Kannattaako ryhtyä suuhygienistiksi?

Anonyymi

Onko suuhygienistiksi järkevä opiskella? Voisiko joku suuhygienisti tarkentaa mitä tarkalleen se suuhygienistin työ on? Millaista palkkaa?
Vai pitääkö miettiä muuta ammattia? Mitä?

6

933

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos haluaa jotain töitä tehdä, kannattaa opiskella suuhygienistiksi. Töitä on. Huvikseen ei suuhygienistiksi kannata opiskella.

      Työ on suureksi osaksi hampaiden puhdistusta ja suun hoidon neuvontaa. Joku toimii hammaslääkärin apuna.

      Palkka on aika pieni koulutukseen ja työn vaativuuteen nähden. Aloitetaan kakkosella alkavasta palkasta.

    • Anonyymi

      Kannattaa mennä töihin vaikka siivoojaksi ja lopettaa se gang stalkkaus.

    • Anonyymi

      Ei missään nimessä suuhygienistiksi. Kadun niin paljon, että hukkasin vuosia tähän. En tiedä ensimmäistäkään hyggäriä, joka ei vihaisi työtään mikä kertoo paljon. Luokastani murto-osa on enää alalla ja valmistumisesta alle 5v aikaa.

      Ensinnäkin, jos luet alalle niin pidä mielessä ettet tule tekemään näitä hommia eläkeikään ellet ole 60v koska paikat ei vaan kestä. Työ on todella raskasta käsille ja selälle. Meillä kaikki 10v alalla olleet ovat juosseet käsileikkauksissa ja hyggäreillä on kaikista ammateista eniten sairauspoissaoloja. Mitä enemmän hommia tekee, sitä enemmän luovut omasta terveydestäsi.

      Palkka on se 2400-2600 riippuen työnantajasta. Verojen jälkeen puhutaan 1700-1900 eurosta eli palkka on lähes sama kuin hammashoitajilla ja ero hammaslääkäreihin on absurdi. On "kiva" nähdä miten hml tienaa samoista työtehtävistä 3krt enemmän kuin sinä toimenpidepalkkiolla, joita hyggärit eivät saa ja hänellä on vielä hoitaja apuna jolloin työ on helpompaa. Kun aloitin duunit niin meillä oli eläkettään siirtänyt hyggäri joka kertoi että pakko jatkaa töitä kun ei ole varaa jäädä eläkkeelle. Samaan aikaan kaikki meidän hammaslääkärit tekivät nelipäiväistä viikkoa kun tienaa niin hyvin ja yksi kertoi keräilevänsä veneitä. Tämän olisi pitänyt olla varoittava esimerkki alan eriarvoisuudesta. Mitä työtehtäviin tulee, niin lääkäreiden tehtäviä siirretään koko ajan hyggäreille ja Thl toivoo että yhä puolet hml nykyisistä työtehtävistä siirrettäisiin hyggäreille. Palkassa tämä ei tietenkään näy. Jo nykyisin monet hammaslääkärit siirtävät salaa mm. hampaan parodontologisista syistä johtuvia poistopäätöksiä hygienisteille, sillä he ovat tehneet pelkkää kariologista eivätkä osaa tätä aluetta. Sinällään on ihan fiksua, että hml tunnustaa hyggärin vahvuusalueen, mutta tämä on paitsi laitonta, myös osoitus siitä, miten lääkärit jo nykyisin epävirallisesti työntävät tehtäviään muille. Olisi tosiaan kiva jos tämä näkyisi palkassa.

      Merkittävin ongelma on kuitenkin työolot. Potilasajat ovat absurdin pienet eikä duunia vaan yksinkertaisesti voi tehdä näillä ajoilla. Kaikki ovat uupuneita ja moni tunnustaa itkevänsä potilaiden välissä. Taukoja ehtii pitämään pari kertaa viikossa enkä liioittele lainkaan. Kiire myös entisestään tuhoaa kroppaa kun pitäisi nopeasti tehdä työt epäedullisissa asennoissa samalla kun pelkopotilaat tappelevat vastaan. Kaikki mitä olet kuullut hoitajista, on vain pahempaa hammashoidossa. En pysty alleviivaamaan sitä kiirettä mikä hammashoidossa on. Kun hoitolat pari vuotta sitten laitettiin kiinni valmiuslain aikaan ja hammashoidon väki laitettiin lähihoitajan tehtäviin, niin kaikki ottivat sen lomana koska työ oli niin chilliä. (Paitsi hammaslääkärit, jotka heittivät itkupotkuraivarit koska menettivät toimenpidepalkkionsa).

      Oikeesti ihan mitä tahansa kuin tätä. Kaikki vihaa tätä duunia. Jos hammashuolto kiinnostaa niin sitten joko hammashoitaja, jolla lähes sama palkka mutta työ pelkkää avustamista tai sitten hammaslääkäri, jotta tienaat hyvin. Suuhygienistinä olet minihammaslääkäri hammashoitajan palkalla ja ainoastaan häviät tässä yhtälössä niin taloudellisesti kuin terveydellisesti.

    • Anonyymi

      miksei hammaslääkärit ole valittelemassa ammatistaan? olisi kivan nähdä niidenkin mielentila.
      eikö ole cool olla amk-hygienisti?
      palkassa keskeisintä on mitä jää säästöön, jossa palkkaero hoitajaan on merkittävä. eikö hoidon hinta ole satasen kerta? kiva asiakkaana, jos homma tehdään hyvin, vaikka kallis.
      lisää työnkuvaa ja mielenkiinto säilyy, muttei tässä ilman merkittävää palkanlisää, ja mahdollinen lisäkoulutus jopa hammaslääkäriksi, ja sama hoitajalle.
      työergonomia, tukilihas-/kehoharjoitteet, luulisi kuuluvan koulutukseen.

    • Anonyymi

      Olen sanaton. Luulin, että suuhygienistit ovat niitä onnellisimpia. Kokisin, että lääkäreillä suurin vastuu hoitajilla aika paljon rutiinia. Toivottavasti kaikki shhygienistit eivät vihaa työtään. Ikävä käydä 🙄

    • Anonyymi

      ajatelkaa mitä sellainen tekee ihmisen päänupille ja mentaaliterveydelle. Rassaat ja kurkit ihmisten suita, kieltä, mätiä hampaita ja kurkkua. Päivästä toiseen. Vuodesta toiseen nonstopina. Suut ja hampaat hyppivät uniinkin. Et voi katsoa toista ihmistä normaalisti. Näet ihmiset vain purentakaluston omaavina olentoina. Nuppi sellaisesta touhusta menee sekaisin jossain vaiheessa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      181
      1836
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      270
      1354
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1275
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1057
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      922
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      68
      916
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      162
      914
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      818
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      57
      762
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      725
    Aihe