Pistosneuvoja

Anonyymi

Mikä on paras tapa laittaa Levemir-insuliinia reiteen? Pistän itse 5mm neulalla ja pyrin tekemään ihopoimun reiden keskelle ennen pistosta. Joskus pistoskohdasta on vuotanut verta, jolloin olen pelännyt että koko insuliiniannos on mennyt suoraan verenkiertoon. Tätä haluan välttää, vaikka verisuonia ei olekaan aina helppo nähdä reiden keskellä.

8

182

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minulla on useinkin tullut insuliinipiston jälkeen verta pistoskohdasta, mutta koskaan ei ole "hujahtanut" päähön koko teholla. Joskus kyllä syntyy ruma iso mustelma.

  • Anonyymi

   Kevyt ihopoimu peukalon ja etusormen väliin, ei puristusta muilla sormilla ettei mene lihakseen. Ei luomen, mustelman, näkyvän verisuonen, kovettuman tms. kohtaan. Jos pistettäessä tuntuu kipua tai neula ei kunnolla solahda ihoon tai tulee heti verta, on hyvä vaihtaa paikkaa. Pistos aina ainakin 3 sentin verran sivuun edellisestä järjestelmällisesti ja vaihtaen paikkaa mahdollisimman laajasti sinne, missä rasvakudosta on tarpeeksi. Uusi neula jokaisella pistoskerralla. Tässäpä näitä mitä äkkiseltään tuli mieleen.

  • Anonyymi

   Minkä asteen kulmassa pistos tulee tehdä?

  • Anonyymi

   Mulla 4mm neulat ja pistän suorassa kulmassa poimuun, mutta pistosohjeet voi vaihdella neulan pituuden, pistospaikan ja rasvakudoksen määrän suhteen.

  • Anonyymi

   Mistäs sitä oikein tietää, osuuko lihakseen vai rasvakudokseen? Aiheuttaako lihakseen pistäminen 5mm neulalla kipua?
   Sama kysymys verisuonten kohdalla. Kaikki suonet eivät näy reiden alueella selkeästi mutta voihan neula silti osua ihonalaiseen suoneen ja pistoskohta vuotaa.

  • 4 millin neula on niin lyhyt jotta on aivan sama missä asennossa pistää, ei tietenkään juurikaan vinossa noin lyhyttä. Sitten sillä meneekö läskiin vaiko lihakseen ei suurta väliä ole. Lihaksesta insuliini vaikuttaa ehkä hieman nopeammin. Suoneen ei kannata itsensä pistää yleensä, pöpöjen vuoksi, siitä vaikutus on nopein.
   Kun on pistänyt ja "pumpannut" aineen kudokseen, kannattaa pitää nula sisällä 10-15 sekuntia, silloin insuliinia ei vuoda neulasta hukkaan (paine tasaantuu), samoin se voi estää veren vuotamista. Jos verta tulee, ei se ole vaarallista, ei ne mustelmatkaan, silloin tällöin neula osuu hiussuoneen.
   Hyvää hoitotasapainoa, olen muutaman kerran pistänyt, täytän ensi vuonna 70, pistän yleensä 5 kertaa päivässä, pitkävaikutteista aamulla ja illalla, minulla pysyy tasaisempana kuin yhdellä annoksella.

   • Anonyymi

    On tosi tärkeää että insuliini pistetään aina rasvakudokseen. Sieltä etenkin pitkä imeytyy tasaisesti ja hitaasti pitäen sokerit vakaana. Olen itse hoikka insuliini-ja hiilihydraattiherkkä ykkönen, insuliiniannos pieni ja vaikutus iso. Eri juttu saattaa olla insuliiniresistenteillä kakkosilla, ja insuliinimäärät moninkertaiset.


   • Anonyymi

    Käytän erittäin pitkävaikutteista perusinsuliinia (Toujeo) jolla pistosväli voi olla maksimissaan 27 h ilman että teho muuttuu. Toimii hienosti, jonka olen todennut mm. Libren skannerilla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hävetkää rokotetut!

   Olen tässä lueskellut näitä palstalla olleita koronakeskusteluja ja saanut hävetä silmät päästäni siksi, että suurin osa rokotettujen kirjoituksista o
   Iisalmi
   371
   4074
  2. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   194
   3779
  3. Kertokaa yksikin hyvä syy ottaa koronarokote

   Tähän saakka on kerrottu vain uskomuksia. Koronarokote ikään kuin olisi ratkaisu ongelmaan. No miksi sitten rokotettuja on sairaalahoidossa siinä miss
   Maailman menoa
   632
   2953
  4. Oot sä oikeasti

   rakastunu muhun nainen? Oon kyllä huomannu katseet mutta että kyse ois vakavammasta niin se on tullu yllätyksenä minulle.
   Ikävä
   83
   1655
  5. Iltalehti: Päijät Hämeen teho-osastolla uuvutaan koronan takia. Totuus ketään ei teholla.

   Olen koko ajan suhtautunut näihin lehtien pelottelutarinoihin kriittisesti. Niissä ei anneta oikeasti mitään taustatietoja potilaista, määristä, iästä
   Maailman menoa
   341
   1519
  6. Stefu, otathan sinäkin tyttäresi lomalle mukaan?

   Sofia kertoi pääsevänsä pian reissuun ( hänhän ei pysty ilman Stefania matkustamaan), joten jään mielenkiinnolla odottamaan, ottaako isä tyttärensä mu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1458
  7. 102
   1330
  Aihe