Mitä (ainakin suomi24.fi:n) konservatiivit naisille haluaa?

Muistan kun tänne kirjoitti eräs nimimerkki "ylpeästivalkoinenhetero" kannanottojaan siitä mikä on naisen tehtävä yhteiskunnassa. Ketju on tässä:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/15139087/aborttikielto-suomeen!

Tästä ketjusta voi poimia ne asiat tiivistetysti millaista yhteiskuntaa ja millaista naisen osaa uskonnolliset äärikonservatiivit tahtoisi.

Sellaisessa yhteiskunnassa olisi abortti kielletty, ehkäisy kielletty, naisten pitäisi jäädä kotiin huolimatta siitä onko perheessä elättäjää vai ei, naisten ei tulisi kouluttautua huolimatta siitä kuinka lahjakkaita ovat. Naisen tulisi tyytyä yhteen mieheen, joka suvaitsee panna naisen paksuksi aina kun hän kokee tarpeelliseksi, mutta miehellä on oikeus ja "biologinen" pakko tehdä niin monta naista raskaaksi kuin hän ehtii. Kaikki naisten yritykset saada samankaltaiset yhteiskunnalliset oikeudet lytätään "radikaalifeministisinä", "kommunismina", "miesvihana" sekä "uskontovihana". Luin vielä ensin parodiaksi luulemani ketjun sinkkupalstalta, missä joku mies vaati naisten pukeutumien säätelyä niin ettei ko miehellä alkaisi kaupan kassajonossa jöpöttää. Naisen olemassa oloa ja asemaa tulkittaisiin vain ensisijassa yhden biologisen ominaisuuden eli kohdun ja lisääntymiskyvyn perusteella.

Periaatteessa siis mies omistaisi naisen kehon ja elämän ja käyttäisi tähän sekä taloudellista, fyysistä että henkistä määräysvaltaa. Missäs maassa tämmöinen systeemi taas olikaan nykyään? Olisiko tullut juuri Afganistaniin, ja on monessa islamilaisessa maassa edelleenkin. Tässä on erittäin hyvä esimerkki siitä, ettei uskonnon nimellä ole merkitystä, kun sillä pyritään poliittiseen päämäärään ja toisten orjuuttamiseen. Konservatiivit pyrkii siis naisten alistamiseen ja täydelliseen orjuuttamiseen samalla tavalla kuin islamistitkin. Tämä perinne on lähtöisin Lähi-Idän uskonnoista, meikäläistä perua se ei ole. Nehän on kaikki kehittyneet samalla alueella ja ovat lähinnä politiikkaa ja nationalismia sekoittuneena uskomuksiin, joilla vähemmän terävää kansanosaa saadaan masinoitua väkivallantekoihin.

Luin uudelleen em. ketjun, ja huomasin että ylpeästivalkoinenhetero ja kunhan_vastaan -nimimerkki onkin sama kirjoittaja, pieni moka näemmä kävi ketjussa kirjoittajalle. Minulle ei kyllä ollut mikään yllätys, että yvh/k_v tunnustautuu kansallissosialistiksi, minkä hän mainitsee ketjussa. Milläs nimityksellä kansallissosialistit tunnettiinkaan toisen maailmansodan aikana?

23

250

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Otan osaa vaikeuksiesi vuoksi. Iskikö epätoivoisuus?

   Ymmärrän syvän tuskasi taas kerran tappiosi kynnyksellä, kun olen niin selväsanaisesti kyennyt osoittamaan trollauksesi täydeksi äärifeministiseksi flopiksi ja miesvihaksi tällä palstalla. Minusta tuo kirjoituksesi oli kyllä yksi typerimmistä flopeistasi urallasi, meni oikeastaan kaikki pieleen. Olitko ehkä humalassa tuota kirjoittaessasi tai sitten miesvihan kiiman vallassa jokin hormonaalien syöksyvirtaus aivotoimintasi syntakseissa meni aivan väärille urille? Olenhan joskus kertonutkin olevani sosiaalidemokratian kannattaja toisessa polvessa, joten en voi edes kannattaa mainitsemiasi arvoja, joten sinulta pääsi ilmaan täysi aivopieru. Tiedäthän sanonnan, jota käytetään tilanteissa, kun tekstissä ei ole karvankaan verran tosiasiaa.

   Aloituksesi ei kyllä pidä paikkaansa muualla kuin trollien harhaisissa aivopieruissa. Salapoliisityösi meni ihan poskelleen, joten hanki parempi salapoliisi. Luehan keittiöpsykolgi, sorry "hoitoalan ammattilainen" uudelleen esittämäsi ketju ja kerro, mistä tuollaisen päätelmän teit. Osoittaa vahvaa vainoharhaisuutta, kun näkee kaikenlaista ei-olevaa ja uskookin vielä siihen. Hoitotyön ammattilaisena sinun pitäisi ainakin yrittää hallita tuollaistakin itsearviointia. Tämä ei todellakaan ole ensimmäinen harha kirjoituksissasi. Ilmankos hoitoala on ollut monen polemiikin keskellä viimeisinä aikoina, jos siellä todella toimii ihan harhoistakin kärsiviä ihmisiä. Ymmärrän kyllä, että tuskissasi ja epätoivossasi käytät yhtä tyypillistä trollauksen menetelmää, vastapuolen mustamaalaamista perusteettomillakin väitteillä. Sellainen trollauksen historia on jo ikivanha keksintö. Isämme saivat jo kokea samanlaista ämyrien toitottamaa trollausta suurta naapurimaatamme vastaan käydyissä sodissa.

   Neuvoni onkin, että ainakin kysyt vahvistusta trollikaveriltasi, tuolta opettaja-asiatasiana---MrX-jne nikiltä, koska hänellä on kertomansa mukaan kaverina palstan sefu, jolloin hän saa suoran vahvistuksen, että en ole koskaan käyttänyt ko. nikkiä. Ei edes tarvitse, koska oma nikkini on minun käytössä, jopa rekattu minulle ja kuten varmaan tiedät, vain minulle.

   Pieleen siis meni trollauksesi, et saanut plussapisteitä tästä itsellesi. Keksi edes jotain vähän älykkäämpää. Olisin otettu, jos minuun kohdistuisikin joku todella älykäs trollaus, mutta noin ala-arvoisesta trollauksesta voisi jopa loukkaantuakin.

   Parempaa trollausta odotellen
   k_v

   • Kiitos kovasti pitkästä vuodatuksesta. :))

    Siis joku muu on käyttänyt k_v nimimerkkiä. Onhan se tietysti mahdollista, jos ja kun ei ole rekannut nimimerkkiä. Jos näin on, niin anteeksipyyntö sinulle. :)


   • Anonyymi

    Pelleilet sekä tuolla nikillä että anona. Älä viitsi puhua potaskaa.

    Mr X


   • Anonyymi
    tieteilijä kirjoitti:

    Kiitos kovasti pitkästä vuodatuksesta. :))

    Siis joku muu on käyttänyt k_v nimimerkkiä. Onhan se tietysti mahdollista, jos ja kun ei ole rekannut nimimerkkiä. Jos näin on, niin anteeksipyyntö sinulle. :)

    Hyväksytty!
    k_v eli kunhan_vastaan, ei rek.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pelleilet sekä tuolla nikillä että anona. Älä viitsi puhua potaskaa.

    Mr X

    Noinhan siinä aina käy kun joku yrittää tunnistautua mieliksesi. Joten ne nimimerkki-ininäsi voi kyllä jatkossa sen kummemmin mihinkään vaivautumatta ohittaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Noinhan siinä aina käy kun joku yrittää tunnistautua mieliksesi. Joten ne nimimerkki-ininäsi voi kyllä jatkossa sen kummemmin mihinkään vaivautumatta ohittaa.

    Turhahan sitä on levitellä kertakäyttönikilläsi, MrX eli Asiat Asiana, InhottavaRealisti, opettaja ja liki tusina muita trollausnikkejäsi. Jutut ei siitä parane, trollaus vaan jatkuu. Eikö olisi joskus ihan hyvä kirjoittaa asiallisesti asiallisesta asiasta? Mutta koska et halua sitä muutosta tehdä, jatketaan näin.

    terv k_v


   • Anonyymi
    kunhan_vastaan kirjoitti:

    Turhahan sitä on levitellä kertakäyttönikilläsi, MrX eli Asiat Asiana, InhottavaRealisti, opettaja ja liki tusina muita trollausnikkejäsi. Jutut ei siitä parane, trollaus vaan jatkuu. Eikö olisi joskus ihan hyvä kirjoittaa asiallisesti asiallisesta asiasta? Mutta koska et halua sitä muutosta tehdä, jatketaan näin.

    terv k_v

    Mukavaa, että vaivaudut ajoittain tunnistautumaan.

    Mr X


  • Anonyymi

   Kyseinen kirjoittaja taisi kuulua siihen abortinvastustajien persujaostoon.
   Abortinvastustajiahan ei käytännössä ole kuin KD:n ja Persujen joukossa, eikä kummassakaan joukossa enemmistö kuulu abortinvastustajiin.

   • Anonyymi

    Ei pidä esittää arvaluja. Historianopettajani sanoi minulle lukion viimeisellä historian tunnilla pieleen menneen arvaukseni jälkeen:"Kun arvaa, niin arvaa väärin". Tällainen kävi sinullekin. Otan osaa, kohtalotoveri, kun arvaa, niin arvaa väärin!


  • Anonyymi

   Niin sanottuja konservatiivejä ei kiinnosta kysyä mitä naiset itse haluaa.

  • Onhan sellaisestakin tehty kansalaisaloite, että naisilta pitää kieltää ehkäisypillerit. Syynä se että kun naiset harrastaa seksiä eikä ymmärrä että siitä tulee raskaaksi. Vaikka pitäis just kannustaa ehkäisyn käyttöön ettei tulis abortteja. Ei kun näyttää olevan kaksi aloittetta!!!

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/417

   "Myös sukupuolitautien leviämistä ehkäisypillereiden laajamittainen käyttö edistää, koska ehkäisypillerit kannustavat ns. yhden yön suhteisiin ja yleiseen vastuuttomaan promiskuiteettiseen elämäntapaan. Sitoutuminen ja perheiden perustaminen viivästyy ja kansa ikääntyy, koska lapsia syntyy liian vähän."

   https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/400

   "E-pillerit myös edesauttavat vastuutonta promiskuiteettista seksuaalikäyttäytymistä nuorilla naisilla, joka on johtanut sukupuolitautien yleistymiseen ja tätä kautta lisännyt lapsettomuutta ja aiheuttanut runsaasti kustannuksia julkiselle terveydenhuollolle, kun näitä sukupuolitauteja on pitänyt hoitaa veronmaksajien rahoilla. Pahimmat sukupuolitaudit kuten HIV voivat pilata nuoren tytön koko loppuelämän, mahdollisesti vain yhden ajattelemattoman yhden yön suhteen vuoksi.

   E-pillereiden kiellolla lähetettäisiin myös viesti nuorille tytöille, että seksi kuuluu aikuisuuteen ja mikäli ei ole valmis tulemaan raskaaksi ja tämän jälkeen hoitamaan syntyvää lasta, niin ei ole valmis myöskään aloittamaan seksuaalielämää.

   Vastuuttoman seksuaalikäyttäytymisen seurauksia ovat myös monenlaiset mielenterveysongelmat, jotka ovat yleistyneet nuorilla tytöillä sitä mukaa, kun moraaliset rajoitukset alaikäisten tyttöjen seksisuhteisiin liittyen ovat poistuneet ja hormonaalinen ehkäisy tullut yhä laajemmin saavutettavaksi."

   Ei HYVÄÄ PÄIVÄÄ. Moraaliset rajoitukset aivan ...

   • Anonyymi

    Minusta kummallinen perustelu kieltää ehkäisy:

    "Ehdotetaan hormonaalisen ehkäisyn (ns. e-pillerit) kieltämistä alle 18-vuotiailta terveyshaittojen vuoksi, ja koska kyse ei ole elämän ylläpidon kannalta välttämättömästä lääkevalmisteesta."

    Syy pillerien myynnin kieltämiseen siis se, ettei se ole välttämätön elämän ylläpidolle ja siitä on terveyshaittoja. Tällä perusteella pitäisi lopettaa aika monen lääkevalmisteen myynti. Esim kipulääkkeet. Hormonivalmisteet (itselläni on) ja moni muu joista on kuitenkin hyötyä enemmän kuin haittoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minusta kummallinen perustelu kieltää ehkäisy:

    "Ehdotetaan hormonaalisen ehkäisyn (ns. e-pillerit) kieltämistä alle 18-vuotiailta terveyshaittojen vuoksi, ja koska kyse ei ole elämän ylläpidon kannalta välttämättömästä lääkevalmisteesta."

    Syy pillerien myynnin kieltämiseen siis se, ettei se ole välttämätön elämän ylläpidolle ja siitä on terveyshaittoja. Tällä perusteella pitäisi lopettaa aika monen lääkevalmisteen myynti. Esim kipulääkkeet. Hormonivalmisteet (itselläni on) ja moni muu joista on kuitenkin hyötyä enemmän kuin haittoja.

    Ja se vasta omituista on kieltää ehkäisy siksi koska naiset harrastaa seksiä. Ei ehkäisyn kieltämisellä seksin harrastus kyllä lopu mutta aborttien tarve vähenee.


   • Anonyymi

    Sukupuolitaudit tulee nykyään suurimmaksi osaksi itärajan takaa missä perheenisät käy reissuilla.

    Tartuttavat ne sitten täällä kun eivät käytä kortsua missään. Paljaallla haluavat.


   • Joillain se mielikuvitus laukkaa kansalaisaloitteissa....🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja se vasta omituista on kieltää ehkäisy siksi koska naiset harrastaa seksiä. Ei ehkäisyn kieltämisellä seksin harrastus kyllä lopu mutta aborttien tarve vähenee.

    Itse asiassa hormonaalinen ehkäisy pitäisi lopettaa jo TÄNÄÄN, mutta aivan eri syistä, mistä täällä keskustellaan. Syy onkin luonnonsuojelullinen ja itse asiassa elämän ja kuoleman kysymys. Kannattaa siis tutkia asiaa syvemmin.

    Hormonaalinen ehkäisy tuhoaa vesieläimistöä, sillä hormoonit eivät häviä ihmisen elimistön ja vedenpuhdistamojen läpi kulkiessaan: Menevät sitten vesistöihin ja meriin, jossa ne kasaantuvat varsinkin tiheiden asutusten lähialueille. Ne sekottavat eläimistön lisääntymisen, siis myös ihmisten ravinnon ja heikentävät urosten kasvua ja kehittymistä, jopa aiheuttavat urosten lisääntymiskyvyttömyyttä, jolloin kannat romahtavat. Vesistöjen, siis merienkin eläimistön määrä romahtaa ja ruoka tulee olemaan kortilla ja nälänhätä uhkaa, sillä meristä me saamme suuren osan ihmiskunnan ruuasta.

    "Itämeren laivaliikenne kuriin" on kiinnittänyt huomiota asiaan: "Laivoissa on muitakin päästöjä kuin vain öljyvahingot ja laivat voivatkin päästää kaiken jäteveden mereen, kun ovat tarpeeksi kaukana rannikosta. Käsittelemätön jätevesi rehevöittää reilusti Itämerta ja varsinkin matkustajalaivojen kesän ruuhkakuukaudet pahentavat sinilevä tilannettamme ja rehevöitymistä. Jäteveden mukana mereen siis huuhtoutuu kaikki antibiootit, lääkkeet ja lääkeaineiden jäämät, HORMONIT ja muut luontoa vaurioittavat aineet."

    Pitää siis nopeasti kehittää joku muu ehkäisyvalmiste kuin hormonaalinen!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse asiassa hormonaalinen ehkäisy pitäisi lopettaa jo TÄNÄÄN, mutta aivan eri syistä, mistä täällä keskustellaan. Syy onkin luonnonsuojelullinen ja itse asiassa elämän ja kuoleman kysymys. Kannattaa siis tutkia asiaa syvemmin.

    Hormonaalinen ehkäisy tuhoaa vesieläimistöä, sillä hormoonit eivät häviä ihmisen elimistön ja vedenpuhdistamojen läpi kulkiessaan: Menevät sitten vesistöihin ja meriin, jossa ne kasaantuvat varsinkin tiheiden asutusten lähialueille. Ne sekottavat eläimistön lisääntymisen, siis myös ihmisten ravinnon ja heikentävät urosten kasvua ja kehittymistä, jopa aiheuttavat urosten lisääntymiskyvyttömyyttä, jolloin kannat romahtavat. Vesistöjen, siis merienkin eläimistön määrä romahtaa ja ruoka tulee olemaan kortilla ja nälänhätä uhkaa, sillä meristä me saamme suuren osan ihmiskunnan ruuasta.

    "Itämeren laivaliikenne kuriin" on kiinnittänyt huomiota asiaan: "Laivoissa on muitakin päästöjä kuin vain öljyvahingot ja laivat voivatkin päästää kaiken jäteveden mereen, kun ovat tarpeeksi kaukana rannikosta. Käsittelemätön jätevesi rehevöittää reilusti Itämerta ja varsinkin matkustajalaivojen kesän ruuhkakuukaudet pahentavat sinilevä tilannettamme ja rehevöitymistä. Jäteveden mukana mereen siis huuhtoutuu kaikki antibiootit, lääkkeet ja lääkeaineiden jäämät, HORMONIT ja muut luontoa vaurioittavat aineet."

    Pitää siis nopeasti kehittää joku muu ehkäisyvalmiste kuin hormonaalinen!

    Aika jännä tieto muuten.

    Kun sitten seuraa elämää, huomaakin, että juuri ne äärifeministit huutavat aktiivisimmin vapaata seksiä ja ehkäisypillerit jo lapsillekin (alle 18 v) yhteiskunnan laskuun, eivätkä kanna ollenkaan huolta luonnosta ja sen sietokyvystä. No, jos sperman hedelmöityskyky loppuu, loppuu elämäkin aika lyhyeen! Ei kai tämä tieto ole ihan tämän päivän löytökään?

    Olikohan taas ne pidättäytymistä ja vastuullisempaa seksiä toivovat sittenkin oikeita selvänäkijöitä, näin ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aika jännä tieto muuten.

    Kun sitten seuraa elämää, huomaakin, että juuri ne äärifeministit huutavat aktiivisimmin vapaata seksiä ja ehkäisypillerit jo lapsillekin (alle 18 v) yhteiskunnan laskuun, eivätkä kanna ollenkaan huolta luonnosta ja sen sietokyvystä. No, jos sperman hedelmöityskyky loppuu, loppuu elämäkin aika lyhyeen! Ei kai tämä tieto ole ihan tämän päivän löytökään?

    Olikohan taas ne pidättäytymistä ja vastuullisempaa seksiä toivovat sittenkin oikeita selvänäkijöitä, näin ihmiskunnan tulevaisuutta ajatellen?

    Vastuullista seksiä yleensä vaatii sellainen joka ei itse saa seksiä ollenkaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse asiassa hormonaalinen ehkäisy pitäisi lopettaa jo TÄNÄÄN, mutta aivan eri syistä, mistä täällä keskustellaan. Syy onkin luonnonsuojelullinen ja itse asiassa elämän ja kuoleman kysymys. Kannattaa siis tutkia asiaa syvemmin.

    Hormonaalinen ehkäisy tuhoaa vesieläimistöä, sillä hormoonit eivät häviä ihmisen elimistön ja vedenpuhdistamojen läpi kulkiessaan: Menevät sitten vesistöihin ja meriin, jossa ne kasaantuvat varsinkin tiheiden asutusten lähialueille. Ne sekottavat eläimistön lisääntymisen, siis myös ihmisten ravinnon ja heikentävät urosten kasvua ja kehittymistä, jopa aiheuttavat urosten lisääntymiskyvyttömyyttä, jolloin kannat romahtavat. Vesistöjen, siis merienkin eläimistön määrä romahtaa ja ruoka tulee olemaan kortilla ja nälänhätä uhkaa, sillä meristä me saamme suuren osan ihmiskunnan ruuasta.

    "Itämeren laivaliikenne kuriin" on kiinnittänyt huomiota asiaan: "Laivoissa on muitakin päästöjä kuin vain öljyvahingot ja laivat voivatkin päästää kaiken jäteveden mereen, kun ovat tarpeeksi kaukana rannikosta. Käsittelemätön jätevesi rehevöittää reilusti Itämerta ja varsinkin matkustajalaivojen kesän ruuhkakuukaudet pahentavat sinilevä tilannettamme ja rehevöitymistä. Jäteveden mukana mereen siis huuhtoutuu kaikki antibiootit, lääkkeet ja lääkeaineiden jäämät, HORMONIT ja muut luontoa vaurioittavat aineet."

    Pitää siis nopeasti kehittää joku muu ehkäisyvalmiste kuin hormonaalinen!

    Vastustatko myös antibiootteja jos itse sairastut?

    Noissa ehkäisykieltoaloitteissa vedotaan naisten moraalin suitsimiseen ja seksin rajoittamiseen. Kumma näissä on aina ettei miehiä muisteta eikä sitä mistä se sperma oikein kohtuun joutuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastuullista seksiä yleensä vaatii sellainen joka ei itse saa seksiä ollenkaan.

    Kerro nyt kuitenkin vielä, mikä logiikka on väittämässäsi. Siis kukahan vaattii mielestäsi vastuullista seksiä? Logiikkasi on jotenkin outo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastustatko myös antibiootteja jos itse sairastut?

    Noissa ehkäisykieltoaloitteissa vedotaan naisten moraalin suitsimiseen ja seksin rajoittamiseen. Kumma näissä on aina ettei miehiä muisteta eikä sitä mistä se sperma oikein kohtuun joutuu.

    Voi ressukka, etkö lukenut tarkasti, vaan trollauksen kiimassa vedit suoriksi? "Pitää siis nopeasti kehittää joku muu ehkäisyvalmiste kuin hormonaalinen!"
    Antibiootti onkin jo kauan ollut tunnettu vaaralliseksi luonnolle, ihmisellekin resistenssien kasvun vuoksi eli kyllä, pitää keksiä/kehittää pian joku muunlainen valmiste antibioottienkin tilalle.


  • Anonyymi

   Jumala on pitkämielinen siksikin, että jokainen ehtisi maksaa velkansa, Jeesus kun ei koskaan häviä.

   • Anonyymi

    Maailmassa on kymmeniä tuhansia uskontoja ja niillä omat jumalat.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   184
   5876
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   562
   2634
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   85
   1835
  4. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1273
  5. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   364
   1267
  6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   282
   1206
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   237
   817
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   800
  9. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   59
   743
  10. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   6
   732
  Aihe