Maarianhamina oli kiva

Anonyymi

Oikein miellyttävä kesälomareissu. Jos jokin negatiivinen asia nyt pitää nostaa esiin, niin ainoastaan muutama turhan äänekän keski-iän ylittänyt suomalainen nainen siinä Torggatanin Gallerian terassilla. Muutoin jäi hyvät fiilikset. Sopivan kokoinen päiväreissulle, voisi toki useammankin päivän hotellimatkan tehdä ensi kesänä. Hintataso ainakin Tukholmaan ja Turkuun verrattuna jopa ihmeellisenkin edullinen. Vierasvenesatamassa oikein asiallista ja avuliasta porukkaa. Vastoin odotuksiani, ainakin lähes kaikki asiakaspalvelutöissä olevat puhuivat selvää suomea ,ja vieläpä ilmeisen mielellään. Itse aloitin toki aina englannilla tai huonolla ruotsilla, mutta suomellakin pärjäsi. Kauniita nuoria naisia oli paljon, erityisesti yhden vaate-kenkä-laukkukaupan myyjätär jäi mieleen.

7

3692

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   minun suomenkieltä siellä ei meinannu kukaan ymmärtää, tulkki piti olla, ei kaikille niin ruususesti menny

   • Anonyymi

    Älä nyt loukkaannu, mutta voisiko johtua suomenkielesi heikosta tasosta. Ahvenanmaalaiset ovat kohtalaisen koulutettua ja sivistynyttä väkeä. Ne, jotka työnsä vuoksi opettelevat suomenkielen, tekevät sen viimeisen päälle. Näin oman kokemukseni perusteella väitän. Voi toki joillain olla erilaisiakin kokemuksia. En ole käynyt Ahvenanmaan "landella", joten siellä voi toki olla tilanne aivan eri kuin turismista elävässä Maarianhaminassa.


  • Anonyymi

   Kävin tänä kesänä noin 30 vuoden tauon jälkeen Ahvenanmaalla. Käytin ruotsia sen mitä koulupohjalta osaan ja jos kieli kääntyi suomeksi, niin useinmiten paikallinen henkilö puhui suomea paremmin kuin minä ruotsia. Se että ymmärtävätkö kaikki tuolla vahvoja suomen murteita, tai vahvaa puhekieltä, ei ole välttämättä ihan itsestäänselvää.

   Merenkulkumuseossa & Pommerissa käydessä huomasin että museo kassalla ollessaan eräs nuorempi henkilö ei osannut vastata suomeksi kaikkiin asiakkaiden kysymyksiin, mutta Pommerissa olessaan opasti asiakkaat suomeksi sisään laivaan. Eli tutut ja opetellut aiheet pystyi klaaraamaan, mutta jossain kohtaa sanavarasto loppuu. Varmaan tuttu tunne itsekullekkin vieraita kieliä opiskelleille.

   Eräässä ravintolassa tarjoilija alkoi puhua englantia, vaikka mielestäni olisin pärjännyt ruotsilla. Muuten mukava reissu.

  • Anonyymi

   Ei ahvenanmaalla haluta Suomea puhua. Se katukyltti episodi vasta naurettava olikin. Halusivat muuttaa kaikki Ruotsinkielelle, englanniksi ja vasta sitten ehkä suomeksi.
   Täyttä rasismia. Kukaan Suomalainen ei pidä ahvenanmaasta, joten se voidaan jättää Venäläisille. Pitäkää hyvänänne.

   • Anonyymi

    Ikävä kyllä näin on! Eivät edes halua itse puolustaa saartaan!


   • Anonyymi

    Kukaan suomalainen ei pidä Ahvenanmaasta iso hah -hah ! Onpas järkyttävän säälittävä kommentti ! Ovathan Ahvenanmaalaisetkin suomalaisia niin kuin suomenruotsalaisetkin ovat suomalaisia. Vai tekeekö kieli suomalaisen? Entäs sitten saamelaiset? Oikeasti ei se ole halusta kiinni siellä suomen puhuminen vaan jotkut eivät vaan osaa koska suomen kieli ja varsinkin kielioppi on hyvin vaikea ruotsin kieleen verrattuna.


   • Anonyymi

    Järjestetäänkö kansanäänestys?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   475
   2138
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   12
   1661
  3. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   130
   1391
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   107
   1385
  5. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   24
   1211
  6. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   75
   1071
  7. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   73
   1057
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   88
   1038
  9. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   232
   1011
  10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

   Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
   Ikävä
   8
   840
  Aihe