Pääsee vai joutuu?

Anonyymi

""Kuntouttavan työtoiminnan monet ongelmat ratkeaisivat sillä, että toiminta muutettaisiin vapaaehtoiseksi, esittää eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen, kansanedustaja Anna Kontula (vas.).

– Ei meillä missään muussakaan kuntoutuksessa pakoteta ihmisiä osallistumaan toimeentulon menettämisen uhalla. Se on koko kuntoutuksen idean vastaista, Kontula vertaa.

Jos työtön kieltäytyy työllistämissuunnitelmaansa merkitystä kuntouttavasta työtoiminnasta tai jättää sen kesken, hän saa karenssin työttömyysturvaansa. Lisäksi se voi johtaa myös toimeentulotuen leikkaamiseen jopa 40 prosentin verran. Tällöin kuukausituloiksi jää asumistuet pois lukien vain 300 euroa, Kontula laskee.

Uusi keppi on vielä tämän vuoden alussa voimaantullut työttömyysturvan aktiivimalli.

– Aktiivimallin vuoksi meillekin hakeutuu kuntouttavaan työtoimintaan henkilöitä, joille se ei ole tarkoitettu, kertoo Jyvässeudun työllistämisyhdistyksen Eija Tuohimaa.

Anna Kontula muistuttaa, että kuntouttavaan työtoimintaan on joka tapauksessa porkkanana työttömyysturvan päälle tuleva yhdeksän euron päiväkorvaus, joka merkitsee työttömän budjetissa paljon.

– En olisi huolissani siitä, etteikö ihmisiä kuntouttavaan työtoimintaan saada ilman pakottamistakin, jos se rakennetaan järkevästi. Niin kauan kuin ihmisiä voidaan sanktioilla pakottaa sinne, ei ole tarvetta tehdä sellaisia palveluja, joista ihmiset ajattelisivat, että sinne päästään eikä jouduta.""

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3999722-tyokykyinen-ei-kuulu-kuntouttavaan-toimintaan

4

114

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tosi "Porkkana" 9€, jos mokoman lakurahan tarpeessa menee pelleilyyn niin lycka till!

   Pahemmin viiraa kyllä päässä henkilöillä jotka ovat antaneet itsensä ylipuhua moiseen ja lopettavat kesken "sopimuskauden". Karenssi "työn" vuoksi josta ei saa palkkaa..paitsi 9€.

   • Anonyymi

    Nekös tällä valittaa heh


  • Anonyymi

   Kuntouttava on olemassaoloaikanaan sairastuttanut useat työttömät, voin kokemuksesta sanoa, suurin osa paikoista p.rseestä, EN suosittele kenellekkään.

  • Anonyymi

   Alun perinhän se olikin vapaaehtoista eikä nykyisessä laissa ole riittävän selvästi säädetty sen pakollisuudesta eikä voikkaan olla.
   Lakia sitten muutettiin niin että sitä sopivasti tulkitsemalla ja asiaa rummuttamalla siitä tuli käytännössä pakollista.
   Tuon kyseenalaisen pakon jälkeen toiminta kehittyi huonoon ja mielivaltaiseen sekä asiakkaan kannalta haitalliseen suuntaan, ennen sitä siitä saattoi olla joillekkin jopa hyötyä.
   Jos se muuttuisi ihan oikeasti vapaaehtoiseksi niin järjestäjät joutuisivat kehittämään sitä asiakkaan hyödyksi eikä kuten nyt se on kehittynyt maksimaaliseksi kiusaamiskoneistoksi jonka tarkoituksena asiakkaan nujertaminen ja työpanoksen varastaminen. Tuollainen toiminta on todella haitallista niin yksilölle kuten myös yhteiskunnalle.
   Tuo nykyinen toiminta pitäisi saada jonkin kansainvälisen elimen rikostutkintaan, tuo elin voisi olla jokin ihmisoikeusjärjestö tai mieluummin EU, YK, FBI tai FST.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   608
   9522
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   4662
  3. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   2974
  4. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   296
   2834
  5. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   2685
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1241
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   344
   836
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   272
   730
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   713
  Aihe