Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

En haluaisi kastroida koiraani

On se kumma että lennetään kuuhun ja tiede on kehittynyt joka suuntaan kovasti mutta:

Pienen uroskoirani kova "juoksuaika" oli ja on juuri nyt taakse jäänyttä elämää. Oli ihanaa saada oikea koirani takaisin. Se kesti 6 päivää, pahimmat ajat olivat keskellä ja kesti 3 päivää.

Merkkejä moisesta on ollut aiemminkin mutta sellaisia jotka käden huitaisulla häipyivät meidän molempien mielestä.
Nyt oli tosi kyseessä ekan kerran. Koira täytti 3.9. neljä vuotta.

Juoksu ikkunasta ikkunaan, jos joku koira näkyy niin hirveä itku. Sitten kolmen vuorokauden syömättömyys, kädestä sain annetuksi muutamia makkaranpaloja.
Yhtenä päivänä sitten odotetusti maha kuralle eli ripuli. Kun sai pyllynsä ylös tuli samointein oksennus. Ei unta kokopäivänä mutta luojalle kiitos nukkui yöt. Ja aivan niin kuin olisi ollut koomassa tai tajuton. Nukkui niin ettei reagoinut yhtään mihinkään, kuin kuollut. Mutta aamulla juoksu taas maistui.

Karmea kokemus. Ajattelin että miten ei meidän useat sakumme koskaan käyttäytyneet noin. Ei niillä mitään "juoksuaikaa" ollut, olivat normaalin kiiinnostuneita vain.

Sitten sain tietää että naapuritalon yhden naisen kolmesta koirasta yhdellä oli juoksuaika. Sehän oli sitten siinä. Kuljettiin samoja polkuja ja haju oli lähellä ympäristössä.

Joka tapauksessa jo soitin läheiselle ell.asemalle ja kysyin että olisko jotain apua tähän nyt. Ei ollut. Puukko ja implantit olivat tarjolla.

Miten voi olla näin että joku noista vaihtoehdoista pitäisi ottaa vaikka vaikka 2Xvuodessa tuo toistuiskin. Eli 2X6 päivää on vuodessa 12 päivää. Tuonko takia pitäisi riskeerata koirani ihana luonne, turkkiongelmat, pissaongelmat ja se että on koira vain makoilee mutta jolta puuttu sponttaanit teot eli on sitten jo vanha paikallaan pysyvä koira. Sitä en halua.

Päätin että menen itse lääkäriin hakemaan rauhoittavia tuoksi ajaksi, sen tiedän kuitenkn onnistuvan. On helpoin vaihtoehto.

Onko todella niin että tuoksi pieneksi ajaksi ei ole koiralle lääkitystä vaan sinun täytyy muuttaa koko koira. Ei leikata ja piste.

4

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      olisiko mahdollista ottaa lomaa töistä pahimmiksi päiviksi ja lhtä sukulaisiin/ luontoretkelle, tai jonnekin, tai hankkia koiralle hoitopaikka pahimpien päivien ajaksi, helpotus olisi myös koiralle kun ei haju kiusaisi

      • Olen eläkkeellä joten olen koiran kanssa kaiken aikaa. Ajattelin että pari kertaa vuodessa, yritetään kestää mutta nyt on taas mennyt kolme päivää samoissa merkeissä, tosin huomattavasti lievemmin. Normaali aika kesti kuukauden. Nythän on narttukoirien juoksussa sesonkiaika.

        Kun ajattelin asiaa paremmin niin eihän ole kysymys vaan minusta, koirallakin on vaikea ja paha olla. Niinpä se saa maanantaina hormooni-implantin jonka vaikutusaika on puoli vuotta.
        Siitä näen sitten miten se koiraan vaikuttaa ja sitten katsotaan eteenpäin. Jos vaikutukset ovat hyviä niin sitten aion antaa periksi ja koira kastroidaan.
        Kallistahan tämä kokeilu on mutta siitä en välitä. Raha ei tee minua onnelliseksi jos koirani voi huonosti.

        Noista ehdotuksistasi olisi paras vaikka mökin vuokraus että maisema vaihtuisi.
        Katsotaan tuo hormoonijuttu ensin ja sitten "näkee mitä kenkä tekee".

        Kiitos asiallisesta vastauksestasi ja hyvää syksyn jatkoa.


    • Anonyymi

      Koiran oman terveyden kannalta on viisasta kastroida kaikki urokset joita ei aiota käyttää jalostukseen.

      • Joo mutta. Samaa mieltä mutta omani sai jatkuvia anaalirauhastulehduksia koko sen ajan kun imlantti oli voimassa. Sen jälkeen oli taas rauhallisempaa mutta nyt hieman ennen vuodenvaihdetta sai samaan vaivaan (juoksuaika ja lopetti syömisen) lääkekuurin joka kesti viikon ja sen vaikutusaika on 5 kuukautta. Eli loppuu touko-kesäkuun vaihtteessa. Ja taas sama juttu. Jatkuva anaalirauhasvaiva.

        Eli tämä hormoonikuuri ei aiheuttanut sitä pelkoa minkä implantti teki. Sama vaikutus olisi leikkauksella. Tämä viikon kuuri olisi muuten hyvä mutta ne anaalit ovat kaiken aikaa. Samoin kuin oli implantin aikaan. Lääkekuureja ja tyhjennyksiä, osa niistä tyhjentyi itsekseen ja samoin on nyt.

        Eli kaikki hormooneihin vaikuttava lääkitys tekee jatkuvaa ja toistuvaa anaalirauhasten tulehdusta. Mitäs sitten tehdään. Jaa kuka osaisi sanoa kun ei lääkärilläkään olle muuta ehdotusta.

        Edelleen, jos lennetään kuuhun niin eläinlääketiede täytyy myöskin olla kehittynyt niin että tähän ongelmaan olisi vastaus.
        Tilaan huomenna ajan pieneläinklinikalle. Siellä löytyy asiantuntijoita joka vaivaan.
        Siellä on aikoinaan hoidettu sakumme paha epilepsia ja muutkin koirat. Sinne on vaan pitkät jonot mutta kannattaa odottaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe