Invapoliisi

Anonyymi

Pysäköin tänään Rauman Prisman invapaikalle. Minulla on siihen asianmukainen lupa. Sen on lääkäri arvioinut ja haittaluokkani ollessa 14, Traficom on luvan myöntänyt.
Olen kuitenkin monen mielestä liian terveen näköinen ulospäin ja olen kohdannut kerran "invaparkkiraivoa" asian johdosta. Tänään sain kuitenkin kokea aivan huipun!
-parkkeerattuani katselin jo, että viereisellä invapaikalla on närkästyneen oloinen äijänkäppänä istumassa autossaan. Vahtasi ja mittaili minua ja perhettäni, olenko oikeasti "inva". Menin normaalisti kauppaan sisälle. Palattuani autolle huomasimme, että tuulilasiin oli laitettu jokin lappu.
Lappu oli invalidiliiton valmistama muistutuslappu siitä, että paikka on tarkoitettu invalideille!! -jos kuitenkin olisin invalidi, kehoitettiin lupa asettamaan näkyvälle paikalle. Äijä oli tilannut niitä invalidiliitosta ja aloittanut uuden harrastuksen, invapaikkaraivon.

Lupakorttini oli näkyvillä, kuljettajan penkin vieressä ja täysin luettavissa, jos pysäköinninvalvoja sitä tarkastaisi, tai poliisi. Tämä äijänkäppänä oli joku aktiivi ja leikki valvojaa/poliisia jakamalla lappuja! Että pitää olla kusta päässä. Voi luoja, mistä näitä tulee??
Eikö ole oikeasti muuta hommaa kauniilla kesäsäällä?

- en koskaan laita näillä auringonpaisteilla lupalappuani haalistumaan etuikkunalle. Sitä ei laki edellytä laittamaan ikkunalle. Riittää, kun se on luettavissa. Ja minulla se oli luettavissa, mutta ei ikkunalla. Se riittää.

Älkää leikkikö kyläpoliisia, jättäkää se homma aidoille poliiseille. Ja lopeta sinä äijänkäppänä niiden typerien lappujesi jakaminen. Et taida olla mikään invalidi, jos sairauksiltasi ennätät lappuja jakamaan ja ihmisiä kyttäämään.

Ja toiseksi, älä koskaan ryhdy arvioimaan kenenkään oikeutusta invapysäköintilupaan. Se kuuluu laillistetulle lääkärille se homma.
Eikä aina tarvitse olla kyynärsauvoja tai pyörätuolia, saati edes huonoa kävelyä "klinkkaamista" päällepäin näkyen. Voi sairastaa paljonkin muuta, eikä se edes näy päällepäin.

Hyvää kesää!

15

822

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nämä invaoaikat on tarkoitettu liikuntarajoitteisille, joilla oikeasti vaikea liikkua.
      Näitä paikkoja on kuten taksipaikkojakin markettien pihalla liikaa, eivät koskaan täyty huippuruuhka-aikanakaan.

      • Anonyymi

        Ei tarvi olla liikuntarajoitetta vaan joku muu sairaus riittää. Ota selvää.


    • Anonyymi

      Ei jeesus sanon minä. Laita se lappu siihen tuulilasin alareunaan. Tiedän ongelmasi, häpeät invalappua, etkä halua näyttää vammaisuuttasi. Vai haalistuu lappu. Voin kertoa ei haalistu, on sama lappu ollut 10 vuotta koko ajan lasiisa. Muuten hyvä kun kirjoitit, taitaa mennä vanhaksi tänä kesänä.

      • Anonyymi

        Haluatko oikeasti nähdä ihmisen vammaisuuden, vaikkapa sen suolistoavanteen, jolla korvataan persereikä?
        Ei kai se ole kellään velvollisuutta näyttää vammaansa...eikös ne ole olleet aina ihmisten yksityisasioita?


    • Anonyymi

      Minun mielestäni on pelkästään hyvä asia, että vahditaan, että invapaikkoja käyttävät vain siihen oikeutetut. Siis tämä henkilö vahti, että sinulla on vapaa paikka, kun kauppaan tulet. Älä siitä pahastu.

      Raumalaiset eivät piittaa lapsiparkkimerkeistä. Siihen eturiviin pitää kosla jättää, vaikka lapsia ei ole. On se kumma, kun ei jakseta kävellä 20m kauempaa kauppaan, jossa on tilaa pysäköimiseen.

      • Anonyymi

        Jos hankit kakaroita ni miks tarttisit lapsparkkeja käyttöös? Eks jaksa kantaa mukuloi vai ooks nii rättiväsyny? Kaikki invapaikat ja lapsiparkit sais lopettaa ne o iha tarpeettomii kaik.


    • Anonyymi

      Nykyään terveistä ihmisistä tehdään sairaita työkkärissä Siellä virkaintoinen vanha kurppa nainen sanoo työttömälle, olet invalidi, sairas ja työkyvytön. Sitten tulee karenssi kun terve työtön ei mene sairaille tarkoittettuun työkkärin puuhapajaan istuskelemaan vuodeksi. Nykyään sitä vaan vahdataan ja näköjään työkkärin toimiston virkailijoilla on vissiin lääkärin koulutus kun se katsomalla näkee että työtön on sairas ja työkyvytön.

    • Anonyymi

      Suksi kuuseen suolistoavanteesi kanssa. Ei kai silloin tarvita invapaikkaa, jos ei pysty normisti ulostamaan. Jos sattuu olemaaan meikäläisen tasoa, kun jalat ei toimi ollenkaan ja kädetkin vain 50% silloin alkaa tarvitsemaan. Siis talvella, kesällä voin kelailla vähän kauenpaakin, jos ei ihan hiebeesti sada.

      • Anonyymi

        Sulla ei taida jalkojen lisäksi toimia aivot.
        Suolistoavanne on aina lopputulos jostakin ja tiedän ammattini puolesta, että näillä potilasryhmillä voi olla jos mitä invalidisoivaa tautia takana esimerkiksi chronin tauti, laaja-alainen syöpä, GI-alueen laajoja ongelmia jne.
        Ei ainoastaan klaudikaatiokävely ole ainoa invapysäköintilupaan oikeuttava sairaus. Olisit aikanaan ryypännyt vähemmän, ei kävely olisi niin vaikeaa nykyisin. Vastaus olis samaa tasoa nyt.


    • Anonyymi

      Uskomattoman hienoa taistelua kahden invalidin välillä, eli kuka ansaisee invapaikan ja kuka ei, eli jalat vs avanne. Ehdotan kaksintaistelua pistoolein samaisella parkkipaikalla aamunkoitteessa. juuri tälläista sirkushuvia kansa kaipaa, eläköön vapaa parkkiruutu.

      • Anonyymi

        Minä toin esimerkin mukaan keskusteluun näistä suolistosairauksista, enkä tiedä mikä on kirjoituksen aloittaneen tai muiden terveydelliset ongelmat eli kyse ei ole vastakkaisasettelusta jalat/avanne. Nykyisin suolistosairaudet ovat arkipäivää meillä nuorilla ja voivat jopa invalidisoida, ei tarvita aina kyynärsauvoja. Se oli se pointti mun jutussa! En vastakkainasetellut ketään. Että se siitä kaksintaisteluista, vaivaa riittää muutoinkin. Ja minullakin on liikuntarajoitteisen lupakortti ja ajan aina vapaaseen invalidiruutuun.


    • Anonyymi

      Invapaikat ovat sitä varten, että LIIKUNTA rajoitteiset saavat asiointipaikan läheltä autolleen/kulkuneuvolleen pysähdys paikan. Tosiaan nykyään ihmiset hakevat inva P-lupia, kun vapautuvat silloin auton käyttövoimaverosta. Nyt niitä käyttää kaiken maailman avannepotilaat, kun ovat omalla syömis/elämistavoillaan pilanneet elimistönsä. Noo toisaalata, jos mahassa oleva ulostepussi haittaa niin paljon, ettei pysty kävelemään ja joutuu käyttämään pyörätuolia, niin mikäs siinä sitten.

      • Anonyymi

        Invapaikat eivät ole vain liikuntarajoitteisia varten. Kyllä niitä myönnetään myös niille, joilla vamma tai sairaus aiheuttaa ongelmia vaikkapa tasapainoon tai motoriikkaan muutoin.
        En tiedä, kumpi on oikeutetumpi invalupaan, jalaton vai avannepotilas mutta luulen, että sen arvion luvan myöntämisestä on tehnyt joku muu, kuin suomi24.fi "turpakäräjät".
        Helpotukset käyttövoimaveron alennukseen on muutamia kymppejä vuodessa, ei kait se ole kellään se vaikute hakea lupaa.
        Olen lukenut täällä kirjoituksenne ja vaikuttaa yhdeltä ja samalta henkilöltä, joka kiivaasti puolustaa vain ontuvien oikeutta invapaikkojen tuomaan helpotukseen. Ilmeisimmin sama kaveri joka Raumalla jakaa näitä "sakkolappuja" kaupungilla ja on yleisestikin jo tiedossa paikallisen huoltoaseman kahvilakeskusteluissa. Kyllä se silmään laittaa, kun käy jakamassa lappujaan autoihin siellä ja täällä markettien pihoissa. Pitää omata tietty luonne, kun tuota toimintaa jaksaa tehdä. No, onhan tuokin hatun noston paikka! Eli arvostakaamme tuota vapaaehtoistoimintaa jota hän harjoittaa.


    • Anonyymi

      Ei nyt helv... tasapaino ja motoriikka ongelma on Liikuntavamma. Paskapussi taas Ei ole liikuntavamma. No antaa olla käyttäkää niin paljon kun sielu sietää inva paikkoja.
      P.s onko sama kun avanne pussi, jos joutuu käyttämään virtsapussia, silloin vissiin kanssa on liikuntavamma, ei kun inva paikalle.

    • Anonyymi

      Ketjun aloittaneena pitää todeta ettei minulla ole invapaikan perusteena kumpaakaan ei sitten suolistoavannetta tai kyynärsauvoja. Sehän näitä kyläsheriffejä vituttaakin kun eivät tiedä miksi lupa on myönnetty ja se, jos ei ole yhtä sairaan näköinen mitä sheriffi itse. Vaan on myönnetty, mikä myönnetty eikä se kuulu muille, kuten sanoin. Vain pysäköinninvalvoja tai poliisi voi kysyä ko. lupaa ja sen myöntää Traficom laillistetun lääkärin lausunnon perusteella. Ja saan helpotusta verotuksessa!

      Hyvää kesää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe