Kravatti kaulassa

Anonyymi

Teinipääministeri Marin kertoi, että lähitulevaisuudessa vähintään puolet suomalaisista käy opistotason koulutuksen. Herää kysymys,kuka ne remonttireiskan, tahi ylipäätään haalarihommat tekee?? Minäkin sentään olen elektroniikka-asentaja ja nikkaroin omaksi huvikseni milloin mitäkin. Ei sataan vuoteen tule sellaista robottiälyä, joka ihmisen korvaa. Siis itsenäisesti ja humaanisti ajattelevaa, tuntevaa ja siitä oppivaa roboa. Näitä kravatti/ hameherroja on nykyään pilvin pimein. Millä velat maksetaan, kun kukaan ei enään tee töitä? Kreikat tässä tehdään. Ja mitä nopeammin,sen parempi. Päästään edes jotenkin uuteen alkuun.

5

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Puolet ikäluokasta voi hyvinkin olla yliopisto ja korkeakoulun käyneitä. Heille löytyy varmasti työnsä. Se toinen puoli porukasta kun käy amiksen työllistyy myöskin. Mitä enemmän tekoälyä ja uutta tekniikkaa tarvitaan sitä enemmän tarvitaan korkeakoulutettuja ihmisiä uudenlaista systeemiä pyörittämään. Remonttireiskojakin tarvitaan toki. Remonttireiskankin on hyvä olla hyvin koulutettu että pärjää hommissansa. Työn kuva muuttuu kaikilla aina vain haastellisemmaksi.
      Kun 10 vuoden päästä tapaat remonttireiskan hän voi hyvinkin olla maisteri. Ei kannata ajatella sitä maailma mikä on ollut tai on nyt juuri vaan sitä mikä on tulevaisuudessa maailmamme.

      • Anonyymi

        Ei heille tule löytymään koulutusta vastaavaa työtä, mutta kyllä siivousfirmoille kelpaa siivoojaksi kotimainen työtön maisteri tai tohtori.


    • Anonyymi

      Vaikka koko ikäluokasta saadaan koulutettua maistereita. Lasketaan vain vaatimustasoa vielä lisää.
      Ja niille, joilla on jo joku ammattikoulun tutkinto, myönnetään hakemuksesta maisterin arvo. Ilman ammattikouluakin maisteriksi voidaan julistaa 10 vuoden työkokemuksella. Aika pieneksi jää porukka, joka ei maisterin titteliä voi saada.

    • Anonyymi

      Mainitsemaasi opistotason koulutusta ei ole ollut koko EU-jäsenyyden aikana. Kun koulu- ja opistoaste lopetettiin, tilalle tulivat keskiasteen koulutus ja ammattikorkeakoulut.

      Sekä Marinilla että opetusministeriöllä on utopistiset tavoitteet. Kaikissa koulutusreformeissa koulutuksen vaativuustasoa on laskettu, ja oppilaitosten yhtiöittäminen on höllentänyt arviointikriteereitä runsaamman rahan saamiseksi valmistuneista. Samoin keskiasteen (toisen asteen) koulutuksessa teoriaosuus on laskenut jatkuvasti, ja vuoden 2017 koulutusreformissa käytännön tunnit oppilaitoksessa tippuivat nollaan.

      • Anonyymi

        opiskelu on huokoistettu. Venytetty ajallisesti. Opistot kun muutettiin EU standardien mukaisiksi AMK tutkinnoiksi tapahtui paljon huokoistamista. Runsaasti etäopiskelujaksoja joka monen osalta on ihan jotain muuta kuin tiukkaa opiskelua. Lisäksi on niin että esim insinööriopiskelupaikkojen runsas lisäys on tehnyt sen että tutkintojen vaatimustasoja on jouduttu laskemaan jotta ihmiset ylipäätänsä valmistuisivat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe