Kuinka tarkkaan moottorisahalla saa kaadettua

Anonyymi

Miten tarkkaan ns. perussahailija saa kaadettua puun? Tosi miehet tietysti 15m päässä olevaan tolppaan, mutta miten tämmönen perussahailija? Onko esim 15 m päähän asetetusta tolpasta alle metrin keskiarvo hyvä? Miten tarkkaan pihapuukaatajat lähtee kaatamaan suoran kaadon.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Riippuu ihan puusta. Jos painopiste ei rungon käyryyden tai toispuolisuuden takia ole ihan pielessä (ja ilma on riittävän tyyni!) niin tuollainen /- 1m per 15m ei ole ongelma. Kunnon lovi ja viisto sahaus toiselle puolelle, niin että puu saa kaatua "saranan" ohjaamana, niin suunta pysyy. Kaatoraudalla voi auttaa.

      Jos oikeasti on tarkka paikka eli riski rikkoa joku rakennus, aita tms on suuri ja/tai puun painopiste on huono tai siitä ei ole varmuutta, niin itse olen käyttänyt köysiä ja taljaa. Naru mahdollisimman korkealle kaadettvaan puuhun ja köysi kiristetään taljalla ennen loven sahaamista ja loven sahaamisen jälkeen. Kun ison puun saa kallistumaan muutamankin asteen oikeaan suuntaan, niin lopun hoitaa painovoima.

      PS. Aktiiviset kuulonsuojaimet (sellaiset jotka leikkaavat vain kovimmat äänet) ovat puunkaadossa ehdottomat. Niillä kuulee moottorisahan melun yli kun puun tyvi alkaa rasahdella juuri ennen kaatumista. Varovainen kannattaa olla.

    • Anonyymi

      Jos sunnuntai sahuri saa rungon 15 metrin päähän tähdättyä metrin sisään tolpasta on se jo ok tasoa. Sillä pärjää suurimmassa osassa paikoista.

      Näin pihapuukaatajana puun kun puun saa kaadettua 15m matkalle Max 35-40cm tarkkuuden. 10-25cm on normaali. Keskelle tolppaa jo tuuripeliäkin

      • Anonyymi

        Mutta puun koko on se ratkaisevin, yleensä puhutaan pihapuissa kuitenkin tämmöisistä Max. 20m pitkistä puista, eli 15metrin kohdalla läpimitta n. 10cm.

        1% luokkaa on ne oikeasti isot puut koko määrästä. Mitä isompi puu sen tarkempi se on kaataa. Eli tämmösen 30m männyn saa suht helposti kaadettua 15 metriin juuri siihen mihin yrittää.


    • Anonyymi

      Puun koko ratkaisee paljon. Alle 20 cm tyvimitan puu kaatuu aloittelijaltakin tyynellä kelillä kohdilleen. Vaan annapa olla, kun on se 50 cm tyvimitta ja tuulee niin perkeleesti.... se menee minne tahtoo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      93
      1798
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1367
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1188
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1147
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      56
      1036
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      966
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      68
      910
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe