Kuopion nuorille olisi töitä tarjolla!

Anonyymi

Konesaumakattoja tekevän kuopiolaisen Peltimestarin yrittäjä Silver Padurets kertoo, että heillä on ollut rekrytointiongelmia koko yrityksen viisivuotisen historian ajan. Kuopiossa ja pääkaupunkiseudulla toimiva yritys tarvitsee kipeästi osaavia peltiseppiä töihin, ja hän päätti hakea työvoimaa ulkomailta viime talvena.

Miksei työt kiinnosta?

Turha Kuopioon mitään sellutehdasta on rakentaa. Kuopiosta ei löydy työntekijöitä tehtaalle.

8

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tehtaisiin mitään konesaumakattoja tehdä ja on tuo vähän liian kuumakin lähteä Silverin kattohommiin. Tuloo nestehukka nääs.

      • Anonyymi

        Kattomiehiä Virosta, soodakattilanrakentajia Tšekistä. Keskisuomalainen Äänekosken kaupunki on näinä aikoina varsin kansainvälinen paikka. Metsäkonserni Metsä Groupin sellutehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 30 eri kansalaisuutta edustavaa rakentajaa. Kaikkiaan kansalaisuuksia on hankkeessa 41.


    • Anonyymi

      Kemiläinen metsäkoneyrittäjä Jari Talus on hakenut metsänhakkuun monitoimikoneeseen "motokuskia" joulukuusta lähtien, mutta pätevää kuljettajaa ei ole löytynyt.

      Hakijoita on ollut kymmenkunta, mutta ei yhtään pätevää ammattilaista. Talukselle ei ole väliä, mistä sopiva tekijä löytyisi.

      – Sehän on ihan sama mistä päin työntekijä tulee. Kunhan motonkoura sylkee puuta, niin se on ihan sama, mitä kieltä se puhuu, Talus sanoo.

      – Kyllä kait se on sama vaikka Honolulusta tulee, kunhan vaan jostakin tulee, hän lisää.

      • Anonyymi

        Kuka hullu nyt Kemiin lähtisi, Perämeren pärsreikään.


    • Anonyymi

      Niin töitähän ja tekemistä kyllä varmasti on, mutta mitenkäs on sen palkanmaksun kanssa...

      • Anonyymi

        Tes minimi eli hiki päässä raataa ja palkka on surkea.

        Ei ihme jos on pulaa työntekijöistä. Kunnon yritykset maksaa muutaman euron lisää tuntipalkkaa niin alkaakin työntekijöitä kiinnostaa.


      • Anonyymi

        Virolaisten ja venäläisten tekemät homekämpät pääkaupunkiseudulla ovat varsinainen vitsaus mutta eihän kantasuomalaisilla edes ole varaa asua normaalipalkalla siellä vaan joutuvat muuttamaan pohjoisemmaksi maahanmuuttajien tieltä jotka ovat katsoneet parhaimmaksi muuttaa pohjoisen kylistä omiensa luokse etelään valtion tuella.

        Toivottavasti nämä maahanmuuttajat eivät keksi vaatia korvauksia homepölykeuhkoista, astmasta ja allergioista jotka he ovat saaneet asuessaan ilmaiseksi Helsingin asunnoissa jotka on rakennettu halvalla ulkomaisella työvoimalla.
        Onneksi rakentamisen laatu on koronapandemian aikana edes hieman noussut kun turhaa työmatkaliikennettä on vähän karsittu. On betoni kerennyt kuivua ennenkuin siihen on kosteussulku ja lattiamatot lätkäisty nopeiden ja halpojen virolaisten toimesta.

        Siitä Krista Kiurulle pisteet ja papukaijan merkki. Keep up the good work!
        Ja rajat kiinni.


    • Anonyymi

      Vastaus on helppo:

      1. Yrittäjät ovat lähtökohtaisesti rahakeskeisiä paski*isia. Heille raha ja vain raha on kaikki kaikessa. Koko elämä ja ennenkaikkea oma ego on yhtä yrittäjänä olemista sekä rahaa. Kaikki, siis aivan kaikki, pitää mitata "euro" nimisellä rahakeksintömittarilla ja verrata niitä euroloita vastaavaa ideologiaa tunnustavien kanssayrittäjien euroloihin.

      2. Tätä em. yrittäjyys ideologian setelipaperirahan autuutta ja rahakeksinnön ainutlaatuisuutta yrittäjät sitten yrittävät juurruttaa ja pakkosyöttää kaikkiin ihmisiin, siis aivan kaikkiin, ja heihinkin jotka saattavat sittenkin ajatella työnteon olevan vain yksi osa elämää eikä suinkaan siten että työ ja yritttäjyys olisi koko elämän koko sisältö koko ajan.

      3. Yrittäjät eivät pääsääntöisesti kykene noudattamaan edes yksinkertaisimpia lakeja. He ovat lakirikkovia paski*isia. Tämä johtuu siitä, koska yrittäjät ovat olemukseltaan ja perimmäiseltä luonteeltaan erityisen rahanahnetta sakkia. Lait nähdään yrittäjien toimesta vain rahanteon ja henkilökohtaisen vaurastumisen esteenä, ei suinkaan jonain sellaisena jota pitäisi oikeasti noudattaa muussakin kuin yrityksen www-sivujen puppugeneraattorin tuottamissa arvomaailma-höpinöissä.

      4. Erityisesti hyvin yksinkertainen työlainsäädäntö, yksinkertaiset työaikalait, ajantasainen työsuojelu ja jopa asianmukainen palkanmaksu ovat useimmille yrittäjille täysiä mahdottomuuksia ja jotain sellaista jota yrittäjien on lähes mahdoton hyväksyä ja joissa pitää kieroilla niin paljon kuin mahdollista.

      5. Hyviä, rehellisiä sekä lakia noudattavia yrittäjiä on myös olemassa; heitä tosin vain on häviävän pieni marginaaliryhmä ja useimmat heistä ovat vain ottamassa pataan suuryrityksiltä jotka lähtökohtaisesti vain yrittävät kupata viimeisetkin veripisarat alempana yrittäjyyshierarkiasssa olevien pienyrittäjien yritysruumiista.

      Nähty ja koettu hyvin monessa yrityksessä ja hyvin moneen kertaan. Eli...pidä peltisi!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe