Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Ahdistusta Opiskelija asunnossa

Anonyymi

Mulla alko vähä aikaa sitten opiskelut uudessa asuntolassa ja nyt ahdistaa. Oon koko elämäni ajan asunut kotona perheeni kanssa ja nyt täällä asuminen tuntemattomien kanssa tuntuu ahdistavalta ja masentavalta. Asun niin kauakan että kahden tunnin ajomatka bussila kouluun tuntuu vielä raskaammalta.

19

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Voi kulta pieni kun sun täytyy oppia itsenäistymään. Mitä sitten tapahtuu kun sun vanhemmat kuolee. Miten sä sitten pärjäät. Tollanen huolestutta jos on noin kiinni vanhemmissa ettei halua aikuistua. Et sä koko elämääsi voi mennä valmiseen ruokapöytään ja pyytää äiti pyyhkimään sun pyllyä.

    • Anonyymi

      Viisainta on varmaan ottaa asia suoraan puheeksi esimerkiksi asuntolanhoitajan kanssa ja tilanteesta riippuen on muitakin mahdollisuuksia. Kelvollisessa laitoksessa pitäisi olla koulukuraattori tai jotain vastaavaa jonka kanssa tällaisia ongelmia voi ottaa esille.

    • Anonyymi

      Ymmärrän että muutos on raju kun lähtee pois kotoa. Ajan oloon varmaan sopeudut ja elämä alkaa rullaamaan kivasti, saat toivottavasti ystäviä.
      Voimia ja siunausta.

    • Anonyymi

      Palaa kotiin ja aloita kirjekurssi!!😩😩

    • Anonyymi

      Kyllä se siitä kaikkeen tottuu. Lue vaikka raamattua ajan kulux

    • Anonyymi

      Miksi aloittaja on ylipäänsä aloittanut opinnot jos ei voi asua kotona vanhempien luona ja saada kaiken valmiina eteensä.Aloittaja ei tule oppimaan mitä elämä on jos kaikki pitää valmiina antaa.Hienoa että on hyvät välit vanhempiin ja haluavat pitää sinut kotona pois pahasta maailmasta. Ihan kauheeta on oppia selviytymään itse yhteiskunnassa.Miten aloittaja pärjää kun joutuu aloittamaan työelämän.Pyytääkö äidin mukaanssa koska työnteosta ei tule mitään kun ei ole äiti vieressä turvana.

    • Anonyymi

      No jos on semmonen soluasunto ja vielä vaikka kahen hengen huonekin niin en ihmettele jos ahdistaa. Mulla oli semmonen ekassa opuskelupaikas ja nukuin siellä tasan yhden yön sen kämppiksen ollessa paikalla. Huonekaveri näki painajaisia ja huusi unissaan joten omat unet jäi vähiin.

      • Anonyymi

        Eikö aloittaja tiennyt millaseen asuntolaan on muuttamassa tai ottanut etukäteen selvää.Ainii kun äiti ja isä tekee kaiken hänen puolestaan ja omatoimisuus on kielletty.Ainahan opiskelut voi lopettaa ja palata äidin ja isän luo turvaan. Miksi ei muuttanut vuokra.asuntoon yksin asumaan jos muut ihmiset ahdistaa noin paljon?Vai oliko asuntola ainoa vaihtoehto? Aloittaja ei voi muuttaa ikin ä kerrostaloon asumaan koska herranen aika talossa asuu muita ja naapurista voi kuulua ääniä.Ihan hirveetä. Mutta aina voi äidille ja isälle soittaa jos naapurin äänet ahdistaa ja pelottaa.


      • Anonyymi

        Eikö ihmiset osaa enää puhua ja avata suutansa jos jotain tollasta tapahtuu.Oliko ihan liian vaikeeta sanoa että toinen huutaa unissaan.Onko se puhuminen oikeesti noin vaikeaa ettei voi mainita asiasta. Luulitko että kämppis on sarjamurhaaja joka tappaa sut jos satut mainitsee että hän huutaa unissaan.Miten ihmiset pärjää elämässään jos ei tollasesta voi mainita.


      • Anonyymi

        No hyväbettä tiiätte miten se asia tsrkemmin meni. Minä kun enää tuon tarkemmin muista lähes 40v vanhoja juttuja. Hah haa


    • Anonyymi

      Voi Pyhä Sylvi, kaikkea sitä saakin lukea!

    • Anonyymi

      Miksi niin monet täällä kirjoittaa rpäystävällisesti nuorelle ihmiselle joka ikävöi kotiaan ja sitä turvaa mitä dai vanhemmilta. Minä tunnen myötätuntoa kun itselläni on lapsia jotka ovat jo lähteneet ja joita minä ikävöin.

      • Anonyymi

        Oisko vaan klassista kateutta ja katkeruutta kun ei ole koskaan ollutkaan mitä kaivata.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oisko vaan klassista kateutta ja katkeruutta kun ei ole koskaan ollutkaan mitä kaivata.

        Äitini asuu tuossa 10 minuutin päässä ja sisko asuu 5 minuutin päässä.Isä on kuollut.Näen äitiäni viikottain.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äitini asuu tuossa 10 minuutin päässä ja sisko asuu 5 minuutin päässä.Isä on kuollut.Näen äitiäni viikottain.

        Toivottavasti sinä et kritisoinut aloittajaa kun läheiset on lähellä.😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti sinä et kritisoinut aloittajaa kun läheiset on lähellä.😊

        Kyllä kritisoin koska en ymmärrä miksi aloittaja ei muuttanut vuokra-asuntoon vai eikö tiennyt ettei asuntolassa ollut yhden hengen huoneita ja asuntolan tiedoista ei osannut sitä tietoa hakea.

        En muuttanut tähän läheisten lähellä asumisen takia vaan edullisen ja remontoidun yksiön takia.


    • Anonyymi

      Ahdistuksesta yms. kirjoittaminen tänne tai vaikka päiväkirjaan on yllättävän tehokas apuväline sen hoitamiseen. Jos pää on aivan sekaisin niin kun kirjoittaa kaiken ylös omasta elämäntilanteesta ja tunteista ja ajatuksista: mitä tuntee, mitä ajattelee, niin niitäkin on vain rajallinen määrä. Toinen hyvä harjoitus on tehdä lista, että "Huomisesta tulee hyvä päivä jos:" ja kirjoittaa asiat mitkä haluaisi saada tehdyksi, tai asiat minkä tekemisestä tulisi hyvä mieli. On myös yllättävän helppoa tehdä kaikki nuo asiat seuraavana päivänä! :)

    • Anonyymi

      Ymmärrän tosi hyvin, itekki lähteny kotoota pois 16 vuotiaana opiskeleen kauas ja nimenomaan siksi että en tapaa kiusaajiani. Alkuinnostuksen jälkeen iski kyllä koti ikävä mut kyl sekin lieveni ajan kanssa kun tutustuu muihin ihmisiin. Kyllä sä selviät tsemppiä:) ja arvostelijoille jotka täällä kommentoi tylysti, miettikää omaa ekaa muuttoanne ootte tekin joskus ollu nuoria ja epävarmoja.

      • Anonyymi

        Mä muutin 20 vuotiaana opiskelijana omaan vuokra-asuntoon.

        Jos ikävä iskee niin 2021 vuona on puhelin keksitty.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      2015
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1763
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1634
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1430
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1337
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      18
      1298
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1282
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      69
      1216
    Aihe