Lohen syöminen ja muisti.

Anonyymi

Onko kenelläkään tai lähipiirissä tiedossa , että säännöllinen lohen syöminen , siis 2x viikossa auttaisi, ettei tule muistisairautta. Vai onko tiedossa, että dementia tuli, vaikka söi omega3 , jota saa mm. lohesta ja muista rasvaisista kaloista?

Olen nyt syönyt lohta 2x viikossa n, 120g, aika näyttää kuinka käy. Olen vasta 75v. Useimmitenhan muistisairaudet alkaa siin 80 kieppeillä.

44

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niilä hyvä muisti kun muistavat syödä kaksikertaa viikossa lohta.
      Syömisellä ja liikunnalla merkitystä, päivittäin tarkoituksella ylimääräistä liikuntaa.

      Viime verikokeen jälkeen lääkärini soitti nyt arvot ei kohdallaan, tulet kolmenviikon kulutta uudelleen kokeisiin.

      Nyt kuntoillu päivittäin ja syöny terveellisimmin, vajaa viikko verikoeisiin.

    • Anonyymi

      Tätini ja miehensä söivät pääasiassa kalaa saaristolaisina. Lohta varsinkin. Muistisairaus tuli kummallekin. 8-kymppisenä diagnoosit.

    • Anonyymi

      Kala on terveellistä, syökäämme kalaa usein, mutta sairaudet tulevat jos tulevat. Jos niitä ruoalla saisi estettyä kukaan maailmassa ei sairastuisi koskaan mihinkään.

      • Anonyymi

        Norjan kassilohi on soijarehulla ruokittua, antibiootilla pilattua ja Norjan valtion subventoimana halpaa.
        Maistuu eltaantuneelle, kyllä luonnon kala on paaaaljon parempaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan kassilohi on soijarehulla ruokittua, antibiootilla pilattua ja Norjan valtion subventoimana halpaa.
        Maistuu eltaantuneelle, kyllä luonnon kala on paaaaljon parempaa.

        Ei tee minunkaan mieli lohta, kun myynnissä oleva Norjassa tai Suomessa kasvatetun kassilohen liha on soijarehun ja antibioottien säilytysklöntti.
        En syö.


    • Anonyymi

      Lohen sukuisia hyvärasvaisia kaloja ovat silakka, muikku, silli. En muista enempää. Onneksi on tuoretta muikkua, tänään ostin, josko auttaisi.

      • Anonyymi

        Kaikki nuo ovat herkkuja. Kyllä syöminen auttaa. Huonosti käy jos ei syö :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki nuo ovat herkkuja. Kyllä syöminen auttaa. Huonosti käy jos ei syö :)

        Niin totta :)


    • Anonyymi

      Ei se lohi / Omega-3 mikään ainoa autuaaksi tekevä ravinne ole. Muistisairauden välttämiseksi täytyy saada montaa muutakin aivoille tärkeää ravintoainetta elimistönsä rakennusaineiksi.

      Jos tarpeeksi kiinnostaa, voi vaikka googeltamalla tutustua sellaiseen ravintovalmisteeseen kuin Souvenaid ja tutkia, mitä kaikkea se sisältää. - Nm. Ennakoi ajoissa

    • Anonyymi

      Omegaa ei tarvitse ollenkaan syödä, jos syö joskus kalaa.
      Päinvastoin omega ei ole hyväksi joihinkin sydänsairauksiin.

      • Anonyymi

        "Joskus" on väärä sana, säännöllisesti oikea. - Nm. Ota Omegat oikein


    • Anonyymi

      Ylempänä moitittiin kasvatettua lohta, se mitä kala syö vaikauttaa makuun.
      Itse syön mielellään kirjolihta, lohen ostan lähellä virtaavassa vedessä kasvatetun jopa samana päivä altaasta nostetun.
      Veden laatukin vaikuttaa, en ole vielä maistanut Varkauden tehtaassa, sisäaltataassa kasvatetussa kirjolohessa, vesi kuulemma kierrätetään.
      Muikku vaatii puhtaan vesistön, silakka ollut ongelmallista juuri puhtauden takia.

      Kaiken kaikkiaan kalaa syömällä on jo sinänsä ilmasto teko, muutenkin terveellisempää kuin joulukinkku. Tulevaisuuden liha on soluviljeltyä.

    • Anonyymi

      Joku mainitsi tuolla sen Souvenaid valmisteen. No onko jollakin läheinen ,jonka muistiin se olisi vaikuttanut, jos on käyttänyt pidemmän ajan.

      • Anonyymi

        Kyllä siitä löytyy tutkimustuloksia, jotka ovat parempia vastauksia. - Nm. KVG


      • Anonyymi

        Souvenaid on apteekissa myytävää NutriDrink-sarjaa, sisältää proteiineja ja vitamiineja,
        esim. B12 vitamiinia, ns. "muistivitamiinia" yms. ei sen ihmeitätekevämpiä aineita.
        Jos on vähänkään valistunut ruokansa suhteen eli syö riittävästi ja monipuolisesti,
        samat aineet saanee lautaseltaan ruuasta.

        Kerran apteekissa tutkin sen tuoteselostetta ja totesin, että aika samoja aineita minulla on
        purkissa kotona, B-monivitamiinia, D-vitamiinia ja paria muuta ja saan muut ravintoaineet ja proteiinia runsaasti tavallisesta vaihtelevasta kotiruuasta.

        Jätin Souvnidin ostamatta, koska se ei olisi tuonut omaan ravitsemukseeni mitään lisäarvoa,
        mutta j o s tietää syövänsä puutteellisesti, liian vähän ja liian yksipuolisesti
        Souvenaid voi olla hyvä lisä.
        Suhtaudun suurella varauksella Souvenaidin "kaikkivoipaisuuteen".
        Jos syö huonosti, ravintolisänä se voi paikallaan.

        Elimistömme pystyy muodostamaan melkein kaiken itse ruoasta,
        paitsi ei rasvaa, sitä on saatava vähän joka päivä ja ruuassamme sitä on yleensä.
        Aivomme ja lihaksemme tarvitsevat proteiineja ja rasvaa,
        rasva mieluiten kasviöljyn muodossa pari rkl päivässä,
        jos ruuassa on niukasti. Rypsiöljy on hyvää.

        VitaePro on eräs turha tuote, koska samat aineet saa lautaselta ruuasta,
        ei niitä aineita tarvitse ottaa purkista.
        Ruuasta kaikki imeytyy sitä paitsi paremmin, sanoi lääkärini.
        VitaeProssa on (tuoteselosteen mukaan!) yksi aine,
        jotain Intiassa kasvavaa puunkuoren hitua 0,01 mg,
        jota emme ruuasta saa, mutta maailmassa ei ole kukaan sen hitusen puutteeseen kuollut.
        En usko, että sillä on minkäänlaista merkitystä terveyteemme.
        Miljardit ihmiset maapallolla elävät ja voivat hyvin ilman sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä siitä löytyy tutkimustuloksia, jotka ovat parempia vastauksia. - Nm. KVG

        Laita linkkejä tutkimustuloksista ja suomeksi kiitos ! Kiinnostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laita linkkejä tutkimustuloksista ja suomeksi kiitos ! Kiinnostaa.

        Laitan itse tähän mitä pullo Souvenidia sisältää:

        Energia 125 kcal
        Proteiini 3,8 g
        Hiilihydraatti 16,5 g
        Rasva 4,9 g
        EPA (kalaöljy) 300 mg
        DHA (kalaöljy) 1200 mg
        Fosfolipidit 106 mg
        Koliini 400 mg
        UMP (uridiinimonofosfaatti) 625 mg
        E-vitamiini 40 mg
        C-vitamiini 80 mg
        Seleeni 60 µg
        B12-vitamiini 3 µg
        B6-vitamiini 1 mg
        Foolihappo 400 µg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitan itse tähän mitä pullo Souvenidia sisältää:

        Energia 125 kcal
        Proteiini 3,8 g
        Hiilihydraatti 16,5 g
        Rasva 4,9 g
        EPA (kalaöljy) 300 mg
        DHA (kalaöljy) 1200 mg
        Fosfolipidit 106 mg
        Koliini 400 mg
        UMP (uridiinimonofosfaatti) 625 mg
        E-vitamiini 40 mg
        C-vitamiini 80 mg
        Seleeni 60 µg
        B12-vitamiini 3 µg
        B6-vitamiini 1 mg
        Foolihappo 400 µg

        Eipä tuossa ihmeaineita ole. Fosfolipidejä (lesitiiniä ?) saa saa mm. keltuaisesta.
        Koliinia saa mm. keltuaisesta, naudan maksasta, vehnän alkioista ja kaikki luonnon
        rasvat sisältävät sitä jonkun verran.

        UPM:llä on saatu kokeissa gerbiilit juoksemaan vähän nopeammin sokkeloissa.
        Se olisi parantanut kongnitiivisia kykyjä. Entä ihmisellä ?

        Kun ostaa B-monivitamiinipurkin saa B12, B6 vitamiinia ja foolihappoa,
        se on yksi B-vitamiineista.

        Seleeniä saa mm. leivästä.

        Aivoille tekee 1-2 rkl rypsiöljyä hyvää vrk:ssa, siinä on omegaakin,
        jota on kalaöljyssä,
        joka toisaalta ei ole hyväksi ihan kaikille sydänoireisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Souvenaid on apteekissa myytävää NutriDrink-sarjaa, sisältää proteiineja ja vitamiineja,
        esim. B12 vitamiinia, ns. "muistivitamiinia" yms. ei sen ihmeitätekevämpiä aineita.
        Jos on vähänkään valistunut ruokansa suhteen eli syö riittävästi ja monipuolisesti,
        samat aineet saanee lautaseltaan ruuasta.

        Kerran apteekissa tutkin sen tuoteselostetta ja totesin, että aika samoja aineita minulla on
        purkissa kotona, B-monivitamiinia, D-vitamiinia ja paria muuta ja saan muut ravintoaineet ja proteiinia runsaasti tavallisesta vaihtelevasta kotiruuasta.

        Jätin Souvnidin ostamatta, koska se ei olisi tuonut omaan ravitsemukseeni mitään lisäarvoa,
        mutta j o s tietää syövänsä puutteellisesti, liian vähän ja liian yksipuolisesti
        Souvenaid voi olla hyvä lisä.
        Suhtaudun suurella varauksella Souvenaidin "kaikkivoipaisuuteen".
        Jos syö huonosti, ravintolisänä se voi paikallaan.

        Elimistömme pystyy muodostamaan melkein kaiken itse ruoasta,
        paitsi ei rasvaa, sitä on saatava vähän joka päivä ja ruuassamme sitä on yleensä.
        Aivomme ja lihaksemme tarvitsevat proteiineja ja rasvaa,
        rasva mieluiten kasviöljyn muodossa pari rkl päivässä,
        jos ruuassa on niukasti. Rypsiöljy on hyvää.

        VitaePro on eräs turha tuote, koska samat aineet saa lautaselta ruuasta,
        ei niitä aineita tarvitse ottaa purkista.
        Ruuasta kaikki imeytyy sitä paitsi paremmin, sanoi lääkärini.
        VitaeProssa on (tuoteselosteen mukaan!) yksi aine,
        jotain Intiassa kasvavaa puunkuoren hitua 0,01 mg,
        jota emme ruuasta saa, mutta maailmassa ei ole kukaan sen hitusen puutteeseen kuollut.
        En usko, että sillä on minkäänlaista merkitystä terveyteemme.
        Miljardit ihmiset maapallolla elävät ja voivat hyvin ilman sitä.

        Sulla on epäpätevä lääkäri. - Nm. Hah


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sulla on epäpätevä lääkäri. - Nm. Hah

        Lääkärini on yksi Suomen parhaista sisätautilääkäreistä.
        Tuntee tietysti mm. maha- ja suolistoasiat ja ongelmat ja niiden toiminnan,
        ravinnon imeytymisen ja imeytymisongelmat ilman muuta jne.
        Ravitsemusterapeutti hänen parinaan on myös yksi Suomen parhaista,
        korkeakoulutettu ravitsemusalan erikoisasiantuntija,
        ei mikään pikakurssin käynyt puoskari.


      • Kuka voi sanoa, mikä ravintoaine on ihmisen muistiin vaikuttanut! Muistisairaudet ovat sukurasite. Monissa suvuissa Alzheimer on ollut vanhuksien vaivana, mutta ei toki jokaisella sentään. Joku syö kalaa, joku ei. Katsotaanko sitten 80 vuotiaina, muistaako ja mitä.
        Minä kuulun sukuun, jossa on paljon pitkään eläneitä ihmisiä, En ole itsekään kovain paljon alle 90, ja muistan sentään, kuka on presidentti ja mikä viikonpäivä tänään on.
        Lähituttavissani on muistisairaita, jotka ovat minua nuorempia.
        Eivät sairaudet välttämättä puhkea määrätyssä iässä. Moni sairastaa jo nuorena joitakin muka vanhuusiän tauteja, ja monet vanhukset elävät terveinä ja aktiivisina lähes satavuotiaiksi. Kiittäkäämme geenejämme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääkärini on yksi Suomen parhaista sisätautilääkäreistä.
        Tuntee tietysti mm. maha- ja suolistoasiat ja ongelmat ja niiden toiminnan,
        ravinnon imeytymisen ja imeytymisongelmat ilman muuta jne.
        Ravitsemusterapeutti hänen parinaan on myös yksi Suomen parhaista,
        korkeakoulutettu ravitsemusalan erikoisasiantuntija,
        ei mikään pikakurssin käynyt puoskari.

        En epäile sanojasi, mutta olisi mielenkiintoista tietää, miten lääkärit ja muut korkeasti koulutetut terveydenhoitajamme pisteytetään parhaimpiin ja ilmeisesti huonompiin!
        Moniko ammatti-ihminen suostuu tällaiseen karsinointiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En epäile sanojasi, mutta olisi mielenkiintoista tietää, miten lääkärit ja muut korkeasti koulutetut terveydenhoitajamme pisteytetään parhaimpiin ja ilmeisesti huonompiin!
        Moniko ammatti-ihminen suostuu tällaiseen karsinointiin?

        Yleensä parhaimmasta ja kokeneimmasta päästä lääkärit saavat professuurin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En epäile sanojasi, mutta olisi mielenkiintoista tietää, miten lääkärit ja muut korkeasti koulutetut terveydenhoitajamme pisteytetään parhaimpiin ja ilmeisesti huonompiin!
        Moniko ammatti-ihminen suostuu tällaiseen karsinointiin?

        Yleensä kunnianhimoisimmat ovat parhaita. Tohtoreiksi väitelleet.
        He ovat oikeasti kiinnostuneita alastaan ja haluavat tosissaan perehtyä alaansa.
        Valitsen aina väitelleen lääkärin, jos mahdollista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lääkärini on yksi Suomen parhaista sisätautilääkäreistä.
        Tuntee tietysti mm. maha- ja suolistoasiat ja ongelmat ja niiden toiminnan,
        ravinnon imeytymisen ja imeytymisongelmat ilman muuta jne.
        Ravitsemusterapeutti hänen parinaan on myös yksi Suomen parhaista,
        korkeakoulutettu ravitsemusalan erikoisasiantuntija,
        ei mikään pikakurssin käynyt puoskari.

        " Ruuasta kaikki imeytyy sitä paitsi paremmin, sanoi lääkärini. " Jos lääkäri sanoo noin, hän ei satavarmasti ole "yksi parhaista". - Nm. Täyttä puppua


    • Anonyymi

      Souvnaid-mainos
      Ravintosisältö
      Souvenaidista saatavat ravintoaineet imeytyvät kehoomme samalla tavalla kuin yleisestikin ruuasta saamamme ravintoaineet. Ravintoaineiden imeytyminen ja varastoituminen elimistöön vie aikansa, eikä vaikutus näy heti. Souvenaidin käyttöä on seurattu ja muutoksia on havaittu 3-6 kuukauden päivittäisellä käytöllä.

      Koostumukseltaan kliinisen ravintovalmisteen on täytettävä yleisesti hyväksytyt lääketieteelliset ja ravitsemustieteelliset vaatimukset. Souvenaid sisältää maitoproteiinia, mutta se on vähälaktoosinen ja gluteeniton. Älä käytä Souvenaidia, jos olet allerginen kalalle, soijalle tai maitoproteiinille.

      • Anonyymi

        Mikä "ravintosisältö" tuo on? - Nm. Ks. 21:14


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä "ravintosisältö" tuo on? - Nm. Ks. 21:14

        Kysypä valmistajalta. Tuoteseloste on valmistajan
        ja apteekin sivulta mainokseksi ymmärtämäni stoori joka alkaa sanalla "Ravintosisältö".
        Onhan siinä 125 Kcal:n edestä jotakin ravintoa, jonka elimistö käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysypä valmistajalta. Tuoteseloste on valmistajan
        ja apteekin sivulta mainokseksi ymmärtämäni stoori joka alkaa sanalla "Ravintosisältö".
        Onhan siinä 125 Kcal:n edestä jotakin ravintoa, jonka elimistö käyttää.

        Et siis ymmärtänyt vinkkiä Nm:ssä. Kehoitan etsimään muistia ym. hoksaamista virkistävät ja ylläpitävät ravintoaineet ja hyötykäyttämään niitä. - Nm. Yleiset ohjeet eri asia


    • Anonyymi

      "muutoksia on havaittu 3-6 kuukauden päivittäisellä käytöllä"

      Muistisairailla ?
      Mitä muutoksia ?

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Suositut omega 3 -rasvahappoa sisältävät kapselit ovat kirurgian näkökulmasta vaarallisia.

        Päijät-Hämeen keskussairaalan erikoislääkärit traumatologian, sydän- ja verisuonikirurgian ja ortopedian aloilta ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että kapselit vaikeuttavat leikkauksia, sillä ne lisäävät verenvuotoriskiä. Kapseleiden tarkoitus on estää veren hyytymistä ja siinä ne myös toimivat.

        Jos leikkaus suunnitellaan etukäteen, potilaalta kysytään hyvin tarkkaan onko hän käyttänyt omega 3 -valmisteita ja niistä pitää pitää taukoa ainakin viikko, ehkä pidempäänkin. Aina leikkauksesta ei kuitenkaan tiedetä viikkoa etukäteen.


        - Jos potilas leikataan päivystyksessä, leikkaus tehdään tietysti kapseleista huolimatta, mutta verenvuoto on aina riski leikkauksessa, traumatologian erikoislääkäri Arno Sipponen sanoo.

        Rasvahappovalmisteiden käyttäminen voi osoittautua haitalliseksi onnettomuustilanteissa muutenkin. Lääkäreiden mukaan ainakin teoriassa kaatuneella voi olla suurempi riski saada aivoverenvuoto tai menettää verta onnettomuudessa, koska valmiste pyrkii estämään veren hyytymisen.

        - Hankala kysymys kannattaako valmistetta käyttää vai ei. Jos on taipumus verisuonitukoksiin tuote on hyvä, mutta kirurgiselta kannalta se on ilman muuta riski, sydän- ja verisuoni kirurgian erikoislääkäri Janne Jokinen sanoo.

        Lääkäreiden toive on, että ihmiset ymmärtäisivät, että omega 3 -kapselit eivät ole mitä tahansa lisäravinteita, vaan niillä on oikeasti vaikutusta. Ongelma on kuitenkin se, että kapseleita voi ostaa vapaasti vaikka ruokakaupasta, joten myyjällä ei ole mahdollisuutta kertoa tuotteen vaikutuksista eikä keskustella siitä, onko se tarpeen.

        - Aika liberaalisti ihmiset niitä syövät. Pitäisi olla tietoa siitä, mitä käyttää.


        Omega 3 -rasvahappoja saa luonnostaan myös margariineista, öljystä ja rasvaisesta kalasta, kuten lohesta. Näiden ruokien syöminen ei kuitenkaan ole riski edes leikkauspotilaalle, ja niiden syöminen on osa ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suositut omega 3 -rasvahappoa sisältävät kapselit ovat kirurgian näkökulmasta vaarallisia.

        Päijät-Hämeen keskussairaalan erikoislääkärit traumatologian, sydän- ja verisuonikirurgian ja ortopedian aloilta ovat kaikki yhtä mieltä siitä, että kapselit vaikeuttavat leikkauksia, sillä ne lisäävät verenvuotoriskiä. Kapseleiden tarkoitus on estää veren hyytymistä ja siinä ne myös toimivat.

        Jos leikkaus suunnitellaan etukäteen, potilaalta kysytään hyvin tarkkaan onko hän käyttänyt omega 3 -valmisteita ja niistä pitää pitää taukoa ainakin viikko, ehkä pidempäänkin. Aina leikkauksesta ei kuitenkaan tiedetä viikkoa etukäteen.


        - Jos potilas leikataan päivystyksessä, leikkaus tehdään tietysti kapseleista huolimatta, mutta verenvuoto on aina riski leikkauksessa, traumatologian erikoislääkäri Arno Sipponen sanoo.

        Rasvahappovalmisteiden käyttäminen voi osoittautua haitalliseksi onnettomuustilanteissa muutenkin. Lääkäreiden mukaan ainakin teoriassa kaatuneella voi olla suurempi riski saada aivoverenvuoto tai menettää verta onnettomuudessa, koska valmiste pyrkii estämään veren hyytymisen.

        - Hankala kysymys kannattaako valmistetta käyttää vai ei. Jos on taipumus verisuonitukoksiin tuote on hyvä, mutta kirurgiselta kannalta se on ilman muuta riski, sydän- ja verisuoni kirurgian erikoislääkäri Janne Jokinen sanoo.

        Lääkäreiden toive on, että ihmiset ymmärtäisivät, että omega 3 -kapselit eivät ole mitä tahansa lisäravinteita, vaan niillä on oikeasti vaikutusta. Ongelma on kuitenkin se, että kapseleita voi ostaa vapaasti vaikka ruokakaupasta, joten myyjällä ei ole mahdollisuutta kertoa tuotteen vaikutuksista eikä keskustella siitä, onko se tarpeen.

        - Aika liberaalisti ihmiset niitä syövät. Pitäisi olla tietoa siitä, mitä käyttää.


        Omega 3 -rasvahappoja saa luonnostaan myös margariineista, öljystä ja rasvaisesta kalasta, kuten lohesta. Näiden ruokien syöminen ei kuitenkaan ole riski edes leikkauspotilaalle, ja niiden syöminen on osa ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota.

        Sykää omeganne ruokana, ei kapseleina:
        Omega 3 -rasvahappoja saa luonnostaan myös margariineista, öljystä ja rasvaisesta kalasta, kuten lohesta. Näiden ruokien syöminen ei kuitenkaan ole riski edes leikkauspotilaalle, ja niiden syöminen on osa ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sykää omeganne ruokana, ei kapseleina:
        Omega 3 -rasvahappoja saa luonnostaan myös margariineista, öljystä ja rasvaisesta kalasta, kuten lohesta. Näiden ruokien syöminen ei kuitenkaan ole riski edes leikkauspotilaalle, ja niiden syöminen on osa ravitsemussuositusten mukaista ruokavaliota.

        Käsitykseni mukaan LOHI on kallista ruokaa,

        aina kun kattoo niitten kilohintaa
        köyhää pyörryttää,

        huomioni mukaan kaupoista ei saa tuoretta lohta,
        tuore kala on jäykkää raikkaan näköstä,
        mutta kun ostaa lihatiskiltä
        kala on pehmeetä ja veltto,
        joten ikäväkseni olen aina ohittanu kalatiskit,

        pakko löytää muuta syötävää,,,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Käsitykseni mukaan LOHI on kallista ruokaa,

        aina kun kattoo niitten kilohintaa
        köyhää pyörryttää,

        huomioni mukaan kaupoista ei saa tuoretta lohta,
        tuore kala on jäykkää raikkaan näköstä,
        mutta kun ostaa lihatiskiltä
        kala on pehmeetä ja veltto,
        joten ikäväkseni olen aina ohittanu kalatiskit,

        pakko löytää muuta syötävää,,,

        Aito lohi on kallista ja onko sitä edes myynnissä ? Tiskeillä olevat lohet on kasvatettu
        Norjan tai Suomen kalankasvatusaltaissa rehu-antibioottiruokinnalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aito lohi on kallista ja onko sitä edes myynnissä ? Tiskeillä olevat lohet on kasvatettu
        Norjan tai Suomen kalankasvatusaltaissa rehu-antibioottiruokinnalla.

        Kyllähän se on niin, että kaikki ruoka on kasvatettua. :)

        Mitä nyt itse kalastettu kala on poikkeus.


    • Anonyymi

      Huomaan ,että täällä on ihmiset erittäin valistuneita. Itse myös perehdyin asiaan niin hyvin kuin vaan voin netin kautta ja tulin juuri samaan tulokseen monien kirjoittajien kanssa. Öitä ap.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Minun ystävällä on tämä Lewyn kappale tauti. Se on kamala.

        Lewyn kappale -tauti
        Noin 10 prosentilla muistisairaista on Lewyn kappale -tauti, joka diagnosoidaan yleensä 50–80 vuoden iässä. Muisti voi toimia, mutta sairastuneen oman toiminnan ohjaus heikkenee. Hänelle voi tulla myös esimerkiksi tarkkaavuuden ongelmia sekä tilan, etäisyyksien ja suuntien hahmottamisen vaikeutta. Sairastuneen vireystila vaihtelee ja hänellä voi olla tajunnanhäiriöitä. Sairauden edetessä muistikin heikkenee.

        – Potilaiden liikkumiseen liittyvät ongelmat muistuttavat Parkinsonin tautia, eli heillä voi olla jäykkyyttä, hidastumista ja vapinaa. Tiettyjä psyykkisiä oireita, kuten masennusta ja aistiharhoja, on enemmän kuin Alzheimerissa, Vataja kuvailee.


    • Anonyymi

      Pimeät kausi tulee, D-vitamiinit on alettava ottaa purkista.
      Otan 20 mikrogramman pillerin päivässä, joskus kaksikin niitä.
      Tässä on pitkä lista D-puutoksen seurauksia, en mieti niitä sen tarkemmin,
      nakkaan pillerin naamaan. niin olen tehnyt voitavani D-vitamiinin suhteen
      ja yritän syödä monipuolisesti ja riittävästi, vaikkei niin nälättäisikään.
      https://www.is.fi/terveys/art-2000008250179.html

      • Anonyymi

        Äkkiäpä kesällä kerätty D-vitamiini häviää.
        – Valoisana vuodenaikana kertynyt D-vitamiinivarasto hupenee joissakin viikoissa, sanoo THL:n tutkimusprofessori Suvi Virtanen kertoi


      • Anonyymi

        Otat liian vähän ja ottaa pitäisi vuoden ympäri. - Nm. Etsi oikeat ohjeet


    • Ostin 600 g tuoreita muikkuja, myös ruisjauhoja ja tilliä.
      Huomenna paistan, valmistan perunamuussia ja salaattia, piimä unohtui ostamatta.

      • Anonyymi

        Minä söin muikkuja toissapäivänä ja eilen. Hyviä olivat. Lohta en taida enää pystyä syömään. Sitä on ollut tarjolla runsauden pulaan asti.
        Nieriää oli joskus tarjouksessa, nyt ei aikoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      178
      2176
    2. Rakastan sinua

      Enkä halua enkä aio sinua satuttaa. Satuttaisin samalla itseäni. Olet ihana mies ja olen pahoillani kuinka sinua kohteli
      Ikävä
      56
      1457
    3. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      216
      1327
    4. Kun viimeksi tapasit kaivattusi

      Kasvokkain ( ei netti, varmuudeksi vielä tarkennan), jännittikö? Jos, miten se ilmeni? Huomasitko jännittikö kaivattuasi
      Ikävä
      56
      1182
    5. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      80
      1160
    6. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      39
      1089
    7. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      68
      1006
    8. Jos lähestyisin

      näyttäisitkö ovea vai vihreää valoa?
      Ikävä
      64
      998
    9. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      125
      994
    10. Leppäskän tarratoimikunta kävi Suviseuroussa haastamassa riitaa!

      Voiko enää törkeämmin häiritä uskovien juhlia? https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tarratoimikunnan-aktivistit-kokivat-sy
      Luterilaisuus
      224
      935
    Aihe