Särkylääke koiralle

Kolotus

Voiko koiralle antaa muuta särkylääkettä kuin Disperiiniä, Burana ei käy mutta entä Panadol ?

30

138230

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koirakko

      Oli lääke, jota annettiin n. 25kg seropille särkyyn eläinlääkärin määräyksestä.

    • Mie

      Ei se disperiininkään antaminen ole suositeltavaa koiralle. Panadolikaan ei sovi koirille. Koirille on omat särkylääkkeensä, osta niitä. Vain koiraansa arvostamaton tinkii näissä lääkeasioissa. Moni "tietäväinen" oikein suosittelee ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä annettavaksi koirille, muttase kumpuaa vain tietämättömyydestä ja piittaamattomuudesta.

    • Tuija

      Asetyylisalisyylihappo eli esin. asperiini on lääke jota voit antaa koirallesi, jos ei satu oleen koiralle tarkoitettua lääkettä kotona ja et pääse juuri eläinlääkäriin. Mutta muista,että annostus on 10mg painokiloa kohti.

    • antanut

      eläinlääkäri ohjeet että vain Ketorin käy koiralle näistä käsikauppalääkkeistä.Mulla vanha koira jolla kulumissa särkyjä,silloin lääkitään:koiran paino 23 kg annostus 1/2 ketorin /pv.Joskus kovemmissa kivuissa 1 Ketorin.En toki joudu lääkitsemään vaaria jatkuvasti.

    • evatar

      Koira on paljon herkempi tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksille kuin ihminen. Asetyylisalisyylihappo ja ibuprofeiini ovat toistuvasti käytettynä koirille hengenvaarallisia. Hätätapauksessa voi antaa, mutta enintään yhden päivän ajan.
      Koirille kipulääkkeitä saa ainoastaan reseptillä.

    • Kolotus

      Kiitos kaikille asiallisista vastauksista.

      • käy

        Minulle ainakin sanoi eläinlääkäri, että ketorin/ketomex käy, eikä ollut ajasta puhetta. En tajunnut edes kysyä, että kuinka kauan voi antaa, meille suositeltiin ihan sitä eläinlääkärin toimesta ja tiesi että annan useampana päivänä. Annostusta en varmaksi muista, edellä oli joku tiennyt. Kannattaa kuitenkin soittaa eläinlääkärille ja kysyä annostus ja lääke, varmuuden vuoksi.


    • llllllll

      jopa antanut Voltaren Rapid 50 mg pillerin 20 kg koiralle, kun kipu oli niin kova, että koira valitti ja juoksenteli hulluna pitkin taloa. Se ei pienestä valita. Eläinlääkäriä ei tietenkään yöllä saatu kiinni. Auttoi kipuun, joskin sekoitti koiran mahan.
      Kyseessä oli tulehdus.

      • apteekintäti

        Eläinten kipulääkkeet eläinlääkäriltä. Ihmisten kipulääkkeet lääkäriltä, onko selvä?! :) Eläimet eivät ole pieniä lapsia, muistakaa se. Esim. kissa kuolee, jos sille antaa parasetamolia (Panadol) maksan kyvyttömyydestä metaboloida lääkettä.


      • eläinlääkäritäti
        apteekintäti kirjoitti:

        Eläinten kipulääkkeet eläinlääkäriltä. Ihmisten kipulääkkeet lääkäriltä, onko selvä?! :) Eläimet eivät ole pieniä lapsia, muistakaa se. Esim. kissa kuolee, jos sille antaa parasetamolia (Panadol) maksan kyvyttömyydestä metaboloida lääkettä.

        Ihan tarkoituksenmukaisestikin voidaan joskus joutua antamaan ihmisten lääkkeitä eläimille. Aina tällaisesta ratkaisusta on kuitenkin ensin keskusteltava eläinlääkärin kanssa. Kissa ei heti kuole parasetamolin annosta. Riippuu täysin annoksesta. Mutta parasetamolin antoa on aina vältettävä koiralla & kissalla, jos löytyy muita vaihtoehtoja.


      • maalaistollo1
        eläinlääkäritäti kirjoitti:

        Ihan tarkoituksenmukaisestikin voidaan joskus joutua antamaan ihmisten lääkkeitä eläimille. Aina tällaisesta ratkaisusta on kuitenkin ensin keskusteltava eläinlääkärin kanssa. Kissa ei heti kuole parasetamolin annosta. Riippuu täysin annoksesta. Mutta parasetamolin antoa on aina vältettävä koiralla & kissalla, jos löytyy muita vaihtoehtoja.

        Parasetamolille kissat etenkin ovat erittäin herkkiä ja en missään tapauksessa antaisi kissalle tai edes koiralle parasetamolia edes hätätapauksessa! Eläinlääkärini kertoi kuinka monta kissaa on tapettu ihmisten kipulääkkeillä, kun tietämättömät omistajat ovat antaneet jo valmiiksi kipeälle kissalle lääkkettä. Etenkin kissat ovat todella herkkiä kaikille särkylääkkeile! Koirien kohdalla olen kuullut että hätätapauksessa ketorinia voisi antaa, mutta annosta en tiedä ja soittaisin jokatapauksessa eläinlääkärille ennen kuin itse lemmikkiäni alkaisin myrkyttämään.


    • Jukka

      Saman ongelman kanssa painiessani akuutin ongelman ilmennettyä. Netistä löysin neuvon että asperin ok 25 mg / pv myös primaspan 25 mg / pv eli asetysalisyylihappo pienenä annoksena käy.
      Panadol ei missään tapauksessa koska voi aiheut-taa munuaishäiriöitä. Googleta koiran kotilääkitys, voipi auttaa terv. Jukka

      • eläinlääkäritäti

        Panadol eli parasetamoli voi aiheuttaa koiralla akuutin maksatulehduksen. Kissalla tyypillisesti methemoglobinemian.


    • hoitsu:)

      Apteekista kysyin, onko reseptivapaata kipulääkettä koiralle. Ainoa, mitä ehdotti oli KETORIN 25 mg, annoksella 1mg / koiran painokiloa kohti, kerran vuorokaudessa. (Noin 25 kg koiralle siis 1 tbl.) MAX 5 päivänä peräkkäin!

      KANNATTAA KUITENKIN AINA KYSYÄ KOIRAN LÄÄKITYKSESTÄ ELÄINLÄÄKÄRILTÄ JA APTEEKIN HENKILÖKUNNALTA!

    • vhfthyt

      Ketorinia suositteli kans apteekkari!

    • Ketorinia voi antaa mutta vain ja ainoastaan yhden päivän ajan. Kannattaa ottaa yhtettä eläinlääkäriin ja saada koirille tarkoitettua kipulääkettä, jos on tarvetta kipulääkkeelle.

    • Koiruuksia koko ikä

      Kääpiömäyräkoirani 3v hyppäsi kiveltä maahan ja loukkasi siinä yhteydessä selkänsä. Selkää särki ja kävely oli vaikeaa.Tietysti oli pitkäperjantai.Sain päivystävään eläinlääkäriin yhteyden puhelimitse. Eläinlääkäri neuvoi minua menemään apteekkiin ostamaan kyypakkauksen (3tab/pkt) ja antamaan siitä kortisoonia koiralleni (olikohan 1/2 tab/päivässä).Koira toipui tosi nopeasti,eikä muuta sillä kertaa tarvittu.Tämä tapahtui v.1997, joten voi nykyaikana olla lääkkeiden väärin käyttämistä,kun kyseessä on ihmisille tarkoitettu valmiste.

    • m

      www.apexvet.fi/webclinic/Esa/Koiran&Kissan_kipu.pdf

    • varma tieto

      Olen ollut 2 eläinlääkäriasemalla töissä sekä eläinsuojeluyhdistyksessä. Ainoa suositeltava ihmisen käsikauppasärkylääke koiralle on Ketorin ja sen rinnakkaisvalmisteet. 1mg/1 elopainokilo. Disperiini/aspiriini vain hätätapauksessa ja lyhyen aikaa.
      Suositeltavaa on hankkia koiralle sille tarkoitetut särkylääkkeet eläinlääkäristä.

    • koira2014

      kiitos kaikille jotka antoivat vastauksia:)

      • Anonyymi

        Tramalit auttaa isompaan kipuun ja ketorin pienempään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tramalit auttaa isompaan kipuun ja ketorin pienempään

        Joo oma särkylääkkeeni selkään oli Tramal. Juhannusaatto tuolla pöpelikössä eikä lääkäriin pääse. Soitin kun kyy pisti sakua poskeen. Tuo tramal oli juuri se mitä hän olisi määrännyt. Nyt annoin omistani ja pärjättiin juhannuksen yli.

        Loppu oli hyvin ja kaikki hyvin että sattui olemaan ko. lääke käsillä.

        Mieheni ystävä soitti kerran myöhään illalla ja kysyi samaa lääkettä, sattuisiko olemaan. Oli koiransa kanssa ollut lääkärissä ja apteekit eivät olleet enää auki.
        Tuota oli määrätty ja mg:at täsmäsivät (50 mg) joten luovutin sen verran että pärjäsivät seuraavaan päivään.

        On siitä selkäviastani ollut hyötyäkin tässä mielessä. Kahta koiraa on voinut auttaa.


    • Anonyymi

      Burana käy oikein hyvin!

      • Anonyymi

        höpsis


      • Anonyymi

        Tjahas, taas trollausta. Onhan se kurjaa kun ei oo parempaa tekemistä.


      • Anonyymi

        Ei missään tapauksessa. Lue!


    • Anonyymi

      Koirallamme pääsiäisen aikaan kovia kiputiloja. 2 kertaa päivystyksessä ja vahva lääkitys. Sen loputtua tulehduskipulääkkeet, mutta 2 vuorokautta eläinlääkäri neuvoi antamaan lapsen panadolia ja toki antoi annostusohjeet kilomäärää kohti. Nyt huolestuttaa tämä, kun kuitenkin kaikki sanovat, ettei panadolia saisi antaa…

      • Anonyymi

        "Kaikki sanovat".
        Höpöhöpö. Parasetamolia saa antaa, mutta vain eläinlääkärin määräyksestä ja eläinlääkärin annostuksella. Parasetamoli on hyvin yleinen lääke koirille esim. leikkausten jälkeen.


    • Anonyymi

      Oletko miettinyt Hota-pulveria?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1797
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1733
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1292
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      58
      1099
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe