Taas kerran: Syö kasviksia, hedelmiä, hyviä hiilihydraatteja ja pehmeitä rasvoja. Vältä etenkin puna

Anonyymi

Tässä se nyt taas sanottiin uutisessa. Kaikkein terveellisintä on syödä mahdollisimman kasvis ja hedelmäpainotteista ruokaa sekä hyviä hiilihydraatteja, kuitua ja pehmeitä rasvoja. Kaikkein epäterveellisintä on syödä etenkin punaista lihaa ja kovia rasvoja.

Älkää siis pilatko terveyttänne uskomalla noita ketoruokavaliota ja vähähiilarista ruokavaliota tyrkyttäviä puoskareita.

https://www.is.fi/terveys/art-2000008189262.html

47

853

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ne huonot hiilihydraatit ole mitenkään terveellisiä. Sokeri ja puhdistetusta viljasta tehty leipä ovat ihan yhtä epäterveellisiä kuin rasvoista pahin eli voi.

      • Anonyymi

        "Minä olen hoitanut D2:seni tiukalla LCHF elämäntavalla..."

        Oman kertomuksesi mukaan diabeteksesi parani 30 kilon laihdutuksella...


    • Anonyymi

      Universitystä on tulee paperi siitä miten saataisiin ihmiset manipuloitua inhoamaan ravinteikasta eläinperäistä ruokia.

      https://twitter.com/PeterSlattery1/stat ... 1551971328

      Toteavat, että lihan suhteen manipulointia on tehty paljon ja olisi aika tehdä sitä muidenkin eläinperäisten ruokien suhteen


      Punaisesta kieltäytyminen on herralle otollista

      • Anonyymi

        Kuka tässä kampaa kenenkin päätä...mutta kaikkein pahiten ihmiselle kuitenkin käy...hmm...ellei hän syö.


      • Anonyymi

        Sellainenkin käppyrä löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta jossa sydäntautikuolleisuus laskee samaan tahtiin kuin voin kulutus. https://ravitsemusjaterveys.files.wordpress.com/2014/04/voin-kulutus-kuolleisuus-verenkiertoelinten-sairauksiin-1971-2014.jpg

        Lääkärilehdessä kirjoitettiin v. 2013:
        16 vuoden seurannassa tutkittavat (1981 miestä) jaettiin neljänneksiin voin käytön perusteella (alle 15, 15-32, 33-51 ja yli 51 grammaa voita päivässä).
        Seuranta-aikana 378 tutkittavaa sai sydäninfarktin. Vakioiduissa analyyseissä ylimpään voinkäyttöneljännekseen kuuluvilla havaittiin 65 % suurentunut sydäninfarktiriski alimman neljänneksen riskiin verrattuna. Sydäninfarktiriski lisääntyi 4,3 % jokaista kymmentä päivittäin käytettyä voigrammaa kohden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainenkin käppyrä löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta jossa sydäntautikuolleisuus laskee samaan tahtiin kuin voin kulutus. https://ravitsemusjaterveys.files.wordpress.com/2014/04/voin-kulutus-kuolleisuus-verenkiertoelinten-sairauksiin-1971-2014.jpg

        Lääkärilehdessä kirjoitettiin v. 2013:
        16 vuoden seurannassa tutkittavat (1981 miestä) jaettiin neljänneksiin voin käytön perusteella (alle 15, 15-32, 33-51 ja yli 51 grammaa voita päivässä).
        Seuranta-aikana 378 tutkittavaa sai sydäninfarktin. Vakioiduissa analyyseissä ylimpään voinkäyttöneljännekseen kuuluvilla havaittiin 65 % suurentunut sydäninfarktiriski alimman neljänneksen riskiin verrattuna. Sydäninfarktiriski lisääntyi 4,3 % jokaista kymmentä päivittäin käytettyä voigrammaa kohden.

        Löytyy myös kuvatus jossa on kovienrasvojen kulutus ja sydänkuolleisuus.

        Ole hyvä eli heh.

        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainenkin käppyrä löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta jossa sydäntautikuolleisuus laskee samaan tahtiin kuin voin kulutus. https://ravitsemusjaterveys.files.wordpress.com/2014/04/voin-kulutus-kuolleisuus-verenkiertoelinten-sairauksiin-1971-2014.jpg

        Lääkärilehdessä kirjoitettiin v. 2013:
        16 vuoden seurannassa tutkittavat (1981 miestä) jaettiin neljänneksiin voin käytön perusteella (alle 15, 15-32, 33-51 ja yli 51 grammaa voita päivässä).
        Seuranta-aikana 378 tutkittavaa sai sydäninfarktin. Vakioiduissa analyyseissä ylimpään voinkäyttöneljännekseen kuuluvilla havaittiin 65 % suurentunut sydäninfarktiriski alimman neljänneksen riskiin verrattuna. Sydäninfarktiriski lisääntyi 4,3 % jokaista kymmentä päivittäin käytettyä voigrammaa kohden.

        "Lääkärilehdessä kirjoitettiin v. 2013:
        16 vuoden seurannassa tutkittavat (1981 miestä) jaettiin neljänneksiin voin käytön perusteella (alle 15, 15-32, 33-51 ja yli 51 grammaa voita päivässä)."

        Ei vieläkään löydy yhtään korkealuokkaista, puolueetonta tutkimusta. Väitteille tyydyttyneen rasvan ja lihan, myös punaisen , terveyshaitoille ei löydy vahvaa tieteellistä näyttöä. Ei myöskään voin terveyshaitoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellainenkin käppyrä löytyy internetin ihmeellisestä maailmasta jossa sydäntautikuolleisuus laskee samaan tahtiin kuin voin kulutus. https://ravitsemusjaterveys.files.wordpress.com/2014/04/voin-kulutus-kuolleisuus-verenkiertoelinten-sairauksiin-1971-2014.jpg

        Lääkärilehdessä kirjoitettiin v. 2013:
        16 vuoden seurannassa tutkittavat (1981 miestä) jaettiin neljänneksiin voin käytön perusteella (alle 15, 15-32, 33-51 ja yli 51 grammaa voita päivässä).
        Seuranta-aikana 378 tutkittavaa sai sydäninfarktin. Vakioiduissa analyyseissä ylimpään voinkäyttöneljännekseen kuuluvilla havaittiin 65 % suurentunut sydäninfarktiriski alimman neljänneksen riskiin verrattuna. Sydäninfarktiriski lisääntyi 4,3 % jokaista kymmentä päivittäin käytettyä voigrammaa kohden.

        Tuossa lienee enklannin miesten tietämä Suomen sydärikuolleisuus.

        https://1.bp.blogspot.com/-AHgQPHm679Q/T2SQyZGvhAI/AAAAAAAAAQ8/IrPFhTbm_xw/s320/PK-projekti.gif

        Utriaisella onkin sitten Suomen tilastokeskuksen tiedot joihin on hyvä tutustua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Löytyy myös kuvatus jossa on kovienrasvojen kulutus ja sydänkuolleisuus.

        Ole hyvä eli heh.

        https://1.bp.blogspot.com/-2XvDKqgFfrQ/VRwU5OdEudI/AAAAAAAAAuU/3kDv2RL3HEk/s1600/guessinggame.png

        "Löytyy myös kuvatus jossa on kovienrasvojen kulutus ja sydänkuolleisuus."

        Ei vieläkään löydy yhtään korkealuokkaista, puolueetonta tutkimusta. Väitteille tyydyttyneen rasvan ja lihan, myös punaisen , terveyshaitoille ei löydy vahvaa tieteellistä näyttöä. Ei myöskään voin terveyshaitoille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa lienee enklannin miesten tietämä Suomen sydärikuolleisuus.

        https://1.bp.blogspot.com/-AHgQPHm679Q/T2SQyZGvhAI/AAAAAAAAAQ8/IrPFhTbm_xw/s320/PK-projekti.gif

        Utriaisella onkin sitten Suomen tilastokeskuksen tiedot joihin on hyvä tutustua.

        Huomaa noissa käyrissä kuolleisuuden nousu 60-luvulla. Mahtaneeko johtua voin kulutuksen voimakkaasta lisääntymisestä margariiniskandaalin jälkeen?
        Kun voin kulutus 60/70-luvun taitteessa alkoi laskea niin kuolleisuus vähenei samaan tahtiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huomaa noissa käyrissä kuolleisuuden nousu 60-luvulla. Mahtaneeko johtua voin kulutuksen voimakkaasta lisääntymisestä margariiniskandaalin jälkeen?
        Kun voin kulutus 60/70-luvun taitteessa alkoi laskea niin kuolleisuus vähenei samaan tahtiin.

        Kyllä kyllä. Siellä on myös Pohjois-Karjalan käyrä. Projekti alkoi -72 ja siellä sitten kuolleisuus nousikin kahteen otteeseen vaikka Puska mainosti margariinia. Olisko opit ollut myrkkyä heille? Voi on kovaarasvaa ja Meidan margariini kovetettua rasvaa ja siinä nähtiin väärä valistus johti niin mihin.

        Tuossa on muuan mielenkiintoinen kohta... hämäläiset on sittenkin hitaita sillä siellä lähti laskuun muita myöhemmin.

        Mikä kipee juttu oli Suomessa menossa -75 - -80 kun kuolleisuus lasku hidastui? Oliko Ruotsiin muutto aiheuttanut mielenpahoitussta muuallakin kuin Pielisellä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Huomaa noissa käyrissä kuolleisuuden nousu 60-luvulla. Mahtaneeko johtua voin kulutuksen voimakkaasta lisääntymisestä margariiniskandaalin jälkeen?
        Kun voin kulutus 60/70-luvun taitteessa alkoi laskea niin kuolleisuus vähenei samaan tahtiin.

        Ennen vuotta -69 meikäläiset margariini oli tehty eläinrasvasta. Flora oli ensimmäinen kovetettuun kasvirasvaan perustuva margariini eivätkä osittain kovetettuun kasvirasvaan perustuneet margariini olleet erityisen terveellisiä toisin kuin nykyiset.

        Kendricin tyydyttyneen rasvan tilastot on tempaistu jostain eivätkä pidä lainkaan paikkaansa. 7 maan tutkimuksessa sentään valittujen maiden rasvan käytön määrät oli selvitetty paremmin ja Kendric on jättänyt nuo maat tarkoitushakuisesti pois. 1950-luvulla Japanissa tyydyttyneen rasvan saanti oli 3E%. Tuohon pääsee liki täydellisellä kasvissyönnillä. Kendricin mukaan sydänkohtaukset aiheuttaa stressi. Ilmeisesti Suomalaisten stressitaso laski sotavuosina kun sydäntautikuolleisuus laski ha Japanissa eletään hyvin stressittömästi.

        Myöskään Pohjois-Karjalassa ei sydäntautikuolleisuus kääntynyt nousuun vaan siinä oli pientä vaihtelua. Ihan normaalia kun mitataan jotain.

        Suomessa on sydäntautikuolleisuus laskenut vuodesta 1970 80%. Tuona aikana tyydyttyneen rasvan saanti on laskenut reilusti ja monityydyttymättömän rascan saanti lisääntynyt suuresti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Löytyy myös kuvatus jossa on kovienrasvojen kulutus ja sydänkuolleisuus."

        Ei vieläkään löydy yhtään korkealuokkaista, puolueetonta tutkimusta. Väitteille tyydyttyneen rasvan ja lihan, myös punaisen , terveyshaitoille ei löydy vahvaa tieteellistä näyttöä. Ei myöskään voin terveyshaitoille.

        Et vain löydä tai et osaa/halua etsiä. Se ei tarkoita sitä etteikö niitä olisi olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et vain löydä tai et osaa/halua etsiä. Se ei tarkoita sitä etteikö niitä olisi olemassa.

        Mitä kuvittelen semmotteen löytyvän jota ei ole olemassa??
        Jo vain tehän voisitte auttaa minua löytämään.

        ai niin.. tossa naapurin kakarat tiesivät ettei tuolla mun nallepuhin mettässä ole enneen keijukaisia... sitä se koulu tekee.... hävittää sen lapsen uskon.


    • Anonyymi

      Suositusten tekijöihin kuului 7. päivän adventisti J. Sabate, joka uskonnollisista syistä promoaa vegaania Eedeniä puutarha - ruokavaliota.

      Lainaus Sabaten artikkelista:

      https://pbs.twimg.com/media/E9ukm96UUAo ... name=large

      Hakiessaan tutkimuksista tukea uskolleen Sabate poimii kirsikoita ja tulkitsee tuloksia hyvin vinoutuneella tavalla.

      • 7 päivän adventisteista on tehty mielenkiintoinen tutkimus. Sen mukaan heistä ne, jotka ovat vegaaneja (kaikki siis eivät ole) elävät useita vuosia pidempään kuin ne jotka eivät ole.

        Kirsikanpoiminnassa ja tutkimusten tuloksien vääristelyssä karppaavat taas ovat ihan omaa luokkaansa. Väitetään mm. että karppaus on tutkimusten mukaan paljon parempi diabeetikoille kuin suositusruokavaliota vaikka noiden tutkimusten mukaan saavutetaan puoli prosenttiyksikköä parempi pitkä sokeri 3-6 kk kohdalla. Ei minusta kuulosta huomattavasti paremmalta dieetiltä.


    • Anonyymi

      Margariini on valmistettu epämääraisissä olosuhteissa.
      Margariinin raaka-aineena oli käytetty eläinten, kuten kissojen, raatoja ja ihmisravinnoksi kelpaamatonta teurasjätettä, kuten sorkkia, häntiä ja karvaisia nahkoja (wikipedia).

      • Margariini oli valmistettu epämääräisissä olosuhteissa vaan ei valmisteta enää. Kissoja siihen ei sentään käytetty mutta kylläkin itsekseen kuolleiden eläinten ruhoja. Eivät se olleet edes terveellisiä toisin kuin nykyään.


    • Anonyymi

      Miten maito ylipäätään soveltuu diabeetikoille? Pitääkö olla rasvatonta, kevyttä vai punaista. Jos voi kysyä tätä myös tähän perään. Kiitos!

      • Ravitsemussuosituksissa suositellaan vähärasvaisia maitotaloustuotteita. Minä käytän maitoa vain kahvimaitona ja täysmaito on siinä parasta.


    • Anonyymi
      • Jälleen sama linkki, joka ei käsittele 7 maan tutkimusta ja jossa tilastollinen yhteys säilyi kun puuttuvat maat lisättiin.

        Tunnetusti LCHF lisää LDL-kolesterolin määrää keskimäärin 44% ja kuolleisuutta yli 20%.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jälleen sama linkki, joka ei käsittele 7 maan tutkimusta ja jossa tilastollinen yhteys säilyi kun puuttuvat maat lisättiin.

        Tunnetusti LCHF lisää LDL-kolesterolin määrää keskimäärin 44% ja kuolleisuutta yli 20%.

        Kyrsii sinua tietenkin ku siellä ei esiintynyt vääristellyn muodossa. Oliko niitä alunprin 22 tutkimusta mut ei sitten millään saatu niille kynttilä tehtailijoita miellyttäviä tuloksia. Niin terävällä kynällä valheellinen seittämän maa sitten.

        Et sitten ole vielä löytänyt kovan rasvasta vaarallisuudesta tilastoa? Eipä tietenkään koska niitä ei ole oemassakaan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Jälleen sama linkki, joka ei käsittele 7 maan tutkimusta ja jossa tilastollinen yhteys säilyi kun puuttuvat maat lisättiin.

        Tunnetusti LCHF lisää LDL-kolesterolin määrää keskimäärin 44% ja kuolleisuutta yli 20%.

        Väärin: Koleteroli ei lisää kuolleisuutta vaan on pitkän iän salaisuus. Holtittomat sokerit on sun turmion syy. Olethan saanut hienon mittarin joka kertoo sun sokureitten heiluvan miten sattuu. Mahanahkaan pumpattu insuliini ei ole terveyden hoitoa. Minun sapukoilla soon pysynyt normaalisti aterian jäläkhen jossain korkeintaan seittämässä ja koko päivän sokurit on noin 5,5.

        Tää virallisoppien ylläpitävät valheen maailmaa joka tuottaa niin voisit hiukan miettiä niin kenelle?? Jos teillä on minkää lajin ajatuskykyä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyrsii sinua tietenkin ku siellä ei esiintynyt vääristellyn muodossa. Oliko niitä alunprin 22 tutkimusta mut ei sitten millään saatu niille kynttilä tehtailijoita miellyttäviä tuloksia. Niin terävällä kynällä valheellinen seittämän maa sitten.

        Et sitten ole vielä löytänyt kovan rasvasta vaarallisuudesta tilastoa? Eipä tietenkään koska niitä ei ole oemassakaan.

        Kun tuohon käppyrään lisätään puuttuvat maat niin tilastollinen yhteys sydäntautikuolleisuuden ja rasvan käytön välillä säilyi. Valtsuhan kirjoittaa tuosta blogissaan :'Miten pääsisimme yhteisymmärrykseen terveysasioissa, osa II: Terveysguruja, asiantuntijoita, asiavirheitä' näin

        'Kyseisellä tutkimusartikkelilla ei ole juuri mitään tekemistä seitsemän maan tutkimuksen kanssa, joka aloitettiin vuosia myöhemmin. Maita oli kuusi eikä seitsemän. Tutkimuksessa mitattiin kokonaisrasvan eikä tyydyttyneen rasvan kulutusta. Alkuperäinen tilastollinen yhteys säilyi myös silloin kun loput maat otettiin huomioon. Kuuden maan valinta näyttää liittyvän tilastojen vertailukelpoisuuteen eikä huijaukseen.

        Eräs yhdysvaltalainen terveysbloggaaja osoitti, että kymmenet terveysgurut ovat toistaneet näitä samoja virhekäsityksiä. Tämä johtuu luultavasti siitä, että nämä ihmiset eivät ole lukeneet alkuperäistä tutkimusaineistoa vaan ovat oppineet asian faktana joltain toiselta terveysgurulta.'.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väärin: Koleteroli ei lisää kuolleisuutta vaan on pitkän iän salaisuus. Holtittomat sokerit on sun turmion syy. Olethan saanut hienon mittarin joka kertoo sun sokureitten heiluvan miten sattuu. Mahanahkaan pumpattu insuliini ei ole terveyden hoitoa. Minun sapukoilla soon pysynyt normaalisti aterian jäläkhen jossain korkeintaan seittämässä ja koko päivän sokurit on noin 5,5.

        Tää virallisoppien ylläpitävät valheen maailmaa joka tuottaa niin voisit hiukan miettiä niin kenelle?? Jos teillä on minkää lajin ajatuskykyä.

        Minulka keskimääräinen verensokeri on nyt hiukan yli 6 mmol/l.

        Kuinks selitöt srn että kun suomalaisten kokonaiskolesteroli on laskenut 7.4 mmol/l tasolta tasoon 5.2 mmol/l niin odotettavissa oleva wlinikä on noussut yli 20 vuotta?

        Ihmisenvkolesterolisynteesi vähenee kun ihminen sairastuu tai lähestyy vanhuuden takia kuolemaa. Yhteyteys on siis käänteinen.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Minulka keskimääräinen verensokeri on nyt hiukan yli 6 mmol/l.

        Kuinks selitöt srn että kun suomalaisten kokonaiskolesteroli on laskenut 7.4 mmol/l tasolta tasoon 5.2 mmol/l niin odotettavissa oleva wlinikä on noussut yli 20 vuotta?

        Ihmisenvkolesterolisynteesi vähenee kun ihminen sairastuu tai lähestyy vanhuuden takia kuolemaa. Yhteyteys on siis käänteinen.

        Mistä olet keksinytkin kolesterolimäärät? Onko mitään tilatoo kuka on tiedot koonnut vai tapasi mukaan olet keksinyt hatusta kuin taikuri kaniinin????


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mistä olet keksinytkin kolesterolimäärät? Onko mitään tilatoo kuka on tiedot koonnut vai tapasi mukaan olet keksinyt hatusta kuin taikuri kaniinin????

        Tiedot ovat Finriski-tutkimuksista, mistäpä muualtakaan? Tutkimus sai alkunsa Pohjois-Karjala -projektin nimellä tai siitä ovat peräisin ensimmäiset kolesterolin mittaustulokset. Lue vaikka: 'Sydänkuolemat vähenivät murto-osaan, kun verenpaine, kolesteroli ja tupakointi vähenivät'

        Siltä varalta että et viitsi kyseistä dokumenttia lukea niin tässä poimittuna muutama kohta: 'Miehillä kuolleisuus väheni 40 vuoden aikana 82 prosenttia ja naisilla 84 prosenttia. ', 'Vuonna 1972 veren keskimääräinen kolesterolitaso oli miehillä 6.8 mmol/l ja naisilla 6.7 mmol/l. Kolesterolitasot laskivat tasaisesti vuoteen 2007 saakka, minkä jälkeen kolesterolitasot nousivat hieman. Vuonna 2012 miesten keskimääräinen kolesteroli oli 5.4mmol/l ja naisten 5.3 mmol/l.'. Ikäviä nämä tilastot jos uskoo siihen, että tilastot osoittavat kiistämättä sydänkohtauksien syyt.

        Muistin kylläkin kolesteroliarvot väärin, tosin tuo 7.4 mmol/l saattoi olla Itä-Suomen arvo.


      • hvp27 kirjoitti:

        Tiedot ovat Finriski-tutkimuksista, mistäpä muualtakaan? Tutkimus sai alkunsa Pohjois-Karjala -projektin nimellä tai siitä ovat peräisin ensimmäiset kolesterolin mittaustulokset. Lue vaikka: 'Sydänkuolemat vähenivät murto-osaan, kun verenpaine, kolesteroli ja tupakointi vähenivät'

        Siltä varalta että et viitsi kyseistä dokumenttia lukea niin tässä poimittuna muutama kohta: 'Miehillä kuolleisuus väheni 40 vuoden aikana 82 prosenttia ja naisilla 84 prosenttia. ', 'Vuonna 1972 veren keskimääräinen kolesterolitaso oli miehillä 6.8 mmol/l ja naisilla 6.7 mmol/l. Kolesterolitasot laskivat tasaisesti vuoteen 2007 saakka, minkä jälkeen kolesterolitasot nousivat hieman. Vuonna 2012 miesten keskimääräinen kolesteroli oli 5.4mmol/l ja naisten 5.3 mmol/l.'. Ikäviä nämä tilastot jos uskoo siihen, että tilastot osoittavat kiistämättä sydänkohtauksien syyt.

        Muistin kylläkin kolesteroliarvot väärin, tosin tuo 7.4 mmol/l saattoi olla Itä-Suomen arvo.

        Näytti olevan Itä-Suomessakin kokonaiskolesteroli 7 mmol/l pintaan eikä yli. Tuo selviää taas dokumentista: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.

        Karppaajien iloksi myös sokerin syönnin ja sydänkuolemien välillä on positiivinen yhteys. Sen sijaan tärkkelyksen ja sydänkohtauksien välillä on negatiivinen yhteys eli enemmän tärkkelystä niin vähemmän dydänkohtauksia. Noin siis 7 maan tutkimuksessa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Näytti olevan Itä-Suomessakin kokonaiskolesteroli 7 mmol/l pintaan eikä yli. Tuo selviää taas dokumentista: 'Average serum cholesterol level and 25-year CHD death rates in the 16 cohorts'.

        Karppaajien iloksi myös sokerin syönnin ja sydänkuolemien välillä on positiivinen yhteys. Sen sijaan tärkkelyksen ja sydänkohtauksien välillä on negatiivinen yhteys eli enemmän tärkkelystä niin vähemmän dydänkohtauksia. Noin siis 7 maan tutkimuksessa.

        1953 Uutta tutkimussuuntaa etsiessään Keys löytää Maailman terveysjärjestön (WHO) asiakirjan, joka osoittaa, että ruokavalion rasvan saannin ja chd-kuolleisuuden välillä on yhteys 22 maassa. Usa on pahiten kärsinyt maa, Japani vähiten. Keys julkaisee alkuperäisen paperinsa, nojatuolitieteen harjoituksen, joka perustuu tietoihin vain kuudesta niistä 22 maasta, joista WHO:n tiedot olivat saatavilla. Tutkijat syyttävät keysiä myöhemmin "kirsikanpoiminnasta" vain kätevimmistä tiedoista, jotka tukivat hänen kehittyviä hypoteesejaan. Vaikka Keys tietää, että tällaiset yhdistysepidemiologiset tutkimukset eivät voi todistaa syy-yhteyttä, hän ei koskaan poikkea aktiivisesti ruokavaliosydämensä ja lipidihypoteesiensa aktiivisesta edistämisestä ikään kuin ne olisivat jo todistettuja. Ongelmana on ilmeisesti Keysin persoonallisuus, koska hän aloittaa "tieteellisen" etsintänsä varmana oikeeudestaan. Hän kirjoittaa vuonna 1953: "Mitään muuta muuttujaa elämäntavassa kuin ruokavalion rasvakaloreita ei tunneta, mikä osoittaa mitään sellaista johdonmukaista suhdetta sepelvaltimotaudin tai rappeuttavan sydänsairauden kuolleisuuteen." Hän väittää: "Ei ole enää epäilystäkään siitä, että yksi keskeinen asia on kolesterolin ja siihen liittyvien lipidien ja lipoproteiinin pitoisuus ajan myötä veriseerumissa. Mitään muuta vastaavan tärkeää etiologista vaikutusta ei vielä ole havaittu" (10, s. 1399-1400). Keys ja hänen yhtä solipsistiset akolyyttinsä viettävät loppuelämänsä vakuuttaen maailmalle, että he yksin ovat oikeassa.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

        Ja Ancelille viulut maksoi net kuuluisat kynttilän tekijät.


      • Anonyymi kirjoitti:

        1953 Uutta tutkimussuuntaa etsiessään Keys löytää Maailman terveysjärjestön (WHO) asiakirjan, joka osoittaa, että ruokavalion rasvan saannin ja chd-kuolleisuuden välillä on yhteys 22 maassa. Usa on pahiten kärsinyt maa, Japani vähiten. Keys julkaisee alkuperäisen paperinsa, nojatuolitieteen harjoituksen, joka perustuu tietoihin vain kuudesta niistä 22 maasta, joista WHO:n tiedot olivat saatavilla. Tutkijat syyttävät keysiä myöhemmin "kirsikanpoiminnasta" vain kätevimmistä tiedoista, jotka tukivat hänen kehittyviä hypoteesejaan. Vaikka Keys tietää, että tällaiset yhdistysepidemiologiset tutkimukset eivät voi todistaa syy-yhteyttä, hän ei koskaan poikkea aktiivisesti ruokavaliosydämensä ja lipidihypoteesiensa aktiivisesta edistämisestä ikään kuin ne olisivat jo todistettuja. Ongelmana on ilmeisesti Keysin persoonallisuus, koska hän aloittaa "tieteellisen" etsintänsä varmana oikeeudestaan. Hän kirjoittaa vuonna 1953: "Mitään muuta muuttujaa elämäntavassa kuin ruokavalion rasvakaloreita ei tunneta, mikä osoittaa mitään sellaista johdonmukaista suhdetta sepelvaltimotaudin tai rappeuttavan sydänsairauden kuolleisuuteen." Hän väittää: "Ei ole enää epäilystäkään siitä, että yksi keskeinen asia on kolesterolin ja siihen liittyvien lipidien ja lipoproteiinin pitoisuus ajan myötä veriseerumissa. Mitään muuta vastaavan tärkeää etiologista vaikutusta ei vielä ole havaittu" (10, s. 1399-1400). Keys ja hänen yhtä solipsistiset akolyyttinsä viettävät loppuelämänsä vakuuttaen maailmalle, että he yksin ovat oikeassa.

        https://www.crossfit.com/health/ancel-keys-cholesterol-con-part-2-2

        Ja Ancelille viulut maksoi net kuuluisat kynttilän tekijät.

        Ja kun tuohon käppyrään lisättiin puuttuvat maat niin rilastollinwn yhteys säilyi eli kyse ei ollut mistään kirsikanpoiminnasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ja kun tuohon käppyrään lisättiin puuttuvat maat niin rilastollinwn yhteys säilyi eli kyse ei ollut mistään kirsikanpoiminnasta.

        Erison keksi sähkölampun niin kynttilöiden menekki pieneni. Niin nää keksi notta tehään siitä puuvillansiemenistä ruokaöljyä ja margariinia. Tietenkin siihen tarvittiin iso vale jonka Ancel heille loihti.

        Ei pidä uskoo kaikkia nettikirijootuksia. Eikös näin meille vakuuteta. Sinäkin poloinen oot tuohon haksahtanut ainoana todisteena. Minua hoitanut sydänlääkäri sanoi sen olevan kalkkia ja annettiin ymmärtää ei kovarasva ja kolesteroli ei ole syyllisiä. Joten .... unohdetaa terkkarin arvauslääkärit.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Erison keksi sähkölampun niin kynttilöiden menekki pieneni. Niin nää keksi notta tehään siitä puuvillansiemenistä ruokaöljyä ja margariinia. Tietenkin siihen tarvittiin iso vale jonka Ancel heille loihti.

        Ei pidä uskoo kaikkia nettikirijootuksia. Eikös näin meille vakuuteta. Sinäkin poloinen oot tuohon haksahtanut ainoana todisteena. Minua hoitanut sydänlääkäri sanoi sen olevan kalkkia ja annettiin ymmärtää ei kovarasva ja kolesteroli ei ole syyllisiä. Joten .... unohdetaa terkkarin arvauslääkärit.

        Tulpissa on alle 20% mineraaleja.

        Kukakohan niitä pelkkiä nettikirjoitteluja uskoo? Valtsu on tosissaan kirjoittanut tuosta Kokon artikkelista ja siellä on jopa graafi jossa on ksikki maat. Et vaan ole viitsinyt käydä lukemassa tuota blogikirjoitusta.


      • hvp27 kirjoitti:

        Tulpissa on alle 20% mineraaleja.

        Kukakohan niitä pelkkiä nettikirjoitteluja uskoo? Valtsu on tosissaan kirjoittanut tuosta Kokon artikkelista ja siellä on jopa graafi jossa on ksikki maat. Et vaan ole viitsinyt käydä lukemassa tuota blogikirjoitusta.

        Tistetään nyt linkkikin että sen lukeminen helpottuu. Kannattaa muuten lukea koko kirjoitus eikä pelkästään Keysin osuutta. Uusi graafi on piirretty artikkelissa olleiden numeroarvojen avulla eikä niitä ole keksitty jälkeenpäin: http://valtsuhealth.blogspot.com/2016/03/miten-paasisimme-yhteisymmarrykseen.html?m=1

        Lainsuksena siitä: 'Alkuperäinen tilastollinen yhteys säilyi myös silloin kun loput maat otettiin huomioon. Kuuden maan valinta näyttää liittyvän tilastojen vertailukelpoisuuteen eikä huijaukseen.'


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Tulpissa on alle 20% mineraaleja.

        Kukakohan niitä pelkkiä nettikirjoitteluja uskoo? Valtsu on tosissaan kirjoittanut tuosta Kokon artikkelista ja siellä on jopa graafi jossa on ksikki maat. Et vaan ole viitsinyt käydä lukemassa tuota blogikirjoitusta.

        Unileverin esite kertoi tukkeuman muodostuvan voista. Se silleen hyytyy kuten rasvat viemäriputkiin. Usko ny ku Unileveri tietää tollaista tuubaa.

        Voissa ja läskissä ei oo terveydelle mitään vaarallista vaan vaarallisuus kohdistuu siemenöljyjen rahantuloon vähentävästi. Niin siksi nää voin korvikkeet tulee valkopestä terveelliseksi keinoja kaihtamatta. Eikä ole kaihdettu.

        Onko Valtu ny viimeinen oljenkorsi vai onko hää laadukkaampi kirsikan poimija kuin Laatikainen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Unileverin esite kertoi tukkeuman muodostuvan voista. Se silleen hyytyy kuten rasvat viemäriputkiin. Usko ny ku Unileveri tietää tollaista tuubaa.

        Voissa ja läskissä ei oo terveydelle mitään vaarallista vaan vaarallisuus kohdistuu siemenöljyjen rahantuloon vähentävästi. Niin siksi nää voin korvikkeet tulee valkopestä terveelliseksi keinoja kaihtamatta. Eikä ole kaihdettu.

        Onko Valtu ny viimeinen oljenkorsi vai onko hää laadukkaampi kirsikan poimija kuin Laatikainen?

        Mikset lue sitä Valtsun blogikirjoitusta? On siis kaksi graafia joista toisessa on vain 6 maata ja toisessa kaikki 22. Yhteys rasvan ja sydöntautikuolemien välillä on sama molemmissa graafeissa mutta Kokko väittää että Keys jätti pois hänelle epäsuotuisat maat mutta näin siis ei ole. Kokko luonnollisesti tietää asian mutta ei ole korjannut kirjoitustaan.

        Sydänkohtauksen riskitekijät ovat huonot kolesteroliarvot, korkea verenpaine, diabetes huonossa hoitotasapainossa, tupakointi.

        Suomessa ei käytetty vuonna 1970 juuri lainkaan siemenöljyjä mutta sydäntautikuolleisuus oli yli viisonkertaista. Maitorasvaa kyllä meni reimusti ja tyydyttyneestä rasvasta tuli 22E%. Kokonaiskolesterolikin oli 35% suurempi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mikset lue sitä Valtsun blogikirjoitusta? On siis kaksi graafia joista toisessa on vain 6 maata ja toisessa kaikki 22. Yhteys rasvan ja sydöntautikuolemien välillä on sama molemmissa graafeissa mutta Kokko väittää että Keys jätti pois hänelle epäsuotuisat maat mutta näin siis ei ole. Kokko luonnollisesti tietää asian mutta ei ole korjannut kirjoitustaan.

        Sydänkohtauksen riskitekijät ovat huonot kolesteroliarvot, korkea verenpaine, diabetes huonossa hoitotasapainossa, tupakointi.

        Suomessa ei käytetty vuonna 1970 juuri lainkaan siemenöljyjä mutta sydäntautikuolleisuus oli yli viisonkertaista. Maitorasvaa kyllä meni reimusti ja tyydyttyneestä rasvasta tuli 22E%. Kokonaiskolesterolikin oli 35% suurempi.

        Kyllä juumuista vuosikymmeenen ruokapöydän antimet. Monessa taloudessa oli Majesteetti margariinia. Lienee se sitten ollut metsudeiden surma. Miksi takertua voin pahuuteen. Vastaus on koska se on margariinin kilpailija.

        Niin Valtu ei ny ihan tomppeli. "4.7. Lääketeollisuus ja huijaukset

        Lääketeollisuus on jäänyt kiinni lukuisista huijauksista. Erilaiset lääketiedettä vaivanneet ongelmat heijastuvat tietyissä piireissä myös lääkärien maineeseen. Opiskelen lääketieteellisessä tiedekunnassa hammaslääketiedettä, ja minua on neuvottu varomaan aivopestyksi joutumista."

        Miksi Kokko on sulle peikko notta solovata pitää?

        Niin menneisiin. Meillä Suomessa sodan jälkeisenä aikana oli kaikkee ruuan puutetta ja hyvin yksipuoleusta. Ei ole syytä takertua eläinrasvaa. Geologinen laitos tutki ympäri maata tutkien pohjavesiä ja muuta sellaista. Kaikessa hiljaisuudessa lannotteisiin on lisätty seleeniä. Ei siitä mitään puhuta ja onko sillä mitään merkitystä. Mutta vuoskymmenien aikana on kehitystä ollut monemoista.

        On vain saatava siemen öljyillä loistavat markkinat sydäntaudeista viis.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä juumuista vuosikymmeenen ruokapöydän antimet. Monessa taloudessa oli Majesteetti margariinia. Lienee se sitten ollut metsudeiden surma. Miksi takertua voin pahuuteen. Vastaus on koska se on margariinin kilpailija.

        Niin Valtu ei ny ihan tomppeli. "4.7. Lääketeollisuus ja huijaukset

        Lääketeollisuus on jäänyt kiinni lukuisista huijauksista. Erilaiset lääketiedettä vaivanneet ongelmat heijastuvat tietyissä piireissä myös lääkärien maineeseen. Opiskelen lääketieteellisessä tiedekunnassa hammaslääketiedettä, ja minua on neuvottu varomaan aivopestyksi joutumista."

        Miksi Kokko on sulle peikko notta solovata pitää?

        Niin menneisiin. Meillä Suomessa sodan jälkeisenä aikana oli kaikkee ruuan puutetta ja hyvin yksipuoleusta. Ei ole syytä takertua eläinrasvaa. Geologinen laitos tutki ympäri maata tutkien pohjavesiä ja muuta sellaista. Kaikessa hiljaisuudessa lannotteisiin on lisätty seleeniä. Ei siitä mitään puhuta ja onko sillä mitään merkitystä. Mutta vuoskymmenien aikana on kehitystä ollut monemoista.

        On vain saatava siemen öljyillä loistavat markkinat sydäntaudeista viis.

        Entisaikaan margariinit eivät olleet kasvirasvaa vaan eläinrasvaa. Kirnumaitoon tai -piimään vatkattua talia tai laardia siis.

        Solvaaminen perustuu väärien tietojen kertomiseen. Kokko siis solvaa Keyesiä kun väittää että Keyes väärensi tutnimustuloksia. Sen sijaan jos kirjoittaa että Kokolla ei ole minkäänlaista ravitsemustieteen koulutusta niin kyseessä ei ole solvaus. Solvaus ei ole myöskään se, että toteaa Kokon tarkoitushakuisesti väittävän että Keys väärensi tutkimistuloksia vaikka Keys ei niin tehnyt.

        Lääketeollisuus ei edelleenkään tee ravitsemustutkimusta vaan ne tehdään yleensä julkisella rahalla.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Entisaikaan margariinit eivät olleet kasvirasvaa vaan eläinrasvaa. Kirnumaitoon tai -piimään vatkattua talia tai laardia siis.

        Solvaaminen perustuu väärien tietojen kertomiseen. Kokko siis solvaa Keyesiä kun väittää että Keyes väärensi tutnimustuloksia. Sen sijaan jos kirjoittaa että Kokolla ei ole minkäänlaista ravitsemustieteen koulutusta niin kyseessä ei ole solvaus. Solvaus ei ole myöskään se, että toteaa Kokon tarkoitushakuisesti väittävän että Keys väärensi tutkimistuloksia vaikka Keys ei niin tehnyt.

        Lääketeollisuus ei edelleenkään tee ravitsemustutkimusta vaan ne tehdään yleensä julkisella rahalla.

        1910
        Saksalaisen kemistin E.C. Kayserin avulla saippua- ja kynttilänvalmistajat Cincinnatissa Ohiossa William Procter ja James Gamble tuottavat hydrattua öljyä puuvillansiemenistä. Tämän jälkeen ne muodostavat Procter & Gamble (P&G) -yhtiön. Kaupallinen tuote Crisco, joka n vuosien ajan — elintarvikkeet, kuten liha, kala, munat, eläinrasvat, mukaan lukien laardi ja tali, sekä aivoista ja luuytimestä peräisin olevia elintarvikkeita ja viime aikoina maitotuotteita.on valmistettu tällä hydrausprosessilla, mainostetaan yhdysvaltalaisille kotiäideille terveellisempänä ja halvempana vaihtoehtona tavallisille eläinrasvoille, joita käytetään ruoanlaitossa. Crisco-myynti kasvaa 40-kertaiseksi neljässä vuodessa, ja sitä mainostetaan taitavasti voin, ihran ja talin ylivoimaisena korvikkeena. Syntyy väärä käsitys siitä, että teollisesti tuotetut elintarvikkeet ovat paljon terveellisempiä kuin elintarvikkeet, joita esi-isämme ovat syöneet miljoonie


      • Anonyymi kirjoitti:

        1910
        Saksalaisen kemistin E.C. Kayserin avulla saippua- ja kynttilänvalmistajat Cincinnatissa Ohiossa William Procter ja James Gamble tuottavat hydrattua öljyä puuvillansiemenistä. Tämän jälkeen ne muodostavat Procter & Gamble (P&G) -yhtiön. Kaupallinen tuote Crisco, joka n vuosien ajan — elintarvikkeet, kuten liha, kala, munat, eläinrasvat, mukaan lukien laardi ja tali, sekä aivoista ja luuytimestä peräisin olevia elintarvikkeita ja viime aikoina maitotuotteita.on valmistettu tällä hydrausprosessilla, mainostetaan yhdysvaltalaisille kotiäideille terveellisempänä ja halvempana vaihtoehtona tavallisille eläinrasvoille, joita käytetään ruoanlaitossa. Crisco-myynti kasvaa 40-kertaiseksi neljässä vuodessa, ja sitä mainostetaan taitavasti voin, ihran ja talin ylivoimaisena korvikkeena. Syntyy väärä käsitys siitä, että teollisesti tuotetut elintarvikkeet ovat paljon terveellisempiä kuin elintarvikkeet, joita esi-isämme ovat syöneet miljoonie

        Ei meillä kun meillä ei kasvatettu öljykasveja ennen kuin 1980-luvulla. Ensimmäinen kasvirasvaan pohjautuva margariini oli Flora vuodelta 1969. Puuvillaa ei edelleenkään viljellä meillä eikä Crisco ole margariini vaan keinotekoinen tali. Terveysvaikutukset sillä ovat luonnollisesti jopa huonommat kuin voilla koska se on kokonaan tyydyttynyttä rasvaa.

        Ihmiset ovat syöneet eläinrasvoja suurempia määriä vain reilut 100 vuotta eli tehomaatalouden myötä. Ennen elettiin leivällä ja puurolla. Ennen maanviljelystä syötiin kasveja, hedelmiä, pähkinöitä ja hyönteisiä. Ajoittain riistaa mutta sekin on vähärasvaista. Ei siis voi puhua mistään eläinrasvan laajasta käytöstä ja vuosimiljoonista. Kotieläimetkään eivät ole kovin vanha keksintö. Tuollaiset 7000 vuotta. Sikojen lihottaminen tuli mahdollisekso vasta perunan myötä ja peruna tuli laajamittaiseen viljelyyn Euroopassa vasta 1600-luvulla. Ei kovasti haittaa karppaajia eikä paleoihmisiä puhua vuosomiljoonista vaikka kyse on todellisuudessa vuosisadasta.

        Esimerkiksi intiaanit söivät paljon lihaa mutta buffalon lihassa on 1.6% rasvaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ei meillä kun meillä ei kasvatettu öljykasveja ennen kuin 1980-luvulla. Ensimmäinen kasvirasvaan pohjautuva margariini oli Flora vuodelta 1969. Puuvillaa ei edelleenkään viljellä meillä eikä Crisco ole margariini vaan keinotekoinen tali. Terveysvaikutukset sillä ovat luonnollisesti jopa huonommat kuin voilla koska se on kokonaan tyydyttynyttä rasvaa.

        Ihmiset ovat syöneet eläinrasvoja suurempia määriä vain reilut 100 vuotta eli tehomaatalouden myötä. Ennen elettiin leivällä ja puurolla. Ennen maanviljelystä syötiin kasveja, hedelmiä, pähkinöitä ja hyönteisiä. Ajoittain riistaa mutta sekin on vähärasvaista. Ei siis voi puhua mistään eläinrasvan laajasta käytöstä ja vuosimiljoonista. Kotieläimetkään eivät ole kovin vanha keksintö. Tuollaiset 7000 vuotta. Sikojen lihottaminen tuli mahdollisekso vasta perunan myötä ja peruna tuli laajamittaiseen viljelyyn Euroopassa vasta 1600-luvulla. Ei kovasti haittaa karppaajia eikä paleoihmisiä puhua vuosomiljoonista vaikka kyse on todellisuudessa vuosisadasta.

        Esimerkiksi intiaanit söivät paljon lihaa mutta buffalon lihassa on 1.6% rasvaa.

        1940-luvulla
        Rypsin viljely aloitettiin 1940-luvulla. Rypsiöljyn teollinen tuotanto alkoi Raisiossa Oy Kasviöljyn tehtaalla vuoden 1952 lopussa. 1970- ja 1980-luvuilla viljelyyn tuli uusia rypsi- ja rapsilajikkeita. Perinteisellä kasvinjalostuksella vähennettiin ensin erukahappopitoisuutta ja sitten glukosinolaattipitoisuutta.
        Rypsiöljy – Wikipedia


      • Anonyymi kirjoitti:

        1940-luvulla
        Rypsin viljely aloitettiin 1940-luvulla. Rypsiöljyn teollinen tuotanto alkoi Raisiossa Oy Kasviöljyn tehtaalla vuoden 1952 lopussa. 1970- ja 1980-luvuilla viljelyyn tuli uusia rypsi- ja rapsilajikkeita. Perinteisellä kasvinjalostuksella vähennettiin ensin erukahappopitoisuutta ja sitten glukosinolaattipitoisuutta.
        Rypsiöljy – Wikipedia

        Ennen kyin sinappiöljyistä päästiin eroon niin rypsiöljy ei ollut uhmisravinnoksi kelpaavaa. Siksi se yleistyi vadta 1980-luvulla. Ennen sitä kaupasta sai auringonkukkaöljyä.

        Sinappiöljyn poistaminen lisäsi valitettavasti myöskin tuholaistuhoja. Sen pahasta mausta kertoo ehkä parhaiten se, että rypsiä ei viljelty edes pulavuosina vaikka se on helppoa kasvattaa. Japanissa on pitkä perinne rypsiöljyn käytölle. En tiedä oliko siinä näitä sinappiöljyjä vai ei. Intiassa tosin käytetään ihan sinapistakin puristettua öljyä. Sen myynti on kielletty USAssa erukkahapon vuoksi.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ennen kyin sinappiöljyistä päästiin eroon niin rypsiöljy ei ollut uhmisravinnoksi kelpaavaa. Siksi se yleistyi vadta 1980-luvulla. Ennen sitä kaupasta sai auringonkukkaöljyä.

        Sinappiöljyn poistaminen lisäsi valitettavasti myöskin tuholaistuhoja. Sen pahasta mausta kertoo ehkä parhaiten se, että rypsiä ei viljelty edes pulavuosina vaikka se on helppoa kasvattaa. Japanissa on pitkä perinne rypsiöljyn käytölle. En tiedä oliko siinä näitä sinappiöljyjä vai ei. Intiassa tosin käytetään ihan sinapistakin puristettua öljyä. Sen myynti on kielletty USAssa erukkahapon vuoksi.

        Suomessa öljykasvien viljely alkoi argentiinalaisen pellavan viljelyllä.[2] Rypsin viljely aloitettiin 1940-luvulla.[3] Rypsiöljyn teollinen tuotanto alkoi Raisiossa Oy Kasviöljyn tehtaalla vuoden 1952 lopussa.[4] 1970- ja 1980-luvuilla viljelyyn tuli uusia rypsi- ja rapsilajikkeita.[5] Perinteisellä kasvinjalostuksella vähennettiin ensin erukahappopitoisuutta ja sitten glukosinolaattipitoisuutta. Helsingin Herttoniemessä sijaitsevasta Öljynpuristamo Oy:stä tuli toinen merkittävä rypsiöljyn valmistaja 1980-luvulla.[6] Tuotantoprosessit perustuivat öljyn erottamiseen siemenestä ensin puristamalla ja sen jälkeen uuttamalla loppu öljy heksaanilla. Vuonna 1993 Öljynpuristamo Oy:n toiminta siirtyi Kantvikiin Mildolan Oy tehtaalle, jossa otettiin käyttöön lämpöpuristukseen perustuva menetelmä.[7] Raision öljynpuristamon toiminta päättyi vuonna 2014.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa öljykasvien viljely alkoi argentiinalaisen pellavan viljelyllä.[2] Rypsin viljely aloitettiin 1940-luvulla.[3] Rypsiöljyn teollinen tuotanto alkoi Raisiossa Oy Kasviöljyn tehtaalla vuoden 1952 lopussa.[4] 1970- ja 1980-luvuilla viljelyyn tuli uusia rypsi- ja rapsilajikkeita.[5] Perinteisellä kasvinjalostuksella vähennettiin ensin erukahappopitoisuutta ja sitten glukosinolaattipitoisuutta. Helsingin Herttoniemessä sijaitsevasta Öljynpuristamo Oy:stä tuli toinen merkittävä rypsiöljyn valmistaja 1980-luvulla.[6] Tuotantoprosessit perustuivat öljyn erottamiseen siemenestä ensin puristamalla ja sen jälkeen uuttamalla loppu öljy heksaanilla. Vuonna 1993 Öljynpuristamo Oy:n toiminta siirtyi Kantvikiin Mildolan Oy tehtaalle, jossa otettiin käyttöön lämpöpuristukseen perustuva menetelmä.[7] Raision öljynpuristamon toiminta päättyi vuonna 2014.

        Käyttömäärät vaan olivat ennen hyvin Mitättömiä. Esimerkiksi tämän artikkelin: 'Rypsi- ja auringonkukkaöljyn vaikutukset terveiden suomalaisten seerumin lipoproteiineihin' mukaan rypsin kasvatusala kasvoi kymmenkertaiseksi edeltävän 20 vuoden aikana ja artikkeli on kirjoitettu vuonna 1993.

        Tämän artikkelin mukaan: 'Rasvat Suomessa. Rypsiöljy ykkönen, oliiviöljy kaukana.' mukaan vuonna 2011 rypsiöljyä meni 6.7 l per asukas ja vuosi.

        Niista tiedoista voi päätellä että vuonna 1970 kasviöljyjen käyttö oli olematonta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Käyttömäärät vaan olivat ennen hyvin Mitättömiä. Esimerkiksi tämän artikkelin: 'Rypsi- ja auringonkukkaöljyn vaikutukset terveiden suomalaisten seerumin lipoproteiineihin' mukaan rypsin kasvatusala kasvoi kymmenkertaiseksi edeltävän 20 vuoden aikana ja artikkeli on kirjoitettu vuonna 1993.

        Tämän artikkelin mukaan: 'Rasvat Suomessa. Rypsiöljy ykkönen, oliiviöljy kaukana.' mukaan vuonna 2011 rypsiöljyä meni 6.7 l per asukas ja vuosi.

        Niista tiedoista voi päätellä että vuonna 1970 kasviöljyjen käyttö oli olematonta.

        Tässä on sodan jäläkhen tullut monen näköitä ruoka ja muuta muutosta. Odottaisin sulta niitä tilastoja jotka osoittavat kolesterolin syylliseksi veritulppiin.

        Kolesterolin ja tulpan välillä on semmottinen puuttuva lenkki kuin ihmisen ja apinan välillä.

        Ai niin kasvairasva kauppiaat kertovat tuotteidensa ole terveyttä parantavia kuten kissarasva ja se vedyllä kovetettu. Jopa Puska valisti notta Meidan margariini..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on sodan jäläkhen tullut monen näköitä ruoka ja muuta muutosta. Odottaisin sulta niitä tilastoja jotka osoittavat kolesterolin syylliseksi veritulppiin.

        Kolesterolin ja tulpan välillä on semmottinen puuttuva lenkki kuin ihmisen ja apinan välillä.

        Ai niin kasvairasva kauppiaat kertovat tuotteidensa ole terveyttä parantavia kuten kissarasva ja se vedyllä kovetettu. Jopa Puska valisti notta Meidan margariini..

        Margariineista ei ole ikinä osoitettu olevan hyötyä terveydelle.


    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe