Millä aikataululla vankilaan?

Anonyymi

Tässä on nyt yli kuukausi odotettu tuomion jälkeen kirjettä edes riseltä. Mikähän mahtaa olla yleinen tilanne että millon pitää mennä keskusteluun ja lopulta linnaa

22

842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nää homostelupelottelut ei mee edes huonosta vitsistä kun tiedän kyllä että sellasta ei juurikaan tapahdu :D Menee vissiin niin että 6kk ennen ehdonalaista voi päästä jo koevapauteen niin ei ole kuin pari kuukautta istuttavaa. Valituskin saattaa vielä mennä läpi korkeimmasss

      • Anonyymi

        Tällä hetkellä sitä tuomion aloitusta voit joutua odottelemaan, kun on vapaan jalan juttu ja nythän 1.7. alettiin ottaa sakkolaisia ja alle 6kk tuomion saaneita koronan takia istumista odottavia vankiloihin. Jos koronarokotteet meinaat ottaa, voi olla helpompi ne saada siviilissä kuin linnassa ja jos ehdit 2 rokotetta saada, mahdollisesti vaikuttaa tulovaiheen karanteeniin. Saatat joka tapauksessa joutua koronakaranteeniin taloon tullessa ja tämä on siis pääsääntö.

        Jos sulla olisi käytännön syistä järkevää, että pääsisit suunnitelmalliseen ajankohtaan hoitamaan tuomion alta pois, varmaan riseltä voi kysyä jotain arviota. Tällä hetkellä vaihtelee aika paljon tuo odotusaika oman käsitykseni mukaan, kun niitä tulijoita olisi ruuhkaksi asti juuri noiden lyhyiden tuomioiden istumisen lykkäämisen takia.

        Lomia ei kannata odottaa saavansa, kun ne ovat olleet kiinni viimeiset 8 kk ja sulku jatkuu.

        Koevapauden saaminen etenkin maksimimääräisenä riippuu monesta asiasta, mutta toki jos perusasiat siviilissä on kunnossa yms. voi olla tuollainen nopea laitosreissu. Riippuu toki myös sijoituslaitoksesta. Kannattaa toki varautua siihen, että ihan maksimeita et ehdi saada, kun järjestelyt ottavat oman aikansa.


    • Anonyymi

      Miten muuten kännykän käyttö tai tietokone yms. Olen ensikertalainen ja päihteetön kaikki asiat kunnossa näiltä osin niin avolaitokseen meno lienee selviö mikäli tuomio pysyy, ei ole oikein mitään tietoa tuosta mitä vankilassa saa olla mukana ja miten pääsee ulkoilmaan

      • Anonyymi

        Se riippuu siitä, mihin laitetaan, mitä katsotaan, että sinun pitäisi tuomion aikana tehdä yms. peruskännykkä saa olla avolaitoksessa käytössä jollain tavalla riippuen siis paikasta. Netin käyttö vaatii aina luvan, joten tietokonetta/älypuhelinta ei saa käyttää vapaasti. Avolaitokseen jos pääset, ei ole ovet lukossa, eli voi olla jokin sääntö, että asuinrakennuksessa ja omassa huoneessa pitää olla klo 22-06 tai vastaavaa ja muuna aikana saa ulkoilla vapaasti.

        Älypuhelimen saa lomille esim mukaan, mutta nythän monilla alueilla ei ole lomia, koska koronarajoitukset ovat vankiloissa tiukempia kuin siviilissä. Omaa tietokonetta ei käytännössä saa käyttöön muutoin kuin opiskellessa jotain, missä tämän tarvitsee ja saa tähän luvan.

        Jos sulla on lainvoimainen tuomio, eli hovi käyty, voit joutua istumaan, vaikka saisit KKO:lta valitusluvan.


    • Anonyymi

      Eikö tällä tyypillä joka Kirjottaa kokoajan kaikkiin keskusteluihin 'vangkin' ole oikeesti parempaa tekemistä :D

    • Anonyymi

      Mitä tarkoittaa että ei ole ovet lukossa, eikö sillon voi kello 6-22 välillä olla vaikka omassa kodissa sitten älypuhelimen kanssa tv katsoen

      • Anonyymi

        No mikään ei fyysisesti välttämättä estä poistumasta, mutta sitten se on luvaton poistuminen ja joudut suljettuun taloon, kun poliisit hakevat sieltä kotoa.


    • Anonyymi

      Avolaitoksessa ei ole ovet lukossa. Se perustuu vapaaehtoisuuteen pysyä siellä. Jos ei noudata sääntöjä, joutuu suljettuun taloon.

    • Anonyymi

      Eli ovet on avoinna mutta ei saa poistua?

    • Anonyymi

      juuri niin. Useimmissa paikoissa on säännöt niin, että klo. 22.00 - 06.00 ei saa poistua ulos.

    • Anonyymi

      Mutta siis muina aikoina saa vaikka mennä omaan kotiin

      • Anonyymi

        Ei saa mennä omaan kotiin. Pitää olla siellä avolaitoksen alueella tai jos on töissä alueen ulkopuolella, sillä työpaikalla yms. Eli siis ei sieltä kotiin lähdetä muutoin kuin poistumisluville (ns. lomille), jotka on suuressa osassa Suomea nyt kiinni, koska koronarajoitukset ovat vankiloissa paljon tiukemmat kuin muualla.


    • Anonyymi

      Tuohan on aivan naurettavaa että olet vankilassa vaan nukkumassa yöt

      • Anonyymi

        No eihän se niin olekaan, vaan joku trollaa tai ei ymmärrä.


    • Anonyymi

      Mikä on 'avolaitoksen aluetta' ja miten se sit eroaa suljetusta

      • Anonyymi

        Avolaitoksen alue on kuitenkin käytännössä jollain tavalla rajattu ja alue kyllä kerrotaan avolaitokseen tultaessa. Avolaitoksissa usein on aidat, mutta aita voi olla käytännössä sellainen, ettei sen ylittäminen ole fyysisesti haastavaa. Avolaitokseen laitetaankin vankeja, jotka käytännössä saattavat olla hyvinkin paljon tekemisissä muiden kuin vankilassa olevien henkilöiden kanssa ja on katsottu, että he kykyenevät tällaisessa ympäristössä olemaan kenenkään turvallisuuden vaarantumatta. Ei siis pitäisi olla tarvetta rajata aluetta sellaisten muurien tmv. avulla, jotka muodostaisivat fyysisen esteen luvattomalle poistumiselle.


    • Anonyymi

      Avolaitoksen alue on joku määrätty alue jolta ei saa poistua. Suljetussa talossa on ovet lukossa ja oleskelet omassa sellissä suurimman osan ajasta.

    • Anonyymi

      Osaako joku sanoo mitä elektroniikkaa vankilaan saa viedä? Tiedän ettei saammitään nettijuttuja viedä mutta voiko viedä esimerkiksi tietokoneen jossa ei ole mitään wifi kytkintä tms laatikossa tai ps3/ps4?

      • Anonyymi

        Ps3 ja 4 kielletty koska niissä nettiyhteys. Voit tehdä nettirikoksia, ihan kun se ei onnistuisi soitolla kaverille tai lomilla.
        Kyllä on Rise ihan hakoteillä. He jotka tehneet nettirikoksia, ei pääsyä koneille , niin kuin Jenkeissä, he ei edes kotona saan koskee koneeseen esim 2-10 vuotta tuomiosta !


      • Anonyymi

        ps3/ps4/ps5 on sallittuja avolaitoksessa. Suljetussa vain sellainen, missä ei ole wifin mahdollisuutta. Tietokone, jossa ei nettimahdollisuutta, ei ole sallittu avolaitoksessakaan. Luvan varaisesti vain saa tietokonetta käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ps3/ps4/ps5 on sallittuja avolaitoksessa. Suljetussa vain sellainen, missä ei ole wifin mahdollisuutta. Tietokone, jossa ei nettimahdollisuutta, ei ole sallittu avolaitoksessakaan. Luvan varaisesti vain saa tietokonetta käyttää.

        Mutta nettiyhteys on kuitenkin poikki joten täytyy fyysisesti omistaa ne pelit mitä haluaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta nettiyhteys on kuitenkin poikki joten täytyy fyysisesti omistaa ne pelit mitä haluaa?

        Joo täytyy omistaa ne fyysisesti ja netin kautta käytettäviä ominaisuuksia ei voi käyttää.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2530
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1940
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1479
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1018
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      66
      893
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      871
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      850
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      51
      826
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      755
    Aihe