Teologian opiskelu käytännössä?

Anonyymi

Hei,

onko täällä ketään joka opiskelisi teologiaa Helsingin Yliopistossa? Minkä verran on oltava läsnä luennoilla? Onnistuuko opiskelu niin, että itsenäisesti opettelet kurssimateriaalin ja käyt vaan tenttimässä?

11

1746

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei se kyllä ihan niin onnistu! Tosin paljon vaikuttaa opetusjärjestelyihin tulevan talven koronatilanne.

   Normaalisti joutuu tai oikeastaan saa olla myös paikan päällä luennoilla ja harjoituksissa. Yliopisto ei ole pelkkää kirjojen lukemista. Opetustakin on! Ja mitähän tarkoitat kurssimateriaalin opettelulla?

   Ihan vähäpätöisenä en pitäisi myöskään yliopistoyhteisöä ja sen merkitystä tulevalle teologille.

   • Anonyymi

    Tarkoitti varmaan pp-diojen pänttäämistä ennen koetta.

    Läsnäolo prosentti noin 80 eli, poissa voit olla ehkä kaksi kertaa. Käytät livenä kasvovaippaa, mitä ei tarvitse käyttää etänä. Lähiopintoja suoritat luultavasti Porthania lähellä olevissa huoneissa, etäopintoja oppimiskeskus alexandriasa tai kotona, jos et halua että vaarallinen mummontappotauto korounavajrus delta leviää jos haluat että se leviää mene aleksandriaan. Suurin osa luennoista zoomissa, myös padlet/flinga hyviä keinoja ryhmätehtävien purkuun


  • Anonyymi

   Kuitenkin tiedekunnan sivuilla kerrotaan vuodelta 2018, että läsnäolopakkoa ei ole? Eipä ollut tuolloin koronaakaan? Joten mikä nyt mahtaa sitten olla fakta?

  • Anonyymi

   Ei vaan 2017 on kirjoitettu tiedekunnan sivuilla seuraavaa :
   Teologian ja uskonnontutkimuksen koulutusohjelmien kontaktiopetuksessa ei ole pääsääntöisesti läsnäolopakkoa. Opetukseen osallistumisen pakollisuus määritetään erikseen opetussuunnitelmassa – teologisessa tiedekunnassa tämä koskee lähinnä klassisten kielten opintoja ja työelämäopintoja. Suurin osa opetuksesta ei siis ole pakolliseksi määriteltyä eikä pakollista läsnäoloa voi kurssilla vaatia. Poissaoloista on linjattu yliopistotasolla rehtorin päätöksessä 19.6.2017.

   Tärkeintä on, että kurssin osaamistavoitteiden toteutuminen varmistetaan. Poissaolot eivät ole hylkäyksen peruste, mikäli opintojaksolle ei ole määritelty pakollista läsnäoloa. Joittenkin kurssien kuvauksissa on kuitenkin tavoitteita, jotka on mahdollista saavuttaa vain osallistumalla kontaktiopetukseen. Kun nämä on kuvaukseen kirjattu, ne voi ja pitää ottaa arvioinnissa huomioon. Opettaja voi halutessaan antaa opiskelijalle tehtäviä, joiden avulla opiskelija voi opiskella itsenäisesti sellaisen kontaktiopetuksen sisältöjä, johon hän ei ole pystynyt osallistumaan. Arvosanaan (0-5, hyväksytty-hylätty) vaikuttavat ainoastaan tehtävien suorittaminen ja kurssin osaamistavoitteiden saavuttaminen.

   Opettaja voi käyttää läsnäololistaa omana työvälineenään, mutta lista ei merkitse läsnäolopakkoa eikä sitä voi käyttää läsnäolopakon kontrolloimiseen sellaisilla kursseilla, joissa läsnäolopakkoa ei ole opetussuunnitelmassa määritelty.

  • Anonyymi

   Kiinnostaa minua myös tämä läsnäolon pakollisuus. Tarkoitus kun olisi työn ohessa opiskella. Onko tuo v 2018 oleva ohjeistus muuttunut?

   • Anonyymi

    Ohjeistus tuskin on muuttunut.
    Jos työsi on joustava ja työpaikka yliopiston lähellä tai teet etätyötä, opiskelu ja valmistuminenkin määräajassa varmaan onnistuu.

    Jostain syystä teologiseen tulee aika paljon opiskelijoita, jotka uskovat opiskelevansa (kandin) tutkinnon tuosta noin vain sivumennen kaiken muun touhun rinnalla. Joillekin valmistuminen jää kiinni latinasta, se kun vaatii panostusta ja säännöllistä osallistumista opetukseen, ellei sitä sitten osaa ennestään.


  • Anonyymi

   Teologian opiskelu on kokonaan vapaaehtoista!

  • Anonyymi

   Minä opiskelin ihan yksityisesti ortodoksien näkemyksiä, olen ev. Lut. Avasi näkemyksiä toiseen valtionkirkkoon.

  • Anonyymi

   Hei! Olen 66v teologian maisteri. Aloitin opinnot syksyllö 2016 ja valmistuin keväällä 2021. Luennoista ei juuri voi olla poissa. Luentojen lopputyönä on laajahko essee tai tentti. Ensimmäiset kolme vuotta, eli kandivaihe, ovat tosi kiireisiä. Klassiset kolme kieltä, kreikka, heprea, ja latina ovat työläitä.

  • Anonyymi

   Vaikeaa on ymmärtää, että jokin hinku vetää ihmisiä opiskelemaan teologiaa, mutta sitten opinnot halutaan tehdä sivumennen vasemmalla kädellä.

   Yliopistossa opiskelu vaatii aina, myös teologisessa tiedekunnassa, omistautumista, aikaa, työtä. Myös tiedekuntayhteisö ja sosiaalistuminen alaan siinä sivussa ovat erittäin merkitykselliset tulevalle teologille. Muuten koko tutkinto on täysin turha koriste.

   • Anonyymi

    juurikin noin. Vaikeata on teologian opinnoissa menestyä pelkästänsä etäopiskelemalla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   54
   6389
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   337
   3536
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   1967
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1802
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   73
   1723
  6. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   131
   1241
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   286
   1240
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   81
   896
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   853
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   95
   842
  Aihe