Herra lähettää enkelinsä apuun

Anonyymi

Alkuseurakunnan aikana Jumala avasi monien ihmisten sydämelle omakohtaisen uskon lahjan. Monet apostoleista joutuivat vainotuiksi, koska he uskoivat ”suu auki” eli tunnustivat uskon ja kehottivat myös toisia uskomaan. Kuningas Herodeksella oli paljon valtaa, ja hänen käskystään apostoleita otettiin kiinni, rangaistiin, vangittiin ja tapettiin. Monet ihmiset pitivät Herodeksen toiminnasta.

Apostoli Pietari joutui vankilaan Herodeksen käskystä. Vartioina oli neljä nelimiehistä sotilasvartiostoa. Pietari nukkui kahden vartijan välissä ja oli sidottu kaksin kahlein, ja lisäksi vankilan ulkopuolella oli vartijat. Uskovaiset rukoilivat lakkaamatta Pietarin puolesta. Jumala kuuli rukouksen. Pietari heräsi siihen, että hänen edessään seisoi Herran enkeli ja huone oli täynnä valoa. Kahleet putosivat, Pietari pukeutui ja lähti enkelin mukaan. Hän luuli tätä kaikkea uneksi. He ohittivat vartiot, ja rautaportit avautuivat itsekseen. Pietari ihmetteli tätä kaikkea, mutta kun enkeli oli poissa, hän ymmärsi, että Jumala oli lähettänyt enkelinsä pelastamaan hänet vihollisten keskeltä. Pietari palasi uskovaisten luokse rohkaisemaan heitä. (Apt. 12:4–17.)

Jumalan sanansaattajina enkelit suojelevat ja opastavat ihmisiä ja muistuttavat Jumalan tahdon mukaisesta elämästä. Tutussa taulussa kaksi lasta kulkee siltaa pitkin ja enkeli suojelee heitä siivillänsä. Onko tämä kuva liian yksinkertainen uskottavaksi?

Monet ovat kokeneet sen, kuinka enkeleillä on ollut kiire suojelutehtävässä. Enkeleiden kiirettä olen itsekin saanut kokea, kun olen kokenut varjelusta liikenteessä, veden äärellä, työssä, sairauksien kohdatessa ja niin edelleen. Elämämme on Jumalan kädessä.

Jumala koettelee uskoa, jotta puhdas uskon kulta jäisi jäljelle ja pääsisimme kerran taivaaseen. Yksinkertainen uskominen on paljon helpompaa, kuin lähteä hakemaan kaikille elämän ja iankaikkisuuden asioille järkeviä selityksiä.

Jumalan valtakunnan työtäkin saa tehdä turvallisella mielellä. Jumala antaa tehtäviin voimia ja ymmärrystä. Jumala antaa myös ajan tehdä työtä täällä maan päällä. Hän on antanut lahjoja, joita hän toivoo käytettävän erilaisina aikoina. Saamme rukoilla myös esivallan puolesta, jonka Jumala on antanut (Room.13:1). Rukoilla, että saisimme lain suojaamina vapaasti uskoa ja kutsua Jumalan rakkauden osallisuuteen niitäkin, jotka ovat kadottaneet uskon lahjan.

Jumala antoi palkkansa apostolien vainoajalle Herodekselle, joka ei antanut kunniaa Jumalalle. Madot söivät hänet, ja niin hän heitti henkensä. (Apt. 12:23.) Jumala on näyttänyt voimansa ja kunniansa kautta aikojen. Tässäkin ajassa saa turvallisesti luottaa Jumalan varjelukseen elämän kaikissa vaiheissa.

Joskus olemme ottaneet tietämättämme enkeleitä kotiimme (Hepr.13:2). Matkaystävät ovat tukeneet, nostaneet ja rohkaisseet väsynyttä ja uupunutta. Elämään kuuluu vastoinkäymisiä ja hetkiä, jolloin voimat ovat vähissä. Silloin evankeliumin siunaus nostaa, kantaa ja antaa voimia. Toivottavasti kaikilla on arkielämän keskellä näitä siunaavia enkeleitä, saattomiehiä, jottei kenenkään tarvitsisi jäädä yksin kiusausten ja epäilysten kanssa. Jumala auttaa säilyttämään yksikertaisen luottamuksen myös enkeleihin Jumalan apulaisina.

Jorma Vuorma

13

196

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jorma Vuorma: Ketä tarkoitat sanallasi "Herra"?

   Tiedän että kirjoitus,voimakkaasti eksyttävä kirjoitus on kopio ,mutta kysyn silti.

  • Anonyymi

   Onpas mukava kun "Saalemikin" on herännyt !!

   Mitenkäs se olikaan ? "Herramme Jeesusuksen Kristuksen armo"..,,,, jne

  • Anonyymi

   eikös kopioihin pitäiti laittaa esille lähdeviittaus niin olen ymmärtänyt yleisistä hyvistä tavoista?

  • Vuorman veljes- sarja se jaksaa.

   Kirjoitat; Monet apostoleista joutuivat vainotuiksi, koska he uskoivat ”suu auki” eli tunnustivat uskon ja kehottivat myös toisia uskomaan.
   Se on pelastuksen ehto; Matt. 10:32 "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni Isäni edessä taivaissa.
   Näin ei vellut tunnusta edes keskenään. Pelastusjää samoin tein hukkaan.
   Raamatun tuntemus on Kerhossa alkutiessään,lapsen kengissä.
   Sen neuvon voin antaa, ei tulla tunnustuksella putkaan Suomessa joudu.
   Pietarin yliluonnollinen tapaus kertoo Jeesuksen suuruudesta. Samoin käy kristityille päivittäin, kolmannessa maailmassa.
   Hän sanoi omista teoistaan Pyhille tulevaisuudessa; Joh. 14:12 "Totisesti, totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin. Minä menen Isän luo,
   Onko niitä havaittavissa RY;llä, muualla asia kuitenkin pelaa mainiosti.
   Jeesus on kaikkivaltias, ja enkelit toimivat Hänen käskystään Uuden Testamentin aikana, Matt. 11:10 Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi'.
   Mark. 1:2 Niinkuin on kirjoitettuna profeetta Esaiaan kirjassa: "Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava sinun tiesi".
   Luuk. 7:27 Tämä on se, josta on kirjoitettu: 'Katso, minä lähetän enkelini sinun edelläsi, ja hän on valmistava tiesi sinun eteesi'.
   Ilm. 22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."
   Puhut Jumalasta kuten Jehovn Todistajat.

   Tämä on kylläkin totta; Monet ovat kokeneet sen, kuinka enkeleillä on ollut kiire suojelutehtävässä. Enkeleiden kiirettä olen itsekin saanut kokea, kun olen kokenut varjelusta liikenteessä, veden äärellä, työssä, sairauksien kohdatessa ja niin edelleen. Elämämme on Jumalan kädessä.*** Hienoa, että tunnustat Jeesuksen lähetit auttamassa ihmisiä.

   >>Jumala koettelee uskoa, jotta puhdas uskon kulta jäisi jäljelle ja pääsisimme kerran taivaaseen. ** Jumala ei koittele Jeesukseen uskoa, koittelia on saatana Uuden Testamentin aikana, ja jopa VT;ssäkin, esimerkkinä Job, heti kirjansa alussa.
   Jumala ei H'ntä koettele mitenkään.
   En tiedä kuka Sinua koettelee, koska uskoasi Jeesukseen kirjoituksesi ei ilmaise?
   Tiedä Häntä?
   Uskominen on todella yksikertaista Velluilla;>>Yksinkertainen uskominen on paljon helpompaa, kuin lähteä hakemaan kaikille elämän ja iankaikkisuuden asioille järkeviä selityksiä.*** Jopa niin yksikertaista, ettei tiedä mihin uskoo?
   >>>Jumalan valtakunnan työtäkin saa tehdä turvallisella mielellä. *** No mutta? Onko jo vaivan aika ja millenium menneet tai käynnissä ja kuka on antikristus, joka valloittaa Jerusalemin Temppelin?
   Nehän on ennen Jumalalan Valankuntan tuloa. Taidat harrastaa Jumalan pilkkaa.
   Jumalan Valtakuntaa johtaa Jumala,ei syntinen saarnamies.
   Panen Jumalan Valtakunnan tulon, josko helpottaa; Ilm 21;
   1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
   2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
   3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;
   4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."
   5 Ja valtaistuimella istuva sanoi: "Katso, uudeksi minä teen kaikki". Ja hän sanoi: "Kirjoita, sillä nämä sanat ovat vakaat ja todet".
   6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.
   Ei ole kukaan sitä vielä nähnyt.
   Kuka kieltää teidän "vapaan uskonne", jolla ei ole edes agendaa, kunhan pysyy vain uskomassa. Samaa rukoilee Jehovat ja muslimit?
   Jumala ei tarvitse apulaisia, ja Jeesuksella on kaikki valta, TAIVAASSA ja maan päällä.
   Matt 28;18 Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Vahvistus Dan. 7:14; Matt. 11:27.
   Miksi et kirkasta kaikkivaltiasta Jeesusta, vain teille tuntematonta Adonaita.

   • Anonyymi

    Totta.
    Ajattelin, etten vastaa mitään, mutta huomasin kun Pinnsänky kirjoitti, ei Vuorma maininnut juuri Jeesusta, joka tuomitsee ihmiset ja jopa lestadiolaisetkin.
    Vertaus muslimeihin ja JT;hen oli aiheellinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta.
    Ajattelin, etten vastaa mitään, mutta huomasin kun Pinnsänky kirjoitti, ei Vuorma maininnut juuri Jeesusta, joka tuomitsee ihmiset ja jopa lestadiolaisetkin.
    Vertaus muslimeihin ja JT;hen oli aiheellinen.

    Ihmeellisesti Pinnasänky kirjoittaa, että muka Jeesuksella on valat suurempi kun Jumalalla, ja Jumalan Valtakuntaa (me) ei johda ihminen?
    Eikö muka? Kyllä meidän usko on jumalan Valtakunta ja sitä johtaa Taskilan Matti.
    Oletteko uskon veljet samaa mieltä?


   • Anonyymi

    # Monet ovat kokeneet sen, kuinka enkeleillä on ollut kiire suojelutehtävässä. Enkeleiden kiirettä olen itsekin saanut kokea, kun olen kokenut varjelusta liikenteessä, veden äärellä, työssä, sairauksien kohdatessa ja niin edelleen.#
    Taikauskoisen sekulaarin kevyttä huumoria.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    # Monet ovat kokeneet sen, kuinka enkeleillä on ollut kiire suojelutehtävässä. Enkeleiden kiirettä olen itsekin saanut kokea, kun olen kokenut varjelusta liikenteessä, veden äärellä, työssä, sairauksien kohdatessa ja niin edelleen.#
    Taikauskoisen sekulaarin kevyttä huumoria.

    Kaikenlaista huumoria sitä on.
    Kummalista miten sitten monet lapset eivät ole saaneet suojelusta esim vaiikkapa raiskaus tapauksissa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaikenlaista huumoria sitä on.
    Kummalista miten sitten monet lapset eivät ole saaneet suojelusta esim vaiikkapa raiskaus tapauksissa.

    Saatana on voimakkaampi, mitä heikko ihminen.

    SRK;llahan on voimassa oleva sopimus saatanan kanssa (jota ei ole tietoisesti poistettu) kun he antoivat omiaan saatanan haltuun jeesustelusta.

    Ei ole ihme, jos törkeyksiä tapahtuu makuuhuoneessa ja busineksessa, valehtelun nimissä.


   • Anonyymi
    pinnasänky kirjoitti:

    Saatana on voimakkaampi, mitä heikko ihminen.

    SRK;llahan on voimassa oleva sopimus saatanan kanssa (jota ei ole tietoisesti poistettu) kun he antoivat omiaan saatanan haltuun jeesustelusta.

    Ei ole ihme, jos törkeyksiä tapahtuu makuuhuoneessa ja busineksessa, valehtelun nimissä.

    "SRK;llahan on voimassa oleva sopimus saatanan kanssa (jota ei ole tietoisesti poistettu) kun he antoivat omiaan saatanan haltuun jeesustelusta."

    No eikös Jeesus ole luvannut taistella omien puolesta?Miten sitte näin ei käynyt hoitokokouksissa?


   • Anonyymi kirjoitti:

    "SRK;llahan on voimassa oleva sopimus saatanan kanssa (jota ei ole tietoisesti poistettu) kun he antoivat omiaan saatanan haltuun jeesustelusta."

    No eikös Jeesus ole luvannut taistella omien puolesta?Miten sitte näin ei käynyt hoitokokouksissa?

    Taistellee vieläkin, mutta omiensa puolesta, ei muiden omien.


  • Anonyymi

   Joskus olemme ottaneet tietämättämme enkeleitä kotiimme (Hepr.13:2).

   En ole tietämättä ottanut vaan ihan tietoisesti ja heitä on useita!
   On varmaan outoa sanoa,että näen osan ja saanut kuvattua Eläinten enkelin Fheilyan.
   Kun näet oikein,että mielesi on vapaa..! (tyhjä)
   Kerran pyysin heitä näyttäytymään..
   Heitä nousi useita,todella paljon..!
   Noh,näen muutakin..niitä tummia varjoja..
   Heitä on ympärillämme..
   He eivät onneksi pääse kotiimme..

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   349
   3756
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   187
   3503
  3. Kertokaa yksikin hyvä syy ottaa koronarokote

   Tähän saakka on kerrottu vain uskomuksia. Koronarokote ikään kuin olisi ratkaisu ongelmaan. No miksi sitten rokotettuja on sairaalahoidossa siinä miss
   Maailman menoa
   629
   2882
  4. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   83
   1586
  5. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   339
   1480
  6. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1399
  7. 100
   1300
  Aihe