Punaisen lihan syöminen alle 100 grammaa päivässä ei ole terveysriski

Anonyymi

53

1016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lihansyönti on muka vähentynyt, mutta ehkä vain joulukinkku on jäänyt pois
      joiltain talouksilta, koska suomalaiset söivät viime vuona sianlihaa kilon vähemmän, mutta siipikarjaa kilon enemmän ja nautaa entiseen malliin. Kaikkiaan lihankulutus pysyi viime vuonna lähes ennallaan ja maidonjuonti väheni taas vähän.

      • Anonyymi

        On kauan tiedetty että punainen liha on terveysriski. Isääni kiellettiin syömään punasta lihaa jo jotain ennen vuotta 1980. Hän eli 93v., sai ajokortinkin 90v mutta ajoi vain muutamia kertoja, koska oli aina useita nuoria kuskeja tarjolla.

        Nyt ole päässyt itse ja vaimoni yli 80v. On kiva elä, mutta hieman outoa kun yli puolet jo menehtynyt.
        Se oli surullisinta aikaa, kun odottivat 55 - 60 v eläkkeelle ja sairastuivat vakavasti , joutuen hoitokotiin vanhusten kanssa.


    • Anonyymi

      On vaikea tietää mitä uskoa, mikä tieto olisi 100% riippumatonta ja puolueetonta,
      mutta en koe asiaa ongelmaksi.
      En ole muuttanut kulutustottumuksiani lihan suhteen.
      Syön pari kertaa viikossa lihaa, aina possunlihaa, koska se on terveellisintä,
      sen rasvat ovat pehmeitä, naudan rasva on ns. "kovaa rasvaa" ja broilerissa oleva "keltainen rasva" on kaikkein epäterveellisintä. Sitä on broilerin nahassa eniten.

    • On se tuo ilmastonsuojelu niin erikoista hommaa.

      Koko maailma tuhoutuu, jos lehmä pieraisee Suomessa.
      Puutakaan ei saisi kaataa Suomen metsistä, että hiilinielut säilyy, mutta sitten Etelä-Amerikasta asti tuodaan jättisuurella laivalla haketta, eikä se ole millään purjelaivalla tai sähkömoottorisella.

    • Anonyymi

      Kysyn aloittajalta mitä hän tarkoittaa
      Kun ihmiskunta on syönyt miljoonaa vuotta lihaa vaikka se olisi sinistä

      Ja tulen keksiminen nosti ihmisen terveyttä runsaasti ja pidensi ikää
      keittämällä lihaa

      Jos katsotaan mikä on lihan terveyshaitta niin se ei tule puna-valko -linjastaa, vaan siitä, paljonko...

      asia ei kuulu palstan aiheeseen hitlereihin eikä orbaneihin joten en jatka

    • Anonyymi

      Ilmeisesti lihansyöjät syövät entistä enemmän lihaa,
      koska sen kulutus on pysynyt ennallaan,
      vaikka kasvissyöjiä on enemmän kuin ennen.
      Vai huijaavatko ihmiset kysyttäessä ?
      Gallupeissa ollaan niin kasvissyöjää niin kasvissyöjää - - -
      että ehkä ihmiset on syyllistetty lihansyöntiasiassakin ?

      • On siinä varmaan sellaistakin kaksinaamaisuutta, että pelätään tulevansa leimatuksi jotenkin hyväksytystä valtavirrasta poikkeavaksi myöntämällä olevansa lihansyöjä, hetero, kristinuskoinen, rokottamaton ... Persuhan se sellainen tietysti on ja varmaan sen myötä rasistikin ja sellaista ei suvaita, koska se on niin rumaa.
        Se suvaitsematon suvaitsevaisuus saattaa olla monille niin pelottavaa, että ei uskalleta olla oma itsensä gallupeissa.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        On siinä varmaan sellaistakin kaksinaamaisuutta, että pelätään tulevansa leimatuksi jotenkin hyväksytystä valtavirrasta poikkeavaksi myöntämällä olevansa lihansyöjä, hetero, kristinuskoinen, rokottamaton ... Persuhan se sellainen tietysti on ja varmaan sen myötä rasistikin ja sellaista ei suvaita, koska se on niin rumaa.
        Se suvaitsematon suvaitsevaisuus saattaa olla monille niin pelottavaa, että ei uskalleta olla oma itsensä gallupeissa.

        Nämä on asioita joilla ei ole peruutus vaihdetta.
        Kaiki ei halua opiskellakaan, jokaisella on lain mukan ITSEMÄÄRÄMISOIKEUS.


    • Anonyymi

      Ei mitään selkärankaa ihmisellä, jos ei uskalla myöntää olevansa täys paska :D

      • Niinpä niin.
        Kun on ihan ylemmällä taholla kerrottu, että saa olla eri mieltäkin kuin vihervasemmisto, kunhan sen pitää omana tietonaan.

        Tarvitsee siinä olla selkärankaa, että uskaltaa olla suvaitsevaisten mielestä täys paska.
        Heidän vihansa on niin aggressiivista ja käsinkosketeltavaa, että saattaa kalterit helistä, jos on heidän kanssaan eri mieltä.


    • Anonyymi

      Ei lihan syönti ole milloinkaan epäterveellistä jos syödään kohtuullisesti liha lihana. Vasta sitten kun se on prosessoitu makkaraksi, liimatuksi savukinkuksi ja muiksi jalosteiksi, sekin liian suolan ja lisäaineitten vuoksi.
      Painon pysyminen kohtuudessa on helpointa kun syö joka päivä n. 100 g kanaa, kalaa tai lihaa ja kaikki tuoreesta itse laitettuna. Ei pitäisi terveys kärsiä mitenkään ja nälkä pysyy loitolla.
      Tuo lihamäärä pitää kertoa kahdella eli syödä 100 g lihaa/kanaa/kalaa kahdella aterialla päivässä, jos liikkuu paljon, mutta tuskin meidän piireissä enää.

    • Anonyymi

      Ykkösterveellinen liha on possu. Viimeiseksi kana. Riistalihasta en tiedä, mutta harvoin sitä saisikaan. Syön enimmäkseen kalaa.

      • Karjahan syö sen mäskin, mitä jää jäljelle, kun kaurasta on siivilöity väriä siihen kaurajuomaan.
        Minnes ne muuten, heitettäväksikö ne menisivät.
        Sitä jää aika paljon, niin suosittua kuin se vegaanijuoma on.


    • Anonyymi

      Kyllä kunnon pihvi on joskus ....niin hyvää ettei sanotuksi saaaa....olkoon possusta tai naudasta ...pippuripihvi ....
      Mustimitkin syövät naudanlihaa ....mutta vain omilta maahantuojilta ....halal lihaa..
      mimmimum-..mi

      • Anonyymi

        Melkein samaa mieltä. Koska en ikinä ole ollut kovin perso lihalle niin parhaimmillaankin pihvi voi olla minusta vain hyvää, tai no, joskus 'tosi hyvääkin', mutta ei nyt sentään niin hyvää ettei sanotuksi saa. Pihvi joka minusta on "kunnon pihvi" on monien muiden mielestä kaukana kunnon pihvistä. Vain "well done" käy minulle, "rare" ei ikinä, "medium" kypsennetyn voin kyllä syödä, joskus kohteliaisuuttani, joskus koska palauttaakaan en viitsi tms., mutta vähän työlästä sen syöminen aina on. Mikäli mahdollista, valitsen lehtipihvin.

        Vähän luulen, että enemmistö (Suomen) muslimeista ei ole noin pikkutarkkoja. Melko usein osun samaan aikaan erään pukeutumisestaan päätellen muslimin kanssa lähikauppani lihakylmäkaapille. 60% alennettujen tuotteiden perässä olemme molemmat, siitä tuo samaan aikaan kaupassa käyminen. Olen saanut sen vaikutelman, että hän kulkee nimenomaan oranssilappuisen naudanlihan perässä, minä taas enempi broilerin.

        Bessie


    • Anonyymi

      Hei bensa asemalta varastettu automaatti.Ruskea Kia farmari uskon et kilvet vaihdettu.Ilmoita poliisi kaikki ruskeat Kia joku niistä täsmää väärissä kilvissä oleva.

      • Anonyymi

        Tämä on asia tuntioiden foo ruma, jossa päivitellään lehtien otsikoita vähän möyhässä ja möy hien kanssa otsassa


    • Anonyymi

      Punainen liha on terveellistä.

      • Anonyymi


    • Anonyymi

      Mutta siitä ei ole terveydellesi myöskään mitään hyötyä. - Nm. Imeytymishomma

      • Meinaatko kenties, että lihasta ei mitään ravintoa imeydy ihmiseen?
        Uskallan olla eri mieltä. - Nm. Ellet pahastu


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Meinaatko kenties, että lihasta ei mitään ravintoa imeydy ihmiseen?
        Uskallan olla eri mieltä. - Nm. Ellet pahastu

        Lihan sisältämä ravintoaine on proteiini, jota ihminen ei purukalustollaan saa jauhettua sellaiseen muotoon, että siitä olisi elimistölle jotain hyötyä. - Nm. Ole ihan rauhassa vain


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lihan sisältämä ravintoaine on proteiini, jota ihminen ei purukalustollaan saa jauhettua sellaiseen muotoon, että siitä olisi elimistölle jotain hyötyä. - Nm. Ole ihan rauhassa vain

        Höpsis.
        Googlaa lihan ravintoaineet. - Nm. Että jotain opit


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Höpsis.
        Googlaa lihan ravintoaineet. - Nm. Että jotain opit

        Juuu, onhan siinä tietty muutakin kuin protskut, mutta jos et saa pureskeltua lihaa riittävän rikkinäiseksi mössöksi kalustollasi, imeytyvätkö nekään kunnolla elimistöön.

        Sama koskee muuten salaattia, joka on monta kertaa helpompi pureskeltava. Sekin pitäisi saada jo suussa siihen muotoon, että ravintoaineiden liukenemista tapahtuisi jo suun limakalvoilta. - Nm. Väsy vaivasi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuu, onhan siinä tietty muutakin kuin protskut, mutta jos et saa pureskeltua lihaa riittävän rikkinäiseksi mössöksi kalustollasi, imeytyvätkö nekään kunnolla elimistöön.

        Sama koskee muuten salaattia, joka on monta kertaa helpompi pureskeltava. Sekin pitäisi saada jo suussa siihen muotoon, että ravintoaineiden liukenemista tapahtuisi jo suun limakalvoilta. - Nm. Väsy vaivasi

        Voi hyvä jyssäys.
        Siksihän ihmisellä on mahalaukku ja ohutsuoli, missä ruoka sulaa ja imeytyy elimistöön. Vaikka nielisit kokonaisia perunoita, niin kyllä niittenkin ravintoaineet löytävät tiensä elimistön hyväksi. Vai kakitko sen ruokasi sulamattomana, mikä ei ole suussasi sulanut.

        Hampaat on vain siksi, ettei ruoka jää kurkkuun ja tuki henkitorvea.

        Luin muuten mielenkiintoisen asian lihassa olevasta raudasta.
        "" Lihan on myös todettu edistävän kasvisten ja viljatuotteiden sisältämän raudan imeytymistä"".

        Ilmankos vegaanit potevatkin usein raudanpuutetta. Kalpean ja anemisen näköisiä jo ulkonäöltäänkin.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Voi hyvä jyssäys.
        Siksihän ihmisellä on mahalaukku ja ohutsuoli, missä ruoka sulaa ja imeytyy elimistöön. Vaikka nielisit kokonaisia perunoita, niin kyllä niittenkin ravintoaineet löytävät tiensä elimistön hyväksi. Vai kakitko sen ruokasi sulamattomana, mikä ei ole suussasi sulanut.

        Hampaat on vain siksi, ettei ruoka jää kurkkuun ja tuki henkitorvea.

        Luin muuten mielenkiintoisen asian lihassa olevasta raudasta.
        "" Lihan on myös todettu edistävän kasvisten ja viljatuotteiden sisältämän raudan imeytymistä"".

        Ilmankos vegaanit potevatkin usein raudanpuutetta. Kalpean ja anemisen näköisiä jo ulkonäöltäänkin.

        Etkö siis koskaan ole kuullut, että ruoka kannattaisi pureskella kunnolla ennen nielaisua? Nyt kannattaisi toteuttaa uuden oppimista, sinunkin. - Nm. Hah


      • Anonyymi kirjoitti:

        Etkö siis koskaan ole kuullut, että ruoka kannattaisi pureskella kunnolla ennen nielaisua? Nyt kannattaisi toteuttaa uuden oppimista, sinunkin. - Nm. Hah

        Kannattaa pureskella, niin sulaa paremmin mahalaukussa, eikä tule "mahanpuruja".

        Jos ravinto imeytyisi ihmiseen suun limakalvojen kautta, niin miksi niin monimutkainen koneisto suusta alaspäin. Riittäisi, että pureskelee ruuan huolella ja sitten sylkäisee mäskin pois. Säästyisi vessapaperiakin ja metsiä. Ilmasto kiittäisi hiilinielujensa säilymisestä.
        - Nm.Kokeile sinä ensin


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Kannattaa pureskella, niin sulaa paremmin mahalaukussa, eikä tule "mahanpuruja".

        Jos ravinto imeytyisi ihmiseen suun limakalvojen kautta, niin miksi niin monimutkainen koneisto suusta alaspäin. Riittäisi, että pureskelee ruuan huolella ja sitten sylkäisee mäskin pois. Säästyisi vessapaperiakin ja metsiä. Ilmasto kiittäisi hiilinielujensa säilymisestä.
        - Nm.Kokeile sinä ensin

        Opettele sinä jotakin ensin. - Nm. Oppi ei ojaan kaada


    • Punainen liha sisältää runsaasti b-vitamiineja (kobolamiinia ja folatiinia) joista vanhemmilla ihmisillä on usein puutosta. Nivelreuman hoidossa käytettävä metotrexate ja diabetes 2 hoidossa käytettävä metformin imevät myös näitä vitamiineja elimistöstä. Joudun itse ottamaan tablettimuodossa molempia, koska ruokavalioni ei sisällä tarpeeksi eläinproteiineja ja minulla on 6 kk väliajoin verikoe jolla kontrolloidaan että olen saanut riittävästi näitä vitamiineja kroppaani.
      Elikkä punainen liha, sekä muut eläinkunnan tuotteet ovat elintärkeitä ruokavaliossamme. Vegaanit korvaavat nämä biologiset tarpeemme syömällä soijaproteiinia, palkokasveja ja tummanvihreitä vihanneksia.

      • Anonyymi

        Suomessa sanotaan kobalamiini ja folaatista käytetään apteekkinimeä foolihappo

        Kuten sanot tietyt lääkkeet ovat aminien antagonisteja ja näitä on otettava erikseen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa sanotaan kobalamiini ja folaatista käytetään apteekkinimeä foolihappo

        Kuten sanot tietyt lääkkeet ovat aminien antagonisteja ja näitä on otettava erikseen

        Olet oikeassa; korjaan nimitykseni. Kobalamiini ja foolihappo. (Kobalamin och folsyra). Folat eli foolihappo on oikeastaan vain toinen nimi B-9 vitamiinille samoin kuin kobalamin on B12 vitamiinia. Molempia ensisijaisesti eläinkunnan tuotteissa.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä tästä. Käytän puoliksi punaista lihaa siipikarjatuotteiden kanssa.
      Ei kai missään ole todistettu, että pieni määrä punaista lihaa viikoittain olisi epäterveellistä.

    • Anonyymi

      Ostin tänään kaksi kiloa porsaan niskaa. Huomenna pidän sitä pitkään uunissa ja vieressä kuivakakku, uunin lämmön säästämistä.
      Lihan viipaloin kylmänä ja laitan pakastepussiin laajat palat vierekkäin. Siitä sitten pala-kaksi kerralla sulamaan ja on pitkäksi aikaa lihaa.
      Esikoinen on jollakin dieetillä ja urheilee usein itsensä henkihieveriin. Pitää olla proteiinia. Vein hänelle pihviä 10 prosenttisesta naudanlihasta, hernemuhennoksesta ja pähkinöistä. Niitä tuli 30 kpl.
      Kasviksiakin syödään. Esikoinen ei syö leipää, minä kaksi täysjyväpalaa päivässä.
      Meillä voidaan hyvin.

      • Anonyymi

        Paistoin tuon lihan tällä kertaa umpinaisessa, painavakantisessa, isossa lasivuoassa, ei päässyt höyryjä ulos. Tarkka alku-paino 1980 grammaa. Nestettä tuli älytön määrä jonka vuoksi punnitsin kypsän lihan. Se painoi 1200 g, joten lähes 800 g oli nestettä.
        Totta se on, Vikipedian mukaan liha sisältää 64-80 prosenttia vettä.
        Tuottaja HK, viljapossu, alkuperäismaa Suomi
        Epäluuloisena tuli mieleen. Entäs jos alkuperäinen liha olisi 64-prosenttista. Ruiskutetaanko vettä niin että tuo 80 % täyttyy. Joskus jauhelihasta pannulla tulee runsaasti vettä.
        Meni vähän ohi aloittajan lihan terveellisyydestä mutta menköön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paistoin tuon lihan tällä kertaa umpinaisessa, painavakantisessa, isossa lasivuoassa, ei päässyt höyryjä ulos. Tarkka alku-paino 1980 grammaa. Nestettä tuli älytön määrä jonka vuoksi punnitsin kypsän lihan. Se painoi 1200 g, joten lähes 800 g oli nestettä.
        Totta se on, Vikipedian mukaan liha sisältää 64-80 prosenttia vettä.
        Tuottaja HK, viljapossu, alkuperäismaa Suomi
        Epäluuloisena tuli mieleen. Entäs jos alkuperäinen liha olisi 64-prosenttista. Ruiskutetaanko vettä niin että tuo 80 % täyttyy. Joskus jauhelihasta pannulla tulee runsaasti vettä.
        Meni vähän ohi aloittajan lihan terveellisyydestä mutta menköön.

        Lihasta tulee rasvaakin ulos jos kovin kuumassa kypsentää.
        Pitempi kypsennyt miedolla lämmöllä pitää lihan mehevänä
        eikä pannulle tule niin paljon rasvaa ja vettä,
        esim. kinkkua paistettaessa.
        Padassa kypsentäessä liemestä saa kastikkeen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paistoin tuon lihan tällä kertaa umpinaisessa, painavakantisessa, isossa lasivuoassa, ei päässyt höyryjä ulos. Tarkka alku-paino 1980 grammaa. Nestettä tuli älytön määrä jonka vuoksi punnitsin kypsän lihan. Se painoi 1200 g, joten lähes 800 g oli nestettä.
        Totta se on, Vikipedian mukaan liha sisältää 64-80 prosenttia vettä.
        Tuottaja HK, viljapossu, alkuperäismaa Suomi
        Epäluuloisena tuli mieleen. Entäs jos alkuperäinen liha olisi 64-prosenttista. Ruiskutetaanko vettä niin että tuo 80 % täyttyy. Joskus jauhelihasta pannulla tulee runsaasti vettä.
        Meni vähän ohi aloittajan lihan terveellisyydestä mutta menköön.

        Lihoihin ja leikkeleisiin lisätään vettä. Tarkkana saa olla jos meinaa löytää
        vedetöntä vaikka niitäkin on.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Lihoihin ja leikkeleisiin lisätään vettä. Tarkkana saa olla jos meinaa löytää
        vedetöntä vaikka niitäkin on.

        Löytyy.
        Mene johonkin orientaalisen kaupan lihatiskille, niin löydät kuivaa halal paistilihaa.
        Siitä on päästetty tarkkaan pois kaikki lihanesteet.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Löytyy.
        Mene johonkin orientaalisen kaupan lihatiskille, niin löydät kuivaa halal paistilihaa.
        Siitä on päästetty tarkkaan pois kaikki lihanesteet.

        Ei se halal- liha muista lihoista poikkea, eläin vain tapetaan laskemalla siitä verta pois. Normiteurastuksessakin veri lasketaan pois mutta eläin on silloin vähintään jo tainnutettu.
        Kyllä ne lihan muut nesteet sitten vaikka paistettaessa tirisevät pois minkä tirisevät, kuinka kuivaa tavaraa itse kukin tahtoo pureskella.


    • Ruokavalio muuttuu iän mukana ihan luonnostaan,
      enää en kovin viitsi tottumuksiani muuttaa.
      Tottumuksiin kuuluu punainen liha,
      joulukinkusta en luovu ja sitten
      käytän vain naudan hyvää jauhelihaa.
      Siihen siittyy yksi intohimoistani,
      raaka jauheliha on nam, nam
      suolalla ja jollain pippurilla hieman maustettuna.

      Täytyyhän niiden tutkijoidenkin saadaa palkkansa, jostain tehdystä työstä,
      media voi sitten möyhentää sillä verukkeel ihmisten mieliä ja tottumuksia..

      Ihmiselle riittää kun tuntee oman koroppansa ja pitää siitä hyvän huolen,
      ja nauttii, ei syöminen saa mitään kitumista olla.
      'Mielummin kuolen hyvin syöneenä kuin nälkään', näin tokaisi yksi ruokaa rakastava tuttuni kun lääkäri antoi ohjeita vähentää ruuasta sitä ja tätä ja tuotakin olisi pitänyt vähentää.

      • Eli jos syö himpun alle sata grammaa päivässä,
        niin eihän se ole kuin 700 grammaa hyvää jauhelihaa viikossa.
        Ihan kohtuullista, jos ei syö makkaroita , joiden lihapitoisuus ilmoitetaan yleensä prosentteina, mutta se, mitä lihaa se on ei kerrota.


      • Anonyymi
        maissiii kirjoitti:

        Eli jos syö himpun alle sata grammaa päivässä,
        niin eihän se ole kuin 700 grammaa hyvää jauhelihaa viikossa.
        Ihan kohtuullista, jos ei syö makkaroita , joiden lihapitoisuus ilmoitetaan yleensä prosentteina, mutta se, mitä lihaa se on ei kerrota.

        Syömissäni makkaroissa ilmoitetaan mitä lihaa se sisältää, eiköhän jo laki sitä vaadi. Jos sä tuollasta nimeämätöntä syöt voit syödä vaikka käärmettä tai sammakkoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syömissäni makkaroissa ilmoitetaan mitä lihaa se sisältää, eiköhän jo laki sitä vaadi. Jos sä tuollasta nimeämätöntä syöt voit syödä vaikka käärmettä tai sammakkoa.

        Makkaroissa on teurasjätteet ja jauhoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Makkaroissa on teurasjätteet ja jauhoa.

        Suomalaisissa makkaroissa. Etelässä on laatumakkaroita ja niitä tehdään itse kotonakin.


    • Anonyymi

      Espanjalaiset syövät sitä kolmanneskilon päivässä ja ovat Euroopan pitkäikäisimpiä.

    • Anonyymi

      Eilen tuli telkkarista väläys Espanjasta. Espanjalaiset olivat kaihistuneita,
      kun heitä on alettu valistaa lihan "vaarallisuudesta".
      He eivät missään tule vähentämään lihansyöntiä:
      "Liha on parasta ja terveellistä".
      Espanjalaiset syövät kuivattua kinkkuaan 10 x enemmän vuodessa
      kuin suomalaiset lihaa. Samoin italialaiset.

    • 5 riviä kuuman-kypsää Possun-Kylkeä.
      2 Ensimmäistä voit syödä heti.
      1 Tölkki Jalostaja Hernaria 16%
      1 Tölkki jalostaja Stroganoff
      1 pss Apetit Pakaste-Kruunu-Sekoitus.
      Valko-Sipuli-Jauhe
      Musta-Pippuri-Rouhe
      Meri-Suola-Rouhe
      -
      Riisu Possun-luut lihoistaan.
      Säästä lihat ja pilko paloiksi.
      Heitä Luut naapurin Koiralle.
      Pari päivää, niin saat alkaa nauttia hiljaisuuden-rauhasta.
      Ohuitten luitten Hammastetut Säleet raatelevat elukan Suoliston.
      -
      Pakasteet Kattilan-pohjalle.
      Possun-Pilkat
      Niiden päälle Stroganoff
      Sitten Hernari-Pötkö
      Mausta haluamissasi aines-väleissä.
      Lopuksi tilkka Vettä.
      Kattila hennolle Tulelle.
      Mitä enemmän Jumalainen tuoksu valtaa alaa asunnossasi...
      Lisää tilkka Vettä.
      -
      Kun Kauha Kädessäsi antaa sopivan vastuksen on aika...
      -
      Muista.
      Kalorit riittävät pieninkin annoksin.
      Laihalla 2 vko.
      Lihavammalla 1vko.
      Minulla 3 vko.
      -
      Herneet lisäävät Metaanin-tuotantoa.

      H.

    • Anonyymi

      Niin, jos pienehkön lihamäärän syöminen päivittäin olisi suurikin riski terveydelle, olisiko ihminen niin tehokkaasti kyennyt leviämään ja lisääntymään?
      Ensimmäisten viljely- yritystenkin arvioidaan alkaneen vasta 6000- 7000 vuotta sitten ja esim. kalastus lienee vielä nuorempaa harrastetta. Eli ainakin 200000 vuoden ajan olisi pitänyt elää lähinnä juuria syömällä...tai kuolla sukupuuttoon lihansyönnillä kun se on niin epäterveellistä,.

      • Anonyymi

        Esi-isät söivät mitä löysivät, mitä kiinni saivat.
        Esi-isien syömä liha ei ollut käsiteltyä........


    • Anonyymi

      Liha on terveellistä, kohtuudella .

      • Anonyymi

        Kohtuus on aina terveellistä, otetaan sille!


    • Anonyymi

      Taas on sotkettu liha ja lihaa sisältävät jalosteet kuten makkara, joka merkistä riippuen sisältää ripauksen lihaa ja paljon lisäaineita ja muuta moskaa.
      Syön tuoreesta lihasta itsevalmistettua paistia vähemmän kuin tuon 100 gr päivässä, jalosteita en syö kun satunnaisesti. Kuka nyt voisi kieltäytyä tarttumasta vaaligrillimakkaraan torilla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe