nopea perhekruiseri, onko niitä?

Anonyymi

Iltaa!

Tältä palstalta ennenkin saanut hyviä vinkkejä joten kokeillaan taas. Uusi vene hakusessa, keväällä myin 6 vuotta meitä palvelleen 33 jalkaisen 80-luvun skandin pois ja nyt haetaan numeroa isompaa venettä. Kriteerejä
- nopea purjehtija kaikilla suunnilla, hyvä trimmattavuus
- Purjehdittavissa yksin
- merikelpoinen ja vakaa Suomi-Baltia-Ruotsi olosuhteisiin
- ei barduunoita
- suojainen sitlooda, ei täysin avointa perää
- hyvät säilytystilat vaatteille, astioille ja safkoille (4 vk reissuja varten)
- toimivuus luonnonsatamissa ( itse pitänyt rajana syväys max 2 m)
- vähintään 2 kajuuttaa joissa hyvät punkat 4 aikuiselle.

Siinä tärkeimmät mieleen tulevat. Normi miehitys 2 aikuista ja tällä hetkellä 7 ja 12 vuotiaat lapset. Lasten tullessa teini-ikään ei kahdesta takakajuutasta varmaan olisi haittaakaan, mutta en ole pitänyt sitä vielä ehdottomana kriteerinä. Satunnainen leikkimielinen kisaaminen luokkaa HTR kiinnostaa myös.

Hanse 371 on kiinnostanut, mutta sisustus ei ihan omaan makuun. Dufour 385 tuli myös tsekattua, mutta säilytystilat pentterissä olivat heikot ja veneen leveys arvelutti ahtaita satamia ajatellen. Bavaria ei tule kyseeseen, hellarauhan säilyttämiseksi. Beneteaun Oceanis on kiinnostanut, mutta miten mahtaa liikkua kryssillä, kölit aika matalia. Myös vanhemmat hyvin pidetyt veneet voi tulla kyseeseen.

Olisi kiva kuulla kokemuksia niiltä jotka ovat tehneet valintoja vastaavassa tilanteessa. Meillä budjetti max 80-90 000 eur.

Saa myös tarjota jos vene on hiljaisessa myynnissä 😁

14

1046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Erikoinen vaatimuslista, varsinkin yhdistettynä venemalleihin, joita mietitte.

      Mikä vene ei ole purjehdittavissa yksin? Barduunoita ei ole käytännössä lainkaan 2000-luvun tai juuri edes 90-luvun veneissä. Suojainen sitlooda, ei täysin avointa perää? Suojainen miltä? Millainen on mielestäsi täysin avoin perä ja mikä ongelma siinä on mielestäsi vaikkapa mainitsemaasi Hanse 371:een verrattuna. Siinähän penkit ja sitloodan lattia ovat auki taakse.

      Otsikossa ja ensimmäisessä vaatimuksessa kaipaat nopeutta ja trimmattavuutta, mutta kuitenkin listaat pääosin peruskruisereita. Mikset C/R-veneitä? Hansea nyt ehkä joku voisi melkein sellaisena pitää, mutta varsin hidas se C/R-veeneeksi on.

      Mikä logiikka on kelpuuttaa Hanse, Dufour ja Beneteau, mutta ei Bavariaa?

      Monet C/R-veneet toteuttavat mielestäsi listasi toiveet. Siis Bavaria 35 Match tai 38 Match matalalla kölillä, Dehler 34 DD, 34/35 SV, 36 JV, Dufour 34, Finngulf 33(1), First 36.7 (matalalla kölillä) ja 35, X-332 ja 362 jne.

      • Anonyymi

        Kiitti, täytyy perehtyä tuohon listaukseesi!


    • Itsellä ollut vastaava shortlistaus käynnissä jo jonkin aikaa. Omina kriteereinä on 1. vauhti / purjehdusominaisuudet, 2. sisätilat, 3. syväys. Vauhdilla ja purjehdusominaisuuksilla tarkoitan sitä, että mikäli purjeveneessä ei ole hyvät purjehdusominaisuudet kuten riittävät nousukulmat ja tehoa tarpeeksi kevyeenkin tuleen niin sitten purjeita ei tule nostettua. Mielestäni tärkeää on pystyä nauttimaan itse purjehduksesta, jolloin matkanteko on itseisarvo.

      Kuten edellinen kommentoija sanoi, en myöskään pitäisi listaamiasia veneitä mitenkään nopeina tai hyvinä purjehdusominaisuuksien kannalta. Niissä on toki hyvät tilat retkeilyn ja useamman viikon loman kannalta, mutta itse saa niillä purjehtimisesta suurtakaan nautintoa.

      Jos yksi takahytti riittää niin First 31,7 on nopea ja hyväkulkuinen vene. Siinä on myös aktiivinen luokkaliitto ja heidän kanssaan pääsee ajamaan ykstyyppikisoja. 31,7 isoveli First 36,7 on vastaava vene kahdella takahytillä ja siinä on sama homma, aktiivinen luokkaliitto ja ykstyyppikisoja. OD-kisoja varten pitää tosin olla vene syvemmällä kölillä (2,2m), mikä menee hiukan yli kriteerisi. HTR:n voit toki osallistua tasoituksilla.

      Lähtökohtaisesti monet Dehlerit ja kaikki X:t ovat nopeita ja purjehdusominaisuuksiltaan hyviä. En unohtaisi muitakaan Firstejä kuten jo mainittu 35 jne. Sitten Salonat 37 & 38, Fingulffit ja Finnflyerit ja lisäisin vielä Arconat. Arconat ovat erittäin kauniita ja hyviä veneitä. Elan tekee E-mallistoa E4 ja E5, mutta uusina veneinä ne saattavat mennä yli budjetin.

      Toivottavasti löydät uuden veneen!

      • Anonyymi

        Salonat 37/38, kaikki 2000-luvun Arconat ja Finn Flyerit menevät yli budjetin.


    • Anonyymi

      Ruotsista vois löytyä. Pistä blocketiin hintahaarukka 800 000 - 1 200 000 kurnua.

    • Anonyymi

      Vastaus otsikon kysymykseen: Ei ole nopeita perhekruisereita. Yksikään perhekruiseri ei plaanaa ja plaanaamatta mikään vene ei ole nopea. Jos haluat nopean veneen, hankit liukuvan moottoriveneen tai jonkun hyvin urheilullisen purjeveneen, jossa ei sitten niitä perheen kaipaamia fasiliteetteja ole ja yksinpurjehduskin on ainakin astetta haastavampaa.

      • Anonyymi

        Kyse oli ehkä kuitenkin perhecruiseriksi nopeasta veneestä. Plaanaavat kisapurjeveneet ovat oma juttunsa ja nopeus käsitteenä perin suhteellinen asia. Veneet ovat hyvin aina hitaita oikeasti nopeaan kulkuvälineeseen verrattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse oli ehkä kuitenkin perhecruiseriksi nopeasta veneestä. Plaanaavat kisapurjeveneet ovat oma juttunsa ja nopeus käsitteenä perin suhteellinen asia. Veneet ovat hyvin aina hitaita oikeasti nopeaan kulkuvälineeseen verrattuna.

        Just👍


      • Anonyymi

        Ehkä voisi ostaa vanhan AC75-katamaraanin ja sisustaa sen vaikka Ikean tuotteilla perheelle. Sitten olisi nopea perhekruiseri.


    • Anonyymi

      Miksi sen pitää olla "nopea" suhteessa mihin? Kysehän vain veneen runkonopeudesta joten nyt jos pituus kasva 10 metristä 12 metriin niin tulee 2 solmua lisää. ne sportti ominaisuudet on vain kymmenyksiä sen ympärillä Ja epäolennaisia jos ei harrasta ns. "kilpapurjehdusta".

      • Anonyymi

        10 m vesilinjalla runkonopeus on 7,68 ja 12 m 8,42 solmua. Eroa siis 0,74 solmua eli alle 10 %.

        10 m C/R-vene on nopeampi kuin 12 m kruiseri kaikissa olosuhteissa.


      • Anonyymi

        Ei 2 metristä tule 2solmua lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei 2 metristä tule 2solmua lisää.

        Kyllä tulee, kun pituudet ovat sopivat. Esimerkiksi 0,5 m vesilinjalla runkonopeus on 1,7 solmua ja 2,5 m vesilinjalla 3,8 solmua.

        200 ja 202 m välillä eroa on sitten vain 34,4 vs. 34,5 solmua.


    • Anonyymi

      Eipä taida olla aloittajalla ihan puhtoiset pussissaan!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe