Labradorinnoutajan pentu

Anonyymi

Hei!
Vinkkejä uudelle koiranomistajalle?

Meillä siis ei oo ikinä ollut omaa koiraa, on ollut hoidossa pientä ja isoa muutamakin viikko, mutta pennusta ei juurikaan ole kokemusta. Nyt sitten about viikko sitten meille muutti uros labbiksenpentu, oikein reipas ja kiltti mutta osaa myös olla aikamoinen riiviö.

Pahimpana ongelmana tällä hetkellä on varpaiden pureskelu ja ulos meneminen.
Joudun itsekin tässä sisällä ollessani pitämään saappaita välillä jalassa, sillä ilman niitä pentu on kiinni joko varpaissa tai sukissa, ei millään päästä irti vaikka kuinka sanoo ja ollaan monesti jouduttu niskavilloista (niinku emotkin tekee) ottamaan kiinni että päästää irti.
Ulos menemisessä on se ongelma, että pentu ei millään liiku itse eteenpäin, hän istuu maahan:"minäpä istun tässä, en liiku" tyylillä. Vinkuu ja vetää aina kotiinpäin. Jos kannan pitemmälle sillon se käyttäytyy, mutta alkumatkaa ei kulje ollenkaan itse. Olen itse kokeillut nameilla houkuttamista, mutta herra ei liiku ellei itse sitä halua. Sitten, jos jollain keinolla päästään pois pihasta niin se on sitten metrinvälein pysähtelyä.
Vinkkejä?

-Pentualoittelija

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan kauheesti tekstiä.

      Tiivistystä kiitos...??

    • Anonyymi

      Tyo lenkille lähtiessä stoppailu täysin normaalia. Minä käytin huskyn pennulla leikkiä (joku horsma käteen ja lähdet vetämään sitä pennun edessä niin eiköhän lähde) ja nameja (annat haistaa ja kun lähtee liikkeelle, viet namia vielä vähän matkaa pennun edessä ja sitten kehut ja annat herkun). Mikä tahansa mikä saa pennun unohtamaan jännityksen on ok.

      Paras tapa - sekä jännittämiseen että villeyteen - on ulkoiluttaa pentua niin paljon kuin mahdollista. Minä pidän meidän huskya liikkeellä 5h päivässä. Käydään koirapuistossa, juostaan metsässä, treenataan käytöstapoja, hihnakävelyä, leikitään, tutustutaan uusiin asioihin ja ympäristöihin. Rokotus kuntoon ennen koirapuistoon menemistä! Muun ajan meidän pentu nukkuu tai viihdyttää itseään lelujen kamssa. Meillä siis pentu 3kk ja asutaan kerrostalossa.

      Palkitkaa hyvästä käytöksestä. Kehukaa pienistäkin positiivisista jutuista. Älkää antako liikaa huomiota huonolle käytökselle. Keskittykää positiivisiin juttuihin niin hyvä tulee!

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että huolehtikaa päivärytmistä. Pentu oppii pian milloin ulkoillaan, milloin syödään, milloin levätään. Äärimmäisen tärkeää.


    • Anonyymi

      Menkää kursseille oppia ottamaan. Koira ansaitsee sen.

      • Anonyymi

        Pentu ei ole saanut rokotuksia, ei ole vielä sen ikäinen, että saisi rokotuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe