Autokaupassa.

Anonyymi

Näillä palstoilla kerrotaan usein, kuinka voi käydä niin, ettei kukaan ole huomaavinaan autokauppaan astunutta asiakasta, puhumattakaan asiakkaan palvelemisesta.
Näin käy usein ns. "häkkikaupoissa".
Asia ei näköjään koske vain häkkikauppoja, sillä tänään koin saman lasipalatsimaisessa MB-liikkeessä.
Olin tosin vain ajankulukseni katsomassa uutta W206-mallia - C Mersua.
Itselläni on jonkun mielestä jo vaihtoikäinen E-farkku W212 -15, joten olin kiinnostunut, mitä uutuuksia viime viikolla esitellyssä uudessa C-mallissa on.
Kokonsa puolesta auto olisi farkkumallina kahden hengen taloudellemme nykyoloissa sangen riittävä.
Kyselin varovasti, että milloin näitä SAA?!
Seitsemän kuukautta, oli vastaus.
Myyntitiloissa esillä ollut auto oli ilman sähköjä, joten paljon ei liikkeessä olla kiinnostuneita lisämyynnistä.
Koin lisäksi häiritseväni myyjää, kun uskalisin kysyä perusversion hintaa, koska lähtökohtana tässä myymälässä lienee, että jos joudut kysymään auton hintaa, sinulla ei ole varaa siihen.
Huomasin myös, ettei minun edes kannata kysyä mitään auton yksityiskohtia, koska myyjä ei niitä ilman tietokonetta tiedä.
Vähän KVG-tunnelma, kuten nykyään varsin monessa muussakin paikassa, jossa ostajan on kaupan kohteesta koko ajan tiedettävä enemmän kuin myyjä.
Tavanomainen asiakkaan odotusarvo mielestäni on, että myyjän tulisi tuntea myynnissä olevat tuotteet edes sillä tasolla, että miten tämä uusi malli vaikkapa eroaa edeltäjästään. Yksi eroavaisuus on mm. uusi OM654M-dieselmoottori.
Olin lämpötilasta johtuen pukeutunut shortseihin ja lyhythihaiseen paitaan, mutta myyjän odotusarvo oli vähän se, että "mitäs siinä kyselet"!
Minun olisi mitä ilmeisemmin hänen mielestään muitta mutkitta tullut tehdä autontilaus muutaman minuutin pintapuolisen autoon tutustumisen perusteella. Hän ei tehnyt elettäkään siihen suuntaan, että voisimmeko kenties keskustella nykyisestä autostani ja välirahasta.
Hän oli jo luokitellut minut ns. renkaanpotkijaksi.

9

229

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No oletko renkaanpotkija. Myönnä pois että olet. Hehehehehehehehehe

  • Anonyymi

   ostajana sinun pitää nöyrtyä

   anoa, polvistua ja pyyytää

   ei mersua muuten saa jos ei ole puku päällä ja jakaus suorassa

  • Anonyymi

   Itselläni aivan päinvastaiset kokemukset kuin aloittajalla ja juurikin MB-myyjistä. Seitsemän eri liikkeen kanssa kävin keskusteluja ja pyysin tarjouksia uudesta C-sarjalaisesta (W206). Kenelläkään myyjistä ei tosin ollut paljonkaan enempää tietoa auton ominaisuuksista tai varusteista kuin minullakaan, mutta joiltain osin kuitenkin. Tämä sitä syystä, että autoja ei ko. hetkellä ollut Suomessa kuin yksi, joka kiersi eri MB-liikkeissä ympäri Suomea. Auto oli kussakin liikkeessä vain päivän, eikä sekään ollut kaikkein varustelluimpaa mallia joten eipä myyjillä ole ollut aikaa perehtyä autoon sen tarkemmin. Näin myyjätkin olivat enemmän tai vähemmän netin varassa varusteista ym. , mutta sellaista tietoakin sain jota en itse netin esittelyistä löytänyt tai sitä ei siellä ollut. Osa C-sarjan varusteista on S-sarjalaisessa jo käytössä joten sieltäkin pystyi jotain päättelemään ominkin avuin. Tarpeelliset tiedot autosta ja varusteista kuitenkin sain ja nyt auto on jo tilattu. Toimitus marraskuussa.

  • Anonyymi

   Kirjoitit, että "olin tosin vain ajankulukseni katsomassa uutta W206-mallia - C Mersua". Tämä kertoo kaiken. Kokenut myyjä tunnisti sinut heti "renkaanpotkijaksi" eikä tosiostajaksi.

  • Anonyymi

   Onneksi viereisessä Toyota-kaupassa sain heti koe-ajettavakseni upouuden Camryn jonka tekniikan erittäin asiantunteva automyyjä minulle esitteli.
   Hänet oli jopa koulutettu Japanissa asti esittelemään Toyotan uusimpia hienouksia joista ei edes Tekniikan maailman toimittajilla ole haisuakaan.
   En kehdannut tarjota teknisesti täysin jälkeenjäänyttä 2019 Audiani vaihdossa vaan päätin myydä sen suoraan nettiautossa kun se kulutti niin paljon öljyäkin että musta savupilvi vain seurasi.

  • Anonyymi

   Suomessa uusia autoja ei niinkään myydä, vaan niitä ostetaan. Tosiostaja saa lopulta pyydystettyä myyjän, joka suostuu myymään auton. Pelkällä seisoskelulla uuden auton vieressä autoliikkeessä ei saa henkilökunnalta edes katseita osakseen.

   • Anonyymi

    Jos voitan lotossa niin menen prkl veholle verkkarit jalassa ja tukka sekasin ja vähän vanhalle viunalle pöllähtäen.

    Sittenhän näevät että ketä nöyrryyttävät.

    prkl sentään että sapettaa


  • Anonyymi

   tänä päivänä kaupat tehdään netissä ei tarvii pällistellä liikkeessä

  • Anonyymi

   ja auto kotiovelle

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   437
   7923
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   248
   3168
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   221
   2667
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   123
   2274
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1978
  6. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   1704
  7. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   394
   1491
  8. Sofian huulet muuttuneet hassun näköiseksi

   https://aijaa.com/96LPH5 Miten meni Sofia noin niinkuin omasta mielestäsi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1366
  9. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1285
  Aihe