Jääkaapin tila, puustelli

Anonyymi

Meillä on Puustellin keittiö. Siis noin 8v vanha. Nyt meni jääkaappi rikki ja uutta ostamassa. Tää oli jo siis toinen jääkaappi joka hajosi, eka kesti 4 vuotta, ja toka kesti 4 vuotta. Voiko ongelma olla tuo, kun Puustellin keittiössä on nuo yläkaapit jääkaapin päällä, ja vapaan tilan korkeus 188cm. Jääkaapithan on järjestään sen 186cm korkeita. Eli tuonne yläpuolelle ei jää kuin 2cm rako. Tein aikanaan toki yläkaappeihin ritilät takaosaan, että lämpö pääsee sieltä pois. Mutta myyjä sanoi ettei takuu korvaa ja käyttöikä lyhenee, ellei ole vähintään 5cm rakoa yläosassa. Gigantin myyjä nauroi minut ulos liikkeestä ja sanoi että pitäis mennä ensin keittiöliikkeeseen ennen kuin heille asti vaivautuu.

En nyt viitsi koko keittiötä alkaa uusimaan yhden jääkaapin takia. Eikä näitä varmaan samanlaisia yläkaappeja teetettyäkään saa, semmoisilla mitoilla, että tekis tuon yläkaapin hieman normaalia matalammaksi, eli epästandardiksi. Vai millä kikkailulla saisin sen 5cm raon, nuo kaappirungot kun on valmiita elementtejä, eikä niitä ehjänä saa purettua tai muutettua.

Joten heittäkääpä jotain kikkakolmosia. Ja kun 183cm jääkaappejakaan ei vain löydy, taitaa lyhemmät olla sitten jo metrisiä jenkkikaappeja. Eli jollain vain pitäisi yläkaapin pohjaa saada ylemmäs, se voisi jollain kikkailulla onnistuakin, mutta mistäs ovet, jotka olis noilla erikoismitoilla? Kaappielementtiä ei voi suoraan nostaakaan, koska ylhäällä menee koristelista, joka on liimattu ja ruuvattu kiinni.

14

1176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sitä voi korjata sitä kaappia, ei sitä aina tarvi olla heti kaupassa jos joku asia prekkaa !

      • Anonyymi

        sii sihan tyhmää kun heti ollaan uutta hakemassa ja sitten on valkoist a romu a suuret pinot kuin rivitalot, voi pöljää kansaa.


    • Anonyymi

      Soitin kyllä kodinkonehuoltoon, sieltä sanottiin suoraan että vika on todnäk sellainen, ettei ole rahallisesti järkevää korjata. Siis satoja euroja korjaus, eikä takeita koska taas kosahtaa. Sanoi suoraan että kannattaa mennä ja ostaa uusi. Näin sanoi siis korjausliikkeen mies.

    • Anonyymi

      Kysäisepäs Puustellilta, mitä ne on mieltä asiasta. Jos siellä on "laittoman" pieni ilmarako niin eikös korvausvastuu ole silloin siellä.
      Tietysti kylmäkoneitakin on monen laatuisia, jotkut kestää toisia pidempään.
      Minulla on saunan takkahuoneessa kaljakaappina Porissa tehty Rosenlew.
      Ostettu vanhana kodinkoneliikkeestä noin 15 vuotta sitten, myyjä sanoi silloin suoraan etten mistään ikinä löydä kestävämpää jääkaappia.
      Taisi olla oikeassa. Tuo neljä vuotta on kai sitten nykyään normi kestoikä.

      • Anonyymi

        Minulla on mökillä samanlainen, ollut kesäajat käynnissä pian 30 vuotta. Melko ahtaassa tilassa se kaapistossa on, mutta hyvin on kestänyt.


      • Anonyymi

        Puustelli ei tuohon ota kantaa. Tekevät sen korkuisia kaapeja kun tekevät. Jos joku sinne asentaa liian korkean kaapin niin ei taida kuulua Puustellille. Kuka sen keittiöremontin teki?


    • Anonyymi

      Pyydä ensin jääkaapin maahantuojalta asennusohje kyseiseen malliin ja tarkasta mitat sieltä. Jos minimi on tosiaan tuo 5 cm, niin tilaa täytyy olla tuo, jotta valmistajan virhevastuu säilyy.

      Jos tekemäsi ritilät eivät takaa riittävää ilmankiertoa niin voit tehostaa sitä hidaskiertoisella ja hiljaisella pc-flektillä. Sen voi kytkeä puhaltamaan joko oman termostaatin kautta taikka sitten kytkeä jääkaapin kompressorin käynnistykseen. Täytyy vähän tietää mitä tekee, mutta ei vaadi raketti-insinöörin tutkinto.

    • Anonyymi

      mulla on 184cm korkea vähävirtanen, lattiatsta juuri mittasin, joten en valehtele.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Meillä näyttää olevan 181 cm pakastimen ja jääkaapin korkeus lattiasta mitattuna. Kaappien yläpuolelle jää 6-7 cm ilmarakoa. Electroluxeja näköjään, keittiörempassa 2014 tulleet.
        Etsi vaan sopivan korkuinen jääkaappi, kyllä näitä loytyy. Ei tarvitse niitä lastulevykaappeja rempata, hajoavat siinä kuitenkin.


    • Anonyymi

      Moi. Takaa lauhduttava kylmälaite. Riittää tuo rako kun yläkaapeissa on ilmankierto.

    • Anonyymi

      "Tein aikanaan toki yläkaappeihin ritilät takaosaan, että lämpö pääsee sieltä pois."

      Lämpö pitää hoitaa pois yläkaapistakin. Ilman pitää kiertää.

      Jos ilma johdetaan yläkaappiin tai yläsokkeliin pitää huomioida, paljonko ritilän todellinen aukotuksen koko on, tämä tapa johtaa lämmin ilma kaapin takaa ylös on monien valmistajien asennuskaavioissa huomioitu ja aukon koko voi olla esim. 200 cm2 ja esim. 400x50 mm ritilä ei vielä täytä vaatimusta, saman kokoinen aukko kyllä.

      Tässä yhden mittatilauskeittiön ratkaisu, yläkaapin oveen koneistettiin "ritilä" ja vieressä oli apteekkarinkaappi jossa samanlainen ritiläovi, koska kaapissa oli 4-5 muuntajaa.

      https://www.dropbox.com/s/tf296oi9162jvw1/A101.jpg?dl=0

    • Anonyymi

      Pitää myös huomioida ettei työnnetä sitä konetta lauhdutin päin seinään. Monet nyky koneet sen vert syviä ettei 60cm riitä.

    • Anonyymi

      Ennen parempi ! Ostin joulukuussa 1978 Porvoossa pienen Helkama jääkaapin , lähti mukaan kun maasta muutettiin.- Vielä pelaa moitteettomasti , mitä joskus pakastelokeroa sulatan :-D

      Skånepåg

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9696
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2837
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      169
      2620
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2049
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1637
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1501
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1439
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe