Korona ja koulujen alkaminen

Anonyymi

Koulut alkavat ja koronaluvut pahenevat nuoremmissa ikäluokissa. Alakoululaisen rokotuksia suunnitellaan vasta alkuvuoteen 2022 ja rokotteiden teho on kyseenalainen. Lisäksi asiantuntijat varoittelevat Long-Covidista, jonka jäljiltä meillä voi tulevaisuudessa olla suuri joukko parhaassa työiässä olevaa väestöä työkyvyttömyyseläkkeillä ja kalliissa kuntoutuksessa.

Koska Lopen koulutoimessa herätään tähän vai eikö siellä välitä lasten terveydestä? Olisi jo aika tuoda julki ohjeistukset ja toimintasuunnitelmat, joilla koronan leviäminen Lopen kouluissa estetään. Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan tartuntaluvut ovat nyt sellaisia, että etäopetukseen siirtyminen syksyn kuluessa on todennäköistä. Viime vuonna kouluissa toteutuneet toimet koronan ehkäisyyn ovat täysin naurettavia ja kaikin puolin riittämättömiä Delta variantin leviämisen ehkäisyyn. Varsinkin kun variantti tarttuu helposti myös ulkoilmassa.

12

1058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Korona- ja rokotedenialistit ajaa äärioikeiston pyrkimyksiä aiheuttaa sekaannusta ja horjuttaa yhteiskuntarauhaa.

      Pelastakaa Lapset järjestön kanssa samankaltaisella nimellä yritetään harhauttaa.

      Kouluihin pitää ottaa käyttöön tehostettu ilmanvaihto, kunnolliset ilmansuodattimet, kunnolliset maskit ja vuoro-opetus.

      Se että vaaleihin ehdokkaaksi asettuva haluaa nuolla äärioikeistoa ja koronadenialisteja ei saa tarkoittaa sitä, että Lopella ei huolehdita lasten terveysturvallisuudesta.

    • Anonyymi

      Who suosittaa ryhmäkokojen pienennystä. Siihen ei päästä kuin vuoro-opetuksella.

      Aalto-yliopiston apulaisprofessori Ville Vuorinen tutkii ilmassa liikkuvia pisaroita ja aerosoleja.Pitkään on tiedetty, että koronavirus leviää ilmateitse aerosolina.– On viimeaikaista tutkimusnäyttöä siitä, että siellä, missä on mitattu koronavirusta ilmassa, nimenomaan pienissä aerosoleissa on havaintoja merkittävistä määristä tartuttamiskykyistä virusta. Aerosolista syntyy Vuorisen mukaan tupakansavumainen ilmiö. Virukset leijuvat ilmassa kuten savuhiukkaset tai hengityshöyry pakkasella.

      Kirurginen maski suojaa muita ihmisiä aerosoleilta ja pisaroilta ulospäin hengitettäessä. Sisäänpäin hengitettäessä maski ei suojaa riittävästi.
      – Ongelma on se, että maski vuotaa reunoista. Senhän tuntee siitä, että sormen pystyy laittamaan sivusta reunan läpi. FFP2-hengityssuojaimen etu on siinä, että se on tiivis ja se suodattaa ilmaa tehokkaammin. Vuorisen mielestä FFP2-hengityssuojaimiin siirtymistä pitäisi miettiä Suomessa. Erityisesti riskiryhmäläisten suojaamiseksi FFP2-maski saattaisi olla Vuorisen mielestä hyödyllinen.

      Aerosoleissa on Vuorisen mukaan suurin ongelma lähietäisyys. Korona leviää ylipäätään silloin, kun ihmiset ovat samoissa sisätiloissa.vYksi ongelmapaikka on auto. – Äskettäin ilmestyneessä, vielä vertaisarvioimattomassa tutkimuksessa oli mitattu auton ilmasta suuria viruspitoisuuksia. Tartuttamiskykyistä virusta oli pienissä aerosoleissa. Jos jakaa auton toisten kanssa, pitäisi miettiä sitä, että käyttää maskia, tuulettaa autoa eikä käytä ilmankierrätystä autossa.

      Virologian professori Olli Vapalahti sanoo, että suurin osa tähänastisista koronatartunnoista on syntynyt niin sanotulla pisaratartunnalla. Hänen mukaansa on myös tilanteita, joissa tartuntoja on selkeästi syntynyt, kun pienempiä pisaroita on ollut pidempään ilmassa. – Ihminen kun yskii ja pärskii, tulee erikokoisia pisaroita. Osa on isompia ja ne laskeutuvat nopeasti. Pienemmät pisarat jäävät leijumaan pidemmäksi aikaa. Aerosolia saattaa syntyä enemmän esimerkiksi laulaessa ja huutaessa.

      NIIN sanottu long covid eli pitkittynyt korona voi olla yllättävän yleinen. Tuoreen norjalaistutkimuksen mukaan pitkältä koronalta suojassa eivät ole edes lievän taudin sairastaneet nuoret ja nuoret aikuiset. Erityisen yllättävä oli tutkijoiden mukaan havainto, jonka mukaan 52 prosentilla (32/61) niistä 16–30-vuotiaista, jotka olivat sairastaneet taudin kotonaan, oli edelleen oireita kuuden kuukauden kuluttua sairastumisesta. Näillä nuorilla ja nuorilla aikuisilla yleisin pitkittynyt oire oli haju- ja/tai makuaistin menetys, josta kärsi 28 prosenttia tutkituista. 21 prosenttia koki väsymystä, 13 prosenttia hengenahdistusta, 13 prosentilla keskittymiskyky oli heikentynyt ja 11 prosenttia koki muistiongelmia. Anatomian professori Seppo Parkkila Tampereen yliopistosta toteaa, että tutkimustulos on linjassa pitkästä koronasta aiemmin tehtyjen tutkimusten kanssa.
      – Juuri vastikään näin kaksi erillistä artikkelia Italiasta, ja suunta on samantyyppinen, eli yllättävän monella oireet jatkuvat. – Kysymys ei ole pelkästään siitä, että saa akuutin koronataudin, vaan osalle – ja suhteellisen isolle osalle – tauti voi olla kiusallisen pitkä. PARKKILA kertoo, että aiemmissa tutkimuksissa etenkin väsymys on noussut yleiseksi oireeksi pitkässä koronassa. – Sehän on todella, todella hankala oire monella ihmisellä työn ja opiskelun kannalta, kun taas esimerkiksi hajuaistin vajaus on sellainen oire, jonka kanssa pystyy vielä hyvin elämään. Pitkään koronaan sairastuneilla on havaittu myös muun muassa kudosvaurioita sekä kuumetta, yskää, pahoinvointia ja lihaskipua. Aiemmin esimerkiksi Kaliforniassa on tehty tutkimus, jossa oli mukana 1 407 lieväoireisen covid-19-taudin sairastanutta. Heistä jopa 27 prosenttia kärsi kaksi kuukautta myöhemmin yhä esimerkiksi hengitysvaikeuksista ja rintakivuista.

      PARKKILA kertoo myös toisesta kiinnostavasta, tuoreesta tutkimuksesta, jossa käsitellään pitkää koronaa. Toukokuussa julkaistussa ruotsalaistutkimuksessa havaittiin, että ihmiset joutuvat koronataudin takia hälyttävän pitkille sairauslomille. Tutkimuksessa mukana olivat kaikki ruotsalaiset, jotka olivat alkaneet saada koronan takia sairausetuuksia 1.3.2020–31.8.2020 välisenä aikana. Tutkimuksessa todetaan tämän tarkoittavan yleensä sellaisia ihmisiä, joiden sairausloma kestää vähintään kaksi viikkoa. Otanta oli hieman alle 12 000 ihmistä.
      Keskimäärin sairausloma kesti 35 päivää. – 20–40 päivän välissä valtaosa paranee, mutta sitten se sairausloma jatkuu osalla kuukausiakin, Parkkila kuvailee. Lähes joka kymmenes (9%) tutkituista oli vähintään neljä kuukautta sairauslomalla. – Se on aika huolestuttavaa.

    • Anonyymi

      Kyseisellä ”Pelastetaan lapset” -nettisivuilla lukee, että heidän sivuiltaan löytää lääkäreiden, tutkijoiden ja terveydenhuollon työntekijöiden esilletuomaa riippumatonta tietoa. Sosiaali- tai terveydenhuollon ammattihenkilön ammattioikeutta koskevia tietoja pitävän Julkiterhikki-rekisterin perusteella osa sivuston vetoomuksen allekirjoittaneista lääkäreistä on menettänyt lääkärinlupansa.

      – Lääkäreitähän on Suomessa todella paljon. Taitaa olla lähemmäs 30 000. Jos joku lääkäri on jostakin asiasta jotain mieltä, niin se ei tarkoita sitä, että kaikki lääkärit olisivat tätä mieltä. Tai asiantuntijat ajattelisivat laajasti tällä tavalla.

      Rämet muistuttaa myös mittasuhteista.

      – On hyvä muistaa, että jos on vaikka 25 lääkäriä jotakin mieltä, tai allekirjoittaa vetoomuksen, niin se tarkoittaa silloin sitä, että noin 29 000 lääkäriä ei ole allekirjoittanut jotain vetoomusta.

      • Anonyymi

        Hirveää että joku Rämet kehtaa käyttää pikkuvauvoja koe-eläiminä tutkimukseen, josta ei edes tarvita, koska lapset eivät tarvitse koronarokotetta.

        Lasten tulevaisuus saattaa tuhoutua Rämetin kaltaisten piittaamattomien aikuisten takia.


    • Anonyymi

      Koronarokotus kannattaa. Muuten viheliäistä koronaa ei saada aisoihin. Rokote on todella aiheellinen. Myös nuorille.
      Rokotteessa ei ole mitään siruja, kuten hörhöt väittää. Ja juuri rokotehörhö on tämän aloituksen takana, älä usko sontaa.

      Varmista oma terveytesi ja ota rokote. Minulla kaksi piikkiä otettu. Toukokuussa viimeinen. Kaikki hyvin! Minä elän ilman koronaa!

      • Anonyymi

        Rokotteen teho ei ole 100%, ei edes kahden. Tällä hetkellä on sairaalassa tehohoidossa kaksi rokotetta saaneita koronaan sairastuneita.

        Kysymys kuuluukin, miten Lopen kouluissa on pienennetty ryhmäkokoja, tehostettu ilmanvaihtoa ja hankittu FFP2-3 suojaimia.

        Delta variantti tulee leviämään kovaa vauhtia syksyllä koulujen alettua. Voiko Lopella luottaa perusopetuksen terveysturvallisuuteen vai pitääkö lapset jättää kotikouluun minkä jälkeen oppimisvajeita korjataan vuosien ajan perusopetuksessa?


    • Anonyymi

      Tämä keskustelu täyttyy korona- ja rokotedenialistien hörinästä ja asia unohtuu.

      Miten Lopen kouluissa on huolehdittu terveysturvallisuuden toteutumisesta ja kontaktien rajoittamisesta koronan delta, delta ja lambda -varianttien aiheuttamien tartuntojen lisääntyessä väestössä.

    • Anonyymi

      Rehtori on jo koronassa. Siitä se lähtee.

    • Anonyymi

      Jättäkää lapset jo rauhaan aikuisten hysterialta. Korona ei ole heille vaarallinen tauti, ei long covidkaan. Monet THL:n lääkärit puhuvat korruption suulla.

      On tahoja, jotka hyötyvät kansan panikoinnista eivätkä kaihda edes lasten pelottelua. Tällä palstallakin liikkuu maksettuja lääkeyhtiöiden trolleja. Viestintätoimistot palkkaavat somevaikuttajia, tiedottajien ohella.

      Lääketeollisuus on maailman tuottoisin teollisuudenala, ja huonomaineinen.

      • Anonyymi

        Pidetään peli reiluna ja ne ketkä eivät ota lääketeollisuuden rokotetta eivät myöskään saa yhteiskunnan maksamaa hoitoa jos sairastuvat koronaan ja/tai sen komplikaatioihin.


    • Anonyymi

      Näin siinä sitten kävi. Launosten koulussa levitetty tautipesäke valtaa kohta harrastusten kautta muutkin koulut ja yhteisöt. Vanhusten rokotesuoja laskee koko ajan eikä lapsia rokoteta. Mitä tekee Lopen kunta suuressa päättäjä- ja virkamiesviisaudessaan. Luopuu maskisuosituksesta.

      • Anonyymi

        ei se vaadi kuin yhden rokote vastaisen perheen minkä lapset on ripoteltu eri luokille .Yläkoulussa tarttuu koko loppeen.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe