Särkylääke koiralle

Kolotus

Voiko koiralle antaa muuta särkylääkettä kuin Disperiiniä, Burana ei käy mutta entä Panadol ?

26

97558

  Vastaukset

  • Oli lääke, jota annettiin n. 25kg seropille särkyyn eläinlääkärin määräyksestä.

  • Ei se disperiininkään antaminen ole suositeltavaa koiralle. Panadolikaan ei sovi koirille. Koirille on omat särkylääkkeensä, osta niitä. Vain koiraansa arvostamaton tinkii näissä lääkeasioissa. Moni "tietäväinen" oikein suosittelee ihmisille tarkoitettuja lääkkeitä annettavaksi koirille, muttase kumpuaa vain tietämättömyydestä ja piittaamattomuudesta.

  • Asetyylisalisyylihappo eli esin. asperiini on lääke jota voit antaa koirallesi, jos ei satu oleen koiralle tarkoitettua lääkettä kotona ja et pääse juuri eläinlääkäriin. Mutta muista,että annostus on 10mg painokiloa kohti.

  • eläinlääkäri ohjeet että vain Ketorin käy koiralle näistä käsikauppalääkkeistä.Mulla vanha koira jolla kulumissa särkyjä,silloin lääkitään:koiran paino 23 kg annostus 1/2 ketorin /pv.Joskus kovemmissa kivuissa 1 Ketorin.En toki joudu lääkitsemään vaaria jatkuvasti.

  • Koira on paljon herkempi tulehduskipulääkkeiden haittavaikutuksille kuin ihminen. Asetyylisalisyylihappo ja ibuprofeiini ovat toistuvasti käytettynä koirille hengenvaarallisia. Hätätapauksessa voi antaa, mutta enintään yhden päivän ajan.
   Koirille kipulääkkeitä saa ainoastaan reseptillä.

  • Kiitos kaikille asiallisista vastauksista.

   • Minulle ainakin sanoi eläinlääkäri, että ketorin/ketomex käy, eikä ollut ajasta puhetta. En tajunnut edes kysyä, että kuinka kauan voi antaa, meille suositeltiin ihan sitä eläinlääkärin toimesta ja tiesi että annan useampana päivänä. Annostusta en varmaksi muista, edellä oli joku tiennyt. Kannattaa kuitenkin soittaa eläinlääkärille ja kysyä annostus ja lääke, varmuuden vuoksi.


  • jopa antanut Voltaren Rapid 50 mg pillerin 20 kg koiralle, kun kipu oli niin kova, että koira valitti ja juoksenteli hulluna pitkin taloa. Se ei pienestä valita. Eläinlääkäriä ei tietenkään yöllä saatu kiinni. Auttoi kipuun, joskin sekoitti koiran mahan.
   Kyseessä oli tulehdus.

   • Eläinten kipulääkkeet eläinlääkäriltä. Ihmisten kipulääkkeet lääkäriltä, onko selvä?! :) Eläimet eivät ole pieniä lapsia, muistakaa se. Esim. kissa kuolee, jos sille antaa parasetamolia (Panadol) maksan kyvyttömyydestä metaboloida lääkettä.


   • apteekintäti kirjoitti:

    Eläinten kipulääkkeet eläinlääkäriltä. Ihmisten kipulääkkeet lääkäriltä, onko selvä?! :) Eläimet eivät ole pieniä lapsia, muistakaa se. Esim. kissa kuolee, jos sille antaa parasetamolia (Panadol) maksan kyvyttömyydestä metaboloida lääkettä.

    Ihan tarkoituksenmukaisestikin voidaan joskus joutua antamaan ihmisten lääkkeitä eläimille. Aina tällaisesta ratkaisusta on kuitenkin ensin keskusteltava eläinlääkärin kanssa. Kissa ei heti kuole parasetamolin annosta. Riippuu täysin annoksesta. Mutta parasetamolin antoa on aina vältettävä koiralla & kissalla, jos löytyy muita vaihtoehtoja.


   • eläinlääkäritäti kirjoitti:

    Ihan tarkoituksenmukaisestikin voidaan joskus joutua antamaan ihmisten lääkkeitä eläimille. Aina tällaisesta ratkaisusta on kuitenkin ensin keskusteltava eläinlääkärin kanssa. Kissa ei heti kuole parasetamolin annosta. Riippuu täysin annoksesta. Mutta parasetamolin antoa on aina vältettävä koiralla & kissalla, jos löytyy muita vaihtoehtoja.

    Parasetamolille kissat etenkin ovat erittäin herkkiä ja en missään tapauksessa antaisi kissalle tai edes koiralle parasetamolia edes hätätapauksessa! Eläinlääkärini kertoi kuinka monta kissaa on tapettu ihmisten kipulääkkeillä, kun tietämättömät omistajat ovat antaneet jo valmiiksi kipeälle kissalle lääkkettä. Etenkin kissat ovat todella herkkiä kaikille särkylääkkeile! Koirien kohdalla olen kuullut että hätätapauksessa ketorinia voisi antaa, mutta annosta en tiedä ja soittaisin jokatapauksessa eläinlääkärille ennen kuin itse lemmikkiäni alkaisin myrkyttämään.


  • Saman ongelman kanssa painiessani akuutin ongelman ilmennettyä. Netistä löysin neuvon että asperin ok 25 mg / pv myös primaspan 25 mg / pv eli asetysalisyylihappo pienenä annoksena käy.
   Panadol ei missään tapauksessa koska voi aiheut-taa munuaishäiriöitä. Googleta koiran kotilääkitys, voipi auttaa terv. Jukka

   • Panadol eli parasetamoli voi aiheuttaa koiralla akuutin maksatulehduksen. Kissalla tyypillisesti methemoglobinemian.


  • Apteekista kysyin, onko reseptivapaata kipulääkettä koiralle. Ainoa, mitä ehdotti oli KETORIN 25 mg, annoksella 1mg / koiran painokiloa kohti, kerran vuorokaudessa. (Noin 25 kg koiralle siis 1 tbl.) MAX 5 päivänä peräkkäin!

   KANNATTAA KUITENKIN AINA KYSYÄ KOIRAN LÄÄKITYKSESTÄ ELÄINLÄÄKÄRILTÄ JA APTEEKIN HENKILÖKUNNALTA!

  • Ketorinia suositteli kans apteekkari!

  • Ketorinia voi antaa mutta vain ja ainoastaan yhden päivän ajan. Kannattaa ottaa yhtettä eläinlääkäriin ja saada koirille tarkoitettua kipulääkettä, jos on tarvetta kipulääkkeelle.

  • Kääpiömäyräkoirani 3v hyppäsi kiveltä maahan ja loukkasi siinä yhteydessä selkänsä. Selkää särki ja kävely oli vaikeaa.Tietysti oli pitkäperjantai.Sain päivystävään eläinlääkäriin yhteyden puhelimitse. Eläinlääkäri neuvoi minua menemään apteekkiin ostamaan kyypakkauksen (3tab/pkt) ja antamaan siitä kortisoonia koiralleni (olikohan 1/2 tab/päivässä).Koira toipui tosi nopeasti,eikä muuta sillä kertaa tarvittu.Tämä tapahtui v.1997, joten voi nykyaikana olla lääkkeiden väärin käyttämistä,kun kyseessä on ihmisille tarkoitettu valmiste.

  • www.apexvet.fi/webclinic/Esa/Koiran&Kissan_kipu.pdf

  • Olen ollut 2 eläinlääkäriasemalla töissä sekä eläinsuojeluyhdistyksessä. Ainoa suositeltava ihmisen käsikauppasärkylääke koiralle on Ketorin ja sen rinnakkaisvalmisteet. 1mg/1 elopainokilo. Disperiini/aspiriini vain hätätapauksessa ja lyhyen aikaa.
   Suositeltavaa on hankkia koiralle sille tarkoitetut särkylääkkeet eläinlääkäristä.

  • kiitos kaikille jotka antoivat vastauksia:)

   • Tramalit auttaa isompaan kipuun ja ketorin pienempään


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tramalit auttaa isompaan kipuun ja ketorin pienempään

    Joo oma särkylääkkeeni selkään oli Tramal. Juhannusaatto tuolla pöpelikössä eikä lääkäriin pääse. Soitin kun kyy pisti sakua poskeen. Tuo tramal oli juuri se mitä hän olisi määrännyt. Nyt annoin omistani ja pärjättiin juhannuksen yli.

    Loppu oli hyvin ja kaikki hyvin että sattui olemaan ko. lääke käsillä.

    Mieheni ystävä soitti kerran myöhään illalla ja kysyi samaa lääkettä, sattuisiko olemaan. Oli koiransa kanssa ollut lääkärissä ja apteekit eivät olleet enää auki.
    Tuota oli määrätty ja mg:at täsmäsivät (50 mg) joten luovutin sen verran että pärjäsivät seuraavaan päivään.

    On siitä selkäviastani ollut hyötyäkin tässä mielessä. Kahta koiraa on voinut auttaa.


  • Burana käy oikein hyvin!

   • höpsis


   • Tjahas, taas trollausta. Onhan se kurjaa kun ei oo parempaa tekemistä.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4998
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   155
   4309
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   100
   3032
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   43
   2138