Keskeytin työnhakuni, mikä helpotus

Anonyymi

Ette arvaa, mikä juhlafiilis oli näpytellä oma asioinnissa itsensä ulos Stasista koodilla muu syy. Aion olla ulkona niin kauan, että määräaikaishaastis menee ohi, ja luultavasti niin kauan kuin perse kestää taloudellisesti. Mitään hyötyä TE-toimistosta ei ole ollut, pelkkää kyttäystä ja uhkailua. Sen sijaan, että ihmisten työllistämistarkoitus toteutuisi, sieltä lähinnä lannistetaan, ja kohdellaan kuin ehdonalaisvankia. Erittäin nöyryyttävä ja epäinhimillinen laitos.

45

563

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Routa porsaan kotiin ajaa ja sinut takaisin te-toimistoon. Paitsi jos kiinnostaa mieluummin toimeentulotuki 40% leikkurilla.

  • Anonyymi

   Olen itsekin kyllästynyt olemaan työtön työnhakija. Terveys ei enää kestä sitä laitosta ja pompottelua. Voisivat lopettaa sen laitoksen kokonaan. Töihin oikeasti kykenevät pystyvät työllistymään ilman heitäkin.

   • Anonyymi

    Mikä terveys? Juoksetko te-toimistoon alati suuta soittamaan ja ottaa pohkeiden päälle? Ja jos pääkoppa ei kestä niin siihen saanee apua paikalliselta mt-toimistolta.


   • Anonyymi

    Koko tämä kielenkäyttökin on jo niin patogeenista että hyi vittu. Miten kieltä käytetään paljastaa paljon siitä kuinka sairas koko helvetin yhteiskunnan ajatusmaailma on siitä mitä normaalin elämän kuuluu olla.

    "Töihin oikeasti kykenevät pystyvät työllistymään".

    Mistä lähtien työllistyminen on ollut jotakin mihin ihminen "pystyy". Voi elämän kevät sentään! Jos työn ostaja ei halua työn myyjän työpanosta ja ammattitaitoa ostaa, se ei johdu siitä että työtön ei ole "pystynyt" työllistymään. Se johtuu siitä, ettei työn ostaja ole halunnut häntä työllistää kummanikin hyväksymällä sopimuksella.

    Työ on kehoa ja mieltä rasittavaa toimintaa joka täytyy tehdä jotta yhteiskunta pyörii. Työ on toimintaa jota ihminen tekee vain silloin kun hänelle itselleen on siitä jotakin hyötyä. Ei ole mitään perustetta velvoittaa ihmisiä tekemään itseään hyödyttämätöntä työtä. Palkka on korvaus joka työn teosta pitää maksaa. Kun ihminen tekee töitä itselleen, hänen palkkansa siitä on jokin muu kuin rahallinen korvaus. Jos poimit marjat omista pensaistasi, hyöty siitä on että saa vitamiinit talteen itsellesi, itseäsi varten. Kun teet jonkun toisen hyväksi töitä tulee sen tahon jolle työtä vaivaudut tekemään, maksaa sopimuksen mukainen korvaus.

    Ei siihen mitään sen kummempaa "pystymistä" tarvita. Työn ostajilla näyttää olevan vaikeuksia PYSTYÄ (tai HALUTA) maksamaan asianmukaisia korvauksia työn tekijöille.


  • Anonyymi

   Juu, onhan tuo aika nöyryyttävää kirjoitella kaiken maailman suunnitelmia ja olla jatkuvan kyttäyksen alla.

  • Anonyymi

   😆 odotan sitä päivää.

  • Anonyymi

   Onhan noita kaikenlaisia suunnitelmia ja sopimuksia. Pakottamalla, esim. ilmassa leijuvan karessin uhan alla, syntynyttä suunnitelmaa tai sopimusta ei varmaan voi pitää pakotettua osapuolta sitovana. Pakotettu osapuoli ei tässä yhteydessä ole TE-halinto sidosryhmineen.

  • Anonyymi

   Työpaikka ja työllistyminen voi tapahtua vain silloin, jos TYÖN KYSYNTÄ on olemassa.

   Jos Suomessa ei saada aikaan työlle riittävää kysyntää, siitä on ihan turha syytellä työttömiä. Työttömätkin valitsevat edelleen työnsä ja sopivat sopimuksistaan aivan kuten kuka tahansa muukin, ne on oikeuksia joita turvataan perustuslailla ja kansainvälisin sopimuksin.

   Suomessa on jatkuva valhe käynnissä työttömiä vastaan, sylttytehtaat löytyy työmarkkinoilla valtaapitävistä diktatuuriryhmistä, ja maan hallitus ainakin 2019 saakka ei ole ollut muutakin elinkeinoelämän juoksupoika. Jatkosta ei vielä tiedä, asioissa valehdellaan paljon, kaikki sanat vääristellään kun kansalle puhutaan, esim. sana AUTTAMINEN voi tarkoittaa monenmoista.

   Auttaminen kuulostaa hyvältä sanalta kun se telkkarissa sanotaan, mutta kun joku joutuu "auttamisen" kohteeksi, siinä voi jo odotettavissa oleva elinaikakin lyhentyä nopeasti.

   Ainoa jota tässä maassa pitäisi auttaa, on ne tahot, jotka eivät suostu sopimaan siten että palkkatyöpaikkojen määrät kasvaisi, esim. elinkeinoelämää pitäisi "auttaa" tukevilla lisäveroilla silloin jos palkkaamis- ja investoimishaluja ei synny vaikka laskennallisestikin siihen pitäisi olla resurssit olemassa.

  • Anonyymi

   Itselläni ei ole ongelmaa pitää työnhaku voimassa, mutta suunnitelmiin en anna laittaa mitään mitä en sinne halua, enkä aloita minkäänlaista sosiaalipuolen siirtymää (mm. KuTy). Työttömyysturva on laitettu poikki jo ajat sitten, Kela vaatii suunnitelmaa, ja TE-toimiston mielen mukaista suunnitelmaa en tule tekemään, laitan aina oman suunnitelmani jos tekstit ei ole muutoin kunnossa.

   Työnhaun päättäminen voisi tulla kyseeseen silloin jos alkaisin toimeentulotuki-yrittäjäksi.

   Työttömyysturva voidaan periä takaisin jos em. systeemi alkaa katsomaan työtöntä yrittäjänä, ja tekipä mitä tahansa, niin tuo ansa kannattaa ainakin välttää.

   • Anonyymi

    "mutta suunnitelmiin en anna laittaa mitään mitä en sinne halua,"

    No voi hyvänen aika mikä kirjoitusvirhe. No, ihan päinvastoin se oli tarkoitettu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "mutta suunnitelmiin en anna laittaa mitään mitä en sinne halua,"

    No voi hyvänen aika mikä kirjoitusvirhe. No, ihan päinvastoin se oli tarkoitettu.

    No voi...... eihän se ollutkaan kirjoitusvirhe vaan lukuvirhe. Ota tästä nyt taas selvää. Ihan selvästi on elämänhallintaongelma, sitähän tämä todistaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "mutta suunnitelmiin en anna laittaa mitään mitä en sinne halua,"

    No voi hyvänen aika mikä kirjoitusvirhe. No, ihan päinvastoin se oli tarkoitettu.

    Mikä ihmeen kirjoitus virhe?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihmeen kirjoitus virhe?

    Ja missä siellä?!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä ihmeen kirjoitus virhe?

    Eiku lukuvirhe!

    Ja elämänhallintaongelma, ihan selvästi!


  • Anonyymi

   Onneksi pääsin eläkkeelle, niin loppuu tuo TE-tanttojen "persehuorana" oleminen. Tämä on elämäni onnellisin päivä!!

   • Anonyymi

    Loppu se muutenkin perseaukisena.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Loppu se muutenkin perseaukisena.

    Loppu se rikkaallekkin tulee.


  • Anonyymi

   Työnhakuahan ei välttämättä sinällään kannata keskeyttää, mikäli ei harjoita yritystoimintaa josta varmasti tulee vaatimukset selvittää, täyttääkö se päätoimisen "yrittäjyyden" (vaikka ei olisi tulojakaan) tai onko kyse toiminnasta joka ei estä työmarkkinoille tarjolla olemista.

   Suunnitelmien tekemisestä sen sijaan tulee helposti riita, koska viranomainen kokee että hänellä on oikeus määrätä suunnitelma, lisäksi suunnitelmiin sisällytettävät "palvelut" on monesti jotain ihan muuta kuin mitä palvelulta edellytetään - tyypillisesti palkatonta työtä yritetään sotkea kaikin keinoin monilla eri nimillä mukaan.

   Tärkeää olisi ymmärtää se, että työtön itse tekee päätöksensä omasta työn/elinkeinon valinnastaan ja sopimusehdot kuuluvat myös työttömän päätettäväksi. Näitä päätöksiä ei voida viranomaistoiminnalla harjoitettavalla painostustoiminnalla ohittaa, tokihan karenssille löytyy tekosyy aina mistä tahansa.

   Te-toimisto yrittää jossain vaiheessa vääntää työtöntä väkisin "monialaisen" palvelun piiriin, eli käytännössä työntää sosiaalipalvelujen holhottavaksi.

   Tämä holhoamiseen pakottaminen on kuitenkin jo sellainen toimintatapa, josta on myös Eduskunnan Oikeusasiamies lausunut hyvin selkeästi niin, että esim. pelkkä pitkä työttömyysaika ei oikeuta TE-toimistoa tekemään päätelmiä työ- tai toimintakyvyn ongelmista, joita käytetään perusteluna mm. kuntouttavalle työtoiminnalle (eli palkaton pakkotyö).

   Mikäli TE-toimisto ei kykene näyttämään toteen mitään todellista ongelmaa jolla voisi sosiaalipalveluja perustella, silloin kannattaa asia laittaa selvitettäväksi, jos sosiaalipalveluista kieltäytyminen ilman TE-toimiston antamaa näyttöä johtaa karenssiin tai mihin tahansa rangaistukseen.

   Sosiaaliongelmaksi katsotaan esim. väkivaltakierrettä tai vankilatuomioita tai huume/alkoholiongelmia ymv. ja työttömän rinnastaminen sellaiseen joukkoon ja vaatimalla jopa pakon uhalla työtöntä olemaan samaa mieltä pitäisi olla kiristysrikos ja kunnianloukkaus.

   Näin on Eduskunnan Oikeusasiamiehen lausunnosta luettavissa, kun ko. lausunnon päätelmää käytetään muuallakin. Työttömällä ei ole mitään lakiin perustuvaa pakkoa alkaa leimaamaan itseään vialliseksi ihmiseksi, TE-toimisto puolestaan yrittää väkisin tehdä niin "monialaisen" palvelun nimissä. Ongelma on todella merkittävä, koska asiasta on kirjoitettu jopa laki, ja Sipilän hallituksen toimesta muutettiin aiemmin vapaaehtoinen sosiaalipalvelusiirtymä pakolliseksi perustuen työttömyysajan pituuteen, esim. 180 päivän jälkeen.

   Täysin järjetön laki ja täysin järjetön systeemi, riitauttakaa asiat mikäli näitä monialaisia sosiaaliongelmajuttuja aletaan väittämään tarpeelliseksi, koska se vaatii jo työttömän syyllistämistä sosiaaliongelmaiseksi.

   Vapaaehtoisena palvelunahan tuo on voinut olla joillekin jopa viihtyisältä tuntuva juttu, riippuen miten niitä kunnissa toteutetaan, mutta pakkona tämä ei tule toimimaan missään tapauksessa.

   • Anonyymi

    Lähtökohtaisesti työttömyys on aina seuraus siitä, miten markkinat toimii. Jos Suomessa ei ole investointien taso riittävän korkea eikä palkkatyöpaikkojen määrät palkanmaksuineen riittävän korkealla tasolla, sehän on päivänselvää että lopputuloksena on massatyöttömyys.

    Em. systeemi yrittää kuitenkin kaikin keinoin kierrellä ja valehdella em. tilanteen niin päin, että vaikka elinkeinoelämä ja ay-liike kaikin keinoin muuttavat työmarkkinat vain heidän itsensä hyödyksi, aletaan väittämään että palkkatyöpaikkoja ei puutu, vaan työttömät ovatkin yhtäkkiä muuttuneet sosiaaliongelmaisiksi.

    Valehtelu on melkoisen paha tauti tässä asiassa, markkinoiden toiminnan tai toimimattomuuden seurauksia ei voida tulkita työttömän viaksi. Työtön tarjoaa työtään ja jos siitä on yksikin todiste markkinoilta että on satu työstä palkka, se on jo osoitus siitä että työssä ei ollut mitään vikaa, vaan työn kysynnässä on vika.

    Työn kysynnästä päätöksiä tekee lähinnä elinkeinoelämä, ay-liike ja maan hallitus, kaikki omalla tavallaan. Maan hallitukselle kuuluu rakenteelliset korjaamistoimet, eli jos vaikkapa investointeja puuttuu ja Suomi alisuorittaa eikä saa suomalaista työtä kaupaksi maailmalla, se on maan hallitukselle kuuluvia asioita joita korjataan mm. verotuksen ja sääntelyn ymv. kautta.

    Sanomattakin on selvää, että Suomessa porvarihallitukset yli 15 vuoden ajan jätti kaikki em. toimet hoitamatta, sen sijasta he olivat eduskunnassa huutelemassa osakkeenomistajien etuja isommiksi - kansalle kuuluvan työn kysynnän kustannuksella. Ay-liike omine päätöksineen aiheuttaa tilanteeseen vielä kärjistyneemmän ongelman, koska ay-liike ei aja koko kansan etua vaan ainoastaan jäseniensä etua, ja tämähän johtaa lopulta koko kansan kahtiajakamiseen (ay-liikeläiset/elinkeinoelämäläiset vs. muut).


   • Anonyymi

    pälä pälä. Mahtaa olla rattoisaa postata samaa aasiaa useita kertoja päivässä. Toivottavasti lanttu leikkaa edes sen vertaa tallennat teoksesi ja copypastaat mutta tuskin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    pälä pälä. Mahtaa olla rattoisaa postata samaa aasiaa useita kertoja päivässä. Toivottavasti lanttu leikkaa edes sen vertaa tallennat teoksesi ja copypastaat mutta tuskin.

    Oliko teksti liian pitkä ressukalle, taisi mennä pahasti ymmärryksen yli?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oliko teksti liian pitkä ressukalle, taisi mennä pahasti ymmärryksen yli?

    ehehehehe. MOT!


  • Anonyymi

   Katsokaa kerrankin peiliin, suurin ongelma voi näkyä siitä.

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Myös TE-toimisto kiittää työnhakusi keskeytyksestä, koska tilastot kaunistuvat. Ehkä oletkin TE-toimiston palkkalistoilla ja haluat ihmisten keskeyttävän työnhakunsa, jotta tilastot kaunistuisivat?

  • Anonyymi

   Jos tarkoitat termillä "määräaikahaastis" kolmen kuukauden välein tapahtuvia määräaikaishastatteluja, niin sellaisilta välttyäkseen riittää, että ilmoittautuu työttömäksi alle kolmen kuukauden jaksolle ja käynnistää työnhaun uudelleen yhden arkipäivän tauon jälkeen.

  • Anonyymi

   Tuosta katkeaa työmarkkinatuki tai liiton päivärhat heti ja lisäksi toimeentulotukeen tulee lisäksi -40% leikkaus.

   Et eiköhän aika pian routa porsaan kotiin aja, ja olet kohta taas työkkärin tanttojen asiakkaana

  • Anonyymi

   Parempi kosto kun ei ilmoita itestään mitään koskaan enää se on orgasmin paikka.

  • Anonyymi

   Minä katkaisin oman työnhakuni huhtukuussa kun sain tk eläkkeen. Oli se mahtava tunne. Eivät enää soittele ja ei enää IKINÄ tarvitse käydä työkkärissä ja osallistua yhtään mihinkään aktivoivaan juttuun.
   Olen VAPAA

   • Anonyymi

    Huhtukuussapa hyvinkin ja minkä vuoden hörhö


  • Anonyymi

   Ei ne soittele muutenkaan. Luuleeko joku että se työpaikka tulis työkkäristä

   • Anonyymi

    Asiahan on itse asiassa niin että työvoimahallinnon tehtäviin on ainakin kuulunut työnvälitys.

    On ilmeistä niin, että nykyisin te-toimisto toimittaakin enää vain "palveluita", eli käytännössä yritetään tehdä väkisin "suunnitelma", joka on tosiasiallisesti vain uhkavaatimus tehtävistä palveluista, ja "palvelut" on puolestaan täynnä työtä ilman palkanmaksua, ja rangaistuksen uhka on kaikkialla.

    No, hyvä puoli tässä asiassa on se, että kansa valvetutuu koko ajan enemmän ja enemmän, ja tämän systeemin kohtalona on ajautua lopulta umpikujaan. Kun se umpikuja tulee vastaan ja riittävä määrä kansasta on käynnistänyt valitusprosessit sekä oikeusjärjestelmään että Euroopan Unioniin (loukkaa nimittäin kansainvälisiä sopimuksia em. toiminta), niin siinä vaiheessa luulisi jo vähän hitaammallakin käyvän poliitikon silmien avautuvan.

    Laitelkaahan lisää keppiä ja rangaistuksia ja uhitteluja tulemaan, niin päästään lopulta asiassa vaiheeseen jossa oikeusjärjestelmälläkin alkaa tulemaan yllättävän paljon kiinnostusta tilanteeseen - saattaa myös EU myötä tulevat tukimiljardit siirtyä tarkemman tarkastelun tilaan, aivan kuten Unkari ja Puolakin alkavat olemaan EU silmätikkuja kun ei ihmisoikeuksien yms. toteutuminen tunnu niitä maita kiinnostavan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Asiahan on itse asiassa niin että työvoimahallinnon tehtäviin on ainakin kuulunut työnvälitys.

    On ilmeistä niin, että nykyisin te-toimisto toimittaakin enää vain "palveluita", eli käytännössä yritetään tehdä väkisin "suunnitelma", joka on tosiasiallisesti vain uhkavaatimus tehtävistä palveluista, ja "palvelut" on puolestaan täynnä työtä ilman palkanmaksua, ja rangaistuksen uhka on kaikkialla.

    No, hyvä puoli tässä asiassa on se, että kansa valvetutuu koko ajan enemmän ja enemmän, ja tämän systeemin kohtalona on ajautua lopulta umpikujaan. Kun se umpikuja tulee vastaan ja riittävä määrä kansasta on käynnistänyt valitusprosessit sekä oikeusjärjestelmään että Euroopan Unioniin (loukkaa nimittäin kansainvälisiä sopimuksia em. toiminta), niin siinä vaiheessa luulisi jo vähän hitaammallakin käyvän poliitikon silmien avautuvan.

    Laitelkaahan lisää keppiä ja rangaistuksia ja uhitteluja tulemaan, niin päästään lopulta asiassa vaiheeseen jossa oikeusjärjestelmälläkin alkaa tulemaan yllättävän paljon kiinnostusta tilanteeseen - saattaa myös EU myötä tulevat tukimiljardit siirtyä tarkemman tarkastelun tilaan, aivan kuten Unkari ja Puolakin alkavat olemaan EU silmätikkuja kun ei ihmisoikeuksien yms. toteutuminen tunnu niitä maita kiinnostavan.

    TE-palvelut ylläpitää palvelua, jonne listataan avoimia työpaikkoja. Palveluun lisätyistä työpaikoista saa huomautuksen omaan sähköpostiinsa.
    Tämän jälkeen työnhakija voi ottaa yhteyttä työnantajaan.

    Onko kyseessä sitten työnvälitys vai palvelu, ei poista sitä, että työnhakijan omalla aktiivisuudella voi olla merkitystä työpaikan löytymisessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    TE-palvelut ylläpitää palvelua, jonne listataan avoimia työpaikkoja. Palveluun lisätyistä työpaikoista saa huomautuksen omaan sähköpostiinsa.
    Tämän jälkeen työnhakija voi ottaa yhteyttä työnantajaan.

    Onko kyseessä sitten työnvälitys vai palvelu, ei poista sitä, että työnhakijan omalla aktiivisuudella voi olla merkitystä työpaikan löytymisessä.

    "Onko kyseessä sitten työnvälitys vai palvelu, ei poista sitä, että työnhakijan omalla aktiivisuudella voi olla merkitystä työpaikan löytymisessä."

    Aivan vastaavasti, myös työn kysyntä ratkaisee työpaikan löytymisessä, ja työn kysynnästä ratkaisevia päätöksiä ei tee työttömät.

    Eli, työttömiä yritetään systemaattisesti rankaista siitä, jos Suomessa ajetaan investoinnit ja palkkatyöpaikat alas, erityisesti investointimäärien muutos vaikuttaa varsinkin R&D -kaltaisiin töihin, ja jos olet em. politiikan näkökulmasta "väärällä" alalla, saatat huomata nopeasti että oletkin joutunut poliittisen simputtamisen kohteeksi ja näin siis rakenteellisesti ajetaan sinulta työpaikka ulos maasta.

    Kätevä rangaistussysteemi, jossa syyllisiä ei koskaan rankaista, mutta työttömiä rankaistaan sitten senkin edestä.

    Ei lainkaan ihmeellistä, jos Suomessa osaava väki lähtee maasta pakoon, siitä uutisoitiinkin päivä pari sitten. Afrikasta tuleva lukutaidoton väki ei tule paikkaamaan tilannetta mitenkään, hämmästyttävää että poliitikot kuvittelee sellaista. Perustöitä voidaan ehkä näin hoitaa, mutta sillä ei kasvateta mitään korkeampitasoista toimintaa.


   • Anonyymi

    Kyllä soittelevat alituinen pskanjauhanta kuntouttavasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Onko kyseessä sitten työnvälitys vai palvelu, ei poista sitä, että työnhakijan omalla aktiivisuudella voi olla merkitystä työpaikan löytymisessä."

    Aivan vastaavasti, myös työn kysyntä ratkaisee työpaikan löytymisessä, ja työn kysynnästä ratkaisevia päätöksiä ei tee työttömät.

    Eli, työttömiä yritetään systemaattisesti rankaista siitä, jos Suomessa ajetaan investoinnit ja palkkatyöpaikat alas, erityisesti investointimäärien muutos vaikuttaa varsinkin R&D -kaltaisiin töihin, ja jos olet em. politiikan näkökulmasta "väärällä" alalla, saatat huomata nopeasti että oletkin joutunut poliittisen simputtamisen kohteeksi ja näin siis rakenteellisesti ajetaan sinulta työpaikka ulos maasta.

    Kätevä rangaistussysteemi, jossa syyllisiä ei koskaan rankaista, mutta työttömiä rankaistaan sitten senkin edestä.

    Ei lainkaan ihmeellistä, jos Suomessa osaava väki lähtee maasta pakoon, siitä uutisoitiinkin päivä pari sitten. Afrikasta tuleva lukutaidoton väki ei tule paikkaamaan tilannetta mitenkään, hämmästyttävää että poliitikot kuvittelee sellaista. Perustöitä voidaan ehkä näin hoitaa, mutta sillä ei kasvateta mitään korkeampitasoista toimintaa.

    Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan työn kysyntään, hakeutumalla sankoin joukoin avoimiin työtehtäviin. Yhtä avointa työtehtävää voi tavoitella satoja työttömiä työnhakijoita, joka vaikuttaa alentavasti työstä tarjottuun palkkaan. Työnantajat tarjoavat työtä, työnhakijat kysyvät työtä.

    Suomessa on hyvät mahdollisuudet jatkokouluttautua ja siihen on syytä panostaa läpi työuran.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan työn kysyntään, hakeutumalla sankoin joukoin avoimiin työtehtäviin. Yhtä avointa työtehtävää voi tavoitella satoja työttömiä työnhakijoita, joka vaikuttaa alentavasti työstä tarjottuun palkkaan. Työnantajat tarjoavat työtä, työnhakijat kysyvät työtä.

    Suomessa on hyvät mahdollisuudet jatkokouluttautua ja siihen on syytä panostaa läpi työuran.

    "Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan työn kysyntään, hakeutumalla sankoin joukoin avoimiin työtehtäviin."

    Olet nyt hieman erehtynyt tilanteesta.

    Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan haketumalla töihin ja elinkeinoihin, mitkä he ovat ITSE valinneet, niitä valintojahan ei tee sen enempää elinkeinoelämä, ay-liike kuin maan hallituskaan.

    Näin asia lukee Perustuslaissa pykälä 18.

    Työtön on aina tarjolla ITSE valitsemaansa työhön, ja sopimuskin sovitaan aina mukavilla ja työttömälle tuottoisilla ehdoilla, koska Suomessa on itsensä elättämisen velvollisuus, ja se velvollisuus tarkoittaa sitä että työehdot on laitettava tuottoisiksi.

    Suomessa ei ole sellaista lakia, joka vaatisi työttömän olevan tuottava yritykselle, sehän olisi täysin järjetön vaatimus. Se on yrityksen oma asia, kenet palkkaa ja millä hinnalla, se on yrityksen oma asia huolehtia bisneksensä niin että se on tuottavaa sekä yritykselle että palkattavalle työntekijälle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan työn kysyntään, hakeutumalla sankoin joukoin avoimiin työtehtäviin."

    Olet nyt hieman erehtynyt tilanteesta.

    Työttömät vaikuttavat omalta osaltaan haketumalla töihin ja elinkeinoihin, mitkä he ovat ITSE valinneet, niitä valintojahan ei tee sen enempää elinkeinoelämä, ay-liike kuin maan hallituskaan.

    Näin asia lukee Perustuslaissa pykälä 18.

    Työtön on aina tarjolla ITSE valitsemaansa työhön, ja sopimuskin sovitaan aina mukavilla ja työttömälle tuottoisilla ehdoilla, koska Suomessa on itsensä elättämisen velvollisuus, ja se velvollisuus tarkoittaa sitä että työehdot on laitettava tuottoisiksi.

    Suomessa ei ole sellaista lakia, joka vaatisi työttömän olevan tuottava yritykselle, sehän olisi täysin järjetön vaatimus. Se on yrityksen oma asia, kenet palkkaa ja millä hinnalla, se on yrityksen oma asia huolehtia bisneksensä niin että se on tuottavaa sekä yritykselle että palkattavalle työntekijälle.

    Väkisin et voi mennä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Väkisin et voi mennä.

    Ei tietenkään voi mennä, työssähän on kyse SOPIMISESTA, se ei ole mikään yhden osapuolen päätös.

    Tästä syystä työttömien asemaa suojellaan lisäksi sosiaaliturvalla, niitä on esim. työttömyysturva eri tasoineen ja lopulta myös perustoimeentulotuki, josta säädetään niin perustuslaissa kuin kansainvälisissä sopimuksissakin.

    Suomeksi, työtön päättää edelleen työ- ja sopimusasioistaan aivan kuten kuka tahansa muukin, siitäkin huolimatta että työttömyysturvajärjestelmää sääntöineen käytetään lähinnä työttömien sortamiseen.

    Tästä jos otat vielä askeleita eteenpäin, tilanne muuttuu todella nopeasti rikosasiaksi ja isoilla kirjaimilla. Työttömyysturva on poliitikkojen peliväline mitä voivat muutella kuten haluavat ja työttömät sitten hyppii sen tahdissa tai sitten eivät hypi, mutta Perustuslailla taattua sosiaaliturvaa ei tuohon hyppyyttelyyn käytetäkään ihan niin helposti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Et saa hähähähähähä ja sinä voit painua vittuun


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Joillekin tuntuu tekevän tiukkaa lukea ja ymmärtää se, miten nykyinen systeemi työvoimahallinnossa toimii työttömiä vastaan, ja vielä vaikeampaa tuntuu olevan ymmärtää se, että tilanteessa riittää laittomuuksia vaikka kuinka paljon.

    Betalaksien sijasta ainakin asioihin kunnolla perehtyvien työttömien toivoisi käynnistävän tilanteesta aina tilaisuuden tullen riittävästi valituksia mm. Eduskunnan Oikeusasiamiehelle, jotta te-toimiston toiminnasta saadaan oikeusjärjestelmästäkin vastauksia. Muulla tavoin se toiminta ei tule korjaantumaan.

    Työttömien on itse huolehdittava valitukset eteenpäin, koska sitä ei ainakaan työmarkkinoilla mukavilla palkoilla johtaja-asemissa olevat henkilöt tule tekemään.

    Käyttäkää maksuttomia oikeusjärjestelmän mahdolllisuuksia kun siihen on vielä mahdollisuus, jonain päivänä Suomi voi nykykehityksellä muuttua sellaiseksi että työttömällä ei ole enää maksutonta valitusoikeuttakaan, ja pian sen jälkeen poistetaan varmaankin myös äänioikeus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joillekin tuntuu tekevän tiukkaa lukea ja ymmärtää se, miten nykyinen systeemi työvoimahallinnossa toimii työttömiä vastaan, ja vielä vaikeampaa tuntuu olevan ymmärtää se, että tilanteessa riittää laittomuuksia vaikka kuinka paljon.

    Betalaksien sijasta ainakin asioihin kunnolla perehtyvien työttömien toivoisi käynnistävän tilanteesta aina tilaisuuden tullen riittävästi valituksia mm. Eduskunnan Oikeusasiamiehelle, jotta te-toimiston toiminnasta saadaan oikeusjärjestelmästäkin vastauksia. Muulla tavoin se toiminta ei tule korjaantumaan.

    Työttömien on itse huolehdittava valitukset eteenpäin, koska sitä ei ainakaan työmarkkinoilla mukavilla palkoilla johtaja-asemissa olevat henkilöt tule tekemään.

    Käyttäkää maksuttomia oikeusjärjestelmän mahdolllisuuksia kun siihen on vielä mahdollisuus, jonain päivänä Suomi voi nykykehityksellä muuttua sellaiseksi että työttömällä ei ole enää maksutonta valitusoikeuttakaan, ja pian sen jälkeen poistetaan varmaankin myös äänioikeus.

    Mikä toiminta? Banaanilaatikoiden jakamisen perusteet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä toiminta? Banaanilaatikoiden jakamisen perusteet?

    Sinä se vain jaksat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Et sinä voi sanoa kellekää mistään pikavipeistä mitään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et sinä voi sanoa kellekää mistään pikavipeistä mitään.

    Ota laina ja perusta sika ilmakitaratehdas!


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   30
   3979
  2. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   68
   3172
  3. HUS:lta viimein dataa koronasta ja koronarokotteista

   Hesarissa on artikkeli (tai kaksikin) jossa HUS kertoo koronatilanteesta ja antaa selvää numerofaktaa koronatilanteesta ja rokotusten vaikutuksesta. E
   Maailman menoa
   211
   2395
  4. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   118
   1971
  5. Sähköpotkulautailija menehtyi linja-auton alle

   Turussa; 23-v. nainen kuoli onnettomuuspaikalla. Mikä suru taas kotiin ja omaisille ;(. https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008170930.html
   Maailman menoa
   113
   1740
  6. Galleria Sofian överimuokkaukset vs. todellisuus

   Kerätäänpä vertailukuvia, millainen Sofia uskottelee ja uskoo(?) olevansa versus todellisuus. Mä aloitan huumerahojennkuljetuslaukku ja toooodella pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1691
  7. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   60
   1677
  8. Martinan instassa kysymys

   Katri Tanni kysyy Maralta: Miten pääset reissuun, kun ennen pitää käsittääkseni olla 14vrk Schengen-alueen ulkopuolella? Itsekin sain entryn samaan ki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1069
  9. ..........

   Hän pelkää mun suhtautumista ja torjuntaa. Mutta tiedän jo. Kunpa voisin kertoa hänelle.
   Ikävä
   62
   1014
  10. Laukaukset Kemijärvellä

   https://yle.fi/uutiset/3-12044939 Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä – Poliisin tietojen mukaan tapahtumapaikalta oli kuultu
   Kemijärvi
   5
   856
  Aihe