Kissan oksentelu

Moikka!

Meidän 7v kissa alkoi viime viikolla oksentelemaan - ensin pieniä oksennuksia jonka jälkeen omituisen n. 1cm x 3cm tumman pötkylän jossa näytti olevan karvoja mukana, tämän jälkeen oksenteli kaiken syömänsä ruuan, mahanesteitä ja pian myös juomansa veden. Vein kissan kiireesti eläinlääkäriin jossa otettiin labrat, röntgenit ja tehtiin yleistutkimus. Kaikki oli kunnossa, ei tukoksia mutta vatsalaukussa ruokaa paljon. Kissa nesteytettiin ja sai injektiona pahoinvointilääkettä.

Kolme päivää meni hyvin ja oksentelematta, annettiin eläinlääkärin ohjeiden mukaisesti ruuaksi useita hyvin pieniä annoksia päivässä hyvin sulavaa ruokaa (keitettyä seitiä ja lihapitoista märkäruokaa) sekä kissan mallasta.

Nyt taas sama alkoi uudestaan - ensin pieniä oksennuksia, sitten samanlainen pötkylä, pian kaiken syömänsä ja mahanesteitä. Vettä ei ole ainakaan toistaiseksi juonut.

Mitä ihmettä tämä voi olla, onko kenelläkään ollut samanlaista ongelmaa? Eläinlääkäri tuumi että varmaan karvaa vaan niin paljon vatsassa/suolistossa, mutta tuntuu jotenkin oudolta. Ei kai noin valtavia matojakaan voi kissalla olla mitä se pötkylä oli 😅

Taas soiteltava varuilta eläinlääkäriin, mutta koska viimeksi oli sitä mieltä ettei oikein muuta voida tehdä ja kun yleisvointi kissalla on hyvä niin ei ole niin suurta hätää niin en tiedä mitä ne tälle nyt sitten pystyvät tekemään - ehkä antamaan ainakin uuden pahoinvointilääkeinjektion?

Lisätietona vielä että on ulostanut ja virtsannut nyt näiden "normaalien" kolmen päivän aikana kyllä.

3

155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyypillinen ikäväksi päässyt tukos: karvoja. Kissalle pitäisi nyt pikaisesti juottaa paraffiiniöljyä ensiavuksi.
      Jatkossa: kissan pitää saada syödä ruohoa, joko ulkoilun yhteydessä luonnon ruohoja, tai kasvatatte kauraa tai muuta sopivaa kissanruohoa.
      Tukos voi olla hengenvaarallinen, toimikaa.
      Merkillinen eläinlääkäri kyllä, jos ei tuota osannut diagnosoida.
      Jos suolistossa on tukos, ei siitä kulje ohi mikään sapuskamassa.

    • Anonyymi

      Otettiinko kissaltasi labrat ja ultra? Kissasi on jo sen ikäinen, että perusteellinen terveystarkastus ja ainakin veri- ja virtsakokeet pitäisi vuosittain ottaa. Kissan pahoinvointiin ja oksenteluun voi olla montakin syytä. Laitan oheen lainauksen Koirakissaklinikan nettisivuilta kun ilmeisesti linkkejä ei saa laittaa. Toivottavasti olet käyttänyt kissaasi pieneläimiin erikoistuneella klinikalla etkä ns. konitohtorilla. Tämä ei ole mainos, en ole em. klinikan asiakas.

      Lainaus alkaa: "Oksentelu voi johtua ruuansulatuskanavan tukoksesta, tulehduksesta tai toksiineista eli elimistölle vieraista aineista. Vierasesineet ja kudoksen liikakasvu voivat johtaa tukoksiin. Kudosmuutoksia aiheuttavat sekä tulehdukset että kasvaimet. Tulehdussairauksien syitä ovat loiset, allergiat tai immunologiset tekijät. Kissat ovat tunnettuja siitä, että monet lääkkeet aiheuttavat oksennusreaktion.

      Oksentaminen voi olla peräisin myös ruuansulatuskanavan ulkopuolelta: tulehdus vatsaontelossa (vatsakalvontulehdus), neurologiset sairaudet, kuten sisäkorvantulehdus, tai aineenvaihduntasairaus aiheuttavat oksenteluoireita. Stressaava kissa oksentaa herkästi. Tämä tulee esille matkapahoinvointina, tai kuolaamisena esimerkiksi eläinlääkärin vastaanotolla.

      Monet sisäelinperäiset sairaudet oireilevat kissalla oksenteluna. Näitä ovat maksa- ja munuaissairaudet, haimatulehdus, sokeritauti, kilpirauhasen liikatoiminta ja jopa virtsatietulehdus. Aineenvaihduntasairauksia selvitetään veri- ja virtsanäytteillä. Kuitenkin hyvin monilla kroonisesti oksentavilla kissoilla ongelma on ruuansulatuskanavassa. Tällöin veri- ja virtsanäytteet saattavat olla täysin normaalit. Ruokatorven sairaudet eivät tyypillisesti aiheuta oksentamista vaan regurgitaatiota: kissa pulauttaa ruuan, usein sulamattomana, ilman oksennusrefleksiä. Suurin osa ruuansulatuskanavan ongelmista on ohutsuoliperäisiä tulehdus- tai kasvainsairauksia" Lainaus loppui.

    • Anonyymi

      Hei. saiko kissa tukoksen pois autettuna, vai kävikö pahemmin? Pitikö leikata?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      439
      2024
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      207
      1730
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      184
      1478
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1471
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      50
      1167
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      2
      1134
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      132
      1078
    8. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      1006
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      978
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      34
      976
    Aihe