Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Uusin valituksen aihe: maksumuistutuksen kulu

Anonyymi

Mitä pienempi summa rahaa, sitä suurempi juttu. Jos osakas jättää vastikkeensa maksamatta, isännöintitoimisto lähettää maksumuistutuksen. Siinä on yleensä huomautuskulu esim. 5 euroa. Erityisesti viime aikoina tämä 5 euron massiivinen huomautuskulu tuntuu olevan kuin kivi kengässä.

"Jätin vahingossa vastikkeen maksamatta, en tarkoitukselle. En maksa huomautuskulua" on tyypillinen 10 minuutin puhelinkeskustelun aihe, kun osakkaat vetävät oman töppinsä jälkeen herneen nenään 5 euron huomautuskulusta.

Onko sinulle 5 euroa niin suuri raha, että kehtaat soittaa isännöintitoimistoon, että "en maksa huomautuskulua, vaikka vastikkeeni onkin ollut maksamatta"? Eikö voi vaan hyväksyä sitä, että sinulla oli vastike maksamatta ja siitä sakotetaan 5 euroa, kun sinulle lähetetään maksumuistutus? Mikä siinä vitosessa on niin iso juttu, hyvät ihmiset?

4

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä pääkaupunkiseudulla ei ole tällaista. 5 euron huomautuskuluun liittyvät laajamittaiset selvittelytoimet viittaavat pikkupaikkakuntaan. Tuskin kukaan on Helsingissä niin hullu, että ajelee kaupungin toiselta laidalta isännöintitoimistolle juttelemaan isännöitsijän kanssa puoleksi tunniksi, miksi hänen ei omasta mielestään tarvitse maksaa 5 euron huomautuskulua. Näinkin on käynyt. Herran ajoi kaupungin laidalta isännöintitoimistolle keskustelemaan 5 euron huomautuskulusta. Hänellä meni bensoihin enemmän rahaa, mutta tämä 5 euroa onkin periaatekysymys! Jos jättää "vahingossa" maksamatta vastikkeen, se useimpien ihmisten logiikalla vapauttaa huomautuskulun maksamisesta.

      Vähän sama, jos ajat oikeasti epähuomiossa ylinopeutta. Ei poliisi siitä voi sakottaa, kun ei ollut tahallinen ylinopeus, vai mitä? Tai virheellinen pysäköinti. Ei siitäkään voi pysäköintivirhemaksua kirjoittaa, jos vahingossa pysäköi väärin. Vain silloin voi sakottaa, kun teko on ollut tahallinen, kertovat osakkaat isännöitsijälle, kun vastikkeet jäivät maksamatta!

    • Anonyymi

      Kyllä vitonen on niin iso juttu että sillä voi tämän palstan aktivoida !

      • Anonyymi

        Mietin tosiaan, kuka kehtaisi soittaa vaikkapa asianajotoimistoon ja valittaa laskulla olevasta 5 euron laskutuslisästä? Tai kuka valittaa lääkäriaseman kassalla, kun toimistomaksu 18 euroa lisätään lääkärikäynnin hintaan?

        Mutta kun isännöintitoimisto laskuttaa rästiin jääneestä vastikkeesta taloyhtiölle (eli osin osakkaalle itselleen) 5 euroa myöhästymismaksua, niin siitä valitetaan! Eivätkö osakkaat tajua, että 5 euron muistutuskulu ei tule isännöintitoimistolle, vaan taloyhtiön tilille?


      • Anonyymi

        5 euroa on tosi iso juttu niiden puheluiden perusteella, joita saan säännöllisesti. Siitähän tämä ketju lähti: kuka osakas soittaa 15 minuutin puhelun isännöintitoimistoon ja vinkuu 5 euron alennuksen maksumuistutuskulusta, joka on hänelle itselleen tulevaa rahaa? Onhan hän yksi taloyhtiön osakkeenomistajista.

        Kuka osakas ajelee kaupungin toiselta laidalta isännöintitoimistolle palaveriin, voidaanko 5 euroa poistaa hänen maksumuistutuksestaan? Kuten hän itse sanoi, "tämä on periaatekysymys!" Hän olisi ollut valmis käyttämään vaikka tuhat euroa, jotta 5 euron muistutusmaksu otetaan pois häneltä.

        Ihmiset ovat hulluja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2474
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1818
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1611
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1555
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1508
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      54
      1370
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1244
    Aihe