Feng Shuin astrologiset elementit ja niiden ominaisuudet

Anonyymi

TULI

Ilmansuunta: Etelä
Vuodenaika: Kesä
Punainen Lintu
Planeetta: Mars
Väri: Punainen
Numero: 9
Verenkiertosysteemit ja sydän
Dynamiittinen, humanitaarinen, energinen, intohimoinen, yritteliäs, seikkailunhaluinen, levoton, kilpailukykyinen, johtokykyinen, vahva, rakastaa nauramista
Hallitsee: Käärmettä, Hevosta ja Vuohta

Kiinalaisessa tieteessä ja filosofiassa punainen tulielementti edustaa elinvoimaa, toimintaa ja huipussaan olevaa energiaa, joka syöksyy ylöspäin. Punainen on poikkeuksellisen suotuisa, motivoiva väri, joka omaa erittäin positiiviset värähtelyt - oikein talossa tai kodissa sijoitettuna tulenpunainen kohottaa hyvää onnea, menestymisen ja onnellisuuden mahdollisuuksia.

Punaiset ruusut tai maalaukset, joissa punainen väri on vallitseva, ovat Feng Shuin mukaan hyviä romantiikan ja rakkauden symboleja.
Punainen kuuluu myös kiinalaiseen uuteen vuoteen, jolloin siunaukset tulevalle vuodelle kirjoitetaan punaiselle paperille ja ravintoloissa punaiset koristeet takaavat onnen, koska ne täydentävät hyvin liikemaailmaan liitettävää tulielementtiä.

Punaisen ja kultaisen värin yhdistelmä kuvastaa yltäkylläisyyttä ja nämä värit toistuvatkin usein kiinalaisissa kodeissa tai liikeyrityksissä esim. erilaisten seinäkoristeiden muodossa.

Punaisen lisäksi tulielementtiin yhdistetään oranssi väri. Sen pehmeät ja lämpimät sävyt luovat hehkuvan taustan huonekaluille ja optimistisen, tervetulleeksi toivottavan tunnelman eteiseen tai sisääntuloaulaan. Punaiset, oranssit tai kullan väriset kultakalat tarkkaan sijoitetuissa akvaarioissa tai suihkulähteissä vetävät puoleensa vaurautta ja hyvinvointia työpaikoille. Oranssi väri on myös osa sosiaalista kanssakäymistä ja se kiihottaa ruokahalua - kiinalaiset ravintolat suosivatkin tämän värisiä pöytä- ja lautasliinoja.

Tulielementti yhdistetään edellisten lisäksi kirkkaisiin valoihin, kynttilöihin ja erilaisiin tulipesiin. Sisustuksellisen Feng Shuin mukaan kirkkaan valon sijoittaminen huoneen tai asunnon eteläiseen osaan kohottaa henkilökohtaisen maineen ja tunnustamisen mahdollisuuksia. Luonnollinen tai keinotekoinen valo kodin eteisessä tai muilla sisääntuloalueilla on tärkeä osatekijä, ja mikäli eteinen on kovin ahdas ja pimeä, valoa suositellaan ehdottomasti päällä pidettäväksi.

Ihanteellisessa sisustuksessa vallitsee tasapaino varjon (Yin) ja valon (Yang) välillä. Mikäli huoneistossa on liikaa auringonpaistetta, Chi energia muuttuu väsyneeksi ja haalistuneeksi. Kaunis keino tämän torjumiseksi on ripustaa hyvin hiottu kristalli auringon puoleiseen ikkunaan, se muuntaa liiallisen paisteen sateenkaariksi seinille ja on hyväksi Chi'n virtauksille.

MAA

Ilmansuunta: keskus
Vuodenaika: Loppukesä, alkusyksy, kolme aluetta, vaihtelee kausittain
Keltainen Lohikäärme
Planeetta: Saturnus
Väri: keltainen, ruskea
Numerot 2,5,8
Ruuansulatussysteemi, perna ja vatsa
Kärsivällinen, sotainen, harkitseva, vakaa, luotettava, ahkera, kunnianhimoinen, jääräpäinen, erittäin energinen, kurinalainen, sinnikäs, johdonmukainen, palvelee muita
Hallitsee: Lohikäärmettä, Rottaa ja Härkää

Tämän elementin luonne on maadoittava, suunta horisontaalinen ja se synnyttää vuodenaikojen välisen siirtymäkauden. Feng Shuissa maavoiman keltainen väri yhdistetään kodin keskustaan, se edustaa maapallon ydintä ja vaakatasossa, oman akselinsa ympäri pyörivää maaenergiaa. Yksi ihmiskunnan vanhimpia lääketieteellisiä tekstejä, kiinalainen "Keltaisen Keisarin Sisätautioppikirja" liittää kiinalaisen lääketieteen pernan, haiman ja mahalaukun kautta maaelementtiin, ihmiskehon keskelle.

Maan värit, keltainen ja voimakkaat murretut sävyt, toimivatkin hyvin keittiössä, joka on usein kodin tapahtumien keskipiste ja liittyy myös mahalaukun toimintaan, ruoansulatukseen ja ravitsemiseen.

Feng Shuissa keltainen kuvastaa myös tietoa, koulutusta, valtaa ja viisautta. Ehkä näistä syistä väri oli varattu ainoastaan Kiinan keisarin ja hänen perillistensä käyttöön, se oli Qin dynastian väri 1644-1911. Samoin perustein väri liitettiin uskonnollisuuteen ja asuihin, joissa kuolleet haudattiin. Keltainen onkin energian tasapainon väri, se toimii puskurina muiden tasojen välillä.

Neliömäiset muodot kuvastavat maaelementtiä tukea antavina ja turvallisina. Ihanteellinen Feng Shui talon muoto on siten neliskulmainen: vakaa ja kokonainen. Esim. L- tai U-kirjainta pohjapiirrustukseltaan muistuttavista rakennuksista "puuttuu osia" tai niihin muodostuu teräviä kulmia, jotka heijastavat epäonnekasta Sha energiaa hyvien Chi virtausten sijasta. Näitä rakenteellisia seikkoja on mahdollisuus yrittää korjata puutarhavalaistuksella tai peileillä sisustuksessa.

2

1223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      METALLI

      Ilmansuunta: Länsi
      Vuodenaika: Syksy
      Valkoinen Tiikeri
      Planeetta: Venus
      Väri: Valkoinen, hopea, kulta
      Numerot 6,7
      Hengitys systeemi ja keuhkot
      Määräävä, peräänantamaton, vahva, sinnikäs, voimakas, varautunut, tarvitsee omaa tilaa, tavoittelee nautintoa, välittävä, kunnioittava
      Hallitsee: Apinaa, Kukkoa ja Koiraa

      Metallin energia on tiheää, tiivistynyttä ja sisäänpäin kääntynyttä. Elementti kuvaa iltaa, syksyä ja vähenevää kuuta, aikoja jolloin nautitaan työn tuloksista ja taloudellisesta menestyksestä tai vietetään vähitellen enemmän aikaa kotona, perheen parissa. Positiivisuus ja innostuneisuus seuraavat tätä elementtiä ja yksi parhaista keinoista sen aktivoimiseksi on metallinen tuulikello asunnon tai huoneen länsiosassa. Puuelementti ihmisille tämä ei ole suositeltavaa.

      Rakennuksissa metallia edustavat pyöreät muodot ja kupolit. Nämä ominaisuudet yhdistettynä valkoisen värin kanssa takaavat sopusointuisen tuloksen esim. kirkoissa tai tähti- ja vesitorneissa.
      Metallin suorasta ja valkoisen kirkkaasta energiasta hyötyvät myös kaikki erilaisia metallialoja edustavat ihmiset ja yritykset, kuten koruliikkeet ja monet insinööritoimistot.

      PUU

      Ilmansuunta: Itä
      Vuodenaika: Kevät
      Azure Lohikäärme
      Planeetta: Jupiter
      Väri: Vihreä
      Numero 3,4
      Maksa ja sappi
      Antelias, lämmin, vakuuttava, yhteistyöhaluinen, idealisti, avareettinen, innokas, halu avartua
      Hallitsee: Tiikeriä, Jänistä ja Lohikäärmettä

      Puuelementin luonne yhdistetään ylöspäin suuntautuvaan energiaan, joka kasvaa ja laajenee valtavalla voimalla joka suuntaan. Tähän väriin liitetään myös uusien asioiden syntyminen, aamunkoitto, kevät ja tuulinen tai muuttuva ilmanala. Vihreän eri sävyt ovat varsin moninaiset mintusta ja oliivista tummaan kuuseen, joten terveyden, vaurauden ja aikaansaamisen edesauttaminen Feng Shuin keinoin on yksinkertaista.

      Puisten huonekalujen ja pehmeiden vihreiden värien käyttö makuuhuoneessa auttavat rentoutumaan ja irtautumaan kiireistä. Vihreää pidetään onnekkaana ja vaikutusvaltaisena. Tämä väri parantaa edelleen perheenjäsenten välisiä suhteita kodin itäisessä osassa, hyvinvoivat viherkasvit sopivat hyvin tähän tarkoitukseen.

      Vanhan kaavan mukaiset Feng Shui asiantuntijat käyttivät vihreää jadekiveä luodakseen koteihin tasapainoisen ilmapiirin sen asukkaille. Jade vetää puoleensa ja vahvistaa positiivisia ominaisuuksia, tämä tasapaino luo harmoniaa, joka puolestaan saa aikaan miellyttävän Chi energian virtauksen. Kiinalaisissa kulttuureissa onkin ollut tapana antaa hyville ystäville ja perheenjäsenille jadesta tehtyjä lahjoja, koska nämä kivienergiat rauhoittavat hermoja ja luovat myönteisiä voimia omistajilleen.

      VESI
      Ilmansuunta: Pohjoinen
      Vuodenaika: Talvi
      Musta Kilpikonna
      Planeetta: Merkurius
      Väri: musta, sininen
      Numero: 1
      Luut ja keuhkot
      Salaperäinen, viehättävä, vaistonvarainen, inhimillinen, herkkä, luova, joustava, myötämielinen, kaunopuheinen ja henkinen
      "Hallitsee": Sikaa, Rottaa ja Härkää

      Musta ja sininen hallitsevat vesielementtiä, uutta kuuta ja pohjoista ilmansuuntaa. Tämän elementin energia on hiljaista ja nukkuvaa kuin yön pimeys ja kylmä, talvinen vuodenaika, jota metalli myös edustaa. Se heijastaa syvää ja piilotettua ilmaisua, elementin voima on laskeutuvaa, kelluvaa ja virran mukana kulkeutuvaa.

      Moderni Feng Shui suosittelee keskustelujen käymiseen ja neuvottelujen pitämiseen huoneita, joissa seinät ovat sinisen sävyttämät värin rauhoittavan vaikutuksen vuoksi. Kodin sisustuksessa sininen luo tyynen ja rauhallisen ilmapiirin eli se on ihanteellinen väri makuu- ja kylpyhuoneisiin.

      Liian sinisen värin suosimisella on vaaratekijä - se voi vaikuttaa huoneiston asukkaisiin kylmästi ja tehdä heistä itseensä käpertyneitä. Tätä ilmiötä ehkäistään viiden elementin mukaisella rakentavalla syklillä eli puinen lattia tai vaaleat, puiset huonekalut pehmentävät sinisen vaikutusta ja tasapainottavat sisustuksen yleisenergiaa.

    • Anonyymi

      Eli esim. puuelementille ikkunat itään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe