turkistarhaus

turkki

Mites uskovaisen pitäisi ajatella turkistarhauksesta. Onko se oikein uskon näkökulmasta? Itse vastustan sitä.

http://www.petatv.com/tvpopup/Prefs.asp?video=fur_farm

10

895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastustan,

      koska minusta on väärin lukita villieläimet pieniin häkkeihin vain sen takia, että ihminen saisi kauniita turkkeja. Toisaalta minulla ei ole mitään sitä vastaan, että ihminen käyttää eläintä hyväkseen (syömällä tai vaikka käyttämällä turkkia), mutta sen täytyy tapahtua eettisesti oikein. Villieläimet kuuluvat luontoon, mutta siellä niitä voi metsastää siten, ettei tuota niille kärsimystä. Pieniin häkkeihin sullominen on juuri sitä.

      Vastustan myös tehotuotantoa lihassa, kanamunissa ja missä vain missä eläimille tuotetaan kärsimystä -turhaan! En siis ajattele, ettei ihminen voisi käyttää eläinravintoa hyödykseen, mutta sen täytyy tapahtua siten, ettei kärsimystä tuoteta.

      Ajattelen, että Jumala antoi meille oikeuden käyttää luontoa hyväkseen, mutta samalla tuli vastuu, jota tulee käyttää oikein.

      • tähtönen

        En ole vl, uskovainen kylläkin, mutta olen samaa mieltä kanssasi. Ihmisen kuuluisi varjella luontoa ja käyttää tarvitsemansa, ei enempää. Eläimiä saa käyttää ravinnoksi jos haluaa mutta kiduttaa ei saa. Esim. kosmetiikan eläinkokeet ovat ehdottomasti väärin mutta lääketieteessä hyväksyn eläimillä testaamisen.


    • vastustan

      turkistarhauksen vastustajia...

    • turkkiurkki

      No, mutta onpa hankala asia. Pitäisikö soittaa jonnekin puhujalle että tietäisi tai jospa vain kaivelisi raamattua tai vaikkapa vaan miettisi ihan itse;) Helpottaisiko sinua hirveästi jos joku setä sanoisi sinulle selvästi joka inhimillisen elämän ilmiöön tätä sinun täytyy vastustaa tätä ei. Tätä voit tehdä tätä et. Oman järjen käyttö ei ole kiellettyä tietääkseni uskovaisellekaan.

      Mieti itse äläkä ole muiden vietävissä. Ota selvää mistä turkistarhauksessa on kysymys ja pohdi itse. Jos jos itse vastustat tai kannatat, mieti pitääkö koko muun maailman olla samaa mieltä kanssasi.

      Ap, anteeksi pieni pillastuminen, mutta tämä reaktio tulee joskus kyllä seurapenkissäkin, kun joku käy kyselemässä vastaanlaisia jossakin seurakunta-/keskusteluillassa. Silloin harmittaa ettei penkeissä ole shut-up-please-äänestysnäppäintä.;)

    • ...Tapahtuipa se siten ihmiselle tai eläimelle, yksittäistapauksena tai teollisesti ns."laillisesti" tuotantolaitoksissa.

      >>
      Mites uskovaisen pitäisi ajatella turkistarhauksesta. Onko se oikein uskon näkökulmasta?
      >>

      Ehdottomasti ei ole oikein. Fysiologisesti ja psyykkisestikin ihmisellä ei ole juurikaan eroa muihin nisäkkäisiin. Eläimet tuntevat kipua ja kärsimystä siinä missä me ihmisetkin.

      Turkistarhauksesta enemmän juttua uudella -Eläintan suojelu- palstalla täällä:
      http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=114&conference=4500000000001291&subcat=2241

    • hävetkää

      minusta on todella säälittävää että ihmiset puhuvat tästä asiasta suurimmaksi osaksi vain sen takia että:
      1.Minkit ja muut turkiseläimet ovat sympaattisen näköisiä vertaa: lehmät! niitäkin pidetään vuosikausia samassa parressa, tila n.1,5m x2m ja tosi monilla maatiloilla ei enää viedä lehmiä kesällä ulos(olen maalaistalosta itse kotoisin)
      ja entä siat, miksi ei heru myötätuntoa??? näitä nassuja on karsinassa joskus jopa ja paljon, tallaavat toisiaan kun ruokaa jaetaan, ja jotkut karsinat on niin pieniä että juuri ja juuri suuri sika pystyy sielä kääntymään- mutta eihän tämä ketään kiinnosta,- siat ovat epämiellyttävän näköisiä ja haisevat pahalle!
      entäs akvaariokalat? kuka puolustaisi niitä?
      eräässä nimeltä mainitsemattomassa helsinkiläisessä hotellissa hääparin huoneeseen laitettiin kylpyammeeseen kultakaloja! sielä ovat sätkineet minkä sätkivät, elleivät joutuneet elävältä wc-pöntöstä alas....


      2.Turkistenvastainen tyhjäntoimittajien vouhotus juontaa juurensa kateuteen, joka on verhottu empatina vaatteeseen.Keskittykää johonkin tärkeämpään, ei niitä minkkejä, supikoiria ja kettuja ole alkujaankaan luomakunnanruunuiksi luotu,-pikkusielut!

      • Empatialla ja kateudella ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Miksi murhaaja-kiduttajia pitäisi kadehtia?

        >>
        Keskittykää johonkin tärkeämpään, ei niitä minkkejä, supikoiria ja kettuja ole alkujaankaan luomakunnanruunuiksi luotu
        >>

        No, kristinuskon mukaan ihminen on luotu suojelemaan ja varjelemaan luomakuntaa, johon nämä minkit ja supikoiratkin kuuluvat. Mikä olisikaan siten tärkeämpää kuin puuttua tämän ns."luomakunnan kruunun" törkeään tehtävänsä laiminlyöntiin, jossa tämä julmasti hyväksikäyttää niitä, joita pitäisi suojella ja varjella?

        >>
        lehmät! niitäkin pidetään vuosikausia samassa parressa, tila n.1,5m x2m ja tosi monilla maatiloilla ei enää viedä lehmiä kesällä ulos(olen maalaistalosta itse kotoisin)
        ja entä siat, miksi ei heru myötätuntoa??? näitä nassuja on karsinassa joskus jopa ja paljon, tallaavat toisiaan kun ruokaa jaetaan, ja jotkut karsinat on niin pieniä että juuri ja juuri suuri sika pystyy sielä kääntymään
        >>

        Hyviä huomioita. Kyllä nämäkin herättävät sympatiaa, jonka tietäisit jos tutustuisit turkistarhauksen vastustajiin, sen sijaan että kerrot vain epäluulosi. Monet eläinoikeusaktivistit ovat kasvissyöjiä juuri sympatiasta teollisen lihantuotannon uhreiksi joutuvien possujen ja lehmien takia. Itse pidän lihansyöntiä myös syntinä sen vuoksi että eläinten hyvinvointi ei paljoa paina kun pitää saada tuotettua mahdollisimman paljon mahdollisimman edullisesti. Voi ihmisten ahneutta, jonka sijaiskärsijöinä eläinparat ovat:(

        Vaikka ihminen tuleekin mainiosti toimeen ilman lihaa, niin lihatuotantoa voi jonkinverran perustella sillä että ihmiset tarvitsevat ravintoa. Turkikset ovat puolestaan täysin elitistisiä ja hyödyttömiä tuotteita, jotka perustuvat puhtaasti ihmisten häikäilemättömään julmuuteen ja turhamaisuuteen. Lämpimiä ja ympäristöystävällisiä vaatteita kun osataan nykyisin tehdä helposti muutenkin;)


    • a.v.a

      Vastustan turkistarhausta minäkin.

    • Pena-Ali

      Tuosta linkistä löytyvä video ei kyllä vastaa todellisuutta: Eläinten tappaminen ja nylkeminen on todellisuudessa paljon tehokkaampaa, tuollainen maahanhakkaamine vain turmelee arvokkaan turkin ja vain sadisti nylkee elävän eläimen.
      Huonon propagandan kritisoimisesta huolimatta en kuitenkaan kannata turkistarhausta ja äänestäisin sen kieltämisen puolesta voisin. Syy: Turhuus -Valtava määrä ruokaa haaskataan turkkien tuottamiseksi. -Eikä tarhaus muutenkaan ongelmatonta ole...

    • Anonyymi

      Ihmisen oikeus on tarhaukseenkin ok. Itse nyljin vanhan pystökorvani, kun jouduin lopettamaan sen. Nyt se lämmittää päätäni, sillä teetätin siitä lakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1785
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1494
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1174
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1173
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1161
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1126
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1094
    Aihe