Ni-Cad ja Li-ion akut pakkasessa

Anonyymi

Vaikuttaako kyseisten akkutyyppien säilytys ja lataaminen pakkasessa (ulkorakennus talvella) mitenkään akkujen kestoikään tai muihin ominaisuuksiin?

Entä nikkeli-metallihybridiakkujen (Ni-MH) ominaisuuksiin?

4

149

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Li-ion akkuja ei voi ladata pakkasella, lämpöanturi akussa estää lataamisen. Tosin jos akussa on latausta jäljellä, niin akun käyttäminen lämmittää akkua sen verran että latauksen saa käynnistymään

    • Anonyymi

      Nimh kennoilla olevat akut oli työkaluissa huonoja kun meni -c joutui jopa lämmittämään, oli äkkiä muutenkin huonossa kunnossa, nopea itsepurkaus. NiCd akut kesti latauksia pysyi sitkeästi kunnossa, toimi paremmin kylmässä.

      Li-ion akku ei mielestäni anna kaikkea virtaa ulos jos se on reilusti - asteinen. Työkalussa huomaa, riippuen millainen on, joku ottaa enemmän virtaa. Noi bosch akut ( sisällä jonkun tunnetun vanhan kennovalmistajan akut ) latautuu kun ovat -. Kokeilen talvella testiksi missä pakkasessa alkaa latautumaan.

      Ohjekirja kertoo käyttölämpötilan ja säilytyslämpötilan -20 - 50c
      Minun mielestä tuo 50c on liikaa jatkuvaan säilytykseen mutta boschin on kerrottava kun maailmassa on alueita joissa on ulkona 50c lämmintä.

      Latauslämpötilalle annettu 0 c - 45c

      Ja akut tulee pienellä varauksella kaupoista eli niitä kannattaa säilyttää pitkiä aikoja, vähän virtaa sisällä eikä täytetä. Huononee nopeammin, turhaan. Laturit on nopeita mitä käytössä on, äkkiä saa virtaa sisään.

      Kuuma auto kesällä suljettu, sinne en jätä akkuja

      • Anonyymi

        Ja on vielä erikseen iso kasa akkukennoja 18650 punaisia sanyon ja kahdenvärisiä vihreitä samsungin kennoja, parin kannettavan vanhoista akuista purettu. Joita otsalampussa ja käsivalaisimessa. Ovat pakkasessa ja käytössä.

        Ovat olleet osa 12v käytössä.

        Kerran ostin kiinasta kiinalaisia akkuja lamppuihin, ne oli huonompia uutena kuin noi merkkikennot joilla ikää ja otettu kannettavan akusta. Mittasin valaisimen paloajan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja on vielä erikseen iso kasa akkukennoja 18650 punaisia sanyon ja kahdenvärisiä vihreitä samsungin kennoja, parin kannettavan vanhoista akuista purettu. Joita otsalampussa ja käsivalaisimessa. Ovat pakkasessa ja käytössä.

        Ovat olleet osa 12v käytössä.

        Kerran ostin kiinasta kiinalaisia akkuja lamppuihin, ne oli huonompia uutena kuin noi merkkikennot joilla ikää ja otettu kannettavan akusta. Mittasin valaisimen paloajan.

        Parhaita nimh-akkuja, mitä olen käyttöiän perusteella löytänyt löytyi joskus muinoin purkamalla rikkinäinen vanhan Nokian akku-pakkaus: Sisältä löytyi 3 kpl 1,2V sormiparistoa - japseja oli ja osasin tilata samoja sitten verkkokaupasta halvalla. Taitavat olla vieläkin käytössä vaikka ikää on jo toistakymmentä vuotta! Eihän noita saa rikki, kun ei päästä täysin tyhjäksi, millään.
        Kylmyys heikentää ulos saatavan virran määrää. Toisaalta, jos virtaa ottaa tarpeeksi, lämpenee akku ja ongelma poistuu tai ainakin lievittyy - mutta hituvirtoja saa kyllä vähemmän mAh määriä kylmästä akusta ulos!
        https://www.maximintegrated.com/en/design/technical-documents/app-notes/1/121.html
        Em. kuvasta voi ehkä vähän päätellä, minkä verran kapasiteetista oikein katoaa missäkin varaustilassa, näytettynä on 0.1C ja 0.7C - hiukan ehkä koomisesti, tosin.. oisko hyvä nyrkkisääntö, että max. 30%? Ja jos lämpötilavaihtelu on pienempi, niin sitten vähemmän..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe