Keuliksen akkujen lataus

Anonyymi

Pientä sähköremppaa pukkaa veneessä. Keuliksen akut ovat keulassa ja sieltä tulee paksuhkot latausjohdot veneen keskivaiheille jossa sijaitsevat hupiakut ja starttiakku. En tiedä miten lataus on edellisen omistajan toimesta kytketty, koska kaikki kytkennät olivat irti kun vene tuli minulle. Erotusreleitä löytyi akkulaatikosta 2 kpl, joten semmoisella keuliksen akkujen latauskin on ennen varmaan hoidettu.

Hupiakut ovat erotettu releellä starttiakusta, mutta onko järkevämpää asentaa keuliksen erotusrele starttiakulta vai hupiakuilta? Moottorin laturi on 55A.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kumpaa laturi lataa, starttiakkua ja sieltä releellä hupiakulle?
   Voi olla myös prioriteettikysymys, haluatko että ensin starttiakku täynnä sitten hupi ja sitten keulapotkuri. Olettaen että lataus on kytketty starttiakulle ja sieltä latausreleen kautta hupiakulle laittaisiin keulapotkurin latauksen starttiakulta releen kautta. Voi olla myös että sinulla on pääkytkin sellainen valintakytkin mallia jolloin ei oikeastaan ole startti tai hupiakkua vaan käytössä on kumpaankin tarkoitukseen se akkupankki joka on valittuna. Kytkentätapoja on monia, pitäisi tietää miten ne muut akut ja lataus on nyt kytketty.

  • Anonyymi

   Keulapotkurille on yleensä asennettu lisäakku potkurin lähelle koska se käyttää paljon virtaa ja tehoa menee hukkaan pitkissä vedoissa.

   Minä pidän keulapotkurin akun rinnan muiden akkujen kanssa koska silloin sen kapasiteettin saa käytettyä hyväksi myös hupiakkuna. Keulapotkuria tulee harvoin huudattettua niin paljon, että se tyhjentäisi akkuja merkittävästi.

   Jos taas tulee sellainen tilanne, että on pakko huudattaa keulapotkuria pitkään, niin se on haverin estämiseksi ja hupiakun tyhjeneminen on siinä pienin huoli.

   Jos kuitenkin haluaa käyttää releitä, niin latausjärjestys on turvallisuuden maksimointi eli:

   - moottoriakku
   - keulapotkurin akku
   - hupiakut

   Jos haluat hifistellä, niin akkujen erilaisuuden takia laitat jokaiselle akkupankille oman 12/12 älykkään laturin sen sijaan, että lataat niitä vakiojännitteella akun tilasta riippumatta. Silloin ei tietenkään kannata pitää akkuja kytkettyinä toisiinsa latauksen aikana.

   • Anonyymi

    Muuttaisin järjestystä näin:
    1. hupiakut
    2. starttiakku
    3. keulapotkurin akku

    Tämä siksi, että hupiakusto alkaisi varmasti latautua heti moottorin käynnistyessä. Se on kuitenkin se ainoa akusto, jolla on merkittävä lataustarve. Starttiakulle riittäisi lataus kerran vuodessa. Turvallisuuden kannalta on ihan se ja sama missä akussa on virtaa, kunhan jossain on. Jos on onnistunut sössimään starttiakun tyhjäksi, niin starttaa sitten jollain muulla akulla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muuttaisin järjestystä näin:
    1. hupiakut
    2. starttiakku
    3. keulapotkurin akku

    Tämä siksi, että hupiakusto alkaisi varmasti latautua heti moottorin käynnistyessä. Se on kuitenkin se ainoa akusto, jolla on merkittävä lataustarve. Starttiakulle riittäisi lataus kerran vuodessa. Turvallisuuden kannalta on ihan se ja sama missä akussa on virtaa, kunhan jossain on. Jos on onnistunut sössimään starttiakun tyhjäksi, niin starttaa sitten jollain muulla akulla.

    Käytän tässä sinun perustelujasi.
    Moottoriakku on ainoa akku, jolla saa tehtyä lisää virtaa muille akuille. Siksi sen pitää olla aina täynnä.

    Se, että moottoriakku latautuu nopeasti, on vain etu. Juuri käytetty akku ottaa välittömästi parhaiten latausta vastaan. Käytännössä moottoriakku on täydessä latauksessa muutamassa minuutissa.

    Kun lähdet olettamuksesta, että muut kuin hupiakku on aina täynnä eivätkä kaipaa latausta, niin siitten ei ole mitään haittaa ladata ne ensin. Jos taas ne kaipaavatkin enemmän latausta, kuin oletat, niin silloin ne vasta onkin tärkeä ladata.

    Täysin riippumatta siitä oletko akun varausolettamassasi oikeassa vai väärässä, moottoriakku pitää ladata ensin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   169
   11478
  2. Netta pelkäsi Maisan nappaavan kauramiljanäärin

   Samanlaisia naisia tuntuvat muutenkin olevan. Tietää kertoa: https://www.seiska.fi/rikos/kauramiljonaari-jp-kukkosen-ne
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   3538
  3. Netta Kukkonen perustelee varkauksiaan sillä että

   hän on nuorenpana syyllistynyt rikoksii, viimeisimmät rikokset ovat vuodelta 2022. Onko hän vuodessa vanhentunut 20 vuot
   Maailman menoa
   11
   1489
  4. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   90
   1365
  5. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   112
   1185
  6. Sanna Marinin kaunis keltainen asu sai tuulipuvut haukkomaan henkeä ihastuksesta!

   Syrjäseuduilla huokailtiin Sannan upeaa pukuvalintaa, kaunis keltainen asu sopi hienosti Sannalle ja erottui hyvin jouko
   Suomen Keskusta
   375
   1105
  7. Tietäisinpä mitä sinä haluat

   Annat vihjeitä, että haluaisit kenties lähentyä, mutta jos otan askeleen lähemmäs, saan osakseni vain torjuntaa. En tied
   Ikävä
   49
   1041
  8. Harvinaiset kuvat: Iskelmäkuningatar Eini ja Lars-rakas yhdessä juhlimassa "Jotain suurta pienen..."

   Iskelmäkuningatar Eini oli tänä vuonna Linnan juhlissa puolisonsa Lars Pajumäen kanssa. Lars-puolisoa ei ole paljon julk
   Suomalaiset julkkikset
   11
   1006
  9. Jokim vigelius tanssi miehensä kanssa linnan juhlis

   Joo, alkaa tuntumaan siltä että lähes kaikki persumiehet on "niitä miehiä".
   Perussuomalaiset
   120
   1000
  10. Oliko linnaan lähetetty Kakkos-Hassinen yksi Venäjän hybridivaikuttajista?

   Jälkikäteen on TV-kameroiden ja Linnan turvakameroiden tallenteilta selvinnyt että nimellä 'Mikko Hassinen' esiintynyt m
   Maailman menoa
   50
   916
  Aihe