Kasviperäiset öljyt edistävät liikalihavuutta

Anonyymi

81

538

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oliiviöljyssä ei muistaakseni ole kovinkaan paljon omega kuutosta.

      Tuo tutkimus oli hiirikoe, ei ihmiskoe.

      • Anonyymi

        Muistat väärin. Oliiviöljyssä omega-kuutosta on 10,4g/100g, omega-kolmosta siinä ei juuri olekaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Muistat väärin. Oliiviöljyssä omega-kuutosta on 10,4g/100g, omega-kolmosta siinä ei juuri olekaan.

        10% linolihappoa kasviöljyssä on varsin vähän. Auringonkukkaöljyssä sitä on 70%. Rypsiöljyssäkin 20%.


    • Anonyymi

      Artikkelin viimeinen kappale:

      ”The next step should involve studies to investigate whether high omega-6 levels have a similar impact on body weight in humans.”

    • Anonyymi

      Kaikki mikä sisältää runsaasti kaloreita edistää liikalihavuutta.
      Ikiliikkujaa ei ole vielä(kään) keksitty.

    • Anonyymi

      Kanannahkamiehen tarinatuokio: "Omega-6 on erityisesti kasviöljyissä piilevä rasvahappo, sitä on runsaasti jalostetuissa ruuissa, roskaruuissa sekä säilöntäöljyssä (eng: Olive Oil). "

      Opettele paremmin englantia, koska sitä haluat aina käyttää. Lamppuöljy ei ole lentokerosiini tai aviation fuel, pähkinä ei ole oravanruoka, siemen ei ole variksenruoka eikä oliiviöljy ole tonnikalojen säilöntäöljy. Abba säilöö tonnikalat aina auringonkukkaöljyyn tai veteen, ellei liemi ole maustettua. Ymmärrätkö?

      Kaikki rasva ja öljy lihottavat liikaa nautittuina, aivan kuten useimmat elintarvikkeet liikaa nautittuina. Rasvan ja öljyn ongelma on korkea energiasisältö, ja sen vuoksi niitä pitää nauttia kohtuudella. Jos henkilö nauttii rasvaisen 200-grammaisen naudanlihapihvin, hän saa siitä 40 grammaa rasvaa, ja siihen maustevoi 15 grammaa päälle. Tuo vastaa puolta desilitraa ruokaöljyä pullon suusta. Eikö olekin kummallista?

      Oliiviöljyssä on 12 % tyydyttyneitä, 70 % kertatyydyttymättömiä sekä vain 14 % monityydyttymättömiä rasvahappoja. Oliiviöljyssä on runsaasti tokoferoleja ja fenoleja, polyfenoleja, fenolihappoa ja steroleja. Miksi sotket oliiviöljyn sekä ko. tutkimuksen toisiinsa, sillä oliiviöljy on erityinen kertatyydyttymättömien rasvahappojen lähde?

      Suomalainen saa parhaiten omega-3:sta rypsiöljystä ja camelinaöljystä sekä tietenkin kalasta ja kalaöljystä. Omega-3:sen nauttiminen kohtuudella on terveyttä edistävä teko.

      Ensi kerralla puhut sitten totta, jooko, ja teetetyt testit ihmisillä, eikä hiirillä. Voisit myös tarinoida erikseen ja väitellä keskenäsi kanannahkojen ja kaalin paremmuudesta.

    • Anonyymi

      Tässä tutkimuksessa https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5026673/ selvitettiin omega-6- ja omega-9-rasvahappopitoisten ruokavalioiden vaikutuksia lisääntymisprosessiin. Rasvainen ruokavalio vähensi jälkeläisten lukumäärää, raskauden kestoa ja johti enneaikaisiin synnytyksiin. Omega-9-rasvahapot siirsivät jälkeläisten sukupuolen naissukupuolisiin painottuvaksi.

      • Anonyymi

        Mites hiiret voivat tänään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mites hiiret voivat tänään?

        Eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä, erittäin laajassa käytössä. Ne ovat kustannustehokkaita, ja tietynlaisia testejä ei saa suorittaa ihmisillä lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä, erittäin laajassa käytössä. Ne ovat kustannustehokkaita, ja tietynlaisia testejä ei saa suorittaa ihmisillä lainkaan.

        Niinpä. Ravitsemustiede (2021) -oppikirjasta lainattua:

        ”Eläinkokeilla on saatu paljon perustavaa laatua olevaa tietoa energia-aineenvaihdunnasta ja ravintoaineiden välttämättömyydestä sekä ravintoaineiden tarpeesta ja hyväksikäytettävyydestä. Geenimuunneltujen, kuten poistogeenisten, eläinmallien avulla voidaan tutkia yksityiskohtaisesti ravinnon ja geenien yhteisvaikutuksia. Eläinmalleilla on merkittävä asema tutkittaessa mekanismeja, joilla ravintotekijät vaikuttavat esimerkiksi ateroskleroosin, tyypin 2 diabeteksen ja joidenkin syöpätautien syntyyn. Eläinmallit ovat arvokkaita myös, kun tutkitaan sikiöaikaisen ja varhaisravitsemuksen merkitystä kroonisten tautien riskiin aikuisiässä. Eläinkokeilla voidaan tutkia myös ravinnon ja mikrobiston yhteisvaikutuksia.

        Hiiri on ravitsemustutkimuksessakin yleisimmin käytetty eläinlaji. Ihmisen ravitsemuksen kannalta relevantit lajit eivät kuitenkaan rajoitu jyrsijöihin eivätkä nisäkkäisiin. Esimerkkeinä muista lajeista voidaan mainita banaanikärpänen, seeprakala ja kana. Eläinten koedieetit voidaan suunnitella tarkasti, jolloin päästään tutkimaan ravinnon hyvinkin yksityiskohtaisia vaikutuksia. Eläimiltä saadaan myös kudosnäytteitä huomattavasti helpommin ja monipuolisemmin kuin ihmisiltä. Näin päästään tutkimaan kudos-, solu- ja molekyylitason ilmiöitä ja saadaan käsitys ravinnon vaikutusmekanismeista. Eläinkokeissa on myös mahdollista tutkia annos-vastesuhteita.

        Eläinkokeiden etuna solukokeisiin nähden on kokonaisen elimistön mukanaan tuoma kompleksisuus. Eläinkokeiden tulosten sovellettavuus ihmisiin vaihtelee. Eläinkokeissa voidaan käyttää annoksia, jotka ovat ihmisen kannalta ylimitoitettuja. Lisäksi koe-eläimet ovet geneettisesti homogeenisempia kuin ihmiset. Anatomiset ja fysiologiset erot koe-eläinten ja ihmisen välillä on tunnettava hyvin, jotta osataan valita oikea eläinmalli ja tulkita tuloksia asianmukaisesti. ”


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä, erittäin laajassa käytössä. Ne ovat kustannustehokkaita, ja tietynlaisia testejä ei saa suorittaa ihmisillä lainkaan.

        Onko joku muuta väittänyt? Kysyin että mites hiiret voivat tänään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku muuta väittänyt? Kysyin että mites hiiret voivat tänään.

        Eläinkokeilla on saatu paljon perustavaa laatua olevaa tietoa energia-aineenvaihdunnasta ja ravintoaineiden välttämättömyydestä sekä ravintoaineiden tarpeesta ja hyväksikäytettävyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eläinkokeilla on saatu paljon perustavaa laatua olevaa tietoa energia-aineenvaihdunnasta ja ravintoaineiden välttämättömyydestä sekä ravintoaineiden tarpeesta ja hyväksikäytettävyydestä.

        Mitä sitten? Avaus oli tarkoitushakuista soopaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku muuta väittänyt? Kysyin että mites hiiret voivat tänään.

        Onko joku muuta väittänyt? Kerroin että eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku muuta väittänyt? Kerroin että eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä.

        Miten tuo liittyi mihinkään; tuo on kaikkien yleistiedossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten tuo liittyi mihinkään; tuo on kaikkien yleistiedossa.

        Universumissa kaikki liittyy kaikkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku muuta väittänyt? Kysyin että mites hiiret voivat tänään.

        Eiköhän ne ole kuolleet. Hiiren elinikä tuskin yli vuotta on muutenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko joku muuta väittänyt? Kerroin että eläinkokeet ovat vakiintunut testaus/tutkimusmenetelmä.

        Meilläkin tehtiin kotona eläinkoe vuosituhannen alussa. Asuimme vanhassa huonokuntoisessa mökissä, jonne tuli hiiriä. Meillä ei sattunut olemaan hiirenloukkuja, joten yritettiin loukuttaa hiiriä rotanloukulla. Ruokasuojaan jääkaapin päälle oli jäänyt banaani, jonka yksi hiiri ilmeisesti yksin söi useamman päivän aikana. Sen jälkeen hiiri oli riittävän lihava jäädäkseen kiinni rotanloukkuun.

        Mitä tämä todistaa? Sen, että banaaninsyönti tappaa kolmessa päivässä. Sivututkimushavaintona on, että banaaninsyönnistä huolimatta koehenkilö pysyy notkeana ja pystyy kiipeilemään kokoonsa nähden huimia matkoja sairaalloisen ylipainoisena (hiiren piti nimittäin yhä edelleenkin päästä jääkaapin päälle syömään sekä omaan kokoonsa seinän rakoon suojaan - kunnes jäi loukkuun, siihen loppui sen ylipainoisen hiiren tarina).


    • Anonyymi

      Kanannahkamies siis haluaa meille muille kertoa, että säilöntäöljy tekee lihavaksi, se vähentää jälkeläisten lukumäärää, jonka lisäksi se lyhentää raskauden kestoa ja johtaa ennenaikaisiin synnytyksiin (= keskonen). Lisäksi säilöntäöljyt siirtävät jälkeläisten sukupuolen naissukupuoleen painottuvaksi.

      KNM siis toteaa ytimekkäästi, että säilöntäöljy tekee lihavaksi, ja lihavat tytöt sitten synnyttävät lisää tyttöjä ja varsinkin keskostyttöjä. Mahdollisista pojista tulee jatkossa vain lihavia, vaikka he syntyisivätkin keskosena.

      Tilanteen näin ollen pidän hyvänä omaa tapaani, jossa olen aina valuttanut kaikista säilykkeistä öljyn pois ja käyttänyt vain itse säilykkeen elintarvikeosuuden.

      Ps. Kanannahkamies, joiko oma äitisi säilöntäöljyä suoraan purkista, oliko hän tavattoman lihava ja synnyitkö sinä keskosena? Vain harvalle varmasti tulee mieleen juoda säilöntäöljyä tai lamppuöljyä suoraan purkista.

      • Ainakin fetajuuston ja aurinkokuivatun tomaatin öljy kannattaa käyttää salaatinkastikkeisiin. Minä ostan aurinkokuivatun tomaatin kuivana ja suurin osa siitä menee ruuanlaittoon ilman öljykylpyä. Tonnikala öljyssä ei sisällä kauheasti öljyä mutta sen valutan koska yleensä tonnikala menee johonkin ruokaan joka tarvitsee kuivaa tavaraa.


    • Anonyymi

      Tässä on Pritikin:in pitkäikäisyyskeskuksen ruodintaa oliiviölystä (suom: säilöntäöljy): https://www.pritikin.com/your-health/healthy-living/eating-right/1103-whats-wrong-with-olive-oil.html otsikolla "Oliiviöljyn ravitsemus - Mikä oli oliiviöljyssä väärin?" (Olive Oil Nutrition – What’s Wrong With Olive Oil?).

      Kannattaa lukea rauhallisesti.

      Pritikin on kuuluisa terveys- ja laihduttelukeskus, sen Miamissa olevaan resorttiin matkustetaan ympäri maailman oppimaan laihduttelua, tai jos lompsa salii niin laihtumaan.

      • Eli siis laihdutushelppoheikki on ok kun mielipiteet käyvät yksiin?


      • Anonyymi

        "Kannattaa lukea rauhallisesti."

        Olisikohan sinulla ihan taas lääkärin määräämä aika laatia muutama uusi taulukko; käytä vaikka englantia tällä kertaa kun haluat sillä aina niin kovin päteä.

        Miten olisi elintarvikkeiden parhaat fosfiini- ja sinilevälähteet (engl. phosphate and blue whale wells) englanniksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli siis laihdutushelppoheikki on ok kun mielipiteet käyvät yksiin?

        Erinomainen havainto!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Erinomainen havainto!

        Tuo Pritkinin pumppu on aivan selvästi luokkaa 'rahat pois tyhmiltä'.

        En itsekään pidä oliiviöljyä minään ihmeaineena ja käytän sitä lähinnä maun vuoksi. On kyllä hyvää esimerkiksi tomaattikeitossa ja sen valmistamiseen kuluu kyllä rasvaa hiukan joten se saa olla oliiviöljyä vaikka terveellisyyden suhteen parempiakin vaihtoehtoja on. Enemmän haittaa lienee juustosta/hapankermasta joita tulee myös usein laitettua mukaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuo Pritkinin pumppu on aivan selvästi luokkaa 'rahat pois tyhmiltä'.

        En itsekään pidä oliiviöljyä minään ihmeaineena ja käytän sitä lähinnä maun vuoksi. On kyllä hyvää esimerkiksi tomaattikeitossa ja sen valmistamiseen kuluu kyllä rasvaa hiukan joten se saa olla oliiviöljyä vaikka terveellisyyden suhteen parempiakin vaihtoehtoja on. Enemmän haittaa lienee juustosta/hapankermasta joita tulee myös usein laitettua mukaan.

        Nathan Pritikiniltä ilmestyi 80-luvulla suomennettu kirja, jonka saattaa löytää divarista.

        https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1463076


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nathan Pritikiniltä ilmestyi 80-luvulla suomennettu kirja, jonka saattaa löytää divarista.

        https://haku.helmet.fi/iii/encore/record/C__Rb1463076

        Kirjan nimi on muuten ”Pritikinin ruokavalio- ja liikuntaohjelma”. Pritikin korostaa hikimurheilun tärkeyttä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös Wikipedia tuntee Nathan Pritikinin https://en.wikipedia.org/wiki/Nathan_Pritikin

        Muistan joskus vajaat 40 vuotta sitten, kun A. I. Virtasen "oikea käsi" Henning Karström kertoi jossan terveyslehdessä kokeilleensa sydämen omiin rytmihäiriöhinsä Pritikinin dieettiä ja saaneensa siitä avun. Karström oli vegaani, jolta on suomeksikin ilmestynyt ravitsemusaiheisia kirjoja.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tuo Pritkinin pumppu on aivan selvästi luokkaa 'rahat pois tyhmiltä'.

        En itsekään pidä oliiviöljyä minään ihmeaineena ja käytän sitä lähinnä maun vuoksi. On kyllä hyvää esimerkiksi tomaattikeitossa ja sen valmistamiseen kuluu kyllä rasvaa hiukan joten se saa olla oliiviöljyä vaikka terveellisyyden suhteen parempiakin vaihtoehtoja on. Enemmän haittaa lienee juustosta/hapankermasta joita tulee myös usein laitettua mukaan.

        Ei ole olemassa elintarvikkeiden ihmeaineita, osa nyt vaan sattuu olemaan parempia terveyden kannalta kuin muut. Oliiviöljyn paras puoli on sen terveyttä edistävät polyfenolit sekä yksittäistyydyttymättämät rasvahapot, joiden ei lainkaan tiedetä edistävän tulehdustilaa. Rypsi-, camelina- sekä saksanpähkinä-, kaura- ja avokadoöljyillä on kaikilla omaa annettavaa, erityisesti omega-3-rasvahappojen kannalta. Kalaöljy on lisäksi omassa luokassaan.

        Vain harva syönee tai juonee öljyjä suoraan pullon suusta niiden maun vuoksi vaan niiden tunnettujen terveysvaikutusten vuoksi sekä tietenkin ruuanlaiton helpottamisen kannalta.

        On totaalisen väärin kuvata kaikkia kasviöljyjä 100 %:sen tarkoitushakuisesti lamppu- sekä säilöntäöljyinä. Ihmettelen itsekin, miksi kukaan (itseni mukaan lukien) jaksaa puuttua Kanannahkamiehen jo vuosia jatkuneeseen höpöilyyn asiassa. KNM haluaa vain huomiota asiassa; sehän kuitenkin on tiedossa on pelkkä kanannahkaöljy ja kaali eivät pidä ihmistä henkisesti terveenä kuukautta pidempään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole olemassa elintarvikkeiden ihmeaineita, osa nyt vaan sattuu olemaan parempia terveyden kannalta kuin muut. Oliiviöljyn paras puoli on sen terveyttä edistävät polyfenolit sekä yksittäistyydyttymättämät rasvahapot, joiden ei lainkaan tiedetä edistävän tulehdustilaa. Rypsi-, camelina- sekä saksanpähkinä-, kaura- ja avokadoöljyillä on kaikilla omaa annettavaa, erityisesti omega-3-rasvahappojen kannalta. Kalaöljy on lisäksi omassa luokassaan.

        Vain harva syönee tai juonee öljyjä suoraan pullon suusta niiden maun vuoksi vaan niiden tunnettujen terveysvaikutusten vuoksi sekä tietenkin ruuanlaiton helpottamisen kannalta.

        On totaalisen väärin kuvata kaikkia kasviöljyjä 100 %:sen tarkoitushakuisesti lamppu- sekä säilöntäöljyinä. Ihmettelen itsekin, miksi kukaan (itseni mukaan lukien) jaksaa puuttua Kanannahkamiehen jo vuosia jatkuneeseen höpöilyyn asiassa. KNM haluaa vain huomiota asiassa; sehän kuitenkin on tiedossa on pelkkä kanannahkaöljy ja kaali eivät pidä ihmistä henkisesti terveenä kuukautta pidempään.

        Minä uskon että oliivit ovat terveellisempiä kuin oliiviöljy polyfenolien ym. suhteen. Tykkään kyllä maustakin. Oliiviöljyn paras (ja huonoin) puoli on sen maku. Rasvaa kuitenkin tarvitaan ruuanlaittoon ja oliiviöljy sopii hyvin joihinkin ruokiin niin käytän myös sitä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli siis laihdutushelppoheikki on ok kun mielipiteet käyvät yksiin?

        Kaikki kauppiaat/yrittäjät eivät ole helppoheikkejä. Helppoheikkejä eli käärmeöljykauppiaita ovat ne kauppiaat/yrittäjät jotka valehtelevat, pelottelevat, vääristelevät ja tunkevat piilomainontaansa kaikkialla, esimerkiksi näillä palstoilla, näytellen tavallista palstakirjoittajaa mainostelevat säilöntäöljyä (engl: Olive Oil), oravanruokaa, linnunruokaa sun muita möhniään.

        Ja kyseessä ei ole mielipiteet. Minä yritän parhaani mukaan selvittää asioiden todelliset taustat, vaikuttimet, tiedot ja tekijät, en muuta ruokavaliotani mielipiteiden voimalla, enkä enää kompastu helppoheikkien ansalankoihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kauppiaat/yrittäjät eivät ole helppoheikkejä. Helppoheikkejä eli käärmeöljykauppiaita ovat ne kauppiaat/yrittäjät jotka valehtelevat, pelottelevat, vääristelevät ja tunkevat piilomainontaansa kaikkialla, esimerkiksi näillä palstoilla, näytellen tavallista palstakirjoittajaa mainostelevat säilöntäöljyä (engl: Olive Oil), oravanruokaa, linnunruokaa sun muita möhniään.

        Ja kyseessä ei ole mielipiteet. Minä yritän parhaani mukaan selvittää asioiden todelliset taustat, vaikuttimet, tiedot ja tekijät, en muuta ruokavaliotani mielipiteiden voimalla, enkä enää kompastu helppoheikkien ansalankoihin.

        Tällä palstalla on ehkä 20 ihmistä. Ei oikein ole kannattavaa käyttää aikaa yrittämällä vaikuttaa tuollaiseen joukkoon.

        Oliiviöljyä ei käytetä erityisen paljon säilöntään. Auringonkukkaöljy taitaa olla yleisin.

        Kun Pritkin pelottelee oliiviöljystä niin kuinka sen toiminta poikkeaa muiden pelottelusta? Pritikin tienaa rahaa antamalla dieettineuvontaa. Kannattaneet sitten myös täysjyvää ja hedelmiäkin koska niin tuo pumppu tekee? Myös juurekset ovat sen mielestä terveellisiä kuten myös palkokasvit ja kala. Broilerikin ok nahattomana. Ihan ok dieetti mutta neuroottisen suhtautuminen rasvaan ja erittäin vaikea noudattaa. Tällä palstalla on ehkä 20 ihmistä. Ei oikein ole kannattavaa käyttää aikaa yrittämällä vaikuttaa tuollaiseen joukkoon.

        Oliiviöljyä ei käytetä erityisen paljon säilöntään. Auringonkukkaöljy taitaa olla yleisin.

        Kun Pritkin pelottelee oliiviöljystä niin kuinka sen toiminta poikkeaa muiden pelottelusta? Pritikin tienaa rahaa antamalla dieettineuvontaa. Kannattaneet sitten myös täysjyvää ja hedelmiäkin koska niin tuo pumppu tekee? Myös juurekset ovat sen mielestä terveellisiä kuten myös palkokasvit ja kala. Broilerikin ok nahattomana. Ihan ok dieetti mutta neuroottisen suhtautuminen rasvaan ja erittäin vaikea noudattaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kauppiaat/yrittäjät eivät ole helppoheikkejä. Helppoheikkejä eli käärmeöljykauppiaita ovat ne kauppiaat/yrittäjät jotka valehtelevat, pelottelevat, vääristelevät ja tunkevat piilomainontaansa kaikkialla, esimerkiksi näillä palstoilla, näytellen tavallista palstakirjoittajaa mainostelevat säilöntäöljyä (engl: Olive Oil), oravanruokaa, linnunruokaa sun muita möhniään.

        Ja kyseessä ei ole mielipiteet. Minä yritän parhaani mukaan selvittää asioiden todelliset taustat, vaikuttimet, tiedot ja tekijät, en muuta ruokavaliotani mielipiteiden voimalla, enkä enää kompastu helppoheikkien ansalankoihin.

        > Ja kyseessä ei ole mielipiteet.

        Hieno sutkaus, jossa ei ollut edes totuuden siementä. Lisää näitä, excel-taulukoittesi lisäksi.

        Päätät ihan ite jo etuykäteen - siis olet jo aikaa sitten päättänyt -, mistä pidät, ja sen jälkeen kirjoitat mielipiteesi ja etsit mielipiteeseesi sopivat mahdolliset julkaisut. Sinä et pidä kasviöljyistä, kasviöljymafiasta tai vilja-, marja-, hedelmä- tai sienimafiasta tai myöskään mistään mafiasta, jossa on kyseessä maanalaiset kasvikset, siemenet tai pähkinät. Kaali kelpaa sekä kanannahat. Sinä vihaat variksia ja oravia.

        Sinulle helppoheikki on jopa itä-suomalainen yrittäjä, joka poimii henkensä pitimiksi syksyisiä metsämarjoja, ja sattuisi sanomaan omasta suustaan, että marjat ovat hyviä ja terveellisiä.

        Etkö edes osaa hävetä satujasi; sinähän olet niin itseäsi täynnä kuin ihminen vain voi olla. Luulet tietäväsi kaiken ja olevasi maailman napa ja pelastus kaikille tätä foorumia lukeville. Luulet ISOLLA L-kirjaimella.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tällä palstalla on ehkä 20 ihmistä. Ei oikein ole kannattavaa käyttää aikaa yrittämällä vaikuttaa tuollaiseen joukkoon.

        Oliiviöljyä ei käytetä erityisen paljon säilöntään. Auringonkukkaöljy taitaa olla yleisin.

        Kun Pritkin pelottelee oliiviöljystä niin kuinka sen toiminta poikkeaa muiden pelottelusta? Pritikin tienaa rahaa antamalla dieettineuvontaa. Kannattaneet sitten myös täysjyvää ja hedelmiäkin koska niin tuo pumppu tekee? Myös juurekset ovat sen mielestä terveellisiä kuten myös palkokasvit ja kala. Broilerikin ok nahattomana. Ihan ok dieetti mutta neuroottisen suhtautuminen rasvaan ja erittäin vaikea noudattaa. Tällä palstalla on ehkä 20 ihmistä. Ei oikein ole kannattavaa käyttää aikaa yrittämällä vaikuttaa tuollaiseen joukkoon.

        Oliiviöljyä ei käytetä erityisen paljon säilöntään. Auringonkukkaöljy taitaa olla yleisin.

        Kun Pritkin pelottelee oliiviöljystä niin kuinka sen toiminta poikkeaa muiden pelottelusta? Pritikin tienaa rahaa antamalla dieettineuvontaa. Kannattaneet sitten myös täysjyvää ja hedelmiäkin koska niin tuo pumppu tekee? Myös juurekset ovat sen mielestä terveellisiä kuten myös palkokasvit ja kala. Broilerikin ok nahattomana. Ihan ok dieetti mutta neuroottisen suhtautuminen rasvaan ja erittäin vaikea noudattaa.

        "Tällä palstalla on ehkä 20 ihmistä"

        Kaikki tänne postatut viestit putkahtavat esiin Google y.m.s hakukoneilla, kunhan hakusanat osuvat kohdalleen. Joten helppoheikit käyttävät tätä hyväkseen röyhkeästi, mikäpä on valehdella ummet ja lammet anonyyminä, uhrit lankeavat helppoheikkien ansalankoihin ihan omin voimin. Täsmähölmötystä, uhrit omin voimin hakeutuvat helppoheikkien ansalankoihin.

        "Pritkin pelottelee oliiviöljystä"

        Et siis ole lainkaan paneutunut tietoon jota Pritikin Longevity Center tarjoaa: Kaikki prosessoidut öljyt ja rasvat ovat erittäin epäterveellisiä, öliiviöljy on vain pikku riikkisen vähemmän epäterveeellistä. Pikku riikkisen vähemmän epäterveellinen on edelleen epäterveellinen, ei terveellinen.

        ___L a i h d u t t a j a l l e___ kaikki prosessoidut öljyt ja rasvat ovat haitallisia. Kun pyrkii vähentämään läskiä niin ei pidä syödä sellaista energiaravintoa jonka elimistö kaikkein helpoimmin lurauttaa kupeille läskiksi.

        Pritikin ei pelottele mitenkään, tieto joka on tarkolla on neutraalia ja järkevästi esitetty & perusteltu/referoitu.

        "Kannattaneet sitten myös täysjyvää ja hedelmiäkin koska niin tuo pumppu tekee?"

        Kannatan sitä mitä ole kertonut kannattavani. ___L a i h d u t t a j a l l e___ täysjyvät ja hedelmät ovat ainoastaan suureksi haitaksi, estävät suojaravintoaineiden oikeamääräistä saantia ja huonontavat laihdutusprosessin onnistumisen mahdollisuuksia. ___P a i n o n h a l l i t s i j a l l e___ hedelmät käyvät namin korvaajina, harvoin nautittuna.


    • Anonyymi

      Käytän oliiviöljyä, enkä ole ylipainoinen. Ja jossain Välimeren maissa oliiviöljyä käytetään huomattavasti enemmän kuin Suomessa, eikä se sen enempää lihota sielläkään. Millä tahansa liikaa syödyllä lihoo. Ja vaikka ylipaino on yleistynyt, liikunta vähentynyt, ruokavalio muuttunut ja väestö ikääntynyt, niin silti osa ihmisistä on yhä edelleenkin normaalipainoisia (tai jopa hoikkia) vaikka syövätkin kasviöljyjä. Eli teurasjäteteollisuus ei saanut käännettyä minua puolelleen.

      Ps. mitä jos kokeilisitte lisätä ravintokuituja ruokavalioonne? Karppaajat tietysti laskevat nekin "energiaravintoaineiksi" ja siksi pelottavaksi kansanterveydelliseksi uhaksi.

      • Kreikassa on Euroopan lihavimmat asukkaat ja oliiviöljyä menee 20 l per vuosi. Valitettavasti kaikella lihoo jos sitä käyttää liikaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Kreikassa on Euroopan lihavimmat asukkaat ja oliiviöljyä menee 20 l per vuosi. Valitettavasti kaikella lihoo jos sitä käyttää liikaa.

        "oliiviöljyä menee 20 l per vuosi"

        Oliiviöljyn kulutus suurissa tuottajamaissa kuten Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on suuri. Kulutus (consumption) ei ollenkaan tarkoita yksinomaan dietaarista kulutusta.

        Valtaosa oliiviöljystä menee säilyketeollisuuden käyttöön, sailyte/säilyke -purkkeihin ja -purnukoihin, ja niistä kuluttajan toimesta viemäriin.

        Kreikassa valtavasti öliiviöljyä kuluu Fetajuusto -purnukoihin. Öljyyn säilötyt kalat ja muut meren antimet ovat (suurissa oliiviöljyn tuottajamaissa) pääasiassa säilötty öliiviöljyyn.

        Oliiviöljy on joidenkin saippuoiden raaka-aine, se on laajalti käytössä kosmetiikassa, se on eräiden kivi- ja puupintojen hoitoaine. Oliiviöljyä käytetään korvatippoina vaikun pehmentäjänä ja nenäsumutteessa räkää pehmentämässä. Oliiviöljyä käytetään myös öljylamppujen polttoaineena (Lampante Olive Oil) ja ja sillä on muutakin rituaalikäyttöä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "oliiviöljyä menee 20 l per vuosi"

        Oliiviöljyn kulutus suurissa tuottajamaissa kuten Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on suuri. Kulutus (consumption) ei ollenkaan tarkoita yksinomaan dietaarista kulutusta.

        Valtaosa oliiviöljystä menee säilyketeollisuuden käyttöön, sailyte/säilyke -purkkeihin ja -purnukoihin, ja niistä kuluttajan toimesta viemäriin.

        Kreikassa valtavasti öliiviöljyä kuluu Fetajuusto -purnukoihin. Öljyyn säilötyt kalat ja muut meren antimet ovat (suurissa oliiviöljyn tuottajamaissa) pääasiassa säilötty öliiviöljyyn.

        Oliiviöljy on joidenkin saippuoiden raaka-aine, se on laajalti käytössä kosmetiikassa, se on eräiden kivi- ja puupintojen hoitoaine. Oliiviöljyä käytetään korvatippoina vaikun pehmentäjänä ja nenäsumutteessa räkää pehmentämässä. Oliiviöljyä käytetään myös öljylamppujen polttoaineena (Lampante Olive Oil) ja ja sillä on muutakin rituaalikäyttöä.

        Minä käytän makaronien, kasvisten ja perunoiden keitinvedessä suolaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "oliiviöljyä menee 20 l per vuosi"

        Oliiviöljyn kulutus suurissa tuottajamaissa kuten Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on suuri. Kulutus (consumption) ei ollenkaan tarkoita yksinomaan dietaarista kulutusta.

        Valtaosa oliiviöljystä menee säilyketeollisuuden käyttöön, sailyte/säilyke -purkkeihin ja -purnukoihin, ja niistä kuluttajan toimesta viemäriin.

        Kreikassa valtavasti öliiviöljyä kuluu Fetajuusto -purnukoihin. Öljyyn säilötyt kalat ja muut meren antimet ovat (suurissa oliiviöljyn tuottajamaissa) pääasiassa säilötty öliiviöljyyn.

        Oliiviöljy on joidenkin saippuoiden raaka-aine, se on laajalti käytössä kosmetiikassa, se on eräiden kivi- ja puupintojen hoitoaine. Oliiviöljyä käytetään korvatippoina vaikun pehmentäjänä ja nenäsumutteessa räkää pehmentämässä. Oliiviöljyä käytetään myös öljylamppujen polttoaineena (Lampante Olive Oil) ja ja sillä on muutakin rituaalikäyttöä.

        Eli siis oliiviöljy ei lihota koska sitä ei syödä?

        Oliiviöljyä ei juurikaan käytetä säilöntään koska se on kallista eikä se sovi säilöntään kuten auringonkukkaöljy.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä käytän makaronien, kasvisten ja perunoiden keitinvedessä suolaa.

        Minäkin käytän vähäsuolaista suolaa Pastan ja perunan keitinvededessä. Kasvikset höyrytän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "oliiviöljyä menee 20 l per vuosi"

        Oliiviöljyn kulutus suurissa tuottajamaissa kuten Kreikassa, Italiassa ja Espanjassa on suuri. Kulutus (consumption) ei ollenkaan tarkoita yksinomaan dietaarista kulutusta.

        Valtaosa oliiviöljystä menee säilyketeollisuuden käyttöön, sailyte/säilyke -purkkeihin ja -purnukoihin, ja niistä kuluttajan toimesta viemäriin.

        Kreikassa valtavasti öliiviöljyä kuluu Fetajuusto -purnukoihin. Öljyyn säilötyt kalat ja muut meren antimet ovat (suurissa oliiviöljyn tuottajamaissa) pääasiassa säilötty öliiviöljyyn.

        Oliiviöljy on joidenkin saippuoiden raaka-aine, se on laajalti käytössä kosmetiikassa, se on eräiden kivi- ja puupintojen hoitoaine. Oliiviöljyä käytetään korvatippoina vaikun pehmentäjänä ja nenäsumutteessa räkää pehmentämässä. Oliiviöljyä käytetään myös öljylamppujen polttoaineena (Lampante Olive Oil) ja ja sillä on muutakin rituaalikäyttöä.

        "Valtaosa oliiviöljystä menee säilyketeollisuuden käyttöön."

        Ai jaa, siis valtaosa tarkoittaa enemmän kuin puolet ja ilmaisuna parhaiten 2/3 tai enemmän. Onko tuosta valtaosaväitteestä jotakin näyttöä, vai keksitkö sen omien mielipiteittesi tueksi?


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Eli siis oliiviöljy ei lihota koska sitä ei syödä?

        Oliiviöljyä ei juurikaan käytetä säilöntään koska se on kallista eikä se sovi säilöntään kuten auringonkukkaöljy.

        Oliiviöljyä (suom: säilöntäöljy) juurikin käytetään säilöntään. Esimerkiksi, taannoin Norjalainen kalasäilyketeollisuus esitti seuraavia vaatimuksia:

        Norjan säilyketeollisuuden asettamat oliiviöljy -vaatimukset:

        Säilykekokeet ovat osoittaneet, että ranskalaisille ja portugalilaisille sardiinille sopivat oliiviöljytyypit eivät välttämättä sovi norjalaisille kilohailille ja sillille. Kilohaili ja silli -säilykkeisiin erikoistuneet norjalaiset ammattiliitot edellyttävät, että kaikki kalat pakataan oliiviöljyyn seuraavien vaatimusten mukaisesti: (1) Öljyn on oltava kirkasta, vettä, massaa tai muuta epäpuhtautta sisältävää; ts. se on suodatettava huolellisesti. (2) Värin on oltava vaaleankeltainen ja vain vihreän tai ruskean sävyinen. (3) Maku ja haju on oltava puhdas ja hyvä. (4) Happopitoisuus (laskettuna prosenttiosuutena puun rasvahaposta) ei saa ylittää l,7 prosenttia. olettaen, että öljy koostuu yksinomaan ekspressoidusta (ei kemiallisesti puhdistetusta) öljystä. (5) Sekoittamiseen käytetyn kemiallisesti puhdistetun ilmaistun öljyn pitoisuus ei saa ylittää 30 prosenttia. seoksen. Kemiallisesti puhdistetun öljyn on oltava hyvälaatuista. (8) Öljy ei saa sisältää puhdistettua uutettua öljyä (rikkiöljyä). (7) Öljyn on oltava kylmänkestävää; ts. kiinteän rasvan kerrostumia ei saa olla, kun öljy jäähdytetään 4 ° C - 8 ° C: een. (8) Jodiarvo ei saa olla suurempi kuin 88. (9) Jäännös ei saa ylittää 10 punaisen Lovibond-yksikköä kvantitatiivisesti Kreisin testi. (10) Tuhkapitoisuus ei saa ylittää 30 mg. litraa kohti.

        https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/1940/an/an9406500296/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliiviöljyä (suom: säilöntäöljy) juurikin käytetään säilöntään. Esimerkiksi, taannoin Norjalainen kalasäilyketeollisuus esitti seuraavia vaatimuksia:

        Norjan säilyketeollisuuden asettamat oliiviöljy -vaatimukset:

        Säilykekokeet ovat osoittaneet, että ranskalaisille ja portugalilaisille sardiinille sopivat oliiviöljytyypit eivät välttämättä sovi norjalaisille kilohailille ja sillille. Kilohaili ja silli -säilykkeisiin erikoistuneet norjalaiset ammattiliitot edellyttävät, että kaikki kalat pakataan oliiviöljyyn seuraavien vaatimusten mukaisesti: (1) Öljyn on oltava kirkasta, vettä, massaa tai muuta epäpuhtautta sisältävää; ts. se on suodatettava huolellisesti. (2) Värin on oltava vaaleankeltainen ja vain vihreän tai ruskean sävyinen. (3) Maku ja haju on oltava puhdas ja hyvä. (4) Happopitoisuus (laskettuna prosenttiosuutena puun rasvahaposta) ei saa ylittää l,7 prosenttia. olettaen, että öljy koostuu yksinomaan ekspressoidusta (ei kemiallisesti puhdistetusta) öljystä. (5) Sekoittamiseen käytetyn kemiallisesti puhdistetun ilmaistun öljyn pitoisuus ei saa ylittää 30 prosenttia. seoksen. Kemiallisesti puhdistetun öljyn on oltava hyvälaatuista. (8) Öljy ei saa sisältää puhdistettua uutettua öljyä (rikkiöljyä). (7) Öljyn on oltava kylmänkestävää; ts. kiinteän rasvan kerrostumia ei saa olla, kun öljy jäähdytetään 4 ° C - 8 ° C: een. (8) Jodiarvo ei saa olla suurempi kuin 88. (9) Jäännös ei saa ylittää 10 punaisen Lovibond-yksikköä kvantitatiivisesti Kreisin testi. (10) Tuhkapitoisuus ei saa ylittää 30 mg. litraa kohti.

        https://pubs.rsc.org/en/content/articlelanding/1940/an/an9406500296/

        Missä sanottiin valtaosa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sanottiin valtaosa?

        Ei missään. Kyseessä on KNM:n tarkoitushakuisuus, sillä päätöksensä hän on tehnyt jo etukäteen vuosia sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä sanottiin valtaosa?

        Asiantuntijoiden suositus on, että monityydyttymättömiä rasvahappoja syötäisiin vähintään 5 E%, joka vastaa 2000 kcal:n tasolla 11,1 g:aa. Vähintään 1 E% pitäisi saada n-3-rasvahappoja, vastaa 2000 kcal:n tasolla 2,2 g:aa. Tuosta ainakin puolet kasviöljyistä saatavaa alfalinoleenihappoa ja loput sitten kalan n-3-rasvoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiantuntijoiden suositus on, että monityydyttymättömiä rasvahappoja syötäisiin vähintään 5 E%, joka vastaa 2000 kcal:n tasolla 11,1 g:aa. Vähintään 1 E% pitäisi saada n-3-rasvahappoja, vastaa 2000 kcal:n tasolla 2,2 g:aa. Tuosta ainakin puolet kasviöljyistä saatavaa alfalinoleenihappoa ja loput sitten kalan n-3-rasvoja.

        Asiantuntijoiden: Uffe Ravnskov, MD, PhD; James J. DiNicolantonio, PharmD; Zoë Harcombe, MA; Fred A. Kummerow, PhD; Harumi Okuyama, MD, PhD; and Nicolai Worm, MD, PhD mukaan: Tyydyttyneiden rasvojen vaihtamisella monityydyttymättömiiin on kyseenalaiset edut (The Questionable Benefits of Exchanging Saturated Fat With Polyunsaturated Fat) https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(13)01004-5/pdf

        Yhteenvedossa he sanovat:

        Edut SFA:n korvaamisen PUFA:lla ovat kyseenalaisia. Ei ole todisteita siitä, että SFA:n alhaisempi saanti ehkäisisi CVD:tä ja lisäksi korkea PUFA:n saanti ilman tarkkaa määritystä saattaa johtaa korkeaan omega-6:n saantiin, johon liittyy monia haitallisia terveysvaikutuksia. Koska on paljon todisteita siitä, että tyydyttyneistä rasvoista voi olla jopa hyötyä, kehotamme American Heart Associationia, AmericanDiabetes Associationia ja National Institute of Clinical Excellence harkitsemaan edellä mainittuja todisteita päivittäessään tulevia suuntaviivojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiantuntijoiden: Uffe Ravnskov, MD, PhD; James J. DiNicolantonio, PharmD; Zoë Harcombe, MA; Fred A. Kummerow, PhD; Harumi Okuyama, MD, PhD; and Nicolai Worm, MD, PhD mukaan: Tyydyttyneiden rasvojen vaihtamisella monityydyttymättömiiin on kyseenalaiset edut (The Questionable Benefits of Exchanging Saturated Fat With Polyunsaturated Fat) https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(13)01004-5/pdf

        Yhteenvedossa he sanovat:

        Edut SFA:n korvaamisen PUFA:lla ovat kyseenalaisia. Ei ole todisteita siitä, että SFA:n alhaisempi saanti ehkäisisi CVD:tä ja lisäksi korkea PUFA:n saanti ilman tarkkaa määritystä saattaa johtaa korkeaan omega-6:n saantiin, johon liittyy monia haitallisia terveysvaikutuksia. Koska on paljon todisteita siitä, että tyydyttyneistä rasvoista voi olla jopa hyötyä, kehotamme American Heart Associationia, AmericanDiabetes Associationia ja National Institute of Clinical Excellence harkitsemaan edellä mainittuja todisteita päivittäessään tulevia suuntaviivojaan.

        Kovien rasvojen korvaaminen pehmeillä kasvirasvoilla on terveyttä edistävä teko, erityisesti monotyydyttymättömät rasvahapot sekä omega-3 ovat terveellisiä. Tietenkin kohtuudella käytettynä, ja suomalaisille sopii erityisesti sekä kala että rypsi, camelina ja oliivi. Makunsa puolesta parhaat ovat kaura- sekä saksanpähkinäöljy, kenties myös avokado, mutta ne ovat hinnakkaita.

        Kovien rasvojen korvaaminen valkoisilla höttöhiilareilla on plus-miinus-nolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovien rasvojen korvaaminen pehmeillä kasvirasvoilla on terveyttä edistävä teko, erityisesti monotyydyttymättömät rasvahapot sekä omega-3 ovat terveellisiä. Tietenkin kohtuudella käytettynä, ja suomalaisille sopii erityisesti sekä kala että rypsi, camelina ja oliivi. Makunsa puolesta parhaat ovat kaura- sekä saksanpähkinäöljy, kenties myös avokado, mutta ne ovat hinnakkaita.

        Kovien rasvojen korvaaminen valkoisilla höttöhiilareilla on plus-miinus-nolla.

        Semmoista toitottelee anonyymi helppoheikki >Painonhallinta< -palstalla.

        Painoaan hallitsevan painonhallitsijan painonhallintateko on pysyä tavoitepainossaan, terveellisesti. Tuon tavoitteen romuttaa, täydellisesti ja nopeasti, helppoheikkien terveydenedistelymöhnät.

        Painonhallitsijan tulee vain huolehtia siitä että saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisesti ja oikea-aikaisesti, ja silti pysyy tavoitteessaan. Tässä suuresti auttaa kun painonhallitsija 1) poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt öljyt/rasvat jotka on köyhdytetty, prosessoitu ja pullotetu/purkitettu, sekä 2) suhtautuu erittäin suurella varauksella kaikkiin sellaisiin aineksiin jotka ovat suuresti öljyisiä/rasvaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Semmoista toitottelee anonyymi helppoheikki >Painonhallinta< -palstalla.

        Painoaan hallitsevan painonhallitsijan painonhallintateko on pysyä tavoitepainossaan, terveellisesti. Tuon tavoitteen romuttaa, täydellisesti ja nopeasti, helppoheikkien terveydenedistelymöhnät.

        Painonhallitsijan tulee vain huolehtia siitä että saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisesti ja oikea-aikaisesti, ja silti pysyy tavoitteessaan. Tässä suuresti auttaa kun painonhallitsija 1) poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt öljyt/rasvat jotka on köyhdytetty, prosessoitu ja pullotetu/purkitettu, sekä 2) suhtautuu erittäin suurella varauksella kaikkiin sellaisiin aineksiin jotka ovat suuresti öljyisiä/rasvaisia.

        Painonhallintaan liittyy mitä suurimmassa määrin monipuolinen painon ja terveyden ylläpitoruokavalio. Liian vähärasvainen ruokavalio on huonoksi veren rasva-arvoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Semmoista toitottelee anonyymi helppoheikki >Painonhallinta< -palstalla.

        Painoaan hallitsevan painonhallitsijan painonhallintateko on pysyä tavoitepainossaan, terveellisesti. Tuon tavoitteen romuttaa, täydellisesti ja nopeasti, helppoheikkien terveydenedistelymöhnät.

        Painonhallitsijan tulee vain huolehtia siitä että saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisesti ja oikea-aikaisesti, ja silti pysyy tavoitteessaan. Tässä suuresti auttaa kun painonhallitsija 1) poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt öljyt/rasvat jotka on köyhdytetty, prosessoitu ja pullotetu/purkitettu, sekä 2) suhtautuu erittäin suurella varauksella kaikkiin sellaisiin aineksiin jotka ovat suuresti öljyisiä/rasvaisia.

        > Painoaan hallitsevan painonhallitsijan painonhallintateko on pysyä tavoitepainossaan, terveellisesti.

        Tuossa oli paljonkin järkeä. Sen vuoksi painonhallitsijan pitää kyetä hallinnoimaan myös veren rasva-arvojaan, ja se onnistuu kalaa, kasvirasvoja, täysjyväviljoja sekä siemeniä ja pähkinöitä kohtuudella kuluttamalla.

        > Tuon tavoitteen romuttaa, täydellisesti ja nopeasti, helppoheikkien terveydenedistelymöhnät.

        Tiukkoja pipoja, kanannahkoja ja maanpäällistä kaalia helpottavat heikit ja helenat pilaavat painonhallinnoijan elämän kokonaan. Ellei tunne sanaa kohtuus tai kohtuullisuus, niin kannattaa hakeutua jollekin ammattilaisen vetämällä kurssille. Ellei muulle, niin suomen kielen kurssille: tasapainoisesti, maltillisesti, järkevästi ja kohtuudella kaikkea kuluttaen, sillä mikään ravintoaine ei ole oikeasti kielletty. Kaupan elintarvikehyllyistä ja - tuoretiskeiltä saatavat elintarvikkeet eivät ole varsinaisia möhniä, sillä ko. möhniä löytyy erityisesti vain liian tiukkojen pipojen sisältä.

        Jos suhde ruokaan on kuin alkoholistilla alkoholiin, tilanne voi olla erilainen. Siinä osaa parhaiten auttaa koulutuksen saanut päälääkäri, ei tämän foorumin rahvas.

        > Painonhallitsijan tulee vain huolehtia siitä että saa proteiinit ja suojaravintoaineet oikeamääräisesti ja oikea-aikaisesti, ja silti pysyy tavoitteessaan.

        Vettä ja kuitua pitää saada päivittäin minimimäärät, mielellään myös proteiinia. Muulla ajoituksella kuin vuorokausirytmillä ei ole näiden aineiden kanssa mitään tekemistä, eli kellon voi unohtaa, mutta vettä pitää juoda jos janottaa. Proteiinien määrää on sen antaman kylläisyyden tunteen vuoksi vuorokausitasolla syytä lisätä, mutta kellon voi siinäkin asiassa unohtaa. Kivennäisten, hivenaineiden ja vitamiinien ajoituksella ei ole juuri mitään merkitystä kuin viikko- ja kuukausitasolla. Elimistö ei osaa kaivata näistä mitään päivätasolla, jos viikko- ja kuukausisaanti ovat ok.

        Sekuntikello on asiassa liian tiukkoja pipoja kaupittelevien helppoheikkien ja -helenoiden höpötyksiä. Kuitu- ja vesimäärärät vuorokausitasolla kuntoon ja proteiinia yli 35 g/vrk, eikä muuta tarvitse tuijottaa päivätasolla. Kaikille muille yhdisteille riittää viikko- ja kuukausikalenteri. Osan aineksista saa suoraan purkista, jos epäilee saannin vajausta.

        > poistaa ruokavaliostaan aivan kaikki lisätyt öljyt/rasvat jotka on köyhdytetty, prosessoitu ja pullotetu/purkitettu

        Ei, vaan opettelee sanan kohtuus ja kohtuudella. Jos jotakin pitää poistaa ruokavaliosta, se on valkoinen sokeri ja valkoinen jauho.

        > suhtautuu erittäin suurella varauksella kaikkiin sellaisiin aineksiin jotka ovat suuresti öljyisiä/rasvaisia.

        Ei, vaan suhtautuu liian tiukkoihin pipoihin ja niitä kaupitteleviin kanannahka- ja möhnämiehiin SUURELLA varauksella. On luultavaa, että heidän suhtautumisensa ruokaan on jo lähtökohtaisesti holistinen. SIlloin kaikki maailmassa on joko mustaa, valkoista ja harmaata.

        Älkää ottako elämäänne mukaan holistista maailmankuvaa, se ei sovi tavalliselle ihmiselle.


    • Anonyymi

      Myös terveydenedistäminen on tärkeää sekä WHO:n että Suomen lain mukaan.

    • Anonyymi

      Pidän itseni normaalipainoisena aika suurella vaivalla, liikunnalla, lähes täydellisen terveellisellä ruokavaliolla ja kieltäytymyksillä. Kolesteroli on hieman koholla, ihme kyllä, muuten kaikki ok.
      Omakohtainen tutkimukseni on osoittanut, että kun käyttää voita, suolisto toimii ilman mitään ongelmaa.
      Mutta kun käytä öljyjä, suoli tahtoo usein pantata. Silloin käytän liotettuja pellavansiemeniä.
      Olen usein kokeillut samaa vaihdosta öljystä voihin, ja aina sama juttu.
      Silti uskon asiantuntijoita ja käytän Kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ja Terra Creta kylmäpuristettua oliiviöljyä.
      Joskus herkuttelen. On kaapissa Rainbow-tomaattisillipurkki, jonka tuoteselosteen mukaan sisältää Omega 3:sta. Purkki kestää koko kesän uusien perunoiden kanssa.

      • Anonyymi

        Kolesteroliin vaikuttaa positiivisesti myös hiilihydraattien vähentäminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kolesteroliin vaikuttaa positiivisesti myös hiilihydraattien vähentäminen.

        Vain huonojen hiilihydraattien poistaminen parantaa kolesteroliarvoja. Täysjyvä parantaa kolesteroliarvoja. Kovan rasvan vaihtaminen pehmeään on n kylläkin tehokkaampi konsti.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Vain huonojen hiilihydraattien poistaminen parantaa kolesteroliarvoja. Täysjyvä parantaa kolesteroliarvoja. Kovan rasvan vaihtaminen pehmeään on n kylläkin tehokkaampi konsti.

        Jos 2000 kcal:n ylläpitodieetillä 125 grammaa hiilihydraatteja vaihdetaan 55,6 g:aan monityydyttymätöntä rasvaa (siis siten että dieetin kokonaiskalorimäärä ei muutu), LDL-kolestroli putoaa n. 0,5 mmol/l.

        125 g hiilihydraatteja = 500 kcal
        55,6 g rasvaa = 500 kcal

        Lähde: https://pronutritionist.net/2014/08/pulla-pahkinaksi-ja-muuta-vastaavaa-miten-apob-non-hdl-ja-muut-kolesteroliarvot-muuttuvat/

        Tuossa ei puhuta mitään hyvistä hiilihydraateista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos 2000 kcal:n ylläpitodieetillä 125 grammaa hiilihydraatteja vaihdetaan 55,6 g:aan monityydyttymätöntä rasvaa (siis siten että dieetin kokonaiskalorimäärä ei muutu), LDL-kolestroli putoaa n. 0,5 mmol/l.

        125 g hiilihydraatteja = 500 kcal
        55,6 g rasvaa = 500 kcal

        Lähde: https://pronutritionist.net/2014/08/pulla-pahkinaksi-ja-muuta-vastaavaa-miten-apob-non-hdl-ja-muut-kolesteroliarvot-muuttuvat/

        Tuossa ei puhuta mitään hyvistä hiilihydraateista.

        Lue vaikka 'Fiber-full eating for better health and lower cholesterol'. Näissä verrataan yleensä amerikkalaiseen keskivertodieettiin eli terveellisyys on aika lailla kyseenalaista.


    • Anonyymi

      Kun ravinnon rasvan kokonaismäärää vähennetään, sekä plasman LDL-kolesteroli- että HDL-kolesterolipitoisuus pienenevät (Fats and fatty acids in human nutrition. Report of an expert consultation. FAO Food Nutr Pap 2010;91:1-166 ), (Lu M, Wan Y, Yang B ym. Effects of low-fat compared with high-fat diet on cardiometabolic indicators in people with overweight and obesity without overt metabolic disturbance: a systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials. Br J Nutr 2018;119:96-108).

      Ei ole kuitenkaan tarpeen pyrkiä erityisen vähärasvaiseen (< 25 % energiansaannista) ruokavalioon, sillä siinä pehmeän rasvan saanti jää usein liian pieneksi ja lipidivaikutukset ovat epäedulliset (Schaefer EJ, Lichtenstein AH, Lamon-Fava S ym. Body weight and low-density lipoprotein cholesterol changes after consumption of a low-fat ad libitum diet. JAMA 1995;274:1450-5).

      Erityisen vähärasvaisen ruokavalion vaikutukset kokonaiskuolleisuuteen ovat myös epäedulliset, varsinkin silloin, kun hiilihydraattien laatuun ei kiinnitetä huomiota (Dehghan M, Mente A, Zhang X ym. Associations of fats and carbohydrate intake with cardiovascular disease and mortality in 18 countries from five continents (PURE): a prospective cohort study. Lancet 2017;390:2050-2062).

      Eli rasvaa tulisi saada aina vähintään 25 E%, vastaten 1600 kcal:n energiankulutustsasolla 44:ää grammaa, 2000 kcal:n kulutustasolla 55:tä grammaa ja 2400 kcal:n kulutustasolla 67:ää grammaa rasvaa.

    • Anonyymi

      "Eli rasvaa tulisi saada aina vähintään 25 E%"

      Terveysviranomaiset niin Suomessa kuin kaikkialla maailmassa ohjeistavat:

      Ensisijaisesti: Vähentämään ruokavalion öljyjen/rasvojen kokonaismäärää.

      Toissijaisesti: Siinä vähennetyssä öljyjen/rasvojen määrässä, korvaamaan (vaihtamaan) jonkintyyppisiä öljyjä/rasvoja toisentyyppisiin öljyihin/rasvoihin.

      Ainoastaan öljyjä/rasvaa, oravanruokaa ja linnunruokaa trokaavat anonyymit helppoheikit toitottavat ruokavalion öljyjen/rasvojen määrän lisäämistä.

      Öliiviöljyn ja muiden öljyisten/rasvaisten möhnien aiheuttama ylipaino ja massiivilihavuus aiheuttavat lukuisia terveysongelmia jotka ankarasti huonontavat keski-iän jälkeisen elämän laatua ja lisäävät valtavasti ennenaikaisten kuolemien määrää.

      • Et ole tainnut lukea suomalaisia ravitsemussuosituksia? Suomessa suositellaan rasvaa 25-40E% eikä suinkaan vähentämään rasvaa. Sen sijaan rasvan laatuun pyydetään kiinnittämään huomiota eli käyttämään täysrasvaista margariinia kevytmargariinin asemasta ja käyttämään öljyä salaatinkastikkeessa.

        Broilerin nahkaa ei suositella.


      • Anonyymi

        Kanannahkamiehen tarinat kyllä naurattaa. Olisiko parasta vaan laatia niitä taulukoita, nehän olivat niin monipuolisia ja hienoja taulukoita, joissa oli paljon numeroita. Kaikkihan kaipaa tietoja siitä, montako kiloa kanannahkoja, kaalia ja nokkosia pitää syödä, että saa päivän kaikki suojaravintoaineet täyteen oikea-aikaisina ja oikeamääräisinä.

        Ps. Voisitko tehdä listan parhaista sekuntikelloista ja vaakoista, että oikeat ajat ja määrät saadaan suojaravintoaineille kohdilleen? Kiitos.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kanannahkamiehen tarinat kyllä naurattaa. Olisiko parasta vaan laatia niitä taulukoita, nehän olivat niin monipuolisia ja hienoja taulukoita, joissa oli paljon numeroita. Kaikkihan kaipaa tietoja siitä, montako kiloa kanannahkoja, kaalia ja nokkosia pitää syödä, että saa päivän kaikki suojaravintoaineet täyteen oikea-aikaisina ja oikeamääräisinä.

        Ps. Voisitko tehdä listan parhaista sekuntikelloista ja vaakoista, että oikeat ajat ja määrät saadaan suojaravintoaineille kohdilleen? Kiitos.

        Kiinasta saa Bluetoothilla varustettuja dieettivaakoja. Sellaisen kun hirttää kiinni kännykkään niin ruoka-aineiden seuraaminen helpottuu oleellisesti.


      • Anonyymi

        Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sanovat rasvasta näin (käytin automaattisuomennosta, koska KNM ei osaa englantia hyvin):

        ”Rasvan kokonaissuositus on 25—40 E%, mikä perustuu pääasiassa rasvahappoluokkien suositeltuihin valikoimiin. Hyvin vähärasvainen ruokavalio vähentää HDL-kolesterolipitoisuutta ja lisää triglyseridipitoisuutta seerumissa/plasmassa ja saattaa heikentää glukoosinsietoa herkillä henkilöillä (151). Lisäksi rasvaliukoisten vitamiinien ja EFA:n riittävää saantia on vaikea varmistaa, jos rasvan kokonaissaanti on alle 20 E%.Rasvan kokonaissaannin rajoittaminen helpottaa tiettyjen mikroravinteiden ja ravintokuitujen lisääntyneen saannin saavuttamista. Ruokavalion rasvan määrä liittyy myös ruumiinpainoon. STRIP- ja Nuorten suomalaisten tutkimuksista saadut kokemukset osoittavat, että kohtuullinen rasvan saanti (noin 30 E%) ja SFA:n saannin väheneminen johtaa parempaan CVD-riskiprofiiliin ja vähemmän ateroskleroottisia muutoksia varhaisessa elämässä (152—155) .Ruokavaliosuunnittelutarkoituksiin sopiva kohde on vaihteluvälin keskiarvo eli noin 32—33 E%, kun otetaan huomioon, että sekä rasvan että hiilihydraattien laatuun ja ravintokuidun määrään kiinnitetään huolellista huomiota.”

        https://norden.diva-portal.org/smash/get/diva2:704251/FULLTEXT01.pdf


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pohjoismaiset ravitsemussuositukset sanovat rasvasta näin (käytin automaattisuomennosta, koska KNM ei osaa englantia hyvin):

        ”Rasvan kokonaissuositus on 25—40 E%, mikä perustuu pääasiassa rasvahappoluokkien suositeltuihin valikoimiin. Hyvin vähärasvainen ruokavalio vähentää HDL-kolesterolipitoisuutta ja lisää triglyseridipitoisuutta seerumissa/plasmassa ja saattaa heikentää glukoosinsietoa herkillä henkilöillä (151). Lisäksi rasvaliukoisten vitamiinien ja EFA:n riittävää saantia on vaikea varmistaa, jos rasvan kokonaissaanti on alle 20 E%.Rasvan kokonaissaannin rajoittaminen helpottaa tiettyjen mikroravinteiden ja ravintokuitujen lisääntyneen saannin saavuttamista. Ruokavalion rasvan määrä liittyy myös ruumiinpainoon. STRIP- ja Nuorten suomalaisten tutkimuksista saadut kokemukset osoittavat, että kohtuullinen rasvan saanti (noin 30 E%) ja SFA:n saannin väheneminen johtaa parempaan CVD-riskiprofiiliin ja vähemmän ateroskleroottisia muutoksia varhaisessa elämässä (152—155) .Ruokavaliosuunnittelutarkoituksiin sopiva kohde on vaihteluvälin keskiarvo eli noin 32—33 E%, kun otetaan huomioon, että sekä rasvan että hiilihydraattien laatuun ja ravintokuidun määrään kiinnitetään huolellista huomiota.”

        https://norden.diva-portal.org/smash/get/diva2:704251/FULLTEXT01.pdf

        Sama löytyy Suomen ravitsemussuosituksista 2014.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Et ole tainnut lukea suomalaisia ravitsemussuosituksia? Suomessa suositellaan rasvaa 25-40E% eikä suinkaan vähentämään rasvaa. Sen sijaan rasvan laatuun pyydetään kiinnittämään huomiota eli käyttämään täysrasvaista margariinia kevytmargariinin asemasta ja käyttämään öljyä salaatinkastikkeessa.

        Broilerin nahkaa ei suositella.

        Olen taitanut lukea suomalaisia ravitsemussuosituksia mutta olen myös taitanut ymmärtää ne. Niissä sanotaan muun muassa näin:

        Lainaus alkaa "
        Väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi suositellaan seuraavia muutoksia ruokavalioon (taulukko 2).

        Vähennetään ruoan energiatiheyttä, lisätään ravintoainetiheyttä ja parannetaan hiilihydraattien laatua.

        Luonnostaan runsaasti kuitua sisältävät, kasvikunnan tuotteisiin perustuvat ruokavaliot sisältävät vähemmän energiaa kuin pääosin eläinkunnan tuotteita sisältävät ruokavaliot. Energiaa on runsaasti rasvaa ja/tai lisättyä sokeria sisältävissä tuotteissa, kuten esimerkiksi makeisissa, suklaassa, leivonnaisissa ja jäätelössä sekä perunalastuissa ja muissa napostelutuotteissa. Myös alkoholijuomat sisältävät paljon energiaa.
        " lainaus päättyy

        Missään ei kehoiteta lisäämään öljyjen/rasvojen kokonaismäärää.

        Täällä https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemussitoumus/ravitsemussitoumuksen-sisaltoalueet/rasvan-laatu/ sen sijaan sanotaan:

        Lainaus alkaa "
        Tavoitteet

        Ruokavaliossa

        - tyydyttyneiden rasvahappojen osuus on alle 10 E%
        - kertatyydyttymättömien rasvahappojen osuus on 10-20 E%
        - monityydyttymättömien rasvahappojen osuus on 5-10 E%
        - kerta- ja monityydyttymättömän rasvan osuus vähintään 2/3 rasvasta
        - transrasvahappojen saanti on mahdollisimman vähäistä

        Tavoitteen saavuttamiseksi tyydyttyneen rasvan saannin tulisi väestötasolla vähentyä 20 % vuoteen 2020 mennessä verrattuna Finravinto 2012 tutkimukseen.
        " lainaus päättyy

        Tuo vähentyminen ei ole tapahtunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen taitanut lukea suomalaisia ravitsemussuosituksia mutta olen myös taitanut ymmärtää ne. Niissä sanotaan muun muassa näin:

        Lainaus alkaa "
        Väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi suositellaan seuraavia muutoksia ruokavalioon (taulukko 2).

        Vähennetään ruoan energiatiheyttä, lisätään ravintoainetiheyttä ja parannetaan hiilihydraattien laatua.

        Luonnostaan runsaasti kuitua sisältävät, kasvikunnan tuotteisiin perustuvat ruokavaliot sisältävät vähemmän energiaa kuin pääosin eläinkunnan tuotteita sisältävät ruokavaliot. Energiaa on runsaasti rasvaa ja/tai lisättyä sokeria sisältävissä tuotteissa, kuten esimerkiksi makeisissa, suklaassa, leivonnaisissa ja jäätelössä sekä perunalastuissa ja muissa napostelutuotteissa. Myös alkoholijuomat sisältävät paljon energiaa.
        " lainaus päättyy

        Missään ei kehoiteta lisäämään öljyjen/rasvojen kokonaismäärää.

        Täällä https://www.ruokavirasto.fi/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/ravitsemussitoumus/ravitsemussitoumuksen-sisaltoalueet/rasvan-laatu/ sen sijaan sanotaan:

        Lainaus alkaa "
        Tavoitteet

        Ruokavaliossa

        - tyydyttyneiden rasvahappojen osuus on alle 10 E%
        - kertatyydyttymättömien rasvahappojen osuus on 10-20 E%
        - monityydyttymättömien rasvahappojen osuus on 5-10 E%
        - kerta- ja monityydyttymättömän rasvan osuus vähintään 2/3 rasvasta
        - transrasvahappojen saanti on mahdollisimman vähäistä

        Tavoitteen saavuttamiseksi tyydyttyneen rasvan saannin tulisi väestötasolla vähentyä 20 % vuoteen 2020 mennessä verrattuna Finravinto 2012 tutkimukseen.
        " lainaus päättyy

        Tuo vähentyminen ei ole tapahtunut.

        ”Missään ei kehoiteta lisäämään öljyjen/rasvojen kokonaismäärää.”

        Tuo suositus oli väestötason suositus, joka lienee perustunut FinRavinto 2012 -tutkimuksen aineistoon.

        Tutkimuksessa https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/110839/THL_RAP2013_016_&sliitteet.pdf päädyttiin siihen, että monityydyttymättömiä rasvahappoja saadaan jo keskimäärin 6,2 E% ja n-3-rasvahappoja keskimäärin 1,5 E% (liitetaulukot 20 ja 22 sivuilla 145 ja 146).

        Eli väestötasolla ei tarvitse enää välttämättä lisätä monityydyttymättömien rasvahappojen saantia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        ”Missään ei kehoiteta lisäämään öljyjen/rasvojen kokonaismäärää.”

        Tuo suositus oli väestötason suositus, joka lienee perustunut FinRavinto 2012 -tutkimuksen aineistoon.

        Tutkimuksessa https://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/110839/THL_RAP2013_016_&sliitteet.pdf päädyttiin siihen, että monityydyttymättömiä rasvahappoja saadaan jo keskimäärin 6,2 E% ja n-3-rasvahappoja keskimäärin 1,5 E% (liitetaulukot 20 ja 22 sivuilla 145 ja 146).

        Eli väestötasolla ei tarvitse enää välttämättä lisätä monityydyttymättömien rasvahappojen saantia.

        Nyt ravitsemuksessa tulisi keskittyä tyydyttyneen rasvan, sokerin, puhdistetun viljan ja suolan vähentämiseen. Aika paljon on edistytty sitten -70-luvun. Kasviksia ja hedelmiä sitten lisää.


    • Anonyymi

      Oliiviöljymafian masinoima sumutus on niin kaiken kattavaa ja päällekäyvää että siinä menee suomalaiset ravitsemusteletapit ja terveysviranomaisetkin aivan sekaisin.

      Kun ihminen on terve, ja on normaalipainoinen, ja hänen ruokavalionsa on terveellinen, niin hän ei tarvitse mitään uskomustieteilijöiden suosittamia öljyjä/rasvoja siksi että hänen pitäisi yrittää liuottaa verisuonissaan olevia paakkua. Hänen suonissaan ei ole mitään paakkuja. Massiivilihavien verisuonissa saattaa olla paakkuja, mutta massiivilihavien hoitokeinot eivät ole Painonhallinta -palstan eikä Laihdutus -palstan aihepiireissä. Massiivilihavien tehokkain toimenpide sairautensa parantamiseksi on laihtua, eikä todellakaan öljyjen litkiminen.

      Terve ja normaalipainoinen ihminen joka ruokailee terveellisesti, ei tarvitse mitään lisättyä öljyä/rasvaa eikä mitään raaka-aineita joissa on paljon öljyjä/rasvoja. Hän saa kaikki tarvitsemansa rasvahapot, monikymmenkertaisesti ylenmääräin, terveellisestä ruokavaliostaan, siis ruokavaliosta joka ainesosiltaan on monipuolinen (eli laajakirjoinen) ja joka koostetaan vaihtelevasti (eikä niin että on seitseman eri vuorokausimenua, yksi kullekin viikonpäivälle, ja ne toistuvat monotoonisesti samanlaisina, ajasta ikuisuuteen).

      • Linoli- ja alfalinoleenihapon tarve on 2 g kumpaakin päivässä. Sinun mukaasi ihmiset saavat siis niitä monikymmenkertaisesti ravinnosta ilman lisättyä rasvaa, pähkinöitä ja siemeniä?

        Kun monityydyttymättömiä rasvoja suositellaan 5-10E% niin mistä ne tulevat ilman öljyjä, margariinia, pähkinöitä ja siemeniä? 10 E% on suunilleen 30 g ja sen saa kyllä rasvaisesta kalasta kun syö sitä yli puoli kiloa päivässä.

        Normaalipaino ei valitettavasti takaa sv-terveyttä. Suomalaiset olivat vuonna 1970 varsin hoikkia mutta sydänkohtauksiin kuoltiin viisi kertaa enemmän kuin nykyään.


      • Anonyymi

        Kanannahkamies: "Massiivilihavien tehokkain toimenpide sairautensa parantamiseksi on laihtua, eikä todellakaan öljyjen litkiminen."

        Miten ihme tyhminä pidät ihmisiä? Vain äärimmäisen harva litkii öljyjä pullosta.

        Ongelma alkaa energiatiheydestä, ja erityisesti siitä, kun rasva ja sokeri tai rasva ja suola sekoitetaan sopivassa suhteessa valkoisten jauhojen tai muun erityisen tärkkelyspitoisen kanssa. Luontaisesti energiatiheitä tuotteita ovat lisäksi rasvaiset juustot, lihat sekä makkara ja pähkinät sekä suklaa. Suuri osa ihmisistä voi popsia energiatiheitä tuotteita huomaten tai huomaamattaan satojen ja jopa tuhanisen kalorien edestä kerralla. Kukaan ei juo vahingossa öljyä pullosta.

        Suhteesi ruokaan ja kasviöljyjen tuottajiin ei ole terve vaan se on holistinen. Kohtuullisissa määrin nautitut kasviperäiset rasvat ja öljyt on terveyttä edistäviä tuotteita, kanannahka ei ole, vaikka grillattuna ja maustettuna maistuu hyvältä.

        Tee parannus ja opettele sana kohtuus, vaikka oletkin entinen huijattu ja entinen todella vakavasti ylipainoinen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Linoli- ja alfalinoleenihapon tarve on 2 g kumpaakin päivässä. Sinun mukaasi ihmiset saavat siis niitä monikymmenkertaisesti ravinnosta ilman lisättyä rasvaa, pähkinöitä ja siemeniä?

        Kun monityydyttymättömiä rasvoja suositellaan 5-10E% niin mistä ne tulevat ilman öljyjä, margariinia, pähkinöitä ja siemeniä? 10 E% on suunilleen 30 g ja sen saa kyllä rasvaisesta kalasta kun syö sitä yli puoli kiloa päivässä.

        Normaalipaino ei valitettavasti takaa sv-terveyttä. Suomalaiset olivat vuonna 1970 varsin hoikkia mutta sydänkohtauksiin kuoltiin viisi kertaa enemmän kuin nykyään.

        Brittien NHS joka on Iso-Britannian virallinen terveysorganisaatio jonka suosituksia seuraa koko Brittiläinen Kansainyhteisö, eli Commonwealth of Nations, jossa nuppiluku on 2400 miljoonaa, suosittaa sivullaan 'Fat: the facts': https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/different-fats-nutrition/ seuraavasti:

        "Useimmat ihmiset saavat ruokavaliostaan riittävästi omega-6 rasvahappoja (joita on m.m. linolihappo), mutta on suositeltavaa saada enemmän omega-3 rasvahappoja, syömällä vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista 1 annos on valmistettu öljyisestä kalasta. Kasviperäisten omega-3 rasvahappojen lähteillä ei uskota olevan samoja etuja sydämen terveydelle kuin kalojen rasvahapoilla."

        Siinäpä rasvahappojen tarpeesta, rehellisesti ja ymärrettävästi. Siis ainoastaan kahdesta annoksesta kalaa viikossa, joista vain toinen annos on valmistettu öljyisestä/rasvaisesta kalasta, saa ihminen kaikki tarpeelliset öljynsä/rasvansa. Yhdessä viikossa on tyypillisesti 21 tai 28 annosta.

        Brittien terveysviranomainen on valtavasti luotettavavampi/rehellisempi kuin kotimainen lääkäri/professorikunta joilla on lupa vapaasti pomppia pallilta toiselle miloin huvittaa/kannattaa (yksityisen puolen lääkäri, kummallinen puolen lääkäri, terveydenedistelykauppojen lobbari, y.m.s). Sellainen ei onnistu briteissä, eikä muissakaan kehittyneissä maissa, eturistiriitoja ei niissä hyväksytä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Brittien NHS joka on Iso-Britannian virallinen terveysorganisaatio jonka suosituksia seuraa koko Brittiläinen Kansainyhteisö, eli Commonwealth of Nations, jossa nuppiluku on 2400 miljoonaa, suosittaa sivullaan 'Fat: the facts': https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/different-fats-nutrition/ seuraavasti:

        "Useimmat ihmiset saavat ruokavaliostaan riittävästi omega-6 rasvahappoja (joita on m.m. linolihappo), mutta on suositeltavaa saada enemmän omega-3 rasvahappoja, syömällä vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista 1 annos on valmistettu öljyisestä kalasta. Kasviperäisten omega-3 rasvahappojen lähteillä ei uskota olevan samoja etuja sydämen terveydelle kuin kalojen rasvahapoilla."

        Siinäpä rasvahappojen tarpeesta, rehellisesti ja ymärrettävästi. Siis ainoastaan kahdesta annoksesta kalaa viikossa, joista vain toinen annos on valmistettu öljyisestä/rasvaisesta kalasta, saa ihminen kaikki tarpeelliset öljynsä/rasvansa. Yhdessä viikossa on tyypillisesti 21 tai 28 annosta.

        Brittien terveysviranomainen on valtavasti luotettavavampi/rehellisempi kuin kotimainen lääkäri/professorikunta joilla on lupa vapaasti pomppia pallilta toiselle miloin huvittaa/kannattaa (yksityisen puolen lääkäri, kummallinen puolen lääkäri, terveydenedistelykauppojen lobbari, y.m.s). Sellainen ei onnistu briteissä, eikä muissakaan kehittyneissä maissa, eturistiriitoja ei niissä hyväksytä.

        NHS on brittien organisaatio ja jokaisessa maassa on omat suosituksensa ja terveysorganisaationsa. Esimerkiksi Kanadan suositukset löytyvät dokumentista 'Canada’s food guide'. Sielläkin suositellaan kasviöljyjä.

        Ihmiset tosissaan saavat aivan riittävästi linolihappoa mutta edes NHS ei totea että ihmiset saisivat riittävästi kasviperäistä omega-3 rasvahappoa eli alfalinoleenihapoa.

        Joko olet poistanut syömästäsi broilerista nahan koska NHS suosittaa sitä? NHS suosittaa myös täysjyväviljaa, hedelmiä, pähkinöitä, siemeniä ja palkokasveja. Oletko aloittanut niiden syönnin? NHS myöskin neuvoo vaihtamaan tyydyttyneen rasvan tyydyttymättömän eikä hiilihydraattiin tai proteiiniin.

        Briteissä tosissaan neuvotaan vähentämään rasvan määrää ja vaihtamaan tyydyttynyt rasva tyydyttymättömän mutta ei poistamaan kaikkea rasvaa ruokavaliosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brittien NHS joka on Iso-Britannian virallinen terveysorganisaatio jonka suosituksia seuraa koko Brittiläinen Kansainyhteisö, eli Commonwealth of Nations, jossa nuppiluku on 2400 miljoonaa, suosittaa sivullaan 'Fat: the facts': https://www.nhs.uk/live-well/eat-well/different-fats-nutrition/ seuraavasti:

        "Useimmat ihmiset saavat ruokavaliostaan riittävästi omega-6 rasvahappoja (joita on m.m. linolihappo), mutta on suositeltavaa saada enemmän omega-3 rasvahappoja, syömällä vähintään 2 annosta kalaa viikossa, joista 1 annos on valmistettu öljyisestä kalasta. Kasviperäisten omega-3 rasvahappojen lähteillä ei uskota olevan samoja etuja sydämen terveydelle kuin kalojen rasvahapoilla."

        Siinäpä rasvahappojen tarpeesta, rehellisesti ja ymärrettävästi. Siis ainoastaan kahdesta annoksesta kalaa viikossa, joista vain toinen annos on valmistettu öljyisestä/rasvaisesta kalasta, saa ihminen kaikki tarpeelliset öljynsä/rasvansa. Yhdessä viikossa on tyypillisesti 21 tai 28 annosta.

        Brittien terveysviranomainen on valtavasti luotettavavampi/rehellisempi kuin kotimainen lääkäri/professorikunta joilla on lupa vapaasti pomppia pallilta toiselle miloin huvittaa/kannattaa (yksityisen puolen lääkäri, kummallinen puolen lääkäri, terveydenedistelykauppojen lobbari, y.m.s). Sellainen ei onnistu briteissä, eikä muissakaan kehittyneissä maissa, eturistiriitoja ei niissä hyväksytä.

        Kananahkamiehen toiminta on todella tarkoitushakuista ja kuten sanottua, täysin holistista.

        Britit kertovat näin, mutta asiassa ei ole kenellekään mitään uutta edes Suomessa:

        Tyydyttymättömät rasvat: Jos haluat vähentää sydänsairauksien riskiä, ​​on parasta vähentää kokonaisrasvan saantia ja vaihtaa tyydyttyneet rasvat tyydyttymättömiin rasvoihin. On merkittäviä todisteita siitä, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen joillakin tyydyttymättömillä rasvoilla voi auttaa alentamaan kolesterolitasoa. Tyydyttymättömät rasvat voivat olla enimmäkseen kasvien ja kalojen öljyistä joko yksittäistyydyttymättömiä tai monityydyttymättömiä.

        Yksittäis- eli kertatyydyttymättömät rasvat auttavat suojaamaan sydäntäsi ylläpitämällä "hyvän" HDL-kolesterolin tasoa ja vähentämällä samalla "huonon" LDL-kolesterolin määrää veressäsi. Kertatyydyttymättömiä rasvoja löytyy oliiviöljystä, rypsiöljystä ja näistä öljyistä valmistetuissa levitteissä, avokadoissa, mantelit, parapähkinät ja maapähkinät

        Monityydyttymättömät rasvat voivat myös auttaa alentamaan "huonon" LDL-olesterolin määrää veressäsi. Monityydyttymättömiä rasvoja omega-3 ja omega-6. Keho ei voi valmistaa joitain omega-3- ja omega-6-rasvatyyppejä, mikä tarkoittaa, että on välttämätöntä sisällyttää pieniä määriä niitä ruokavalioon. Omega-6-rasvoja löytyy kasviöljyistä, kuten: rypsi, maissi, auringonkukka, pähkinät.

        Omega-3-rasvoja löytyy öljyisistä kaloista, kuten silakka, silli, taimen, lohi, sardiini ja makrilli.

        Kanannahoista ei puhuta mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kananahkamiehen toiminta on todella tarkoitushakuista ja kuten sanottua, täysin holistista.

        Britit kertovat näin, mutta asiassa ei ole kenellekään mitään uutta edes Suomessa:

        Tyydyttymättömät rasvat: Jos haluat vähentää sydänsairauksien riskiä, ​​on parasta vähentää kokonaisrasvan saantia ja vaihtaa tyydyttyneet rasvat tyydyttymättömiin rasvoihin. On merkittäviä todisteita siitä, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen joillakin tyydyttymättömillä rasvoilla voi auttaa alentamaan kolesterolitasoa. Tyydyttymättömät rasvat voivat olla enimmäkseen kasvien ja kalojen öljyistä joko yksittäistyydyttymättömiä tai monityydyttymättömiä.

        Yksittäis- eli kertatyydyttymättömät rasvat auttavat suojaamaan sydäntäsi ylläpitämällä "hyvän" HDL-kolesterolin tasoa ja vähentämällä samalla "huonon" LDL-kolesterolin määrää veressäsi. Kertatyydyttymättömiä rasvoja löytyy oliiviöljystä, rypsiöljystä ja näistä öljyistä valmistetuissa levitteissä, avokadoissa, mantelit, parapähkinät ja maapähkinät

        Monityydyttymättömät rasvat voivat myös auttaa alentamaan "huonon" LDL-olesterolin määrää veressäsi. Monityydyttymättömiä rasvoja omega-3 ja omega-6. Keho ei voi valmistaa joitain omega-3- ja omega-6-rasvatyyppejä, mikä tarkoittaa, että on välttämätöntä sisällyttää pieniä määriä niitä ruokavalioon. Omega-6-rasvoja löytyy kasviöljyistä, kuten: rypsi, maissi, auringonkukka, pähkinät.

        Omega-3-rasvoja löytyy öljyisistä kaloista, kuten silakka, silli, taimen, lohi, sardiini ja makrilli.

        Kanannahoista ei puhuta mitään.

        Älä juo öljyä pullosta tai lusikoi margariinia ja voita rasiasta. Hyvä mutta melkein kaikille ihan turha ohje.

        Pahinta ovat silti piilorasva kuten on lihassa, makkarassa, juustossa, pähkinöissä ja suklaassa mutta erityisesti jauhojen ja tärkkelyksen tai suolan, sokerin ja rasvan muodostamissa makupommeissa kuten wienerit, voisarvet, pasteijat, voitaikinajutut, sipsit sekä juustonaksut.


    • Anonyymi

      Camelina-öljyä puristetaan kylmäpuristuksella, joten se sisältää runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja- alfalinoleenihappoa, tokoferolia ja kasvisteroleja. Camelinan siemenenöljypitoisuus on 40-47% kuiva-aineesta. Öljyn rasvahapoista 54% on monityydyttymättömiä (rypsiöljy 32%), joista ihmiselle välttämättömiä alfalinoleenihappoa on 40% (rypsi 8%) ja linolihappoa 15% (rypsi 20%). Näiden monityydyttymättömien rasvahappojen on todettu auttavan alentamaan veren LDL kolesterolipitoisuutta ja siten vaikuttamaan sydän- ja verisuoniterveyteen. Arvokkaan rasvahappokoostumuksensa ansiosta Camelina-öljy on funktionaalinen eli terveysvaikutteinen elintarvike. Ravinnon tärkeinpiä kasvisteroleja ovat kasviöljyt. Camelina-öljy sisältää steroleja yhteensä 442 mg/100g, joiden pääkomponentti on sitosteroli (75mg / 100g). Kylmäpuristetussa öljyssä on enemmän steroleja ja luontaisena antioksidanttina toimivaa E-vitamiinia kuin raffinoidussa öljyssä. Kasvisterolit ja E-vitamiini yhdessä auttavat alentamaan veren kolesteroliarvoja. Camelina-öljy sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen. Sellaisenaan käytettynä sen hieno mantelinen aromi pääsee oikeuksiinsa erilaisissa salaateissa ja kypsennettyjen vihannesten höysteenä. Öljy sopii myös leivontaan. Camelina-öljy on 100% kotimaisesta siemenestä puristettu öljy.

      • Anonyymi

        Minä olen KNM ja minulle on turha ravitsemusteletappien helppoheikottaa mitään. Minä en ole koskaan juonut öljyjä enkä juo nytkään. Kaiken tarvittavan saa kanannahoista sekä kaalista, vaikka joku väittäisi kasiviöljyjä terveyttä edistäviksi. Terveys joko on tai sitä ei ole, mutta superterveyttä ei ole. Katsokaa vaikka taulukoistani, joihin ladoin tuhansia eri lukuja. Terveydelliset seikat ovat terveysmöhnäkauppiaiden, lakimiesten ja kääntäjien tekemiä pahoja virheitä. ihan EU-tasolla saakka. Minä tykkään englannin kielestä (suom. olive oil + aviation fuel).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen KNM ja minulle on turha ravitsemusteletappien helppoheikottaa mitään. Minä en ole koskaan juonut öljyjä enkä juo nytkään. Kaiken tarvittavan saa kanannahoista sekä kaalista, vaikka joku väittäisi kasiviöljyjä terveyttä edistäviksi. Terveys joko on tai sitä ei ole, mutta superterveyttä ei ole. Katsokaa vaikka taulukoistani, joihin ladoin tuhansia eri lukuja. Terveydelliset seikat ovat terveysmöhnäkauppiaiden, lakimiesten ja kääntäjien tekemiä pahoja virheitä. ihan EU-tasolla saakka. Minä tykkään englannin kielestä (suom. olive oil + aviation fuel).

        KNM on oikea haisumuna. Älkää enää kommentoiko sen viestejä. 😝


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KNM on oikea haisumuna. Älkää enää kommentoiko sen viestejä. 😝

        Pidätkö sinä parodioista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pidätkö sinä parodioista?

        Minä olen se, joka ainoana ja avoimesti kirjoittaa haisevista kikkeleistä ja pimpin lutkuttamisesta. Siinä ei ole mitään parodiaa, jos muistaa nousta tuntikausia kellarin rappusia toffeen haussa ja pyöräillä mansikkakakun voimalla! Minut tunnetaan faktoista ja uusista tekniikoista. 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen se, joka ainoana ja avoimesti kirjoittaa haisevista kikkeleistä ja pimpin lutkuttamisesta. Siinä ei ole mitään parodiaa, jos muistaa nousta tuntikausia kellarin rappusia toffeen haussa ja pyöräillä mansikkakakun voimalla! Minut tunnetaan faktoista ja uusista tekniikoista. 😆

        Olen kirjoittanut muualla myös kermasta. 😆😆😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen se, joka ainoana ja avoimesti kirjoittaa haisevista kikkeleistä ja pimpin lutkuttamisesta. Siinä ei ole mitään parodiaa, jos muistaa nousta tuntikausia kellarin rappusia toffeen haussa ja pyöräillä mansikkakakun voimalla! Minut tunnetaan faktoista ja uusista tekniikoista. 😆

        Masturbaatiotekniikkasi ovat kuitenkin pahasti vanhentuneet, vaikka olet nuori tyttö. Nuori pillusi tarvitsee erikoiskäsittelyä, jota vain toinen nainen pystyy antamaan. 😝


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kesäloman loppuminen ahdistaa

      Töihin paluu huomenna ahdistaa ihan helkutisti vaikka olen etätöissä. Työskentelen insinöörinä ja työt on välillä todella vaikeita ja joutuu tekemään
      Ahdistus
      47
      2258
    2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

      Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
      Maailman menoa
      165
      2113
    3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

      Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
      Kotimaiset julkkisjuorut
      189
      1914
    4. En kaipaa enää "kaivattuani"

      Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
      Ikävä
      109
      1726
    5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

      Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
      Kotimaiset julkkisjuorut
      97
      1490
    6. Kiitos Seiskalle Sofian nolaamisesta!

      Pitkän aikaa Seiska selkeästi mielisteli pellepariskuntaa. Ei pienintäkään juttua esimerkiksi pellepariskunnan vapun sekoilu- ja riitelybileistä Levi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      60
      1396
    7. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

      Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
      Kotimaiset julkkisjuorut
      93
      1295
    8. Analysoi teidän kohtaamisianne

      Mikä niissä vaikuttaa siltä että tunne on molemminpuolinen?
      Ikävä
      83
      1213
    9. Mara Taas kiitollinen

      Mä en kestä😂.. Mara Taas kiitollisena istuu rannalla, eikö se vois keksiä jo jotain muuta tekstiä. Monta kuvaa taas missä MINÄ, MINÄ. Ja taas mennään
      Kotimaiset julkkisjuorut
      72
      1190
    Aihe