Kävi selväksi että ruokaa ei viikonloppuna saa muualta kuin kaupasta ja itse tekemällä. Ei edes nakkikitkaa löydy.
Kun kuntakuvaa katsoo ei ruokaravintoloita ole edes arkisin.
Joku lounaskuppila entisessä PKOn tiloissa ja varmaan hampparit Styksiltä.
Apinaravintola Uurossa ei ole ravintola.
Kaltimossakin on enemmän ruokapaikkoja kuin Kontiolahdella.
Kaltimohan onkin Joensuun sivukylä.
Kontiolahden ruokaravintolat arkisin
24
1937
Vastaukset
- Anonyymi
Juu, ei ole uusavuttoman paikka kontiolahti. Siellä on kunniassa hiihto- ja erätaidot, harjoittelihan sikäläinen poikapartio jopa yöpymistä lumikiepissä höytiäisen saarissa. Reppu, trangia, sukset ja puukko kuuluu kontiolahdessa perusvarustukseen. Ravintoloissa syöminen on ihan sateenkaarihommaa, ei siellä sellaista tarvita. Hiihtäminen ja ampuminen ovat kontiolahtelaiselle riittävät taidot, tulen sytyttämstä unohtamatta, että saa pakkasella ladut lämmitettyä halkopinoja polttamalla. Siitä tuleekin kontiolahtelaisille historiankirjoihinkin kirjattu nimitys pinonpolttajat. Tätä ei pidä sotkea aikoinaan helsingin seudulla vaikuttaneeseen ryhmään, jolla oli perin toiset tarkoitusperät. Mutta todellakin, ruoka siellä on metsästettävä, mielellään hiihtämällä jahdattava ja itse ammuttava ja ruoaksi laitettava, kukaan ei sitä valmiiksi tarjoile. Kontiolahden kylähän on raamatullinen paikka jossa eletään raamatun mukaan ja tiedetään että otsasi hiessä sinun on leipäsi juotava.
- Anonyymi
Ei kannata, ei kannata... ei ole asiakkaita täällä asuu vaan lapsiperheitä joilla ei ole varaa ravintoloihin ja eläkeläiset ei raaski vaan säästää elämänsä loppuun verottajalle ja perillisilleen.
Ei kannattanut ST1:n yrittäjällekään. Miten tuo pizerian putiikki ei taida olla viikonloppuisin auki kun yrittäjänkin täytyy pitää joskus vapaapäivän.
Rosalinda voisi olla auki myöhempäänkin ja viikonloppuisin mutta asiakkaita ei taida riittää kannattavuuteen asti. - Anonyymi
Onhan kirkolla ollut moniaitakin yrittäjiä mutta kyläläiset ovat nuukia. Saattaisi kapakoitsija rikastua. Ässästä ostettu eines ja oma puteli tulevat halvemmaksi.
Tärkein tekijä on kuitenkin Joensuun läheisyys. Sinne ne palvelut syntyvät.- Anonyymi
Kylän viimeisin yritys ruokapaikaksi oli todella karu sisältä, työntekijät pipot päässä ja kuka Kontiolahdessa syö etanoita, siis jo ruokalista oli ihan hanurista.
- Anonyymi
Kohtahan teillä on kontiorannassa loistohotelli ja eikö tuossa liene silloin tasokkaat ravintolatkin. Mutta kaavailujen mukaanhan siellä pötköttelee rikkaita turisteja, tokko nuo kontiolahen risapöksyjä sinne satöpriäänille päästävät...
- Anonyymi
Juu, HKn blöö lienee Kontiolahtelaisittain satöbriäniä.
Siitä saa myös nelko viinin leikkeen kun panee väliin edamia ja kuumittaa uunissa.
Ennen oli PKOn baari josta keskikaljaakin sai kunhat kalja vapautettiin.
Kontiontassussa sai teräviäkin.
Oliko tassussa keittiötä, en muista..
Mutta eikö se pitsa, kepappi, kiinaruoka ole kulttuurista omimista.
Määritelmä kuuluu olevan että itselle saa laittaa, mutta jos tekee siitä kaupallista se on NO, NO ja HYI, HYI.
Niin muodoin kalakukko muualla kuin savossa, sahti tai rössypottu pohjois-karjalassa ovat kulttuurista omimista. - Anonyymi
Hotellin piti valmistua vuoteen -22 mennessä mutta lienee haudattu kuten muutkin saman alan lukuisat hankkeet.
Kyllä kesällä syödyt makkaraperunat satamassa riittävät meikäläiselle. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hotellin piti valmistua vuoteen -22 mennessä mutta lienee haudattu kuten muutkin saman alan lukuisat hankkeet.
Kyllä kesällä syödyt makkaraperunat satamassa riittävät meikäläiselle.Voi hyvä ihme tuota konalan kulinarismia... : (
- Anonyymi
Kunta voisi panostaa sataman kesätoimintaan, rakentamalla satamamakasiinin, jossa olisi ammattitaitoisen pitämä "pieni" kahvila-ravintola, josta saisi oikeata ravintolatasoista ruokaa (ei mitään gourmeeta). Vierestä kulkee hyvä latu niin miksei talvellakin vois olla latukahvio. TOIVEAJATTELUA, tiedetään.
- Anonyymi
Kahvila-ravintola tarvitsee riittävän määrän maksavia asiakkaita pysyäkseen pystyssä.
Varsinainen sesonki on kuitenkin vain 1,5-2 kuukautta.
Ainoa ajateltavissa oleva rakentaja olisi kunta jonka pitäisi huoltaa rakennusta ympärivuotisesti. Ei kuulu kunnan tärkeimpiin ylläpidettäviin toimintoihin.
Noita toisarvoisia rahareikiä on ennestään jo liikaakin.
Paikka on kesällä todella hieno mutta tarvittava asiakaspohja kannattavaan ravintolatoimintaan puuttuu ilman subventioita. Edes kirkolla ravintola ei kannata, eikä turisteihin voi laskea hilkun vertaa vaikka toisinkin kunnassa uskotellaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kahvila-ravintola tarvitsee riittävän määrän maksavia asiakkaita pysyäkseen pystyssä.
Varsinainen sesonki on kuitenkin vain 1,5-2 kuukautta.
Ainoa ajateltavissa oleva rakentaja olisi kunta jonka pitäisi huoltaa rakennusta ympärivuotisesti. Ei kuulu kunnan tärkeimpiin ylläpidettäviin toimintoihin.
Noita toisarvoisia rahareikiä on ennestään jo liikaakin.
Paikka on kesällä todella hieno mutta tarvittava asiakaspohja kannattavaan ravintolatoimintaan puuttuu ilman subventioita. Edes kirkolla ravintola ei kannata, eikä turisteihin voi laskea hilkun vertaa vaikka toisinkin kunnassa uskotellaan.Sataman nakkikioskiruoka vuodesta toiseen ei kyllä kiinnosta. Lakkasimme käymästä kokonaan kun koirat lasketaan terassille ja viimeinen pisara oli kun koiria juotettiin laseista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sataman nakkikioskiruoka vuodesta toiseen ei kyllä kiinnosta. Lakkasimme käymästä kokonaan kun koirat lasketaan terassille ja viimeinen pisara oli kun koiria juotettiin laseista.
Omistaja kuuluu vaihtuvan mutta kuuluu edelleen rakit olevan tervetulleita. Emme siis syö emmekä juo siellä edelleenkään.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Omistaja kuuluu vaihtuvan mutta kuuluu edelleen rakit olevan tervetulleita. Emme siis syö emmekä juo siellä edelleenkään.
Miksi koira ei saisi tulla ravintolan terassille, ei siitä mitään hengenvaarallista lautaselle hyppää.
- Anonyymi
Kyllähän kirkolla vielä yksi ruokaravintola pärjäisi, paikka ja tilat olisi valmiina liikekeskuksessa, ei kun yrittämään. Kunta vuokraa tilat kohtuuhintaan.
Jos olisi hyvä yrittäjä, niin pärjäisi. ei pintaliitäjät pärjää, se on nähty.
Kyseisessä paikassa oli kaksikin yrittäjää, mutta eivät vakuuttaneet.- Anonyymi
Hyväkään yrittäjä ei pärjää jos ei ole maksavia asiakkaita. Kontiolahden kuolleella kirkonkylällä, syrjässä päätiestä niitä ei ole, eikä tule.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyväkään yrittäjä ei pärjää jos ei ole maksavia asiakkaita. Kontiolahden kuolleella kirkonkylällä, syrjässä päätiestä niitä ei ole, eikä tule.
Liperissä (Ylämyllyllä) sama tilanne .... Ylämyllyllä kuitenkin isohko huoltoasema minne monella kiire syrjäkyliltä saamaan ruokailu- ja ravintolapalveluita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyväkään yrittäjä ei pärjää jos ei ole maksavia asiakkaita. Kontiolahden kuolleella kirkonkylällä, syrjässä päätiestä niitä ei ole, eikä tule.
Hyvä yrittäjä vetää niitä asiakkaita, puskaradio toimii ja hetkessä on tupa täynnä. Onhan se nähty.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvä yrittäjä vetää niitä asiakkaita, puskaradio toimii ja hetkessä on tupa täynnä. Onhan se nähty.
Joskushan ja useinkin harva ihminen haluaa ruokailla yksin täysin tyhjässä ravintolassa.Ruokailemaan mennään hakemaan vaihtelua ja katselemaan muita ihmisiä.Ei se ruoka ole pääasia vaan myös seura.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joskushan ja useinkin harva ihminen haluaa ruokailla yksin täysin tyhjässä ravintolassa.Ruokailemaan mennään hakemaan vaihtelua ja katselemaan muita ihmisiä.Ei se ruoka ole pääasia vaan myös seura.
Jos joku julkkis käy ko.ruokapaikassa niin moni utelias menee ko.ruokapaikkaan sen takia että voisi bongata julkkiksen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos joku julkkis käy ko.ruokapaikassa niin moni utelias menee ko.ruokapaikkaan sen takia että voisi bongata julkkiksen.
Vaan mistäpä löytyisi Kontiolahdelle sellainen vetovoimajulkku? Ei tule ketään mieleen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vaan mistäpä löytyisi Kontiolahdelle sellainen vetovoimajulkku? Ei tule ketään mieleen.
Sepä se.Imagon puutetta.Kaikki ei tykkää paistaa makkaraa nuotiolla.Miten olis Näkäräismenyy ?
- Anonyymi
Eikös kontiolahtelaiset ole arkisin duunissa Joensuussa ja iltaisin laittavat safkaa kotonaan.
- Anonyymi
Millainen lienee tasoltaan se viime vuonna valmistunut Höytiäisen rantaan valmistunut uusi hotelli? Ei ole vielä tullut käytyä.
- Anonyymi
pierupylly
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä933213Pelotelkaa niin paljon kuin sielu sietää.
Mutta ei mene perille asti. Miksi Venäjä hyökkäisi Suomeen? No, tottahan se tietenkin on jos Suomi joka ei ole edes soda2991787Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2461647- 901480
IL - VARUSMIEHIÄ lähetetään jatkossa NATO-tehtäviin ulkomaille!
Suomen puolustuksen uudet linjaukset: Varusmiehiä suunnitellaan Nato-tehtäviin Puolustusministeri Antti Häkkänen esittel4051457Nyt kun Pride on ohi 3.0
Edelliset kaksi ketjua tuli täyteen. Pidetään siis edelleen tämä asia esillä. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että4091354Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik21270Esko Eerikäinen tatuoi kasvoihinsa rakkaan nimen - Kärkäs kommentti "Ritvasta" lävähti somessa
Ohhoh! Esko Eerikäinen on ottanut uuden tatuoinnin. Kyseessä ei ole mikä tahansa kuva minne tahansa, vaan Eerikäisen tat381127Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun344959Miksi Purra-graffiti ei nyt olekkaan naisvihaa?
"Pohtikaapa reaktiota, jos vastaava graffiti olisi tehty Sanna Marinista", kysyy Tere Sammallahti. Helsingin Suvilahden272946