Enteet luonnossa

Anonyymi

Olen joskus kokenut outoja enteitä ennen jonkin pahan tapahtumista. Voi tietysti ajatella sattumina tai vilkkaan mielikuvituksen tuotteina. En ole näihin niin kiinnittänyt huomiota ennen kuin nämä pahat asiat sitten ovat tapahtuneet.

Kerran tapahtui että katselin tv:tä kerrostaloyksiössäni iltamyöhällä. Sieltä tuli joku Bond-elokuva. Istuin siinä katulampun valossa ja ulkona puuskainen tuuli heilutteli puita. Yhtäkkiä edessäni oleva tuuletusikkuna lävähti voimalla auki aivan selälleen ja tuuli puhalsi sisään niin että verhot lepattivat.

Sitten yhdentoista aikaan pienellä olleesta radiosta kuului että jossain oli räjähtänyt. Aamulla selvisi että Bostonin maratonilla oli ollut pommi-isku. Otin selvää sen tapahtuma-ajasta: se oli tapahtunut iltakymmeneltä Suomen aikaa. Asia jäi mietityttämään, oli aivan kuin paineaalto olisi yltänyt tänne asti.

10

694

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerran taas tapahtui että olisiko ollut loppukesää tai alkusyksyä, seisoin hämärän aikaan kotitaloni rappusilla. Silloin korppi kronksahti talon päällä takanani. Katsoin ylöspäin ja rupesin seuraamaan sen lentoa. Se lensi laajan alaspäin viettävän pihamaan poikki navetalle päin. Sen ylle tultuaan se heittäytyi selälleen ja lensi pari-kolme sekuntia niin, kuten korpit joskus tekevät. Sitten se kääntyi taas oikein päin ja jatkoi lentoaan.

      Seuraavana aamuna olin ulkoilemassa kun muutaman metrin päähän männyn rungolle lennähti palokärki. Se kierteli hetken runkoa ja lensi sitten toiseen mäntyyn. Näin se jatkoi kunnes hävisi metsään.

      Parin päivän päästä Pariisissa tapahtui terrori-isku. En muista mikä niistä se oli, niitähän tapahtui useampi niinä aikoina. Nämäkin tapahtumat hieman mietityttävä vielä tänäkin päivänä.

    • Anonyymi

      Vähän aikaa sitten olin tulossa pyörällä töistä ja oikaisin metsätien pätkän kautta. Silloin heinikosta tupsahti eteeni raiteelle pikkulintu, vihervarpuseksi sitä arvelen. Se kipitti edessäni mutkitellen niin että minun piti jarruttaa etten olisi ajanut sen yli. Sitten kurvasin toiselle raiteelle ja lintu hävisi heinikkoon.

      Sitten pyörää lukitessani räystäältä leijaili seittinsä varassa hämähäkki aivan silmieni editse. Hetkeä myöhemmin kävin suihkussa ja pyyhettä ottaessani huomasin että pitkäjalkainen lukki kiipeili sen päällä.

      Taas päivä tai pari siitä, Kabulin lentokentällä räjähti evakuointioperaation aikana.

      Muutamaa päivää aiemmin oli jo illalla tullessani pihatien päässä kipittänyt toinen pikkulintu siinä edessäni, oli outoa käytöstä, aivan kuin olisivat pesältään pois houkutelleet, vaikka pesintä oli jo varmasti takana.

    • Anonyymi

      Hui, tuulee ja lintuja näkyy! Ja maailmalla jossain johonkin aikaan tapahtuu jotain!
      Ihan selvä yhteys!

      Onneksi Cittarissa on folio usein tarjouksessa.

    • Anonyymi

      Kolme närheä kinasteli eilen. Mitä se tarkoittaa?

      • Anonyymi

        Jaa-a, vaikkapa sitä että oli yksi ruokapala lähistöllä ja jokainen närhistä olisi sen halunnut.

        Jonkun mielestä tietysti sitä, että jossain päin Suomea joku ajaa jonkinlaisen kolarin jonain viikkona jollakin ajoneuvolla ja saa jonkinasteisen haavan.


    • Anonyymi

      Mua kyllä eniten näissä ihmetyttää, että missä hiivatin umpitynnyrissä nää ihmiset on elänyt???! Joku lintu lentää ja ulkona tuulee niin on se niin ihme juttu, kuin ei koskaan ennen olisi tuollaista nähnyt.

    • Anonyymi

      Oletko kuullut koskaan termiä "butterfy effect - perhosvaikutus"??! Kaikella on luonnossa mekitys, ja pienet taikka pikemminkin pieniltä tuntuvat seikat ovat usein merkityksellisempiä kuin isot.

      Maailma on toisaalta kaaottinen paikka ja niin tiede kuin muinaiset uskomuksetkin ovat siitä yhteneväisiä, että ihminen on aina koettanut "Järkeistä" asioita siten, että luonnossa oleva "kaaottinen" alkutila asettuisi edes ihmismielissä jotenkin järjestykseen ... Merkitysten etsiminen/löytäminen/ymmärtäminen ei siis ole tynnyristä, vaan pikemminkin sellainen kaaottinen kujanjuoksu tyhjän perässä (=hyvin ominaista monille !!!) on sitä ...

    • Anonyymi

      Kyllä se tynnyristä on, jos yhdistetään nähty palokärki ja Pariisin terrori-isku.

      Järjellistä on ajatteluketju: palokärjellä on nälkä -> puun kaarnassa on hyönteisiä -> palokärki tietää, että puun kaarnassa on hyönteisiä - > palokärki menee puun kaarnalle ja nokkii sieltä hyönteisiä nälkäänsä.

      • Anonyymi

        Mut jos pierasee ja sit tapahtuu pommi-isku Afganistanissa nii onks se tällanen perhos-efekti!? Vaikee ruveta pidättelee ku on tää ärtyneen suolen oireyhtymä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut jos pierasee ja sit tapahtuu pommi-isku Afganistanissa nii onks se tällanen perhos-efekti!? Vaikee ruveta pidättelee ku on tää ärtyneen suolen oireyhtymä!

        Joskus tätä perhosefektiä tarjottiin jotakuinkin niin, että "perhosen siiven lyönti voi saada aikaan maanjäristyksen(jossain kaukana)".

        Käytännössä on kyse enemmän kuitenkin mielikuvasta. Mutta myös uskosta (joillakin, ketkä niin uskovat) että sattumilla ja järjestymättömillä tapahtumilla on satunnainen merkitys jonnekin muualle.

        Monestihan esim.samat keksinnöt ja ilmiöt on tulleet yhtä aikaa (ja toisistaan tietämättä) ilmoille eri puolilla maapalloa.
        Mutta palokärjelläkään tuskin tätä kautta on monen uskon mukaan vaikutusta mihinkään terrori-iskuihin. Usein omalla pihalla tapahtumat peilaa vain omaa elämää, ja yhteiskunnallisia asioita pitää peilata ihan muitten "syy- ja seuraussuhteitten" kautta ...


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2387
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1938
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe