ilman poistoventtiilit

Anonyymi

kerrostalo asuntomme keittiössä ja vessassa on samanlaiset ja samankokoiset poistoilma venttiilit (koneellinen poistoilma)niin pitääkö niiden molempien venttiileiden olla tasan yhtä paljon auki? vai pitääkö vessan venttiili enemmän auki kuin keittiön?

14

197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      SORMET POIS VENTTIILEISTÄ!

      Venttiilit tasapainotetaan IV-suunnitelman mukaisiin ilmamääriin avaamalla venttiileitä niin, että ventiilissä olevasta paine-erosta voi korjauskertoimilla laskea ilmanvirtauksen. Paine-eroon vaikuttaa kanavan koko, pituus, sijainti muihin venttiileihin nähden. Ilmamäärät taas suunnitellaan huoneen käyttötarkoituksen mukaan.

      Venttiileihin ei pidä koskea sen vuoksi, että tasapainotus on ikävää työtä, koska säätäminen tehdään usein hyvin moneen kertaan, koska jokainen venttiili vaikuttaa jokaiseen venttiiliin. SEN VUOKSI: SORMET IRTI VENTTIILEISTÄ, tai tulee lasku joka ei ole pieni.

      • Anonyymi

        Juu, ihan juuri noin. Noihin venttiileihin ei saa koskea, ne on mitoitettu ja ruuvailtu paikalleen suunnitelmien ja mittausten mukaan.


    • Anonyymi

      Ilmanvaihtoventtiileihin ei tosiaan pidä itse koskea. Säätö on ammattilaisten työtä ja vaatii mittareita. Jos tuntuu, että huoneiston ilma ei vaihdu, niin syy on yleensä korvausilman puute. Eli asuntoon ei pääse riittävästi uutta ilmaa.

    • Anonyymi

      Onneksi on oma talo ja saan säätää miten haluan, ja kohta tulee viisaita neuvoja

      • Anonyymi

        Nykyisin on muotia tehdä omakotitaloihin vain hyvin pieni alipaine. Tällä estetään rakenteista tulevien epäpuhtauksien imeminen huoneilmaan.

        Mitään kovin dramaattista vaikutusta tuolla ei saada jos talo on hyvin tehty ja kunnossa..

        Monissa taloissa on puutteellinen ilmanvaihto ja olemattomat korvausilma räppänät. Korvausilma räppänät olisi halpa ja hyvä korjaus moneen 90-lukuiseen ja sitä vanhempaan taloon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyisin on muotia tehdä omakotitaloihin vain hyvin pieni alipaine. Tällä estetään rakenteista tulevien epäpuhtauksien imeminen huoneilmaan.

        Mitään kovin dramaattista vaikutusta tuolla ei saada jos talo on hyvin tehty ja kunnossa..

        Monissa taloissa on puutteellinen ilmanvaihto ja olemattomat korvausilma räppänät. Korvausilma räppänät olisi halpa ja hyvä korjaus moneen 90-lukuiseen ja sitä vanhempaan taloon.

        Rakensin -92 Ok talon eikä vaadittu kuin eteiseen tuloventtiili. Monta vuotta siinä kitkutin puuhellan voimilla mutta makkareissa talvisin aina aamulla ikkunat kosteita varsinkin ssunaillab jälkeen vaikka kuunka olis hetken läpivedolla tuulettanut. Sauna keskellä taloa josta putki hormin ilmarööriin. Homma korjaantui kun mh tuuletusikkunoihin venttiilt ja huippari katolle portaattomalla säädöllä ja pieninkin nopeus jo riitti.


    • Anonyymi

      Joo kyllä niitä on ajoitttain puhdistettava. Mutta täytyy se säätö palauttaa TASAN samaan kuin alkuperäinen.

      • Anonyymi

        Mutta kun taloyhtiön asunnoista on jo 50% ruuvaillut niitä venttiileitä oman makunsa mukaan ja muutama asukas vielä puhaltaa liesituulettimen poistoilmankin niihin kanaviin, niin sanottakoon, että "TASAN" samaan palauttaminen ei yleensä ole enää tarpeen. Kyllä ne sitten 10 vuoden välein nuohotaan ja säädetään, luvattomat liesituulettimet irroitetaan ja asia muistetaan 3 kuukautta, jonka jälkeen ensimmäinen venttiili on jo väärässä asetuksessa...ja kohta on myös ensimmäinen luvaton liesituuletin taas työntämässä kebabin tuoksua naapuriasuntoon.
        Eikä se aina ole ihan sanottu omakotitalossakaan, että se mittarimies edes osaa käyttää sitä mittariaan niin, että litrat menevät tasan oikein. Pöytäkirjaan tietysti saadaan numerot, se on selvä. Lukemat tarkastetaan sitten seuraavan nuohouksen yhteydessä ja kansia ruuvaillaan sinne tänne, riippumatta onko niihin koskaan koskettu muuta kuin korkeintaan pölynimurin harjasuulakkeella. Ja vaikka venttiilejä putsaisi ahkeramminkin, niin koko venttiilihän lähtee useimmiten irti kiinnityskehyksestään niin että sen kantta ei tarvise ruuvata irti, vaikka koko venttiilin irrottaisi syväpuhdistusta varten.


    • Anonyymi

      Se on kylläkin ilmanpoistoventtiili, ei ilmanpoisto venttili

      • Anonyymi

        Kukin kykyjensä mukaan. Olekot jo oppinut kengännauhasi solmimaan?


    • Anonyymi

      Poistoventtiilien puhdistus vähintään kerran vuodessa kuuluu edelleenkin asukkaan vastuulle. Puhdistusta ei voi tehdä pitämällä näppinsä erossa venttiileistä ;-)

      Yleisin venttiilityyppi lähtee kokonaan irti vääntämällä kauluksesta vastapäivään. Sen jälkeen ruuvataan keskiölautanen irti ja suoritetaan puhdistus (venttiiliin tarttunut nöyhtä pois). Lautasen varressa on mutteri, jonka tarkoitus on, että lautanen ruuvataan takaisin kaulukseen siihen asti. Eli siten, että tuo säätömutteri kiristyessään jättää säädetyn raon lautasen ja kauluksen väliin. Tätä ei siis saa muuttaa alkuperäisestä asennostaan tuossa puhdistuksessa.

      Jos tuo säätömutteri vähän liikahtaa puhdistuksessa niin sillä ei isoa vaikutusta ole. Paljon enemmän vaikuttaa asunnon ilmanvaihtoon tukkeutunut, puhdistamaton venttiili!

      • Anonyymi

        Toisiin asuntoihin tulee enempi pölyä kuun toisiin.
        Asukasmäärä, harrastukset siivoukset ja yleensäkin meno sisällä vaikuttaa. Katsoin oman ok talon muutaman poiston niin todella vähän on pölyjä tullut 8v aikana, tosin ei asukkaitakaan montaa. Tässä talossa ei ole kanavia puhdistettu ja näyttää ettei paljon tarvettakaan. Tulopuoli loistaa kuin naantalin aurinko. Suodattimet imuroin 3kertaa/v ja sitten vaihto. Keskusimuri ehkä osaltaan auttaa kun ei pöllytä lattioilta pölyjä ilmaan ja sitä kautta poistoventtiileihin. Puuhellan/liesituulettimen kanavat ovat ainoat mitkä pitäis puhdistaa ja varsinkin puuhellan yläpuolella kun ei ole rasvasuodatinta.


    • Anonyymi

      Varsinkin kerrostaloissa koko venttiileiden säätö on yksi suuri vitsi. Ja tietysti myös hyvä rahastuskohde.
      Yhteisessä poistoilmakanavassa on liian paljon muuttujia ja lisäksi korvausilman saannissa on niin paljon asuntokohtaista vaihtelua, että käytännössä säädöllä täytetään vain isännöitsijän ylläpitämää huoltokirjaa. Ja tietysti saadaan muutaman sisäilma-aktiivin suurimmat mölinät kuriin...no nyt se on tehty...Nyt ei pitäisi enää naapurin tupakansavut ja karjalanpaistin tuoksut tulla enää rouvan huoneistoon....ei pitäisi ei...

      • Anonyymi

        olen samoilla jäljillä sinun kanssasi,minulle iv-ukko sanoi ettei asuntoni vanhan 60-luvun kerrostalon (koneellinen poisto,tiilimuurattu hormi) ilmanvaihtoa saa millään mittarilla tarkasti säädettyä edes koska talo on niin vanha ja lopuksi sääti venttiilin ilman mittaria ja sanoi että käännä itse sopivaan asentoon jos se ei ole hyvä


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      188
      7376
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4292
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2125
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2049
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1879
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1696
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1671
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1629
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1613
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe