Se on kädessä, ei ilmassa

Olen melkein varma, että korona leviää nyt käsien kautta eikä ilmasta. Maailman terveysjärjestö WHO on eri mieltä. Heistä kosketus ei ole tärkeä levittämistapa. Kyse on totuuden muuttamisesta mediassa, jotta ihmiset suojelisivat itseään koronalta paremmin. Jos WHO sanoisi mediassa, että se leviää enemmän käsien kautta kuin ilman kautta, niin keskivertokansalaiset eivät enää noudattaisi maskisuosituksia. Ihmiset eivät kuitenkaan noudata hygieniaa julkisten pintojen kanssa, joten maskien käyttö ei estä korona leviämistä. Olin lääkintämiehenä intissä ja voin arvata sen, että maskien tarkoitus on estää koronaa VAIN SILLOIN, kun seistään vierekkäin ja omien tartuttavien käsien viemistä kasvoihin. Myös jos ihmiset käyttäisivät turvavälejä ja ylivertaisia FFP3-maskeja, niin korona leviäisi silti käsien kautta. Julkiset pinnat ovat kauppojen ovenkahvat, karmit, hissin napit, talojen ovet jne.

Toisena kriittisenä asiana on alkoholin tarjoilun kieltäminen, jolloin "vapaat" kansalaiset saisivat silti ostaa ja juoda alkoholia kavereiden kanssa kotonaan tai yksityisessä paikassa. Kaikki maskit ja käsidesit ovat turhia niin kauan kuin täydessä baarissa saa vetää kännit.

https://www.nature.com/articles/d41586-021-00251-4
"The coronavirus behind the pandemic can linger on doorknobs and other surfaces, but these aren’t a major source of infection."

3

196

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pisaratartunta on kaikkein yleisin tartuntatautien leviämistapa. Kumma kyllä, korona on tarttunut tutkitusti erittäin huonosti kotioloissa, mutta äärimmäisen tehokkaasti kaupoissa, tapahtumissa yms. Tämä tartunta-asia on edelleen ristiriitainen, sillä osa tutkijoista ei yhdy aerosoliteoriaan.

   Kun mennään pintaa syvemmälle, alkaa Covid-19 näyttää "PCR-pandemialta". Virus toki on olemassa, mutta sen laajuus ja vakavuus tuntuu olevan enemmänkin poliittisten ja rahan kanssa pelaavien temppuilua.

   • Olen pienyrittäjä Foodoran jakelijana. Katselin eilen Hesessä kuinka pari isoa perhettä ja viisi muuta asiakasta pakkautuivat kassojen eteen. Puolella oli maski ja turvaväli puolesta metristä metriin. Itse avaan ovet kyynärpäällä, käytän maskia ja seisoin viiden metrin päässä. Auttaa, jos kuvittelee ison pilven ihmisten hengityksen ympärille. Siinä asuu korona.

    Niin, ehkä nyt ihan ensimmäistä kertaa valtio laskee virusmääriä koko väestössä eikä osastoilla, jolloin tulee harha siitä, että se aiheuttaa enemmän kuolemia kuin osastoilla. Tämä tauti on kuitenkin paljon pahempi kuin yleensä. Onpas! Ihan varmasti.


  • Anonyymi

   Tähän saakka on oletettu että korona tarttuu pääasiassa kosketuksesta ja pisaratartuntaja ja suojaus on määritelty sen mukaan. Nyt asiantuntijat ovat myöntäneet että koronan suuri tartuntamahdollisuus onkin ilman kautta (vrt. tupakansavu).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefu ja blörffi tuli helikopterilla hämeenlinnan Aulangolle

   Nyt äkkiä paparazzit paikalle kun show jatkuu.. ei helpota mitä pellejä 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   5708
  2. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   313
   3391
  3. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   2229
  4. Onko Kankaanpää keissi lavastus?

   Siis vähän samaan tapaan kuin vihreiden puoluetoimiston ikkunaan ilmestyy hakaristejä aina sopivasti juuri vaalien alla?
   Maailman menoa
   330
   2177
  5. Mies mitä luulet

   miten paljon meillä olis seksiä,jos alettas olemaan?
   Ikävä
   82
   1710
  6. Onkos tietoa minkälaisista kodeista nämä pidätetyt tulevat?

   Vähän vaikuttaa siltä, että eivät kovin hyvistä kodeista.
   Kankaanpää
   48
   1598
  7. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   68
   1584
  8. Eka rokottamaton linnaan 93 vuotiaan taposta

   Rokottamatoton kotihoitaja tappoi pirteän 93 vuotiaan vanhuksen tartuttamalla "tahallaan" oletetun korona viruksen :) https://www.iltalehti.fi/korona
   Maailman menoa
   251
   1511
  9. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   31
   1413
  10. Miks mä vieläkin

   Mietin sua, miten sä voit tulla ajatuksiin kokoajan, ei tajua ei.. Eiks sen ois jo pitänyt mennä ohi.
   Ikävä
   62
   1308
  Aihe