Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä perämoottori Buster R:ään?

Anonyymi

Terve,

Hyvin palvellut Johnson 20GT 90-luvun alusta pitäisi laittaa vaihtoon ja ajatuksena ostaa Buster R:ään paras kone, mitä siihen olisi saatavilla. Nykyinen ei oikein jaksa yli 3 hlöllä nostaa venettä plaaniin ja tavoitteena olisi, että tämä onnistuisi vähintään 4hlö tavarat kombolla tulevaisuudessa. Eli ainakin 400kg hyötykuorman kuljettamisella.

Olen pohtinut ainakin seuraavia vaihtoehtoja
- Yamaha 30
- Mercury 30
- Honda 30
- Käytetty / Uusi E-tec Evinrude, jos jostain vielä saisi

Tuntuisi muuten, että Yamaha olisi voittava valinta, mutta kokonaispaino 98kg hieman epäilyttää.

Kriteeristö olisi kutakuinkin seuraava:
1. 4-5hlö kamoilla teho riittää plaaniin (rekisteröity kuudella)
2. Kestää isältä pojalle (en ajatellut aivan heti vaihtaa uuteen ja vene ei ole menossa myyntiin ainakaan seuraavien vuosikymmenien aikana
3. Helppo/huokea huoltaa - työkalut pysyy kädessä, joten voisin harkita huoltojen tekemistä joskus myös itse, jos aika riittää
4. Ei nosta painollaan venettä aivan pystyyn parkissa.

Tuntuisi, että joku 35hv olisi paras vaihtoehto, mutta sellaisia ei taida oikein olla markkinoilla. Yamaha on kai sama laitos F40 koneenakin, joten siitä kai voisi saada sen 5 heppaa ylikin irti jotenkin? Lähinnä kiinnostaa se, että veneen saa isommallakin kuormalla plaaniin, maksiminopeus ei käytännössä lainkaan.

Olisiko tietäjillä vinkkejä?

12

1168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarkennuksena, että kyseinen R on pitkärikisille sopiva malli. ja mallikilvessä lukee maks 35hp. Maksimihenkilömäärä on 6.

    • Anonyymi

      Millainen potkuri on nykyisessä moottorissasi, jos 13 tai 15 tummainen nousultaan, niin suosittelen 11 tuumaista. Mulla vastaava kone 11 tuumaisella potkurilla, ja kolmen miehen painolla on kokonais kuorma lähes 500kg, eikä hidasta yhtään. Varmaan kulkee myös 4 miehen painollakin.

      • Anonyymi

        Täytyypä katsoa. Siis toki itselläkin kulkee vielä 3 hengellä ja 500kg kokonaiskuormalla (ihmiset, vene, moottori, tavarat) kulkee vielä plaaniin, mutta kun tulee neljäs kyytiin niin ei enää kulje. Palaan, kun olen tsekannut tuon nousukulman.


    • Anonyymi

      Tuo ärrä on aika pieni vene, joten tuohon joku kevyt kone olisi hyvä. Nykyinen on kevyt kone.

      Miten olisi jos tuon vanhan kunnostaisi ja virittäisi 30..40 heppaseksi. Tuo voisi olla sama peruskone kuin 30 hv malli? Joku tommonen kevyt 2-tahti kolme..neljäkymppinen olisi oma suositus parhaaksi koneeksi..

    • Anonyymi

      40 heppaisella ei saa rekisteriin, Trafi katsoo sinistä kilpeä kun raamattua. Eli 30 hv on käytännössä maksimi, 35 heppaisia kun ei juuri markkinoilta löydy.

    • Anonyymi

      Eihän se tartteisi, kuin tehon palautuksen, elikkä 35hv kaasuttimen ja imuläpät. Menevät heittämällä paikalleen. Lisäksi bensapumpun uudet kalvot.
      Laitoin myös 35hv imuäänen vaimentimen, äänikin hiljeni selvästi.

    • Anonyymi

      Etec 50hp, varma valinta. Kulkee hyvin 6päälläkin. Yksin ajettaessa ehkä hieman omapäinen kiihdytyksessä. Trafillehan tuo ei kelpaa mutta mitä sitten, harvoin niitä vesitinanappeja näkyy piruilemassa.

    • Anonyymi

      Poista rajoittimet niin oiva kone tohon

    • Anonyymi

      Onko ollu rekisterissä,jos ei kokeile tekstata RS versiona silloin koneteho 40

    • Anonyymi

      Siis rekisteröityä

      • Anonyymi

        Ei ole ollut rekisterissä, mutta nyt tuo Yamaha 30 houkuttelisi eniten, jospa siitä saisi sen 5 hepoa vielä lisää irti niin varmaan menisi plaaniin tuolla 6 henkilölläkin.

        Mitä nyt olen loppukesän aikana näitä Yamahan 30hp koneella varustettuja veneitä katsellut niin ehkä se ei olisi liian iso tähänkään. Pilssipumppu asennukseen niin pystyy vene vaakatasossa sateellakin?


    • Anonyymi

      Jos 20hv ei liitoon saa venettä, kuule laitat vaan 30 hv sillä jo lähtee.
      Kalliitahan ne ovat ja bensiiniä polttaavat isot koneet.
      20hv riittää ja Mercury, ilman muuta tottakai, muistat vaan polttoaineen imuletkun tankissa kiinnittää rosteri lemmarilla, irtihän ne on, niin kyllä sillä ehtii, kun et vaan putoa kyydistä järveen. Humalassa älä aja, varsiksaan karikoiden päälite, niin yleistä se tahtoo olla bioaineiden aikaan, ei se kuiva jauhokaan hyväksi, vaikka sitä ne vihreät ja suosittelevat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2005
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1420
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1327
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      13
      1285
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe