalloa illalla, mutta katsotaan kantarellitoastin jälkeen ja kahvikupin ääressä, mitä tehdään myöhemmällä.
      ***
      Kesä on parhaimmillaan, kaikki kukkii ja rehoittaa niin että enoikeintahdo ehtiä perässä. Talon eteläseinän kukkapenkki on hirmuinen pusikko, sieltä löytyy vaikka mitä, köynnöstä vaikka mitä sorttia, itse olen istuttanut hurjana kasvavan villiviinin ja köynnösruusun, mutta se kaamea sikinsokin hoitamaton puska kukki nyt upein valkoisinkukin ja kas, sehän taitaakin olla köynnöshortensia! Se pitäisi kai jotenkin taltuttaa. Villiparsat on ainakinmetrin korkuisia ja vaikka tykkään säästää niitä kun laitan maljakoihin ruusujen ja muiden värikkäiden kukkien kera, niin liika on liikaa! Luulen että syksyllä kaivautan koko penkinylös, säästän vain ruusupuskat ja ehkä hortensiat , pari muuta perennaa voi istuttaa uudelleenja alkaa suunnitella vähäb rauhallisempaa kukkapenkkiä jota vanharouvakin jaksaa hoitaa.
      ***
      Suomeen tuloa olemme suunnitelleet, mutta juuri nyt näyttäisi sen menevän loppukesään. Jalkapallon ja olympialaisten väliin voisi ajatella viikon, parin matkaa ja jättää pohjoisen reissu syksyyn, kun lapsukaiset ovat jo koulussa, niin on vähemmän tungosta meidän varsinaiseen majapaikkaan siellä.

      Hyvää viikonloppua ja iloista mieltä!
      Paloma de la paz

      • No hei Noja-tuolin hiljaisuuteen! Helle saa ihmiset pysyttelemään varjoissa ulkona, vaikka ei minusta kovin kuuma ole ollut tänään.

        Kahvia kaipasin, joten tassuttelin paljain jaloin viileissä rappusissa sisälle. Rullaverhot on olkkarissa alhaalla, joten aika mukava on istua kirjoituspöydän ääreen lukemaan palstoja.

        Kristiina 23 on muistanut meitä pitkästä aikaa, olinkin ajatellut huolestuneena sielläkö vaan lukee ja lukee 😊))

        Hömppäkaisa kun ei rokotetta ota, eristäytyy vaan tuolla lailla! Tulevaisuudessa saadaan kaikkia korona muunnoksiakin,..kipin kapin nyt ottamaan rokotuksen niin pääset ihmisten ilmoille taas.

        No,..pakollita se ei kai ole, mutta ihmettelen ?
        Kahvit tuli jo juotua, minulla meni aamupäivä tutkiessani kaikkea ilmastomuutokseen liittyvää, Golfvirroista Grönlannin jäihin, ka olin tilata kirjan aiheesta, kunnes heivasin ajatuksen,..onhan Grönlanti ollut paljas ja vihreä aiemminkin, on hauskempaakin rupattelua puun alla keinussa, naapurien kanssa 😊))

        Viikonloppukin on taas edessä, pakasteesta rohmuan jotakin valmista jäännöstä, ei vedä keitokset kuumalla hellalla nyt.

        Nautitaan nyt suven suloisuudesta!


      • Anonyymi
        sinisiru kirjoitti:

        No hei Noja-tuolin hiljaisuuteen! Helle saa ihmiset pysyttelemään varjoissa ulkona, vaikka ei minusta kovin kuuma ole ollut tänään.

        Kahvia kaipasin, joten tassuttelin paljain jaloin viileissä rappusissa sisälle. Rullaverhot on olkkarissa alhaalla, joten aika mukava on istua kirjoituspöydän ääreen lukemaan palstoja.

        Kristiina 23 on muistanut meitä pitkästä aikaa, olinkin ajatellut huolestuneena sielläkö vaan lukee ja lukee 😊))

        Hömppäkaisa kun ei rokotetta ota, eristäytyy vaan tuolla lailla! Tulevaisuudessa saadaan kaikkia korona muunnoksiakin,..kipin kapin nyt ottamaan rokotuksen niin pääset ihmisten ilmoille taas.

        No,..pakollita se ei kai ole, mutta ihmettelen ?
        Kahvit tuli jo juotua, minulla meni aamupäivä tutkiessani kaikkea ilmastomuutokseen liittyvää, Golfvirroista Grönlannin jäihin, ka olin tilata kirjan aiheesta, kunnes heivasin ajatuksen,..onhan Grönlanti ollut paljas ja vihreä aiemminkin, on hauskempaakin rupattelua puun alla keinussa, naapurien kanssa 😊))

        Viikonloppukin on taas edessä, pakasteesta rohmuan jotakin valmista jäännöstä, ei vedä keitokset kuumalla hellalla nyt.

        Nautitaan nyt suven suloisuudesta!

        Aivan ihana viesti sinulta "sinisisiru" ja nyt on viileän ruoan päivä, siis ei mitään lämmintä.

        Minun asuntoni on aivan onneton, jos yö lämpötilatkin ovat helteiset, mukamas yli 30, joten pakko mennä vävyni viileään asuntoon ja sinnekin taitaa tunkua tulla!

        No, vitsi vitsi, he ovat mökillä järvenrannalla ja omakotitalo puhaltaa viileää ilmaa, aivan suotta.

        En minäkään kyllä lähde sinne, vaan otan kylmiä suihkuja ja muistan lapsuudestani, kun isä sanoi pakkasella, että kävelkää välillä. Taisi olla sanonta jollekin renkipojalle, joka totesi "ennnen kylymän, kuin kävelen". Näin on minunkin, että istun vaikka kylmässä suihkussa, kun lähtisin toisten taloon.

        Toisaalta on vielä aivan siedettävä olo, kun puhallin pyörii ja siinä on märkä pyyhe tuomassa viileyttä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan ihana viesti sinulta "sinisisiru" ja nyt on viileän ruoan päivä, siis ei mitään lämmintä.

        Minun asuntoni on aivan onneton, jos yö lämpötilatkin ovat helteiset, mukamas yli 30, joten pakko mennä vävyni viileään asuntoon ja sinnekin taitaa tunkua tulla!

        No, vitsi vitsi, he ovat mökillä järvenrannalla ja omakotitalo puhaltaa viileää ilmaa, aivan suotta.

        En minäkään kyllä lähde sinne, vaan otan kylmiä suihkuja ja muistan lapsuudestani, kun isä sanoi pakkasella, että kävelkää välillä. Taisi olla sanonta jollekin renkipojalle, joka totesi "ennnen kylymän, kuin kävelen". Näin on minunkin, että istun vaikka kylmässä suihkussa, kun lähtisin toisten taloon.

        Toisaalta on vielä aivan siedettävä olo, kun puhallin pyörii ja siinä on märkä pyyhe tuomassa viileyttä.

        Kiva "kuulla" sinustakin Kristiina. Olen pahoillani noista epäilyistä ja herjoista joita olet saanut osaksesi. Tunnen ne melkein "omissa nahoissani" koska olen itsekin ollut erilaisen vähättelyn ja tuhahtelun kohteena. Herjaajan piikkiinhän ne yleensä menevät, mutta ellevät satu, harmittavat kuitenkin...
        No. Sinulla on kirjat, kuten minullakin ja riittävästi niitä livekontakteja. Silti SkillaNin nojatuoli on myös minulle ilon ja virkistyksen paikka. Arvostan suuresti hänen panostaan palstalla vaikka en itse ole ollut mukana siinä "villimmässä" vaiheessa, jossa heittäydyttiin mielikuvien vietäväksi..))
        Samaan tahtoisin sinua rohkaista kuin muutkin: rokotuksen ottamiseen. Minullekaan ei tullut niistä minkäänlaisia oireita ja kyllä se oman reviirin laajentuminen turvallisesti
        tuntui hyvältä, ainakin minulle.


    • Lumpeet kukkivat rannassani kivikkopuutarhani edessä. Lämpöä piisaa, onneksi järveen on ihana pulahtaa kuumuutta pakoon. Mutta mikä ihaninta kaikki sisätilat ovat vilpoisia. Ystävättäreni tunnisti laiturin edessä kierrelleen  ritariperhosen, minä nyt en tunnista juuri muuta kuin perhosen.

      Eilen lämmitimme saunan, mutta ennenkuin menimme saunaan, leikimme pitkän tovin lötköpötkyillä rantavedessä.

      Hyttysettömät illat, grillaus, hyvä ruoka ja kotimaiset mansikat namm.. voiko parempaa elämää enää toivoa.

      Ystävättäreni, lähti nyt illan suussa kotimatkalle. Vanhat kamut koko päivän touhuissa ja muisteloissa, kuinka ennen sitä ja tätä, nyt ei enää jaksa sitä ei tätä.

      Istuimme iltaa P.n kanssa, nyt varjossa, aukinko oli liikaa. Mökilläni on kullekin kellonajalle omat paikkansa istahtaa joko aurinkoon tai varjoon. Vilpoiseen pirttiin ja ylisille lopuksi.

      Leikimme uusilla lahjoillani. Ruohikon leikkasimme uudella stigan koneella. Hyvää jälkeä tuli kun saimme asennettua terän oikealle korkeudelle.

      Moottorisaha on vielä vaiheessa. Pitää koota ja sitten alan harjoittelen pienillä haavan aluilla ja siirtyä sitten isompien projektien pariin.

      Nyt unimaan päivä raikkaassa ulkoilmassa, eikä jaksa enää kissaakaan sanoa.

      Yötä 😴

    • Anonyymi

      Kyllä hyvään elämään kuuluu muutakin kuin ruoka ja hyttysten puuttuminen. Päinvastoin puheesi paljastaa, että voit erittäin huonosti.

      • Huomenta kauniiseen lauantaiaamuun ja toripäivään, juhla sekin:)
        Kiva kauniilla ilmalla oleskella torilla katsella ihmisiä etsien tuttuja kasvoja, aina ne vaan vähemmäksi käy ja kuumuus heikommat jättää sisätiloihin.
        Tarjonta kauppiailta on lauantaisin runsasta ja kukkien paljous torin kaunistaa.

        Nuo puhelin yhteydet vähän sivummassa useinkin konstailee, poikani koti on kohde mihin ei yhteydet aina pelaa, katveessa asustaa, jotain harmiahan sitä on oltava, kun muuten asumus paratiisi;)
        Varmaan Mak_Ris on samaa mieltä;)

        Verhot pimentämään ja ikkunat joka suuntaan auki, minulla onnistuu näin asunnon viilentäminen, vaikka läpiveto ei hyväksi olisikaan.

        Tiukka olen minä ollut myös rokotusten suhteen, mutta nyt ajatus siitä, että tautia kantaisin ja toisiin tartuttaisin sai päätöksistäni luopumaan ja rokot on otettu.
        En ihan kotiini minäkään halua majoittua, ulos ihmisten ilmoille kaipaan.

        Hyvin nopeasti se kukkapenkki rehevöityy ja ei aina hyvään suuntaan suinkaan, tarvitsee rajuakin harvennusta.
        Minä olen riipinyt tomaateistani lehtiä rajulla kädellä, kukkivat kovasti, ehkä pääsen piankin maistamaan omakasvattamia, raakileita on melkoisesti.
        Tuntuu, että aina saa kastelukannu kädessä niiden kukkien seassa kulkea, kovasti vettä kaipaavat kukatkin.

        Fiinufammulla tuntuu elämä kiihkeänä sykkivän, mukava se on, jos jaksaa ja tuntee iloa saavansa.
        Pientä vipinää minäkin kaipaisin, mutta eipä taida tarjoojia olevan, tyydyn osaani ja nautin omasta rauhastani, joku reissu pitäisi onnistua, saa nähdä miksi tämä korona vielä kieltoineen joutuukaan, rajoituksia voi taas tulla.

        Lapset kasvavat ja ja kohta aikuisia kaikki minullakin, no pojan tytärtentytöt vasta ensiaskeleita opettelevat, mutta muuten suvun nuoret jo isoja, viimeinen sitä sarjaa ripille elokuussa pääsee.
        Siinä sivussa sitä ikää kertyy itsellekin ja joka päivästä saa olla onnellinen, jos kunnolla selviää.
        Ajattelin että yli 70:nen olin kun koneen hankin ja sitä opettelua on sitten käytön suhteen ollutkin, mutta tyytyväinen olen oppimaani, enemmän ei mielessä pysyisikään.
        Ystäviä on, joilla ei mitään taitoja saatikka koko konetta omista, ehkä kynnys on ollut liian korkea.
        Minä en häpeä osaamattomuuttani, hyvilläni olen kun näinkin kauan olen hyväksyttynä saanut olla, pieniä mollauksia huomioimatta.
        Muistin kanssa ne ainoat hankaluudet, kun oppiminen ei meinaa päässä pysyä, mutta jospa näillä pärjäisi;)
        Silmät pyöreinä katselen miten älypuhelimellakin nopsaan kaikkia asioita selvittävät, minulla pankki taitaa olla saavutus silläkin laitteella;)

        Mutta mitäpä näistä, mennään niin kuin on sallittu ja nyt tori kutsuu, käly jo odottaa, viettäkää mukava lauantai päivä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta kauniiseen lauantaiaamuun ja toripäivään, juhla sekin:)
        Kiva kauniilla ilmalla oleskella torilla katsella ihmisiä etsien tuttuja kasvoja, aina ne vaan vähemmäksi käy ja kuumuus heikommat jättää sisätiloihin.
        Tarjonta kauppiailta on lauantaisin runsasta ja kukkien paljous torin kaunistaa.

        Nuo puhelin yhteydet vähän sivummassa useinkin konstailee, poikani koti on kohde mihin ei yhteydet aina pelaa, katveessa asustaa, jotain harmiahan sitä on oltava, kun muuten asumus paratiisi;)
        Varmaan Mak_Ris on samaa mieltä;)

        Verhot pimentämään ja ikkunat joka suuntaan auki, minulla onnistuu näin asunnon viilentäminen, vaikka läpiveto ei hyväksi olisikaan.

        Tiukka olen minä ollut myös rokotusten suhteen, mutta nyt ajatus siitä, että tautia kantaisin ja toisiin tartuttaisin sai päätöksistäni luopumaan ja rokot on otettu.
        En ihan kotiini minäkään halua majoittua, ulos ihmisten ilmoille kaipaan.

        Hyvin nopeasti se kukkapenkki rehevöityy ja ei aina hyvään suuntaan suinkaan, tarvitsee rajuakin harvennusta.
        Minä olen riipinyt tomaateistani lehtiä rajulla kädellä, kukkivat kovasti, ehkä pääsen piankin maistamaan omakasvattamia, raakileita on melkoisesti.
        Tuntuu, että aina saa kastelukannu kädessä niiden kukkien seassa kulkea, kovasti vettä kaipaavat kukatkin.

        Fiinufammulla tuntuu elämä kiihkeänä sykkivän, mukava se on, jos jaksaa ja tuntee iloa saavansa.
        Pientä vipinää minäkin kaipaisin, mutta eipä taida tarjoojia olevan, tyydyn osaani ja nautin omasta rauhastani, joku reissu pitäisi onnistua, saa nähdä miksi tämä korona vielä kieltoineen joutuukaan, rajoituksia voi taas tulla.

        Lapset kasvavat ja ja kohta aikuisia kaikki minullakin, no pojan tytärtentytöt vasta ensiaskeleita opettelevat, mutta muuten suvun nuoret jo isoja, viimeinen sitä sarjaa ripille elokuussa pääsee.
        Siinä sivussa sitä ikää kertyy itsellekin ja joka päivästä saa olla onnellinen, jos kunnolla selviää.
        Ajattelin että yli 70:nen olin kun koneen hankin ja sitä opettelua on sitten käytön suhteen ollutkin, mutta tyytyväinen olen oppimaani, enemmän ei mielessä pysyisikään.
        Ystäviä on, joilla ei mitään taitoja saatikka koko konetta omista, ehkä kynnys on ollut liian korkea.
        Minä en häpeä osaamattomuuttani, hyvilläni olen kun näinkin kauan olen hyväksyttynä saanut olla, pieniä mollauksia huomioimatta.
        Muistin kanssa ne ainoat hankaluudet, kun oppiminen ei meinaa päässä pysyä, mutta jospa näillä pärjäisi;)
        Silmät pyöreinä katselen miten älypuhelimellakin nopsaan kaikkia asioita selvittävät, minulla pankki taitaa olla saavutus silläkin laitteella;)

        Mutta mitäpä näistä, mennään niin kuin on sallittu ja nyt tori kutsuu, käly jo odottaa, viettäkää mukava lauantai päivä;)

        Kymmeniä vuosia vietimme mökillä kesän viikonloput ja lomat. Nyt on jäänyt vähemmääle. Luonto on ottanut takaisin istutuksiin muokatut kukkapenkit ja pensasrivit. Tuhkapensaassa kasvaa 3 koivua. Rakkaudella vaalitut pionit ovat syvällä heinikossa. Jos ei osaisi etsiä, niin ei niitä enää huomaisi. Halusin yhteen pihan kulmaan luonnonkasveja kasvavan niityn. Nyt se on niin varjossa, ettei näy kuin heinätupsuja ja suolaheinää. Ja lupiineja! Pihlajan taimet pyrkivät nurmikolle asti. Haikein mielin tuhoa seuraan. Ehkä jälkeeni tulevat saavat pihan taas eläväksi ja huolletuksi. - Mkr.


      • Anonyymi

        Kesällä nuokin seikat riittänevät hyvään elämään. Talvella ja muuna aikana kaivannee ehkä jotakin muutakin. Aikansa on kaikelle!
        Älä taas vähättele ihmisten juttuja ! Sinulla lienee omat olosi olevan kenties huonommin, näin ajattelen, kun kommenttisi luin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kesällä nuokin seikat riittänevät hyvään elämään. Talvella ja muuna aikana kaivannee ehkä jotakin muutakin. Aikansa on kaikelle!
        Älä taas vähättele ihmisten juttuja ! Sinulla lienee omat olosi olevan kenties huonommin, näin ajattelen, kun kommenttisi luin.

        Äskeinen oli 03.07.21 klo 05:43 kirjoittajalle.


    • Hehkeää heinäkuista lauantaihuomenta etelärannikoltakin! Kiva lukea kesänvietoistanne, hyvin tunnutte pärjäävän helteessä ja mukavaa "ohjelmaa" riittää. Täällä lupaillaan 24 astetta tänään, joten lämpö on vielä miellyttävää, olisi pihatöitäkin. Huomenna suunnataan eväiden kanssa Suomenlahden ulapalle, saadaan nuorta väkeäkin mukaan. Ulompana olevien saarien rannassa on viileämpää uimavettä. Nuoret perheet viihtyvät näillä sukujensa Suomenlahden saaristomökeillä, ja mekin joskus käymme niillä kylässä veneellä yöpyen omassa paatissa. Taitaa olla hiukan mustalaisverta, kun tiet ja vesiväylät kutsuvat, ei olla omaan kesämökkiin innostuttu, se perikunnan yhteinen tukikohta riittää hyvin, ja onhan tässä omakotitalossa puuhamaata yllinkyllin.

      Skillan muistelit Kahvipirttiä kaikkine hauskuuksineen, olihan sinne tosiaan kerääntynyt monta samanhenkistä mielikuvitusrikasta ja armoitettuja humoristejakin. Miesten läsnäolo antoi oman säväyksensä, ritarillisuutta ja miesnäkökulmaa löytyi. Hienoa, että edes Ynnämuu on vielä mukana. Astelin kurkistelemaan pirtin ovesta lähes 15 vuotta sitten, jolloin se oli ainakin muutaman vuoden jo toiminut. Olin vasta juuri 60 täyttänyt , mutta sille tielle jäin, iän perusteella en ole koskaan ihmisiä karsinoinut. Hetken kirjoittelin toisella nikillä, mutta tämän olen tuntenut omakseni ja sain jopa monta serenadia osakseni, niin hidasta valssia kuin tangotyttöäkin. :)

      Kotikaupunkisi ohi yleensä ajelemme pohjoisempaan Savoon, sen verran kuitenkin poikettu, että tiedämme sen viehättäväksi sijainniltaan, puistoiltaan, kulttuuriltaan ja rakennuskannaltaan, ja onhan sillä menestyvän teollisuuden historia. Uskon, että vierasveneilijätkin siellä on hyvin huomioitu. Vanhat kanava-alueet ovat mieluisia käyntikohteita, kauniit rakennukset ja puistot monipuolisine ja harvinaisine puineen, jotka ovat nyt jo kasvaneet valtaviksi. Hauskaa on katsoa myös vesiliikennettä ja etenkin alusten sulutusta kanavien suluissa. Huvineveilijätkin ovat kuljettaneet veneitään Saimaan kanavaa pitkin sisämaavesireiteille, ja mekin ollaan sitä joskus suunniteltu. Kahvipirtin Merikukka porukoineen oli siten tullut Suomenlahdelle purjehtimaan. Olisipa mukava häntäkin vielä täällä "nähdä".

      Minäkin lähetän kristiinalle kehotuksen ottaa rokotukset - taitaa tulla painetta moneltakin taholta, ja onhan tämä nyt vakava poikkeustilanne, vaikka tavallisia influenssoja vastaan ei olisi rokottautunutkaan. Itse olen ottanut aina nekin ilman mitään haittavaikutuksia ja säästynyt influenssoilta. Pneumokokkirokotuksenkin otin jo vuosia sitten.

      Hyvää viikonloppua ja heinäkuun ihanuutta!

      • Viikko oli vilkas vierailuja päivittäin. Tänä aamuna annoin itselleni lahjan nukuin pitkään.

        Tulossa hellepäivä, ja kun ajattelee mökkini etelä-länsisuunnan sijaintia, kuumuus on muutamaa pykälää korkeampi kuin viralliset ennusteet. Pieni tuulenvire niemeni nokkassa pitää ilman raikkaana.

        Keksinpä vilpoisen tavan viettää juhlapäivääni. Teen ensin mansikkatortun ja laitan kylmään tekeytymään. Otan varastosta viikatteen, laskeudun veteen ja kahlaan kaislikon laitaan harventamaan levinneitä kaisloja. Lopputuloksen näkeminen antaa hyvän mielen, rantavesialue laajenee huomattavasti. Eilenkin mieltä ilahdutti avara näky sen jälkeen kun ajoin uudella ruihonleikkurilla pitkiksi valloittuneen pihanurmen. Varoin tosin siirtomaa-alueita sillä kylvin sinne luonnonkukkaa ja ystävättäreni tunnisti ruiskaunokin alut.

        Kyllä se koronapiikki on tärkeä. P.n vanhin tytärkin oli sitä vastaan, mutta koska aikoo tulla Suomeen, Lapin tilalleen kuuskymppisiä juhlimaan, oli pakko taipua ottamaan.

        Meillä on molemmilla kaksi rokotusta, minun pojilla kummallakin yksi, minijöillä myös. Rokotettujen ystävienkin vierailut onnistuvat ja halauksetkin ovat palanneet arkisiin tervehdyksiin.

        Pitäisiköhän piipahtaa kauppatorilla, olisihan kiva tavata tuttuja sielläkin, mutta olen toistaiseksi välttänyt ihmismassoja. Ajelen päivittäin ohi ja porukkaa näyttää olevan osa ostoksilla osa istuskelemassa penkeillä elämänmenoa tarkkailemassa.

        Turvallista kesäpäivää Korvesta.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Viikko oli vilkas vierailuja päivittäin. Tänä aamuna annoin itselleni lahjan nukuin pitkään.

        Tulossa hellepäivä, ja kun ajattelee mökkini etelä-länsisuunnan sijaintia, kuumuus on muutamaa pykälää korkeampi kuin viralliset ennusteet. Pieni tuulenvire niemeni nokkassa pitää ilman raikkaana.

        Keksinpä vilpoisen tavan viettää juhlapäivääni. Teen ensin mansikkatortun ja laitan kylmään tekeytymään. Otan varastosta viikatteen, laskeudun veteen ja kahlaan kaislikon laitaan harventamaan levinneitä kaisloja. Lopputuloksen näkeminen antaa hyvän mielen, rantavesialue laajenee huomattavasti. Eilenkin mieltä ilahdutti avara näky sen jälkeen kun ajoin uudella ruihonleikkurilla pitkiksi valloittuneen pihanurmen. Varoin tosin siirtomaa-alueita sillä kylvin sinne luonnonkukkaa ja ystävättäreni tunnisti ruiskaunokin alut.

        Kyllä se koronapiikki on tärkeä. P.n vanhin tytärkin oli sitä vastaan, mutta koska aikoo tulla Suomeen, Lapin tilalleen kuuskymppisiä juhlimaan, oli pakko taipua ottamaan.

        Meillä on molemmilla kaksi rokotusta, minun pojilla kummallakin yksi, minijöillä myös. Rokotettujen ystävienkin vierailut onnistuvat ja halauksetkin ovat palanneet arkisiin tervehdyksiin.

        Pitäisiköhän piipahtaa kauppatorilla, olisihan kiva tavata tuttuja sielläkin, mutta olen toistaiseksi välttänyt ihmismassoja. Ajelen päivittäin ohi ja porukkaa näyttää olevan osa ostoksilla osa istuskelemassa penkeillä elämänmenoa tarkkailemassa.

        Turvallista kesäpäivää Korvesta.

        Millonkas sinä muka olet toisen minijän saanut?


    • Huomentapäivää. SkillaN kuvaili tuota omaa torinäkymäänsä ja tässä vaiheessa täytyy kai haikeana todeta, että se taitaa jäädä minulta näkemättä eli suunniteltu ja odotettu matka V:n kaupunkiin täytyy jättää. Mielelläni olisin matkan tehnyt ja SkillaNin tavannut - siellä torilla..)) - mutta "aina ei käy niin kuin haaveillaan" - kuten laulussakin todettiin.

      Tylsää raportoida tästä mystisestä jalkavaivasta, mutta kun se pakkaa muistuttaa itsestään melkein joka käänteessä niin kyllä se lukuun on otettava. Uutta on nyt se, että jos jalka ennen notkahti kun sen päälle astui, nykyisin se retkahtaa ja sattuu samalla. Eli särkylääkkeet on jo pakko ottaa käyttöön ja kävely rajoittaa vain välttämättömään. Seuraava hoitotapahtuma on 12.7. Hurja ajatella, että kesä on jo näin pitkällä !

      Koulunsa aloittavan pikkuneidin sain yövieraaksi ja tuntui, että tuossa yhteisessä ajassa toteutui sellaista, miten tahtoisi itse isovanhemmuuden kokea: että lapsi voisi jakaa sen hiljaisuuden ja kiireettömän ilmapiirin, missä itse viihtyy, että hänessä virittyisi aito kiinnostus siihen aikaan ja elämänmuotoon missä itse eli lapsuutensa.
      Pikkuneiti teki jopa vertailuja entisen ja nykyisen ajan välillä eikä tuntunut ihmettelevän tai hätkähtävän sitä, että omasta lapsuudenperherheestäni on enää kolme jäsentä kuudesta elossa. Hän esitti jopa arvailun siitä, että ihminen voisi syntyä uudelleen..))
      No. Itse en ole omia ajatuksiani hänelle esittänyt, siinä olen tarkka, koska monet nykyvanhemmat eivät halua tällaisia pohdintoja lasten elämään sisällyttää.

      Nousihan sitä lastenkin elämän problematiikkaa esille kun isoveli tuli paikalle. Hän edustaa tätä (yli)aktiivista lapsilaatua, jota tämä aika kannustaa ja ruokkii niin monella tavalla: rohkeaa, toiminnallista, uuteen suuntautuvaa...
      Saman perheen lapset voivat olla luonteeltaan hyvinkin erilaisia, vaikka uskon, että sukuside kestää ne vaikeudet mitä eri luonteiden yhteensovittaminen saa aikaan. Näin ainakin oli oman lapsuudenperheeni kohdalla.

      Muistoja tuntuu tulvivan muillakin mieleen, lapsuuden ajoilta. Minulla ne ovat aktivoituneet nyt kun lapsuudenkodin kohtalosta pitää vähitellen päättää.

      Monet ikätoverit ovat olleet kutsuttuja mökeille ja piknikeille, itse taidan edelleen olla se kutsuja, vaikka yritän vähitellen siitä roolista vapautua ja vaikka ainakin omat pojat yrittävät siihen kannustaa.
      Parit suunnitellut sukutapaamiset olen joutunut peruuttamaan tai muuttamaan
      kahdenkeskisiksi ja niissäkin listaa on ollut pakko supistaa.
      Koen myös, että korona vaikuttaa vielä viiveellä. Kontakteja oppi välttämään eikä entinen aktiivisuus tunnu palanneen, puhelinkontaktit ovat vähentyneet, melkein häiriintyy jos puhelin soi jonkin rasittavan työrupeaman jälkeen, kirjeitä on myös rästissä kun tuntuu, että välttämätön tekeminen vie ajan ja energian...
      No. Kai tämä on ikääntyneen ihmisen arkipäivää ja siihen täytyy sopeutua. Lohdullista on silti kuulla ja lukea (!) että näin on monella muullakin ja silti löytyy niitä ilon aiheita: luonto ja vaikka ne pihakukat..)) Kukkien voinnista raportoimme tuttujen kesken melkein enemmän kuin omista krempoista ja hyvä niin..))

      Aurinkoista kesäpäivää kaikille,
      demeter1

    • Kaunis keskipäivä täällä ja lämpöä riittää. Aamupäivä on mennyt aivan huomaamatta miettiessä mitä tekisi. Siivoanko alakerran vai höpisenkö täällä palstoilla teidän kanssanne? No, palstat voitti, mutta vain osittain, koska kasvimaan ja kukat ja pihan ja puutarhan kastelin ja eilen autonperässä merenrannalta rahtaamistamme kivistä aloin sommittelemaan mini-kivilabyrinttiä elikkä jatulintarhaa. Taidan kuitenkin vielä siirtää sen toiseen paikkaan, värttinäpuun varjoon, koska se on nyt aika paahteisessa paikassa. Tarkoituksenani on täyttää välit istutusmullalla ja mausteyrttiviljelmällä. Onko täällä muita jotka ovat tehneet jotain samantapaista omaan pihaansa niinotan mielelläni vastaan vinkkejä. Nyt minulla on timjamit ja basilikat, rosmariinit ja koreanderit, persiljat, ruohosipuli ja tilli aivan missä vaan, kasvimaalla, sisällä ruukuissa ja etenkin koriander joka on ahkera siementäjä on levinnyt villinä sinne sun tänne. Mäkimeiramia en ehkä siirrä, kun se onkasvanut mahdottoman isoksi puskaksi ja alkaa nyt juuri kukkimaan ja on oikea perhosmagneetti.
      Nyt kun nurmikko on jätetty puolivilliksi, valkoapilaa on ilmestynyt paljon päivänkakkaratupsujen ja kylvettyjen ja istutettujen luonnonkukkien lisäksi, niin uusi sukupolvi nuoria kimalaisia häärää ihan kiitettävän lukuisina ja ahkerina ja pölyttäväthän nekin.

    • Kaislat tuli harvennettua ja mansikkatorttu lähes loppuun syötyä. Pidin välivuoden juhlieni järjestelyssä ja annoin itselleni päivän rentoutua ja nauttia tästä upeasta säästä.

      Söimme P.n kanssa loihtimani erikoispäivällisen.
      Lohi-katkarapukeittoa, herkkusieniräiskäleitä kasvistäytteellä ja tietty mansikkakakkua.

      Nyt partyt ohi ja kohta kömmin ylisille.

      Luin uuden aloituksen, jonne voisi mennä kipujaan valittamaan ja negatiivisesti elämää kommentoimaan. No, enpä tunne tarvetta pilata näitä mahdollisesti viimeisiä vuosiani kuoleman odotukseen, et kai sinäkään. Ihania hellepäiviä itsekullekin, kylmillä lakanoilla tai ilman siis niillä eväin kuin parhaaksi näette.

      • Sunnuntaiaamun tervehdys, kauniina jatkuu ja helteisenä, mutta onhan kesä, siitä nyt nautitaan.
        Eilen istuessani rannalla, sorsaemo viiden pienensä kanssa ui rantaa, siinä ihastelin pientenkin ruokailun opettelua, kauempana kaksi uikkua sukelteli, niin sielua rauhoittava tunnelma.
        Kaikki säleiköt ja verhot olen ikkunoiden eteen vetänyt ja joka mahdollinen reikä auki ja niin sitä jotenkin jaksaa, vähän oudolta tuntuu pimeässä käyskennellessä, mutta ei auta.
        Tuleva viikko on luvattu kaunista ja kuumaa, nyt kyllä vesisade tarpeen olisi.

        Mak-Ris noinhan se käy, kun voimat hiipuu, ei enää isoihin kitkemispuuhiin kykene ja useinkin olisi kaikki ylös nostettava jos jotain selkeää saisi rakennettua.
        Maalla ollessa talon takapiha oli niittynä, päivänkakkara peltona, mutta kun kasvinmaalle piti mennä, pitkä heinä pelotti ötököineen ja niin niitty alas ajettiin.

        Ramoona nyt veneilemään tänne meille päin, siinä kanavien vieressä on alue, jossa juuri nyt ovat kolmen sillan rakentamisen aloittaneen. , kaunis nähtävyys sekin alue, ja satamakin on saanut kiitosta.
        Kyllä kotikaupungissani on paljon nähtävää, nyt ei vaan jaksa itse enää kierrellä, aikoinaan nuorena ollessa oli tanssilava tällä kauniilla alueella.
        Ämmänkoski vieressä pauhaa ja kaikki keskellä kaupunkia, eikö ollutkin hyvä mainos kotikaupungilleni;)

        Harmia nuo jalkavaivasi demeter, olisi sitä mukava ollut torilla nenäkkäin istua ja kertoilla muistoja elämästään.
        Toivon kovin ihmettä joka vaivasi pois veisi ja pääsisit nauttimaan kesästä.
        En voi kehua oloani minäkään kaikkein parhaimmaksi, mutta jotenkin tuon lenkkini yritän köpittää.
        Särkylääkkeitä en juurikaan tarvitse, ja yöt menee nukkuen, mikä sekin aivan ihanan asia.

        Palomalla myös kasvit vievät aikaa, niiden hoitaminen on joskus työlästäkin, mutta aina se sadon korjaaminen vaivat palkitsee.
        Jaksamista vaan puuhiisi.

        Ei tuo kuoleman ajattelu ole vielä paljonkaan iskenyt, ehkä joskus hiljaisina sitä loppuaankin pohtii, mutta mitäpä se kannattaakaan, tietoa ei tapahtumasta ja sen tuomista huolista, eletään ja iloitaan siitä mikä kohdallemme on annettu.
        Sairaudet ei kuitenkaan kenellekään mieluisia, eikä niitä kenellekään toivoisikaan.

        Nyt sitten rannan maisemia katsomaan, aina siellä joku juttukaverikin löytyy, viettäkää mukava päivä;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Sunnuntaiaamun tervehdys, kauniina jatkuu ja helteisenä, mutta onhan kesä, siitä nyt nautitaan.
        Eilen istuessani rannalla, sorsaemo viiden pienensä kanssa ui rantaa, siinä ihastelin pientenkin ruokailun opettelua, kauempana kaksi uikkua sukelteli, niin sielua rauhoittava tunnelma.
        Kaikki säleiköt ja verhot olen ikkunoiden eteen vetänyt ja joka mahdollinen reikä auki ja niin sitä jotenkin jaksaa, vähän oudolta tuntuu pimeässä käyskennellessä, mutta ei auta.
        Tuleva viikko on luvattu kaunista ja kuumaa, nyt kyllä vesisade tarpeen olisi.

        Mak-Ris noinhan se käy, kun voimat hiipuu, ei enää isoihin kitkemispuuhiin kykene ja useinkin olisi kaikki ylös nostettava jos jotain selkeää saisi rakennettua.
        Maalla ollessa talon takapiha oli niittynä, päivänkakkara peltona, mutta kun kasvinmaalle piti mennä, pitkä heinä pelotti ötököineen ja niin niitty alas ajettiin.

        Ramoona nyt veneilemään tänne meille päin, siinä kanavien vieressä on alue, jossa juuri nyt ovat kolmen sillan rakentamisen aloittaneen. , kaunis nähtävyys sekin alue, ja satamakin on saanut kiitosta.
        Kyllä kotikaupungissani on paljon nähtävää, nyt ei vaan jaksa itse enää kierrellä, aikoinaan nuorena ollessa oli tanssilava tällä kauniilla alueella.
        Ämmänkoski vieressä pauhaa ja kaikki keskellä kaupunkia, eikö ollutkin hyvä mainos kotikaupungilleni;)

        Harmia nuo jalkavaivasi demeter, olisi sitä mukava ollut torilla nenäkkäin istua ja kertoilla muistoja elämästään.
        Toivon kovin ihmettä joka vaivasi pois veisi ja pääsisit nauttimaan kesästä.
        En voi kehua oloani minäkään kaikkein parhaimmaksi, mutta jotenkin tuon lenkkini yritän köpittää.
        Särkylääkkeitä en juurikaan tarvitse, ja yöt menee nukkuen, mikä sekin aivan ihanan asia.

        Palomalla myös kasvit vievät aikaa, niiden hoitaminen on joskus työlästäkin, mutta aina se sadon korjaaminen vaivat palkitsee.
        Jaksamista vaan puuhiisi.

        Ei tuo kuoleman ajattelu ole vielä paljonkaan iskenyt, ehkä joskus hiljaisina sitä loppuaankin pohtii, mutta mitäpä se kannattaakaan, tietoa ei tapahtumasta ja sen tuomista huolista, eletään ja iloitaan siitä mikä kohdallemme on annettu.
        Sairaudet ei kuitenkaan kenellekään mieluisia, eikä niitä kenellekään toivoisikaan.

        Nyt sitten rannan maisemia katsomaan, aina siellä joku juttukaverikin löytyy, viettäkää mukava päivä;)

        Hyvää huomenta!
        Hellettä, hellettä, huh hellettä!

        Olimme poikien, lapsenlasten, kanssa neljä päivää mökillä. Hyvinhän se meni. Istuim pääosin saunan kuistilla katsoen pellehyppyjä. Aikoinaan "varavaari" yllätti meidät ja oli rakentanut ponttoonilaiturin, joka rantalaiturilta hilataan keväällä syvemmälle. Ranta on niin matala ettei siitä voi hyppiä.

        Paarmoja oli, hyttysiä ei niinkään. Saunankuistille viritetyt "lepattimet" pitivät paarmat sieltä pois.

        Kyllä "meijän mökin" pihapiiri on myös kokenut villiintymisen. Eihän se toki koskaan mikään kuvalehtien "kaunein piha" ollutkaan. Vihannekset ja juurekset ostettiin mennen tullen "kartanolta".
        Eihän tuo uusi polvi mökkeile siihen malliin kuin ennen. Noh, tehkööt mitä tekevät.

        Minulle käy raskaaksi nämä helteet. Verenpaine laskee ja alkaa huimata ihan pienestäkin. Liikkua pitäisi, se auttaisi. Pimennossa minäkin asustelen. Nuo koneelliset ropelit ja räpättimet tuntuvat viileiltä, mutta samalla kuivattavat silmät, korvat, nenän jne.

        Kuolema silloin tällöin ajatuksissani on ja ei ole kauaa, kun tyttärieni kanssa puhuttiin.
        Tietävät mistä löytyvät asiakirjat ja ohjeet mitä tehdä sitten kun. Käskivät ostamaan luksusta itselleni, perintöä ei tarvitse jättää. Vitsihän se oli. Tietävät etten koskaan ole prameudesta nautintoa etsinyt. Ymmärrän, että jossain vaiheessa kuitenkin niitä helpotuksia on ostettava ja hyväksyttävä ettei kaikkeen pysty itse. Varaudun siihen, että sitten joskus.

        Tälläisiä helteen pehmittämän pään sisältöä tänään ;))

        Voikaahan hyvin!

        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvää huomenta!
        Hellettä, hellettä, huh hellettä!

        Olimme poikien, lapsenlasten, kanssa neljä päivää mökillä. Hyvinhän se meni. Istuim pääosin saunan kuistilla katsoen pellehyppyjä. Aikoinaan "varavaari" yllätti meidät ja oli rakentanut ponttoonilaiturin, joka rantalaiturilta hilataan keväällä syvemmälle. Ranta on niin matala ettei siitä voi hyppiä.

        Paarmoja oli, hyttysiä ei niinkään. Saunankuistille viritetyt "lepattimet" pitivät paarmat sieltä pois.

        Kyllä "meijän mökin" pihapiiri on myös kokenut villiintymisen. Eihän se toki koskaan mikään kuvalehtien "kaunein piha" ollutkaan. Vihannekset ja juurekset ostettiin mennen tullen "kartanolta".
        Eihän tuo uusi polvi mökkeile siihen malliin kuin ennen. Noh, tehkööt mitä tekevät.

        Minulle käy raskaaksi nämä helteet. Verenpaine laskee ja alkaa huimata ihan pienestäkin. Liikkua pitäisi, se auttaisi. Pimennossa minäkin asustelen. Nuo koneelliset ropelit ja räpättimet tuntuvat viileiltä, mutta samalla kuivattavat silmät, korvat, nenän jne.

        Kuolema silloin tällöin ajatuksissani on ja ei ole kauaa, kun tyttärieni kanssa puhuttiin.
        Tietävät mistä löytyvät asiakirjat ja ohjeet mitä tehdä sitten kun. Käskivät ostamaan luksusta itselleni, perintöä ei tarvitse jättää. Vitsihän se oli. Tietävät etten koskaan ole prameudesta nautintoa etsinyt. Ymmärrän, että jossain vaiheessa kuitenkin niitä helpotuksia on ostettava ja hyväksyttävä ettei kaikkeen pysty itse. Varaudun siihen, että sitten joskus.

        Tälläisiä helteen pehmittämän pään sisältöä tänään ;))

        Voikaahan hyvin!

        brinkkala

        Laita kostea pyyhe tuulettimen eteen. Kosteuttaa ja viilentää ilmaa. Lavuaareihin ja altaisiin myös kylmää vettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita kostea pyyhe tuulettimen eteen. Kosteuttaa ja viilentää ilmaa. Lavuaareihin ja altaisiin myös kylmää vettä.

        Hei!
        Kiitos vinkistä. Heti otan käyttöön. Vaikka tuota tuuletinta kääntelen ettei silmille tule, niin kuivuu silmät silti.
        En saa risti- enkä läpivetoa, joten tukalaa on vaikka kaihtimet, verhot ja ikkunat päiväsaikaan kiinni.

        Ostoksille riennettävä aamuviileellä.

        brinkkala


    • Kaunista huomenta jälleen!
      Niin se aurinko porottaa taas tänäkin aamuna ja lämpöä piisaa.
      Eilinen päivä sujui sightseeing-risteilyllä pojan veneellä pitkin ja poikin meren aalloilla seilaten. Mukana oli myös vanhin tyttäreni ja pari lapsenlasta ja 4 koiraa.
      Aamulla jo lähdettiin saareen, käytiin uimassa ja tytär ehdotti veneajelua saaristoalueelle.
      No, mikäpäs siinä, pakattiin runsaasti juotavia mukaan, limsaa ja vettä sekä koiria varten pyyhkeitä kun välillä niitä rannoilla uitettiin ja vilvoiteltiin, etteivät liikaa lämpöä saa.
      Niinpä sitten kierrettiin saaristoa ristiin rastiin, Aurajoellakin pistäydyttiin katselemassa aurigonpalvojia rannoilla, hyvin oli jokiranta täyttynyt ihmisistä ja jokilaivoillekin riitti porukkaa. Myös Naantalissa käytiin ja ihasteltiin sitä kuuluisaa Naantalin aurinkoa. Kultarannassa ei lippu ollut salossa, elikkä presidenttimme ei paikalla ollut.
      Monta tuntia siinä vierähti kauniin Turun saariston helmassa, monia vesilintulajeja siinä tuli samalla bongattua, ja hyvillä mielin palasimme saareen, jossa vielä grillaattiin ja syötiin maukas ateria kaiken päätteeksi. Vielä tehtiin pulahdus meriveteen ja sitten kokka kotia kohti.
      Kylläpä uni sitten kotona maitti, kun koko päivä raikkaassa meri-ilmastossa auringon sylissä tuli vietettyä. Mukava oli retki kaikenkaikkiaan!

    • Anonyymi

      Mukava istahtaa nojatuoliin, kun on koko aamun "touhunnut"..)) Eikä tiettävästi kukaan ole tulossa häiritsemään sunnuntaipäivän rauhaa..)) Viikolla sitten.

      Hyvinhän tässä pääsee siipeilemään kesätapahtumiseen kun lukee muiden viestejä. Edelleen tuntuu siltä, että korona on jättänyt pysyvän jäljen omaan mielenmaisemaan, kun ei ole kaipausta minnekään ja kalenterissa on vain muutama merkintä.
      Ehkä mieli muuttuu jos/kun saan jalan entiselleen tai edes lähelle sitä. Molemmat selkäterapeutit ja muutama tuttu on kysellyt elämäntilanteestani ja katsoneet että sillä on yhteys selän pitkittyneeseen vaivaan, En kiistä sitä ja ajattelen samoin.
      Niinpä tässä on ollut myös tätä itsetutkiskelua kotitarpeiksi..)) Ja perusteellista pohdintaa siitä, miten viettää loppuelämänsä..))
      Oppia ikä kaikki, sanotaan ja onhan tässä ainakin ollut pakko oppia luottamaan, pyytämään apua ja ottamaan sitä vastaan. Oman ikäpolveni naiset ovat kuitenkin olleet palvelijan ja perheen tunnevastaavan roolissa pitkään. Ja nyt sitten ollaan "kiltteydestä kipeinä". Vai ollaanko oltu vain "manipuloituja"..)) ?
      Jos ollaan, niin en ole havainnut kenenkään valintojaan katuvan.

      Mukava tuulenvire on täällä helpottanut hellettä ulkona ja sisälläkin on lämpötila pysynyt sopivana, 25 astetta on vielä siedettävä lämpö, jos menee yli, ilmalämpöpumppu hoitaa viilennyksen, eikä aiheuta vetoa. Kyllä kelpaa..))

      Jos/kun haaveita pitäisi viljellä niin näkisin kyllä mielelläni perhosia omalla pihallani ja tahtoisin vielä päästä uimaan, mieluiten tutuille rannoille...

      Kivaa kesäpäivää kaikille !
      demeter1

      • Anonyymi

        Noin on minullekin kerrottu, kiltiksi kasvatettuna minäkin tunnen joskus kiltteyden kipua, varsinkin , jos joku käy somessa koko joukon päälle uudestaan ja uudestaan.

        Onneksi oikeassa elämässä käyttäydytään fiksusti toisia kohtaan.
        Luonnon vesissä uiminen on kyllä jotain! Uima-altaassa se on toisenlaista, mutta hyvä niinkin.

        Voidaan hyvin, hyvää kesän jatkoa kaikille! M-e.
        Sukulaisperheessä hautajaiset ovat kuun puolessa välissä, niihin pitää jaksaa lähteä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noin on minullekin kerrottu, kiltiksi kasvatettuna minäkin tunnen joskus kiltteyden kipua, varsinkin , jos joku käy somessa koko joukon päälle uudestaan ja uudestaan.

        Onneksi oikeassa elämässä käyttäydytään fiksusti toisia kohtaan.
        Luonnon vesissä uiminen on kyllä jotain! Uima-altaassa se on toisenlaista, mutta hyvä niinkin.

        Voidaan hyvin, hyvää kesän jatkoa kaikille! M-e.
        Sukulaisperheessä hautajaiset ovat kuun puolessa välissä, niihin pitää jaksaa lähteä.

        Kahvihetkeni on meneillään, ja samalla lukutuokio,..ihmeen normaalina on huoneenlämpö pysynyt,..alanko jo tottumaan.

        Sain varhaiskaalireseptin Facesta, ja palan innosta kokeilla lohkojen paistamista öljyssä. Ilmeisesti on pieni nälkä, kun mietin, rapeaa paistopintaa mehevässä kaalissa!
        Kaalista leikataan pari viipaletta ja maustetaan, sitten pannulle, ja kansi vähäksi aikaa päälle! Tiedä tarvinneeko siinä lisukkeitakaan, ehkä kevyt pekoni antaa lisämakua.

        Nyt on pakko mennä hamuamaan jotakin suolaista jääkaapista 😍,..terve ja nauttikaa illan viilentymisestä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin on minullekin kerrottu, kiltiksi kasvatettuna minäkin tunnen joskus kiltteyden kipua, varsinkin , jos joku käy somessa koko joukon päälle uudestaan ja uudestaan.

        Onneksi oikeassa elämässä käyttäydytään fiksusti toisia kohtaan.
        Luonnon vesissä uiminen on kyllä jotain! Uima-altaassa se on toisenlaista, mutta hyvä niinkin.

        Voidaan hyvin, hyvää kesän jatkoa kaikille! M-e.
        Sukulaisperheessä hautajaiset ovat kuun puolessa välissä, niihin pitää jaksaa lähteä.

        Se someilkeily ja mahtailu kertoo vain huonosta itsetunnosta ja katkeruudesta, kun elämä ei mennytkään niin kuin kaavaili. Silti se tekee ikävän ilmapiirin, ihan kuten luotaantyöntävät ihmiset kierretään kaukaa livessäkin. Pitää vaan koittaa sivuuttaa.


    • Päivä illassa, nyt helteiden jatkuessa alkaa pirtissäkin lämpö nousta, laskin aamulla osan sälekaihtimista alas, se auttoi. Nyt iltaa kohti tuulee helpottaen tukalaa kuumuutta, ovensuussa mittarissa 27 C vieläkin.

      Nyt kannattaa mansikat hankkia. Kävin päivällä ostamassa 5 kg laatikon mansikoita, olivat hyvälaatuisia ja makuisia. Laatikossa ei ollut yhtään huonoa mansikkaa.

      Pakastin annospusseissa jo koko satsin.

      Olemme tänä vuonna viisaampia ja hamstraamme marjoja niiden sesonkiaikoina, talvella joutuu maksamaan maltaita, nyt hinnat ovat kohillaan.

      Mansikoita hankin lisää. Ainut marja josta en kovasti piittaa on lakka, mutta jos satun saamaan syön suosiolla.

      Tällaisia kuulumisia korvesta, hyvää yötä 😴

      • Uusi viikko alkamassa ja siitä se tahti kiihtyy, kohta elokuu häämöttää, no onneksi kesä ei vielä puolissakaan, joten nauttikaamme;)
        Säilöin eilen avomaakurkkuja, neljä purkkia odottaa jääkapissa käyttöä ja jos ensi kesään eletään, taas uusitaan satsi.
        Tämä määrä riittää minun käyttöön talveksi, tyttärelle muutaman purkillisen sain siunaantumaan, euron kilo oli kurkut, eipä ostella kaupan tarjoamia, oma on aina omaa;)
        Punasipuli pikkelsiä myös paripurkkia, kiva on ruuan lisukkeeksi sitäkin väliin käyttää.

        Minä olen aina pakastanut marjat, hinta syynä valmiin ostamisessa ja kun on aikaa ja hyvät säilytystilat, miksi en tekisikin.
        Tänään ostan parilaatikollista mansikkaa, laatikollisen myös tyttärelle, vähän jelpin työssä raatajia;)
        Sulatin eilen pakkasen, otin toisen käyttöön, sinne sain entiset pakasteet ja nyt tyhjänä mansikoita pakastin odottaa, ei kylläkään kauan, heti aamusta ne käyn vävyni kanssa ostamassa, kyyti näin järjestyy.
        Minusta on kiva varustautua talven varalle kaikella muotoa, siis laitan monenlaista pakkaseen.

        Kaali on lempiruokaani kaikissa muodoissaan, tein kaalikeiton uusista aineista ja jopa maistui, sitä tänään lämmitän, useamman kerran ruoka se on, kun tekemään rupeaa, kohta tuoretta kaalilaatikkoakin pääsee tekemään.

        Miaelina noin se on, ei ole mukava aina noita ikäviä viestejä lukea, mutta jospa "koulutus" perille menee kaikille, kun jaksamme olla huomioimatta;)

        Tuo avun pyytäminen mistä demeter mainitsit meinaa olla tiukassa minullakin, itse on tottunut selviämään, ei helpolla siitä periksi antaisi.
        Eilen juuri ajattelin miten hankalaa olisi joka asiaan apua pyytää ja eihän aina joku valmiutta minunkaan taholle pidä.
        Jääkaapin koskettimen seinästä pois ottamisesta meinasi hankaluus esiin tulla, kun on melkein katon rajassa, mutta kiipesin tikkaille tai paremminkin vedin itseni rappusille, kun nostovoimaa ei jaloissa ole, onnistuihan se, mutta työn takana oli.
        Joka asiaan pitäisi apua saada, kuka se aina kohdalle sattuu, soita ja pyydä nyt tämmöseenkin asiaan apua matkojen päästä.
        Nuo jalan asennot vaikuttavat paljonkin myös selkäkipuihin, ei tarvitse olla kuin muutaman millin heitto askeltaissa ja siitä kipu kehittyy.
        Älä menetä toivoa, pidä mieli vastaanottavaisena kaikelle, kyllä se elämä vielä hymyää, näin uskon demeter;)

        Mukava päivä fiinufammulla, kuumuuskaan ei merellä hirveästi varmaan häirinnyt.
        Onhan se Turunsaaristo kaunista, katseltavaa riittää ja mukava seura miksi ei onnistuisi.

        Nuo edessä olevat kuoleman tuomat asiat joskus mieltä arveluttaa, ei niinkään se, että kuolen, mutta tämä asioiden hoito jälkeeni työllistää, olen noita testamentin tapaisia ajatellut, mutta onhan se itsestään selvää, että kaksi lastani kaiken saa, mitä sitten ja mitä ajatellen toimivat.
        Hoitotakuunkin voisi tehdä, ei tarvitsisi lasten tuskailla, jos sellaiseen tilaan joudun, mutta kaikki nämä asiat jää aina tuonnemmaksi.
        Olen tyttären kanssa jutellut, että edunvalvoja paperi pitäisi täyttää, mutta intoa ei ole hänelläkään, no edestä kaikki löytyy, toivottavasti ei suurempia yllätyksiä tule.
        Onkohan minulla sellainen mieli, että jään tänne maan päälle kiusaksi, elän ja elän loputtomiin, no olkoon tuo nyt leikkiä;)
        Ei ole minunkaan entisellä mökillä kuin muutama sinne istuttamani kasvi, olihan niitä aikoinaan hoidettavaksi asti, nuoret osaa ottaa rennosti, ei joku hoitamaton mökkipiha harmia aiheuta, no elämä nyt iin vaan menee.

        Nyt pukeutumaan, vävy kohta pihaan porhaltaa, vie tyttären töihin ja sille reissulle sitten torille meno suunniteltiin.
        Varmaan ihanat marjat saan, kun on ollut kuivaa ja aurinkoista säätä marjojen kypsyä.
        Muistakaa juoda paljon, vaikka ei janottaisikaan;)


      • SkillaN kirjoitti:

        Uusi viikko alkamassa ja siitä se tahti kiihtyy, kohta elokuu häämöttää, no onneksi kesä ei vielä puolissakaan, joten nauttikaamme;)
        Säilöin eilen avomaakurkkuja, neljä purkkia odottaa jääkapissa käyttöä ja jos ensi kesään eletään, taas uusitaan satsi.
        Tämä määrä riittää minun käyttöön talveksi, tyttärelle muutaman purkillisen sain siunaantumaan, euron kilo oli kurkut, eipä ostella kaupan tarjoamia, oma on aina omaa;)
        Punasipuli pikkelsiä myös paripurkkia, kiva on ruuan lisukkeeksi sitäkin väliin käyttää.

        Minä olen aina pakastanut marjat, hinta syynä valmiin ostamisessa ja kun on aikaa ja hyvät säilytystilat, miksi en tekisikin.
        Tänään ostan parilaatikollista mansikkaa, laatikollisen myös tyttärelle, vähän jelpin työssä raatajia;)
        Sulatin eilen pakkasen, otin toisen käyttöön, sinne sain entiset pakasteet ja nyt tyhjänä mansikoita pakastin odottaa, ei kylläkään kauan, heti aamusta ne käyn vävyni kanssa ostamassa, kyyti näin järjestyy.
        Minusta on kiva varustautua talven varalle kaikella muotoa, siis laitan monenlaista pakkaseen.

        Kaali on lempiruokaani kaikissa muodoissaan, tein kaalikeiton uusista aineista ja jopa maistui, sitä tänään lämmitän, useamman kerran ruoka se on, kun tekemään rupeaa, kohta tuoretta kaalilaatikkoakin pääsee tekemään.

        Miaelina noin se on, ei ole mukava aina noita ikäviä viestejä lukea, mutta jospa "koulutus" perille menee kaikille, kun jaksamme olla huomioimatta;)

        Tuo avun pyytäminen mistä demeter mainitsit meinaa olla tiukassa minullakin, itse on tottunut selviämään, ei helpolla siitä periksi antaisi.
        Eilen juuri ajattelin miten hankalaa olisi joka asiaan apua pyytää ja eihän aina joku valmiutta minunkaan taholle pidä.
        Jääkaapin koskettimen seinästä pois ottamisesta meinasi hankaluus esiin tulla, kun on melkein katon rajassa, mutta kiipesin tikkaille tai paremminkin vedin itseni rappusille, kun nostovoimaa ei jaloissa ole, onnistuihan se, mutta työn takana oli.
        Joka asiaan pitäisi apua saada, kuka se aina kohdalle sattuu, soita ja pyydä nyt tämmöseenkin asiaan apua matkojen päästä.
        Nuo jalan asennot vaikuttavat paljonkin myös selkäkipuihin, ei tarvitse olla kuin muutaman millin heitto askeltaissa ja siitä kipu kehittyy.
        Älä menetä toivoa, pidä mieli vastaanottavaisena kaikelle, kyllä se elämä vielä hymyää, näin uskon demeter;)

        Mukava päivä fiinufammulla, kuumuuskaan ei merellä hirveästi varmaan häirinnyt.
        Onhan se Turunsaaristo kaunista, katseltavaa riittää ja mukava seura miksi ei onnistuisi.

        Nuo edessä olevat kuoleman tuomat asiat joskus mieltä arveluttaa, ei niinkään se, että kuolen, mutta tämä asioiden hoito jälkeeni työllistää, olen noita testamentin tapaisia ajatellut, mutta onhan se itsestään selvää, että kaksi lastani kaiken saa, mitä sitten ja mitä ajatellen toimivat.
        Hoitotakuunkin voisi tehdä, ei tarvitsisi lasten tuskailla, jos sellaiseen tilaan joudun, mutta kaikki nämä asiat jää aina tuonnemmaksi.
        Olen tyttären kanssa jutellut, että edunvalvoja paperi pitäisi täyttää, mutta intoa ei ole hänelläkään, no edestä kaikki löytyy, toivottavasti ei suurempia yllätyksiä tule.
        Onkohan minulla sellainen mieli, että jään tänne maan päälle kiusaksi, elän ja elän loputtomiin, no olkoon tuo nyt leikkiä;)
        Ei ole minunkaan entisellä mökillä kuin muutama sinne istuttamani kasvi, olihan niitä aikoinaan hoidettavaksi asti, nuoret osaa ottaa rennosti, ei joku hoitamaton mökkipiha harmia aiheuta, no elämä nyt iin vaan menee.

        Nyt pukeutumaan, vävy kohta pihaan porhaltaa, vie tyttären töihin ja sille reissulle sitten torille meno suunniteltiin.
        Varmaan ihanat marjat saan, kun on ollut kuivaa ja aurinkoista säätä marjojen kypsyä.
        Muistakaa juoda paljon, vaikka ei janottaisikaan;)

        Kiitos kannustuksesta, SkillaN. Tänään lähti pikkumies sinne toisen mummin luo, jos olisin ollut kunnossa, olisi ollut kyyti tarjolla sinne. En ole vielä luopunut toivosta, että tuo matka vielä minulta onnistuisi, joten pidetään toritapaaminen mielessä..))
        Eilen kerroin pikkumiehelle tuosta sorsapoikueesta, minkä bongasit ja hän innostui siitä kovasti. Ehkä kuljeskelee samaa rantareittiä samaa elämystä hakien..))

        Hyvä kun tuli säilöminen puheeksi. Puolison anopilla on kasvihuoneita ja häneltä olemme perinteisesti saaneet kurkku-, paprika ja tomaattisäilykkeet. Nyt täytyy toimia toisin.

        Eilen oli betonirapulle ilmestynyt musta tahra. Se on aina ollut merkki siitä, että mustikat ovat kypsyneet..)) Tuli kyllä haikea olo, kun tiesin, ettei minusta tänä vuonna ole ainakaan entisille marjamaille menijäksi. Ei sillä. Minulla on maalla tuttu, joka on ollut selkä/jalkavaivainen vuosia eikä se ole estänyt hänen marjastustaan: istuu ämpärin päälle ja poimii marjat istuvaltaan tai kontaltaan. Konstit on monet.
        Kyllähän tuo säilöminen vuodenkiertoon kuuluu ja minunkin nuoret ovat mielellään ottaneet vastaan ennen muuta mustikkaa. Facessakin sitä on tarjolla: 45 euroa/viisi litraa - siis täällä etelässä...

        Tuo kuolinsiivous taitaa olla jo ihan vakiintunut aihe meidän ikäisten keskustelussa, eikä sen puheeksi ottaminen enää herätä torjuntaa tai - kauhua . Ystävän kanssa siitä on puhuttu pitkään ja raportoitu säännöllisesti missä mennään..)) Työlästähän se on, lähinnä kai silloin, jos sen tekee viipyillen, jokaiseen vaiheeseen keskittyen, poislaitettavien esineiden tarinaa mielessään kuunnellen. Erityisen vaikeata se on lahjaksi saatujen esineiden kohdalla, vähän kuin torjuisi lahjan antajan hyväntahdon eleen.

        Kun aloitin tuon kuolinsiivouksen hankin siihen opaskirjan..)) Eihän tallainen "lukutoukka" ilman kirjaa osaa toimia ...)) Margareta Magnusson: "Mitä jälkeeni jää". Totesin kyllä, että sen neuvot olivat sellaisia, joita arkijärjellä varustettu naisihminen tietää lunnostaan, mutta aina näistä jotakin uutta löytää...

        Testamentin teetätin lakimiehellä - tai lakinaisella - vuosia sitten. Ihan "tavallinen" se minunkin kohdallani oli paitsi että eronneet puolisot jäivät ulkopuolelle. Se oli asiantuntijan neuvo ja kai yleinen käytäntö nykyisin kun avioerot ovat yleistyneet eivätkä aina ole sopuisia...
        Kesäkukat ovat todella janoisia tämän kuivuuden vuoksi. Olen tyytyväinen siihen, että jätimme vielä pumppukaivon pihalle vaikka liityimme kaupungin vesiverkostoon. Lapset tykkäävät tuosta pumppuhommasta . Vesihän on heidän elementtinsä..))

        Vielä tänään saamme nauttia kauniista poutapäivästä, huomiseksi on luvattu
        odotettua sadetta...
        Mukavaa päivää kaikille,
        demeter1


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Uusi viikko alkamassa ja siitä se tahti kiihtyy, kohta elokuu häämöttää, no onneksi kesä ei vielä puolissakaan, joten nauttikaamme;)
        Säilöin eilen avomaakurkkuja, neljä purkkia odottaa jääkapissa käyttöä ja jos ensi kesään eletään, taas uusitaan satsi.
        Tämä määrä riittää minun käyttöön talveksi, tyttärelle muutaman purkillisen sain siunaantumaan, euron kilo oli kurkut, eipä ostella kaupan tarjoamia, oma on aina omaa;)
        Punasipuli pikkelsiä myös paripurkkia, kiva on ruuan lisukkeeksi sitäkin väliin käyttää.

        Minä olen aina pakastanut marjat, hinta syynä valmiin ostamisessa ja kun on aikaa ja hyvät säilytystilat, miksi en tekisikin.
        Tänään ostan parilaatikollista mansikkaa, laatikollisen myös tyttärelle, vähän jelpin työssä raatajia;)
        Sulatin eilen pakkasen, otin toisen käyttöön, sinne sain entiset pakasteet ja nyt tyhjänä mansikoita pakastin odottaa, ei kylläkään kauan, heti aamusta ne käyn vävyni kanssa ostamassa, kyyti näin järjestyy.
        Minusta on kiva varustautua talven varalle kaikella muotoa, siis laitan monenlaista pakkaseen.

        Kaali on lempiruokaani kaikissa muodoissaan, tein kaalikeiton uusista aineista ja jopa maistui, sitä tänään lämmitän, useamman kerran ruoka se on, kun tekemään rupeaa, kohta tuoretta kaalilaatikkoakin pääsee tekemään.

        Miaelina noin se on, ei ole mukava aina noita ikäviä viestejä lukea, mutta jospa "koulutus" perille menee kaikille, kun jaksamme olla huomioimatta;)

        Tuo avun pyytäminen mistä demeter mainitsit meinaa olla tiukassa minullakin, itse on tottunut selviämään, ei helpolla siitä periksi antaisi.
        Eilen juuri ajattelin miten hankalaa olisi joka asiaan apua pyytää ja eihän aina joku valmiutta minunkaan taholle pidä.
        Jääkaapin koskettimen seinästä pois ottamisesta meinasi hankaluus esiin tulla, kun on melkein katon rajassa, mutta kiipesin tikkaille tai paremminkin vedin itseni rappusille, kun nostovoimaa ei jaloissa ole, onnistuihan se, mutta työn takana oli.
        Joka asiaan pitäisi apua saada, kuka se aina kohdalle sattuu, soita ja pyydä nyt tämmöseenkin asiaan apua matkojen päästä.
        Nuo jalan asennot vaikuttavat paljonkin myös selkäkipuihin, ei tarvitse olla kuin muutaman millin heitto askeltaissa ja siitä kipu kehittyy.
        Älä menetä toivoa, pidä mieli vastaanottavaisena kaikelle, kyllä se elämä vielä hymyää, näin uskon demeter;)

        Mukava päivä fiinufammulla, kuumuuskaan ei merellä hirveästi varmaan häirinnyt.
        Onhan se Turunsaaristo kaunista, katseltavaa riittää ja mukava seura miksi ei onnistuisi.

        Nuo edessä olevat kuoleman tuomat asiat joskus mieltä arveluttaa, ei niinkään se, että kuolen, mutta tämä asioiden hoito jälkeeni työllistää, olen noita testamentin tapaisia ajatellut, mutta onhan se itsestään selvää, että kaksi lastani kaiken saa, mitä sitten ja mitä ajatellen toimivat.
        Hoitotakuunkin voisi tehdä, ei tarvitsisi lasten tuskailla, jos sellaiseen tilaan joudun, mutta kaikki nämä asiat jää aina tuonnemmaksi.
        Olen tyttären kanssa jutellut, että edunvalvoja paperi pitäisi täyttää, mutta intoa ei ole hänelläkään, no edestä kaikki löytyy, toivottavasti ei suurempia yllätyksiä tule.
        Onkohan minulla sellainen mieli, että jään tänne maan päälle kiusaksi, elän ja elän loputtomiin, no olkoon tuo nyt leikkiä;)
        Ei ole minunkaan entisellä mökillä kuin muutama sinne istuttamani kasvi, olihan niitä aikoinaan hoidettavaksi asti, nuoret osaa ottaa rennosti, ei joku hoitamaton mökkipiha harmia aiheuta, no elämä nyt iin vaan menee.

        Nyt pukeutumaan, vävy kohta pihaan porhaltaa, vie tyttären töihin ja sille reissulle sitten torille meno suunniteltiin.
        Varmaan ihanat marjat saan, kun on ollut kuivaa ja aurinkoista säätä marjojen kypsyä.
        Muistakaa juoda paljon, vaikka ei janottaisikaan;)

        Liikaa vettä ei pidä juoda, se laimentaa liikaa veren elektrolyyttejä ja voi koitua kuolemaksi. Normaali janon tunne ohjaa. Jos pissa on vaaleaa ja sitä erittyy, nestettä on nautittu tarpeeksi.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Kiitos kannustuksesta, SkillaN. Tänään lähti pikkumies sinne toisen mummin luo, jos olisin ollut kunnossa, olisi ollut kyyti tarjolla sinne. En ole vielä luopunut toivosta, että tuo matka vielä minulta onnistuisi, joten pidetään toritapaaminen mielessä..))
        Eilen kerroin pikkumiehelle tuosta sorsapoikueesta, minkä bongasit ja hän innostui siitä kovasti. Ehkä kuljeskelee samaa rantareittiä samaa elämystä hakien..))

        Hyvä kun tuli säilöminen puheeksi. Puolison anopilla on kasvihuoneita ja häneltä olemme perinteisesti saaneet kurkku-, paprika ja tomaattisäilykkeet. Nyt täytyy toimia toisin.

        Eilen oli betonirapulle ilmestynyt musta tahra. Se on aina ollut merkki siitä, että mustikat ovat kypsyneet..)) Tuli kyllä haikea olo, kun tiesin, ettei minusta tänä vuonna ole ainakaan entisille marjamaille menijäksi. Ei sillä. Minulla on maalla tuttu, joka on ollut selkä/jalkavaivainen vuosia eikä se ole estänyt hänen marjastustaan: istuu ämpärin päälle ja poimii marjat istuvaltaan tai kontaltaan. Konstit on monet.
        Kyllähän tuo säilöminen vuodenkiertoon kuuluu ja minunkin nuoret ovat mielellään ottaneet vastaan ennen muuta mustikkaa. Facessakin sitä on tarjolla: 45 euroa/viisi litraa - siis täällä etelässä...

        Tuo kuolinsiivous taitaa olla jo ihan vakiintunut aihe meidän ikäisten keskustelussa, eikä sen puheeksi ottaminen enää herätä torjuntaa tai - kauhua . Ystävän kanssa siitä on puhuttu pitkään ja raportoitu säännöllisesti missä mennään..)) Työlästähän se on, lähinnä kai silloin, jos sen tekee viipyillen, jokaiseen vaiheeseen keskittyen, poislaitettavien esineiden tarinaa mielessään kuunnellen. Erityisen vaikeata se on lahjaksi saatujen esineiden kohdalla, vähän kuin torjuisi lahjan antajan hyväntahdon eleen.

        Kun aloitin tuon kuolinsiivouksen hankin siihen opaskirjan..)) Eihän tallainen "lukutoukka" ilman kirjaa osaa toimia ...)) Margareta Magnusson: "Mitä jälkeeni jää". Totesin kyllä, että sen neuvot olivat sellaisia, joita arkijärjellä varustettu naisihminen tietää lunnostaan, mutta aina näistä jotakin uutta löytää...

        Testamentin teetätin lakimiehellä - tai lakinaisella - vuosia sitten. Ihan "tavallinen" se minunkin kohdallani oli paitsi että eronneet puolisot jäivät ulkopuolelle. Se oli asiantuntijan neuvo ja kai yleinen käytäntö nykyisin kun avioerot ovat yleistyneet eivätkä aina ole sopuisia...
        Kesäkukat ovat todella janoisia tämän kuivuuden vuoksi. Olen tyytyväinen siihen, että jätimme vielä pumppukaivon pihalle vaikka liityimme kaupungin vesiverkostoon. Lapset tykkäävät tuosta pumppuhommasta . Vesihän on heidän elementtinsä..))

        Vielä tänään saamme nauttia kauniista poutapäivästä, huomiseksi on luvattu
        odotettua sadetta...
        Mukavaa päivää kaikille,
        demeter1

        "Puolison anopilla on kasvihuoneita ja häneltä olemme perinteisesti saaneet kurkku-, paprika ja tomaattisäilykkeet. Nyt täytyy toimia toisin.

        Testamentin teetätin lakimiehellä - tai lakinaisella - vuosia sitten. Ihan "tavallinen" se minunkin kohdallani oli paitsi että eronneet puolisot jäivät ulkopuolelle."

        Montako puolisoa sinulla on ollut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Puolison anopilla on kasvihuoneita ja häneltä olemme perinteisesti saaneet kurkku-, paprika ja tomaattisäilykkeet. Nyt täytyy toimia toisin.

        Testamentin teetätin lakimiehellä - tai lakinaisella - vuosia sitten. Ihan "tavallinen" se minunkin kohdallani oli paitsi että eronneet puolisot jäivät ulkopuolelle."

        Montako puolisoa sinulla on ollut?

        Miksi oletat, että kyseessä olisi kirjoittajan puolisosta kyse?

        Olettaisin, että kyseessä on lasten puolisot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi oletat, että kyseessä olisi kirjoittajan puolisosta kyse?

        Olettaisin, että kyseessä on lasten puolisot.

        Miksi oletat, että kysymys on lasten puolisoista . Puolisosta outo lause, eikö puolisosi anoppi on sinun äitisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi oletat, että kysymys on lasten puolisoista . Puolisosta outo lause, eikö puolisosi anoppi on sinun äitisi.

        Puolisolla voi olla ns. ex-anoppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Puolison anopilla on kasvihuoneita ja häneltä olemme perinteisesti saaneet kurkku-, paprika ja tomaattisäilykkeet. Nyt täytyy toimia toisin.

        Testamentin teetätin lakimiehellä - tai lakinaisella - vuosia sitten. Ihan "tavallinen" se minunkin kohdallani oli paitsi että eronneet puolisot jäivät ulkopuolelle."

        Montako puolisoa sinulla on ollut?

        Täällä tuntuu olevan ihan luontevaa kysellä ihmisten perhesuhteista, puolisoista jaminiöist, testamenteista ym. ihmisen henkilökohtaisuuksista ja itse anonyyminä. Mikä oikeuttaa tällaisiin kyselyihin. Pidetään muistissa vanhat tiedot ja tehdään vertailuja aikaisempiin vastauksiin. Vaaditaan selvennyksiä. Mikä Stasi tämä palsta on?
        Ihmettelee Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puolisolla voi olla ns. ex-anoppi.

        Silloin ex-on mainittava. Näin vältetään väärinymmärtämiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täällä tuntuu olevan ihan luontevaa kysellä ihmisten perhesuhteista, puolisoista jaminiöist, testamenteista ym. ihmisen henkilökohtaisuuksista ja itse anonyyminä. Mikä oikeuttaa tällaisiin kyselyihin. Pidetään muistissa vanhat tiedot ja tehdään vertailuja aikaisempiin vastauksiin. Vaaditaan selvennyksiä. Mikä Stasi tämä palsta on?
        Ihmettelee Mkr.

        Jokuhan täällä tekee sukuselvityksiään ihan pyytämättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin ex-on mainittava. Näin vältetään väärinymmärtämiset.

        Mitä sinun pitää ymmärtää palstalaisten testamenteista?
        Tuskin olet kenenkään perillinen täällä
        - Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokuhan täällä tekee sukuselvityksiään ihan pyytämättä.

        On eri asia kertoa vapaaehtoisesti omista asioistaan kuin vastailla tungetteleviin kysymyksiin. On aika törkeää vaatia selostusta toisen testamentista, esimerkiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silloin ex-on mainittava. Näin vältetään väärinymmärtämiset.

        Väärinymmärtämiset? Miksi sinun on ymmärrettävä ventovieraat suvut? Selvittele meille nyt omasi.
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täällä tuntuu olevan ihan luontevaa kysellä ihmisten perhesuhteista, puolisoista jaminiöist, testamenteista ym. ihmisen henkilökohtaisuuksista ja itse anonyyminä. Mikä oikeuttaa tällaisiin kyselyihin. Pidetään muistissa vanhat tiedot ja tehdään vertailuja aikaisempiin vastauksiin. Vaaditaan selvennyksiä. Mikä Stasi tämä palsta on?
        Ihmettelee Mkr.

        Hyvä sinä, Mak-Ris ! ..)) Tällaiset tivaamiset tuntuvat olevan some-keskuskusteluissa peruskauraa ja tuon luontevan avoimuuden hinta.

        Toinen kirjoittaja määritteli hyvin omankin linjani, Ano 13.05/eilen: "On eri asia kertoa vapaaehtoisesti omista asioistaan kuin vastailla tungetteleviin kysymyksiin".

        Tietysti me "avoimet", tunnistettavina kirjoittavat, emme voi määritellä sitä, millaista palautetta saamme enkä omasta puolestani voi valittaa, kyllä se palaute on yleensä myönteistä ollut ja siksi kai täällä on viihtynyt, tuntenut sellaista vertaisuutta mitä tässä iässä osaa arvostaa.


    • Anonyymi

      Oli mukava sunnuntai, kun lähimökillä vietettiin sukulaisen syntymäpäiviä ison perheen kanssa. Ilma oli jo hiukan viilentynyt ja hyttyset vähissä. Minne ne ovat lähteneet? No iloisissa tunnelmissa ilta meni. Lapset olivat kasvaneet, ja yhteen uuteenkin tutustuimme.
      Marjat alkavat kypsyä metsissä. Ai mistäkö tiedän? No rastas oli ruiskauttanut viestin portaille oven eteen.
      Mkr.

      • Anonyymi

        Onhan se myös mahdollista, että viestintuojana on ollut portaikon yli liihoitellut korppikotkakin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se myös mahdollista, että viestintuojana on ollut portaikon yli liihoitellut korppikotkakin?

        25.6.2021 - #1 - Korppi tekee tuhojaan pesällä
        Nestcam . eu

        E korppi mustikoita syö, vaan pieniä sääksen poikasia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        25.6.2021 - #1 - Korppi tekee tuhojaan pesällä
        Nestcam . eu

        E korppi mustikoita syö, vaan pieniä sääksen poikasia.

        #kalasääski #osprey #fischadler
        Ilomantsin sääkset / Osprey Cam Ilomantsi Finland
        Striimi alkoi 26.6.2021

        Ilomantsin sääkset


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se myös mahdollista, että viestintuojana on ollut portaikon yli liihoitellut korppikotkakin?

        Ei ollut. Tämä on aivan tavallinen kesäpaikka. Suomessa ollaan. Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        25.6.2021 - #1 - Korppi tekee tuhojaan pesällä
        Nestcam . eu

        E korppi mustikoita syö, vaan pieniä sääksen poikasia.

        Korppi ja korppikotka ovat täysin eri laji. Kumpiakaan ei mökilläni näy, kuten ei sääksiäkään.
        Sääskiä kyllä riittävästi.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se myös mahdollista, että viestintuojana on ollut portaikon yli liihoitellut korppikotkakin?

        Portaikon alustassa pesivä siipeilijä, se ei mustikkoihin tyydy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Portaikon alustassa pesivä siipeilijä, se ei mustikkoihin tyydy.

        Iltapäivää!
        Helteinen päivä oli tänäänkin. Hellepäivän jutuilta vaikuttaa täälläkin
        "lintukeskustelu:))". Ei minulla ole edellytyksiä ottaa osaa näihin.
        Tulinpahan selailemaan nettiä ja niin vilkaisemaan Noja-tuoliakin.
        Eipä tässä mitään erikoista ole mielessäni. Kyllä se helle vaikuttaa,
        näin kerrotaan, että terveysasemille tulee jo ruuhkiakin. En nyt vielä
        lähde jonon jatkoksi. Eiköhän ne helteet katoa, täytyy vain keplotella
        kotikonstein eteenpäin.
        Viestit luin ja nyt hyvää jatkoa itselullekin!


      • Anonyymi

        Jos sillä on valinnanvaraa sisältävä prunssi kun on niin paljon enerkiaa hääräillä.


      • Anonyymi

        Onko peilisi kateissa?


    • Tänään latasin kännykkääni koronapassin, no kuinka ollakaan se laukaisi matkustusvietin.

      Istuimme kumppanini kanssa iltaa ja teimme matkasuunnitelmia. Elokuun lopussa, jos luoja suo lennämme Kööpenhaminaan, se on nyt lyöty lukkoon.

      Kuuma päivä korvessa ajoin aamusta kirkolle. Pesin pyykkiä ja siinä odotellessa hoitelin pankkiasioita ja latasin omakannansta koronapassin.

      Ihanaa palata entiseen arkeen. Finnairin siivillä, ei korpin eikä kotkan 😊

      • Uusinta tietoa:
        "" En ny studie gör gällande att den så kallade epsilonvarianten av coronaviruset kan undkomma de skyddande antikroppar vi får efter vaccinering.""

        Sitä vain sitten hakemaan ulkomailta sitä epsilonia, ellei sitä vielä Suomessa ole. Tai jospa teitä se passi siltä suojaa vaikka ei rokote suojaakaan.
        Ruotsissa se epsilonmuunnos (kalifornialainen) kuuluu olevan hyvin epätavallinen. Toisin sanoen sitä jo on täälläkin, eikä vie kauan kun se leviää niinkuin muukin korona.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Uusinta tietoa:
        "" En ny studie gör gällande att den så kallade epsilonvarianten av coronaviruset kan undkomma de skyddande antikroppar vi får efter vaccinering.""

        Sitä vain sitten hakemaan ulkomailta sitä epsilonia, ellei sitä vielä Suomessa ole. Tai jospa teitä se passi siltä suojaa vaikka ei rokote suojaakaan.
        Ruotsissa se epsilonmuunnos (kalifornialainen) kuuluu olevan hyvin epätavallinen. Toisin sanoen sitä jo on täälläkin, eikä vie kauan kun se leviää niinkuin muukin korona.

        Melkein ysikymppisille ei varmaan edes myydä lentolippuja eikä myönnetä matkavakuutusta..
        Vai että ihan arkea jollekkin korven vanhukselle lentäminen? Ei se sitä ole kuin lentokoneen miehistölle ja työmatkojaan lentäville. Ja ketä kiinnostaa tunkkanen huumerikosten pesä Kööpenhamina???!!!
        Toivottavasti edes saitte vain menolipun, uusia taudin tuojia tänne ei kaivata.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Melkein ysikymppisille ei varmaan edes myydä lentolippuja eikä myönnetä matkavakuutusta..
        Vai että ihan arkea jollekkin korven vanhukselle lentäminen? Ei se sitä ole kuin lentokoneen miehistölle ja työmatkojaan lentäville. Ja ketä kiinnostaa tunkkanen huumerikosten pesä Kööpenhamina???!!!
        Toivottavasti edes saitte vain menolipun, uusia taudin tuojia tänne ei kaivata.

        Hyvää Eino Leinon päivää, aurinko paistaa, linnut laulaa, aivan kuin usein Leinonkin teksteissä.
        En ole mikään runojen taitaja, en paljon niitä luekaan, mutta E. Leinon varsinkin laulaen tuleva teksti puhuttelee.
        Sisareni oli runon ystävä, esiintyikin, mutta minä pohjanpahnimainen kaikista taidoista olen ilman jäänyt.
        En toki kaikesta rakkautta sain ja turvaa, niissäkin oloissa ja ajoissa.
        Mansikat pakkasessa, kolme laatikollista siivosin ja siinäpä aika menikin, tytär sai laatikollisen, nyt se asia kunnossa.

        Tuo korona kummittelee, on kai tullut jäädäkseen, harmillista, matkojakin rajoittaa, toisaalta toivoisikin, ettei villiksi mikään menisi, jaksaisimme muistaa ne varotoimen piteet.
        Riskejä ne matkat ovat, kuten on tultu huomaamaan.

        Vaihtelua Mak-Ris sinulla tuo mökillä olo, meinaatko koko kesän siellä oleilla?
        Onnistuuhan se yhdessä olo ulkotilassa, kun ei nyt aivan hirveästi "lähentele"
        Lapset kasvavat ja pidemmän aikaa näkemättä on jopa vaikea tunnistaa.
        Minunkin tyttärenpoika perheineen tuolla Ruotsin puolella asustaa, pari vuotta on kulunut näkemisestä, tuntuvat jo hekin Suomeen kaipaavan.

        Lupailivat jo tällä viikolla sadekuuroja, mutta ei näytä siltä, pääskyt korkealla lentää, nehän matalapaineen tullen alempana liitelevät.
        On muuten hauska katsella poikasten lentoa, se erottuu siipien useimmin räpyttelynä, kun aikuiset pääskyt liitävät.
        Kantaa ottamattomuus on useinkin aiheellista, kuten ynnämuukin kerroit,
        Helle vaatii veronsa ja terveyskeskukset täyttyy, ainakin vanhemmille tiukkaa aikaa.

        Harmi todella tuo kuntosi tällä hetkellä demeter, kun matkaan et päässyt, kun toisen mummon luo lapsi matkusti, sinne rannanmaisemiin tästä pitäisi taas yrittää, siellä onneksi tuuli hieman säätä vilvoittaa.
        Kaikenlaisia juttuja noista ennakkoon tehtävistä tai tarpeellisista papereista liikkuu, jos ei ole tehty edunvalvojapaperia, voidaan määrätä se viranpuolesta, tuohon en jaksa uskoa, kai ne lapset lähinnä asiat hoitaa.
        Hyväuskoinen olen monen muunkin asian kohdalla ollut ja olen, voi olla, että tyhmyydestä saan kärsiä.
        Onneksi ei omaisuuteni sitä luokkaa, että suuresti harmia kenellekään tulee, mutta ainahan se jäämistö ainakin saisi perillisille jäädä ja heidän päätökset kohtalon ratkaisee.
        Mieheni kuollessa asia oli selvä, lapsille meni puolet yhteisistä omaisuuksista, vain asumisoikeus asuntoon jäi minulle.
        Ei nuo osuuttaan vaatineet vaikka asunnonkin vaihdoin, vaikka olisivat voineet, perikunnan asunnossa asun.
        Lakeja muutetaan tiuhaan, en jaksa mukana seurata, tässäkään.
        Kovin tarpeetonta pohdintaa, ikäni jo sellainen, ettei ihmeitä minkään suhteen tapahdu, en naimisiinkaan mene;)

        Tykkään kovasti kaikesta säilöön laittamisista, olen niin onnellinen, kun talven pakkasissa voin tuoretta pakastetta käyttää.
        Ehkä ravintoarvo enää kohdillaan, mutta se on melkein turhaa mietintää enää tällä iällä, onko vitamiinit voimissaan, vai ei.
        Joka päivä on tarkoitus joku mittavampi työ saada tehtyä, sitten hyvällä omallatunnolla istun lopun päivää;)
        Ei ne saavutuksia nuo työt ole, mutta minun tarpeisiin nähden tärkeitä ja siihen hommaan kuuluu lenkkini teko, mihin nyt heti kohta lähden;)
        Koettakaa kestää kuumuus ja todella ei sitä vettä nyt jatkuvasti kumminkaan, olen saanut jostakin ohjeen, että kaksi litraa päivässä.
        Ruokakin on muistettava säännölleen;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Hyvää Eino Leinon päivää, aurinko paistaa, linnut laulaa, aivan kuin usein Leinonkin teksteissä.
        En ole mikään runojen taitaja, en paljon niitä luekaan, mutta E. Leinon varsinkin laulaen tuleva teksti puhuttelee.
        Sisareni oli runon ystävä, esiintyikin, mutta minä pohjanpahnimainen kaikista taidoista olen ilman jäänyt.
        En toki kaikesta rakkautta sain ja turvaa, niissäkin oloissa ja ajoissa.
        Mansikat pakkasessa, kolme laatikollista siivosin ja siinäpä aika menikin, tytär sai laatikollisen, nyt se asia kunnossa.

        Tuo korona kummittelee, on kai tullut jäädäkseen, harmillista, matkojakin rajoittaa, toisaalta toivoisikin, ettei villiksi mikään menisi, jaksaisimme muistaa ne varotoimen piteet.
        Riskejä ne matkat ovat, kuten on tultu huomaamaan.

        Vaihtelua Mak-Ris sinulla tuo mökillä olo, meinaatko koko kesän siellä oleilla?
        Onnistuuhan se yhdessä olo ulkotilassa, kun ei nyt aivan hirveästi "lähentele"
        Lapset kasvavat ja pidemmän aikaa näkemättä on jopa vaikea tunnistaa.
        Minunkin tyttärenpoika perheineen tuolla Ruotsin puolella asustaa, pari vuotta on kulunut näkemisestä, tuntuvat jo hekin Suomeen kaipaavan.

        Lupailivat jo tällä viikolla sadekuuroja, mutta ei näytä siltä, pääskyt korkealla lentää, nehän matalapaineen tullen alempana liitelevät.
        On muuten hauska katsella poikasten lentoa, se erottuu siipien useimmin räpyttelynä, kun aikuiset pääskyt liitävät.
        Kantaa ottamattomuus on useinkin aiheellista, kuten ynnämuukin kerroit,
        Helle vaatii veronsa ja terveyskeskukset täyttyy, ainakin vanhemmille tiukkaa aikaa.

        Harmi todella tuo kuntosi tällä hetkellä demeter, kun matkaan et päässyt, kun toisen mummon luo lapsi matkusti, sinne rannanmaisemiin tästä pitäisi taas yrittää, siellä onneksi tuuli hieman säätä vilvoittaa.
        Kaikenlaisia juttuja noista ennakkoon tehtävistä tai tarpeellisista papereista liikkuu, jos ei ole tehty edunvalvojapaperia, voidaan määrätä se viranpuolesta, tuohon en jaksa uskoa, kai ne lapset lähinnä asiat hoitaa.
        Hyväuskoinen olen monen muunkin asian kohdalla ollut ja olen, voi olla, että tyhmyydestä saan kärsiä.
        Onneksi ei omaisuuteni sitä luokkaa, että suuresti harmia kenellekään tulee, mutta ainahan se jäämistö ainakin saisi perillisille jäädä ja heidän päätökset kohtalon ratkaisee.
        Mieheni kuollessa asia oli selvä, lapsille meni puolet yhteisistä omaisuuksista, vain asumisoikeus asuntoon jäi minulle.
        Ei nuo osuuttaan vaatineet vaikka asunnonkin vaihdoin, vaikka olisivat voineet, perikunnan asunnossa asun.
        Lakeja muutetaan tiuhaan, en jaksa mukana seurata, tässäkään.
        Kovin tarpeetonta pohdintaa, ikäni jo sellainen, ettei ihmeitä minkään suhteen tapahdu, en naimisiinkaan mene;)

        Tykkään kovasti kaikesta säilöön laittamisista, olen niin onnellinen, kun talven pakkasissa voin tuoretta pakastetta käyttää.
        Ehkä ravintoarvo enää kohdillaan, mutta se on melkein turhaa mietintää enää tällä iällä, onko vitamiinit voimissaan, vai ei.
        Joka päivä on tarkoitus joku mittavampi työ saada tehtyä, sitten hyvällä omallatunnolla istun lopun päivää;)
        Ei ne saavutuksia nuo työt ole, mutta minun tarpeisiin nähden tärkeitä ja siihen hommaan kuuluu lenkkini teko, mihin nyt heti kohta lähden;)
        Koettakaa kestää kuumuus ja todella ei sitä vettä nyt jatkuvasti kumminkaan, olen saanut jostakin ohjeen, että kaksi litraa päivässä.
        Ruokakin on muistettava säännölleen;)

        Hyvää huomenta!
        Helteinen sää ei anna voimia edes sadetanssille. Lupasit paikallisia "kuuroja", saas nähdä.

        Vai et SkillaN naimisiin meinaa. Vannomatta paras. Tiedä kuka siellä rantatien penkillä vieteen istuu ja "vie jalat alta" ;))

        Yhden laatikollisen minä vain pakastin mansikoita. Enempi olenkin mustikka- ihminen. Metsään jäävät, jos ei nuo helteet hellitä. Tieten tahtoen en lähde kuukahtamaan mättäälle tukalaan metsään. Onneksi mustikoiden poimintakausi on pitkähkö, jos eivät varpuihinsa kuivu.
        Mikähän siinä muuten on, että nuo linnut jättävät käyntikorttinsa rappusille tai pihakiveyksille?
        Mukavaa lintujen puuhia ja lentoja on seurata. Västäräkki aaltoilee ja pääskynen liitää. Miten liihottaa Hurskaisen Martha ja Waltteri, ei ole pitkään aikaan päivitystä tullut.

        Pärjäillään!
        brinkkala


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Melkein ysikymppisille ei varmaan edes myydä lentolippuja eikä myönnetä matkavakuutusta..
        Vai että ihan arkea jollekkin korven vanhukselle lentäminen? Ei se sitä ole kuin lentokoneen miehistölle ja työmatkojaan lentäville. Ja ketä kiinnostaa tunkkanen huumerikosten pesä Kööpenhamina???!!!
        Toivottavasti edes saitte vain menolipun, uusia taudin tuojia tänne ei kaivata.

        Ihan tavallista arkea se on on lentäminen lentokapteenille, matkustajalaivan kipparin seilaaminen, kuin osuusteurastamon autokuskinkin, kaikki kuskaavat päivästä toiseen näitä onnettomia karjalaumojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan tavallista arkea se on on lentäminen lentokapteenille, matkustajalaivan kipparin seilaaminen, kuin osuusteurastamon autokuskinkin, kaikki kuskaavat päivästä toiseen näitä onnettomia karjalaumojaan.

        On se vaan eräitten mielestä hienoa jonotella hikisillä lentoasemilla, ahtautua koneen penkkiin istua peräpukamat kipeinä tuntikausia että pääsee taas kapsekkiaan odottamaan ja siitä johonkin ylikansotettuun tautiseen kaupunkiin ja taudinkantajien kanssa tunkkaseen hotelliin ja laumana kulkea jotain ylimainostettua kulahtanutta turistirysää töllistelemässä. Eksootisesta ruuasta saa vielä ripulin. Mutta kun saa leuhkia palstoilla lentäneensä.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Uusinta tietoa:
        "" En ny studie gör gällande att den så kallade epsilonvarianten av coronaviruset kan undkomma de skyddande antikroppar vi får efter vaccinering.""

        Sitä vain sitten hakemaan ulkomailta sitä epsilonia, ellei sitä vielä Suomessa ole. Tai jospa teitä se passi siltä suojaa vaikka ei rokote suojaakaan.
        Ruotsissa se epsilonmuunnos (kalifornialainen) kuuluu olevan hyvin epätavallinen. Toisin sanoen sitä jo on täälläkin, eikä vie kauan kun se leviää niinkuin muukin korona.

        Hyvä tellukka, tiedät tilanteesta laajemmalti kuin suomalaisen perukan näkökulmasta. Meidät on pitänyt suojassa ennen kaikkea harva asutus ja hyvä karanteenikäytös . Miksi vanhusten pitää lähteä heti sekkailemaan epävarmaan tautitilanteeseen, kun on omassa maassa paremmin? Ei ole kyse vain itsestä, vaan taudin vakava muunnos leviää nuoriin ja lapsiin, joilla ei ole rokotussuojaa. Rokotetuillahan se on oireeton, mutta sakakavalasti muihin tarttuva. Onko tuokaan Kööpenhamina niin hieno paikka, että se on ennen kuolemaa nähtävä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä tellukka, tiedät tilanteesta laajemmalti kuin suomalaisen perukan näkökulmasta. Meidät on pitänyt suojassa ennen kaikkea harva asutus ja hyvä karanteenikäytös . Miksi vanhusten pitää lähteä heti sekkailemaan epävarmaan tautitilanteeseen, kun on omassa maassa paremmin? Ei ole kyse vain itsestä, vaan taudin vakava muunnos leviää nuoriin ja lapsiin, joilla ei ole rokotussuojaa. Rokotetuillahan se on oireeton, mutta sakakavalasti muihin tarttuva. Onko tuokaan Kööpenhamina niin hieno paikka, että se on ennen kuolemaa nähtävä?

        Toiset jäivät tasolle 'on hienoa matkustaa ulkomaille ja on hienoa lentää lentokoneella".
        Toiset valistuivat ymmärtämään, että on edesvastuutonta lentää maailmalle ilmastonmuutoksen ja pandemian takia.
        Toiset tuijottavat omaan napaansa, toisilla on avarampi katse ja ymmärtäväisempi mieli.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Toiset jäivät tasolle 'on hienoa matkustaa ulkomaille ja on hienoa lentää lentokoneella".
        Toiset valistuivat ymmärtämään, että on edesvastuutonta lentää maailmalle ilmastonmuutoksen ja pandemian takia.
        Toiset tuijottavat omaan napaansa, toisilla on avarampi katse ja ymmärtäväisempi mieli.

        Ja vähemmän rahaa 🤣


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ja vähemmän rahaa 🤣

        Siitä voit syyttä vain itseäsi.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Ja vähemmän rahaa 🤣

        Säästyy lentolippuun rahat, kun tyytyy elämään toisen rappujen alla.


    • Nostimme lipun Eino Leinon, Runon ja suven päivän kunniaksi puolipilvistä taivasta vasten liehumaan lempeästi vilvoittavassa kaakkoistuulessa. On kuitenkin suloisen lämmintä ja värit pehmeät, kun kova auringonpaiste ei luo jyrkkiä valoja ja varjoa. Tämä on hyvä valokuvaussää, kiersin puutarhan uudet kukkijat kuvaamassa. Jasmiinipensaat tuoksuvat hiukan äitelän makeilta, Mustialan ruusut kerrankin ovat avanneet monikerrannaiset teriönsä täydellisesti, kun sateet eivät ole niitä kiusanneet. Niiden hento sitrusmainen tuoksu pitäisi saada vangittua pulloon!

      Pakastin kaksi viiden kilon laatikollista mansikoita, ja se riittääkin, sillä omia puutarhamarjoja on näillä näkymin tulossa runsaat sadot. Omenat kukkivat niukemmin kuin ennen, mutta viimeksi niitä tulikin ihan liikaa. Metsässä mustikat alkavat kypsyä, pieniä ovat täälläpäin, enkä muutenkaan kuumaan metsään halua mennä paarmojen sekaan. Viime kesänä vaihdoin itsesulattavaan ns. non frost -pakastimeen, ja se on todella kätevä. Kai se jossain vaiheessa on syytä puhdistaa , mutta yhtään huurretta ei ole tullut. Toinen pakastin on vanhaa mallia, tarvitsen sen, kun tulee hirvenlihaa ja pakastan myös mehut. Pakkasmarjoista keitän jonkin verran hilloa tarpeen mukaan talven mittaan, mutta vihannessäilykkeitä en ole harrastanut. Joskus teen pirteää punasipulipikkelsiä muutaman purkillisen, nuoretkin siitä pitävät, kun valmistavat gourmet-hampurilaisia.

      Toistaiseksi on vain kotimaan matkasuunnitelmia, ruskaretki Lappiin on aina yhtä kiehtova. Siskon mökille Päijänteelle ja myös synnyinseuduille on tarkoitus vielä kesän aikana mennä. Nuoriakin kiinnostaa patikoida ja meloa siellä Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Odotan syksyn ja talven kulttuuriharrastuksia, kirjallisuuspiiriä elvytellään, teatteri- ja konserttitarjontaa tutkaillaan. Loppukesästä on myös useita merkkipäiviä, ihanaa päästä sisaruksiakin halaamaan. Näistä nuorista aikuisistakin suuri osa on kerran rokotettuja, saa tuntea läheisyyttä halimisenkin tasolla. :)

      Runollisen kaunista Runon ja suven päivää, ollaan nyt ihan aiheesta "Erosen elloja".

    • Huomenta Korvesta@

      Oli kuuma yö, heräsin kolmen aikaan, avasin järven puoleisen ikkunan selälleen. Tuulen vire viilensi ylisen ja nukuin noin kymmeneen.

      Kaadatin ison koivun keväällä rannasta nyt saan sietää seuraukset.

      Tässä aamupalaa vielä nautiskelen. Päivän työt..mmm ruohokon leikkuu ja vesileikkejä. Vedän vesiletkun rantatöyräälle ja suihkutan vilvoittavaa vettä kasvustolle ja pihan ruohikolle.

      Kovin matkasuunnitelmani närkästytti. Siinäpä sai plus 80.set taas pyyhkeitä korville anonyymiltä. Ei kuulemma myydä lippuja vanhuksille 🤣.

      No, toisaalta ymmärrän kirjoittajaa. Jos on matkustanut hikisissä jonoissa kuvittelee muidenkin niin tekevän. Onhan olemassa lentoasemien loungeja ja saahan ensimmäisen luokan lippuja lisähintaan. Vanhuksia palvellaan kuljettamalla lentoaseman lähtöporteilta toisille se on nykypäivää.

      No, kuulostellaan 😊

      • Anonyymi

        Kyllä palvelu pelaa, ei muuta kuin invataksilla terminaalin eteen ja kuski taluttaa hoipertelevan kyydittävänsä lentokenttävirkailijan tuomaan rullatuoliin. Siitä sitten jatketaan taas vauhdikkaasti eteenpäin virkailijan kyydittämänä loungeen, odottelemaan koneen lähtöä. Se taas onkin jo toinen asia, minkälaisen puolikalmon köpiksen kentän virkailijat saavat riesakseen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä palvelu pelaa, ei muuta kuin invataksilla terminaalin eteen ja kuski taluttaa hoipertelevan kyydittävänsä lentokenttävirkailijan tuomaan rullatuoliin. Siitä sitten jatketaan taas vauhdikkaasti eteenpäin virkailijan kyydittämänä loungeen, odottelemaan koneen lähtöä. Se taas onkin jo toinen asia, minkälaisen puolikalmon köpiksen kentän virkailijat saavat riesakseen?

        Kokemus puhuu. :)


    • Perhosia lentelee ympärillä. Sadetta odotan, epävarmaahan tuo on.
      Eipä kovin kummoisia tule tehtyä tällä kelillä.
      Teleskooppivarsisahalla pari oksaa sahasin, kun kaartuivat niin alas pihatielle.
      Varastoa järjestelin.
      Invertteriä alhaalla yritin päälle, ei toimi ei, uusiksi menee.
      Huomenissa pitää pitkän riman päähän laittaa iso naula ja mennä veneestä käsin vetämään uppopumppua rannasta poispäin. On tuo vesi niin laskenut.
      Pojan tasohiomakonekin hajosi, pitänee sekin hankkia, tuota remppaakin, kun vielä olisi.
      Käväisin tuossa mäessä katsomassa mustikanvarsia. Onhan noissa marjoja, mutta pieniä ovat, ei ollenkaan sellaisia, kun viime vuonna.
      Tämä paahde kun näyttää jatkuvan, ei niitä edes jaksa mennä keräämään.
      Kissakin makaa kyljellään terassilla reporankana. Illalla virkistyy, kun vähän paahde hellittää.
      Lokki taas ajoi itseään isomman linnun järveltä pois.
      Koittakaapa jaksaa elon tietä taivaltaa, vaikka tukalalta tämä pitkittynyt helle alkaa tuntuakin.
      Yöllä taas ikkuna auki, saa huushollia jähdytettyä. On se merkillistä, kun pitää tulla ulkoa sisälle viilentymään.

      • Puolenviikon aamuterveiset, ei oikein tiedä rupeaako vettä satamaan, muutaman tipan heitti, pilviä kyllä sopivan näköisiä olisi, mutta antavatko sitten kunnon sateen jää nähtäväksi.

        Brinkkala aivan kuin olisit ennustaja, eilen penkille istahti mies rinnalleni tuossa lähipuistikossa, harmi vaan, että saman talon asukas ja onnellisesti suhteessa oleva, mutta kuitenkin, en toivoa menetä;)
        Varmaan kuivuvat marjat varsiin, ellei kunnon sadetta tule, mustikoita on vielä paljon pakkasessa, mutta puolukkaa tarvitsen, se Pulmu-puolukka on ihana ruuanhöyste.

        Minulta jäi tutustumatta Konneveden kansallispuistoon, vaikka naapurissa ihan asustin, mutta samankaltaisissa maisemissa liikuin ja ja lammesta kaloja narrasin, jylhiä kallioita ja hyviä marjapaikkoja siellä on.
        Jäi kokematta se vesistön kautta esittelykierroskin, kiirettä se elämä oli;)
        Rappaatlahden rannoilla kuvittelin, että vastarannalla Ramoona lapsuuskotisi oli;)

        Sinulla Eliaana on mielenkiintoinen elämä, vaikka minkälaista puuhaa osaat tehdä, minä sormi suussa varmaan katselisin.
        Ikäviä no vempeleitten rikkoontumiset, aina hommat keskeytyy uutta odotellessa, mutta tuntuu puuhaa riittää toisaalla.
        Nuo lokit ja tiirat ovat täälläkin ihan riesana, jos lähelle poikasia menee, päälle melkein tulevat.

        Noista matkustusinnoista sen verran, että mieleni ei tee lentämään, ei suurin joukkokokoontumisiin, olen siltä osin tyytyväinen olooni.
        Ei kai ikä rajoita lentämistä, jos terve on.
        Yksi syy sekin, että en halua tauteja tavoittaa jos pystyn välttämään, nuo raha-asiat ei kyllä kuulu palstan tiedotettaviin, emme kenenkään varallisuutta täällä pysty tietämään, onko tarpeellistakaan.
        Jos jollakin rahaa on, nauttikoon, minäkin toimeen tulen, mutta en silti matkoja suunnittele, onneksi ei tarvitse pakon vuoksi sitäkään tehdä.
        Jotakin muuta rahan vastikkeeksi varmaan löytyy, pääasia, että itse saa päättää ja nauttia sitten olostaan.
        Eipä tästä riitaa tarvitse rakentaa, jos joku matkustaa, on ok, itse seuraukset (mahdolliset) kantaa.

        Ei tullut sadetta, aurinko paistaa, ei ole tekosyytä olla lenkille menemättä, lämmintä päivää kaikille;)


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Puolenviikon aamuterveiset, ei oikein tiedä rupeaako vettä satamaan, muutaman tipan heitti, pilviä kyllä sopivan näköisiä olisi, mutta antavatko sitten kunnon sateen jää nähtäväksi.

        Brinkkala aivan kuin olisit ennustaja, eilen penkille istahti mies rinnalleni tuossa lähipuistikossa, harmi vaan, että saman talon asukas ja onnellisesti suhteessa oleva, mutta kuitenkin, en toivoa menetä;)
        Varmaan kuivuvat marjat varsiin, ellei kunnon sadetta tule, mustikoita on vielä paljon pakkasessa, mutta puolukkaa tarvitsen, se Pulmu-puolukka on ihana ruuanhöyste.

        Minulta jäi tutustumatta Konneveden kansallispuistoon, vaikka naapurissa ihan asustin, mutta samankaltaisissa maisemissa liikuin ja ja lammesta kaloja narrasin, jylhiä kallioita ja hyviä marjapaikkoja siellä on.
        Jäi kokematta se vesistön kautta esittelykierroskin, kiirettä se elämä oli;)
        Rappaatlahden rannoilla kuvittelin, että vastarannalla Ramoona lapsuuskotisi oli;)

        Sinulla Eliaana on mielenkiintoinen elämä, vaikka minkälaista puuhaa osaat tehdä, minä sormi suussa varmaan katselisin.
        Ikäviä no vempeleitten rikkoontumiset, aina hommat keskeytyy uutta odotellessa, mutta tuntuu puuhaa riittää toisaalla.
        Nuo lokit ja tiirat ovat täälläkin ihan riesana, jos lähelle poikasia menee, päälle melkein tulevat.

        Noista matkustusinnoista sen verran, että mieleni ei tee lentämään, ei suurin joukkokokoontumisiin, olen siltä osin tyytyväinen olooni.
        Ei kai ikä rajoita lentämistä, jos terve on.
        Yksi syy sekin, että en halua tauteja tavoittaa jos pystyn välttämään, nuo raha-asiat ei kyllä kuulu palstan tiedotettaviin, emme kenenkään varallisuutta täällä pysty tietämään, onko tarpeellistakaan.
        Jos jollakin rahaa on, nauttikoon, minäkin toimeen tulen, mutta en silti matkoja suunnittele, onneksi ei tarvitse pakon vuoksi sitäkään tehdä.
        Jotakin muuta rahan vastikkeeksi varmaan löytyy, pääasia, että itse saa päättää ja nauttia sitten olostaan.
        Eipä tästä riitaa tarvitse rakentaa, jos joku matkustaa, on ok, itse seuraukset (mahdolliset) kantaa.

        Ei tullut sadetta, aurinko paistaa, ei ole tekosyytä olla lenkille menemättä, lämmintä päivää kaikille;)

        Ne seuraukset tautipesiin matkustamisesta tulee kyllä viattomienkim kannettaviksi, kyllä rokotettukin voi uusia vaarallisia viruskantoja tuoda vaikkei itsellä oireita olisikaan. rokotetut voivat myös sairastua vakavasti. Kyllä niissä lentokoneissa ahtaasti ollaan, vaikka rullatuolissa työnnettäisiin
        Totta tuo, että raha asiat ei palstalle kuulu. Lentäminen ainakin Eurooppaan on halpaa, ei tee kehenkään vaikutusta kuten ei mökkitontin omistaminenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ne seuraukset tautipesiin matkustamisesta tulee kyllä viattomienkim kannettaviksi, kyllä rokotettukin voi uusia vaarallisia viruskantoja tuoda vaikkei itsellä oireita olisikaan. rokotetut voivat myös sairastua vakavasti. Kyllä niissä lentokoneissa ahtaasti ollaan, vaikka rullatuolissa työnnettäisiin
        Totta tuo, että raha asiat ei palstalle kuulu. Lentäminen ainakin Eurooppaan on halpaa, ei tee kehenkään vaikutusta kuten ei mökkitontin omistaminenkaan.

        Kesä kauneimmillaan, lämmintä ja ilma kirkas. Hyttyset ovat harventuneet, mutta eivät pääse unohtumaan, sillä tänä vuonna niiden pistot vaivaavat pitkään. Viikon alussa ostettujen mansikoiden loput oli keitettävä hilloksi. Nyt on paistettava lättyjä. Pikku purkillinen hilloa menee kerralla.
        Puhelimeeni on alkanut tulla haamusoittoja. Niiden alkunumerot ovat 04092xxxxx. Ovat häirintäsoittoja, joihin vastaamista tulisi välttää. Puhelu katkeaa, kun siihen on vastattu.
        Hyvää päivänjatkoa. Mkr.


      • SkillaN kirjoitti:

        Puolenviikon aamuterveiset, ei oikein tiedä rupeaako vettä satamaan, muutaman tipan heitti, pilviä kyllä sopivan näköisiä olisi, mutta antavatko sitten kunnon sateen jää nähtäväksi.

        Brinkkala aivan kuin olisit ennustaja, eilen penkille istahti mies rinnalleni tuossa lähipuistikossa, harmi vaan, että saman talon asukas ja onnellisesti suhteessa oleva, mutta kuitenkin, en toivoa menetä;)
        Varmaan kuivuvat marjat varsiin, ellei kunnon sadetta tule, mustikoita on vielä paljon pakkasessa, mutta puolukkaa tarvitsen, se Pulmu-puolukka on ihana ruuanhöyste.

        Minulta jäi tutustumatta Konneveden kansallispuistoon, vaikka naapurissa ihan asustin, mutta samankaltaisissa maisemissa liikuin ja ja lammesta kaloja narrasin, jylhiä kallioita ja hyviä marjapaikkoja siellä on.
        Jäi kokematta se vesistön kautta esittelykierroskin, kiirettä se elämä oli;)
        Rappaatlahden rannoilla kuvittelin, että vastarannalla Ramoona lapsuuskotisi oli;)

        Sinulla Eliaana on mielenkiintoinen elämä, vaikka minkälaista puuhaa osaat tehdä, minä sormi suussa varmaan katselisin.
        Ikäviä no vempeleitten rikkoontumiset, aina hommat keskeytyy uutta odotellessa, mutta tuntuu puuhaa riittää toisaalla.
        Nuo lokit ja tiirat ovat täälläkin ihan riesana, jos lähelle poikasia menee, päälle melkein tulevat.

        Noista matkustusinnoista sen verran, että mieleni ei tee lentämään, ei suurin joukkokokoontumisiin, olen siltä osin tyytyväinen olooni.
        Ei kai ikä rajoita lentämistä, jos terve on.
        Yksi syy sekin, että en halua tauteja tavoittaa jos pystyn välttämään, nuo raha-asiat ei kyllä kuulu palstan tiedotettaviin, emme kenenkään varallisuutta täällä pysty tietämään, onko tarpeellistakaan.
        Jos jollakin rahaa on, nauttikoon, minäkin toimeen tulen, mutta en silti matkoja suunnittele, onneksi ei tarvitse pakon vuoksi sitäkään tehdä.
        Jotakin muuta rahan vastikkeeksi varmaan löytyy, pääasia, että itse saa päättää ja nauttia sitten olostaan.
        Eipä tästä riitaa tarvitse rakentaa, jos joku matkustaa, on ok, itse seuraukset (mahdolliset) kantaa.

        Ei tullut sadetta, aurinko paistaa, ei ole tekosyytä olla lenkille menemättä, lämmintä päivää kaikille;)

        Huomenta. Toiveet toteutuvat, ennemmin tai myöhemmin, niinhän sanotaan..))

        Toivoin näkeväni perhosen/perhosia ja niin vain näin sitruunaperhosen kauppareissulla eilen. Ritariperhosen näkeminen olisi kai jo ollut liikaa..)) Muut ovat bonganneet niitäkin...
        Uimareissukin on luvassa. Ihanien naapurieni kanssa. Ja ostosreissu markettiin myös niin saan vesivarastoni täydennettyä.
        "Kun talo palaa, sinne mahtuu koko maailma", sanottiin ennen ja kyllä se taitaa päteä vieläkin. Kun veljeni kuoli, kälyni sai myötämieltä ja avuntarjouksia runsaasti osakseen ja ystävällinen naapuri jeesaa häntä vieläkin, vaikka veljen kuolemasta on kolme vuotta.

        Olen itsekin ollut otettu siitä spontaanista ystävällisyydestä mitä olen saanut osakseni ihan ventovierailta asioidessani kyynärsauvani kanssa. Tietysti spontaani ystävällisyys ja vierellä kulkeminen/pysyminen ovat eri asioita, mutta eteenpäin auttavat kumpikin.

        Eilinen "työpäivä" otti kyllä niin lujille, että tänään on pakko ottaa iisimmin. Jouduin tekemään mansikkareissuni kahteen kertaan, kun myyntipisteessä ei ollut tietoa siitä, milloin myyjät ovat paikalla. Kävelyä kertyikin sitten ihan entiseen tahtiin 3-4 kilometriä..)) Ensimmäinen reissu varhain aamulla oli hieno elämys: lämmin kesätuuli piti kuumuuden loittolla, kadut olivat autiot ja hiljaiset, liikennettä ei juuri ollut. Sellaisesta tykkään, en selvästikään ole enää viihdy joukkojen, runsaan tapahtumisen keskellä.

        Mitähän tässä enää uskaltaisi kirjoittaa, kun nyt taitaa olla näitä punakynän käyttäjiä liikkellä ?..)) Korjattavaa omissa viesteissä varmasti riittää sille, joka sellaista etsii ja niitä ristiriitaisuuksiakin verrattuma joihinkin aikaisempiin viesteihin. Kun asoita voi katsella eri silmin, eri aikoina, painottaa milloin yhtä, milloin toista puolta.

        No, kuten tuolla ylempänä kirjoitin, oma valintahan tämä on, kirjoittaa tunnistettavana ja sillä on sitten hintansa. "Edut" ovat kuitenkin mielestäni isommat: tulee tutummaksi toisten kirjoittajien kanssa ja pystyy paremmin kommunioimaan muidenkin kanssa kun saa ilmoituksen itselle tulleista viesteistä.

        Paahdetta tiedossa tällekin päivälle - ja niitä tekemättömiä töitä. Veljentyttö on tuonut minulle näitä kestomaitoja, Niistä pitäisi jotakin tehdä kun nekin vanhenevat...Kantarellikastike, mustikkapannukakku ja miksei pullataikinakin ? Uskallan käyttää uunia, kun tuo ilmalämpöpumppu pitää huolen talon viilennyksestä tai ainakin näiden huoneiden, missä oleilee päiväsaikaan...

        Mukavaa päivää ja siedettävää lämpöä itse kullekin,
        demeter1


    • Anonyymi

      Olen miettinyt, miksi niin kovasti olen tykännyt Skillan kirjoittamista pitkistäkin viesteistä aina, että joka aamu tänne vieläkin vilkaisen ja luen hänen viestinsä.

      Ehkä se kohtalo, että olemme menettäneet miehemme samaan aikaan, ja silti haluamme elää ja hoitaa kuntoamme tämän kirjoittelunkin avulla, tässähän silmien, aivojen ja sormien koordinaatiokin saa harjoitusta hei aamutuimaan.

      Ja tämä Skillan kirjoitus on kuin oma ajatukseni, jota en ole osannut sanoiksi saada:
      "En myöskään koskaan muista loukkauksia ketjuun laittaneeni, miksi niin tekisin, tuntemattomia olette, vain viestittelyn kautta tuttuja, mutta monen viesteistä on myös tunne ystävyydestä lämmennyt."

      Ilon hetkä päiväänne, nautiaan kesäisestä olosta! Miaelina.

      • Samoin olen kokenut SkillaNin viestit, Miaelina - ja sinun myös..)) Ja muidenkin samanhenkisten..))
        Ihmetystä on herättänyt se, että ystävällisyys ja sen osoittaminen on asetettu kyseenalaiseksi, erilaisten epäilyjen kohteeksi. Jonninjoutavaa, lässynlässyn - vai miten se meni ?

        Itse luotan omaan vaistooni ja uskon, että useimmilla meistä on tuntosarvet tallella: että osaamme erotella missä hengessä viesti on lähetetty ja ottaa sen vastaan ilman epäilyjä "manipuloinnista"..)) Ja jos menemme halpaan, tuskin siitä kovin isoa vahinkoa seuraa, paitsi jos otamme itsemme kovin vakavasti..))


      • demeter1 kirjoitti:

        Samoin olen kokenut SkillaNin viestit, Miaelina - ja sinun myös..)) Ja muidenkin samanhenkisten..))
        Ihmetystä on herättänyt se, että ystävällisyys ja sen osoittaminen on asetettu kyseenalaiseksi, erilaisten epäilyjen kohteeksi. Jonninjoutavaa, lässynlässyn - vai miten se meni ?

        Itse luotan omaan vaistooni ja uskon, että useimmilla meistä on tuntosarvet tallella: että osaamme erotella missä hengessä viesti on lähetetty ja ottaa sen vastaan ilman epäilyjä "manipuloinnista"..)) Ja jos menemme halpaan, tuskin siitä kovin isoa vahinkoa seuraa, paitsi jos otamme itsemme kovin vakavasti..))

        Sinä olet alkanut kosiskelemaan samanhenkisiä kirjoittajia tapaamisilla. Uskon kokemuksesta, että ei tule tapahtumaan.

        Vaistosi erotella viestieni tarkoitusperät ovat hakusessa ja vikateillä, nytkin vittuilet epäsuorasti minulle.

        No, ken uskoo tai ei.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Sinä olet alkanut kosiskelemaan samanhenkisiä kirjoittajia tapaamisilla. Uskon kokemuksesta, että ei tule tapahtumaan.

        Vaistosi erotella viestieni tarkoitusperät ovat hakusessa ja vikateillä, nytkin vittuilet epäsuorasti minulle.

        No, ken uskoo tai ei.

        Olet siis ytittänyt päästä tapaamaan ihanaa supersuosittua Skillania, mutta saanut pakit? No en yhtään ihmettele.
        Miksi tuon näet itsellesi vidduiluna, läheskään kaikessa ei sentään ole sinusta kysymys, vaikka ehkä sinusta tuntuu siltä. Se liittyy oireiden kuvaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet siis ytittänyt päästä tapaamaan ihanaa supersuosittua Skillania, mutta saanut pakit? No en yhtään ihmettele.
        Miksi tuon näet itsellesi vidduiluna, läheskään kaikessa ei sentään ole sinusta kysymys, vaikka ehkä sinusta tuntuu siltä. Se liittyy oireiden kuvaan.

        Sinulta puuttuu rivien välistä lukemisen taito joten pitäisit mölyt mahassasi. Ei Korppis Skillania tarkoittanut.

        Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulta puuttuu rivien välistä lukemisen taito joten pitäisit mölyt mahassasi. Ei Korppis Skillania tarkoittanut.

        Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan.

        Onneksi on joku, joka näkee asiat kuten minä, kiitos.


    • Heräsin tovi sitten ihanaan kevyeen sateen ropinaan. Siitäpä äkkiä ulos puutarhakalusteiden tyynyjen suojaan keräämiseen. Sitä hommaa ei olekaan viikkoihin tarvinnut tehdä. No, nyt jo aurinko pilvien lomasta hymyilee.

      Meillä näyttää Eliaanan kanssa olevan samanlaisia päivittäisiä touhuiluja rannoillamme. Eilen leikkasin koko piha-alueen nurmikon, pitää nyt mainostaa akkukäyttöistä pientä stiga collectoria, on ikäihmisen/lastenkin kone kevyt ja ketterä liikutella muhkuraisellakin maa-alustalla. Leikkaa 150 m2 yhdellä latauksella. Ostimme lisäakun, joten aina on "löpöä tankissa".
      Kerääjän ruohot kaadan siirtomaita lannoittamaan.

      Tämän päivän töitä varmistelin ostamalla suojalasit, työhaalarit minulta löytyy ja tolokut kengät. Kokoan tänään moottorisahan ja annan lähtöpassit ryteiköille, haavan ja pihlajoiden aluille.

      Ostin eilen myös 5 kg lisää mansikoita. Ne pitäisi riittää jouluun asti. Suunnitelmissa AJATUS viettää syöntalvi Hollannissa. Tilanne siis vaiheessa, joten ei kannata hepuleita vetää. Ei edes matkasuunnitelmista tai raha-asioista. Kannaattaako edes testamenteistä tai torille menoista kertoa. Massatapahtumaan osallistumista se torilla käyntikin on ja testamenteissa jaetaan omaisuutta.

      On se ilimoja piellyt😊

      Jokohan aamukahvin keittoon.

      • Anonyymi

        "Arvonimen anastaja" nyt se kertoo "siirtomaita " lannottavansa.


    • Anonyymi

      Hyvää aamupäivää!
      Tukalaa edelleen. Lupasivat (eilen virheellisesti oli lupasit;) ukkoskuuroja. Rutisee kuivuuttaa maat ja alkaa puut ja pensaat kärsiä.

      Minulta tulee nyt kirjoitusvirheitä solkenaan. Kännykällä näpytän, kun läppäri vetää viimeisiään. Liian isot sormenpäät ja kankeat nivelet näin pienille näppäimille, joka on hipaisunäppäimistö.

      Meidän taloyhtiössä on koneellinen ilmastointi, joka "laukesi" pari viikkoa sitten. Vetää hyvin liesituulettimen kautta, mutta sisääntuleva "raikas, viileä" ilma on lämmintä.
      Ovat yrittäneet korjata sillä seurauksella, että sähköiset ovimekanismit lopettivat toimintansa.
      Olisiko ylikuormituksen takia, tiedä häntä.
      Onhan minulla tuo ropeli, mutta en ole sen kanssa oikein hyvissä väleissä.

      Ei minunkaan mieleni halaja matkoille eikä ihmismassoihin.
      Jossain helteen pehmentämän pään poimuissa ajatus josko syysmyrskyillä vuokraisin mökin saariston kalastajakylästä. Romanttinen mielikuva rantakallioihin paiskaistuvista meren tyrskyistä. Rannalla kalalta tuoksuvat troolarit keinuisivat aalloissa. Sadeasussa kumpparit jalassa saisi katsella luonnon hyvästejä kesälle.

      Ennen kuin ajatukset vievät igluihin toivotan mitä parhainta jaksamista kaikille!

      brinkkala

      • Matkalle saaristoon halajat.
        No, näin se menee eristyksissä elävillä sitähalajaa muutosta arkeen, pieniä elämyksiä. Matkaa saaristoon tsi vaeltelemaan tuntureille.

        Olen viettänyt koko kevään mökkitöissä ja asunut täällä korven suojissa tavaten vain läheisijäni on sanomattakin selvää, että alkaa vaihtelun halu herättää päätään.

        Tuomion sain suunnitelmilleni vaikka en ole minnekään massatapahtumaan menossa vaan kaupunkilomalle Kööpenhaminaan 😎


      • Nyt pistit liian vahvan mielikuvan kehiin, brinkkala..)) Jos löydät sopivan mökin, vihjaapa minullekin, äkkiäkös minä sinne kipaisen piriformikseni ja Si-niveleni kanssa..))


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Nyt pistit liian vahvan mielikuvan kehiin, brinkkala..)) Jos löydät sopivan mökin, vihjaapa minullekin, äkkiäkös minä sinne kipaisen piriformikseni ja Si-niveleni kanssa..))

        Eikö olekin ihana mielikuva :) Jos/kun tuollaisen apajan löydän niin vinkkaan kyllä. Vai raaskinko hmmm... Raaskin, raaskin, jaettu ilo moninkertaistuu ;))
        Kyllä ihan julkisilla on tarkoitus päästä, joten älä huoli vaivojes kanssa. Lusitaan nyt kuitenkin tämä kesä ensin ;))

        Kaupunkiloman tein kesän alussa Helsinkiin. Tosin sielläkin hakeuduimme Suomenlinnaan piknikille pois ihmisjoukoista. Eihän silloin tosin vielä ollut kotimaankaan turisteja. Kiva oli nähdä siskoa ja ystäviä pitkän tauon jälkeen. Nyt siitäkin on jo "ikuisuus".

        brinkkala


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö olekin ihana mielikuva :) Jos/kun tuollaisen apajan löydän niin vinkkaan kyllä. Vai raaskinko hmmm... Raaskin, raaskin, jaettu ilo moninkertaistuu ;))
        Kyllä ihan julkisilla on tarkoitus päästä, joten älä huoli vaivojes kanssa. Lusitaan nyt kuitenkin tämä kesä ensin ;))

        Kaupunkiloman tein kesän alussa Helsinkiin. Tosin sielläkin hakeuduimme Suomenlinnaan piknikille pois ihmisjoukoista. Eihän silloin tosin vielä ollut kotimaankaan turisteja. Kiva oli nähdä siskoa ja ystäviä pitkän tauon jälkeen. Nyt siitäkin on jo "ikuisuus".

        brinkkala

        Rästiinhän noita tapaamisia jäi, brinkkala ja nyt on sitten niin "ruuhkaista" ettei se kaikille/molemmille sopiva tapaaminen oikein tunnu järjestyvän kun myös "ikä ja terveys" asettavat omat reunaehtonsa.
        Useimmat ikätoverit ymmärtävät tämän ja kaikki suunnitelmat laaditaan siltä pohjalta.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Rästiinhän noita tapaamisia jäi, brinkkala ja nyt on sitten niin "ruuhkaista" ettei se kaikille/molemmille sopiva tapaaminen oikein tunnu järjestyvän kun myös "ikä ja terveys" asettavat omat reunaehtonsa.
        Useimmat ikätoverit ymmärtävät tämän ja kaikki suunnitelmat laaditaan siltä pohjalta.

        Niinpä! Minkäs teet, näillä mennään. Pelkään pahoin, että noita vähäisiäkin tapaamisia, minkä kunto sallii, joudutaan pian perumaan koronan takia. Niin villejä on nuo variantit ja uusia tulee lisää. Harmittaa.

        Palasin noista perhosista. Olen tavanomaisia nokkos-, sitruuna- ja päiväperhosia nähnyt kohtalaisesti. Tytär lähetti juhannuksena kuvan "matarakiitäjästä".
        Nyt tuli kuva aukeavasta "kliiviasta". Se tosin on kukka, ei perhonen ;)
        Kuten sanoin jaettu ilo moninkertaistuu ;))

        brinkkala


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Matkalle saaristoon halajat.
        No, näin se menee eristyksissä elävillä sitähalajaa muutosta arkeen, pieniä elämyksiä. Matkaa saaristoon tsi vaeltelemaan tuntureille.

        Olen viettänyt koko kevään mökkitöissä ja asunut täällä korven suojissa tavaten vain läheisijäni on sanomattakin selvää, että alkaa vaihtelun halu herättää päätään.

        Tuomion sain suunnitelmilleni vaikka en ole minnekään massatapahtumaan menossa vaan kaupunkilomalle Kööpenhaminaan 😎

        Tuomio ei ole vielä virallinen, joten Kastrupin lentokenttähenkilöstö odottaa kiihkeästi tuloasi, ja saattavat sinut ensiksi tivoliin, ja sen jälkeen työntelevät sinut Tuborgin olutpanimoon turisteille tarkoitetulle maistelukierrokselle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuomio ei ole vielä virallinen, joten Kastrupin lentokenttähenkilöstö odottaa kiihkeästi tuloasi, ja saattavat sinut ensiksi tivoliin, ja sen jälkeen työntelevät sinut Tuborgin olutpanimoon turisteille tarkoitetulle maistelukierrokselle.

        Jos olutkierroksen jälkeen on edes istumiskunnossa, voi työnnättää itsensä loungekärryillä Christianian hampunhajuiseen kulduurikaupunginosaan, josta löytyy varmaan mieluisia jatsiluolia. Kuningatar Margareetta haluaa VIP vieraille lahjoittaa pahviset kuvallaan varustetut lasinaluset. Niitä saa ottaa siitä kaljaterassialueen bajamajasta. Ollaan kyllä kateellisia noin hienosta matkasta, mutta koitetaan kestää . Luonnollisesti puhutte täydellistä tanskan kieltä. Sehän onnistuu kun puhuu kuuma peruna suussa tai tarpeeksi monta trinkkiä nautittuaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos olutkierroksen jälkeen on edes istumiskunnossa, voi työnnättää itsensä loungekärryillä Christianian hampunhajuiseen kulduurikaupunginosaan, josta löytyy varmaan mieluisia jatsiluolia. Kuningatar Margareetta haluaa VIP vieraille lahjoittaa pahviset kuvallaan varustetut lasinaluset. Niitä saa ottaa siitä kaljaterassialueen bajamajasta. Ollaan kyllä kateellisia noin hienosta matkasta, mutta koitetaan kestää . Luonnollisesti puhutte täydellistä tanskan kieltä. Sehän onnistuu kun puhuu kuuma peruna suussa tai tarpeeksi monta trinkkiä nautittuaan.

        Noinko kateellinen olet kirjoittajien matkasuunnitelmille?

        Brinkkala suunnitteli matkaa saaristoon, aivan ihanan mielikuvan loi istumisesta merenrantakivellä.

        Ramoona kiertää Suomea asuntovaunullaan.ja kertoo kokemuksiaan.

        Demeter suunnittelee matkaa skillania tapaamaan Varkauteen.

        Minä suunnittelen matkaa Köpikseen. Mitä vittuilemisen aihetta minun matkasuunnitelmassa on kuin noin kovasti kiveksiäsi kiristää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olutkierroksen jälkeen on edes istumiskunnossa, voi työnnättää itsensä loungekärryillä Christianian hampunhajuiseen kulduurikaupunginosaan, josta löytyy varmaan mieluisia jatsiluolia. Kuningatar Margareetta haluaa VIP vieraille lahjoittaa pahviset kuvallaan varustetut lasinaluset. Niitä saa ottaa siitä kaljaterassialueen bajamajasta. Ollaan kyllä kateellisia noin hienosta matkasta, mutta koitetaan kestää . Luonnollisesti puhutte täydellistä tanskan kieltä. Sehän onnistuu kun puhuu kuuma peruna suussa tai tarpeeksi monta trinkkiä nautittuaan.

        Liika aurinko ei tee hyvää yli kahdeksankymppisille. Siirry varjoon ja muista juoda paljon vettä, ja jätä nyt olut pois. Aivotoiminnan häiriintyminen jo paistaa ajatuksistasi. Toivottavasti lähelläsi on joku nuorempi ihminen, jolta saat apua.
        Mkr.


      • Anonyymi

        Myös minulla ovat virheet nyt runsastuneet, eilenkin saatuani vastauskirjeeni valmiiksi ystävälleni, huomasin monien kirjaimien puuttuvan, sillä ajatus kulkee nopeammin kuin sormet. Siellä 'heti'-sanastakin puuttui t , joten se oli hei.
        Mutta ei se mitään, selvän saa kuitenkin noin suunnilleen.
        Moi!
        M-e.


    • Kauan jo olen mielessäni pyöritellyt, että tuo varaston ulkoeteisen (ent, leikkimökki) lattia pitäisi pistää uusiksi, kun on ihan laho.
      Tänään se inspiraatio tuli, ei muuta, kun sorkkarauta käteen ja lattia vek.
      Pitänee pojan kanssa käydä lautakaupassa ja laittaa se. Ei se kovin iso homma ole.
      Perhosia lentelee aika paljon. Tänään oli mäkikuismat auenneet.
      Pikkupirtin seinämältä muutaman luonnonmansikan suuhuni sain.
      Vettä niin odotin, ei pisaraakaan tullut. Pilviä kyllä kuljeskeli.
      Joten kasteluhommaa riittää.
      Kurpitsat kasvaa vauhdilla.
      Illemmalla ajattelin sellaiset lenseät löylyt ottaa alasaunalla ja pulahdellä järven syliin.
      Varmaan monet tietävätkin, että lenseät löylyt saa, kun lämmittää kiukaan ovi auki, ettei seinät lämpiä.
      Sellaista joskus kerrottiin, että on tieteellisesti todistettu, jotta 20% ihmisistä on ns. matkustusgeeni, joka kutsuu kulkemaan.
      Minulla sellaista ei ole. Niinpä on matkustelut jäänyt aika vaatimattomiin mittoihin.
      Vain muutamassa maassa pistäytynyt.
      Kotimaan matkailua nuorenpana enimmäkseen harrastimme, se oli sitä asuntovaunuaikaa.
      Noh, aikansa kutakin. Nyt ei ole hinkua minnekään.
      Kotikaupungissani kauppareissulla pistäydyin puistonäyttelyssä.
      Luonnonmateriaaleista tehtyjä teoksia, ihan mielenkiintoisia.

    • No, sain moottorisahani toimintakuntoon, vielä pitää lisätä teräketjuöljy. En minä itse sen kokoamisesta mitään älynnyt, ajoin pienkonehuoltoon. Ihanan kohtelias moottikerhojengiläisen näköinen mies kokosi sen ja ihasteli somaa sahaani. Eikä ottanut edes maksua, no viiden minuutin homma ammattilaiselle.

      Samalla reissulla ostin pelargonioita ja ruusupegonioita. Orvokit alkavat olla kukintansa päässä. Katselin auringonkukkia, hintavia olivat. Tontillani on parikymmentä auringonkukkaa, olen ne siemenestä kasvattanut, neljä vein kaupunkiasunnon pihalle.

      Huomiseksi jää risusavotta. Kuumaa on, mutta tuuli ihanan virkistävää. Tällainen sää on kiva. Lämmintä ja tuulee. Päivälliseksi uusidta perunoista ja vihanneksista soppaa.

      Tulipas taas kehuttua itseäni ja haukuttua muut.😁

      • Anonyymi

        Ole varovainen sen sahan kanssa :), se ei ole lelu.

        Pirre


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ole varovainen sen sahan kanssa :), se ei ole lelu.

        Pirre

        Kiitos Pirre varoituksestasi 😊 Luin tarkkaan ohjekirjan, ostin suojalasit, haalarit hankin jo keväällä sekä yhdet tololut kengät.

        Ei saha iso ole, mutta ei sellainen lelukaan, jota mökkiläisten facessa on kevään ajan naisten leluna hehkuteltu.

        Tietenkään en ala riehumaan, levinneitä metrisiä haapoja ja pihlajoita karsin ja kun pojat tulee kaadamme yhden jo puoliksi katkenneen koivun rannasta.

        Kiva kuulla sinusta 😊 missäs olet luuraillut?


      • korppis kirjoitti:

        Kiitos Pirre varoituksestasi 😊 Luin tarkkaan ohjekirjan, ostin suojalasit, haalarit hankin jo keväällä sekä yhdet tololut kengät.

        Ei saha iso ole, mutta ei sellainen lelukaan, jota mökkiläisten facessa on kevään ajan naisten leluna hehkuteltu.

        Tietenkään en ala riehumaan, levinneitä metrisiä haapoja ja pihlajoita karsin ja kun pojat tulee kaadamme yhden jo puoliksi katkenneen koivun rannasta.

        Kiva kuulla sinusta 😊 missäs olet luuraillut?

        Vinkkinä, sitten kun sahaasi pitää ostaa uusi ketju, osta Stihlin ketju.
        Kaksi kertaa parempi kestävyys.
        Itse kerran ketjua ostaessani, myyjä suositteli tuota, Sen jälkeen en muita ole enää ostanut


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Vinkkinä, sitten kun sahaasi pitää ostaa uusi ketju, osta Stihlin ketju.
        Kaksi kertaa parempi kestävyys.
        Itse kerran ketjua ostaessani, myyjä suositteli tuota, Sen jälkeen en muita ole enää ostanut

        Se on stihin saha, minulla on muitakin stihlin akkukoneita, joten lisäakkuja ei tarvitse hankkia. Huomenna aloitan, kerron sitten jos elossa selviän kuinka kävi😁

        Korppis


    • Hyppäänkin aloituksen perään, kun taas on noita ikävyyksiä etsiviä kerääntynyt viestimään.
      Kaikkien viesteistä en nähnyt mitään hankalaa, mutta on sitten heitä joilla epäusko tai muu vaiva saa ikävyyksiä kirjoittamaan ja jopa näin vanhan ihmisen näkökulmasta jopa rumalla kielenkäytöllä.
      Olen kyllä livessäkin huomannut jopa naisten kielen käytön muuttuneen, minä en saa suustani mitään manausta aikaan, no joku samperi saattaa tulla, mutta ei muuta.
      Sama kuin sekin, ettei vahingossakaan roskat minulta maahan tipu ja harmissani katselen kävellessäni, miten huoletonta on tuo roskaaminen.
      Vielä yksi harmi on purettava, se on tuo Räikköseksi itsensä kuvittelevat, kun yöllä rallittavat, kadut kahta puolta taloa ja ympyrää ajaen pienin välein tämän herätyksen antavat.
      Ainoa lohtu, että talvi tulee, ajot vähenee;)

      Tuo matkasuunnittelukin on aikaan saanut aika älämön, minun luokse sinne torille voivat kaikki nimimerkilliset tulla esittäytymään, ilolla tervehdin;)
      Miksi ei anonyymitkin, jotka tunnistavat, en puraisematta ketään nielaise.
      En jaksa ajatella miksi joillakin on kyky saada kaikesta kina aikaan.

      Brinkkalan mökki vuokraus ajatukset saivat minunkin mieleni nousemaan ja ajattelin tulla samoille maisemille, miten hauskaa olisikin ihan kasvokkain aikaa viettää, varmasti sama fiilinki, mikä kirjoittelussamme on.

      Demeter samat oikeudet kirjoitella kaikilla, jos jollakin jotain hampaankolossa lienee, sille ei mitään mahda.
      Ei kukaan voi sanella tyyliä millä kirjoitamme, suoria ilkeyksiä kuitenkin harvoin, jos ollenkaan.
      Ehkä on niin, että liian vilkas mielikuvitus rivien välejä lukien saa riidat aikaan,
      minä en sitä taitoa omistakaan;)

      Ymmärrän Eliaanalla olevan niin runsas ympäristö, että siellä viihtyy, aina tekemistä löytyy, jää matkat mielestä.
      Järvellä olo voittaa parhaatkin turisti rannat, oma sauna ja siitä vilpoisaan veteen pulahtaminen on sata kertaa parempi.
      Vähän kademielin näitä teidän mahdollisuuksia kesän vietosta mietin, mutta perään lohdutan, olihan joskus minullakin;)

      Eilen muistoja verestin valokuvien kanssa, liimailin albumiin, kun tahtovat kadota ja likaantua irrallaan ollen ja on parempi katsellakin.
      Nykyisin vähemmän noita kuvia enää tuleekaan, kun tietokoneelle voi laittaa ja kännykkäänkin, minulle vaan on tämän pitkän elämän saaneena niitäkin paljon kertynyt.
      Muistin virkistystä sekin on, kun yrittää muistaa ihmiset joita matkallaan on kohdannut.

      Pilviä taivaalla kiertää, näinkö uskallan ulos lähteäkään, no jospa sillä uhalla sitten sataisikin, no puolisen tuntia reissu kestää ja enhän sokerista ole, sanotaan sateen tekevän iholle hyvää;)
      Sadetansseja nyt tanssimaan, ketkä kykenevät;)

      • Anonyymi

        Tänään aloitin päivän jo klo 5.30. Oli niin kuuma, että en jaksanut nukkua pitempään. Aamusella on viileämpää tehdä hommia, joten paneudun mökin siistimiseen. Haluaisin jo kaupunkiin, mutta pelkään, että siellä on vielä kuumempaa ja tukalampaa kuin täällä.
        Surkea tapaus paljastui eilen. Huomasimme oravan hukkuneen sadevesisaaviin. Kuivuus panee eläimet etsimään juotavaa vaarallisisakin paikoista. - Saavi on nyt tyhjä.
        Aamusauna taitaa olla kylpyvalmiina. Lähdenpä löylyttelemään.
        Iloa ja valoa päiväänne, tv. Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tänään aloitin päivän jo klo 5.30. Oli niin kuuma, että en jaksanut nukkua pitempään. Aamusella on viileämpää tehdä hommia, joten paneudun mökin siistimiseen. Haluaisin jo kaupunkiin, mutta pelkään, että siellä on vielä kuumempaa ja tukalampaa kuin täällä.
        Surkea tapaus paljastui eilen. Huomasimme oravan hukkuneen sadevesisaaviin. Kuivuus panee eläimet etsimään juotavaa vaarallisisakin paikoista. - Saavi on nyt tyhjä.
        Aamusauna taitaa olla kylpyvalmiina. Lähdenpä löylyttelemään.
        Iloa ja valoa päiväänne, tv. Mkr.

        Vihjeenä Makrikselle. Saavia ei tarvitse tyhjentää vedestä kunhan laitat siihen kepin pystyyn. Sitä pitkin pudonneet eläimet pääsevät kiipeämään turvaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihjeenä Makrikselle. Saavia ei tarvitse tyhjentää vedestä kunhan laitat siihen kepin pystyyn. Sitä pitkin pudonneet eläimet pääsevät kiipeämään turvaan.

        Hyvää aamupäivää!
        Hiphei hurraa! Yöllä oli vähän satanut ja aamulla ropautti lisää.
        Sateen jälkeen kävin lenkillä. Tällä kertaa kuvasin Pyhän Katariinan kivikirkkoa. Aamulla nuo valot ja varjot luo ihan eri tunnelman. Kiva katsoa kuvat läpi vaikkei säästäisikään. Usein niistä löytyy yksityiskohtia joita silmä ei kuvatessa huomaa.

        SkillaN, kyllä se niin on, että kirjoitusten perusteella tulee tuttuus ja tietämys, että tuohon voi luottaa. Ei ole arvaamaton. Se samanhenkisyys toisten kanssa, toiset jää vieraammiksi.

        Kyllähän siellä saaren kalastajakylässä täytyy kahvilaravintola olla, jonne voi rankkasateella kuumalle kaakaolle tai teelle piipahtaa. Ehkä paikan pitäjä lorauttaa rommia lämmikkeeksi.
        Paikalliset "Pentti Linkolat" ja "Myrskyluodon Maijat" siellä nurkkapöydässä pohtivat myrskyn etenemistä ja tuleeko tuhoja.

        Meillä laitettiin laudanpätkä saaviin, kun sadevettä kerättiin. Se pysyy pinnalla ja oravat ja muut elävät voivat "lainelautailla" saavin reunalle. Saavat tukea nousta ylös.

        Maha murinallaan kertoo, että polttoainetta on annettava.

        Hyvää päivänjatkoa!

        brinkkala


      • Huomentapäivää.
        Ehkä on turha vastailla viestehin, jos näkee/kokee että ymmärtämisen esteeksi tulevat puuttuva yhteinen aaltopituus ja/tai se poliitikasta tuttu "yhteinen tahtotila..))

        Tarkennan nyt kuitenkin paria kohtaa eilisessä viestittelyssä. Minä kuulemma "kosiskelen"samanhenkisiä kirjoittajia yhteiseen tapaamiseen..)) Samoin kuin SkillaN minäkin olisin valmis tapaamaan palstalaisia, jos joku heistä asuisi matkani varrella ja ilmoittaisi halukkuutensa tapaamiseen - tietenkin edellyttäen, ettei se sotkisi kumpaisenkaan valmiita suunnitelmia tai aikatauluja.
        Sellainen otsikointi kuin "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen. Eli suunnitteltu matkani suuntautuisi SkillaNin kotikaupunkiin, jossa minulla on "uutta sukua" miniäni kautta. Ja kun SkillaN asuu siellä, heitimme spontaanisti ilmaan ajatuksen tapaamisesta, kuten tuttujen kanssa usein tehdään.

        Brinkkalan kanssa olen tuntenut "sukulaisuutta", huumorimme tuntuu sopivan yksiin, siksi häntä oli helppo "kosia" yhteisen mieltymyksen pohjalta..))
        Otan lukuun kyllä sen, että kosijalle voi tulla rukkaset, enkä siitä pahastu..))

        Toinen selvennystä vaativa kohta oli mielestäni tuo Anon (?) 17.23. havainto:
        "Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan."
        Että suora hyökkäys olisi poikaa ?..)) Yleensä "peittelen ilkeyttäni" kriittisyyttäni, eri mieltä olemistani, huumorilla, mutta joskus ovat vitsit vähissä. Toinen strategia minulla on ollut ilmaista näkemykseni "yleisellä tasolla" senvuoksi, että se mielestäni antaa kohteelle mahdollisuuden sovittaa kritiikki itseensä tai olla sovittamatta. Se on mielestäni myös vähemmän osoittelevaa eikä kajoa henkilöön samalla tavalla kuin suora hyökkäys, sinä-viesti.

        Kuten sanottu: itsensä selittäminen täällä on keskimäärin turhaa. Me luomme toisesta kirjoittajasta mielikuvan, mikä on mielestämme se ainoa oikea emmekä siitä juuri luovu.
        Siinä mielessä olen samaa mieltä SkillaNin kanssa: mielikuvilla täällä pelataan ja aito kohtaaminen taitaa olla yhtä harvinaista täällä kuin muuallakin. Itse olen sitä täälläkin kohdannut ja se puoltaa kirjoittamista, ainakin niin kauan kuin samanhenkistä väkeä on mukana.
        Nyt täytyy siirtyä muihin tehtäviin.
        Voimia hellepäivän viettoon,
        demeter1


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Huomentapäivää.
        Ehkä on turha vastailla viestehin, jos näkee/kokee että ymmärtämisen esteeksi tulevat puuttuva yhteinen aaltopituus ja/tai se poliitikasta tuttu "yhteinen tahtotila..))

        Tarkennan nyt kuitenkin paria kohtaa eilisessä viestittelyssä. Minä kuulemma "kosiskelen"samanhenkisiä kirjoittajia yhteiseen tapaamiseen..)) Samoin kuin SkillaN minäkin olisin valmis tapaamaan palstalaisia, jos joku heistä asuisi matkani varrella ja ilmoittaisi halukkuutensa tapaamiseen - tietenkin edellyttäen, ettei se sotkisi kumpaisenkaan valmiita suunnitelmia tai aikatauluja.
        Sellainen otsikointi kuin "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen. Eli suunnitteltu matkani suuntautuisi SkillaNin kotikaupunkiin, jossa minulla on "uutta sukua" miniäni kautta. Ja kun SkillaN asuu siellä, heitimme spontaanisti ilmaan ajatuksen tapaamisesta, kuten tuttujen kanssa usein tehdään.

        Brinkkalan kanssa olen tuntenut "sukulaisuutta", huumorimme tuntuu sopivan yksiin, siksi häntä oli helppo "kosia" yhteisen mieltymyksen pohjalta..))
        Otan lukuun kyllä sen, että kosijalle voi tulla rukkaset, enkä siitä pahastu..))

        Toinen selvennystä vaativa kohta oli mielestäni tuo Anon (?) 17.23. havainto:
        "Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan."
        Että suora hyökkäys olisi poikaa ?..)) Yleensä "peittelen ilkeyttäni" kriittisyyttäni, eri mieltä olemistani, huumorilla, mutta joskus ovat vitsit vähissä. Toinen strategia minulla on ollut ilmaista näkemykseni "yleisellä tasolla" senvuoksi, että se mielestäni antaa kohteelle mahdollisuuden sovittaa kritiikki itseensä tai olla sovittamatta. Se on mielestäni myös vähemmän osoittelevaa eikä kajoa henkilöön samalla tavalla kuin suora hyökkäys, sinä-viesti.

        Kuten sanottu: itsensä selittäminen täällä on keskimäärin turhaa. Me luomme toisesta kirjoittajasta mielikuvan, mikä on mielestämme se ainoa oikea emmekä siitä juuri luovu.
        Siinä mielessä olen samaa mieltä SkillaNin kanssa: mielikuvilla täällä pelataan ja aito kohtaaminen taitaa olla yhtä harvinaista täällä kuin muuallakin. Itse olen sitä täälläkin kohdannut ja se puoltaa kirjoittamista, ainakin niin kauan kuin samanhenkistä väkeä on mukana.
        Nyt täytyy siirtyä muihin tehtäviin.
        Voimia hellepäivän viettoon,
        demeter1

        Yksi hyvä puoli minun hajamielisyydessäni on, että en jaksa pitää mielessä suunsoittoa. En myöskään osaa lukea rivien välistä salattuja vihjeitä.ihmettelen aina, kun laahukset viittaavat vuosien takaisiin kirjoituksiin. Pitääkö joku kirjaa keskusteluista? Joskus kun luen jonkun vanhan ketjun, en tunnista edes omia mielenilmaisujani kuin nimimerkistä. Minusta palstamme on jutustelua päivän tapahtumista. Tuttujen kesken.
        Ajatusten vaihtoa.
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi hyvä puoli minun hajamielisyydessäni on, että en jaksa pitää mielessä suunsoittoa. En myöskään osaa lukea rivien välistä salattuja vihjeitä.ihmettelen aina, kun laahukset viittaavat vuosien takaisiin kirjoituksiin. Pitääkö joku kirjaa keskusteluista? Joskus kun luen jonkun vanhan ketjun, en tunnista edes omia mielenilmaisujani kuin nimimerkistä. Minusta palstamme on jutustelua päivän tapahtumista. Tuttujen kesken.
        Ajatusten vaihtoa.
        Mkr.

        Olet oikeassa, Makriina! Hajamielisyydessä on tuo hyvä puoli, siitä itsekin olen ollut hyvilläni. Laitan tämän päivän mietelauseeni tähän:

        Vaik aina ei päivä paista eikä aurinko lämpöään suo,
        annetaan hymyn ja iloisen naurun tuoda lämpöään toisten luo!
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa, Makriina! Hajamielisyydessä on tuo hyvä puoli, siitä itsekin olen ollut hyvilläni. Laitan tämän päivän mietelauseeni tähän:

        Vaik aina ei päivä paista eikä aurinko lämpöään suo,
        annetaan hymyn ja iloisen naurun tuoda lämpöään toisten luo!
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

        Tuonne loppuun haluaisin allekirjoitukseni lisätä, se pääsi unohtumaan, olen Miaelina.


      • Anonyymi
        demeter1 kirjoitti:

        Huomentapäivää.
        Ehkä on turha vastailla viestehin, jos näkee/kokee että ymmärtämisen esteeksi tulevat puuttuva yhteinen aaltopituus ja/tai se poliitikasta tuttu "yhteinen tahtotila..))

        Tarkennan nyt kuitenkin paria kohtaa eilisessä viestittelyssä. Minä kuulemma "kosiskelen"samanhenkisiä kirjoittajia yhteiseen tapaamiseen..)) Samoin kuin SkillaN minäkin olisin valmis tapaamaan palstalaisia, jos joku heistä asuisi matkani varrella ja ilmoittaisi halukkuutensa tapaamiseen - tietenkin edellyttäen, ettei se sotkisi kumpaisenkaan valmiita suunnitelmia tai aikatauluja.
        Sellainen otsikointi kuin "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen. Eli suunnitteltu matkani suuntautuisi SkillaNin kotikaupunkiin, jossa minulla on "uutta sukua" miniäni kautta. Ja kun SkillaN asuu siellä, heitimme spontaanisti ilmaan ajatuksen tapaamisesta, kuten tuttujen kanssa usein tehdään.

        Brinkkalan kanssa olen tuntenut "sukulaisuutta", huumorimme tuntuu sopivan yksiin, siksi häntä oli helppo "kosia" yhteisen mieltymyksen pohjalta..))
        Otan lukuun kyllä sen, että kosijalle voi tulla rukkaset, enkä siitä pahastu..))

        Toinen selvennystä vaativa kohta oli mielestäni tuo Anon (?) 17.23. havainto:
        "Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan."
        Että suora hyökkäys olisi poikaa ?..)) Yleensä "peittelen ilkeyttäni" kriittisyyttäni, eri mieltä olemistani, huumorilla, mutta joskus ovat vitsit vähissä. Toinen strategia minulla on ollut ilmaista näkemykseni "yleisellä tasolla" senvuoksi, että se mielestäni antaa kohteelle mahdollisuuden sovittaa kritiikki itseensä tai olla sovittamatta. Se on mielestäni myös vähemmän osoittelevaa eikä kajoa henkilöön samalla tavalla kuin suora hyökkäys, sinä-viesti.

        Kuten sanottu: itsensä selittäminen täällä on keskimäärin turhaa. Me luomme toisesta kirjoittajasta mielikuvan, mikä on mielestämme se ainoa oikea emmekä siitä juuri luovu.
        Siinä mielessä olen samaa mieltä SkillaNin kanssa: mielikuvilla täällä pelataan ja aito kohtaaminen taitaa olla yhtä harvinaista täällä kuin muuallakin. Itse olen sitä täälläkin kohdannut ja se puoltaa kirjoittamista, ainakin niin kauan kuin samanhenkistä väkeä on mukana.
        Nyt täytyy siirtyä muihin tehtäviin.
        Voimia hellepäivän viettoon,
        demeter1

        Voi sentään. Minulta jää usein nuo väleihin tulleet kommentit lukematta.
        En minä osannut ottaa "kosiskeluna" tuota vinkkauksen pyyntöä, Demeter. Sinähän "dissasit" itsesi samantien kremppasi mainiten. Onhan noita heittoja ollut, Turkuun tuloa, laavuja jne. Minusta ne ovat kuittauksia samanhenkisyydestä, että minäkin voisin noin tehdä.
        Hmmm... kosiskelikohan SkillaNkin mainitsemalla samaan kalastajakylään tulosta ;) Kyllä sinne mahtuu, sen verran troolareita kellui satamalaiturilla ettei ihan yhden mökin kylä ole.

        Varmaan vaikeaa olisi olla "kuittaillematta" verhotusti, kun suoria syytöksiä on tullut.
        Harva haluaa kaiketi avoimesti tukkanuottasille ryhtyä ja varsinkaan Noja-tuolissa.

        brinkkala


      • demeter1 kirjoitti:

        Huomentapäivää.
        Ehkä on turha vastailla viestehin, jos näkee/kokee että ymmärtämisen esteeksi tulevat puuttuva yhteinen aaltopituus ja/tai se poliitikasta tuttu "yhteinen tahtotila..))

        Tarkennan nyt kuitenkin paria kohtaa eilisessä viestittelyssä. Minä kuulemma "kosiskelen"samanhenkisiä kirjoittajia yhteiseen tapaamiseen..)) Samoin kuin SkillaN minäkin olisin valmis tapaamaan palstalaisia, jos joku heistä asuisi matkani varrella ja ilmoittaisi halukkuutensa tapaamiseen - tietenkin edellyttäen, ettei se sotkisi kumpaisenkaan valmiita suunnitelmia tai aikatauluja.
        Sellainen otsikointi kuin "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen. Eli suunnitteltu matkani suuntautuisi SkillaNin kotikaupunkiin, jossa minulla on "uutta sukua" miniäni kautta. Ja kun SkillaN asuu siellä, heitimme spontaanisti ilmaan ajatuksen tapaamisesta, kuten tuttujen kanssa usein tehdään.

        Brinkkalan kanssa olen tuntenut "sukulaisuutta", huumorimme tuntuu sopivan yksiin, siksi häntä oli helppo "kosia" yhteisen mieltymyksen pohjalta..))
        Otan lukuun kyllä sen, että kosijalle voi tulla rukkaset, enkä siitä pahastu..))

        Toinen selvennystä vaativa kohta oli mielestäni tuo Anon (?) 17.23. havainto:
        "Demen veetuilu on aina mahdollisimman peiteltyä Voisihan sitä suoraan piruilla kun siihen kerran halua tuntuu olevan."
        Että suora hyökkäys olisi poikaa ?..)) Yleensä "peittelen ilkeyttäni" kriittisyyttäni, eri mieltä olemistani, huumorilla, mutta joskus ovat vitsit vähissä. Toinen strategia minulla on ollut ilmaista näkemykseni "yleisellä tasolla" senvuoksi, että se mielestäni antaa kohteelle mahdollisuuden sovittaa kritiikki itseensä tai olla sovittamatta. Se on mielestäni myös vähemmän osoittelevaa eikä kajoa henkilöön samalla tavalla kuin suora hyökkäys, sinä-viesti.

        Kuten sanottu: itsensä selittäminen täällä on keskimäärin turhaa. Me luomme toisesta kirjoittajasta mielikuvan, mikä on mielestämme se ainoa oikea emmekä siitä juuri luovu.
        Siinä mielessä olen samaa mieltä SkillaNin kanssa: mielikuvilla täällä pelataan ja aito kohtaaminen taitaa olla yhtä harvinaista täällä kuin muuallakin. Itse olen sitä täälläkin kohdannut ja se puoltaa kirjoittamista, ainakin niin kauan kuin samanhenkistä väkeä on mukana.
        Nyt täytyy siirtyä muihin tehtäviin.
        Voimia hellepäivän viettoon,
        demeter1

        Kommenttini tulkinta meni nyt häneksi, asenteen muutos minua kohtaan lie sinulle ylitsepääsemätöntä.

        "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen."


        Vastaukseni oli anolle 07.07.2021 15:25 🤣


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Kommenttini tulkinta meni nyt häneksi, asenteen muutos minua kohtaan lie sinulle ylitsepääsemätöntä.

        "Demeter suunnittelee matkaa tapaamaan SkillaNia" on mielestäni epätarkka ja tarkoitushakuinen, vihjaa ainakin johonkin suosikkijärjestykseen ja muiden ulkopuolle sulkemiseen."


        Vastaukseni oli anolle 07.07.2021 15:25 🤣

        Outo tapa sinula poimia muiden kirjoittajien kommentteja vastaukseesi jollekin ihan muulle kirjoittajalle. Varsinkin, kun poiminnat näyttäisi olevan omia tulkintojasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa, Makriina! Hajamielisyydessä on tuo hyvä puoli, siitä itsekin olen ollut hyvilläni. Laitan tämän päivän mietelauseeni tähän:

        Vaik aina ei päivä paista eikä aurinko lämpöään suo,
        annetaan hymyn ja iloisen naurun tuoda lämpöään toisten luo!
        °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

        Varmasti noin, Mak-Ris ja Miaelina. Hajamielisyys kunniaan..)) Tuon hajamielisyyden voisi tietysti nähdä myös saavutuksena, että oma mieli toimii tarkoituksenmukaisesti, ei kerää "turhaa" painolastia itselleen, on armollinen itselleen ja muille.

        Taitaa se jossakin määrin olla luonnekysymyskin, analyyttinen mieli on "pakotettu" askartelemaan erilaisten ihmissuhdekiemuroitten kanssa, joissakin kuvioissa se on ollut siunaus, palvellut muitakin, joskus se on ollut pelkkä taakka, lisännyt vain omaa tunnekuormaa.
        Oli miten oli. Kukin taaplaa tyylillään ja luonne-eroille emme kai oikein mitään voi.
        Realistinen tavoite niiden kohdalla taitaisi olla oman sietokyvyn kasvattaminen ja se, että yrittää välttää sellaisia kontakteja joissa yhteisymmärrystä ei löydy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voi sentään. Minulta jää usein nuo väleihin tulleet kommentit lukematta.
        En minä osannut ottaa "kosiskeluna" tuota vinkkauksen pyyntöä, Demeter. Sinähän "dissasit" itsesi samantien kremppasi mainiten. Onhan noita heittoja ollut, Turkuun tuloa, laavuja jne. Minusta ne ovat kuittauksia samanhenkisyydestä, että minäkin voisin noin tehdä.
        Hmmm... kosiskelikohan SkillaNkin mainitsemalla samaan kalastajakylään tulosta ;) Kyllä sinne mahtuu, sen verran troolareita kellui satamalaiturilla ettei ihan yhden mökin kylä ole.

        Varmaan vaikeaa olisi olla "kuittaillematta" verhotusti, kun suoria syytöksiä on tullut.
        Harva haluaa kaiketi avoimesti tukkanuottasille ryhtyä ja varsinkaan Noja-tuolissa.

        brinkkala

        Kiitos brinkkala. Tuntuupa hyvältä kun tulee ymmärretyksi, viesti tulee vastaanotetuksi juuri niin kuin sen tarkoitti. Sielunsiskoilta se sujuu..))


    • Koe suoritettu onnistuneesti. Kaikki jäsenet paikoillaan. Pienet puun alut katkottu moottorisahalla ja trimmerillä puskat siistitty.

      Pieni näpsäkkä moottorisaha, naisen käsiin sopiva. Istun nyt grilliterassilla, tuulee sopivasti, pitänee riisua haalarit ja käydä punkkitestissä huiluttelemalla ihtiään järvessä.

      Ensin kahvia ja hot dog. Kyllä on hyvä mieli, palkkio siitä kun uskaltaa kokeilla ja onnistuu.

    • Paljonpa on tänne tullut kirjoituksia siitä asti, kun viimeksi täällä palstalla pistäydyin.
      Kantaa en ota niihin sen enempää, kuin että jokainen taaplaa tyylillään. Niin minäkin.

      Olen nyt monena torstaina saanut olla paikkakuntani järjestämässä "mummokerhossa". Kaikki oltiin tuntemattomia toisillemme, mutta näitten viikkojen aikana on jo hyvin tutustuttu ja olemme oppineet siinä samassa luonteitten saman- ja erilaisuuden muotoja.
      Mutta vaikka olemme kaikki erilaisista lähtökohdista sinne kerhoon tulleet, niin jotenkin vain meistä on muotoutunut joukko, joka hyväksyy toistensa erilaisuudet ja jopa vastaanvänkäämisetkin olemme ymmärtäneet. Eihän meitä siinä ryhmässä ole kuin kuusi mummoa, mutta monen sorttista elämänkulkua olemme joutuneet käymään.

      Pari kertaa vielä kokoonnumme, joten nyt jo tulee tunne, että toisiamme tulemme kaipaamaan. No, meille ollaan järjestämässä myös uutta ryhmää, jokaisen henkilökohtaisen tarpeen mukaan, joten ehkäpä tulevaisuudessa myös toisiamme tapaamme.

      Tuli vain tästä mieleen, että sopuisa yhteen hiileen puhaltaminen ja toistensa erilaisuuden hyväksyminen antaa erilaisille persoonille oivan tilaisuuden opetella ihmissuhdetaitoja. Pätee varmasti tänne palstallekin.

      Elämän taitoahan joudumme opettelemaan hamaan tulevaisuuteen asti.
      Jonkun viisaan sanoin: annetaan kaikkien kukkien kukkia.
      Hyvää ja mielekästä päivänjatkoa kaikille!

      • Iltapäivää!
        Kyllä nämä hellepäivät jatkuessaan rasittaa. Näin ajattelin aloittaa
        "valituksillani."
        Noja-tuoli viestejähän tulin lukaisemaan. Ne olen huitasten lukaissut.
        Onhan tuolla monensorttista juttua, mutta ei liene syytä suuremmin
        kertailla kun luettavina ovat.
        Skillan mainitsi:"Kaikkien viesteistä en nähnyt mitään hankalaa, mutta on sitten heitä joilla epäusko tai muu vaiva saa ikävyyksiä kirjoittamaan ja jopa näin vanhan ihmisen näkökulmasta jopa rumalla kielenkäytöllä." Sen huomasin minäkin. En esimerkiksi koskaan käytä" voimasanoina"sukupuolielinten kansanomaista nimitystä. Huolimatta siitä,
        että olen luokiteltavissa "rahvaanomaiseksi" vähän koulutettuna "ruumiillisen
        työn tekijänä". Käsilläni olen leipäni hankkinut. En kuitenkaan ole siitä syystä
        itseäni väheksynyt: työ kuin työ kun sen on asiallisesti suorittanut. Kyllä se
        "perkele" voimasanaksi riittää, kun joku äkkiä riipasee tai lankku putoaa
        varpaille. Siitäkin muisto näkyy vuosikymmenien takaa.
        Edellisessä viestissä fiinufuammu hyvin kertoo keskinäisestä sopeutumisesta.
        Hyvää jatkoa, kesä jatkuu!


      • ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Kyllä nämä hellepäivät jatkuessaan rasittaa. Näin ajattelin aloittaa
        "valituksillani."
        Noja-tuoli viestejähän tulin lukaisemaan. Ne olen huitasten lukaissut.
        Onhan tuolla monensorttista juttua, mutta ei liene syytä suuremmin
        kertailla kun luettavina ovat.
        Skillan mainitsi:"Kaikkien viesteistä en nähnyt mitään hankalaa, mutta on sitten heitä joilla epäusko tai muu vaiva saa ikävyyksiä kirjoittamaan ja jopa näin vanhan ihmisen näkökulmasta jopa rumalla kielenkäytöllä." Sen huomasin minäkin. En esimerkiksi koskaan käytä" voimasanoina"sukupuolielinten kansanomaista nimitystä. Huolimatta siitä,
        että olen luokiteltavissa "rahvaanomaiseksi" vähän koulutettuna "ruumiillisen
        työn tekijänä". Käsilläni olen leipäni hankkinut. En kuitenkaan ole siitä syystä
        itseäni väheksynyt: työ kuin työ kun sen on asiallisesti suorittanut. Kyllä se
        "perkele" voimasanaksi riittää, kun joku äkkiä riipasee tai lankku putoaa
        varpaille. Siitäkin muisto näkyy vuosikymmenien takaa.
        Edellisessä viestissä fiinufuammu hyvin kertoo keskinäisestä sopeutumisesta.
        Hyvää jatkoa, kesä jatkuu!

        Pumpulipilviset terveiset täältä Savon puolelta, taivas on todella kuin pumpulilla kuorrutettu.
        Eilen satoi sen verran, että sai maan huutamaan lisää, lisää, eihän pieni sade mitään auta.
        Mustikat ja yleensä metsämarjat voivat tänä kesänä olla hinnoissaan, kun kuivuvat varsiin, kummasti niitä aina vaan joku löytää, kun paikat tietää.
        Helteestä emme kuuleman mukaan eroon pääse vielä tulevana viikollakaan.

        Kyllä tuo työnarvostus on tänäkin päivänä osin kadoksissa, ei kelpaa työ kuin työ, pitää rahaa saada paljon ja helpolla ja siistissä työssä tai toimessa.
        Ennen otettiin työtä siitä mistä sitä tarjottiin ja tehtiin tunnollisesti se vaatimatonkin.
        Työssä opittiin ja ammattinimike tuli työn mukana, kuten ynnämuu kirjoitit.
        Suuria vaatimuksia ei elämä sisältänyt, kunnia asia oli omin voimin selvitä ja saada elämä tukevalle alustalle.
        Työtä oli minunkin nuoruudessa tarjolla, kun ei vaatimuksia korkealle laittanut ja niin sitä oman katon alla on saanut elää, kaiketi loppuun asti.

        Voittehan sitten soitella ja kohdata näiden "mummojen" kanssa myöhemminkin, kun tutuiksi pääsitte, mukavaa tuommoinen kohtaaminen on.
        Olen aika monessa mukaa ollut ja kohdannut myös heitä, joiden kanssa ei automaattisesti suju, mutta eihän pakko ole yrittämistä jättää, tiedä häntä vaikka ymmärrys kasvaisi.
        Ihmissuhteet on myös joskus vaikeita, mutta noinkin käy kuten fiinufammu kerroit.
        Aika merkillistä sekin, että hyvin pian sen tuntemuksen aistii uudesta tuttavuudesta, tämän kanssa pystymme samalle aaltopituudelle.

        Kyllä vaan brinkkala, samalle saunan rapulle olin työntymässä;)
        Onhan se mukava, että voi nähdä itsensä vaikka missä, mahdottomissakin maisemissa.
        Jos tapaamismahdollisuus eteen tulisi, en empisi yhtään, ei se maailman kummajainen olisi, meri-kukka pistäytyi luonani, kun veneilivät meidän kanavalla.

        Mak-Ris ihmettelit, pitääkö joku arkistojen tutkimisista, no en pidä, mutta sen olen huomannut, että kaunat mielessä pysyy ja niillä sitten ikävyyksien kirjo mukana seuraa.
        Olen huomannut hautausmaila nuo laudat vesiastioissa, niissä lukee "oravan pelastuslauta" älä ota pois.

        Tuo selitysten antaminen jokaiseen asiaan on joskus ihan kiusallista, itse on kirjoittavinaan selvällä luettavalla kielellä ( joskin virheitäkin tulee ja niitä voi kysellä), miksi joutuu aina joka sanomistaan selittelemään.
        Olen hyvin ymmärtänyt viestisi demeter ja sanon, että harmi ettei tapaaminen toteutunut, mutta ehkä joskus, jos elinpäiviä riittää.
        Lupa on suunnitella, aina vaan ei onnistu.
        Jospa sinne brinkkalan vuokramökille ainakin ajatuksin matkaamme;)
        Osaisimmepa kaikki lukea vain näkyvillä olevan, mitään rivienväli kirjoituksia tuskin onkaan, on työlästä niitä kirjoittaa ja yhtä työlästä niitä ymmärtää;)

        Miaelina hyvä mietelauseen laittoi, noin se on, hymyä vaan vaikka sydän itkisi;)
        Tyttären loma alkaa ja mökille lähtöni kyseli, jotenkin houkuttaa, mutta toisaalta ei liikkuminen aika hankalaa ja toisaalta passattavaksi en viitsi mennä., ainut ilo olisi kaiketi se uiminen ja onkiminen, no toki yhdessä olokin.
        Katsotaan miten olo ja halu antavat intoa.
        Taivas on tässä kirjottaissa puhdistunut pumpulista ja kaunis sini hohtaa, ennustaen helteistä päivää, mutta vielä vähän viileämpään ehdin kävelyä lähteä tekemään.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Iltapäivää!
        Kyllä nämä hellepäivät jatkuessaan rasittaa. Näin ajattelin aloittaa
        "valituksillani."
        Noja-tuoli viestejähän tulin lukaisemaan. Ne olen huitasten lukaissut.
        Onhan tuolla monensorttista juttua, mutta ei liene syytä suuremmin
        kertailla kun luettavina ovat.
        Skillan mainitsi:"Kaikkien viesteistä en nähnyt mitään hankalaa, mutta on sitten heitä joilla epäusko tai muu vaiva saa ikävyyksiä kirjoittamaan ja jopa näin vanhan ihmisen näkökulmasta jopa rumalla kielenkäytöllä." Sen huomasin minäkin. En esimerkiksi koskaan käytä" voimasanoina"sukupuolielinten kansanomaista nimitystä. Huolimatta siitä,
        että olen luokiteltavissa "rahvaanomaiseksi" vähän koulutettuna "ruumiillisen
        työn tekijänä". Käsilläni olen leipäni hankkinut. En kuitenkaan ole siitä syystä
        itseäni väheksynyt: työ kuin työ kun sen on asiallisesti suorittanut. Kyllä se
        "perkele" voimasanaksi riittää, kun joku äkkiä riipasee tai lankku putoaa
        varpaille. Siitäkin muisto näkyy vuosikymmenien takaa.
        Edellisessä viestissä fiinufuammu hyvin kertoo keskinäisestä sopeutumisesta.
        Hyvää jatkoa, kesä jatkuu!

        Tuo on miehen puhetta, ynnämuu ! Niinkuin sinun puheesi aina on.

        Monissa elämänkuvioissa olen oppinut, että se kuuluisa sydämen sivistys löytyy usein juuri heiltä jotka tekevät työtä käsillään. He osaavat nähdä olennaisen, heidän arvomaailmansa on kohdallaan, heillä on luontaista auktoriteettiä ilman tarvetta esitellä itseään ja saavutuksiaan...


      • SkillaN kirjoitti:

        Pumpulipilviset terveiset täältä Savon puolelta, taivas on todella kuin pumpulilla kuorrutettu.
        Eilen satoi sen verran, että sai maan huutamaan lisää, lisää, eihän pieni sade mitään auta.
        Mustikat ja yleensä metsämarjat voivat tänä kesänä olla hinnoissaan, kun kuivuvat varsiin, kummasti niitä aina vaan joku löytää, kun paikat tietää.
        Helteestä emme kuuleman mukaan eroon pääse vielä tulevana viikollakaan.

        Kyllä tuo työnarvostus on tänäkin päivänä osin kadoksissa, ei kelpaa työ kuin työ, pitää rahaa saada paljon ja helpolla ja siistissä työssä tai toimessa.
        Ennen otettiin työtä siitä mistä sitä tarjottiin ja tehtiin tunnollisesti se vaatimatonkin.
        Työssä opittiin ja ammattinimike tuli työn mukana, kuten ynnämuu kirjoitit.
        Suuria vaatimuksia ei elämä sisältänyt, kunnia asia oli omin voimin selvitä ja saada elämä tukevalle alustalle.
        Työtä oli minunkin nuoruudessa tarjolla, kun ei vaatimuksia korkealle laittanut ja niin sitä oman katon alla on saanut elää, kaiketi loppuun asti.

        Voittehan sitten soitella ja kohdata näiden "mummojen" kanssa myöhemminkin, kun tutuiksi pääsitte, mukavaa tuommoinen kohtaaminen on.
        Olen aika monessa mukaa ollut ja kohdannut myös heitä, joiden kanssa ei automaattisesti suju, mutta eihän pakko ole yrittämistä jättää, tiedä häntä vaikka ymmärrys kasvaisi.
        Ihmissuhteet on myös joskus vaikeita, mutta noinkin käy kuten fiinufammu kerroit.
        Aika merkillistä sekin, että hyvin pian sen tuntemuksen aistii uudesta tuttavuudesta, tämän kanssa pystymme samalle aaltopituudelle.

        Kyllä vaan brinkkala, samalle saunan rapulle olin työntymässä;)
        Onhan se mukava, että voi nähdä itsensä vaikka missä, mahdottomissakin maisemissa.
        Jos tapaamismahdollisuus eteen tulisi, en empisi yhtään, ei se maailman kummajainen olisi, meri-kukka pistäytyi luonani, kun veneilivät meidän kanavalla.

        Mak-Ris ihmettelit, pitääkö joku arkistojen tutkimisista, no en pidä, mutta sen olen huomannut, että kaunat mielessä pysyy ja niillä sitten ikävyyksien kirjo mukana seuraa.
        Olen huomannut hautausmaila nuo laudat vesiastioissa, niissä lukee "oravan pelastuslauta" älä ota pois.

        Tuo selitysten antaminen jokaiseen asiaan on joskus ihan kiusallista, itse on kirjoittavinaan selvällä luettavalla kielellä ( joskin virheitäkin tulee ja niitä voi kysellä), miksi joutuu aina joka sanomistaan selittelemään.
        Olen hyvin ymmärtänyt viestisi demeter ja sanon, että harmi ettei tapaaminen toteutunut, mutta ehkä joskus, jos elinpäiviä riittää.
        Lupa on suunnitella, aina vaan ei onnistu.
        Jospa sinne brinkkalan vuokramökille ainakin ajatuksin matkaamme;)
        Osaisimmepa kaikki lukea vain näkyvillä olevan, mitään rivienväli kirjoituksia tuskin onkaan, on työlästä niitä kirjoittaa ja yhtä työlästä niitä ymmärtää;)

        Miaelina hyvä mietelauseen laittoi, noin se on, hymyä vaan vaikka sydän itkisi;)
        Tyttären loma alkaa ja mökille lähtöni kyseli, jotenkin houkuttaa, mutta toisaalta ei liikkuminen aika hankalaa ja toisaalta passattavaksi en viitsi mennä., ainut ilo olisi kaiketi se uiminen ja onkiminen, no toki yhdessä olokin.
        Katsotaan miten olo ja halu antavat intoa.
        Taivas on tässä kirjottaissa puhdistunut pumpulista ja kaunis sini hohtaa, ennustaen helteistä päivää, mutta vielä vähän viileämpään ehdin kävelyä lähteä tekemään.

        Heh, ehdottomasti SkillaN, brinkkalan vuokramökillä tavataan..)) Ellei muuten niin omissa mielikuvissa...

        Samalla tavalla tutkailen itsekin näitä elämänmenon muutoksia, paljon on saavutettu mutta myös menetetty ja hintaa maksaa osa meistä jo nyt, tulevat sukupolvet myöhemmin. Ihminen ei osaa tyytyä, sanoa: tämä riittää ja kun koko yhteiskunta on valjastettu palvelmaan jatkuvaa taloudellista kasvua, muut vaihtoehdot eivät juuri tule edes mieleen. Tietyt mukavuudet kelpaavat tietysti itsellekin, vaikka hiilijalanjälki pysyykin pienenä..))

        Fiinufammun kuvaus omasta kerhoyhteisöstään oli mieluista luettavaa. Toi mieleeni oman vapaaehtoistyöporukkani, jossa vallitsi samantyyppinen harmonia - niin kauan kuin meidän oma "äiti Teresamme"eli, ja me jäimme "orvoiksi" koronan keskelle. Hänen jälkeensa joukko hajaantui, tuli eriseuraisuutta ja supattelua selän takana.
        Tuosta ja muistakin kokemuksista olen valmis näkemään, että toimivan yhteisön takana on yleensä henkilö jolla on erityinen armolahja - olisiko se poikkeuksellinen avarasydämisyys ? - ja hänen varassaan yhteisö toimii tai lakkaa toimimasta. Ja mitä "näkymättömämpi" tuo keskushahmo on, sitä isompi on hänen vaikutuksensa muihin.
        MInusta tätä voisi hyvin soveltaa myös nojatuoliin, jossa ilmapiiri on (parhaimmillaan) leppoisa, kiinnostunut, kannustava, tilaa antava. Näin olen ainakin itse kokenut.

        Vielä täytyy vähän kehaista näitä "omia" saavutuksia: paneutuminen näihin vallitseviin vaivoihin on tuottanut tulosta: kaksi päivää olen liikkunut - tosin vain sisätiloissa - ilman sauvaa, opetellut kävelemään..)) Ymmärrän, että ilman omaa ponnistusta olisi voinut jättäytyä sauvan/rollaattorin varaan ja tyytyä siihen. Eihän se nyt huonoa ollut sekään, kun palvelu pelasi riittävästi ja tyytyi vähempään, mutta tietysti "kaksijalkaisena" maailma avautuu toisin.
        Katsotaan nyt, tuleeko takapakkia, jaksaako ylläpitää sittenkin aika työlästä treeniä - tämän ikäisenä vai suostuuko jo "pieneen elämään".
        Aina tuota valintaa ei tietenkään voi tehdä. Minun vaivani nyt kuitenkin sattuvat olemaan niitä, mistä vielä voi kuntoutua, aina ei ole niin.
        Mutta jospa nämä valituksenikin vähän vähenisivät jos/kun tilanne jatkuu näin..))
        Kiitos kuitenkin kuulemisesta ja myötämielestä...

        Hyvää päivää kaikille. Vähän lauhkeampi on ilma nyt, mutta tuulenvire puuttuu edelleen. Pärjäillään...
        demeter1


    • Anonyymi

      Katselin säätiedotusta aamusella. Koko maailman lämpötiloista huomasin, että helteinen ilma on levinnyt tasaisesti koko maapallolle. Jäätiköt varmaan sulavat huolestuttavasti. Sanovat, että meret nousevat ja peittävät alavat maat.
      Illalla koko taivas oli punaisena auringon laskiessa. Ilma punersi. Mielenkiintoinen ilmiö, joka ei kuitenkaan siirtynyt kännykkäni ottamaan valokuvaan. Puolen yön aikaan lämpömittarissani oli 18. Harmi, ettei voi nukkua ulkona.
      Kesästä pitää nyt nauttia.
      Voikaa hyvin. - Mkr.
      .

      • Anonyymi

        Kyllä siinä näin käy, että ainakin Alankomaat tulee pian peittymään veden alle. Se on nytkin kanaalien ja patojen varassa oleva meren pinnan alapuolella oleva maa. Sama koskee jossain määrin Suomenkin rannikoita ja monet saarivaltiot hukkuu mereen. Mutta mitäs vanhukset välittää, senkun kieli pitkällä odottaa kun pääsee lentämään ja nopeuttamaan sulamista. Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä näin käy, että ainakin Alankomaat tulee pian peittymään veden alle. Se on nytkin kanaalien ja patojen varassa oleva meren pinnan alapuolella oleva maa. Sama koskee jossain määrin Suomenkin rannikoita ja monet saarivaltiot hukkuu mereen. Mutta mitäs vanhukset välittää, senkun kieli pitkällä odottaa kun pääsee lentämään ja nopeuttamaan sulamista. Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus.

        Ikuisena optimistina tuli mieleen että jos Alankomaat peittyvät veden alle niin alankomaalaiset voivat sitten muuttaa asumaan Grönlantiin joka tulee jäävapaaksi ja paljon asumiskelpoista maata vapautuu ilmastonmuutoksien myötä sieltä missä aikaisemmin oli jäätiköitä, erämaita, sademetsiä....taitaa alkaa kuulostaa dystopialta tosin :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä näin käy, että ainakin Alankomaat tulee pian peittymään veden alle. Se on nytkin kanaalien ja patojen varassa oleva meren pinnan alapuolella oleva maa. Sama koskee jossain määrin Suomenkin rannikoita ja monet saarivaltiot hukkuu mereen. Mutta mitäs vanhukset välittää, senkun kieli pitkällä odottaa kun pääsee lentämään ja nopeuttamaan sulamista. Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus.

        "Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus" ??

        Olipa sinulta "lohduttava" kirjoitus, että me vanhukset tuhoamme lapsemme vedenpaisumukseen? Nyt olisi mahdollisuus opetta heidät uimaan.

        Nyt vain täytyy löytyä uusi "Nooa", joka rakensi laivan ja pelasti kaikki elävät luodut, vai täytyisikö opettaa lapsemme laivanrakennukseen, edes soutuveneen tekemiseen, mutta katoksella, että ei aurinko polta, koska senkinhän uhotaan kuumenevan holtittomasti.

        Toki ymmärsin, kehen nyt halusit viitata/ivailla, mutta yksi "korpinlento" ei maailmaa saastuta. Olihan meillä saman ikäiset miehetkin, mutta minun mieheni "jouti jo pois kuleksimasta", mutta niin joutikin maailmaa pilaamasta, koska meillä oli puulämmitys ja saunakin lämpisi puilla, tosin lämmitykseen oli vielä se öljy varaus, jota me tumpelot perilliset joudumme käyttämään.

        Aina meillekin tuli silloin näitä auto/trukki lavoja, todella hyvää polttopuut, jotka mieheni pilkkoi lämmitykseen.

        No, en sano enempää, mutta toivoisin, että te "korppiksen" arvostelijat siirtyisitte Noja-tuolista tuonne ulko ilmaan, sillä nythän on kesä, joten sielläkin tarkenee.,

        Mutta se voikin olla jo skirib/uhkarohkeaa, että tyttäreni tulee sieltä Suomeen samaan aikaan ja ilmeisesti lentäen, koska Ruotsissa kivitetään kaikkia Tanskan rekkareissa olevia autoja, mukamas.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siinä näin käy, että ainakin Alankomaat tulee pian peittymään veden alle. Se on nytkin kanaalien ja patojen varassa oleva meren pinnan alapuolella oleva maa. Sama koskee jossain määrin Suomenkin rannikoita ja monet saarivaltiot hukkuu mereen. Mutta mitäs vanhukset välittää, senkun kieli pitkällä odottaa kun pääsee lentämään ja nopeuttamaan sulamista. Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus.

        Jos tuohon nyt vielä lisäisi näitä maailmanlopun ennustuksia niin tuolla 60 :lla kirjoitteli mies, joka oli ollut töissä ydinvoimalassa ja näki suuren vaaran meriveden nousussa myös siellä. Samoin veljeni joka työnsä puolesta on vieraillut ydinjätteen loppusijoituspaikoissa katsoi, että sielläkin voi kyteä melkoinen aikapommi.
        Niin, että nyt äkkiä istuttamaan se omapuu kun maailmaloppu on käsillä, kuten Martti Luther kehotti meitä tekemään...))
        Taitaa kyllä olla niinkin, että jos kaikki tiedosssa olevat globaalit uhat tiedostaisimme, emme uskaltaisi istuttaa edes sitä omenapuuta, hakeutua vain jonnekin kalliosuojaan elämään "valoravinnolla", mikä sekin oli eräs trendi takavuosina...

        Niin, että kai se meidän sukupolven päätehtävä voisi olla toivon välittäminen ja ennen muuta sodan kokeneet voivat toimia esimerkkinä siitä, että vaikeistakin oloista selviää, ihminen on sittenkin sitkeä otus ja voi löytää uskomattomia voimia sisimmästään.
        Vai olisimmeko sittenkin meitä isompien voimien varassa ? Ainakin luonto lyö takaisin, näyttää meille oman paikkamme ja pienuutemme ?


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus" ??

        Olipa sinulta "lohduttava" kirjoitus, että me vanhukset tuhoamme lapsemme vedenpaisumukseen? Nyt olisi mahdollisuus opetta heidät uimaan.

        Nyt vain täytyy löytyä uusi "Nooa", joka rakensi laivan ja pelasti kaikki elävät luodut, vai täytyisikö opettaa lapsemme laivanrakennukseen, edes soutuveneen tekemiseen, mutta katoksella, että ei aurinko polta, koska senkinhän uhotaan kuumenevan holtittomasti.

        Toki ymmärsin, kehen nyt halusit viitata/ivailla, mutta yksi "korpinlento" ei maailmaa saastuta. Olihan meillä saman ikäiset miehetkin, mutta minun mieheni "jouti jo pois kuleksimasta", mutta niin joutikin maailmaa pilaamasta, koska meillä oli puulämmitys ja saunakin lämpisi puilla, tosin lämmitykseen oli vielä se öljy varaus, jota me tumpelot perilliset joudumme käyttämään.

        Aina meillekin tuli silloin näitä auto/trukki lavoja, todella hyvää polttopuut, jotka mieheni pilkkoi lämmitykseen.

        No, en sano enempää, mutta toivoisin, että te "korppiksen" arvostelijat siirtyisitte Noja-tuolista tuonne ulko ilmaan, sillä nythän on kesä, joten sielläkin tarkenee.,

        Mutta se voikin olla jo skirib/uhkarohkeaa, että tyttäreni tulee sieltä Suomeen samaan aikaan ja ilmeisesti lentäen, koska Ruotsissa kivitetään kaikkia Tanskan rekkareissa olevia autoja, mukamas.

        Ei kaikki pyöri jonkun korpin ympärillä, kyllä tämä on globaali asia.


      • Anonyymi
        Kristiina23 kirjoitti:

        "Mitäs tulevista polvista, meidän jälkeemme vedenpaisumus" ??

        Olipa sinulta "lohduttava" kirjoitus, että me vanhukset tuhoamme lapsemme vedenpaisumukseen? Nyt olisi mahdollisuus opetta heidät uimaan.

        Nyt vain täytyy löytyä uusi "Nooa", joka rakensi laivan ja pelasti kaikki elävät luodut, vai täytyisikö opettaa lapsemme laivanrakennukseen, edes soutuveneen tekemiseen, mutta katoksella, että ei aurinko polta, koska senkinhän uhotaan kuumenevan holtittomasti.

        Toki ymmärsin, kehen nyt halusit viitata/ivailla, mutta yksi "korpinlento" ei maailmaa saastuta. Olihan meillä saman ikäiset miehetkin, mutta minun mieheni "jouti jo pois kuleksimasta", mutta niin joutikin maailmaa pilaamasta, koska meillä oli puulämmitys ja saunakin lämpisi puilla, tosin lämmitykseen oli vielä se öljy varaus, jota me tumpelot perilliset joudumme käyttämään.

        Aina meillekin tuli silloin näitä auto/trukki lavoja, todella hyvää polttopuut, jotka mieheni pilkkoi lämmitykseen.

        No, en sano enempää, mutta toivoisin, että te "korppiksen" arvostelijat siirtyisitte Noja-tuolista tuonne ulko ilmaan, sillä nythän on kesä, joten sielläkin tarkenee.,

        Mutta se voikin olla jo skirib/uhkarohkeaa, että tyttäreni tulee sieltä Suomeen samaan aikaan ja ilmeisesti lentäen, koska Ruotsissa kivitetään kaikkia Tanskan rekkareissa olevia autoja, mukamas.

        Hyvin muistit, Kristiina, Ranskan Aurinkokuninkaan Ludvig IV: n. lausahduksen! :)

        Ja samoin Nooan arkin tarkoituksen, vanhat historiankirjat muistuivat mieleen minullekin.

        Liian kuumaa on edelleen, onneksi on pariin kertaan aamulla sadellut! :) Heti tulivat esiin värililjojen kruunut.
        Äitienpäiväksi saamani perhosorkidea lilan värisine kukkineen kukkii edelleen.

        Suihku viilensi äsken hyvin. Silti pärjäillään, eikö vain!
        Kaikkea hyvää! t. Miaelina.


      • Anonyymi
        Paloma01 kirjoitti:

        Ikuisena optimistina tuli mieleen että jos Alankomaat peittyvät veden alle niin alankomaalaiset voivat sitten muuttaa asumaan Grönlantiin joka tulee jäävapaaksi ja paljon asumiskelpoista maata vapautuu ilmastonmuutoksien myötä sieltä missä aikaisemmin oli jäätiköitä, erämaita, sademetsiä....taitaa alkaa kuulostaa dystopialta tosin :)

        Grönlanti kuuluu Tanskalle. Suostuuko Tanska ?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Grönlanti kuuluu Tanskalle. Suostuuko Tanska ?

        Miksei suostuisi?
        Paitsi jos Tanskakin olisi jo veden alla, mutta onhan siellä lääniä. Ja hollantilaiset ovat yritteliästä kansaa.


    • Anonyymi

      Hyvää päivää!
      Puolipilvistä ja vaan 28 mittarissa.
      Kävin aamuvarhain uimassa ja sain polkea takaisin auringon ollessa pilvessä. Yökukkujaksiko on alettava.

      Ilmeisesti eläimetkin kärsivät, sillä toisen tuijan varresta oli järsitty. Epäilen jänistä, mikään sorkkaeläin ei oikein pääse. Aiemmin vain pörriäiset ja perhoset vierailleet.

      Saunanrappusille minäkin meidät miellän, löylynlyömiksi ;) Mukavaa on antaa mielikuvituksen muovata mielenmaisemaa ja eihän sitä koskaan tiedä... ;)

      Kyllä ilmastonmuutos huolettaa ja lämpenemistä tapahtuu nyt vauhdilla. Tämmöinen ainutlaatuinen Tellus on annettu meille asuttavaksi ja vähät välitämme pitää siitä huolta. Osa meistä tekee parhaansa, mutta eihän se riitä. Välinpitämättömiä on liikaa. Sama on tuon koronan kanssa. Toiset noudattavat suosituksia viimeisen päälle ja joutuvat kerta toisen perään kärsimään muiden kanssa rajoituksista niiden välinpitämättömien takia.

      Huoh, nyt on kaivettava Miaelinan positiiviset kommentit luettavaksi etten ihan lattianrakoon vaivu.

      Jaksellaan!

      brinkkala

    • Ihanan viileä yö takana, jätin illalla järven puoleisen ikkunan auki, kevyt tuulenhenki puhalteli ylisille. Niemeni pieniä luxusia tuulet helteiden keskellä. Hyttyset ovat hävinneet kuumuuden jatkuessa, nekin vähäiset jotka rantaani eksyy.

      Yölliset värimeret järvellä ja taivaan rannalla ovat kaunista valokuvattavaa  tosin oikeiden sävyjen ikuistaminen kuviin on haasteellista ja kuva voi tarvita editointia.

      Minua ei huoleta ilmastonmuutos. 25-vuotta tällä rannalla enkä ole muutoksia rantamaisemissa havainnut. Vesikin on korkealla. Joskus sateisina kesinä joutuvat juoksuttamaan kajaaninjoen voimalaitoksen kautta yläpuolisia vesiä Oulujärveen.

      Kuumuus vaikuttaa puihin, jotka ovat alkaneet pudottamaan maahan kellastuneita oksia ja lehtiä.

      Eilinen oli tontin kasvuston siivouspäivä. Tänään jatkuu rantaviivassa touhuilu. Samalla puhdistan kivikkopuutarhat, jonka perennat ovat saaneet luonnonkukka "vieraslakeja" sekaansa 😊.

      Olen nyt asustellut yli neljä kuukautta pääsääntöisestii täällä mökillä, mitä nyt joskus yöpynyt kirkolla. 

      Kaukana massoista siis, en halaja ihmispaljouteen, mitä nyt kauppareissuja tehnyt. Vieraita on käynyt, mutta rokotettuja ovat olleet kaikki.

      Mökin pihapiiri on kohentunut huomattavasti, näinä kuivina kauniina päivinä. Avaruutta on tullut puiden kaadoista ja villiintyneiden puiden ja pensaiden karsimisesta. Pojat voivat nyt esteettömästi pelata frisbeegolfia, itsekin tykkään liittyä mukaan pihapeleihin. Sup-lautaakin on tullut kokeiltua ja tietty nämä miesten hommat opeteltua.

      Kyllä kesä on ihanaa aikaa, vettäkin lähellä, joten saan pumpattua sitä pihan istutuksille ja rantatörmän puille 😎, Kukkapotteja upottelen päivittäin vesi-ämpäreihin

      Sipulin varret olen jo silpummut ja pistänyt  rasioissa pakkaseen.Perumat kasvavat vielä, mutta puutarhan tomaatteja syön jo. Mansikkaa se 10 kg pakkasessa, muutkin marjat ostamme.

      Punaherukkaa ja mustaherukkaa tulee jonkun verran. Ilmeisesti joudumme ostamaan lisää.
      No hups..., päivä puolessa nyt aamukahvin keittoon.

      • Anonyymi

        Mitäpä sitä turhaan murehtimaan muista, kun oman persiin paikka pysyy pinnalla . Voihan tämä kesäkin tulla tätä menoa ympäri vuotiseksi, ei talvikortteerista huolta. Ja pojatkin ikuisia lapsia leikkimässä muorin kanssa pihalla, ei edes omia lapsia heillä joiden takia huolta kantaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mitäpä sitä turhaan murehtimaan muista, kun oman persiin paikka pysyy pinnalla . Voihan tämä kesäkin tulla tätä menoa ympäri vuotiseksi, ei talvikortteerista huolta. Ja pojatkin ikuisia lapsia leikkimässä muorin kanssa pihalla, ei edes omia lapsia heillä joiden takia huolta kantaa.

        Onnellisuuden säännöt

        Jotain, mitä tehdä
        joku, joka rakastaa
        jotain, mitä toivoa 🥰

        Immanuel  Kant


    • Päivä melkein puolessa täälläkin ja ihanan lämmin, mutta ei suorastaan helteine päivä istuskella puutarhakeinussa ukkelin kanssa ja ihailla kun kasvimaa on vihreä ja rehevä ja mäkimeirami on täynnä lilanväristä kukkaa ja pörriäisiä ja perhosia kaikki hyvässä sovussa. Salaatit on kasvaneet korkeiksi torneiksi ja korianteri on siementänyt vähän sinne sun tänne ja tilliä ja persiljaakin on vähän siellä sun täällä. Keltainen ja vihreä kesäkurpitsa ovat tekemässä hedelmää, tomaatit kukkivat ja mikä hauskinta, perunanvarsia vähän siellä sun täällä: olemme vaihtaneet perunamaan paikkaa monta kertaa ja aina jäänyt maahan perunoita jotka ovat talvehtineet ja alkaneet kasvamaan uutta vartta. Sipulit ja porkkanat ovat sievissä riveissä, avomaan kurkkua on kolmessa eri paikka, pikkuinen rivi retiisejä. Kavihuoneessa on squashit ja kurpitsat, tomaatit ja putkikurkku hyvässä mallissa. Taidan kirjoittaa tarkat kasteluohjeet miehille jotka jäävät kotitontuiksi kun lähdemme Suomeen ensi viikonloppuna. Parvekkeen kukat, verannan amppelit ja tomaatti ja chili, etupihan kukkaistutukset, kasvihuone, kasvimaa...kaikilla omat edellytyksensä selviytyä yhdeksän päivän poissaolostamme, toipumassa oleva ahkeralissu omenapuussa, sisäkukat lomalla ulkona, parvekelaatikoissa kasvavat kiinanasterit...
      Käväisemme nopeasti Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla sukuloimassa ja kavereita moikkaamassa, mutta mitään tarkempia aikatauluja ei ole tehty siellä oloon: ei ole mitenkään poissuljettua ettemmekö pyörähtäisi Lappeenrannassa myös.

    • Miten viehättävän rönsyilevä ja yllätyksellinen puutarhasi onkaan, Paloma - eläydyn täysin noihin tuoksuihin, väreihin, ääniin ja tunnelmiin. Yrttini sain kuriin keväällä nupukivistä rakennettuun ympyrään, jossa eri lajeille on erotettu kivillä oma sektorinsa. Purimme lastenlasten hiekkalaatikon, ja sen pohja oli sopivan karu yrteille, mitään ei kasva läpi, koska siinä on alunperin jo juurimatto alla. Samoin tehtiin perennapenkeille ja monille muillekin istutuksille, siksi puutarha on ollut aika helppohoitoinen. Kokeilemme myös permaviljelyn tapaan spiraaliksi kivistä ja maa-aineksista rakennettua "kekoa", johon istutin myös samettiruusua ja kylvin kehäkukkaa pikkuvihannesten lisäksi, mutta se on vielä hiukan "vaiheessa" eikä kovin tyylikäs. Mäkimeiramin olen pitänyt erillään kaikista muista, se on niin mahdoton leviämään, mutta erinomainen pölyttäjämagneetti. Nypin kuivattavaksi sen pieniä lehtiä ennen kukkimista, sehän on itse asiassa oreganoa ja sopii hyvin esimerkiksi pizzaan. Salviasta osan annan kukkia, mutta sekin on varalta pidettävä, amoin minttu. Omia perunoita kaipaan, kun hävitimme perunamaan juuri tuosta syystä, että sen paikkaa pitäisi aina vaihdella, loppuu tontti. Tämähän on taajamassa, hiukan vajaat 1500 neliötä ja hedelmäpuut sekä koristekasvit pääosassa. Tyttärellä on isoja mullalla täyettyjä lavakauluksia, joissa hän viljelee jännittäviä lajeja, esimerkiksi monikäyttöistä lehtikaalia ja upeanpunervaa mangoldia.

      Täällä on satanut kahtena päivänä ihan kunnolla, joten ruohonleikkuuta taas on tiedossa , herukat alkavat kypsyä kypsyvät ja ensimmäiset vadelmat poimin juuri jälkkäriksi. Vanhanajan kesäkeitto punaiseen maitoon oli lounaana, sain ystävältä herneen litujakin. Pääosan niistä keitin apposiksi, jotka kasteltiin voisulassa ja riivittiin kuorineen suuhun, vain ruoteet jätetään syömättä. Pensasmustikka näyttää onnistuvan, on vaan paljon myöhäisempi kuin metsämustikat. Saskatoon maistuu jollekkin hyönteislajille, marjat täynnään pistiäisen koloja heti kun alkavat kypsyä. Itsevetävä ruohonleikkuri vaihdettiin vielä helpompaan eli päältä ajettavaan, tasainen loivasti viettävä yhtenäinen nurmikenttä sopii siihen ja nyt on tunkua ruohonleikkuuseen. ;)

      Nyt on vaihteeksi pilvinen päivä, ilma lempeää kuin linnunmaito, olen haahuillut pihatunnelmissa, jotain ohmennen nyppinyt, pienet oksasakset sentään kädessä. Huomenna on taas meripäivä, kun mennään seuraamaan meripartiolaisen optimistijollailua. Suppilautamestareita ovat kaikki, minäkin polvillani jo meloskelen. Ulompana käydään virkistävillä uinneilla, veneen perässä kulkevalta kumiveneeltä kellahdetaan veteen tai laskeudutaan suoraan uimaportaita pitkin, se vaan vaatii aikalailla voimia. Sinilevälauttojakin pääsee ulapalle karkuun, ja onneksi tuuli ne välillä hajottaa rannoiltakin. Kyllähän nämä piha- ja vesileikit kuuluvat kaikenikäisille, ja onhan tästä kesän lämmöstä ja kauneudesta lupa nauttia, vaikka huolta maapallon kestävyydestä kantaakin.

    • Pikkupuuhissa päivät kuluvat. Taukoja tarvii pitää tämän sään takia etenkin.
      Tänään oli vähän helpompi, kun mittari nousi vaan 24 asteeseen ja iltapäivällä tuli pilven harsoa taivaalle.
      Uimassa käydessä huomasin, että ranta-alpi rupeaa kukkiaan aukaisemaan.
      Tuli mieleen tuosta Nooan arkista, että taannoin tuli telkasta dokumentti, jossa kerrottiin, että Nooan arkin teko-ohjeet olivat löytyneet.
      Oli 5 jalkapallokentän kokoinen ja muodoltaan pyöreä.
      No eihän sillä mihinkään tarvinnut ohjastaa, pysyä vaan veden pinnalla.
      Ensi kuussa uutta ihmistä odotellaan ja eilen tuli tieto, että seuraava on tulossa maaliskuussa.
      Sitten on molemmilla vanhemmilla lapsenlapsillani kaksi.
      Huomenissa pitää lähteä ruokakaappia täydentämään, kukat kastella kotona ja posti katsoa, kuten tavallisestikin.
      Yritetään pärjäillä, vaikkei kuulemma helteille loppua näy.
      No kyllä sekin aika tulee.

      • Huomenta lauantaiaamuun, hieman harmaalta näyttää, mutta tuskin se sateeksi kuitenkaan.
        Torille suuntaan heti aamusta ja sitten jatko vähän ostosten mukaan.
        Kaksikymmentäkaksi astetta mittarissa ja varmaan lähemmäs kolmeakymmentä illalla, joten
        ei palele;)

        Eliaanalla suku lisääntyy, hyvä asia, kyllä niitä lapsia kovasti kaipaa suomen talous ja yleensä suomalaisien kansana pysyminen.
        Yksinäinen on olo perheen ainoalla lapsella, sisarukset on rikkautta, minun ja siskoni välillä oli liki kymmenen vuotta, väliin ainoa lapsen elämää elin, ei kovin vahva side muodostunut.

        Ramoona ja Paloma puutarhan kasvujaan esitteli, on se ihan asia, kun voi kasvamista seurata omassa pihassa ja satokin taatusti tuoretta minkä maasta ottaa.
        Hyttyset on todella hävinneet ja keltaisia lehtiäkin puissa, tasapainon vuoksi sadetta olisi välillä saatava tai kuolema tulee muillekin elollisille kuin hyttysille.


        Mak-Ris heitti kauhukuvan vedentäyttämästä maailmasta, mikä taitaa tämän ilmaston lämpiämisen myötä olla mahdollistakin, onko se tosiaan joku Nooan arkin aikainen tapahtuma tulossa, kaikki koronat ja muut vitsaukset saattavat olla tämän päivän Nooan arkin kaltainen, ihmisiä kuolee ja tauti eikun lisääntyy.
        Ihmisten tottelemattomuus sen aikaan saa.

        Demeter mainitsit nuo sodan muistot ja niiden kertomiset, olen ollut aina sitä mieltä, että historia on tunnettava, mutta eipä tämän päivän ihminen jaksa kuunnella, jos jotain yrittää selittää, tyrmäys yleensä, no se oli silloin.
        Sodan ja sen jälkeisen ajan kokeneet yrittävät saada uskomaan ne vaikeudet ja myös sen, että ponnistelut kaikkien kohdalla tuottaa tulosta, myös näiden sairauksien.
        Toivoa on sinullakin, kun nyt jo jaksat ilman keppiä taivaltaa, siitä se onnistuu, sitkeällä yrittämisellä ja sanotaan, että liike on lääke, sitä minäkin yritän joka aamu ponnistaa pienellä lenkilläni.

        Brinkkala ajatuskin siitä saunan rapulla istumisesta hyvän mielen aikaan saa, miten iso ilo olisikaan jos todella näin voisi olla, no haaveilla pitää, jaksaa paremmin tämän arjen.

        Saman toivotuksen ilmaan heitän, että jokainen moittiva viesti saisi jäädä esiin tulematta.
        Ymmärrän, kun joku aina vähän kysymyksen tai arvoituksen jostakin asiasta laittaa, mieli tekee samaan sävyyn vastata.
        Hillintää ja mietintää ja paras olisi menneet unohtaa, onhan sitä syytä monasti myös kaikissa, aina ei sanojaan osaa ymmärrettävään muotoon laittaa.

        Tähän jätän nyt minäkin, liekö tullut sanottua jotain ei toivottua, mutta tehty mikä tehty, kärsin seuraukset;)
        Voikaa hyvin kuumuudesta huolimatta ja muistakaa ruokailla, useinhan helle myös ruokahalut vie, tärkeä asia ainakin näin tällä iällä kulkevalle, samoin juominen.


      • Anonyymi
        SkillaN kirjoitti:

        Huomenta lauantaiaamuun, hieman harmaalta näyttää, mutta tuskin se sateeksi kuitenkaan.
        Torille suuntaan heti aamusta ja sitten jatko vähän ostosten mukaan.
        Kaksikymmentäkaksi astetta mittarissa ja varmaan lähemmäs kolmeakymmentä illalla, joten
        ei palele;)

        Eliaanalla suku lisääntyy, hyvä asia, kyllä niitä lapsia kovasti kaipaa suomen talous ja yleensä suomalaisien kansana pysyminen.
        Yksinäinen on olo perheen ainoalla lapsella, sisarukset on rikkautta, minun ja siskoni välillä oli liki kymmenen vuotta, väliin ainoa lapsen elämää elin, ei kovin vahva side muodostunut.

        Ramoona ja Paloma puutarhan kasvujaan esitteli, on se ihan asia, kun voi kasvamista seurata omassa pihassa ja satokin taatusti tuoretta minkä maasta ottaa.
        Hyttyset on todella hävinneet ja keltaisia lehtiäkin puissa, tasapainon vuoksi sadetta olisi välillä saatava tai kuolema tulee muillekin elollisille kuin hyttysille.


        Mak-Ris heitti kauhukuvan vedentäyttämästä maailmasta, mikä taitaa tämän ilmaston lämpiämisen myötä olla mahdollistakin, onko se tosiaan joku Nooan arkin aikainen tapahtuma tulossa, kaikki koronat ja muut vitsaukset saattavat olla tämän päivän Nooan arkin kaltainen, ihmisiä kuolee ja tauti eikun lisääntyy.
        Ihmisten tottelemattomuus sen aikaan saa.

        Demeter mainitsit nuo sodan muistot ja niiden kertomiset, olen ollut aina sitä mieltä, että historia on tunnettava, mutta eipä tämän päivän ihminen jaksa kuunnella, jos jotain yrittää selittää, tyrmäys yleensä, no se oli silloin.
        Sodan ja sen jälkeisen ajan kokeneet yrittävät saada uskomaan ne vaikeudet ja myös sen, että ponnistelut kaikkien kohdalla tuottaa tulosta, myös näiden sairauksien.
        Toivoa on sinullakin, kun nyt jo jaksat ilman keppiä taivaltaa, siitä se onnistuu, sitkeällä yrittämisellä ja sanotaan, että liike on lääke, sitä minäkin yritän joka aamu ponnistaa pienellä lenkilläni.

        Brinkkala ajatuskin siitä saunan rapulla istumisesta hyvän mielen aikaan saa, miten iso ilo olisikaan jos todella näin voisi olla, no haaveilla pitää, jaksaa paremmin tämän arjen.

        Saman toivotuksen ilmaan heitän, että jokainen moittiva viesti saisi jäädä esiin tulematta.
        Ymmärrän, kun joku aina vähän kysymyksen tai arvoituksen jostakin asiasta laittaa, mieli tekee samaan sävyyn vastata.
        Hillintää ja mietintää ja paras olisi menneet unohtaa, onhan sitä syytä monasti myös kaikissa, aina ei sanojaan osaa ymmärrettävään muotoon laittaa.

        Tähän jätän nyt minäkin, liekö tullut sanottua jotain ei toivottua, mutta tehty mikä tehty, kärsin seuraukset;)
        Voikaa hyvin kuumuudesta huolimatta ja muistakaa ruokailla, useinhan helle myös ruokahalut vie, tärkeä asia ainakin näin tällä iällä kulkevalle, samoin juominen.

        Taas on aamuinen kirjoitukseni poissa, vaikka näin sen ketjussa ihan ok. Mastot ovat kaukana, viesti kulje.

        Eipä minun tpahtumissani juuri kerrottavaa olekaan, terv. Mkr.


    • Anonyymi

      Tuvassa on viileämpää kuin ulkona. Olen varannut trimmerin portaan viereen tarkoituksella mennä kaatamaan lupiinin varret. Mutta aikomukseksi jää. Mökki on mäntymetsän ympäröimä. eikä tuulen häivää. Paahtuu sinne.
      Yöllä on saunapolulla käyty taistelu elämästä ja kuolemasta. Haukka varmaan voitti, koska polulla on kasa höyheniä jäljellä. Harmaita. Mikä uhri on mahtanut olla lintujaan?
      Historiasta mainitsit. Suomi on korkealla Pisatutkimuksissa, enkä ihmettele. Seurasin amerikk. tositv:tä, jossa amissiyhteisöön kuuluvilta kyseltiin historiatietoja. Aikuinen neitokainen ei tiennyt yhtäkään sotaa. Maailmansodat tuntemattomat. Orjuudesta tai USA: n itsenäistymisestä ei mitään tietoa.
      Karmeaa ajatella, että uskonnolliset yhteisöt kieltävät jäseniltään kaiken tiedon ja pitävät opiskelua vääränä. Suomessakin tätä esiintyy, mutta lukutaito on täällä jokaisella.
      Tumpelo minä sain sätkyn, kun yritin avata muovisen vesipullon. Ei auennut korkki millään, ja ohut muovipullo painui kasaan ja alkoi vuotaa. Haloo, valmistajat!
      Tietysti nyt joku sanoo, että olisi pitänyt niin ja niin . . . ja sillä tavalla korkki avautuu. Joo, kumoan Pisatutkimuksen tulokset. Älli ei riitä edes kierrekorkkiin.

      Kuitenkin tunnen itseni hyväonniseksi. Ei tarvitse palella ja polvi on kunnossa. (Myötätuntoinen tervehdys sinulle, Demeter).
      Minulla on kaikki hyvin.
      Mkr.

      • Terveiset kuumalta kauppareissulta!
        Kasseja parkkipaikalta raahatessa tuli olo , että kohta en enää yhtään askelta jaksa, mutta niin vain sisulla pääsin kotiin. Ja kun sain kassit purettua ja tavarat kaappiin, niin kylmään suihkuun oli mentävä het'siltään!
        . Minä olen vain pari kertaa kuukaudessa käynyt ruokaostoksiila, nyt vielä lisää sitä menoa siirtänyt, kun sentään jotain on kaapin perältä syötävää löytänyt, mutta taisipa nyt olla se kuumin päivä näillä maisemilla ja laiskuus kostautuu.
        No, kävihän minulle taas kutsu sinne pojan saareen, mutta en luvannut lähteä, kun paljon oli porukkaa sinne tulossa ja pieniä lapsosiakin monta alle kouluikäistä.
        Niin vaan olen itsestäni huomannut, että ei enää jaksa seurustella suuressa joukossa, kuulo tekee tepposensa ja sanoista ei saa selvää, joten parempi on täällä kotosalla huokailla kuumuuden keskellä. Onhan minulla onneksi täällä ilmapuhallin, joka vähän vilvoittaa.
        Mutta nautittava on nyt tästä lämmöstä, eihä sitä ikuisuuksiin kestä!


      • Anonyymi
        fiinufammu kirjoitti:

        Terveiset kuumalta kauppareissulta!
        Kasseja parkkipaikalta raahatessa tuli olo , että kohta en enää yhtään askelta jaksa, mutta niin vain sisulla pääsin kotiin. Ja kun sain kassit purettua ja tavarat kaappiin, niin kylmään suihkuun oli mentävä het'siltään!
        . Minä olen vain pari kertaa kuukaudessa käynyt ruokaostoksiila, nyt vielä lisää sitä menoa siirtänyt, kun sentään jotain on kaapin perältä syötävää löytänyt, mutta taisipa nyt olla se kuumin päivä näillä maisemilla ja laiskuus kostautuu.
        No, kävihän minulle taas kutsu sinne pojan saareen, mutta en luvannut lähteä, kun paljon oli porukkaa sinne tulossa ja pieniä lapsosiakin monta alle kouluikäistä.
        Niin vaan olen itsestäni huomannut, että ei enää jaksa seurustella suuressa joukossa, kuulo tekee tepposensa ja sanoista ei saa selvää, joten parempi on täällä kotosalla huokailla kuumuuden keskellä. Onhan minulla onneksi täällä ilmapuhallin, joka vähän vilvoittaa.
        Mutta nautittava on nyt tästä lämmöstä, eihä sitä ikuisuuksiin kestä!

        Fiinufammu, kyllä kannattaakin miettiä mennäkö kutsuille vai ei, varsinkin jos oman alueen ilmaantuvuusluku on suuri, kuten meillä Uudellamaalla, sillä kouluikäisillä ei ole rokotuksia vielä.
        Minä vielä painin mielessäni sukulaismiehen lähestyviin hautajaisiin lähtemistä, sillä siellä ilmaantuvuusluku on matala.
        Kovasti on silti puhelinkekusteluissa kehoitettu tulemaan, niinpä ilmoittauduin jo sinä päivänä, kun se viimeistään piti tehdä.
        Ja kyyti oli ilmainen, kunhan vain istua tökötän autossa. The time will shouw.
        - Kaikkiea hyvää Noja-tuolin ystäville! toiv. Miaelina.


      • Anonyymi

        Kummallista, kadotettu kirjoitus ilmaanrui ketjuun yllättäen. No parempi myöhään . .
        Mkr.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kummallista, kadotettu kirjoitus ilmaanrui ketjuun yllättäen. No parempi myöhään . .
        Mkr.

        Kommentin ilmestyminen palstalla voi kestää jopa 10 minuuttia, vaikka lähettäessäsi näet sen nenäsi edessä.


    • Jopas nyt, minäkin käväisin torilla. Taisin olla lähes ainut maskillinen vaikka porukkaa oli runsaasti paikalla. Runoviikon antia torin lavalla oli ollut serkkutyttö seuraamassa entisen naapurin tytön kanssa. Entinen naapurinpoikakin oli ollut heidän seurasssaan. Olisi ollut kiva tavata, en ole nähnyt häntä sitten lapsuusvuosien.

      Valittelin runoviikon ohjelmien aikatauluja liian varhaisia meikäläiselle aamupäivästä alkavat toritapahtumat.

      Kävin tervehtimässä vanhaa tuttavaani, joka jaksaa vielä kirpparia pitää. Ostin kauniit kullatut (hopeia pohjaiset) korvakorut, ne eivät olleet kierrätyskamaa vaan uudet.

      Viime yö meni hyvin, järveltä tullut pieni tuulenväre piti ylisen viileänä. Puolen yön maissa juoksentelin kuvaamassa yöllistä järveä ja lahden oranssin punaista auringonlaskua. Makriina kertoi lintujen välisestä taistosta, josta jäi vain höyheniä. Minä puolestani ihastelin ikkunasta metsähiirtä, joka siisti grilliterassin lattiaa.

      Nyt ei liikahda lehtikään, puolipilvistä, painostava ilman ala. Ei ihme, että kaupunkireissun jälkeen väsytti, joten kömmin tänne ylisille huilaamaan.

      Josko päikkärit ottaisin, tänään ei töitä tehdä, olen vain ja makoilen.

      • Anonyymi

        Nuo rotat ja hiiret sikiää epähygieenisissä oloissa. Näköjään jossain käytetään jätteiden käsittelyssä , kun kunnallistekniikka puuttuu. Kyllä ne ulostaakin siellä missä syövät. Varsinkin näin kuumalla bakteerit leviää ilmankin kautta, sitten seuraavana päivänä samalla paikalla ihmiset syö. Hyi olkoon!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nuo rotat ja hiiret sikiää epähygieenisissä oloissa. Näköjään jossain käytetään jätteiden käsittelyssä , kun kunnallistekniikka puuttuu. Kyllä ne ulostaakin siellä missä syövät. Varsinkin näin kuumalla bakteerit leviää ilmankin kautta, sitten seuraavana päivänä samalla paikalla ihmiset syö. Hyi olkoon!

        Tietoisku..🤣

        Metsähiirien elinympäristönä on kangasmetsät, lehtomaiset sekametsät ja pensaikkoiset niityt. Suomessa metsähiirtä tavataan maan etelä- ja keskiosissa.

        Metsähiiri ei ole rotta.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Tietoisku..🤣

        Metsähiirien elinympäristönä on kangasmetsät, lehtomaiset sekametsät ja pensaikkoiset niityt. Suomessa metsähiirtä tavataan maan etelä- ja keskiosissa.

        Metsähiiri ei ole rotta.

        Eräitten kaupunkiin muuttaneiden maalaisten perusluonteeseen kuuluu, että on hienoa, kun ei tiedä maalaisuudesta mitään. Paremman väen ei kuulu tietää, että metsähiiri ei ole rotta. Hyi olkoon, se on jyrsijä joka tapauksessa. Kuten oravakin. Kuten majava. Rottia kaikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eräitten kaupunkiin muuttaneiden maalaisten perusluonteeseen kuuluu, että on hienoa, kun ei tiedä maalaisuudesta mitään. Paremman väen ei kuulu tietää, että metsähiiri ei ole rotta. Hyi olkoon, se on jyrsijä joka tapauksessa. Kuten oravakin. Kuten majava. Rottia kaikki.

        Olkoon mikä jyrsijä tahansa, niin tauteja levittää eikä kuulu ruokailupaikoille. Myyräkuume on jopa vaarallinen. Jos ulkona tiskaa, mihin heitetään tiskivedet, niihin jää ruuan ja pesuaineen jäämiä ja valuvat sitten veteen. Jos säästää likaiset astiat vietäväksi oikeaan tiskikoneeseen, kyllä sekin hygieniahaitta on kun lojuvat kärpästen syöttinä haisemassa.. Ulkona asyöminen on riski myös sen takia, että linnut käy nokkimassa muruja ja paskoo siihen ruuanteko ja syöntipaikoille. Jotkut syöttää oraviakin kesäpaikallaan. Kyllä terve eläin hankkii luonnosta ruokansa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olkoon mikä jyrsijä tahansa, niin tauteja levittää eikä kuulu ruokailupaikoille. Myyräkuume on jopa vaarallinen. Jos ulkona tiskaa, mihin heitetään tiskivedet, niihin jää ruuan ja pesuaineen jäämiä ja valuvat sitten veteen. Jos säästää likaiset astiat vietäväksi oikeaan tiskikoneeseen, kyllä sekin hygieniahaitta on kun lojuvat kärpästen syöttinä haisemassa.. Ulkona asyöminen on riski myös sen takia, että linnut käy nokkimassa muruja ja paskoo siihen ruuanteko ja syöntipaikoille. Jotkut syöttää oraviakin kesäpaikallaan. Kyllä terve eläin hankkii luonnosta ruokansa.

        Ei voi olla totta, että myyräkuume iskee kun tiskaa astioita ulkona. 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olkoon mikä jyrsijä tahansa, niin tauteja levittää eikä kuulu ruokailupaikoille. Myyräkuume on jopa vaarallinen. Jos ulkona tiskaa, mihin heitetään tiskivedet, niihin jää ruuan ja pesuaineen jäämiä ja valuvat sitten veteen. Jos säästää likaiset astiat vietäväksi oikeaan tiskikoneeseen, kyllä sekin hygieniahaitta on kun lojuvat kärpästen syöttinä haisemassa.. Ulkona asyöminen on riski myös sen takia, että linnut käy nokkimassa muruja ja paskoo siihen ruuanteko ja syöntipaikoille. Jotkut syöttää oraviakin kesäpaikallaan. Kyllä terve eläin hankkii luonnosta ruokansa.

        "Jotkut syöttää oraviakin kesäpaikallaan. Kyllä terve eläin hankkii luonnosta ruokansa."

        Aivan uutta tietoa minulle sieltä Hesan "Punavuoren lasikuvun alta", että kaikkia hiiriäkin täytyisi varoa?

        Voi "pysä jysäys", kuinka me olemme maalaistaloissa edes eläneet, kun piimäpurnukassa uiskenteli russakat ja kärpäset piirittivät ruokamme.

        Nyt on kaikenlaista allergiaa lapsilla, mutta ei minulla, joka lapsena joskus menin navettaan nukkumaan lehmien luokse, sillä se oli niin rauhoittavaa.

        Nythän on hienoa mennä maksua vastaan johonkin "retriittiin" , mukamas hiljentymään, kun voisi mennä vain metsään ja kokea, mikä rauha sielläkin on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo rotat ja hiiret sikiää epähygieenisissä oloissa. Näköjään jossain käytetään jätteiden käsittelyssä , kun kunnallistekniikka puuttuu. Kyllä ne ulostaakin siellä missä syövät. Varsinkin näin kuumalla bakteerit leviää ilmankin kautta, sitten seuraavana päivänä samalla paikalla ihmiset syö. Hyi olkoon!

        Epäterveellistä, epähygieenistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olkoon mikä jyrsijä tahansa, niin tauteja levittää eikä kuulu ruokailupaikoille. Myyräkuume on jopa vaarallinen. Jos ulkona tiskaa, mihin heitetään tiskivedet, niihin jää ruuan ja pesuaineen jäämiä ja valuvat sitten veteen. Jos säästää likaiset astiat vietäväksi oikeaan tiskikoneeseen, kyllä sekin hygieniahaitta on kun lojuvat kärpästen syöttinä haisemassa.. Ulkona asyöminen on riski myös sen takia, että linnut käy nokkimassa muruja ja paskoo siihen ruuanteko ja syöntipaikoille. Jotkut syöttää oraviakin kesäpaikallaan. Kyllä terve eläin hankkii luonnosta ruokansa.

        Entä Helsingissä lokit...


    • Illankorvaa taas täältä maaseudun rauhasta.
      Tulin juuri alamökiltä kissani kanssa tänne vanhalle mökille.
      Nyt on satanut tänään roppakaupalla. Tuossa illalla ukkonen ärhenteli ympäriinsä, päälle ei tullut. Yli tunti kului, että koko ajan jyly kuului.
      Kun ilmat rauhoittuivat lähdin kalaan.
      Yhden hauen sain, vaaka näytti 700 gr, joten ei suuren suuri.
      No alhaalla sitten saunan lämmittelin ja uimassa pari kertaa kävin.
      Ei ole muistissani, että näin lämmintä vesi olisi ollut koskaan.
      Rantapolulla, kun menin niin miltei musta kyykäärme siinä kiemuralla makasi.
      Äkkiä hävisi pöpelikköön, kun minut huomasi.
      En minä niitä pelkää, pitää vain katsoa eteensä, ettei yllätä.
      Kun puhutaan ettei ole perhosia ei pörriäisiä, näyttää mielestäni siltä, että säästä se aika paljon johtuu. Nyt kun on näin lämmintä ollut niin kyllä ainakin täällä on molempia.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe