Ahdistaa opiskelu ihan hitosti

Anonyymi

Ahdistaa opiskelu ihan hitosti ja en tiedä mitä tehdä…
Opiskelen siis AMK nyt toista vuotta. Mulla on tosi paha esiintymispelko, en oo esiintynyt moneen moneen vuoteen (ekana vuonna kaikki esitelmät oli etänä eikä se ollut paha), lisäksi jännitän muitakin sos.tilanteita jonku verran. Tämä aiheuttaa ihan hirveetä ahdistusta ja varsinkin kun eka esitys on nyt tulossa. Mua oikeesti ahdistaa niin paljon, että tekis mieli lopettaa koko koulu. Ja koska tunteeni on näin rajut niin mietin voiko tästä ikinä tulla mitään? Jos vaan kokoajan ahdistaa, esitelmiä tulee jatkossakin, viimistään opinnäytetyön takia.

Käytössäni on propral, mutta en ole sitä päässyt vielä esitelmien kanssa testaamaan niin en tiedä voinko luottaa siihen. Opettajille en ole puhunut enkä ole käynyt missään psykologeilla/terapiassa.

3

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Propralia käytetään esiintymispelkoon, kroppa ei sitten niin reagoi. Ei sun tarvi mitään pelätä, kaikki on samassa veneessä siellä opiskelussa, saat olla osa porukkaa. Voimia ja hyvää mieltä.🙏

    • Anonyymi

      Treenaa vaan. Pyydä kaveria yleisöksi. Videoi esiintymistäsi. Tee mielikuvaharjoituksia. Lue ääneen ja nauhoita. Varmuus lisääntyy näillä keinoilla. Kaikki jännittää ainakin vähän. Kukaan ei ole hyvä ekalla kerralla. Valmistaudu kunnolla ja harjoittele esitystä moneen kertaan. Takuulla menee hyvin. Ehkä olet liian kriittinen itsellesi. Älä vertaa itseäsi Stubbiin yms. He ovat tehneet sitä hommaa jo vuosikausia.

    • Anonyymi

      Opiskeluaikana punastuin helposti ja jännitin ihan hirveesti. Sanat sekosivat. Jotain tapahtui teini-iässä kun aloin jännittää. Sitä ennen oli avoin ja tykkäsin esiintyä koulun juhlissa.
      Harjoittelin esitelmiä monta kertaa kotona. Englannin- ja ruotsinkielellä pidetyt olivat pahimmat, kun en ole hyvä kielissä. Ihmettelin miten sain ne läpi mutta keskitason suoritus tuli ja työpaikka tutkinnon myötä.
      Yksi lohtu oli: joku sanoi että kun esität, kuulijat ovat sinun puolellasi, eivät sinua vastaan. Ymmärtävät, eivät arvostele tai moiti.
      Vieläkin harjoittelen kotona mitä puhun esim. kokouksessa, jopa harjoittelen kertomaan jonkun kivan jutun kahvipöydässä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe