Hiusten lähtö ja kauhea päänahan kutina, mahdollinen sukupuolitauti?

Anonyymi

Heips!

Kaipaisin nyt vinkkejä, kokemuksia tai jotain, minun monta vuotta kestäneeseen kauheaan päänahan kutinaan ja hiustenlähtöön.

Olen 30-vuotias nainen ja oireita on kestänyt arviolta noin 7 vuotta.

Päänahkaan nousee ensin "finnimäinen" patti jota ei voi puristaa, mutta joka aiheuttaa kauhean kutinan jonka lisäksi hiuksia lähtee paljon mutta tasaisesti ympäri päätä.

Ensimmäisen kerran kun päänahkani alkoi kutista kauheasti ja hiukseni tippua, menin lääkäriin välittömästi mutta kun selitin vaivani vastaus oli "tule takaisin kunhan ilmaantuu kaljuja alueita" No sitten vain odotin ja odotin, kaljuja alueita ei koskaan ilmestynyt mutta hiukset ohenivat PALJON.

Olin silloin nuori ja harrastin vain irtosuhteita silloin tällöin eikä vakituista kumppania oikein ollut vasta kun ihan viime vuosina.

Kun kumppani ns. Vakiintui harrastimme sitten suojaamatonta seksiä ja noin 2-6 kuukauden kuluttua kumppani alkoi saada samanlaisia oireita, eli runsasta hiusten lähtöä ja päänahan kutinaa. Ja mikä kauhea järkytys se olikaan.

Ja taas menin lääkäriin mutta tällä kertaa ilmaisin lääkärille huolen että epäilen sukupuolitautia joka saa hiukset tippumaan ja päänahan kutiamaan, vastauksesi sain naurahduksen ja "ei kai sellaisia ole olemassa" mutta sain kuitenki määräyksen kokeilla Nitzoralia, jostai ei ollut apua kuin pariksi päiväksi, seuraavaksi kokeiltiin kortisoni liuosta päänahkaan jossa tilanne tuntui vain huononevan. Seuraavaksi verikoikeisiin, kaikki myös kilpirauhasen arvot hyvät ja normaalit. Nyt odottelen aikaa ihotautilääkärille.

Joskus olen kuullut että Klamydia on aiheuttanut hiustenlähtöä. Joten menin Klamydia ja tippuri testeihin tulos oli negatiivinen.
Tilasin yliopistollisen apteekin nettisivuilta (oletus että ne ovat paikkansa pitäviä testejä) Hiv-ja kuppa kotitestin, kumpikin negatiivien.
Hepatiitteja ens usko olevan koska sen täytyisi aiheuttaa keltaisuutta iholla ja silmissä, toki niihinkin testeihin varmasti menen jos muuta syytä ei ala löytymään.

Päänahka ja hiustenlähtö rauhoittuu yleensä kun värjää hiukset mutta vain siihen asti että tyvikasvua alkaa olla n. 1cm. Tai kun tulee "kuivakausi makkariin puolella"

Tämä vaiva on romuttanut itsetuntoni täysin varsinkin nyt kun kuvittelen levittäneeni sen myös kumppanilleni. Lääkärissä turhattaa käydä kun tuntuu että minua ei oteta siellä tosissaan lainkaan ja vaivaani vähätellään. Toki veikkaukseni tästä taudista ovat hakuammuntaa ja perustuu täysin googlettamiseen ja muilta henkilöiltä kuulemiini juttuihin. Olen menettänyt jo täysin toivoni ja pelkään ettei ihotauti lääkäristäkään ole apua.

Joten nyt haluaisin kuulla kaikki mahdolliset vinkit tai kokemukset tällaisesta tilanteesta.

Myös kokemukset mycho palsma genitaliumista kiinnostaa

5

1585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Oletin ensin kirjoituksesi vitsiksi, muttei ollut sitä. Kävitkö suoraan ihotautilääkärillä, vai kävitkö terveyskeskuslääkärillä? Voit koettaa varata uutta lääkäriaikaa, jollet ole vielä käynyt erikoislääkärillä. On erilaisia muitakin hiusterveyteen erikoistuneita yrityksiä, jotka lupaavat paljon, mutta kannattaa varautua myös maksamaan paljon.

      Eiköhän sukupuolitaudin mahdollisuus ole jo suljettu pois? Kuppa olisi liene se todennäköisin vaihtoehto. Päänahassa voi ilmetä moni muukin ihotauti. Iho-oireiluna voi näkyä monet muutkin sairaudet ja yleissairaudet.

      Oletko ajatellut polykystisiä munasarjoja vaihtoehtona? Itse olen nähnyt jotain ruumiinrakenteeltaan PCO-tyyppisiä lähes kaljuja nuoria naisia. Eli gynekologilla voisit käydä. Jos oireet täsmäävät PCO:hon, niin kannattaa käydä yleislääkärilläkin. Vaiva kun tuppaa nostamaan muitakin riskejä, josta syystä erilaiset kolesterolikokeet ja vastaavat olisivat tarpeen. Niitä tuskin sinun ikäiselle muuten edes määrätään.

      Siitä ei ole mitään takuuta, että hoito toisi hiukset takaisin päähän. Tuurilla voit peruukkimaksusitoumuksen jossain vaiheessa saada, jos kaljuuntuminen alkaa olla selvää. Peruukkeja ja hiuslisäkkeitä voi käyttää muutenkin, mutta iho olisi hyvä hoitaa sitä ennen terveeksi, tai iho vain hautuu lisää peruukin alla.

      https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00257

    • Anonyymi

      Eihän se ole sukupuolitauti. Vaan: atipia,taliköhnä,tai psoriasis.
      Tai ihan allergia,johonkin pesuaineen,tai hiustuotteen ainesosaan.
      Jopa pyykinpesuaineen jäämätkin voi olla syynä.
      Syöthän monipuolisesti että saat seleeniä,sinkkiä jne?

    • Anonyymi

      Sen siitä jakamisesta saa.

    • Anonyymi

      Kierukan sivuoire?

    • Anonyymi

      Suosittelen lukemaan hiustenlähtöasioista hiusterveys.fi sivustolta 😊 mukavasti tietoa myös muista hiuksia käsittelevistä aiheista👌

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe