Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Harviassa ilmat pihalle?

Anonyymi

” Pörssiraketti Harvian suurin omistaja vähensi omistustaan rajusti, kun rahkeet eivät riittäneet halutun lisäosuuden ostoon”
”Kurssi romahti”

Vai olisiko syy myyntiin ollut se, että kurssi oli noussut niin epärealistiselle tasolle, että oli vain jätkevää tulouttaa voitto jo aiemmin ajateltua nopeammin?

Jos nyt oikeasti ajattelee jotain saunabusinestä ilmastonmuutokseen tuhoutuvassa maailmassa, jossa miljardit elävät sietämättömässä lämmössä, niin toimialan kasvupotentiaali tuntuu aika rajalliselta muoti-ilmiön haihtuessa.

Lisäksi kun ajattelee kiukaiden, ml sähkö, kovin yksinkertaista teknologiaa, niin pysyvän kilpailuaseman ja primehintojen säilyttäminen ei ole mikään helppo nakki. Lisäksi yritysostoista joutuu tällä hetkellä maksamaan melkoista preemiota, minkä vuoksi tulevaisuudessa on odotettavissa melkoisia alaskirjauksia goodwilliin ja taseen toisella puolella omaan pääomaan.

Vai onko Harvian strategiassa jokin juju, jota en ole huomannut?

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niinpä!
      Inderesin analyytikot ei nähnyt kauppaa signaalina, mutta niinhän sitä sanotaan, että " myy jos pääomistaja myy".

      lajijasuris

    • Anonyymi

      28.4.2021 Kauppalehdessä oli yli puolen sivun juttu Onvest Oy:n hallituksen puheenjohtajasta Marja Toivasesta, joka on Harvian suuromistaja ja puhuu lämpimästi perheyhtiötaustaisten omistusten puolesta. "Tällä hetkellä ei ole muita pörssiomistuksia kuin Harvia, mutta tähän saattaa olla tulossa muutos"

      Marjan täti Maarit Toivanen-Koivisto oli Tulikiven hallitusjäsen taannoin yhtiön vaikeina vuosina, mutta perheyhtiötaustaisia pörssiyrityksiä on monia muitakin. Harviat Onvest osti isolla sopparilla.

      Pörssitiedote 2.9.2021: "Marja Toivasen määräysvaltayhtiö Onvest Oy on myynyt yhteensä 1 483 990 Harvia Oyj:n osaketta 52 €/kpl". Mitähän Onvest ostaa tuolla saamallaan 77,2 m€:lla seuraavaksi?

      P/S (markkina-arvo/liikevaihto)
      Harvia (54,8€) 6,84
      Tulikivi (0,572€) 1,07

      EV/EBITDA (yritysarvo/käyttökate)
      Harvia (51,8€) 24,3
      Tulikivi (0,588€) 7,9

      Harvia on tänään 537 %:a Tulikiveä kalliimpi liikevaihdolla mitattuna ja 208 %:a Tulikiveä kalliimpi käyttökatteella mitattuna. Tulikiven markkina-arvo on tänään 34 m€:a, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      85
      2278
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      50
      1974
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      87
      1783
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1618
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1532
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      24
      1413
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1372
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      39
      1359
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1341
    Aihe