Puolet ikäluokasta yliopistotasoiseen koulutukseen

Anonyymi

Johan pääministeri päästeli suustaan omituista asiaa. Puolet ikäluokista pitäisi kouluttaa maistereiksi tai vähintään tietysti kandeiksi. Tavallisiin töihin ei ole nytkään tekijöitä. Löytyykö partureiksi, tarjoilijoiksi, kuljettajiksi, kirvesmiehiksi, siivoojiksi, hitsareiksi, maanviljelijöiksi jne. enää tarpeeksi ihmisiä, jos puolet kansasta istuu koulunpenkillä liki kolmekymppisiksi? Onko maisteri mopin varressa tulevaisuuden kuva? Vai onko yliopistotason koulutus vaatimus kaikkiin töihin tulevaisuudessa?

6

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      varmaan löytyy koska 50 % on juurikin heitä eli tarjoilijoita, siivoojia,timpureita jne ammattien harjoittajia. Ongelma tulee jos puolet eli 50% suorittaisi yliopisto tai korkeakoulututkinnon. Jouduttaisiin laskemaan edelleenkin tutkintovaatimuksia. Nytkin on jo niin tapahtunut. Vuonna 1970 korkea-asteen tutkinto oli 11% väestöstä ja nykyyään korkeakoulutettuja on noin 35%. Jos vaatimustasoa ei lasketa niin runsaasti jäisi porukkaa valmistumatta. Toisaalta koulutusta tarvitaan. Vuonna 1970 peräti 74% ihmisistä oli ilman toisen asteen tutkintoa. Silloin oli paljon fyysisiä tehdastöitä ja rakennushommia tarjolla kun koneet ja työkalut olivat alkeellisia. Nykyään koneet, tekoäly,automaatio tekevät suurimman osan fyysisestä työstä johon ennen tarvittiiin aina ihminen, Se muutos vain jatkuu ja kiihtyy koko ajan. Nettikauppa on kaatanut kivijalkamyymälöitä

    • Anonyymi

      Tavoite, että puolet ikäluokasta opiskelee korkeakoulututkinnon ei ole uusi eikä Marinin päästä. Tavoite on ollut yli kymmenen vuotta, mutta vielä on matkaa siihen, että puolet kustakin ikäluokasta on korkeakoulututkinnon suorittaneita. Hyvänä apuna asiassa on ammattikorkeakoulut, joissa koulutetaan niitä, joiden kyvyt tai halu ei riitä yliopistoon, mutta muodollisesti korkeakoulututkinto pitää saada.

      Mihinkään ei päästä siitä, että ihminen ei muutu ja kyvyt on eri tasoisia. Toisilla oppiminen on hyvin rajallista, sille ei vaan voi mitään. Tämä tietysti johtaa siihen, että tutkintojen vaatimustasoa madalletaan koko ajan. Itselläni on omaa kokemusta yliopisto-opiskelusta sekä 1980-luvulta että 2010-luvulta. Ero on huomattava.

      Yliopiston rahoitus riippuu maisterin ja tohtorin tutkintojen määrästä. Silloin kaikkien on valmistuttava vähintään maisteriksi. Ja mahdollisimman nopeasti, vaikka kyvyt ei riitä. Mitä siitä tulee? Sutta ja sekundaa!

      Mistä sitten töitä kaikille noille sekundamaistereillekin? Turhaa koulutusta käsitöiden myyjille ja lampaankasvattajille!

      Sitten ammattikorkeakoulut. Ne on kyllä sellaista korkeakoulutuksen kosmetiikkaa. Oppilasaines on niitä, jotka eivät yliopistoon päässeet. Se näkyy hyvin esimerkiksi opiskelijoiden kirjallisessa esitystaidossa. Osa tarvitsee ruotsin tukiopetusta. Ammattikorkeakoulusta saa korkeakoulututkinnon vähemmällä osaamisella kuin ennen opistoista opistotutkinnon.

      Kyvykkäimmät kyllä napsivat korkeakoulututkintoja tiheään tahtiin useita. Niin helppoa se nykyään on.

      • Anonyymi

        Niinpä. Yhdet ja samat suorittavat monta korkeakoulututkintoa. Sillä tavalla tutkinnot siis eivät jakaannu puolelle ikäluokasta koskaan, vaikka tutkintoja suoritettaisiin isompi määrä kuin puolen ikäluokan koko.

        Nyt olisi tarpeen uudistus, joka takaa yhdelle ihmiselle vain yhden korkeakoulututkinnon. Eli näin alkuun ensikertalaiskiintiöksi 95 %. Toisen opiskelupaikan voisi saada vain painavasta syystä. Jo alkaisi opiskelupaikat riittää niitä lisäämättä puolelle ikäluokasta.


    • Anonyymi

      Seili on muutakin kuin historiaa. Koronapassi ei ole tarkoitettu ravintoloihin vaan kirjastoihin sekä erilaisiin seminaareihin. Kyseessä on vain yritys saada Heini rokotettavaksi. Seminaareihin tarvitaan rokotepassia. Koronapassin näytettyään hän pitää proseminaariesitelmän Michel Tournierin romaanin rakenteeesta, ja näin tavoite täyttyy. Kiitos Heini!

      • Anonyymi

        Heinille kiitos.


      • Anonyymi

        Kiitos, Heini


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe