Huvittavaa uutisointia Yle:ltä

Anonyymi

Yle:n nettiuutisista löytyi tänään otsikko: ”Bakteerienkin yhteys oireisiin on kuitenkin heikko, huomauttaa THL:n johtava tutkija Martin Täubel.
– Mikään yksittäinen tekijä ei selitä oireita kokonaan, Täubel sanoo.”

Tietysti mielenkiintoni homeallergikkona heräsi välittömästi, että mitähän uutta tutkimustietoa THL:n taholta on nyt tarjota kosteusvauriomikrobirakennusaltistuksesta sairastuneille.

Luettuani artikkelin hämmästykseni oli melkoinen.

Kysymys oli THL:n HITEA-hankkeesta, jonka suoritusaika oli jo 1.4.2008 – 31.3.2013.
Hankkeen tarkoituksena oli selvittää biologisille tekijöille altistumista varhaislapsuudessa ja aikuisiällä, sekä altistumisen vaikutusta hengitysteiden terveyteen ja allergioihin.

Ja nyt THL:n nykyinen johtava tutkija Martin Tauberl ilmoittelee vain, että kosteusvauriorakennusten bakteerialtistuksen yhteys oireisiin on kuitenkin heikko ja että mikään yksittäinen tekijä ei selitä oireita kokonaan.

THL:n nykytutkija ei näytä olevan tietoinen siitä, että maamme sairaaloissa aloitettiin jo 1960-luvulla homeallergeenialtistukset 1930-luvulla todettujen ammattitautien (allerginen nuha, allerginen astma, allerginen alveoliitti, allerginen silmätulehdus ja ns. ODTS) toteennäyttämiseksi. Vakuutusyhtiöt hermostuivat 1990-luvun alkupuolella ammattitautiruuhkasta niin paljon, että homeallergeenialtistukset siirrettiin Työterveyslaitokselle (TTL) STM:n päätöksella vuonna 1995. TTL lakkautti ne vuonna 2007.

Eipä näytä Yle:n toimittajakaan perehtyneen kosteusvauriomikrobirakennusten eikä niissä altistuneiden ja sairastuneiden vuosikymmeniseen tutkimushistoriikkiin.

Kun vielä vuonna 2021 tutkimusnäyttö on ylläolevan kaltaista, niin jonkun tutkimustahon olisi jo aika laskeskella kuinka paljon niinin on vuosikymmenten saatossa palanut veronmaksajien rahoja.
Homeherkkä

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Yle on thl,än ja kumppaneiden äänitorvi, miten yle saa olla puolueellinen vaikka kaikki joutuvat maksamaan yle veroa, yle ei saa kertoa mm.kokeelisten koronapiikkien haitoista, ei vaikka nuoret ketkä ovat nyt saaneet kronappiikkejä ovat saaneet haittavaikutuksia ja tampereelta kuuluu kummia, että sielä koulussa olisi jouduttu viemään nuoria heti piikin jälkeen sairaalaan ,järkyttävää.

      • Anonyymi

        Kirjoitit, että Tampereella olisi joitakin viety sairaalaan heti koronapiikin jälkeen.

        Jo 1960-luvulla englantilaiset tutkijat havaitsivat, että vanhemmiltamme perimämme immunologiset reaktiotyypit jakautuvat neljään pääluokkaan: anafylaktinen (välitön reaktiotyyppi), sytolyyttinen, immunokompleksivälitteinen ja soluvälitteinen (viivästyneet reaktiotyypit).

        Allergisoitumisen yllättäessä kolmen viimeksi mainitun kudosvauriomekanismitkin he pystyivät jo tuolloin selvittämään.

        Mikäli on perinyt ns. anafylaktisen reaktiotyypin, niin immuunijärjestelmän kohdatessa allergeenin voi seurata muutamassa minuutissa sairaalahoitoa vaativa ns. anafylaktinen sokki, ja siksi esim. tähän ryhmään kuuluvat pähkinäallergikot kantavat mukanaan ensiavuksi tarkoitettua Epipen-kynää.

        Koronarokotteissa, kuten muissakin rokotteissa on erilaisia ainesosia, joista yksikin voi yllättäen aiheuttaa ym. reaktion.

        Viivästyneiden reaktiotyyppien saamista haittavaikutuksista ei ole ollut saatavilla tietoa.
        Kun esim HPV-rokotuksen saanut on saanut jälkitautina elimistön toimintoja lamaannuttavan pitkäaikaisen reaktion, niin samanlaisen reaktion näyttää aiheuttavan koronainfektiokin.
        Herää kysymys voiko koronarokotekin aiheuttaa vastaavaa?

        Kun myös kosteusvauriomikrobialtistuksesta sairastuneilla on ilmennyt vastaavaa, ikään kuin mitokondriot eivät enää pystyisi tuottamaan energiaa, niin olisi kiva tietää minkälainen immunologinen reaktiotyyppi on taustalla.

        Kun koronavirus aiheuttaa samankaltaisia oireita kuin tavallinen flunssavirus, jota virusinfektiota esim työterveyslääkärit eivät vuosikymmeniin ole pystyneet erottamaan kosteusvauriorakennusaltistuneilla virusinfektion kaltaisesta home-/muu-mikrobiallergisoitumisen aiheuttasta flunssaoireilusta, niin herää kysymys joutuvatko kosteusvauriomikrobialteisteisten koulujen kosteusvauriomikrobi”flunssaiset” oppilaat koronaeristykseen pariksi viikoksi, vaikka normiflunssaoireinen pystyy koulunkäyntiin jo parin päivän jälkeen?

        Olen joutunut itse pähkäilemään kosteusvauriomikrobialtistuksen sekopäiseksi tehneen immuunijärjestelmäni puhkaiseman autoimmuunisairauteni (PPP niveloireineen päällä neljännen kerran) takia koronarokotuksen sopivaa ottamisajankohtaa.

        Ongelma oli ottaisinko rokotteen vasta ihopolihoidon aloittamisen jälkeen, (olen viivytellut jo huhtikuun alusta lähtien) joka hoito normalisoisi immuunijärjestelmäni ylikierrokset.
        Sairauteeni liittyvä toinen ongelma on, että mikäli rokotus lisäisi immuunijärjestelmäni ylikierroksia supistuisiko liikuntakykyni minimiin. Vastausta en ole löytänyt THL:n jo liki puolitoista vuotta kestäneestä informaatiosta.

        Parisen viikkoa paikallislehdessämme oli suomeksi käännetty The New York Timesin teksti koskien immuunipuutospotilaita (syövät, krooniset maksasairaudet, munuaisvaurio tai dialyysi, tietyt lääkkeet: Rituxan, steroidit, ja metotreksaatti).
        Ongelmaksi heidän kohdallaan on muodostunut se, että pari rokotuskertaa on nostanut niin vähän vasta-aineita, että on tarvittu kolmas ja neljäskin rokotus riittävän vasteen saamiseksi.

        Omalla kohdallani todennäköisin hoito olisi metotreksaatti, joten ehkä minun tulee ottaa riski rokotuksen aiheuttamasta autoimmuunisairauteni lisäaktivoitumisesta, koska hoidon ollessa päällä parista rokotuskerrasta ei olisi sen suurempaa hyötyä.

        Niinhän sitä sanotaan, että kuka tietoa lisää, se tuskaa lisää.
        Totean kuitenkin, että tieto vapauttaa päätöksentekoon.
        Homeherkkä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5275
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3287
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1857
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1415
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1297
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe