Kuopion nuorille olisi töitä tarjolla!

Anonyymi

Konesaumakattoja tekevän kuopiolaisen Peltimestarin yrittäjä Silver Padurets kertoo, että heillä on ollut rekrytointiongelmia koko yrityksen viisivuotisen historian ajan. Kuopiossa ja pääkaupunkiseudulla toimiva yritys tarvitsee kipeästi osaavia peltiseppiä töihin, ja hän päätti hakea työvoimaa ulkomailta viime talvena.

Miksei työt kiinnosta?

Turha Kuopioon mitään sellutehdasta on rakentaa. Kuopiosta ei löydy työntekijöitä tehtaalle.

8

119

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei tehtaisiin mitään konesaumakattoja tehdä ja on tuo vähän liian kuumakin lähteä Silverin kattohommiin. Tuloo nestehukka nääs.

   • Anonyymi

    Kattomiehiä Virosta, soodakattilanrakentajia Tšekistä. Keskisuomalainen Äänekosken kaupunki on näinä aikoina varsin kansainvälinen paikka. Metsäkonserni Metsä Groupin sellutehtaan työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 30 eri kansalaisuutta edustavaa rakentajaa. Kaikkiaan kansalaisuuksia on hankkeessa 41.


  • Anonyymi

   Kemiläinen metsäkoneyrittäjä Jari Talus on hakenut metsänhakkuun monitoimikoneeseen "motokuskia" joulukuusta lähtien, mutta pätevää kuljettajaa ei ole löytynyt.

   Hakijoita on ollut kymmenkunta, mutta ei yhtään pätevää ammattilaista. Talukselle ei ole väliä, mistä sopiva tekijä löytyisi.

   – Sehän on ihan sama mistä päin työntekijä tulee. Kunhan motonkoura sylkee puuta, niin se on ihan sama, mitä kieltä se puhuu, Talus sanoo.

   – Kyllä kait se on sama vaikka Honolulusta tulee, kunhan vaan jostakin tulee, hän lisää.

   • Anonyymi

    Kuka hullu nyt Kemiin lähtisi, Perämeren pärsreikään.


  • Anonyymi

   Niin töitähän ja tekemistä kyllä varmasti on, mutta mitenkäs on sen palkanmaksun kanssa...

   • Anonyymi

    Tes minimi eli hiki päässä raataa ja palkka on surkea.

    Ei ihme jos on pulaa työntekijöistä. Kunnon yritykset maksaa muutaman euron lisää tuntipalkkaa niin alkaakin työntekijöitä kiinnostaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Virolaisten ja venäläisten tekemät homekämpät pääkaupunkiseudulla ovat varsinainen vitsaus mutta eihän kantasuomalaisilla edes ole varaa asua normaalipalkalla siellä vaan joutuvat muuttamaan pohjoisemmaksi maahanmuuttajien tieltä jotka ovat katsoneet parhaimmaksi muuttaa pohjoisen kylistä omiensa luokse etelään valtion tuella.

    Toivottavasti nämä maahanmuuttajat eivät keksi vaatia korvauksia homepölykeuhkoista, astmasta ja allergioista jotka he ovat saaneet asuessaan ilmaiseksi Helsingin asunnoissa jotka on rakennettu halvalla ulkomaisella työvoimalla.
    Onneksi rakentamisen laatu on koronapandemian aikana edes hieman noussut kun turhaa työmatkaliikennettä on vähän karsittu. On betoni kerennyt kuivua ennenkuin siihen on kosteussulku ja lattiamatot lätkäisty nopeiden ja halpojen virolaisten toimesta.

    Siitä Krista Kiurulle pisteet ja papukaijan merkki. Keep up the good work!
    Ja rajat kiinni.


  • Anonyymi

   Vastaus on helppo:

   1. Yrittäjät ovat lähtökohtaisesti rahakeskeisiä paski*isia. Heille raha ja vain raha on kaikki kaikessa. Koko elämä ja ennenkaikkea oma ego on yhtä yrittäjänä olemista sekä rahaa. Kaikki, siis aivan kaikki, pitää mitata "euro" nimisellä rahakeksintömittarilla ja verrata niitä euroloita vastaavaa ideologiaa tunnustavien kanssayrittäjien euroloihin.

   2. Tätä em. yrittäjyys ideologian setelipaperirahan autuutta ja rahakeksinnön ainutlaatuisuutta yrittäjät sitten yrittävät juurruttaa ja pakkosyöttää kaikkiin ihmisiin, siis aivan kaikkiin, ja heihinkin jotka saattavat sittenkin ajatella työnteon olevan vain yksi osa elämää eikä suinkaan siten että työ ja yritttäjyys olisi koko elämän koko sisältö koko ajan.

   3. Yrittäjät eivät pääsääntöisesti kykene noudattamaan edes yksinkertaisimpia lakeja. He ovat lakirikkovia paski*isia. Tämä johtuu siitä, koska yrittäjät ovat olemukseltaan ja perimmäiseltä luonteeltaan erityisen rahanahnetta sakkia. Lait nähdään yrittäjien toimesta vain rahanteon ja henkilökohtaisen vaurastumisen esteenä, ei suinkaan jonain sellaisena jota pitäisi oikeasti noudattaa muussakin kuin yrityksen www-sivujen puppugeneraattorin tuottamissa arvomaailma-höpinöissä.

   4. Erityisesti hyvin yksinkertainen työlainsäädäntö, yksinkertaiset työaikalait, ajantasainen työsuojelu ja jopa asianmukainen palkanmaksu ovat useimmille yrittäjille täysiä mahdottomuuksia ja jotain sellaista jota yrittäjien on lähes mahdoton hyväksyä ja joissa pitää kieroilla niin paljon kuin mahdollista.

   5. Hyviä, rehellisiä sekä lakia noudattavia yrittäjiä on myös olemassa; heitä tosin vain on häviävän pieni marginaaliryhmä ja useimmat heistä ovat vain ottamassa pataan suuryrityksiltä jotka lähtökohtaisesti vain yrittävät kupata viimeisetkin veripisarat alempana yrittäjyyshierarkiasssa olevien pienyrittäjien yritysruumiista.

   Nähty ja koettu hyvin monessa yrityksessä ja hyvin moneen kertaan. Eli...pidä peltisi!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Oulun mellakoitsijat matuja? Kaasuakin tarvittiin

   Kantaväestö harvoin parveilee seurueittain. https://yle.fi/uutiset/3-12042173 "Poliisi: Väkijoukko vastusti aggressiivisesti miehen kiinniottoa Oulu
   Maailman menoa
   131
   3448
  2. Sofia ja Stefu onnellisesti festareilla.

   En halua juoruta enemmän kun on pakko mutta ihana oli nähdä kaunis Sofia ja komea Stefu festareilla Karjaalla.Ihan eri meno kun Martinan kanssa.Stefu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   2472
  3. Ässillä on taas vauhti päällä

   Somehiljaisuus ostosten kuvaamisen jälkeen ja viime yönä on taas Stefun instassa kerrottu totuuksia https://aijaa.com/DvaDp0
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1731
  4. Mikä on jäänyt parhaiten mieleen kaivatustasi?

   Laita vielä loppuun onko mies vai nainen. Älkää laittako negatiivisia juttuja.
   Ikävä
   60
   1156
  5. En vain pidä Martinasta.

   En tiedä mikä siinä on..en tiedä mitä on totta, mitä valetta enkä tunne Martinaa ollenkaan ihmisenä. Silti hän vain vaikuttaa kaikin tavoin niin kylm
   Kotimaiset julkkisjuorut
   261
   1031
  6. 83
   1004
  7. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   125
   966
  8. YLEkin ihmettelee Päivin paniikkia

   Ylen haastattelemat oikeusoppineet ihmettelevät Päivin aktiivista rikossyytteistään kirjoittelua ennen oikeudenkäyntejä. Pyrkiikö heikentämään oikeud
   Luterilaisuus
   427
   905
  9. Mä tiiän, et oon ilkee

   Mutta, rakastan sinua! ❤️.. Niin kuin oikeasti! se on vähän niin kuin kielletty rakkaus ja sitähän se on, yrität taistella tunnetta vastaan, mutta taa
   Ikävä
   91
   856
  Aihe