Oletteko koskaan muuttaneet, tai harkinneet muuttavanne takaisin Suomeen?

Ja mikä sai mielenne muuttumaan?

11

803

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Painajaisunta :D

    • Anonyymi

      Muistan kun halusin, enaan en
      Kun olin raskaana ajattelin kuinka hienoa on sosiaaliturva jne. Mutta en kuulu siihen tulo ryhmaan joka olisi sita koskaan saanut

      Olen kovin tyytyvainen elamaani.

      Taustana se etta olin lapsena ulkosuomalainen jonka perhe muutti takaisin Suomeen. En oikein tottunut Suomalaisten elamantapaan. Viihdyn taalla

    • Anonyymi

      Melko erikoinen ja lyhyt kysymys ilman minkään asteista taustoitusta siihen, mikä omakohtaisesti kysymykseen inspiroi.

      Mutta omalta osaltani lyhyesti. Kun reilut 20-vuotta sitten lähdin Suomesta toiseen EU-maahan, niin se tapahtui ilman ajatusta paluusta tai palaamattomuudesta, vaikka paluu vaikuttikin vähemmän todennäköiseltä, eli edelleen ex-pat.

      ;-)

      • Kun kerran olet utelias niin vastaan tähän: Omassa perheessä on myös ulkosuomalaisia joilla on kohtuullisen hyväpalkkainen työ mutta silti ovat sijoittaneet Suomessa asuntoihin ja kiinteistöihin. Viettävät täällä myös yhä enemmän aikaa. Se motivoi minua tähän kysymykseen.


      • Anonyymi
        Melodious kirjoitti:

        Kun kerran olet utelias niin vastaan tähän: Omassa perheessä on myös ulkosuomalaisia joilla on kohtuullisen hyväpalkkainen työ mutta silti ovat sijoittaneet Suomessa asuntoihin ja kiinteistöihin. Viettävät täällä myös yhä enemmän aikaa. Se motivoi minua tähän kysymykseen.

        Ok. Yksilöiden tilanteet ja mieltymykset ovat vaihtelevia henkilöistä ja elämäntilanteista toisiin.

        Suomessa rajoitetusti verovelvollisille on mahdollisia kiineistösijoitukset kotimaassa ilman tuon verostatuksen menettämistä, mutta omassa käytössä olevaa talviasuttavaa asuntoa tai verotuksellisesti katsottavia psyviä siteitä ei saa olla. Sama jos Suomessa vietetty aika alkaa lippaila maksimia vuosittaista sallittua, niin hyvä olla skarppina ettei joudu verottajan tähtäimeen.

        Omalla kohdalla tuo vietetty aika ei riskeeraa tulla ongelmaksi, sillä viimeksi poikkesin Suomessa noin 17-vuotta sitten ;-)


    • Anonyymi

      Onneks en ole vielä niin kovasti seonnut !

    • Anonyymi

      Se tavallinen tarina.. muutin 12 vuotiaana vanhempien mukana känädaan, sitten erinäisten sattumien summana matka suomeen 2019. Lotossa voitto 3.2 milj €. Hieno juttu ja hieno maa suomi, onneksi en ikinä ottanut känädän kansalaisuutta.

    • Anonyymi

      Suomi roistovaltio .- Syyskuussa kävin myymässä osani kuolinpesää 100.000 € ja risat.- Pankilta sain kynän ja pullon viiniä .- Nyt veroviranomaiset kimpussani vaikken vielä saanut pennin hyrrää ! Sellaisia veitikoita Fennot !

      Tulis vaa sota

      • Anonyymi

        Kuolinpesä sai sopivasti joululahjan 130.000 € verorästin ......... jos voisin lähettäisin omikronit tuonne verovirastoon :)


    • Anonyymi

      Itse olen asunut suuren osan elämästäni ulkomailla, viimeksi 14 vuotta Irlannissa. Siellä tapasin mieheni ja perustimme perheen, olemme kait ns. keksiluokkaisia, koulutettuja ihmisiä, kummatkin työskentelimme ja meillä riitti rahat mukavaan eloon omassa talossa, autoon ja pariin lomamatkaan vuodessa. Ongelmana oli se että Irlannissa sataa JOKA PÄIVÄ, lapsiperheen elämä on stressaavaa sillä koulut ja kerhot on järkätty tosi vaikeasti ja siellä myös on todella vähän luontoa jossa viettää aikaa, joten aloin kaipaamaan muutosta. Päätettiin muuttaa suomeen kun sain hyvän työtarjouksen Espoosta. Myimme talon ja kummatkin autot, muutimme Espooseen, ostimme täältä talon ja yhden auton ja aloitimme uuden elämän. Tässä hieman vaikutelmia ensimmäisen 1.5 vuoden jälkeen.
      POSITIIVISET ASIAT
      1. Suomi on tosi hyvä maa lapsille, koulu ja iltapäiväkerhot on järjestetty niin ettei vanhemmpien tarvitse stressata mistään. Lapsi voi itse kävellä kouluun ja takasin (Irlannissa oli pakko vanhempien tuoda ja hekea), koulussa tarjotaan ilmaiset lounaat ja kirjat, ei ole kalliita univormuja. Ilttikseen jäädään samaan rakennukseen koulun jälkeen, siellä voi olla klo 15 tai 17 asti, maksaa €80 tai €120/kk, siellä tarjotaan välipala ja aktiviteettia kotiinemenoon saakka.
      2. Tällä pidetään huoli siitä että kaupunkielinympäristössä on paljon luontoa ja virkistysmahdollisuuksia. Vieressämme on Espoon keskuspuisto jossa kymmeniä kilometrejä valaistuja kävelyteitä ja hiihtolatuja talvisin.
      3. Kaupunkiympäristö on rakennettu ensimmäiseksi kävelijöille ja pyöräilijöille, täällä pääsee kaikkialle dedikoiduilla kävely- ja pyöräteillä, turvallisia tienylityspaikkoja on 100m välein ja bussit, junat ja metrot kulkevat kattavasti.
      4. Toisin kun monet väittävät, ainakin pääkaupunkiseudulla ihmiset ovat todella ystävällisiä ja seurallisia. Naapurimme ovat ihania, grillailemme kesäisin yhdessä ja vietämme aikaa rupatellen. Koiraa kävelyttäessä ihmiset pysähtyvät juttelemaan jos vaan annat sille tilaisuuden. Työpaikalla on ihania ihmisiä ja heidän kanssaan rupatellaan kahvi- ja lounastauoilla. Kaupoissa asiakaspalvelu on kaikkialla todella ystävällistä ja tehokasta.
      5. Täällä on ihan mieletön määrä kulttuuria ja muita aktiviteettimahdollisuuksia- museoita on satoja ja jos ostaa museokortin (€80/vuosi), sillä pääsee niihin kaikkiin sisään ilmaiseksi. Lisäksi täällä on mielettömästi teattereita, elokuvateattereita, lasten ja aikuisten aktiviteettipaikkoja sisä- ja ulkotiloissa, kauppakeskuksia, luontokeskusksia.
      6. Sairaanhoito on lähes ilmaista ja hyvälaatuista sairaaloissa ja työterveydenhuollossa.
      7. Kirjastot ovat tosi upeita, siellä on kirjoja, lautapelejä, DVDtä, pleikkaripelejä, huoneita joissa niitä konsolipelejä voi pelata, tapaamishuoneita, tulostimia, 3D tulostimia, kaikenlaisia käyttöesineitä lainattavana. Se on tosi mahtava instituutti.
      NEGATIIVISET ASIAT
      1. Verot ja palkanlaskenta. Muuttaessani Irlannista Suomeen sain €20 000 palkankorotuksen vuositasolla mutta en näe korotusta reaalipalkassani lainkaan. Käteen minulle jää täällä saman verran rahaa kun Irlannissakin. Täällä välistä viedään verojen lisäksi kaikenlaisia muita pidätyksiä, joten saan käteen vaan 66% bruttopalkastani. Emme elä enään mukavasti tuloillamme.
      2. Ulkomaalaisten työllistyminen. Itse sain työpaikan ennen kun muutimme, mieheni ei ole vielä löytänyt töitä. Hän ei puhu suomea ja hänellä ei ole juuri niitä koulutuksia joita suomessa halutaan. Täällä mainostetaan paljon työpaikkoja mutta JOKAISEEN työhön halutaan joku SPESIFI ammattikoulutus, Irlanniss yleensä riitti jos oli jonkun alan Bachelors degree ja spesifiä työkokemusta niin ihminen oli haluttu. Mieheni on nyt käynyt vuoden verran Migrin järjestämää ulkomaalaisten integraatiokurssia, joka on käytännössä täyspäiväinen kielikurssi ja sen jälkeen hän joutuu menemään pariksi vuodeksi opiskelemaan tehdäkseen samaa työtä mitä teki Irlannissa monta vuotta korkealla tasolla. Jos siis harkitset takaisinmuuttoa suomeen, hommaa ensin työpaikka suomea puhumattomalle partnerillesi.
      3. Suomeen muuttaminen on byrokraattisesti TODELLA vaikeaa, mikäli sinulla ei ole täkäläistä pankkitiliä. Kaikki hallinnolliset systeemit (verovirasto, Migri, Kela) toimii todella hienosti netissä jos niihin voi kirjautua pankkitunnuksilla, mutta ilman niitä se menee täysin mahdottomaksi. Pankkitiliä ei voi avata ilman työsopimusta tai vakituista osoitetta, osoitteen rekisteröiminen vaatii pankkitunnukset... Henkilökohtaista palvelua toimistossa saa täällä jonottaa kuukausitolkulla (esim. pankkitilin avaaminen vaati tapaamisen sopimista kuukautta aikasemmin, Migriin jonotettiin 3 kuukautta jne). Meillä meni 6 kuukautta ennen kun mieheni sai itsensä rekisteröidyksi Espoon osoitteeseemme, jonka jälkeen hän pystyi avaamaan pankkitilin. Ne 6 kuukautta hän oli täällä täysin avuton.
      4. Kieliongelma. Suurin osa valtion ja pankkien palveluista ja tiedosta ei ole saatavilla englanniksi. Ne saa suomeksi ja välillä ruotsiksi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe