Fjordling ht17 250hv

Anonyymi

Youtubessa on 200-250 hv jokusia katsottavissa. Sattuuko joku tietämään mikä on se kannattavin iso kone jokaon siis ylisuuri kuitenkin jolla kulku on hyvinkin maksimia?
Eli suomeksi riittäkö esim 175hv samaan vauhtiin jota on mahdollista ajaa järjen rajoissa kuin että on 250hv ja saa vain muutaman solmun lisää mutta vaarat ja ajamisen vaikeus nousee niissä viimeisissä solmuissa turhaan. Perämoottori mallia tuumin. Kysymykseni on sitten vain tuosta veneestä ja kysymyksestä voi päätellä etten ole kiinnostunut mistään järkevästä joku 60hv tehoisista tarinoista. Fjordling ja yli 100kmh että silleen. Kiitos kovasti jos jaksat olla asiallinen sillä venettä marin mustang tai tuo hieman jämerämpi ja kovempaan tuuleen mielumminFjordling.

6

2581

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos nyt ensin ihan perusasiat, Fjordlingillä voi toki ajaa lujaa, mutta sitä ei ole varsinaisesti suunniteltu siihen, vaan miellyttävään kulkuun 25 solmussa kelissä kuin kelissä. Itse suosinkin sisäperäversiota sen miellyttävämmän käyttäytymisen vuoksi.

   Ensimmäisenä veneen tulee olla peruskorjattu, eli vaahdot poistettuna, lisäjäykisteet tehtynä ja peräpeili peruskorjattuna ja vahvistettuna.

   Silloin pääsee jo 115 heppaisella reippaasti yli 40 solmua. Yli 150 hevosvoimaista en laittaisi, sillä pitäisi kyllä jo päästä yli 50 solmua. Ajettavuuden kannalta kannattaa unohtaa braketit ja hissit, ne siirtävät painopistettä ylemmäs ja taemmas, jolloin ajo-ominaisuudet kärsivät. Kannattaa lisiksi muistaa, että ei Fjordlinkaan mitä tahansa kestä, ruotsissa reippaasti ylitehoinen Fjordling katkesi kahtia osuessaan aaltoon, eikä aikaa siitä ole kuin runsas kuukausi.

   Itse veikkaan, että tuolle virittelylle käy kuten aikoinaan Marino Swingeille Sipoossa. Pienessä kännissä ylitehoisella Swingillä Bergarholmenin pohjoiskärjessä fiskarin kylkeen ja Swingin kippari muuttamaksi kuukaudeksi sairaalaan, toki teho-osaston kautta kun ratti oli rikkonut kaikki sisäelimet. Kummasti alkoi sen jälkeen näkymään kohtuutehoisia Swingejä hormonihirviöiden sijasta, tuosta ajasta muistuttamassa on toki ainakin yksi Gumbostradissa oleva 70 CES:illä (jonka on siis uutena pitänyt F4 veneisiin suunniteltuna moottorina antaa yli 90 hv) varustettu yksilö. Swing Cupistakaan ei vauhtia tai mielenkiintoisia tilanteita puutu, ja sitä ajetaan 25 heppaisilla koneilla.

   Ja ei, en ole mikään nopeista veneistä itkijä, Fjordlingejäkin on minulla ollut kolme elämäni aikana, mutta ei ole järkevää väkisin tehdä veneestä jotakin sellaista jota varten sitä ei ole tehty. Mikäli nopeus on ainoa ratkaiseva tekijä, niin voi ostaa käytetyn F4 veneen, tai miksi ei maailmalta käytetyn F1:sen, sillä pääsee jo yli 100 solmua ja se on rakennettu sitä varten. Mikäli taas haluaa nopean käyttöveneen, niin se 40 solmua riittää kyllä varsin pitkälle.

   • Anonyymi

    Väittävät ruotsalaiset että Fjordling on 35-40 solmun paikkeilla epävakaa ajettava mutta muuttuu taas paremmaksi kun mennän siitä yli. Eli pitäisi jättää reilusti alle 40 solmun tai mennä reilusti yli, eli 60-80 heppainen tai 150( ) heppainen.


   • Anonyymi

    Aloitin ketjun. Kiitos asiallisesta tekstistä.


  • Anonyymi

   Jos haluaa ajaa kovaa niin kannattaa hankkia vene joka on suunniteltu siihen. Sitten kannattaa miettiä tarkkaan missä aikoo ajaa kovaa. Veikkaan ettei em. venettä saa rekisteröityä kovin suurella koneella.

  • Anonyymi

   Trafi rekisterin soisi olevan julkinen tai ainakin pikkurahalla katseltavissa, minkälaisia ennakkotapauksia on saatu rekisteriin.

   • Anonyymi

    Maistraattien jäljiltä yksi pelkkä sekasotku koko rekisteri. Ei siitä ota Erkkikään selvää. Ja ketä niinku oikeasti edes kiinnostaa...?


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Venäjä lopettanut rajalle ihmisten tuomisen, Suomi sulkemassa silti rajansa

   Venäjä on lopettanut toistaiseksi "turvapaikanhakijoiden" kuskaamisen Raja Joosepin avonaiselle Itärajan asemalle. Syynä
   Maailman menoa
   194
   2136
  2. Fatima Diarra Suomen pakolaiskiintiö nostettava moninkertaiseksi

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010021408.html Hallitus on laskemassa Suomen pakolaiskiintiön 500 pakolaiseen vuod
   Maailman menoa
   178
   1388
  3. Mistä et pidä kaivattusi ulkonäössä

   Tai luonteessa ?
   Ikävä
   73
   1127
  4. Onko tämä yksipuolista?

   Haluaisin laittaa sulle viestiä, kysyä kuulumisia. Haluaisin tietää miten voit, onko kaikki hyvin. Kaipaan sua, en tiedä
   Ikävä
   63
   1118
  5. Persu jakoi tekoälyn tekemiä deepfakekuvia mustamaalatakseen SPR:ää

   Ei näe asiassa ongelmaa https://www.iltalehti.fi/digiuutiset/a/224e6737-010d-42ce-9ac0-cd08a8309f06
   Maailman menoa
   183
   1085
  6. Hän, kaivattuni

   varmaan luulee, että unohdin, jatkoin elämääni, päästin irti. Vaikka ajattelen häntä edelleen koko ajan. Näin se vaan me
   Ikävä
   50
   875
  7. Amnesty nillittää rajojen sulusta

   Amnesty väittää, että missään ei ole näytetty toteen sitä, että noista itärajalta tulleista turvapaikanhakijoista olisi
   Maailman menoa
   141
   838
  8. Kaverini kaipaa

   Sun kosketusta, kovasti...! :D
   Ikävä
   101
   825
  9. Onko kaivattusi

   seksikäs? Miten on?
   Ikävä
   45
   810
  10. Muistatko? Selviytyjät Teemu Roivainen on Saara Aallon ex-mies - Nyt kumpikin naisen kanssa - Kuvat!

   Kääk-juoru! Teemu Roivainen ja Saara Aalto tapasivat lukiossa ja seurustelivat vuosia. Nyt kumpikin on vakiintuneessa pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   746
  Aihe