Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Venäjällä ylittyi päivässä 1000 koronaan kuolleiden raja, 30% rokotettuja

Anonyymi

Rokotevastaisuus on yhtä yllättävää kuin tyytyväisyys siihen että on oikeutettu saamaan koronarokotteen. Venäjällä todennäköisesti syynä haluttomuuteen on pelko, että rokote aiheuttaa pahoja oireita eikä siellä käytetyt rokotteet ole ehkä parhaita mahdollisia. Ajatelkaa jos esim. lento-onnettomuuksiin kuolisi 1000 henkilöä joka päivä.
Meillä Suomessa rokotekielteiset henkilöt ovat joko ihan syystä ottamatta rokotusta tai ymmärtämättömiä provottajia, jotka kieltävät myös lähimmäisiltään rokotesuojan hankkimisen. Vaikka omaisi itse hyvän immuniteetin, se ei ole edes yksilön kohdalla pysyvä ja itsestään selvästi jatkuva ominaisuus. Eniten ihmetyttää lääkärikoulutuksen saaneet rokotevastaiset henkilöt. Itse tunnen muutamia, enkä aluksi edes uskout tuttujeni kannanottoja, Muiden tunnollisuus vesittyy ainakin osittain heidän takiaan. Tiedossani on jo vauvaikäisiäkin koronaan sairastuneita. Ikä ei välttämättä enää suojaa koululaisiakaan. joten lähikontakteissa olisi varmaan hyvä käyttää maskia silti vielä kouluissakin. Vaikka koronaan sairastuneiden luvut ovat olleet korkeat, minun tuttavapiirissäni on nyt vasta ensimmäinen tartunta. Kokonainen perhe läheisineen ja tuttavineen sairastui, aikuisilla oli vain yhden rokotteen suoja, joka ei estänyt sairastumista.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lopeta ulina, ei ole rokottamattomien syytä, että sinä olet antanut itseäsi piikittää tehottomalla piikillä ja nyt pelkäät sen haittavaikutuksia. Et saa edes valehtelemalla muita jakamaan samaa kohtaloa.

      Puhdas on aina puhdas ja vapaa rokotteen haittavaikutuksista, jotka jo nyt rokotetuilla ovat räjähtäneet käsiin ja vauhti kiihtyy mitä useampi piikki kehoon on hakattu.

      • Anonyymi

        Virossa on esiintyvyys 1000 ja silti suomalaiset tunkee sinne innoissaan syyslomaa viettämään. Virolaiset ovat sentään ymmärtäneet rokotusten voiman, sillä vaikka esiintyvyys on taivaissa, sairaalassa on vain saman verran hoidettavia kuin kevään huippuaikaan.

        Virossa koronapassi on tiukemmassa käytössä, täällä selviää rokottamattomana ja ilman koronapassia jos ei harrasta ravintoloissa bilettämistä.


      • Anonyymi

        Etkö todellakaan ymmärrä, että nykyinen pandemia on todella niin vakava, että ihmiskunnalla ei ole varaa odotella sitä parasta rokotetta ja jonkun on rokotteet testattava joka tapauksessa. Aiemmin, kun ei ollut saatavissa rokotteita eiokä lääkkeitä, sairaat eristettiin saarelle ja jätettiin kuolemaan, jotta taudit eivät leviäisi. Jotkut uhrautuivat viemään veneellä r edes uokaa heille.
        Sinä joka et ota rokotetta, elät nyt muiden siivellä. Nyt kun osa liikuskelee ilman maskia, on vaikea erottaa kuka on rokotettu ja sukoo sen suojaavan ja kuka taas rokottamaton, joka ei välitä muista. Kyllä , ellei muu auta on pakkokorokotuksetkin mahdollisia. Lakia pitää vaan muuttaa tilanteen mukaan. Pitäisi syventyä hieman ihmiskunnan tautihistoriaan, jotta voisi ymmärtää miten vakava tilanne jo on. Lääketieteellisessä tiedekunnassa historia ja epidemiologia ovat pakollisia oppiaineita, mutta kaikki eivät niitä sisäistä. Koronarokotuksen haittavaikutuksilta voidaan ainakin osittain välttyä, jos rokotettavilla olisi mahdollisuus pitää edes lyhyttä lomaa rokotuksen jälkeen ja välttää sinä aikana tiettyjä riskejä.. Meillä rokotukset viivästyivät ja nuorilla ei ole vielä kahden rokotuksen suojaa. Vanhemmilla taas saattaa suoja pian vanhentua. Ei siihen poru auta vaan rokotukset.


    • Anonyymi

      Onneksi se on venäjällä, niitä joutaakin kuolla ja rokottamattomat joka maassa, ei niitä pitäisi edes hoitaa, eristää vaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe