Siivoustyö ja erityistarpeet

Anonyymi

Moikka! Miten te, joilla on erityistarpeita tai oppimisvaikeuksia? Itselläni on vaikeuksia pärjätä, kun työtehtävistä on tullut niin vaikeita aikataulu- ja muista syistä. En pärjää näissä hommissa, miten toimisitte?

6

149

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En tiedä mitä tarkalleen tarkoitit sillä ettet pärjää työssä. Vaikeus suunnitella miten paljon on aikaa ja sitten tuleekin kiire?

   Itselläni on jonkinlaisia erityistarpeita. Tykkään tehdä töitä rauhassa, ahdistun jos joku ns on vierellä kun siivoan. Vuosia tein parin kanssa töitä. En tajunnut miten stressaavaa se oli. Talossa oleva muu henkilökunta ei haittaa läheskään niin paljon.

  • Anonyymi

   Etkö suoriudu työtehtävistä annetussa ajassa vai mitä tarkoitat aikataulusta johtuvilla ongelmilla? Pystyykö joku toinen työntekijä sitten tekemään samat työt aikataulun mukaisesti vai onko se ihan mahdoton tehtävä kenelle vain, silloinhan syy ei olisi sinussa.
   Minkä tyyppistä siivousta teet? Jos työtehtävät tuntuvat liian vaikeilta. Oletko jossain vaativassa kohteessa? Jos niin, silloin ei varmaan auta muu kuin vaihtaa johonkin simppelimpiin tehtäviin, vaikka toimistosiivoukseen (jos haluaisit kuitenkin pysyä alalla).

   • Anonyymi

    Tarkoitin. Teen monia eri kohteita eri puolilla kaupunkia.


  • Anonyymi

   Työnantajalle/esimiehelle puhumaan asiasta. Työelämässä on paljonkin ihmisiä, joilla on jokin erityisjutu, kuten hahmottamisen häiriö/vamman jälkitila, tms asia.
   Ja nykyään siivous on mitoitettu kyllä sillä tavoin valtaosin, että onpa miten tavallinenkin, ripeästi askeltava ihminen, niin vaikeuksia on pysyä aikataulussa, ja saada määritellyt työtkin tehtyä.
   Keinoja on vähentää hommia. Eka on saadaanko sinulle kaveri joka tekisi osan. Ellei, toka on priorisoida jaksottaisiksi osa hommista, siis että valtavaa määrää kaikkea ei tehdä yhtenä päivänä, vaan määrätyt asiat kunakin päivänä(jos kohde, kohteet vakioina).
   Kolmas keino on, että työtaakkaa kevennetään, niin että sinulle annetaan aikaa enemmän.

   • Anonyymi

    Jep, aikataulut on kyllä lähestulkoon aina alimitoitettu. Ei voi muuta kuin yrittää tehdä yhdellä kertaa joku kohta paremmin ja tehdä muut hommat vähän sinnepäin ja sitten taas toisella kertaa jokin toinen kohta ja niin edelleen. Kaikkea ei kerkeä yhdellä kertaa tekemään kunnolla. Ja se, että siivoaa silmämääräisesti, eli mikä näyttää likaiselta niin se siivotaan ja mikä taas näyttää puhtaalta, jätetään siivoamatta (toki korkeaa hygieniaa vaativissa kohteissa näin ei voi toimia, mutta niissä ehkä onkin yleensä mitoitukset kunnossa tai en tiedä, ei ole kokemusta).


  • Anonyymi
   UUSI

   Yksi kuukausi riitti ja hyvästelin puljun missä oli jatkuva kiire ja elämäänsä kyllästynyt työpari koko ajan valitti kuinka ei pitäisi pitää ruokataukoa kun jää asioita tekemättä. Palkkakin oli pienempi kuin nykyisessä paikassa, jossa mitoitukset eivät ole pielessä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   11505
  2. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   340
   1618
  3. Joukkoliikenteessä suuri päästöjen vähennyspotentiaali

   Esimerkkinä HSL:n täyttöasteet vuonna 2020. 90% matkustajapaikoista on ollut tyhjinä. Vuoroja ja reittejä voisi todella reilusti karsia. Täyttöaste
   Maailman menoa
   31
   1546
  4. Tänää hetken mietin

   Mikä on tehnyt susta niin epävarman ihmisen, toki ikäkin siihen jo vaikuttaa, mutta toivon, että joskus pääset siitä yli. Löydät kyllä joskus hyvän
   Ikävä
   107
   1219
  5. Vie minulta järjen tämä yhteys sinuun

   Ei ole normaalia tuntea voimakasta yhteyttä, kun ei olla lähekkäin edes. Varattukin vielä. Joskus kun olen yksin se iskee, sanaton tunne, että tunnen
   Tunteet
   77
   1079
  6. Mikä mättää teknisellä?

   Puolet työntekijöistä sairauslomalla? Onko työilmapiirissä ongelmia? Tekninen johtajakin hakee muita töitä? Kunnossapitomestari lähti, samoin ympärist
   Kauhava
   44
   1079
  7. Kertokaa yksikin hyvä syy ottaa koronarokote

   Tähän saakka on kerrottu vain uskomuksia. Koronarokote ikään kuin olisi ratkaisu ongelmaan. No miksi sitten rokotettuja on sairaalahoidossa siinä miss
   Maailman menoa
   438
   979
  8. Upeaa koronapassi on totta!

   Yle: Koronapassittomat asiakkaat komennetaan ulos jo ensi yönä – uusi laki saamassa lopullisen sinetin tänään
   Maailman menoa
   375
   882
  9. Ranskaa puhuvalle huippuälykkäälle naiselle

   Olet ihaninta ja kauneinta maailmassa. Rakastan Sua kultainen. 😚🥰
   Ikävä
   102
   878
  Aihe