Vilander pihalla tapauksessa Perez vs Norris

Anonyymi

Vilander ihan tosissaan väitti Perezin ja norrisin tilanteessa, että ohitus tehdään sisäkautta ja Perez tunki ittensä aivan turhaa ulkopuolelle mutkaan. Joo yleensä ohitus tehdäänki sisäkautta, mutta ohitus on mahdollista tehdä myös ulkokautta, jos sisäpuolen kuski tietää/kunnioittaa sääntöjä. Tämä tarkoittaa, että mutkassa ulkopuolinen auto voi olla jopa puoli auton pituutta jäljessä kunhan on RINNALLA ja ulkopuoliselle autolle on jätettävä tila, joka mahdollistaa radalla pysymisen. Ulkokautta ohitus esim Perezin tapaukses olisi aivan hyvin voinu onnistua jos Norris ois hidastanu vauhtia sen verran, että tilaa ois jääny perezille enemmän. Ulkokautta laajemman kaaren ansioasta "perustuu fysiikan lakeihin" saa paremman nopeuden ja vaikka mutkassa ohitus ei onnistuis niin seuraavalle suoralle pääsee paremmalla vauhdilla ja siellä ohi. Onneksi Formula ykkösis on fiksu tuomaristo, joka tulkitsee ainaki omasta mielestä melko järkevästi noi kisatilanteet ja Norris sai aivan ansaitun rangaistuksen.

8

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kovalla vauhdilla radan ulkoreunaan ja toivoo, että toinen antaa vähän tilaa, taikka että radan ulkopuolella olisi tilaa kiihdyttää onnistuneesti. Sisäpuolella oleva saa rangaistuksen jos yritys epäonnistuu "taitavassa" hazardiohituksessaan.

    • Anonyymi

      Turhaa antaa tuomioita normaaleista kisatilanteista. F1 on mennyt täysin sääntöpelleilyksi. Reilua kisaa ei saa enää ajaa. Pelkkää sunnuntaiajelua. Näillä tuomaroinneilla F1:sen kulta-aikana ei olisi Senna, Prost, Schumacher, Häkkinen ajanut mestariksi. Kuskien pitää antaa kisata kunnolla, jopa sillä ehdolla että joku ajaa pihalle.

    • Anonyymi

      Montoya painotti samaa kuin mistä mm. Toni Vilander mainitsi C Moren F1-studiossa: perinteisesti autourheilussa suurin osa ohituksista on tehty nimenomaan sisäkautta. Jos kuski lähtee yrittämään ohi ulkokautta, hän altistaa itsensä mahdollisuudelle, jossa tila loppuu kesken.

      – En tiedä. Mielestäni se on hullua. Jos minä olisin päättämässä, sanoisin, että jos olet ulkopuolella, sinun ei ole syytä olla siellä. Niin opetetaan jo kartingissa, Montoya sanoi.

      – Tämä on tosi vaikeaa, jos ei ajomentaliteettia muuteta sitten jo kartingissa ja pikkuluokissa. Kaikki kuskit ovat kasvaneet siihen ajatusmalliin, että jos joku yrittää ohittaa ulkokautta, niin silloin hänet ajatetaan ulos radalta! Ja niin täytyykin tehdä, Montoya paalutti.

    • Anonyymi

      RED BULLIN F1-pomo Christian Horner ei halua, että jalkapallosta tuttu filmaaminen siirtyisi formula ykkösiin. Hän tarkoittaa, että F1:ssä ei pidä antaa kuskien hankkia tahallaan rangaistuksia toisilleen esittämällä uhria.
      Hän ei halua, että F1:ssä voi jatkossa pärjätä tunkemalla autonsa mutkassa ulkopuolelle, ajautumalla hiekalle ja hankkimalla siten vastustajalle rangaistuksen.

      – Jos menee ulkopuolelle, ottaa riskin. Varsinkin, kun ei ole edellä, Horner sanoi Motorsportille.

      – Minusta rangaistukset olivat hieman turhan ankaria ja olivat vastoin mantraa, jota MM-sarjassa on viime vuodet hoettu: – Let them race. Antakaa heidän ajaa kilpaa.

      • Anonyymi

        Taisi kalikka osua nyt omaan nilkaan. LET THEM RACE!!!


      • Anonyymi

        Jos noista ei rankaista, ei nähtäis enää kilpailua kun kukaan ei uskaltais yrittää ulkokautta ohi. Tossa perez norris tapaukses ei todellakaa ollu mitään filmaamista, Norris ois osunu kovaa pereziin mikäli perez ei ois väistäny. Ei kukaan kuiljettaja niin tyhmä ole, että ajaa tahallaan hiekalle ja sitte on joukonm viimeisenä!!


    • Anonyymi

      Taas nähtiin "sopukilpailu", mitä Veikkaus tähän sanoo.

      • Anonyymi

        Jaa, katsoin varmaan eri kisaa kuin sinä. En nähnyt mitään sopupeliä. Kisan ylivoimaisesti nopein kuski voitti. Hamilton tuli takaa tuoreilla renkailla ja meni Bottaksesta ohi ja jätti tämän heti kuin tortun laudalle. Komea ohitus vielä Charlesista. Mahtava kisa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe