Millä aikataululla vankilaan?

Anonyymi

Tässä on nyt yli kuukausi odotettu tuomion jälkeen kirjettä edes riseltä. Mikähän mahtaa olla yleinen tilanne että millon pitää mennä keskusteluun ja lopulta linnaa

22

805

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nää homostelupelottelut ei mee edes huonosta vitsistä kun tiedän kyllä että sellasta ei juurikaan tapahdu :D Menee vissiin niin että 6kk ennen ehdonalaista voi päästä jo koevapauteen niin ei ole kuin pari kuukautta istuttavaa. Valituskin saattaa vielä mennä läpi korkeimmasss

   • Anonyymi

    Tällä hetkellä sitä tuomion aloitusta voit joutua odottelemaan, kun on vapaan jalan juttu ja nythän 1.7. alettiin ottaa sakkolaisia ja alle 6kk tuomion saaneita koronan takia istumista odottavia vankiloihin. Jos koronarokotteet meinaat ottaa, voi olla helpompi ne saada siviilissä kuin linnassa ja jos ehdit 2 rokotetta saada, mahdollisesti vaikuttaa tulovaiheen karanteeniin. Saatat joka tapauksessa joutua koronakaranteeniin taloon tullessa ja tämä on siis pääsääntö.

    Jos sulla olisi käytännön syistä järkevää, että pääsisit suunnitelmalliseen ajankohtaan hoitamaan tuomion alta pois, varmaan riseltä voi kysyä jotain arviota. Tällä hetkellä vaihtelee aika paljon tuo odotusaika oman käsitykseni mukaan, kun niitä tulijoita olisi ruuhkaksi asti juuri noiden lyhyiden tuomioiden istumisen lykkäämisen takia.

    Lomia ei kannata odottaa saavansa, kun ne ovat olleet kiinni viimeiset 8 kk ja sulku jatkuu.

    Koevapauden saaminen etenkin maksimimääräisenä riippuu monesta asiasta, mutta toki jos perusasiat siviilissä on kunnossa yms. voi olla tuollainen nopea laitosreissu. Riippuu toki myös sijoituslaitoksesta. Kannattaa toki varautua siihen, että ihan maksimeita et ehdi saada, kun järjestelyt ottavat oman aikansa.


  • Anonyymi

   Miten muuten kännykän käyttö tai tietokone yms. Olen ensikertalainen ja päihteetön kaikki asiat kunnossa näiltä osin niin avolaitokseen meno lienee selviö mikäli tuomio pysyy, ei ole oikein mitään tietoa tuosta mitä vankilassa saa olla mukana ja miten pääsee ulkoilmaan

   • Anonyymi

    Se riippuu siitä, mihin laitetaan, mitä katsotaan, että sinun pitäisi tuomion aikana tehdä yms. peruskännykkä saa olla avolaitoksessa käytössä jollain tavalla riippuen siis paikasta. Netin käyttö vaatii aina luvan, joten tietokonetta/älypuhelinta ei saa käyttää vapaasti. Avolaitokseen jos pääset, ei ole ovet lukossa, eli voi olla jokin sääntö, että asuinrakennuksessa ja omassa huoneessa pitää olla klo 22-06 tai vastaavaa ja muuna aikana saa ulkoilla vapaasti.

    Älypuhelimen saa lomille esim mukaan, mutta nythän monilla alueilla ei ole lomia, koska koronarajoitukset ovat vankiloissa tiukempia kuin siviilissä. Omaa tietokonetta ei käytännössä saa käyttöön muutoin kuin opiskellessa jotain, missä tämän tarvitsee ja saa tähän luvan.

    Jos sulla on lainvoimainen tuomio, eli hovi käyty, voit joutua istumaan, vaikka saisit KKO:lta valitusluvan.


  • Anonyymi

   Eikö tällä tyypillä joka Kirjottaa kokoajan kaikkiin keskusteluihin 'vangkin' ole oikeesti parempaa tekemistä :D

  • Anonyymi

   Mitä tarkoittaa että ei ole ovet lukossa, eikö sillon voi kello 6-22 välillä olla vaikka omassa kodissa sitten älypuhelimen kanssa tv katsoen

   • Anonyymi

    No mikään ei fyysisesti välttämättä estä poistumasta, mutta sitten se on luvaton poistuminen ja joudut suljettuun taloon, kun poliisit hakevat sieltä kotoa.


  • Anonyymi

   Avolaitoksessa ei ole ovet lukossa. Se perustuu vapaaehtoisuuteen pysyä siellä. Jos ei noudata sääntöjä, joutuu suljettuun taloon.

  • Anonyymi

   Eli ovet on avoinna mutta ei saa poistua?

  • Anonyymi

   juuri niin. Useimmissa paikoissa on säännöt niin, että klo. 22.00 - 06.00 ei saa poistua ulos.

  • Anonyymi

   Mutta siis muina aikoina saa vaikka mennä omaan kotiin

   • Anonyymi

    Ei saa mennä omaan kotiin. Pitää olla siellä avolaitoksen alueella tai jos on töissä alueen ulkopuolella, sillä työpaikalla yms. Eli siis ei sieltä kotiin lähdetä muutoin kuin poistumisluville (ns. lomille), jotka on suuressa osassa Suomea nyt kiinni, koska koronarajoitukset ovat vankiloissa paljon tiukemmat kuin muualla.


  • Anonyymi

   Tuohan on aivan naurettavaa että olet vankilassa vaan nukkumassa yöt

   • Anonyymi

    No eihän se niin olekaan, vaan joku trollaa tai ei ymmärrä.


  • Anonyymi

   Mikä on 'avolaitoksen aluetta' ja miten se sit eroaa suljetusta

   • Anonyymi

    Avolaitoksen alue on kuitenkin käytännössä jollain tavalla rajattu ja alue kyllä kerrotaan avolaitokseen tultaessa. Avolaitoksissa usein on aidat, mutta aita voi olla käytännössä sellainen, ettei sen ylittäminen ole fyysisesti haastavaa. Avolaitokseen laitetaankin vankeja, jotka käytännössä saattavat olla hyvinkin paljon tekemisissä muiden kuin vankilassa olevien henkilöiden kanssa ja on katsottu, että he kykyenevät tällaisessa ympäristössä olemaan kenenkään turvallisuuden vaarantumatta. Ei siis pitäisi olla tarvetta rajata aluetta sellaisten muurien tmv. avulla, jotka muodostaisivat fyysisen esteen luvattomalle poistumiselle.


  • Anonyymi

   Avolaitoksen alue on joku määrätty alue jolta ei saa poistua. Suljetussa talossa on ovet lukossa ja oleskelet omassa sellissä suurimman osan ajasta.

  • Anonyymi

   Osaako joku sanoo mitä elektroniikkaa vankilaan saa viedä? Tiedän ettei saammitään nettijuttuja viedä mutta voiko viedä esimerkiksi tietokoneen jossa ei ole mitään wifi kytkintä tms laatikossa tai ps3/ps4?

   • Anonyymi

    Ps3 ja 4 kielletty koska niissä nettiyhteys. Voit tehdä nettirikoksia, ihan kun se ei onnistuisi soitolla kaverille tai lomilla.
    Kyllä on Rise ihan hakoteillä. He jotka tehneet nettirikoksia, ei pääsyä koneille , niin kuin Jenkeissä, he ei edes kotona saan koskee koneeseen esim 2-10 vuotta tuomiosta !


   • Anonyymi

    ps3/ps4/ps5 on sallittuja avolaitoksessa. Suljetussa vain sellainen, missä ei ole wifin mahdollisuutta. Tietokone, jossa ei nettimahdollisuutta, ei ole sallittu avolaitoksessakaan. Luvan varaisesti vain saa tietokonetta käyttää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ps3/ps4/ps5 on sallittuja avolaitoksessa. Suljetussa vain sellainen, missä ei ole wifin mahdollisuutta. Tietokone, jossa ei nettimahdollisuutta, ei ole sallittu avolaitoksessakaan. Luvan varaisesti vain saa tietokonetta käyttää.

    Mutta nettiyhteys on kuitenkin poikki joten täytyy fyysisesti omistaa ne pelit mitä haluaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta nettiyhteys on kuitenkin poikki joten täytyy fyysisesti omistaa ne pelit mitä haluaa?

    Joo täytyy omistaa ne fyysisesti ja netin kautta käytettäviä ominaisuuksia ei voi käyttää.


  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2501
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   48
   2024
  3. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   34
   1441
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   74
   1354
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   16
   1176
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   992
  7. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   977
  8. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   31
   967
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   60
   931
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   41
   909
  Aihe